Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Συμφωνία ως το τέλος της χρονιάς ΠΑΟΚ με Λάζαρο Παπαδόπουλο!


Μεταγραφικό «μπαμ» έκανε ο ΠΑΟΚ ο οποίος απέκτησε μέχρι το τέλος της χρονιάς τον Λάζαρο Παπαδόπουλο!

Ο «Δικέφαλος» έκανε μία εντυπωσιακή κίνηση, η οποία όμως εμπεριέχει... μπόλικη ουσία, αφού ήταν εμφανές το πρόβλημα που αντιμετώπιζε μέσα στη ρακέτα. Ο 29χρονος σέντερ ενισχύει σε μεγάλο βαθμό τον ΠΑΟΚ, οι ιθύνοντες του οποίου τις τελευταίες μέρες έκαναν αλλαγή πλεύσης και από πόιντ γκαρντ έψαχναν ψηλό. Για την ακρίβεια... τον είχαν μέσα στα πόδια τους, αφού ο «Λάζος» προπονούνταν στο κλειστό της Πυλαίας τον τελευταίο καιρό.

Πριν από λίγες μέρες, ο ΠΑΟΚ έκανε κρούση στον Ελληνα άσο, ο οποίος όμως απέρριψε την πρόταση. Τελικά επιφανείς φίλοι της ομάδας κάλυψαν όλο το συμβόλαιο του παίκτη ώστε να μην επιβαρυνθεί το μπάτζετ της ΚΑΕ και το «φλερτ» έγινε «γάμος». Πλέον, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ κάνουν αγώνα δρόμου για να έρθει η ελευθέρας του παίκτη από την Ιταλία, ώστε ο Παπαδόπουλος να αγωνιστεί στον αυριανό (18/11) αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Αξίζει να σημειωθεί η αξιοθαύμαστη κίνηση του Παπαδόπουλου, ο οποίος θα διαθέσει όλα τα χρήματα του φετινού συμβολαίου του στο "Χαμόγελο του παιδιού"και στην Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι (ΟΣΕΚΚ)

«Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον διεθνή καλαθοσφαιριστή Λάζαρο Παπαδόπουλο, ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010. Υστερα από επιθυμία του ίδιου του καλαθοσφαιριστή, όλα τα χρήματα του συμβολαίου του, θα διατεθούν στο "Χαμόγελο του παιδιού", αλλά και στην Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι (ΟΣΕΚΚ). Επίσης το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί διεθνές φιλικό παιχνίδι μεταξύ του ΠΑΟΚ και ομάδας της Ευρωλίγκα και τα καθαρά έσοδα από αυτό το φιλικό παιχνίδι θα διατεθούν στο "Χαμόγελο του Παιδιού" και στον ΟΣΕΚΚ», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Ευχαριστώ» ΠΑΟΚ σε επιφανείς φιλάθλους

Μετά από την ανακοίνωση της απόκτησης του Παπαδόπουλου, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ευχαρίστησε τους επιφανείς φίλους της ομάδας οι οποίοι κάλυψαν το συμβόλαιο του Παπαδόπουλου.

«Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ευχαριστεί τους επιφανείς φίλους της ομάδας, που προσφέρθηκαν να καλύψουν όλο το συμβόλαιο του Λάζαρου Παπαδόπουλου, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η μεγάλη προσπάθεια για την εξυγίανση της ΚΑΕ και το έπραξαν με αφορμή την επιθυμία του ίδιου του καλαθοσφαιριστή να διαθέσει όλα τα χρήματα του συμβολαίου του στο "Χαμόγελο του Παιδιού" και στον ΟΣΕΚΚ και αιτία την αγάπη του για την ομάδα», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Κλειστά» χαρτιά από Ρεχάγκελ


Ως ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι, όπως τα πολλά που έχει δώσει τα τελευταία χρόνια η Εθνική Ελλάδος, αντιμετωπίζει ο Ότο Ρεχάγκελ την δεύτερη αναμέτρηση με τους Ουκρανούς, όπως ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου, στην οποία τόνισε πως αν χαθεί η πρόκριση δεν θα έρθει και το τέλος του κόσμου.

Ο Γερμανός τεχνικός αν και ρωτήθηκε επιμόνως για τα αγωνιστικά πλάνα του, δεν θέλησε να αποκαλύψει κάτι, ωστόσο τόνισε ότι οι παίκτες του θα πρέπει να είναι ευέλικτοι και να εφαρμόσουν τις εντολές του μέσα στο γήπεδο.

«Είναι το δεύτερο ημίχρονο των δύο παιχνιδιών. Θα δούμε αύριο αν τα καταφέρουμε και θα επιστρατεύσουμε το 100%. Είναι παιχνίδι που όλα παίζονται σε 90 λεπτά και πρέπει να είμαστε ψυχικά υγιείς», ανέφερε αρχικά ο Ρεχάγκελ και πρόσθεσε: «Το πιο σημαντικό είναι να έχουν οι παίκτες φλόγα μέσα στο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι και έτοιμοι στο ματς, για να αποφύγουμε την τακτική του αντιπάλου και οι παίκτες να εφαρμόσουν τις εντολές μου στο γήπεδο».

Όσον αφορά το πρώτο παιχνίδι σχολίασε: «Το καλό από το πρώτο ματς είναι ότι δεν είχαμε νέους τραυματισμούς. Αντιμετωπίσαμε πάντως προβλήματα στην άμυνα».

Για αλλαγές στην ενδεκάδα ανέφερε: «Δεν ξέρω ακόμη αν θα κάνω αλλαγές. Θα κάνουμε προπόνηση και θα δούμε. Το πρόβλημα μας είναι ο Αβραάμ και θα περιμένουμε να δούμε αν είναι έτοιμος».

Τέλος σε ερώτηση για την κρισιμότητα του αγώνα απάντησε: «Έχουμε δώσει όλα αυτά τα χρόνια πολλά σημαντικά ματς και το αυριανό είναι ένα ακόμη τέτοιο. Ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε ως το τέλος του κόσμου».

Νέα προβλήματα για Γκαρσία


Δεν λένε να αφήσουν ήσυχο τον Νάτσο Γκαρσία οι ταλαιπωρίες λόγω τραυματισμών. Συγκεκριμένα μετά τη μαγνητική που υποβλήθηκε την Τρίτη ο διεθνής Βολιβιανός, διαπιστώθηκε ότι ξεπέρασε ναι μεν την θλάση που τον ταλαιπωρούσε τις προηγούμενες μέρες ωστόσο όμως η κάκωση προ δεκαημέρου εξελίχθηκε σε ρήξη έξω μηνίσκου.

Για τον λόγο αυτό και το ιατρικό τιμ του Άρη αποφάσισε μεθαύριο Πέμπτη (19/11) ο Γκαρσία να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση και ανάλογα με τα αποτελέσματα της επέμβασης θα απουσιάσει δύο με τρεις εβδομάδες ακόμα.

Κατά τα άλλα το πρόγραμμα της Τρίτης περιλάμβανε διπλή προπόνηση στα πλαίσια της προετοιμασίας του εν όψει του αγώνα της Κυριακής στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Ο Ευθύμης Κουλουχέρης απέδειξε την μεγάλη θέληση που τον διακρίνει και ξεπέρασε την θλάση που τον ταλαιπωρούσε πολύ πιο γρήγορα από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Κι όσο για τον Φλάβιο συνέχισε το πρόγραμμα φυσιοθεραπειών που ακολουθεί και δεν υπολογίζεται από τον Αργεντινό προπονητή του Άρη για τον κυριακάτικο αγώνα πρωταθλήματος.

Ρεχάγκελ: «Όλα για όλα»


Η πιο μεγάλη ώρα για την Εθνική Ελλάδος έχει φτάσει, αφού στον επαναληπτικό με την Ουκρανία παίζεται η παρουσία της στο Μουντιάλ 2010. Ο Ότο Ρεχάγκελ στη συνέντευξη τύπου τόνισε πως χρειάζεται οι ποδοσφαιριστές του να δώσουν το 100%:

«Ήρθαμε από τη Δευτέρα για προσαρμοστούμε στο περιβάλλον. Το καλό είναι ότι στην Ελλάδα δεν είχαμε άλλους τραυματισμούς και απουσίες. Από το πρώτο ματς μας έλειψαν παίκτες, κυρίως από την άμυνα», τόνισε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής και ακολούθως μίλησε για τον επαναληπτικό της Τετάρτης.

«Παίζουμε το δεύτερο ημίχρονο. Θέλουμε να έχουμε επιτυχία. Αν τα καταφέρουμε, θα φανεί στο γήπεδο. Όλοι οι παίκτες που θα παίξουν, θα πρέπει να επιστρατεύσουν το 100% των δυνάμεών τους. Δεν είναι ένα ματς που μπορείς να διορθώσεις, αν κάτι δεν πάει καλά. Εδώ τα παίζεις όλα για όλα και θα είναι σημαντικό να είμαστε πνευματικά και σωματική υγιείς. Όταν σφυρίξει ο διαιτητής, οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι να δώσουν απαντήσεις».

Ερωτηθείς για το πώς σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα, ο Γερμανός εκλέκτορας απέφυγε να δώσει σαφείς απαντήσεις. «Δεν θα πω για αλλαγές στη βασική ενδεκάδα, θα δούμε. Υπάρχει ένα πρόβλημα με τον Αβραάμ που δεν είναι έτοιμος. Θα δούμε αν θα κάνει προπόνηση. Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι στην τακτική και έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε στο πλάνο του αντιπάλου. Για μένα το σημαντικό είναι όσοι παίξουν να εφαρμόσουν τις εντολές».

Κλείνοντας ο Ρεχάγκελ υποστήριξε ότι «ναι μεν έχουμε παίξει πολλά σημαντικά παιχνίδια, αλλά και αυτό είναι ένα από τα πλέον σημαντικά».

Έδωσαν «ξύλο» Καλού και Μεϊτέ


Στα χέρια πιάστηκαν οι Σάλομον Καλού και Αμπντουλαγιέ Μεϊτέ στη διάρκεια της προπόνησης της Ακτής Ελεφαντοστού και εκδιώχθηκαν από την αποστολή.

Στην προπόνηση των «ελεφάντων» οι τόνοι ανέβηκαν ανάμεσα στους δύο άνδρες και χρειάστηκε η επέμβαση των ψυχραιμότερων για να τους χωρίσουν. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς, τους έδειξε την πόρτα της εξόδου, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή τους στο φιλικό της Τετάρτης (18/11) κόντρα στη Γερμανία.

Στη συνέχεια, Καλού και Μεϊτέ έδωσαν τα χέρια, τονίζοντας ότι ήταν μία ένταση της στιγμής και τίποτα περισσότερο. «Τα πράγματα ξέφυγαν λίγο, αλλά είμαστε άνθρωποι και αυτά συμβαίνουν. Αλλά στο τέλος καταλάβαμε ότι πρέπει να διατηρήσουμε την ενότητα στην ομάδα και ξεχνάμε το περιστατικό», δήλωσε ο Μεϊτέ.

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του άσου της Τσέλσι: «Ζήτησα συγγνώμη από τον Μεϊτέ και τη δέχθηκε. Τιμωρηθήκαμε, κάτι που αποδεχθήκαμε και τώρα προχωράμε. Αναγνωρίζεις το λάθος σου, από το οποίο μαθαίνεις», κατέληξε ο Καλού.

Ρεάλ: Σκάει Μουρίνιο;


Είδηση «βόμβα» είναι αυτή που έφερε στο προσκήνιο ο γνωστός Ιταλός δημοσιογράφος, Νάντο Σανβίτο και αναφέρει πως ο τεχνικός της Ίντερ, Ζοσέ Μουρίνιο, θα υπογράψει στο άμεσο μέλλον συμβόλαιο συνεργασίας με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Σανβίτο, ωστόσο, δε σταματάει εκεί. Αναφέρει πως τη θέση του Πορτογάλου στον πάγκο των «νερατζούρι» ενδέχεται να πάρει ο τωρινός προπονητής της Μπορντό, Λοράν Μπλαν.

Στην «προπονητολογία» της Ρεάλ, ο Ιταλός δημοσιογράφος ενέπλεξε και τον Βραζιλιάνο προπονητή, Λουίς Φελίπε Σκολάρι, του οποίου το όνομα είχε παρουσιαστεί ως πιθανού διαδόχου του Μανουέλ Πελεγκρίνι. «Καταλαβαίνω πως ο Φλορεντίνο Πέρεθ μίλησε για τον Σκολάρι, τον οποίο ωστόσο θεωρεί ως μία προσωρινή λύση. Αν ο Βραζιλιάνος δεν κατακτήσει το Champions League, τότε ο σύλλογος θα στραφεί στον Μουρίνιο», ανέφερε σχετικά ο Σανβίτο στην ιστοσελίδα «ilsussidiario.net». «Ο πρόεδρος της Ίντερ (Μάσιμο Μοράτι) είναι προετοιμασμένος για την αποχώρηση του Μουρίνιο. Από όσα καταλαβαίνω, η ομάδα «φλερτάρει» με τον Λοράν Μπλαν», κατέληξε ο Σανβίτο.

Ελπίδων: Γκέλαρε η Αγγλία


Για την Εθνική Ελπίδων δούλεψε η Λιθουανία που ήρθε ισόπαλη 0-0 με την Αγγλία στο Βίλνιους, στο πλαίσιο του ενάτου προκριματικού ομίλου για το EURO U-21 2011. Με τη γκέλα αυτή, οι φιλοξενούμενοι του Στιούαρτ Πιρς διατηρήθηκαν στη δεύτερη θέση πίσω απ’ το συγκρότημα του Νίκου Νιόπλια, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να ισοβαθμήσουν στην κορυφή.

Η βαθμολογία:

Ελλάδα 13β. (5 αγώνες)
Αγγλία 11β. (5)
Λιθουανία 5β. (6)
Πορτογαλία 4β. (4)
Σκόπια 2β. (6)

Νίκησε και το Ομάν η Βραζιλία


Μετά το κρας τεστ κόντρα στην Αγγλία (σ.σ. νίκησε 1-0), η Βραζιλία επικράτησε 2-0 εκτός έδρας του Ομάν, στο πλαίσιο προετοιμασίας της για την τελική φάση του Μουντιάλ. Ο Νιλμάρ βρήκε και πάλι δίχτυα για τη «σελεσάο» στο 3΄, ενώ το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Αλ Γκαϊλάνι στο 60΄. Σε ολόκληρο το 90λεπτο αγωνίστηκε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα του Παναθηναϊκού. Ο Κάρλος Ντούνγκα χρησιμοποίησε 17 ποδοσφαιριστές του, ώστε να βγάλει τα συμπεράσματα του για την κατάστασή τους, ακόμα και σε μια τέτοια αναμέτρηση κόντρα στους αδύναμους γηπεδούχους.

Η σύνθεση της Βραζιλίας

Ζούλιο Σέζαρ, Λούσιο (68΄ Κρις), Μαϊκόν (65΄ Άλβες), Τιάγκο Σίλβα, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κακά (46΄ Μπαπτίστα), Μπαστός, Μέλο (46΄ Σιμπλίσιο), Ελάνο (59΄ Κάρλος Εντουάρντο), Λουίς Φαμπιάνο (46΄ Χουλκ), Νιλμάρ

Πόλο: Έχασε η Εθνική

Αρνητικό ποδαρικό έκανε την Τρίτη (17/11) η Εθνική μας ομάδα ανδρών στο World League.

Για τον Β΄ όμιλο της προκριματικής φάσης, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε από τη Ρωσία στο Κίρισι με 9-6.

Οι διεθνείς μας ξεκίνησαν πολύ καλά και κόντραραν τον αντίπαλο τους ως τα μισά περίπου της δεύτερης περιόδου, όταν προηγήθηκαν με 3-2. Στη συνέχεια όμως οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο, έκαναν ένα σερί 3-0 και βρέθηκαν μπροστά με 5-3, κρατώντας το πάνω χέρι ως τη λήξη της αναμέτρησης.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-1, 2-1, 2-2.

Φιλική νίκη με τραυματισμό Ντουντού!


Φιλική νίκη επί του Ιωνικού με σκορ 2-1 πήρε σήμερα ο Ολυμπιακός, αλλά η είδηση που προέκυψε αφορά στον τραυματισμό του Ντουντου.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να ξεκινήσουμε από την εξέλιξη του φιλικού. Οι πρωταθλητές Ελλάδας νίκησαν με 2-1 τον Ιωνικό χάρις στα γκολ του Διαμαντάκου στο 50' και του Λυκογιάννη στο 84ο λεπτό.

Το θέαμα και ο ρυθμός στο πρώτο μέρος δεν ήταν καλός και οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες. Όλη η δράση ήταν στο δεύτερο μέρος όπου σημειώθηκαν και τα 3 γκολ του αγώνα.

Όσο για τις δοκιμές του Ζίκο, ο Βραζιλιάνος έδωσε ευκαιρίες σε πολλούς νέους παίκτες και έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα. Από τις παλιοσειρές στο φιλικό αγωνίστηκαν οι Ντομί, Ραούλ Μπράβο, Μαρέσκα, Στολτίδης και Ντουντού. Ο τελευταίος μάλιστα καλύτερα (για τον Ζίκο) να μην αγωνιζόταν αφού δέχτηκε ένα χτύπημα και αποχώρησε από το γήπεδο.

Ο Βραζιλιάνος μέσος είχε ένα χτύπημα στο αριστερό ισχίο και την Τετάρτη θα διαπιστωθεί η κατάστασή του. Όπως είναι λογικό η αγωνία για το αυριανό αποτέλεσμα είναι μεγάλο, αφού στον Πειραιά δεν θέλουν ούτε να σκεφτούν πως υπάρχει περίπτωση νέας απώλειας. Θα είναι όσκαρ γκαντεμιάς!

Επστάιν: «Να μείνουμε προσγειωμένοι»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Γερμανός μέσος του Ηρακλή μετά την ολοκλήρωση της σημερινής προπόνησης μίλησε για την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα: «Το κλίμα είναι πολύ καλό ειδικά μετά τον βαθμό με τον Ολυμπιακό. Μετά τα αρνητικά αποτελέσματα, οι τέσσερις βαθμοί που πήραμε έδιωξαν την πίεση από πάνω μας. Σημαντικό όμως είναι να μείνουμε προσγειωμένοι και να διεκδικήσουμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι».

Ανέφερε αρχικά ο Ντένις Επστάιν ενώ για τα άσχημα εντός έδρα αποτελέσματα: «Είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε αυτό. Απλά να καταλάβουμε ότι παίζουμε στην έδρα μας. Κερδίσαμε τον Αστέρα και με την βοήθεια των φιλάθλων μας πρέπει να πετύχουμε νίκες και με άλλες ομάδες».

Τέλος ο 23χρονος μέσος για τον αγώνα με τον Ατρόμητο τόνισε: «Πρέπει να νικήσουμε. Πρέπει να είμαστε σκληροί και δυνατοί από το πρώτο λεπτό. Δεν με απασχολεί η παράδοση που έχουν στο Καυτανζόγλειο. Πρέπει να τους κερδίσουμε».

Λέκι: «Δεν θα αργήσω να επανέλθω»

Ο τραυματισμός του Ματίας Λέκι ανάγκασε τον Αργεντίνο σε μακρά απουσία από τους αγωνιστικούς χώρους μη μπορώντας να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα: «Σήμερα κλείνω τρεις εβδομάδες από την επέμβαση. Βελτιώνομαι μέρα με την ημέρα και αρκεί να αποκτήσω λίγο την μυϊκή μάζα που έχασα από την επέμβαση. Δεν θα αργήσω να επανέλθω, είμαι κοντά στην επιστροφή».

Για την αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια σχολίασε: «Ήταν μεγάλη η επιτυχία των τεσσάρων βαθμών στα δύο τελευταία παιχνίδια. Πληροφορήθηκα ότι πήγαμε πολύ καλά. Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου πρέπει να πάρουμε αρκετούς βαθμούς για να επανέρθει η ηρεμία».

Η πρόσφατη αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας δεν έγινε δεκτή και με τον πιο ωραίο τρόπο από τον Ματίας Λέκι: «Η αλλαγή προπονητή δεν μου αρέσει γιατί δεν θέλω να μένει κανείς χωρίς δουλειά και ειδικά ο κ. Προτάσοφ. Ο νέος προπονητής έχει καινούρια φιλοσοφία και την αντιλαμβανόμαστε σιγά - σιγά όλοι οι παίκτες. Ελπίζουμε να έρθουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας του με τον Ηρακλή, σημείωσε: «Όλα θα γίνουν στην ώρα τους. Τώρα το μόνο που σκέφτομαι είναι την επιστροφή μου στους αγωνιστικούς χώρους. Θα συζητήσουμε στο άμεσο μέλλον».

Απολογείται ο Ντάλα Μπόνα

Ενώπιον της διοίκησης θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 19.11, πριν την προπόνηση, ο Σαμουέλε Ντάλα Μπόνα ώστε να απολογηθεί για την αντιεπαγγελματική του συμπεριφορά. Το θέμα το χειρίζεται προσωπικά ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Δήμος Πολύκαρπος, με πρόθεση να προάγει το ζήτημα της πειθαρχίας στην ομάδα. Ο Ιταλός μέσος ομολόγησε το σφάλμα του και σε πρόσφατη συζήτηση με τον γενικό αρχηγό του Ηρακλή, Μανώλη Τουμπόγλου και βάσει αυτού αναμένεται να τιμωρηθεί με βαρύ χρηματικό πρόστιμο για την ενέργειά του.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Το πρόγραμμα της εξ’ αναβολής (λόγω της απεργίας του ΠΣΑΚ) 4ης αγωνιστικής ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο ΕΣΑΚΕ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/11/2009

KΔΓ HΛYΣΙΩΝ 17:00 ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Α.Ο. – ΑΡΗΣ
Δ.Γ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ 17:00 Α.Σ. ΤΡΙΚΑΛΑ 2000 – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ.
Δ.Γ. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 17:00 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – Γ.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κ.Γ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 17:00 Γ.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – Α.Ο. ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ ΒΑΠ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/11/2009

Κ.Γ. ΑΓ. ΘΩΜΑ 14:00 ΑΕΚ – Ε.Κ. ΚΑΒΑΛΑΣ NOVASPORTS
ΟΑΚΑ 19:00 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο – Γ.Σ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Κ.Γ. ΠΑΟΚ 16:00 ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ NOVASPORTS

ΠΑΟΚ: Παρουσιάστηκε στους παίκτες ο Κονσεϊσάο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τον νέο διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, και μέχρι πριν λίγες μέρες συμπαίκτη τους, Σέρτζιο Κονσεϊσάο γνώρισαν πριν από την έναρξη της σημερινής (17/11) προπόνησης, οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Την παρουσίαση στους ποδοσφαιριστές του «δικεφάλου», έκανε ο πρόεδρος της ομάδας, Ζήσης Βρύζας.

Από ' κει και πέρα στα αγωνιστικά, ασκήσεις τακτικής περιλάμβανε η σημερινή προπόνηση της ομάδας του ΠΑΟΚ, με την οποία και συνεχίστηκε η πρετοιμασία των «ασπρόμαυρων» εν όψει του ντέρμπι της Κυριακής με τον Αρη.

Ο Κώστας Χαλκιάς ακολουθεί πρόγραμμα θεραπειών, ενώ ο Λίνο ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα σε φουλ ρυθμούς και αναμένεται ίσως και αύριο να προπονηθεί μαζί με την ομάδα. O Λούσιο Φιλομένο ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης.

Από τις προπονήσεις απουσιάζουν οι διεθνείς, που αναμένονται την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, καθώς και ο Μπράις Μουν, που βρίσκεται με άδεια εκτός Ελλάδος.

Επιστολή ΠΣΑΠ στην Εθνική.


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με επιστολή του προέδρου του Συνδέσμου, Αντώνη Νικοπολίδη, προς τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Ότο Ρεχάγκελ, ο ΠΣΑΠ ευχήθηκε στην Εθνική ομάδα να πάρει την Τετάρτη (18/11) στην Ουκρανία το αποτέλεσμα που θα της δώσει την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ 2010.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της προσπάθειάς της για πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, η Εθνική ομάδα της Ελλάδος έχει στο πλευρό της όλους τους Έλληνες φιλάθλους και ασφαλώς τον Π.Σ.Α.Π. που είναι πάντα δίπλα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η Εθνική Ελλάδος μπορεί να πανηγυρίσει μέσα στην Ουκρανία την πρόκριση κι εύχομαι να τα καταφέρει. Είμαστε μαζί σας και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρετε κι αυτή τη φορά».

Επιστρέφει ο Τζέραρντ

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Στίβεν Τζέραρντ ξεπέρασε τον τραυματισμό του στην μέση και αναμένεται να επιστρέψει στην ενδεκάδα της Λίβερπουλ στον σαββατιάτικο αγώνα με την Μάντσεστερ Σίτι.

Ο διεθνής Αγγλος μέσος ξεκουράστηκε κατά την διάρκεια της διακοπής της Premier League για τους διεθνείς αγώνες και πλέον είναι έτοιμος να επανέλθει στα γήπεδα.

«Αισθανόμουν πολύ κουρασμένος μετά τον αγώνα με τη Μπέρμιγχαμ. Δεν ήμουν έτοιμος να επιστρέψω. Τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες προπονήθηκα ελάχιστα. Μου πήρε τρεις μέρες να επανέλθω μετά τον αγώνα αλλά την τελευταία εβδομάδα κάνω ενδυναμωτικές ασκήσεις.

Πλέον αισθάνομαι πολύ καλύτερα και ανυπομονώ για το παιχνίδι του Σαββάτου. Δεν έχω κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα. Η δεύτερη ένεση με βοήθησε και τώρα που όλα βαίνουν καλώς χρειάζομαι μερικές καλές προπονήσεις για να είμαι έτοιμος για την Σίτι», δήλωσε ο Τζέραρντ.

Γκέκας: «Πρόκριση και πανδαιμόνιο στη χώρα»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

«Έχουμε μεγάλη ευκαιρία να προκριθούμε. Αν τα καταφέρουμε θα υπάρξει πανδαιμόνιο πίσω στην Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Φάνης Γκέκας μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA για τη ρεβάνς με την Ουκρανία στο πλαίσιο των μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010.

«Θα είναι τεράστια επιτυχία αν καταφέρουμε να περάσουμε στο Μουντιάλ, γιατί έχουμε αποτύχει να πάμε σε κάποιο από τα τρία προηγούμενα. Και για τους Έλληνες είναι πάντα ξεχωριστό να παίζουμε σε κάποια μεγάλη διοργάνωση», ανέφερε αρχικά ο διεθνής επιθετικός.

Και συνέχισε: «Έχουμε μεγάλη ευκαιρία να προκριθούμε και να υπάρξει πανδαιμόνιο πίσω στην Ελλάδα, αν τα καταφέρουμε. Για μένα προσωπικά -και πιστεύω για όλους στην ομάδα- μια συμμετοχή στο παγκόσμιο κύπελλο θα είναι τεράστια επιτυχία».

Όσο για το ματς με τους Ουκρανούς; «Δεν παίζουμε ποτέ απέναντι σε έναν παίκτη, αλλά πρέπει να μπλοκάρουμε όλη την ομάδα. Αν μείνουμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας, θα αναγκάσουμε τους Ουκρανούς να μας προσέξουν...».

Με επιστολή του προέδρου του Συνδέσμου, Αντώνη Νικοπολίδη, προς τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Ότο Ρεχάγκελ, ο ΠΣΑΠ ευχήθηκε στην Εθνική ομάδα να πάρει αύριο στην Ουκρανία το αποτέλεσμα που θα της δώσει την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ 2010. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της προσπάθειάς της για πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, η Εθνική ομάδα της Ελλάδος έχει στο πλευρό της όλους τους Έλληνες φιλάθλους και ασφαλώς τον Π.Σ.Α.Π. που είναι πάντα δίπλα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η Εθνική Ελλάδος μπορεί να πανηγυρίσει μέσα στην Ουκρανία την πρόκριση κι εύχομαι να τα καταφέρει. Είμαστε μαζί σας και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρετε κι αυτή τη φορά».

Βέλλιος: «Η ομάδα κέρδισε το βραβείο»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η ανάδειξη του Απόστολου Βέλλιου σε MVP της 10ης αγωνιστικής (93,8%) ήταν η αφορμή για να παραλάβει σήμερα από τον βετεράνο ποδοσφαιριστή και νυν γενικό αρχηγό του Ηρακλή, Μανώλη Τουμπόλου, το βραβείο του πολυτιμότερου.

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα πολύ καλά λόγια του κ. Τουμπόγλου και για τους ανθρώπους που μας ψήφισαν. Η ομάδα κέρδισε αυτό το βραβείο καθώς το γκολ ήταν απόρροια συλλογικής ενέργειας. Το γκολ έχει δουλευτεί στην προπόνηση. Το αφιερώνω στην οικογένεια μου, την δεύτερη οικογένεια μου που είναι η ομάδα και τους συμπαίκτες μου».

Ενόψει της επόμενης εντός έδρας αναμέτρησης με τον Ατρόμητο αρκέστηκε να σχολιάσει: «Το ματς με τον Ατρόμητο είναι πολύ δυνατό και θα μπούμε με πάθος για τη νίκη». Σε σχετική ερώτηση για τον άδικο χαμό του συναδέλφου του, Αντόνιο Ντε Νίγκρις, ο νεαρός ποδοσφαιριστής επεσήμανε: «Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του Ντε Νίγκρις».

Τουμπόγλου: «Μας γεμίζει ελπίδες»

Ο γενικός αρχηγός του Ηρακλή ήταν αυτός που παρέδωσε το βραβείο στον νεαρό σκόρερ του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής των «κυανόλευκων» δήλωσε: «Έχω την χαρά να βραβεύσω τον MVP της προηγούμενης αγωνιστικής. Το ευχάριστο είναι πως είναι ένα νεαρό παιδί που γεννήθηκε το 92΄ και αυτό μας γεμίζει ελπίδες για το μέλλον ελπίζοντας να μας δώσει αρκετές χαρές και να υπάρξουν περισσότερες βραβεύσεις.

Μιλήσαμε, μιλάμε και θα μιλάμε καθημερινά με τον Απόστολο τι θα πρέπει να προσέχει ώστε να έχει καλή πορεία. Είμαι βέβαιος πως με την σκληρή δουλειά που κάνει θα έχει επιτυχία». Ο Μανώλης Τουμπόγλου σχετικά με το ανεπίσημο ντεμπούτο του σχολίασε: «Η ανεπίσημη παρουσία μου στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν για μπω στο κλίμα αν και σε κάποια πηγαδάκια σχολιάστηκε πως ίσως ήταν γουρλίδικη».

ΑΕΛ: Αναβολή στο ματς με τον Εργοτέλη


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δεκτό, όπως αναμενόταν, έγινε το αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΛ για μετάθεση του αγώνα με τον Εργοτέλη, λόγω του αιφνίδιου θανάτου του Αντόνιο Ντε Νίγκρις.

Η Λάρισα έχει βυθιστεί στο πένθος μετά τον απρόσμενο χαμό του 31χρονου Μεξικανού επιθετικού και ζήτησε να μην ταξιδέψει την Κυριακή στην Κρήτη για το ματς με τον Εργοτέλη. Έτσι, το ματς θα διεξαχθεί την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η Superleague:

«Σε συνέχεια αποδοχής εγγράφου αιτήματος της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 για αναβολή του αγώνα ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ λόγω του αιφνίδιου θανάτου του ποδοσφαιριστή Αντόνιο Ντε Νίγκρις της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, ο αγώνας ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ -ΛΑΡΙΣΑ στο πλαίσιο της 11ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ μετατίθεται και θα διεξαχθεί την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 16.45»

Έκλεισε στη McLaren ο Μπάτον


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στη McLaren θα συνεχίσει την καριέρα του ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Τζένσον Μπάτον, καθώς μόνο η ανακοίνωση απομένει. Βρετανικά δημοσιεύματα, κάνουν λόγο για συμφωνία 3 χρόνων. Ο Βρετανός πιλότος, δέχτηκε την προσφορά της McLaren, καθώς του πρόσφερε περίπου 2.2 εκατ. ευρώ περισσότερα από τη Mercedes GP.

Την προτίμηση του προς το πρόσωπο του Τζένσον Μπάτον είχε εκφράσει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2008, Λιούις Χάμιλτον που όπως όλα δείχνουν, την επόμενη σεζόν θα βρίσκονται στην ίδια ομάδα. Οι εξελίξεις στις τάξεις της Φόρμουλα 1, με την αγορά του 75% των μετοχών της Brawn Gp, από τη Mercedes Benz και τη σύσταση της Mercedes GP, απομάκρυναν τον Βρετανό πιλότο, από τη συγκεκριμένη επιλογή. Η νέα ομάδα, Mercedes GP, έχει ήδη στο δυναμικό της τον Νίκο Ρόσμπεργκ, ενώ θα ήθελε και ο δεύτερος οδηγός να είναι Γερμανός, δημιουργώντας ένα αμιγώς γερμανικό δίδυμο.

Ουζουνίδης: «Δεν ήξερα πως είχε πρόβλημα»


Επιμέλεια: Δ.Μ.,

Οι απόψεις για την υγεία του Αντόνιο Ντε Νίγκρις, που έφυγε ξαφνικά χθες από τη ζωή, διίστανται, καθώς Τούρκοι γιατροί υποστηρίζουν πως είχαν πει στον Μεξικανό για το πρόβλημα στην καρδιά του, ενώ η πλευρά της Λάρισας επαναλαμβάνει πως οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο παίκτης δεν έδειξαν το παραμικρό.

Άγνοια για το πρόβλημα στην καρδιά του παίκτη, εξέφρασε και ο τεχνικός της ΑΕΛ, Μαρίνος Ουζουνίδης, σε δηλώσεις που έκανε στη μεξικανική εφημερίδα «Record»: «Δεν γνώριζα ότι ο Ντε Νίγκρις είχε οποιοδήποτε πρόβλημα τέτοιας φύσης. Όταν ήρθε στην ΑΕΛ πέρασε από εξετάσεις και έχουμε όλα τα αποτελέσματα που δείχνουν ότι μπορούσε να παίζει ποδόσφαιρο, δεν υπήρχε καμία ένδειξη για το αντίθετο, όπως βεβαίωσαν και οι γιατροί. Πραγματικά, δεν γνωρίζω τι έγινε».

Όσο για τον χαμό του παίκτη...; «Πρόκειται για μεγάλη απώλεια και για εμάς και για το ποδόσφαιρο και, βέβαια, κυρίως για την οικογένειά του, αφού αφήνει πίσω του μία νέα σύζυγο και ένα πεντάχρονο κοριτσάκι. Ήταν ένας καλός άνθρωπος, ήθελε να παίξει μπάλα και φιλοδοξούσε να παίξει και στην εθνική της χώρας του», κατέληξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Δεν υπάρχει θέμα με Καπετάνο

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Καμία βάση δεν έχουν τα ρουμανικά δημοσιεύματα που θέλουν τον Ατρόμητο να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Παντελή Καπετάνου. Όπως αναφέρουν οι Ρουμάνοι, ο επιθετικός της Στεάουα Βουκουρεστίου βρίσκεται στη λίστα των Περιστεριωτών ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Ωστόσο, ο Γιώργος Δώνης δεν φέρεται να ψάχνει κάποιον παίκτη με τα χαρακτηριστικά του πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, αφού θέλει έναν γρήγορο φορ που θα μπορεί να παίξει πίσω από το προωθημένο επιθετικό.

Τον γιατρό του Ατρόμητου θα επισκεφτεί σήμερα ο Μασάρα, προκειμένου να του αφαιρεθούν τα ράμματα από την εγχείρηση στο γόνατο. Όσον αφορά τον αιματολογικό έλεγχο που υποβλήθηκαν οι «κυανόλευκοι», τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά την Τετάρτη ή την Πέμπτη. Από τη χθεσινή προπόνηση απουσίασαν οι διεθνείς Αποστολόπουλος και Σκόνδρα.

ΑΕΚ: «Αρραβώνας» με Μπλάνκο και Μπομπ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε κατ’αρχήν συμφωνία με τον Ισμαέλ Μπλάνκο για την επέκταση της συνεργασίας τους ως το 2013 ήρθε η ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως αποκάλυψε ο μάνατζέρ του στη «SportDay». Ποιοι οι όροι του νέου συμβολαίου. Πιθανώς κι εντός της ημέρας η υπογραφή προσυμφώνου με τον Χαράλαμπο Κοζώνη. Αποδέχεται το νέο χρέος από την εφορία ο Ελληνοαμερικανός υποψήφιος επενδυτής. Ανοικτό το ενδεχόμενο αναβολής της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Τα βρήκε με «Ζορό»

Από τις ΗΠΑ περίμεναν τα ευχάριστα οι φίλοι της ΑΕΚ, από αλλού τους ήρθαν… Ο μάνατζερ του Ισμαέλ Μπλάνκο, Χουάν Μπέρος, αποκάλυψε στη «SportDay» πως βρέθηκε η χρυσή τομή ανάμεσα στην ομάδα και τον πελάτη του για την επέκταση της συνεργασίας τους ως το 2013. «Ο συνεργάτης μου, ο Γκουστάβο Οναϊντία συναντήθηκε σήμερα (σ.σ.: χθες) με τον πρόεδρο της ΑΕΚ. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και υπάρχει καταρχήν συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου του Μπλάνκο μέχρι το 2013», δήλωσε στη «SportDay» ο Μπέρος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι πάγιες ετήσιες απολαβές του «Ζορό» θα ανέρχονται στις 700.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται μπόνους κατάκτησης στόχων. Οι υπογραφές θα μπουν με την ολοκλήρωση της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στον Χαράλαμπο Κοζώνη. Προφανώς η παραπάνω συμφωνία έγινε με τις ευλογίες του 65χρονου επίδοξου αγοραστή, αφού ο ίδιος αναμένεται να επωμιστεί το βάρος του συμβολαίου του Αργεντινού φορ.

Υπογράφεται το προσύμφωνο

Πιθανότατα εντός της ημέρας θα υπογραφεί το προσύμφωνο ανάμεσα στην ΠΑΕ ΑΕΚ και τον Χαράλαμπο Κοζώνη, που θα αποτελεί τον προπομπό για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στον 65χρονο επιχειρηματία. Ο τελευταίος αναστατώθηκε από δημοσίευμα που έφερε την «Ένωση» να χρωστά 63,7 εκατ. ευρώ από τη μη απόδοση φόρων την περίοδο 1992-2003, ωστόσο διαβεβαιώθηκε πως το χρέος αυτός έχει υπαχθεί στο άρθρο 44 και θα επιβαρύνει την ΠΑΕ με 3.185.000 ευρώ που θα πρέπει να αποπληρωθούν εντός δέκα ετών (με το 50% όμως να είναι άμεσα καταβλητέο).

Εντός της ημέρας οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών θα συναντηθούν για να συμφωνήσουν στους τελικούς όρους του προσυμφώνου. Ο Ελληνοαμερικανός υποψήφιος επενδυτής έχει θέσει ως όρο να μην υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ των χρεών που του έχουν παρουσιαστεί και αυτά που θα προκύψουν από την έρευνα των ορκωτών λογιστών. Παράλληλα στο προσύμφωνο θα προβλέπεται πως οι μέτοχοι δεν θα μπορούν να προβούν σε εμπορική συμφωνία ή σύναψη δανείου, ενώ ακόμη δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει με τα χρέη της «Empire» (δεν δέχεται να τα επωμιστεί ο Χαράλαμπος Κοζώνης) και τη συμμετοχή του στην κατασκευή του προπονητηρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Χαράλαμπος Κοζώνης έχει ζητήσει να μεταφερθεί για τις 10 Ιανουαρίου η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (που θα τον καταστήσει και τυπικά «αφεντικό») αντί να γίνει εντός του Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση που υπάρξει τέτοια καθυστέρηση, θα είναι δύσκολο να κινηθεί η «Ένωση» όπως θα ήθελε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Συνεχίζεται η αναζήτηση του Τζεμπούρ

Σε αναζήτηση ομάδας εξακολουθεί να βρίσκεται ο Ράφικ Τζεμπούρ, αφού η χειμερινή μεταγραφική περίοδος πλησιάζει και ο ίδιος εξακολουθεί να είναι περιθωριοποιημένος στην ΑΕΚ. «Όλες οι ομάδες που έχουν ρωτήσει για τον Ράφικ, μου έχουν πει πως αν επισημοποιήσουν το ενδιαφέρον τους, θα απευθυνθούν σε μένα ή στην ΑΕΚ μετά τον Δεκέμβριο. Οτιδήποτε άλλο αυτή τη στιγμή είναι πρόωρο», δήλωσε στη «SportDay» ο μάνατζερ του Τζεμπούρ, Γιάννης Λυπημένος

Με δύο προβλήματα

Χωρίς τον Κρίστιαν Νέμεθ και τον Ταμαντανί Ενσαλίβα θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ την Καβάλα στην εκτός έδρας αναμέτρηση για την ενδέκατη αγωνιστική, αφού ο πρώτος έχει πρόβλημα στον αστράγαλο (νοκ άουτ για δύο εβδομάδες) και ο δεύτερος ενοχλήσεις στον αχίλλειο. Εκτός μάχης είναι επίσης οι Αλεξόπουλος και Κουτρομάνος, αλλά ο Μπλάνκο ξεπέρασε τις ενοχλήσεις και πλέον προπονείται κανονικά.

Πωλείται με 3εκατ. ευρώ ο Γκέκας


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Πωλητήριο στον Φάνη Γκέκα έβαλε ενόψει Ιανουαρίου η Μπάγερ Λεβερκούζεν και η τιμή για την παραχώρηση του είναι τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει η "Bild" η διοίκηση του συλλόγου έχει αποφασίσει να παραχωρήσει τον Έλληνα επιθετικό και ενώ υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την Χέρτα Βερολίνου.Μάλιστα φιλοξενούνται και δηλώσεις του αθλητικού διευθυντή της Μπάγερ Λεβερκούζεν,Ρούντι Φέλερ ο οποίος τόνισε:"Ασχολούμαστε με το θέμα του Γκέκα. Έχουν γίνει κάποιες κρούσεις από άλλες ομάδες".

Ο Φάνης Γκέκας δεν κατάφερε στις "ασπιρίνες" να κερδίσει φανέλα βασικού και ενώ πέρυσι είχε παραχωρηθεί δανεικός για έξι μήνες στην Πόρτσμουθ στην οποία δεν είχε χρόνο συμμετοχής και πλέον αναζητά και ο ίδιος ένας νέο σταθμό στην καριέρα του.

Η FIFA λέει "ναι" στην πορνεία στη Ν.Αφρική!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Είθισται στη χώρα που φιλοξενείται κάθε τέσσερα χρόνια η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου να υπάρχει σεξουαλική... επανάσταση ελέω των καραβανιών των φιλάθλων που συρρέουν από κάθε γωνιά του πλανήτη και όλα δείχνουν πως η Νότια Αφρική δεν θα αποτελέσει εξαίρεση τον κανόνα.

Όπως αποκάλυψε εκπρόσωπος της καθολικής εκκλησίας στη Νότια Αφρική, την ώρα που η εκκκλησία κάνει αγώνα από την πλευρά της ενάντια στον ιό του Aids, η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία ασκεί εδώ και καιρό πιέσεις στην κυβέρνηση της χώρας για την αποποινικοποίηση της πορνείας ενόψει των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

"Η μεγαλύτερη ανησυχία πηγάζει από μία πιθανή έκρηξη της πορνείας που θα επέφερε μία μεγάλη αύξηση της εξάπλωσης του ιού του Aids.

Μου φαίνεται πως η FIFA πιέζει την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής να αποποινικοποιήσει την πορνεία", τόνισε με δηλώσεις του ο καρδινάλιος του Ντούρμπαν, Φοξ Νάπιερ, και πρόσθεσε:

"Η καθολική εκκλησία συνεργάζεται με την κυβέρνηση και τους άλλους οργανισμούς ενόψει του Μουντιάλ 2010.

Εμείς από την πλευρά μας έχουμε ξεκινήσει μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης και προστασίας από εγκλήματα που σχετίζονται με την οικογένεια.

Δυστυχώς υπάρχουν γονείς που κάνουν ότι δεν βλέπουν πως τα παιδιά τους εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες.

Προσπαθούμε να συνεργαζόμαστε με τις οικογένειες και με τις αρχές για να επαναφέρουμε τους νέους που έχουν μπλέξει σε παράνομα μονοπάτια".

Μαϊστόροβιτς: «Ελπίζω να συνεχίσει ο Ζλάταν»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την ελπίδα πως ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δεν θα βάλει τέλος στην καριέρα του με την εθνική Σουηδίας εξέφρασε ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα έχει ζητήσει χρόνο για να αποφασίσει αν θα ξαναφορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο, αλλά ο συμπαίκτης του ελπίζει να ενισχύσει την προσπάθεια της Σουηδίας στα προκριματικά του Euro 2011.

«Ελπίζω να συνεχίσει, αλλά αυτό είναι δική μου επιθυμία. Δεν γνωρίζω τις προθέσεις του, αλλά μακάρι να αγωνιστεί ξανά με την εθνική ομάδα. Μιλάμε συχνά, όχι όμως για το θέμα αυτό. Είναι αρκετά ώριμος για να αποφασίσει για τον εαυτό του. Είναι πάντως ξεκάθαρο πως ένας παίκτης με την ποιότητα του Ζλάταν είναι απαραίτητος για την εθνική», τόνισε ο αμυντικός της ΑΕΚ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: «Φουντώνουν» οι φήμες για Μπασινά


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Επίσημα μπορεί να μην αναφέρεται το παραμικρό, ανεπίσημα όμως το «φλερτ» ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Αγγελο Μπασινά υφίσταται. Μάλιστα, μετά τα όσα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου στο «ΟΑΚΑ», οι φήμες περί απόκτησης του πρώην αρχηγού της Εθνικής και νυν άσου της Πόρτσμουθ άρχισαν να «φουντώνουν».

Ο 33χρονος άσος παρακολούθησε το παιχνίδι της Εθνικής με την Ουκρανία για τα μπαράζ του Μουντιάλ 2010 μαζί με τους Χριστοβασίλη και Αγγελή. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα, πως οι άνδρες μετά το ματς είχαν συζήτηση της οποίας το περιεχόμενο δεν έγινε γνωστό.

Από την ΠΑΕ πάντως δεν επιβεβαιώνεται αλλά ούτε και διαψεύδεται το ενδιαφέρον για τον Αγγελο Μπασινά.

Ρεχάγκελ: «Να σκοράρουμε για να πάρουμε την πρόκριση»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Αντίστροφα μετρούν πλέον στην Εθνική ομάδα για τη ρεβάνς-τελικό με την Ουκρανία, στο πλαίσιο των μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Ο ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε στους διεθνείς, τονίζοντας την ανάγκη για την επίτευξη γκολ στο Ντόνετσκ, έτσι ώστε να υλοποιηθεί ο μεγάλος στόχος της πρόκρισης στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής.

«Σας επαναλαμβάνω ότι έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή σας το Σάββατο. Στόχος είναι να σκοράρουμε στο δεύτερο ματς για να πάρουμε την πρόκριση μέσα στην Ουκρανία», ήταν το σύνθημα του Γερμανού στους διεθνείς κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης.

Οι παίκτες θα προπονηθούν σήμερα στις 19:00 στο γήπεδο «Ντόνμπας Αρίνα», όπου θα διεξαχθεί την Τετάρτη το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων. Εκεί ο Ρεχάγκελ θα δει αν θα μπορέσει να έχει στη διάθεση του και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. «Θα δοκιμάσω να μπω αύριο», έλεγε χθες ο 24χρονος αμυντικός στο ιατρικό επιτελείο.

Σε ότι αφορά τα πλάνα για την ενδεκάδα: Οι Κυργιάκος, Μόρας και Παπασταθόπουλος παραμένουν οι τρεις της άμυνας εκτός και αν καταφέρει να αγωνιστεί ο Παπαδόπουλος. Σταθεροί και οι Βύντρα, Σπυρόπουλος στα άκρα.

Υπάρχει η σκέψη να περάσει στα χαφ ένας εκ των Πλιάτσικα και Τζιόλη και να μετατοπισθεί ο Καραγκούνης στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης. Δίλλημα υπάρχει και για το ποιος εκ των Χαριστέα ή Γκέκα θα ξεκινήσει βασικός.

*** Ο Ότο Ρεχάγκελ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 18:30. Η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει στη βάση της τα ξημερώματα της Πέμπτης (19/11, 3:05)

ΜΑΛΝΤΙΝΙ: «Τρομερά προσόντα Ράμος»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την εκτίμηση του πως ο Σέρχιο Ράμος μπορεί να γίνει ο καλύτερος ακραίος μπακ στον κόσμο, εξέφρασε ο Πάολο Μαλντίνι.

Ο Ιταλός παλαίμαχος άσος, που διέπρεψε επί 20ετία με τη φανέλα της Μίλαν, επισήμανε πως ο Ισπανός συμπεριλαμβάνεται στους καλύτερους παρά το γεγονός ότι η απόδοση του έχει πέσει κατακόρυφα σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν.

«Ο Ράμος τα έχει όλα. Ταχύτητα, δύναμη και τεχνική. Παίζει σε πολύ μεγάλη ομάδα επίσης, όπως έκανα κι εγώ. Η Ρεάλ είναι όπως η Μίλαν. Τίτλους, παραδόσεις και όλα όσα συνεπάγεται μία μεγάλη ομάδα. Έχει τα πάντα με το μέρος του. Απλά δεν πρέπει να επαναπαυτεί και να δουλεύει κάθε μέρα για να γίνει ακόμα καλύτερος».

ΙΝΤΕΡ: Σε συμφωνία με τον Μαϊκόν


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στο Μιλάνο και την Ίντερ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ντάγκλας Μαικόν. Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ, παρά τα προβλήματα που είχε το τελευταίο διάστημα στους «νερατζούρι», αποφάσισε να παραμείνει στην πρωταθλήτρια Ιταλίας. Παραβλέποντας το ενδιαφέρον που υπήρχε από Αγγλία και Ισπανία.

«Ουσιαστικά έχουμε συμφωνήσει. Βασικά η Ίντερ είχε την αντίδραση που περιμέναμε. Μας έδωσε την προσοχή που απαιτούσαμε», τόνισε ο εκπρόσωπος του παίκτη, Αντόνιο Καλιέντο.

ΛΑΡΙΣΑ: Ζητεί αναβολή λόγω πένθους


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Συγκλονισμένοι παραμένουν όλοι στις τάξεις της Λάρισας μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Αντόνιο Ντε Νίγκρις τα ξημερώματα της Δευτέρας από ανακοπή καρδιάς. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ο «Ελ Τάνο» δεν είναι πλέον ανάμεσά μας. Οι συμπαίκτες και όλοι όσοι τον γνώριζαν είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και για το λόγο αυτό η διοίκηση της ομάδας αναμένεται να ζητήσει την αναβολή της προγραμματισμένης για την Κυριακή αναμέτρησης με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο (14:30), αίτημα που έχει πολλές πιθανότητες να γίνει αποδεκτό από τη Σούπερ Λίγκα.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη αναμένονται στη θεσσαλική πόλη ο πατέρας και τα δύο αδέρφια του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή για να παραλάβουν τη σωρό του και να επιστρέψουν στο Μεξικό, όπου και θα γίνει η κηδεία (πιθανό να βρεθεί και αντιπροσωπεία οπαδών της Λάρισας). Η διοίκηση της ΑΕΛ και η μεξικανική πρεσβεία καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες.

Στη Λάρισα αναμένεται κι ένας Μεξικανός ιατροδικαστής, τη στιγμή που μέχρι την Τετάρτη θα έχει γνωστοποιηθεί το ιατροδικαστικό πόρισμα. Η πρώτη γνωμάτευση κάνει λόγο για παθολογικά αίτια και σοβαρή βλάβη του καρδιοαναπνευστικού συστήματος. Η επίσημη ΑΕΛ δεν θέλει να απαντήσει στις αιτιάσεις του γιατρού της Άνκαρασπορ, πρώην ομάδας του εκλιπόντος, προτού ανακοινωθεί το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Ο γιατρός της ομάδας της Άγκυρας (Μπουράκ Κουντουρατσίογλου) δήλωσε πως «… το πρόβλημα είχε εντοπιστεί από το ξεκίνημα της περασμένης σεζόν. Υπήρχε γενετικό πρόβλημα δυσπλασίας της καρδιάς του, το οποίο μετά την ηλικία των 30 μπορεί να οδηγήσει σε ξαφνικό θάνατο, πόσω μάλλον από τη στιγμή που είχε ιστορικό στην οικογένειά του. Τον είχαμε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή, αλλά εκείνος υποβάθμιζε το πρόβλημα λέγοντας πως δεν είχε ενοχλήσεις. Ενημερώσαμε την τουρκική ομοσπονδία, που είπε πως ο παίκτης μπορούσε να αγωνιστεί εφόσον αναλαμβάναμε από κοινού την ευθύνη, κάτι που δεν δεχτήκαμε. Αυτός υποθέτω πως είναι ο κύριος λόγος που έφυγε από την Άγκυρα».

ΗΡΑΚΛΗΣ: Μόνο πρόστιμο στον Ντάλα Μπόνα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αναμένεται να απολογηθεί ο Σαμουέλε ντάλα Μπόνα ενώπιον της διοίκησης του Ηρακλή προκειμένου να εξηγήσει για ποιο λόγο απουσίαζε πέντε μέρες χωρίς άδεια στην Ιταλία. Οι «κυανόλευκοι» έχουν αποφασίσει να μην καταγγείλουν στη FIFA το γεγονός κάτι που δείχνει πως έχουν την πρόθεση να δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία στον 28χρονο μεσοαμυντικό. Ωστόσο είναι σίγουρο πως θα επιβληθεί στον Ιταλό παίκτη πρόστιμο για την συμπεριφορά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Αύγουστο που έχει έρθει ο Ντάλα Μπόνα στη Θεσσαλονίκη δεν έχει αποδώσει αυτό που περίμεναν οι άνθρωποι του «Γηραιού». Συγκεκριμένα έχει αγωνιστεί μέσα σε τρεις μήνες μόνο 47΄ λεπτά και δεν έχει βελτιώσει καθόλου την αγωνιστική του κατάσταση, κάτι που σημαίνει πως πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία που του δίνουν οι άνθρωποι της ομάδας της Θεσσαλονίκης γιατί πιθανόν να είναι η τελευταία. Ο Ιταλός μεσοαμυντικός θα είναι στη διάθεση του Σάββα Κωφίδη μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο όπου αναμένεται να ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί με την τενοντίτιδα.

Συνεχίζουν το ταξίδι της αναζήτησης

Επόμενος σταθμός για τους Ηλία Πουρσανίδη και ο Νίκο Νεντίδη είναι η Πορογαλία. Ο τεχνικός διευθυντής και ο σκάουτερ του Ηρακλή είδαν παιχνίδια στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Σεγούντα Ντιβιζίον εξετάζοντας από κοντά τις περιπτώσεις παικτών που τους ενδιαφέρουν. Σήμερα συνεχίζοντας το ταξίδι τους στην Ιβηρική Χερσόνησο θα παρακολουθήσουν τον αγώνα των Ελπίδων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Πορτογαλία για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Στη συνέχεια θα επιστρέψουν στην Ελλάδα όπου θα ενημερώσουν το Σάββα Κωφίδη για τα συμπεράσματα που έβγαλαν, ενώ αναμένεται να κάνουν άλλα δύο μεταγραφικά ταξίδια μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Εξελίξεις στο γηπεδικό

Προσφορά κατέθεσαν πέντε εταιρίες για την επιλογή συμβούλου που θα έχει ρόλο να υποστηρίξει τον επενδυτή που θα αναλάβει την κατασκευή του γηπέδου του Ηρακλή στη Μίκρα. Η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση για το πότε θα αξιολογήσει τις προτάσεις: «Η επιτροπή αξιολόγησης συμβούλου για την υποστήριξη του Γ.Σ. Ηρακλής στην ανάδειξη επενδυτή για την κατασκευή και λειτουργία των νέων γηπεδικών εγκαταστάσεών του στην περιοχή της Μίκρας ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού, η οποία περιελάμβανε τον έλεγχο των δικαιολογητικών των πέντε εταιρειών, συμπράξεων εταιρειών που κατέθεσαν φακέλους συμμετοχής. Τα δικαιολογητικά βρέθηκαν σύμφωνα με τα οριζόμενα στη διακήρυξη του διαγωνισμού. Έπειτα από αυτό κι αφού παρέλθει η προθεσμία που προβλέπει η διακήρυξη, η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου για την εξέταση και βαθμολόγηση των φακέλων των τεχνικών προσφορών».

«Έπαιξε με την ίδια του τη ζωή»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Ο Ντε Νίγκρις έπρεπε να σταματήσει το ποδόσφαιρο, το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στην καρδιά ήταν τόσο σοβαρό που μπορούσε να προκύψει ο θάνατος ακόμα και με μια βαριάς μορφής γρίπη των χοίρων». Αυτήν τη δήλωση έκανε στο «Goal» ο Μπουράκ Κουντουρατσίογλου, ο οποίος υπήρξε ο άνθρωπος που έκανε τις εξετάσεις στον παίκτη στην Ανκαρασπορ, όπου κατείχε το πόστο του υπεύθυνου του ιατρικού επιτελείου και διέγνωσε το πρόβλημα στην καρδιά που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν καρδιακή δυσπλασία και στο 5% των ανθρώπων άνω των 30 ετών μπορεί να επιφέρει το θάνατο.

«Ηταν πολύ σοβαρό το πρόβλημα, είχε ενημερωθεί ο παίκτης, ήξερε ότι έπρεπε να σταματήσει» συμπλήρωσε ο Τούρκος γιατρός και επισήμανε: «Με το που ολοκληρώθηκαν, λοιπόν, οι εξετάσεις και βγήκαν τα συμπέρασμα ενημέρωσα τη διοίκηση της Ανκαρασπορ και τους είπα να διακόψουν τη συνεργασία τους μαζί του και να τον στείλουν στο Μεξικό, διότι ο παίκτης δεν μπορούσε να αγωνιστεί, ανεξάρτητα αν ο ίδιος επέμενε ότι οι γνωματεύσεις των γιατρών της εθνικής του ομάδας είναι ξεκάθαρες και πως του δείχνουν ότι μπορεί να παίξει κανονικά ποδόσφαιρο».

Ο Κουντουρατσίογλου, όμως, δεν έμεινε μόνο σ' αυτά. Ισχυρίστηκε πως χθες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΑΕΛ, Κώστα Πηλαδάκη, για το θέμα και είπε επ' αυτού:«Με πήρε τηλέφωνο ο κύριος Πηλαδάκης για να με ρωτήσει για τον Ντε Νίγκρις και όλα αυτά που λέμε αυτήν τη στιγμή». Το πρωί και όταν έγινε πλέον γνωστός ο θάνατος του Μεξικανού άσου, ο Κουντουρατσίογλου με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της έγκυρης τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet» υποστήριξε με αφοπλιστική ειλικρίνεια πως «ο Ντε Νίγκρις πήγε στο θάνατο γνωρίζοντάς το».

«Στον Ντε Νίγκρις είχε διαγνωστεί γενετική διαφορά στην καρδιά, ένα είδος δυσπλασίας, που μετά την ηλικία των 30 δημιουργεί μεγάλη πιθανότητα ξαφνικού θανάτου, το γνώριζε και ήξερε το ρίσκο που υπάρχει» δήλωσε ο έμπειρος Τούρκος επιστήμονας που τα τελευταία 14 χρόνια δουλεύει για τις ομάδες της Αγκυρας και συνέχισε: «Του το είχαμε πει, αλλά εκείνος το αρνήθηκε λέγοντάς μας ότι τόσα χρόνια έχει περάσει από πολλές εξετάσεις και από τη στιγμή που έχει αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο ως εν ενεργεία διεθνής με την εθνική ομάδα του Μεξικού κάτι τέτοιο δεν μπορεί να υφίσταται».

«Από την πλευρά μας ενημερώσαμε για το πρόβλημα την τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τις αρχές του ποδοσφαίρου της χώρας και μας απάντησαν ότι ο παίκτης μπορεί να αγωνιστεί με ευθύνη της ομάδας και του ίδιου του ποδοσφαιριστή, αρκεί να συνυπογράφαμε ένα χαρτί ότι αναλαμβάναμε από κοινού την ευθύνη. Η ομάδα δεν το δέχτηκε και ο παίκτης αναχώρησε για την Ελλάδα και πήγε στη Λάρισα όπου και υπέγραψε νέο συμβόλαιο» ήταν ακόμα μία επισήμανση του Κουντουρατσίογλου, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει τα ιατρικά τεστ από τα οποία πέρασε ο παίκτης στην Ελλάδα όταν ήρθε να υπογράψει στην ΑΕΛ. «Δεν θέλω κάποιο σχόλιο για το τι εξετάσεις έκαναν στην Ελλάδα, γιατί πολύ απλά υπάρχουν πράγματα που δεν τα γνωρίζω» ήταν το τελευταίο του σχόλιο.

Η ανακοίνωση του θεραπευτηρίου
«O Ντε Νίγκρις μας έφερε ένα χαρτί από Ισπανία (σ.σ. ενδεχομένως να ήταν γραμμένο στα ισπανικά λόγω Μεξικού) πως είναι ''ΟΚ'', αλλά εμείς μετά τις εξετάσεις που του κάναμε, του δώσαμε ένα πιστοποιητικό που ανέφερε πως υπάρχει πρόβλημα στην καρδιά και πως θα έπρεπε να σταματήσει άμεσα το ποδόσφαιρο γιατί υπάρχει ρίσκο για τη ζωή του». Αυτή ήταν η ανακοίνωση του ιδιωτικού θεραπευτηρίου της Αγκυρας «Medicina Hastanesi» για όλα όσα ακούγονταν γύρω από το όνομά του περί του περιβόητου σημειώματος που είχε προσκομίσει ο παίκτης κατά τη μεταγραφή του στη Λάρισα.

«Ο παίκτης δεν είχε κανένα πρόβλημα»
«Δεν σχολιάζουμε οποιαδήποτε φήμη διότι θρηνούμε τον ποδοσφαιριστή μας» ήταν η χθεσινή επίσημη τοποθέτηση της ΑΕΛ, αναφορικά με όσα αναφέρονταν στα τουρκικά ΜΜΕ αλλά και σχετικά με την τοποθέτηση του Τούρκου γιατρού Μπουράκ Κουντουρατσίογλου. Ωστόσο, από τη "βυσσινί" ΠΑΕ δινόταν η εξής ενημέρωση για την πληροφόρηση του κοινού, αλλά και τη δημοσιογραφική έρευνα (όπως τονίστηκε):

«Τα στοιχεία που βρίσκονται στους ιατρικούς φακέλους από Τουρκία, Μεξικό, Αθήνα και Λάρισα και τα οποία εξέτασε και χθες ο γιατρός της ομάδας μας, Αντώνης Τσαγκάλης, συμφωνούν στο ότι Ντε Νίγκρις δεν είχε πρόβλημα να παίξει ποδόσφαιρο. Στον ποδοσφαιριστή μέσω του υπέρηχου καρδιάς (τρίπλεξ) είχε διαγνωστεί πάχυνση των τοιχωμάτων του μυοκαρδίου φυσιολογική και απόλυτα συμβατή με αθλητή. Επίσης βρέθηκε κανονική λειτουργικότητα του μυοκαρδίου».

Το ιστορικό των εξετάσεων στην Ελλάδα
Η διάγνωση (υπέρηχος) στην οποία, ουσιαστικά, αναφέρεται ο ορθοπεδικός ιατρός Αντώνης Τσαγκάλης -ανέλαβε καθήκοντα στη Λάρισα περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, διαδεχόμενος τον Κωνσταντίνο Μαλίζο και τους συνεργάτες του, Γιώργο Μπασδέκη και Μιχάλη Χαντέ- προφανώς ανήκει στον γιατρό που τον εξέτασε στην Αθήνα, τον καρδιολόγο Θανάση Ζαφειρόπουλο. Για να πάρουμε από την αρχή, όμως, τα πράγματα... Οταν ο Ντε Νίγκρις έφτασε στην Αθήνα πέρασε από εξετάσεις στην ιδιωτική κλινική «Λευκός Σταυρός».

Για να γίνει αυτό διαμεσολάβησε ο ιατρός της ΑΕΛ, Γιώργος Μπασδέκης, ο οποίος σύστησε στη διοίκηση της ομάδας να εξεταστεί ο ποδοσφαιριστής από τον ορθοπεδικό Βασίλη Ζάχο (πρώην του Πανιώνιου), ο οποίος ακολούθως σύστησε τον Θανάση Ζαφειρόπουλο. Ο τελευταίος με δηλώσεις του χθες στο «Goal» ανέφερε: «Μου έφεραν τον Ντε Νίγκρις ως μη προγραμματισμένο ραντεβού. Ο παίκτης είχε μαζί του κάποια έγγραφα από το Μεξικό και η διάγνωσή μου βρίσκεται στα ιατρικά αρχεία της Λάρισας. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ περαιτέρω». Το ενδιαφέρον, λοιπόν, έρχεται στο τι έγραφε το χαρτί, αλλά και στο τι έδειξαν οι εξετάσεις. Και σας το παραθέτουμε παρακάτω.

Το... χαρτί του Ντε Νίγκρις
Συνεχίζοντας την εξιστόρηση από την παραπάνω στήλη και βάσει των όσων μας είπε ο ορθοπεδικός ιατρός του «Λευκού Σταυρού», Βασίλης Ζάχος, ο Ντε Νίγκρις επέδειξε ένα χαρτί από το Μεξικό σύμφωνα με το οποίο παρουσίαζε μια «διάταση του μυοκαρδίου, απόλυτα φυσιολογική για αθλητή».

Συνεπώς, λοιπόν, ο Μεξικανός εμφάνισε έγγραφο ότι δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Επιπροσθέτως, παλιό μέλος του ιατρικού τιμ της ΑΕΛ (επί των ημερών του έγιναν οι εξετάσεις σε Αθήνα - Λάρισα) και απολύτως ενήμερο για την κατάσταση τόνισε: «Στο καρδιογράφημα αλλά και τον υπέρηχο που έγιναν φάνηκε αυτή η φυσιολογική διάταση, η οποία, όμως, δεν δικαιολογούσε περαιτέρω εξετάσεις, τη στιγμή, μάλιστα, που ως δεδομένο υπήρχε και η παρουσία του εγγράφου».

Και, όπως μας δήλωσαν οι γιατροί, μόνο αν ο παίκτης «υποβαλλόταν σε στεφανιογράφημα ή σπινθηρογράφημα -κάτι που σπανίως γίνεται σε αθλητές και δεν δικαιολογούσαν τα ευρήματα- θα μπορούσε να φανεί το πρόβλημα που, βάσει των δηλώσεων του Τούρκου ιατρού, φέρεται να αντιμετώπιζε ο παίκτης».

«Αγνόησε τους γιατρούς ο Αντόνιο»
«Οι γιατροί της Ανκαρασπορ τον είχαν προειδοποιήσει, όμως αυτός τους αγνόησε». Αυτήν τη δήλωση έκανε στο «Goal» ο πρώην συμπαίκτης του Αντόνιο ντε Νίγκρις στην ομάδα της Αγκυρας, Μουράτ Ακιούζ. Ο έμπειρος μπακ μίλησε για το πρόβλημα του Μεξικανού άσου στην καρδιά και κατέστησε σαφές πως ο ίδιος το γνώριζε, αλλά αισθανόταν δυνατός και γι' αυτό δεν του έδωσε την πρέπουσα σημασία.

«Μου είχε πει για το πρόβλημά του στην καρδιά, το γνώριζα, αλλά σε καμία συζήτησή μας δεν επεκταθήκαμε στο θέμα» ήταν ακόμα μία ατάκα του 29χρονου ποδοσφαιριστή, ο οποίος εν συνεχεία έσπευσε να μιλήσει για τον Μεξικανό άσο. «Σας επαναλαμβάνω, οι γιατροί της Ανκαρασπορ το γνώριζαν, τον είχαν προειδοποιήσει, αλλά εκείνος τους αγνόησε, πίστευε πως ήταν πολύ δυνατός» κατέληξε ο Ακιούζ.

«Οχι, δεν είχα ιστορικό»
Μάλιστα, ο Ντε Νίγκρις -σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γιατρών- ρωτήθηκε τόσο στην Αθήνα όσο και στη Λάρισα για το εάν στο παρελθόν είχε κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο ή κάποιου άλλους είδους ιστορικό, απαντώντας «όχι», ενισχύοντας έτσι την άποψη πως αυτή η διάταση μυοκαρδίου ή υπερτροφία της καρδιάς που εμφάνισε το καρδιογράφημα ήταν φυσιολογική.

«Εγκληματική αμέλεια, εάν...»
Ο ορθοπεδικός Βασίλης Ζάχος έθεσε και μια άλλη παράμετρο, τονίζοντας πως «αν η τουρκική ομοσπονδία, αλλά και η Ανκαρασπορ, είχαν γνώση ενός τέτοιου προβλήματος (σ.σ.: αυτού για το οποίο κάνει λόγο ο Μπουράκ Κουντουρατσίογλου) και δεν ειδοποίησαν σχετικά την ΕΠΟ και τη Λάρισα, τότε η αμέλειά τους είναι εγκληματική».

Ο Πηλαδάκης στους Τούρκους
Ο πρόεδρος της ΑΕΛ, από την Αμερική όπου και βρίσκεται, φέρεται να έκανε την ακόλουθη δήλωση στο τουρκικό κανάλι NTV Spor: «Εμείς πήραμε από την ΕΠΟ βεβαίωση ότι μπορεί να παίξει (σ.σ.: προφανώς εννοεί -αν φυσικά έκανε τη δήλωση- ότι η ελληνική ομοσπονδία δεν είχε ενημέρωση από την τουρκική για το πρόβλημα υγείας του παίκτη, ώστε να ενημερώσει και τη Λάρισα). Αν ξέραμε τη σοβαρότητα της κατάστασης του Ντε Νίγκρις θα είχαμε λάβει και τα κατάλληλα μέτρα».

Μπενίτεθ: "Αν πουλήσουν τον Τόρες, παραιτούμαι"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η φετινή σεζόν φαίνεται πως είναι η δυσκολότερη για τον Ράφα Μπενίτεθ από τότε που ανέλαβε στο τιμόνι της Λίβερπουλ (2004), με τις πέντε ήττες στα πρώτα 12 ματς της Πρέμιερ Λιγκ, τον σχεδόν βέβαιο αποκλεισμό στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, την αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του αλλά και τα χρέη ύψους 245.000.000 λιρών που έχει ο σύλλογος, όμως ο Ισπανός δεν το βάζει κάτω.

Την ώρα που οι φήμες τον θέλουν βασικό υποψήφιο για να διαδεχτεί τον Μανουέλ Πελεγκρίνι στη Ρεάλ Μαδρίτης έχοντας δεχτεί ήδη τρεις προσφορές τα τελευταία χρόνια από τους "μερένγκες", ο ίδιος παραμένει πιστός στους "κόκκινους" και σε συνέντευξη που παραχώρησε στους "Times" αποκάλυψε ότι μόνο η πώληση του Τόρες μπορεί να τον απομακρύνει από το "Άνφιλντ".

"Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σε πέντε χρόνια πριν και στο τώρα. Το όνομα του συλλόγου παγκοσμίως είναι στο ίδιο επίπεδο όπως ήταν και τη δεκαετία του '80. Είναι ένα φανταστικό επίτευγμα. Όλοι μιλούν με καλά λόγια για τη Λίβερπουλ. Και θα γίνουμε καλύτεροι.

Ο κόσμος ανησυχεί αλλά η ομάδα θα βελτιωθεί. Όταν έχουμε παίκτες-κλειδιά στον αγωνιστικό χώρο δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από κανέναν. Το έχουμε αποδείξει αυτό στο παρελθόν", τόνισε ο Μπενίτεθ, ο οποίος σε ερώτηση για το αν οι Χικς-Ζιλέτ πουλήσουν τον Τόρες με πρόταση 100.000.000 λιρών, ήταν κατηγορηματικός:

"Είμαι αισιόδοξος ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Σε μία τέτοια περίπτωση θα υπέβαλα την παραίτησή μου".

Ο Μαδριλένος τεχνικός μίλησε επίσης για την απόκτηση του -τραυματία- Αλμπέρτο Ακουιλάνι το καλοκαίρι (μόλις πριν οκτώ ημέρες έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, κόντρα στη Μπέρμινχαμ), αλλά και σε άλλους παίκτες που έχουν έρθει στο σύλλογο επί ημερών του.

"Μπορούμε να αγοράζουμε έναν ή δύο μεγάλους παίκτες αξίας 20.000.000 λιρών το χρόνο. Εάν θέλουμε να έχουμε περισσότερα χρήματα διαθέσιμα είμαστε υποχρεωμένοι να πουλάμε και παίκτες.

Πρέπει να πουλάμε ακριβά και να αγοράζουμε όσο το δυνατόν πιο φθηνά. Ο υγιής Ακουιλάνι θα στοίχιζε 20 με 30 εκατομμύρια λίρες. Τον τσεκάραμε με τους γιατρούς και είπαν ότι μπορεί να έμενε εκτός για ένα-δύο μήνες.

Χάσαμε κάποιο χρόνο αλλά υπογράψαμε παίκτη για πέντε χρόνια και όχι πέντε εβδομάδες. Έπρεπε να πάρουμε το ρίσκο. Οι επιλογές των Τόρες, Μασεράνο, Ρέινα και Αλόνσο ήταν καλές.

Ο Κιν είναι καλός παίκτης αλλά τον πουλήσαμε επειδή δεν έπαιζε στο επίπεδο που ξέραμε ότι μπορούσε. Ο Μπάμπελ είναι παίκτης επένδυση και περιμένουμε τη βελτίωσή του. Πρέπει να είναι περισσότερο σταθερός".