Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

"Βόμβες" σε Παλέρμο από φιλάθλους και... πρώην σύζυγο

http://www.contra.gr/images/m/palermo_060510_m.jpgΗ φιλική αναμέτρηση της Αργεντινής με την Αϊτή στο πλαίσιο της προετοιμασίας της “αλμπιτσελέστε” για το Παγκόσμιο Κύπελλο βρήκε τους παίκτες του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα να "ξεμουδιάζουν" με ένα άνετο 4-0. Στις εξέδρες του "Αντόνιο Βεσπούτσιο Λίμπερτι", όμως, το ίδιο έκαναν και οι... φίλοι της Αργεντινής, σε σημείο υπέρβασης.Στο 22ο λεπτό, ένας θερμόαιμος οπαδός πέταξε μία κροτίδα στον αγωνιστικό χώρο, η οποία έσκασε μπροστά στον Μάρτιν Παλέρμο, κεντρική φιγούρα της συνάντησης, μιας και παλεύει για μία θέση στην 23άδα που θα ταξιδέψει στη Νότια Αφρική.

Από τα θραύσματα, ο 36χρονος επιθετικός της Μπόκα Τζούνιορς έσκισε το χείλος του και βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω περιστατικό έρχεται λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις στις οποίες προέβη η πρώην σύζυγος του διεθνή άσου, Λορένα Μπαρίτσι, στις οποίες κατηγορεί τον Παλέρμο για φοροδιαφυγή και "ξέπλυμα" χρήματος. Ο δικηγόρος της Μπαρίτσι, Μαξιμιλιάνο Ρουσκόνι, δηλώνει ότι έχει βρει τον τρόπο με τον οποίο ο Παλέρμο προέβαινε σε φοροδιαφυγή και τονίζει ότι εκείνος ήταν η αιτία του διαζυγίου μεταξύ του ζευγαριού. Στην υπόθεση εμπλέκει και την Μπόκα Τζούνιορς, τονίζοντας ότι συμμετείχε και αυτή στις παράνομες πράξεις.

Ο Τζον Τέρι με την εμφάνιση της Γουέστ Χαμ

http://www.contra.gr/images/m/terry_m.jpgΟ Τζον Τέρι, ο Φρανκ Λάμπαρντ, και ο Τζο Κόουλ με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ. Όχι δεν πρόκειται για ένα κακόγουστο αστείο, για τους φίλους της Τσέλσι, αλλά για ένα πραγματικό γεγονός. Και οι τρεις παίκτες των “μπλε” άφησαν τα αγαπημένα τους χρώματα για να φορέσουν αυτά των “σφυριών”, προκειμένου να τιμήσουν τον άνθρωπο που ανέδειξε την ποδοσφαιρική τους αξία. Τον Τόνι Καρ. Ο 60χρονος τεχνικός, τα τελευταία 37 χρόνια είναι ο άνθρωπος που ηγείται της ακαδημίας της Γουέστ Χαμ και εκτός απο την τριάδα της Τσέλσι έχει “βγάλει” και άλλους μεγάλους παίκτες όπως είναι ο Ρίο Φέρντιναντ, ο Μίκαελ Κάρικ, ο Ζερμέν Ντεφόε και ο Γκλεν Τζονσον.

Αξίζει όμως να σημειωθεί πως κανένας απο τους παίκτες του Κάρλο Αντσελότι δεν εξασφάλισε άδεια προκειμένου να αγωνιστεί, καθώς υπάρχει το ματς τίτλου με την Γουίγκαν την Κυριακή. Αν η Τσέλσι κερδίσει, κατακτά το πρωτάθλημα και ο Ιταλός τεχνικός δεν θέλησε να έχει απώλειες. Αντίθετα όμως, ο Ρίο Φέρντιναντ αγωνίστηκε κανονικά, κάτι που ανάγκασε τον 60χρονο τεχνικό να ευχαριστήσει τον προπονητή της Μάντσεστερ.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά, είπε: “Ο Ρίο αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με τη μέση τους το τελευταίο καιρό, αλλά δίνω τα εύσημά μου στον Φέργκιουσον. Πριν απο το ματς, με πήρε τηλέφωνο ο Φέρντιναντ και μου είπε πως είναι στο τρένο για το Λονδίνο, έχοντας εξασφαλίσει άδεια για να παίξει”.

Κράουτς: "Γουάιτ Χαρτ Λέιν όπως Άνφιλντ"

http://www.contra.gr/images/m/crouch_m.jpgΈνας απο τους παίκτες της Τότεναμ που έχουν φάει με το... κουτάλι τις βραδιές του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη φανέλα της Λίβερπουλ βέβαια, είναι ο Πίτερ Κράουτς. Για αυτό και είχε ένα λόγο παραπάνω να μιλήσει εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και της συμμετοχής των “σπιρουνιών” στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση: “Όταν ήρθα στην ομάδα το καλοκαίρι δεν μπορούσα να καταλάβω πως δεν πετύχαινε τους στόχους της, με ένα τόσο καλό έμψυχο δυναμικό που διαθέτει. Έχουμε αντικαταστήσει διεθνείς παίκτες, με διεθνείς παίκτες. Δεν είχαμε κενά στο ρόστερ. Κοιτώντας συνολικά τη χρονιά, βάσει των εμφανίσεων που κάναμε και του ρόστερ που διαθέτουμε, νομίζω οτι δικαιωματικά είμαστε στην 4η θέση”.

Ως γνώστης του θεσμού κλήθηκε να δώσει το στίγμα του: “Είναι η καλύτερη διοργάνωση στο κόσμο, στην οποία θα ανταγωνιστείς με τους καλύτερους παίκτες. Όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να λάβουν μέρος σε κάτι τέτοιο. Θυμάμαι το πόσο ξεχωριστές ήταν οι βραδιές στο “Άνφιλντ” και πιστεύω οτι το ίδιο μπορεί να γίνει και στο “Γουάιτ Χαρτ Λέιν” τη νέα σεζόν”.

Ροναλντίνιο: Τα πήγα… υπέροχα!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_Iqs0DEtgF6.jpgΗ Μίλαν είχε μια απογοητευτική χρονιά σε Ιταλία και Ευρώπη, ο Λεονάρντο βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου, το μέλλον της ομάδας είναι αβέβαιο, αλλά όλα αυτά δεν φαίνεται να… αγγίζουν τον Ροναλντίνιο.Ο Βραζιλιάνος άσος, που πολύ δύσκολα θα βρει θέση στην ομάδα της «σελεσάο» που θα συμμετάσχει στο Π.Κ, ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του στο Sky Sport Italia, πως σε προσωπικό επίπεδο τα πήγε… περίφημα φέτος.

«Προσωπικά, είχε μια πραγματικά υπέροχη σεζόν. Νομίζω πως αυτή η πορεία μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για το μέλλον. Από την πρώτη μέρα, νοιώθω ευτυχισμένος στην Μίλαν. Έχω πολλές σπουδαίες αναμνήσεις, ανάμεσα τους φυσικά και το πρώτο μου γκολ απέναντι στην Ίντερ. Την Κυριακή, το παιχνίδι με την Τζένοα είναι πολύ σημαντικό για το Τσάμπιονς Λιγκ και προετοιμαζόμαστε όσο πιο καλά μπορούμε»

Έχοντας πετύχει μόλις δέκα γκολ και αδυνατώντας να κάνει την διαφορά στα δύσκολα, ο «Ρόνι» μάλλον έχει ρίξει πολύ χαμηλά τον πήχη των απαιτήσεων που πρέπει να έχει πλέον κάποιος από αυτόν. Όσο για την Μίλαν, δεν έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την απευθείας είσοδο της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος και αν δεν πάρει την νίκη με την Τζένοα, θα μπει σε σοβαρές περιπέτειες….

Δίνει τον Αράνο για να πάρει τον Νασούτι?


Ο Κάρλος Αράνο με το κασκόλ του Αρη Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Αργεντινή, οι Κόντης και Κασάδο, απεσταλμένοι του Αρη για να συζητήσουν με τη Ρίβερ Πλέιτ για την απόκτηση του Κριστιάν Νασούτι, η προσφορά αφορούσε στην παραχώρηση του Αράνο. Ο Κάρλος Αράνο και ένα ποσό της τάξης των 250 χιλιάδων ευρώ είναι η πρόταση του Αρη που απορρίπτεται από τον αργεντίνικη ομάδα με δεδομένο ότι η οψιόν αγοράς του Νασούτι ανέρχεται στο 1,2 εκ. ευρώ.

Σε δημοσίευμα της OLE αναφέρεται ότι η Ρίβερ Πλέιτ αξιώνει τουλάχιστο μισό εκατομμύριο και τον Αράνο.

ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ...

http://www.fcpaok.gr/images/stories//2009_2010/_18F18~1.JPGΣας παραθέτουμε ένα αποκαλυπτικό άρθρο γραμμένο από τον Δόκτωρα Mark Weisbrot, διακεκριμένο οικονομολόγο (Washington D.C.) που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής από κοντά. Γεγονότα που έχουν άμεση σχέση με αυτά που συμβαίνουν και θα συμβούν στο προσεχές μέλλον στη χώρα μας. Αυτά που θα διαβάσετε, δεν είναι τα λόγια κάποιου θεοσεβούμενου ή κάποιου ανθρωπιστή, αλλά ούτε και αυτά ενός ξεπεσμένου ή ξεχασμένου κομμουνιστή ή ρομαντικού αριστερού. Είναι τα λόγια ενός τεχνοκράτη, που έζησε την καταστροφή μίας περήφανης χώρας όπως η Αργεντινή...

Ερώτηση: Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δεν γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. Το μόνο που θυμάμαι (και μ’ έχει σημαδέψει), είναι ένα πλάνο από κάπου ψηλά, που έδειχνε μία «αδέσποτη» αγελάδα να τρέχει και κόσμο, πολύ κόσμο, να την κομματιάζει ενώ ήταν ζωντανή (!) όπως έλεγε ο σπίκερ, για να εξασφαλίσει κρέας.

Mark Weisbrot: «Νεαρέ μου, όταν δεις μάνα να εκλιπαρεί να κόψουν κομμάτι από το κρέας της για να φάει το παιδί της, ίσως καταλάβεις αυτό που πάνε να σας κάνουν.

Ντρέπομαι για τον εαυτό μου γιατί ήμουν ένα κομμάτι αυτών των αδίστακτων ανθρώπων.

Ο Θεός να σας βοηθήσει, να μην πέσετε στα νύχια τους.

Ο μόνος τρόπος να επιβιώσετε είναι επί ένα μήνα κάθε ημέρα συνέχεια να βγαίνετε σύσσωμοι και ενωμένοι 8 εκατομμύρια άνθρωποι, (μιλάω για τους ενήλικες), στους δρόμους μέχρι να ανασταλούν όλες μα όλες οι καθημερινές λειτουργίες.

Μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο θα εκβιαστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση αρκετά ώστε να δώσει χρήματα και άτοκα μάλιστα, τα οποία και διαθέτει.

Δεν είστε ξέμπαρκοι, για όνομα του Θεού, ενώ η Αργεντινή ήταν εντελώς μόνη και απροστάτευτη.

Η Ε.Ε. δεν επιθυμεί κάτι αντίστοιχο, μα πρέπει να ασκηθεί η κατάλληλη πίεση πλέον από κάτω προς....τα πάνω και όχι αντιστρόφως.

Η μόνη σωτηρία πλέον είναι να εξαναγκάσετε τη Γερμανία να πληρώσει τα 74 δις. που χρωστάει στην Ελλάδα για την περίοδο 1939-1945.

Μάλιστα ακούγεται ταυτόχρονα σε πολλούς κύκλους στη Γενεύη όπου ζω, ότι η Ελβετία θα δώσει ως δώρο στην Ελλάδα, δίχως απαίτηση επιστροφής, 100 δις. ώστε να μην οδηγηθεί ευρωπαϊκή χώρα, με τέτοιες τραγικές συνέπειες, στο στόμα του λιονταριού. Πιστέψτε με, στην Ουγγαρία ήταν πιο ομαλά τα πράγματα, στην Ελλάδα προετοιμάζεται το έδαφος για μαζική καταστροφή όλου του κοινωνικού ιστού με τραγικές συνέπειες, όπου το μηνιαίο εισόδημα ακόμα και στις ιδιωτικές εταιρίες θα μειωθεί από 1000 ευρώ φερ'ειπείν, στα 250 ευρώ, ενώ οι τράπεζες θα επιτρέπουν την ανάληψη πλαφόν των 100 ευρώ ανά ημερολογιακού μήνα. Η Κυβέρνηση που τώρα σας κυβερνάει, προσφέρει τα κλειδιά στους καρχαρίες του Δ.Ν.Τ. να συμβεί κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη στην Αργεντινή.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να απαιτήσει ο Ελληνικός λαός και με τη βία όπου κρίνει, την προσέλευση όλων των υπευθύνων που έκλεψαν τον Έλληνα φορολογούμενο στην δικαιοσύνη, και ξέρουνε όλοι στην Ελλάδα ποιοι είναι αυτοί, και την εκδίκαση των προηγούμενων δυο κυβερνήσεων της Ελλάδος, με τελικό σκοπό την ισόβια φυλάκισή τους. Ταυτόχρονα θα πρέπει ο κάθε πολίτης της Ελλάδος να διασφαλίσει την αλλαγή πορείας της τωρινής Κυβέρνησης, η οποία προμελετημένα και εσκεμμένα προδίδει τον Ελληνικό λαό με την επιθυμία την πλήρης υποταγή του καθώς και την εξαθλίωσή του οδηγώντας τον προς το Δ.Ν.Τ. Το να έχει αναλάβει το Δ.Ν.Τ. μια χώρα, σημαίνει την εφόρου ζωής σχεδόν ομηρία του στο χρέος. Στο διεθνές οικονομικό σύστημα, το χρέος ισούται με χρήμα και άρα κέρδος για τους ανθρώπους, που όχι μόνον έχουν δημιουργήσει την οικονομική κρίση, αλλά και τους καρχαρίες του Δ.Ν.Τ. που καιροφυλακτούν να αναλάβουν άμεσα την δράση της εξαθλίωσης στην Ελλάδα.

Αυτά δεν είναι τα λόγια κάποιου θεοσεβούμενου ή ανθρωπιστή, αλλά ούτε και αυτά ενός ξεπεσμένου ή ξεχασμένου κομμουνιστή ή ρομαντικού αριστερού. Είναι τα λόγια ενός τεχνοκράτη, που έζησε την καταστροφή μίας περήφανης χώρας. Ενός περήφανου λαού με μία προδοτική κυβέρνηση που προετοίμασε καλά το κλίμα για να εκχωρήσει την Εθνική της κυριαρχία στη μεγαλύτερη μάστιγα του πλανήτη.

Στην Αργεντινή με το που έλαβε δράση το Δ.Ν.Τ., ο κόσμος βγήκε με τσεκούρια, χαντζάρες και πριόνια στους δρόμους και εισέβαλαν σε τράπεζες στα Μ.Μ.Ε. και σε κυβερνητικά κτίρια, σφάζοντας και αποκεφαλίζοντας στην κυριολεξία τραπεζικούς υπαλλήλους, διευθυντές, δημοσιογράφους, οι οποίοι είναι στην κορυφή της διαφθοράς και της απάτης, καθώς και στελέχη και μέλη βιομηχανιών, της Κυβέρνησης, Κυβερνητικούς Εκπροσώπους και συγκεκριμένα μέλη της Κυβέρνησης του αντίστοιχου Υπουργείου Οικονομικών.

Ο συνολικός αριθμών των θυμάτων επισήμως κατά την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής ήταν περί των 25.000, αλλά φυσικά ο αριθμός που ανακοίνωναν τα Μ.Μ.Ε. της χώρας και με την διαταγή του Δ.Ν.Τ. ήταν κατά πολύ λιγότερος και συγκεκριμένα είχανε αναφέρει μόνον 27 θανάτους.

Έφτιαξαν πόλεις, μέσα στις πόλεις. Τις ονόμασαν villas miserias, πόλεις της μιζέριας.

Εκεί πότιζαν τον κόσμο κοκαΐνη, επεξεργασμένη με χλωρίνη και ασβέστη και άλλα ναρκωτικά της μιας δόσης, που παρουσιάστηκαν εν αφθονία άξαφνα, όταν ο εφιάλτης είχε αρχίσει. Ήταν περήφανος λαός οι Αργεντίνοι. όπως και οι Έλληνες και δεν είδα μάνες στην Αργεντινή να πουλάνε τα παιδιά τους, όπως γίνεται στο L.A. από το 1960.

Είδα όμως ανθρώπους να χάνουν τα πάντα και στο τέλος τη ζωή τους, όταν δεν υπήρχε τίποτα να δώσουν, όσα δεν πήραν οι τράπεζες τα πήραν οι έμποροι. Ο κόσμος έπρεπε να αποχαυνωθεί, να μην αντιστέκεται. Να πεθαίνει με τη μιζέρια του.

Γι’ αυτό έβγαλαν έτσι αυτές τις ψευτοπόλεις. Έπνιγαν εκεί την οργή και την δυστυχία τους.

Γι αυτό και εξάλλου η προ-μελετημένη υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και η μαζική προώθηση και πώληση των ναρκωτικών, μέχρι όπως μαρτυρείται και από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό από ανθρώπους που έχουν και είχαν ανέκαθεν στενές επαφές με την ζούγκλα των ιδιωτικών καναλιών, κυβερνητικά στελέχη, πολιτικούς, μεγαλοδικηγόρους, βιομηχάνους και ανθρώπους γενικότερα που εξυπηρετούν μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες.

Ημερησίως στο κέντρο της Αθήνας πεθαίνουν περίπου 140 άνθρωποι, κυρίως μετανάστες από ναρκωτικά νοθευμένα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο εύκολα σώπαιναν όλοι οι ενοχλητικοί.

Στην Αργεντινή του τότε, όπως και στην Ελλάδα του τώρα, όλα τα ΜΜΕ διατυμπάνιζαν την «ανάγκη της βοήθειας». Στην αρχή τους έλεγαν ότι το κράτος θα πτώχευε και ο κόσμος έφτασε στο σημείο να πανηγυρίζει για επιτυχία την είσοδο του ΔΝΤ.

Δεν φανταζόντουσαν τι θα ακολουθήσει....

Τι ειρωνεία και αυτή. Τους πείσαμε με τον φόβο της πτώχευσης και εντέλει η σωτηρία ήρθε μόνο με την πτώχευση!!! Είχαν όλοι την εντύπωση ότι σώσαμε τη χώρα που ήταν ανίκανη και με διεφθαρμένες κυβερνήσεις.

Ήταν απίστευτο τι μετέδιδαν οι ανταποκριτές, όταν εμείς βλέπαμε την αλήθεια με τα μάτια μας σε κάθε δρόμο, σε κάθε γειτονιά. Πρέπει εσείς στην Ελλάδα να ξυπνήσετε τώρα προτού να είναι αργά, πρέπει με οποιοδήποτε κόστος να αποφύγετε το Δ.Ν.Τ.

Ήδη οι εφημερίδες του Σαββατοκύριακου 17-18 Απριλίου 2010 στη χώρα σας, απειλούν για μαζικές απολύσεις περί των 350.000 εργαζομένων και εσείς ακόμα κοιμάστε όρθιοι, αντί να έχετε αποκλείσει τη Βουλή σας με την απειλή μαζικής βίας. Σας κοροϊδεύουν, λεφτά και μάλιστα πάρα πολλά υπάρχουν!!!

Για το Δ.Ν.Τ. είχαν την εντύπωση ότι οι Αργεντίνοι μας θεωρούν σωτήρες. Ποτέ δεν προέβαλλαν τίποτα από την πραγματικότητα.

Μόνο κάτι ρεπορτάζ γραμμένα στις αρχές, με κόσμο να κάνει δηλώσεις κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων ότι τους οδήγησαν στην πείνα, ευχαριστώντας τις ΗΠΑ που θα τους έσωνε.

Ακόμα τις διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες, τις προέβαλλαν σαν κομμουνιστικές ή ότι αριστερά κομμουνιστικά κόμματα που αντιδρούσαν.

Εγώ έβλεπα στο Μπουένος Άιρες την λεωφόρο γεμάτη από εξαγριωμένους να ουρλιάζουν «θέλουμε τη χώρα μας πίσω»! Θέλουμε τα δολάρια μας πίσω!

Οι τηλεοράσεις έδειχναν μερικές δεκάδες κομμουνιστές με κόκκινες σημαίες που διαμαρτύρονταν. Στην πραγματικότητα ο κόσμος ήταν εκατοντάδες χιλιάδες. Ίσως εκατομμύρια.

Τους έβλεπα, έβγαιναν από τα σπίτια τους και ενώνονταν με τις πορείες. δεν υπήρχε συντονισμός. Ότι Αμερικάνικη επιχείρηση υπήρχε, έκλεινε και την φύλαγαν πάνοπλοι αστυνομικοί. Δεν κυκλοφορούσαμε βέβαια τότε. Μετά από κάποιες συγκεντρώσεις θυμάμαι έβγαινα από το ξενοδοχείο και έβλεπα τόσες πέτρες κάτω, που νόμιζα ότι γκρεμίστηκε κάποιο κτίριο. Μεγάλη οργή.

Έβλεπες ανθρώπους αποφασισμένους για όλα. Άνθρωποι που δεν έμοιαζαν πλιατσικολόγοι. Ακόμα και μεσήλικες, σίγουρα πολλοί είχαν οικογένειες. μου έκανε εντύπωση. Έβγαιναν και συγκρούονταν με ότι έβρισκαν. Ξύλα, πέτρες. Από την άλλη η αστυνομία ήταν πάνοπλη, με αντλίες, πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα. Ήταν αδύνατον να τους συγκρατήσουν.

Είχες να κάνεις με ανθρώπους που τους πήρες το σπίτι τους και το χαμόγελο τους. Όχι, ούτε μια στιγμή δεν τους χαρακτήρισα «τρομοκράτες». Θα ήταν άδικο. Φαντάσου να υπηρετείς το Law and Order και να μη μπορείς να κρύψεις την συμπάθεια σου για αυτούς που ίσως από τις τηλεοράσεις θα τους χαρακτήριζες αλλιώς. Ήθελαν τη χώρα τους πίσω.

Έβγαιναν με Αργεντίνικες σημαίες και απαιτούσαν να φύγουμε.

Στην Ελλάδα συμβαίνει και το εξής: τα πετρέλαια στο Αιγαίο επιθυμούν να τα εκμεταλλευτούν πλήρως και μόνο οι Γερμανοί, ώστε κατ’ αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσουν την κυριαρχία τους και επιτέλους να βγούνε νικητές από έναν παγκόσμιο πόλεμο έχοντας ήδη δημιουργήσει 2 και χάνοντάς τους.

Τον 3ο αυτόν, μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε ως οικονομικό πόλεμο.

Αυτό που με λυπεί ιδιαίτερα είναι ότι η Ευρώπη και η Ε.Ε. δεν φαίνονται γενικότερα να ενδιαφέρονται να σώσουν το ευρώ τους διότι αν διπλώσει η Ελλάδα, το ευρώ θα είναι εντελώς άχρηστο στις διεθνές αγορές και σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια, το ευρώ θα καταρρεύσει βυθίζοντας σε τύπου Αργεντίνικης κρίσης όχι μόνον την Ελλάδα αλλά και όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε.

Το γιατί δεν βοηθούν και γιατί έχουν αφήσει την Ελλάδα στην τύχη της ακόμα και προς το παρόν ουδείς δεν μπορεί να δώσει εξήγηση.

Ένα είναι σίγουρο, ότι σε μια εβδομάδα από σήμερα η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια αν επιτρέψετε στην Κυβέρνησή σας και στα Μ.Μ.Ε. να συνεχίσουν να καθορίζουν εσκεμμένα την πορεία σας προς την κόλαση του Δάντη.

Σήμερα, όμως, συγκλίνουν, εκ των πραγμάτων, τα συμφέροντα του Αμερικανού Προέδρου, Ομπάμα, και του γεν. Διευθυντή του ΔΝΤ Ντ. Στρος Καν, σε μια εμπλοκή του ΔΝΤ, με την Ελλάδα, με την νέα όμως αποκατεστημένη μορφή του, που σαν θεωρητική αρματωσιά και πρακτική, θα ανατρέπει τη σημερινή εικόνα και θα πλησιάζει στην ειδυλλιακή παραδοσιακή πρακτική του, του Φίλου των Εθνών!

Ο μεν πρόεδρος Ομπάμα γιατί θέλει νέο κύρος στο εγχείρημά του για επιβολή κρατικού ελέγχου στο διεθνές Χρηματ/τικό Σύστημα, του οποίου έχασε τον α΄ γύρο και ο κ. Ντ. Στρος Καν του ΔΝΤ θα επιθυμούσε σφόδρα ένα έπαθλο 10 εκατομμυρίων ικανοποιημένων από τους παραδείσιους σχεδόν όρους παρέμβασης ενός νέου ΔΝΤ Ελλήνων».

Στην Ελλάδα συμβαίνει και το εξής: τα πετρέλαια στο Αιγαίο επιθυμούν να τα εκμεταλλευτούν πλήρως και μόνο οι Γερμανοί, ώστε κατ’ αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσουν την κυριαρχία τους και επιτέλους να βγούνε νικητές από έναν παγκόσμιο πόλεμο έχοντας ήδη δημιουργήσει 2 και χάνοντάς τους.

Τον 3ο αυτόν, μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε ως οικονομικό πόλεμο.

Αυτό που με λυπεί ιδιαίτερα είναι ότι η Ευρώπη και η Ε.Ε. δεν φαίνονται γενικότερα να ενδιαφέρονται να σώσουν το ευρώ τους διότι αν διπλώσει η Ελλάδα, το ευρώ θα είναι εντελώς άχρηστο στις διεθνές αγορές και σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια, το ευρώ θα καταρρεύσει βυθίζοντας σε τύπου Αργεντίνικης κρίσης όχι μόνον την Ελλάδα αλλά και όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε.

Το γιατί δεν βοηθούν και γιατί έχουν αφήσει την Ελλάδα στην τύχη της ακόμα και προς το παρόν ουδείς δεν μπορεί να δώσει εξήγηση.

Ένα είναι σίγουρο, ότι σε μια εβδομάδα από σήμερα η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια αν επιτρέψετε στην Κυβέρνησή σας και στα Μ.Μ.Ε. να συνεχίσουν να καθορίζουν εσκεμμένα την πορεία σας προς την κόλαση του Δάντη.

Σήμερα, όμως, συγκλίνουν, εκ των πραγμάτων, τα συμφέροντα του Αμερικανού Προέδρου, Ομπάμα, και του γεν. Διευθυντή του ΔΝΤ Ντ. Στρος Καν, σε μια εμπλοκή του ΔΝΤ, με την Ελλάδα, με την νέα όμως αποκατεστημένη μορφή του, που σαν θεωρητική αρματωσιά και πρακτική, θα ανατρέπει τη σημερινή εικόνα και θα πλησιάζει στην ειδυλλιακή παραδοσιακή πρακτική του, του Φίλου των Εθνών!

Ο μεν πρόεδρος Ομπάμα γιατί θέλει νέο κύρος στο εγχείρημά του για επιβολή κρατικού ελέγχου στο διεθνές Χρηματ/τικό Σύστημα, του οποίου έχασε τον α΄ γύρο και ο κ. Ντ. Στρος Καν του ΔΝΤ θα επιθυμούσε σφόδρα ένα έπαθλο 10 εκατομμυρίων ικανοποιημένων από τους παραδείσιους σχεδόν όρους παρέμβασης ενός νέου ΔΝΤ Ελλήνων».Πηγη fcpaok.gr

Η Καϊζερσλάουτερν ζήτησε να δοκιμάσει τον Γιαννούλη

http://www.sport24.gr/ast/cov/gi/giannoulis_2010_5_6_16_43_19_b.jpgΗ γερμανική Καϊζερσλάουτερν με επίσημο έγγραφό της που απέστειλε στα γραφεία της ΠΑΕ Ηρακλής ζητάει την άδεια να δοκιμάσει τον Κώστα Γιαννούλη χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει απάντηση που θα υπάρξει αφού πρώτα υπάρξει επαφή με τον εκπρόσωπο του 23χρονου αριστερού μπακ.

Ανανεώνει με Βαλένθια ο Έμερι

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_mFUH1QRRH.jpgΣτην Βαλένθια βρίσκεται το μέλλον του Ουνάι Έμερι που αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του, το οποίο κανονικά λήγει στο φινάλε της σεζόν.Με την νίκη τους επί της Χέρεθ, την Τρίτη στο «Μεστάγια», οι «νυχτερίδες» εξασφάλισαν και μαθηματικά την τρίτη θέση της «Πριμέρα Ντιβιζιόν», άρα και την απευθείας είσοδο τους στους κερδοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η δουλειά του 38χρονου τεχνικού που σε δύσκολες –οικονομικά- εποχές για τον σύλλογο, κατάφερε να εξασφαλίσει σημαντικά έσοδα και να επαναφέρει μέρος της λάμψης του πρόσφατου παρελθόντος, επιβραβεύθηκε με ένα νέο συμβόλαιο για αυτόν.

«Είμαι πολύ ευγνώμων για το ότι εκτιμήθηκε η δουλειά που κάναμε και για το γεγονός πως παραμένουμε μαζί», είπε την Πέμπτη ο Έμερι σε συνέντευξη Τύπου, δίχως όμως καμία από τις δύο πλευρές να αποκαλύψει την χρονική έκταση που θα έχει το καινούργιο συμβόλαιο του.

Μπόλονι για Κόβεντρι!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/79bb0dbb6710ccfe6034c7d171fce864_L.jpg?943912800?943912800?943912800Τα σενάρια έφερναν τον Λάζλο Μπόλονι στην Ελλάδα και την Αθήνα, ωστόσο πληροφορίες από την Αγγλία μιλούν πλέον για επαφές του Ρουμάνου τεχνικού με την Κόβεντρι Νέο σενάριο ή επαφές και «γάμος»; Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Αγγλία ο Λάζλο Μπόλονι ενδιαφέρει την Κόβεντρι, και στόχος είναι να την ανεβάσει στην Πρέμιερ Λιγκ. Μάλιστα, και ο ίδιος τονίζει πως είναι ενδιαφέρουσα προοπτική. «Το ποδόσφαιρο στην Αγγλία είναι το καλύτερο στον κόσμο. Έχω εμπειρία στην Γαλλία, το Βέλγιο και μπορώ να προσαρμοστώ γρήγορα. Είναι μια πρόκληση να προπονήσεις την Κόβεντρι» φέρεται να τόνισε ο Μπόλονι, τον οποίο τα δημοσιεύματα τον ήθελαν να είναι στο στόχαστρο της Α.Ε.Κ

ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΑΡΗ: Ανακοίνωση για τον εξοπλισμό

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η Λέσχη Φίλων Άρη για τον εξοπλισμό των νέων γραφείων. Πιο αναλυτικά: Από τις 5 Απριλίου η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ λειτουργεί στα νέα της γραφεία, στην οδό Παπαναστασίου 154 (Γήπεδο Κλ. Βικελίδης κάτω από τη Θύρα 1). Η θέση, η έκταση και η λειτουργικότητα των νέων γραφείων διασφαλίζουν και υποστηρίζουν την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών και την καλύτερη οργάνωση των δράσεων της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ, λαμβάνοντας υπόψιν και τον αριθμό μελών που έχει ήδη ξεπεράσει τα 5.500 μέλη.

Για τον άρτιο εξοπλισμό των γραφείων της Λέσχης απαιτούνται τα εξής:

- Δύο γραφεία και καρέκλες
- Ένας Η/Υ με πλήρη περιφερειακά (οθόνη, εκτυπωτής, scanner κλπ)
- Δύο τηλεοράσεις 42’’
- Περσίδες αλουμινίου
- Ένα τραπέζι συνεδριάσεων δέκα ατόμων και καρέκλες
- Μία βιβλιοθήκη αρχειοθέτησης
- Ένα κλιματιστικό
- Τηλεφωνικό κέντρο
- Τρεις τηλεφωνικές συσκευές και μία συσκευή fax

Καλούμε τα μέλη μας τα οποία, λόγω της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, μπορούν να προμηθεύσουν τον παραπάνω εξοπλισμό, αλλά και όλα τα μέλη που μπορούν να συμβάλλουν στην εξασφάλιση του, να έρθουν σε επικοινωνία με τα γραφεία της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ μέσω τηλεφώνου (2310 325443), μέσω fax (2310 305408) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (info@arismembers.gr) έως την Παρασκευή 14 Μαΐου.

Στο στόχαστρο της Βαλένθια ο Ζινιάκ


Ο Αντρέ Πιερ Ζινιάκ Το ενδεχόμενο να εντάξει τον Πιέρ Αντρέ Ζινιάκ της Τουλούζ στο δυναμικό της εξετάζει σοβαρά η Βαλένθια. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Football365, η ισπανική ομάδα θα κληθεί να αναζητήσει επιθετικό αν τελικά αποχωρήσουν από το «Μεστάγια» οι άσοι της Νίκολα Ζίγκιτς και Ντάβιντ Βίγια.

Ο 24χρονος Ζινιάκ πήρε μεταγραφή για την Τουλούζ το καλοκαίρι του 2007 από τη Λοριάν και από τότε έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους Γάλλους επιθετικούς, προσελκύοντας το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων και κερδίζοντας μία θέση στην εθνική ομάδα της χώρας του.

Το συμβόλαιό του με την Τουλούζ λήγει το καλοκαίρι του 2013, αλλά δεν αποκλείεται ο γαλλικός σύλλογος να συναινέσει στην παραχώρησή του, αν έρθει προσφορά της τάξης των 12 εκατ. ευρώ.

"Ο Μαϊκόν θα μείνει στην Ιντερ"

Ο Μαϊκόν πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε για λογαριασμό της Ιντερ Ευχαριστημένος είναι στην Ιντερ ο Ντάγκλας Μαϊκόν και ως εκ τούτου δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει το Σαν Σίρο. Μέχρι στιγμής, ενδιαφέρον για την απόκτησή του έχουν εκφράσει η Ρεάλ Μαδρίτης, η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι, αλλά ο μάνατζέρ του επιμένει ότι ο πελάτης του δεν θα φύγει.

"Μόλις ολοκληρωθεί η σεζόν, θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τον Μάσιμο Μοράτι και θα συζητήσουμε μαζί του, γιατί εκείνος είναι που αποφασίζει", δήλωσε ο Αντόνιο Καλιέντο για λογαριασμό του Βραζιλιάνου αμυντικού που θεωρείται από τους καλύτερους στη θέση του παγκοσμίως. "Υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να γίνουν και δεν εξαρτώνται από εμάς. Πάντως, ο παίκτης και η οικογένειά του είναι ευτυχισμένοι στο Μιλάνο", κατέληξε.

Χρειάζονται περισσότερα


Οι οπαδοί του Ηρακλή Αν κρίνει κανείς από την ανταπόκριση του κόσμου, στις πρώτες ώρες της νέας διοίκησης που προέκυψε από το Πρωτοδικείο, τότε τα πρώτα μηνύματα είναι ευχάριστα. Ωστόσο, τα χρήματα που χρειάζονται είναι πολλά περισσότερα από αυτά που έχουν ήδη εξασφαλιστεί, μέσα από τις εγγραφές των "διαρκείας".

Τα τηλέφωνα στα γραφεία της Μίκρας "έσπασαν" και ο κόσμος δείχνει πως θα είναι ο μοναδικός αρωγός αυτής της προσπάθειας. Θετικό είναι ότι δόθηκαν αρκετά και από τα ακριβά διαρκείας, παρότι οι εποχές δεν ευνοούν.

Από την Τρίτη, όπου και άρχισε η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας ενόψει της νέας σεζόν η ζήτηση είναι τεράστια. Όπως δήλωσε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Τάκης μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας είχε συγκεντρωθεί ένα αξιοσέβαστο ποσό για τις πρώτες ανάγκες της εταιρίας.

Η τύχη του Ηρακλή εξαρτάται πλέον από τον κόσμο του. Η νέα διοίκηση έστειλε το μήνυμα και ήδη οι φίλαθλοι έχουν ανταποκριθεί σε μεγάλο βαθμό και συμπαραστέκονται με τις ενέργειες τους, προκειμένου οι κυανόλευκοι να βγουν από το οικονομικό και το αγωνιστικό αδιέξοδο.

Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να προβεί σε άλλη μία κίνηση οικονομικής βοήθειας, ζητώντας από τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια. Συγκεκριμένα, από χθες, έχει ανοίξει τραπεζικός λογαριασμός, ώστε οι φίλαθλοι και με άλλους τρόπους να συνεισφέρουν.

Μάλιστα, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ υπήρχε ανακοίνωση, η οποία αναφέρει: "Υπό τις ιδιαίτερα αντίξοες οικονομικές συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Συλλόγου μας, ο κόσμος της ομάδας είναι αυτός, που αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να στηρίξει τον Ηρακλής και να του προσφέρει οξυγόνο ζωής με την αγάπη του και τη συνεισφορά του. Από σήμερα -χθες- (Τετάρτη 05/05/2010) στην Τράπεζα Πειραιώς έχει ανοιχθεί ειδικός λογαριασμός ενίσχυσης της ΠΑΕ Ηρακλής, όπου οι Ηρακλειδείς μπορούν να καταθέσουν συνεισφορά αγάπης στις δύσκολες στιγμές, που βιώνει η ομάδα. Η οποιαδήποτε συνεισφορά μας, θα είναι πολύτιμη σε αυτή τη φάση και η βοήθεια όλων μας απαραίτητη. Ο αριθμός λογαριασμού στην Τράπεζα Πειραιώς είναι: 5216047251771. Ο Ηρακλής είναι ο κόσμος του και ο κόσμος του στηρίζει τον Ηρακλή. Όλοι μαζί μπορούμε...

Κόντης: "Η βία είναι κοινωνική"


Ο Γιάννης Κόντης... Στον "ΑΡΗΣ FM 92,8" φιλοξενήθηκε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΠΑΕ Γιάννης Κόντης. Όσον αφορά την ανακοίνωση της Superleague για την αναβολή της 3ης αγωνιστικής των playoffs δήλωσε: "Η απόφαση για την αναβολή της 3ης αγωνιστικής ήταν του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Σίγουρα θα έπρεπε να προβλεφθεί από εχθές, καθώς είναι λογικό ο κόσμος να μην έχει διάθεση να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα μετά από αυτά τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στη χώρα. Επίσης θα έπρεπε να υπάρξει νωρίτερα ανακοίνωση έτσι ώστε και η ομάδα να μην ταλαιπωρηθεί από τα ταξίδια. Ευτυχώς όμως βρέθηκαν θέσεις και η ομάδα πετάει για Θεσσαλονίκη. Θα ήταν μεγάλη ταλαιπωρία αν έμενε Αθήνα".

Αναφορικά με τη θέση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ σχετικά με την απόφαση για την διεξαγωγή των υπόλοιπων αγώνων των playoffs σημείωσε: "Σαν Αρης, θεωρούμε ότι πρέπει ο αγώνας της Κυριακής να διεξαχθεί ως είχε, δηλαδή να παραμείνει το παιχνίδι ΑΡΗΣ - ΑΕΚ την Κυριακή. Τώρα περιμένουμε τις αποφάσεις από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή του θεσμού. Υπάρχει αντίδραση από κάποιες ομάδες βέβαια διότι όλες κοιτούν το συμφέρον τους. Το δικό μας το Σύλλογο τον συμφέρει να γίνει την Κυριακή το εντός έδρας παιχνίδι για οικονομικούς λόγους όπως είναι λογικό. Σημασία έχει τι λέει το νομικό επιτελείο της Superleague. Πάντως μέχρι το απόγευμα θα έχει αποσαφηνιστεί το θέμα λογικά".

Σχετικά με τα λυπηρά χθεσινά γεγονότα που έλαβαν μέρος στην Αθήνα τόνισε: "Θέλω να εκφράσω τη θλίψη και τη συμπάθεια μου στις οικογένειες αυτών των ατόμων που έχασαν τόσο άδικα εχθές τη ζωή τους. Δεν έχουν καταλογιστεί ευθύνες και το μόνο που γίνεται είναι απλά να αναβάλουμε αγωνιστικές και στην πραγματικότητα να μην καταλογίζουμε τις ευθύνες εκεί που πρέπει. Όλα περνάνε απαρατήρητα μέχρι να έχουμε κάποιο νεκρό. Είναι ευθύνη της πολιτείας 100%. Η βία είναι κοινωνική, βρίσκει χώρους και μπαίνει, έτσι και στον αθλητισμό. Οι ίδιοι που σκοτώνουν κόσμο στην ευρύτερη κοινωνία οι ίδιοι πράττουν και τη βία στα γήπεδα".

Ερωτηθείς για το ταξίδι του στην Αργεντινή και τους λόγους για τους οποίους το τέλεσε ανέφερε: "Είχα ένα ταξίδι στην Αργεντινή για λογαριασμό Αρη και όχι στην Αθήνα όπως επιμένει κάποια εφημερίδα που ασχολείται συνεχώς μαζί μου και θα ήθελα να το ξεκαθαρίζω αυτό. Βρέθηκα εκεί για να διερευνήσω κάποιες υποθέσεις που έχουμε σχετικά με τον Νασούτι αλλά και άλλους ποδοσφαιριστές που παρακολουθούμε. Νομίζω πως θα υπάρξει και άλλο ταξίδι. Είναι μια παράξενη χώρα η Αργεντινή και πρέπει να συναντάς ή τους απευθείας υπευθύνους, ή κάποιον εντεταλμένο. Περιμένουμε να δούμε την απάντηση της Ρίβερ στην πρόταση που τις θέσαμε για το θέμα του Νασούτι".

Η απολογία του Πάμπλο Γκαρσία


Ο Πάμπλο Γκαρσία στην προπόνηση του ΠΑΟΚ O Πάμπλο Γκαρσία ήταν να απολογηθεί ενώπιον του αθλητικού δικαστή, για τις δηλώσεις σε βάρος του διαιτητή Σπάθα της αναμέτρησης Αρης-ΠΑΟΚ, μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ, στην Τούμπα, για το δευτερο γύρο. Όπως είναι γνωστό, ο Γκαρσία κλήθηκε σε απολογία μετά από ένα μήνα, στο τέλος Απριλίου και σήμερα ήταν να απολογηθεί, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Ο αθλητικός δικαστής ζήτησε υπόμνημα απολογίας που θα κατατεθεί μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη. Κατά συνέπεια, δεν τίθεται θέμα απουσίας του, λόγω τιμωρίας που δεν μπορεί κανείς να προεξοφλήσει το μέγεθός της, στους επόμενους δύο αγώνες των πλέι-οφ

Κ. ΝΑΣΟΥΤΙ: «Θέλω να μείνω στον Άρη»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Ole», παραχώρησε ο Κριστιαν Νασούτι, ο οποίος τόνισε πως επιθυμεί να παραμείνει στον Άρη και την επόμενη σεζόν. Ο 26χρονος αμυντικός, αγωνίζεται στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ως δανεικός από τη Ρίβερ Πλέιτ.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος στον Άρη και θέλω να μείνω περισσότερα χρόνια. Όλα εξαρτώνται από τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δυο ομάδες. Ελπίζω η Ρίβερ Πλέιτ να δεχθεί την πρόταση του Άρη και να παραμείνω εδώ. Περνάω πολύ καλά στην Θεσσαλονίκη. Κάποια στιγμή, θα ήθελα να επιστρέψω στην Ρίβερ, αλλά δυσκολεύτηκα πολύ να έρθω σε μια Ευρωπαϊκή ομάδα και για την ώρα, θέλω να συνεχίσω εδώ», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Νασούτι.

Γκαγκάτσης: «Από τη Superleague εγγυήθηκαν πως τα ματς θα γίνουν την Κυριακή»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Γενικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης μίλησε για τη νέα αναβολή που προέκυψε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. «Καταρχήν, συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Ήταν ένα έντονο 48ωρο για όλη την Ελλάδα. Υπήρξε ενημέρωση στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης, ότι δεν θα υπάρξει αναβολή», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Μισή ώρα μετά, μας τηλεφώνησε άνθρωπος της Super League και μας είπε ότι ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, θέτει θέμα επικινδυνότητας. Ακολούθησε γύρος διαβουλεύσεων και έτσι πάρθηκε η απόφαση για αναβολή. Αλλά, έτσι και αλλιώς, μετά τα τραγικά γεγονότα, δεν υπήρχε διάθεση να γίνει παιχνίδι».

Για τη νέα αναβολή: «Μας ενημέρωσαν νωρίς το πρωί ότι θα υπάρξουν διαδηλώσεις στις 6:30 το απόγευμα. Αμέσως άρχισε νέος γύρος διαβουλεύσεων. Ο κ. Μπιτσαξής ήθελε νέα αναβολή, με την αιτιολογία ότι δεν επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις για να καλύψουν το παιχνίδι. Οι διαδηλώσεις συνέπεσαν κοντά στην έναρξη του ματς και δημιουργήθηκαν φόβοι για είσοδο ταραξιών μέσα στο γήπεδο.

Έτσι, πάρθηκε η απόφαση για νέα αναβολή και διεξαγωγή του ματς την Κυριακή (9/5), στις 19:00. Όλη η 3η αγωνιστική μεταφέρεται για την Κυριακή. Αυτό ξέρουμε έως τώρα. Οι επιτελείς της Super League έχουν εγγυηθεί προφορικά ότι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή (9/5). Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην Αθήνα και ο Κάκος στην Κέρκυρα».

Για τα εισιτήρια του ματς με τον Ολυμπιακό: «Ισχύουν τα εισιτήρια για την Κυριακή. Δεν ήταν στο χέρι μας να μην υπάρξει αναβολή. Υπάρχουν παράπονα από φίλους της ομάδας που κατοικούν στο εξωτερικό κι είχαν προγραμματίσει να είναι παρόντες στο γήπεδο, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Δυστυχώς, δεν γίνεται τίποτα. Αν κάποιος δεν μπορεί να έρθει την Κυριακή, δεν επιστρέφονται τα χρήματα. Για τους φίλους του ΠΑΟΚ που δεν έχουν πάρει εισιτήριο για το παιχνίδι και θέλουν, υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα».

Ηρακλής: "Πρώτη" στις 29 Ιουνίου


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η νέα Διοίκηση Πρωτοδικείου της ΠΑΕ Ηρακλής φρόντισε να κλείσει το θέμα της παραμονής του Γιόζεφ Μπουμπένκο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και βρισκόμενη πάντα σε εγρήγορση ασχολείται με την προετοιμασία ενώ έκλεισε το θέμα του Ντάιγκο Κομπαγιάσι.

Συγκεκριμένα η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας του Ηρακλή για την νέα αγωνιστική περίοδο ορίστηκε για τις 29 Ιουνίου, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πρώτο από τα δύο μέρη του βασικού σταδίου της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί σε αθλητικό κέντρο στην Ρουμανία με την σύμφωνη γνώμη και του Σλοβάκου τεχνικού.
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι επαφές της νέας Διοίκησης Πρωτοδικείου της ΠΑΕ Ηρακλής με ποδοσφαιριστές της ομάδας και στους οποίους υπάρχουν εκκρεμότητες από την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε με τον πρώτο λόγο να δίνεται σε αυτούς που επιθυμεί την παραμονή τους ο Μπουμπένκο.

Ένας από αυτούς είναι και ο Ντάιγκο Κομπαγιάσι με τον διεθνή Ιάπωνα στην διάρκεια της χθεσινής ημέρας να εισπράτει τα χρήματα που του οφείλονται και εξοφλήθηκε κάτι που τον ικανοποίησε και αφού το θέμα του έκλεισε να είναι κανονικά παρών στην "πρώτη" της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Λίβερπουλ: Στο στόχαστρο ο Φαν Ντερ Φάαρτ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε συζητήσεις με την Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτηση του Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ βρίσκεται η Λίβερπουλ.

Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο, οι "κόκκινοι" έχουν στην λίστα τους τόσο τον Ολλανδό άσο όσο όμως και τους Ντρέντε και Γκούτι.

Πάντως για την ώρα καμία κίνηση για την ενίσχυση του αγγλικού συλλόγου δεν μπορεί να γίνει από τη στιγμή που δεν έχει ξεκαθαρίσει το μέλλον του Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο.

Παράλληλα όμως ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο παραχώρησης του Φερνάντο Τόρες για τον οποίο έχουν εκφράσει ενδιαφέρον η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι.

Skoda Ξάνθη: Παρελθόν ο Τζιωρτζιόπουλος

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Οι εκκαθαρίσεις στο έμψυχο δυναμικό της Ξάνθης συνεχίζονται και μετά τον Γιακούμπου Άλφα, παρελθόν αποτελεί από την Πέμπτη για τους ακρίτες και ο Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος.

"Σήμερα ολοκληρώθηκε η συνεργασία με τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή Τζιωρτζιόπουλο Σταύρο. Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ του εύχεται καλή συνέχεια στην ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία",ανέφερε η ανακοίνωση.

Στα αγωνιστικά, με πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία της SKODA ΞΑΝΘΗ. Στην σημερινή ημέρα οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν σε παιχνίδια με την μπάλα για κυκλοφορία και κατοχή και ολοκλήρωσαν με διπλό στο μισό γήπεδο.

Για αύριο Παρασκευή έχει προγραμματιστεί πρωινή προπόνηση και στην συνέχεια οι ποδοσφαιριστές θα επανέλθουν στις προπονήσεις την Δευτέρα το απόγευμα. Ο κύκλος των υποχρεώσεων του ποδοσφαιρικού τμήματος θα ολοκληρωθεί για την φετινή χρονιά στις 21 Μαϊου και η προετοιμασία για την νέα σεζόν θα αρχίσει στις αρχές Ιουλίου.

Χαμός στη Λίβερπουλ, κρίνεται το μέλλον του Μπενίτεθ

http://www.contra.gr/images/m/lfc_m.jpgΚρίσιμες ώρες αυτές που διανύουμε για το μέλλον της Λίβερπουλ. Απόψε υπάρχει συνάντηση του προέδρου Μάρτιν Μπράουτον με τον Ράφα Μπενίτεθ η οποία θα κρίνει την παρουσία του Ισπανού στον πάγκο της ομάδας, την ώρα που μια δήλωση του Τομ Χικς ρίχνει περισσότερο λάδι στη φωτιά που σιγοκαίει στο Κορ.

Ο Μπενίτεθ θα ζητήσει γραπτή δήλωση του Μπράουτον ότι θα έχει στη διάθεσή του όσα χρήματα εξοικονομηθούν από τις πωλήσεις παικτών. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, ο - δηλωμένος οπαδός της Τσέλσι - πρόεδρος δεν είναι σε θέση να του εξασφαλίσει, γεγονός που θα απομακρύνει τον κόουτς, μιας κι είχε λάβει αυτή τη δέσμευση όταν ανανέωσε το συμβόλαιό του. Η Τσέλσι μάλιστα προσφέρει 70 εκατομμύρια λίρες για τον Φερνάντο Τόρες. Κι αν φύγει ο Μπενίτεθ, θα φύγει κι ο αρχισκόρερ των «κόκκινων».

Στην προσπάθεια να ηρεμήσουν οι αντιδράσεις των οπαδών, υπάρχει η σκέψη να δοθεί η τεχνική ηγεσία στον Κένι Νταλγκλίς, τον Σκωτσέζο που έχει διαγράψει μία σπάνια πορεία με τη φανέλα της ομάδας, ενώ και παλιότερα τη βοήθησε από τη θέση του προπονητή.

Την ίδια ώρα, κι ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα πωλείται στην Dubai International Capital έναντι 500 εκατομμυρίων λιρών, ο Τομ Χικς που κατέχει το 50% των μετοχών, μπέρδεψε τα πράγματα. «Έχουμε την ομάδα για τρία χρόνια. Δεν θα την έχουμε για πέντε», ανέφερε, αφήνοντας υπόνοιες ότι μπορεί να πάρει η διαδικασία μέχρι και δυο χρόνια! «Υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι για να επενδύσουν. Εγώ, απλά, πλήρωσα ένα τεράστιο τίμημα και δεν θέλω άλλο», πρόσθεσε.

Επεισόδια και συλλήψεις στη Ρώμη

http://www.contra.gr/images/telos1.jpgΟ τελικός του Κυπέλλου Ιταλίας μεταξύ της Ιντερ και της Ρόμα την Τετάρτη το βράδυ στο Ολίμπικο σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια τόσο πριν όσο και μετά τη διεξαγωγή του αγώνα.

Οπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, η αστυνομία προχώρησε σε 7 συλλήψεις νεαρών οι οποίοι πετούσαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα μετά το τέλος του αγώνα. Πριν το παιχνίδι, οπαδός της Ιντερ μαχαιρώθηκε στον αριστερό μηρό από τέσσερις φανατικούς της Ρόμα χωρίς ευτυχώς να υποστεί πιο σοβαρή ζημιά.

Τέλος, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις ατόμων που επιχείρησαν να εισέλθουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο.

Εν ψυχρώ δολοφονίες δύο προπονητών και μίας γυναίκας

http://www.contra.gr/images/m/podosfairo_bala3_m.jpgΔύο προπονητές ερασιτεχνικών συλλόγων και η σύζυγος του ενός εξ αυτών, η οποία ήταν οκτώ μηνών έγκυος, δολοφονήθηκαν από ομάδα ένοπλων στη Σιουδάδ Χουάρες του Μεξικού, για άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια.

Η εν λόγω επίθεση είναι η τρίτη που σχετίζεται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της χώρας μέσα σε μία εβδομάδα, μετά από εκείνες της περασμένης Κυριακής (2/5) όπου τρεις οπαδοί σκοτώθηκαν στην ίδια πόλη, ενώ λίγες ώρες αργότερα άλλοι πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια αγώνα στο Ακαπούλκο.

"Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν οι φόνοι συνδέονται μεταξύ τους, ούτε έχει γίνει γνωστό το κίνητρο, γι' αυτό οι Αρχές εξακολουθούν να ερευνούν το περιστατικό", ανέφεραν τα τοπικά ΜΜΕ.

Η Σιουδάδ Χουάρες που βρίσκεται στα σύνορα με τις ΗΠΑ θεωρείται η πόλη με τη μεγαλύτερη βία στην χώρα, καθώς τον περασμένο χρόνο σκοτώθηκαν πάνω από 2.600 άνθρωποι, ενώ άλλοι 900 έχουν χάσει τη ζωή τους, στο πρώτο πεντάμηνο του 2010.

Νέα συλλαλητήρια στην Ομόνοια και το Σύνταγμα το απόγευμα

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_PXy60NCNfC.jpgΝέα συλλαλητήρια στην Ομόνοια και το Σύνταγμα θα πραγματοποιηθούν σήμερα το απόγευμα.Συγκεκριμένα, στις 18:00 η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή, ενώ την ίδια ώρα στην πλατεία Ομονοίας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ.

Παράλληλα, σήμερα Πέμπτη πραγματοποιούν 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ), ενώ κλειστά θα μείνουν για δύο ημέρες τα φαρμακεία, με αφορμή τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο επάγγελμα των φαρμακοποιών.

Τρυφερές ...στιγμές «Ίμπρα» - Πικέ!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/ae3ba3c7a91b66f58bf24ba754a4dc47_L.jpg?1273132783?1273132783?1273132783Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η φωτογραφία, στην οποία ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς διακρίνεται καθαρά να …κρατάει τρυφερά το χέρι του συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ και ήδη οι πρώτες φήμες έχουν …διαδοθεί. Μυστήριο καλύπτει την στιγμή που αποθανάτισε ο φωτογραφικός φακός ανάμεσα στον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς και τον Ζεράρ Πικέ αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης.
Οι δύο συμπαίκτες φαίνεται να …κρατούν τρυφερά ο ένας το χέρι του άλλου, ενώ ο «Ίμπρα» κοιτάζει …παράξενα τον Ισπανό αμυντικό.

Ήδη στην Βαρκελώνη γίνεται πολύ κουβέντα γύρω από τη συγκεκριμένη φωτογραφία, αφού η τρυφερότητα στις κινήσεις τους είναι …εμφανής.

Θέλει το «μπαμ» με Τόρες η Τσέλσι

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c94fef1e164ad635961da046de569b1b_L.jpg?1273133296?1273133296?1273133296Η σεζόν που ολοκληρώνεται όπως όλα δείχνουν θα βρει τη Τσέλσι πρωταθλήτρια Αγγλίας, ωστόσο ήδη τα μεταγραφικά σενάρια για τους «μπλε» δίνουν και παίρνουν. Πρώτος στόχος ο Φερνάντο Τόρες.Η δυνατή μεταγραφή που επιθυμεί να πραγματοποιήσει ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι στο πρόσωπο του Φερνάντο Τόρες. Ο Ρώσος μεγιστάνας έχει ως προτεραιότητα τον Ισπανό στράικερ της Λίβερπουλ ενώ στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται ο Γκονζάλο Ιγκουαίν της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στήριξη «αγάπης» μέσω διαρκείας

Στήριξη «αγάπης» μέσω διαρκείας

Είναι πολλοί οι τρόποι για να βοηθήσει ο Ηρακλειδέας την ομάδα του… το ίδιο του το «σπίτι». Γιατί έτσι πρέπει και έτσι αντιμετωπίζει τον Ηρακλή. Εκτός από τον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοίξει, συνεχίζονται οι προεγγραφές όσον αφορά στα εισιτήρια διαρκείας της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η πρόθεση της διοίκησης για όσο το δυνατόν πιο άμεσα έσοδα στα ταμεία, οδήγησε στην κίνηση αυτή που μάλιστα από την πρώτη κι όλας ημέρα έχει βρει ανταπόκριση.
Ήδη μετά την ανακοίνωση της προεγγραφής για τα διαρκείας, υπήρξε ένας πολύ σημαντικός (για τα δεδομένα της εποχής) αριθμός που ξεπερνούσε τους 600 που έσπευσαν να ζητήσουν εισιτήρια διαρκείας, ενώ ο αριθμός αυτός καθημερινά ανεβαίνει!
Οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας για τη νέα χρονιά, έχουν διαμορφωθεί ως εξής: Θύρα 10: 100 ευρώ, Θύρα 13: 200 ευρώ, Θύρες 3,4 και 5: 400 ευρώ, Silver: 600 ευρώ και Gold: 1000 ευρώ.
Οι προεγγραφές για τα εισιτήρια πραγματοποιούνται στα γραφεία της ΠΑΕ στη Μίκρα και στο τηλέφωνο 2310-478800.

Πήγε και… επιστρέφει

Πήγε και… επιστρέφει

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η αποστολή του Άρη «πέταξε» σήμερα το πρωί για την Αθήνα, ώστε να αγωνιστεί το βράδυ με την ΑΕΚ. Κατά την άφιξη τους όμως στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία πληροφορήθηκαν την αναβολή της σημερινής αναμέτρησης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξουν άμεσα τα εισιτήρια και η αποστολή του Άρη να επιστρέφει πλέον το μεσημερι, με τον Έκτορ Κούπερ να αναπροσαρμόζει τα πλάνα του. Ίσως πλέον προλάβει την Κυριακάτικη (πιθανότατα) αναμέτρηση και ο Κριστιάνο Νασούτι.

Στέψη στο Βερολίνο για τη Μπάγερν


Οι παίκτες της Μπάγερν πανηγυρίζουν ένα από τα επτά γκολ εις βάρος  του Ανόβερο Στο Βερολίνο θα στεφθεί και τυπικά πρωταθλήτρια η Μπάγερν Μονάχου, καθώς σε αγώνα για την 34η και τελευταία αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα, οι Βαυαροί φιλοξενούνται από την ουραγό Χέρτα και θα πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου, λίγες ημέρες πριν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα διεκδικήσουν το τρόπαιο από την Ιντερ.

Παράλληλα, η Σάλκε που εξασφάλισε την δεύτερη θέση θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Μάιντς, ενώ η Βέρντερ Βρέμης θα υποδεχθεί το Αμβούργο και θέλει την νίκη για να παραμείνει στην τρίτη θέση, μπροστά από την Λεβερκούζεν που δοκιμάζεται στην έδρα της Γκλάντμπαχ και την Ντόρτμουντ που φιλοξενείται από την Φράιμπουργκ.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 8 Μαϊου
Νυρεμβέργη-Κολονία
Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν
Μάιντς-Σάλκε
Χέρτα Βερολίνου-Μπάγερν Μονάχου
Χοφενχάιμ-Στουτγκάρδη
Φράιμπουργκ-Ντόρτμουντ
Μπόχουμ-Ανόβερο
Βόλφσμπουργκ-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης
Βέρντερ Βρέμης-Αμβούργο

Πληρωμές στη Δόξα Δράμας


Πανηγυρισμοί στην Δόξα Δράμας Το... χρώμα του χρήματος είδαν οι παίκτες της Δόξας Δράμας καθώς η διοίκηση της μακεδονικής ΠΑΕ κατέβαλε δύο μισθούς αλλά και το δώρο Πάσχα. Παράλληλα, οι "μαυραετοί" αναμένεται να εισπράξουν μία δόση συμβολαίου την επόμενη εβδομάδα.

Οπως είναιι φυσικό, οι εξελίξεις αυτές έχουν βελτιώσει το κλίμα στις τάξεις των "μαυραετών" εν όψει και του κρίσιμου αγώνα της Κυριακής με αντίπαλο τον Παναιτωλικό.

Από την αναμέτρηση με τους Αγρινιώτες θα απουσιάσει ο τραυματίας Παπαθανασίου καθώς και οι τιμωρημένοι Τσιμπλίδης, Πακάλτσης, Μαρκόφσκι, Μπαξεβανίδης και Τσουκαλάς. Βέβαια, απών θα είναι και ο τερματοφύλακας Καρατζιοβαλής, ο οποίος έχει καταθέσει προσφυγή, αν και ΠΑΕ τον θεωρεί αδικαιολόγητα απών από τις προπονήσεις.

Τότι: "Με πρόσβαλε ο Μπαλοτέλι"



Ο Τότι αποβλήθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ο Φραντσέσκο Τότι αποβλήθηκε στο 87' του τελικού της Ρόμα με την Ίντερ στο "Ολίμπικο", όπου οι "Ρωμαίοι" γνώρισαν την ήττα με 1-0. Ο αρχηγός των "τζιαλορόσι" εξήγησε τους λόγους για τους οποίους κλώτσησε προκλητικότατα τον Μπαλοτέλι. "Με πρόσβαλε", είπε αναφερόμενος στον παίκτη των "νερατζούρι".

"Στιγμές άγχους μπορεί να υπάρξουν σε ένα παιχνίδι και ειδικά σε ένα τόσο σημαντικό αγώνα. Δεν μπορείς πάντα να αγνοείς προσβολές μέσα στο γήπεδο - άμεσες ή έμμεσες -, που αφορούν μία πόλη και τους ανθρώπους της. Όταν οι συνεχόμενες ύβρεις προέρχονται από ένα άτομο, τότε προκαλεί την τύχη του. Χτύπησα τον Μπαλοτέλι, επειδή με πρόσβαλε δύο φορές και για ό,τι έκανε στο Σαν Σίρο. Δεν τα έχω ξεχάσει", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τότι.

Πιθανόν Κυριακή τα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής

Συνεχείς διαβουλεύσεις υπάρχουν ανάμεσα σε ανθρώπους της Super League, της αστυνομίας και των ομάδων, σε ότι αφορά τα παιχνίδια της τρίτης αγωνιστικής των play-off που αναβλήθηκαν λόγω των τραγικών γεγονότων που έλαβαν χώρα χθες στην Αθήνα. Όπως όλα δείχνουν, στη Λίγκα, σε συνεννόηση και με τις ομάδες, προσανατολίζονται στον ορισμό των αγώνων ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού και ΑΕΚ – Άρη για την ερχόμενη Κυριακή. Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο αγώνας του ΟΑΚΑ, θα ξεκινήσει στις 5μ.μ. και της Τούμπας στις 7μ.μ.

Έβαλαν πλώρη για τελικό οι Σανς


O Στουντεμάιρ επικράτησε του Ντάνκαν Σε αγώνα για τον δεύτερο γύρο των πλέι οφ στο πρωτάθλημα μπάσκετ του ΝΒΑ, οι Φοίνιξ Σανς επικράτησαν 110-102 των Σαν Αντόνιο Σπερς και προηγούνται με 2-0 νίκες στην σειρά των αγώνων. Σ' εξαιρετική κατάσταση για έναν ακόμα αγώνα των πλέι οφ, οι Σανς νίκησαν και έβαλαν πλώρη για τελικό.

Κυρίαρχος των αιθέρων ο Αμάρε Στούντεμάιρ πέτυχε 23 πόντους και μάζεψε 11 ριμπάουντ, ενώ "βομβάρδισε" το καλάθι του Σαν Αντόνιο ο Φράιε με 5 στα 6 τρίποντα. Στιβ Νας και Τζέισον Ρίτσαρνστον πέτυχαν από 19 πόντους, ενώ ο Γκραντ Χιλ πρόσθεσε άλλους 18. Πάλεψε από τους Σπερς ο Τιμ Ντάνκαν με 29 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Τζέφερσον είχε 18 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Φοίνιξ: Στούντεμαϊρ 23, Νας 19, Ρίτσαρντσον 19, Χιλ 18, Φράι 15, Ντάντλεϊ 11, Μπαρμπόσα 3, ’μουντσον 2.
Σαν Αντόνιο: Ντάνκαν 29, Πάρκερ 20, Τζέφερσον 18, Χιλ 14, Τζινόμπιλι 11, ΜακΝτάις 6, Μπλερ 4.

Πρωταθλήτρια η Κοπεγχάγη


Το σήμα της Κοπεγχάγης Η Κοπεγχάγη εξασφάλισε τον τίτλο στο πρωτάθλημα Δανίας, καθώς σε αγώνα για την 31η ημέρα της διοργάνωσης, συνέτριψε με 4-0 την Κόγκε και δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, έχει διαφορά 12 βαθμών από την Οντένσε που βρίσκεται στην δεύτερη θέση της κατάταξης.

Αυτός είναι ο όγδοος τίτλος στην ιστορία της Κοπεγχάγης που ιδρύθηκε το 1992 και ο έβδομος τα τελευταία δέκα χρόνια.

«Μάτια» Άιντραχτ σε Γκέκα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/75805a1c8c58369bfdf102869cfd3092_L.jpg?943912800?943912800?943912800

Την περίπτωση απόκτησης του Φάνη Γκέκα εξετάζει η διοίκηση της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης με στόχο την ενίσχυση της επιθετικής της γραμμής. Άτυχος για μία ακόμη φορά ο Γιάννης Αμανατίδης.

Στο προσκήνιο επανήλθε για μία ακόμη φορά το όνομα του Φάνη Γκέκα για την Αϊντραχτ. Η ομάδα της Φρανκφούρτης ήθελε τον Λαρισαίο στράικερ και τον περασμένο Ιανουάριο όμως ό τέως άσος του Παναθηναϊκού παραχωρήθηκε δανεικός από τη Λεβερκούζεν στην Χέρτα Βερολίνου.

Ο ίδιος ο παίκτης μαζί με τον μάνατζερ του Πολ Κουτσολιάκο, βλέπουν με καλό μάτι το ενδεχόμενο μιας τέτοιας προοπτικής.

Γκαντεμιάς συνέχεια για Αμανατίδη

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα για τον Γιάννη Αμανατίδη. Ο διεθνής Ελληνας φορ νιώθει και πάλι ενοχλήσεις στο γόνατο του ποδιού του στο οποίο έχει εγχειριστεί δύο φορές εξαιτίας τραυματισμού στον χόνδρο.

Ο Αμανατίδης θα επιχειρήσει να επανενταχθεί στο πρόγραμμα προπόνησης για ακόμη μία φορά ενώ μίλησε με τον προπονητή του Μίκαελ Σκίμπε και το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο τελευταίο ματς της γερμανικής ομάδας με την Βόλφσμπουργκ είναι μη ορατό.

Η Εστουντιάντες θέλει Γκαλέτι!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d54bf00ad0b5fdd4963855357d4a929b_L.jpg?1273124837?1273124837?1273124837Τον Λουτσιάνο Γκαλέτι φέρεται να έχει βάλει στο μεταγραφικό «στόχαστρο» της η Εστουντιάντες, αφού σύμφωνα με τον αργεντίνικο Τύπο ο μέσος του Ολυμπιακού θα ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και θα γυρίσει στα …πάτρια εδάφη να συνεχίσει την καριέρα του. Εδώ και μήνες ο «Λόυτσο» υποφέρει από το γνωστό πρόβλημα υγείας και απέχει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού, αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Τύπο της Αργεντινής να εμπλέξει τον 29χρονο άσο των «ερυθρόλευκων» με μεταγραφικό σενάριο που κάνει λόγο για …επιστροφή του στην Εστουντιάντες.

Σύμφωνα με τους Αργεντινούς, ο Γκαλέτι βρίσκεται στο «στόχαστρο» της Εστουδιάντες, αφού οι άνθρωποι του συλλόγου θέλουν να κινηθούν για δεξί εξτρέμ και ο μέσος του Ολυμπιακού είναι ο ιδανικός.

Όπως είναι γνωστό πάντως, ο Γκαλέτι περιμένει πως και πως τις εξετάσεις του καλοκαιριού, προκειμένου να δει πως πάει το πρόβλημα που είχε στα νεφρά και το πόρισμα των γιατρών, ώστε να γνωρίζει αν μπορεί να επανέρθει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των Πειραιωτών.

Θέλει «τρεμπλ» ο Μουρίνιο

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/4944dbcb9a6c2f0f5f557644edf00b22_L.jpg?943912800?943912800?943912800Αδήμονος για την κατάκτηση και των άλλων δύο τροπαίων, ώστε η Ίντερ να κάνει το «τρεμπλ», εμφανίστηκε ο Ζοζέ Μουρίνιο. «Στόχος μας το απόλυτο», δήλωσε ο «Εκλεκτός». ναλυτικά τα όσα είπε ο Ίβηρας τεχνικός των «νερατζούρι»:

«Ηταν ένας αγώνας γεμάτος δύναμη και ένταση και δίκαια νικήσαμε. Μετά το γκολ που πετύχαμε ελέγξαμε το ματς, δεν επιτρέψαμε στη Ρόμα να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες και όποτε χρειάστηκε ο Ζούλιο Σέζαρ κράτησε το μηδέν. Οι αντίπαλοί μας έχασαν την ψυχραιμία τους στο τέλος, όταν αντιλήφθηκαν πως δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στο ματς, και ειδικά ο Τότι, μετά την αποβολή του οποίου τα πάντα είχαν κριθεί. Αυτό ήταν το πρώτο τρόπαιο και τώρα στοχεύουμε στο τρεμπλ, στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Τσάμπιονς Λιγκ».

Μπουγέλωσαν τον Ρέντναπ μπροστά στις κάμερες!

http://www.contra.gr/images/m/redknap_0605_m.jpgΤο μπουγέλο είναι μία συνηθισμένη μορφή πανηγυρισμών όταν μία ομάδα παίρνει μία σημαντική νίκη ή κατακτά κάποιον τίτλο. Ωστόσο, περιστατικά όπως αυτό που έλαβε χώρα στο Μάντσεστερ μετά τον αγώνα της Σίτι με την Τότεναμ, δεν συναντώνται εύκολα.Οι "πετεινοί" επικράτησαν με 0-1 χάρη στο γκολ του Πίτερ Κράουτς και έτσι εξασφάλισαν την τέταρτη θέση της Πρέμιερσιπ που θα τους δώσει την ευκαιρία να μπουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία τους, μέσω των προκριματικών.

Από την χαρά των ποδοσφαιριστών της Τότεναμ δεν... γλίτωσε ούτε ο προπονητής τους, Χάρι Ρέντναπ, ο οποίος έπεσε θύμα... μπουγέλου, ενώ έκανε δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό.

Θέλει Στολτίδη!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_k6gTEUGkYH.jpgΚίνηση για την απόκτηση του Ακη Στολτίδη θα κάνει η Καβάλα, αν ο 35χρονος μέσος μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό.Ο Σταύρος Ψωμιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον πολύπειρο ποδοσφαιριστή και παρότι τα δύο τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, θεωρεί πως μπορεί να βοηθήσει την ομάδα.

«Τελειώνει» και ο Ορούμα

Παρελθόν από την ομάδα αναμένεται να αποτελέσει και ο Γουίλσον Ορούμα. Ο Νιγηριανός έχει προτάσεις, με την πιο δελεαστική να προέρχεται από το Κατάρ. Ο παίκτης δεν έχει διάθεση όπως φαίνεται να παραμείνει στην Καβάλα, από την στιγμή μάλιστα που υπάρχουν συζητήσεις για μειώσεις.

Οσον αφορά στον Έμπι Σμολάρεκ, ο ίδιος θέλει να παραμείνει στην Καβάλα, όμως από την άλλη πλευρά στους «αργοναύτες» θέλουν τον Σμολάρεκ με χαμηλότερο συμβόλαιο.

Ο Πολωνός δεν δείχνει διάθεση να συζητήσει κάτι τέτοιο και οι δύο πλευρές δείχνουν να οδηγούνται σε «διαζύγιο»…

Φωτο Ημέρας

Από μικρό και από... Μητσάρα μαθαίνεις την αλήθεια!

Ειπε........

"Η χώρα μας έφτασε στο χείλος της αβύσσου. Είναι ευθύνη όλων μας να μη γίνει το βήμα προς το κενό"

Kάρολος Παπούλιας

Ψιθυροι

  • Σύμφωνα με τα τελευταία κουτσομπολιά της... showbiz το νέο... hot ζευγάρι είναι ο ποδοσφαιριστής (;) του Παναθηναϊκού, Γιούρκας Σεϊταρίδης και η... ανερχόμενη τηλεπαρουσιάστρια της πρωινής ζώνης Ελενα Παπαβασιλείου!
  • O Σίλβα Κλέιτον εγκαινίασε το βράδυ της Τετάρτης (5/5) στην Γλυφάδα το βραζιλιάνικο εστιατόριο Leblon και παρόντες ήταν όλοι οι συμπαίκτες του που έχουν παραμείνει στην Παιανία. Οι Βύντρα, Νίνης, Λέτο, Γκάμπριελ, Σιμάο, Μπίερσμιρ, Πετρόπουλος, Καρνέζης, Δάρλας, Χριστοδουλόπουλος, Ρουκάβινα. Εκεί ήταν και οι Αντωνίου, Νιόπλιας, Βαζέχα, Ιορδανίδης, Αλεξούδης, Παπαβασιλείου, αλλά και βραζιλιάνοι παίκτες που παίζουν σε άλλες ομάδες.
  • Πατέρας για δεύτερη φορά έγινε ο πασαδόρος του Παναθηναϊκού Πάβελ Ζαγκούμνι, του οποίου η σύζυγος, Ολίβια έφερε στον κόσμο τα μεσάνυχτα της Τρίτης (4/5) ένα υγιέστατο αγοράκι στο μαιευτήριο ΙΑΣΩ.
  • Ανοιξε δουλειές στη Θεσσαλονίκη ο Σαλπιγγίδης. Μετά τον... ΠΑΟΚ, θα είναι συνεταιράκια με τον Βιολίδη σε ένα καινούργιο cafe - bar της συμπρωτεύουσας

Χαλάει του Κουζέν-"Αρέσει" ο Καρντόσο

http://www.sport24.gr/ast/cov/65/652187_2010_5_6_7_47_39_b.jpgΔύσκολα θα παραμείνει στην ΑΕΛ ο Ντανιέλ Κουζέν καθώς η Χαλ δεν τον αφήνει ελεύθερο. Προτάθηκε και αρέσει ο Καρντόσο, που προορίζεται για τη θέση του ΚυριακίδηΗ εβδομάδα που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμη όσον αφορά την διαμόρφωση του ρόστερ της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν, αφού θα κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα αποφασιστεί ποιοι θα φύγουν και και ποιοι θα παραμείνουν στην ΑΕΛ.

Στην πόρτα της εξόδου βρίσκονται οι Τουάμα, Αμπουχατζίρα και Σκάτσελ, με τους δυο πρώτους να έχουν προτάσεις από ομάδες του Ισραήλ, ενώ στον τελευταίο δεν πρόκειται να γίνει ανανέωση του συμβολαίου του.

Ένας ποδοσφαιριστής που δύσκολα τελικά θα συνεχίσει στην ομάδα είναι και ο Ντανιέλ Κουζέν, αφού ο 33χρονος επιθετικός δύσκολα θα μείνει ελεύθερος από την Χαλ, που θέλει χρήματα για να τον παραχωρήσει.

Προτάθηκε ο Καρντόσο

Μετά την φυγή του Ηλία Κυριακίδη, οι άνθρωποι της ΑΕΛ ψάχνουν να βρουν τον ποδοσφαιριστή που θα τον αντικαταστήσει, με τον Οράσιο Καρντόσο να είναι μέσα στους υποψήφιους μαζί με τον Γιάννη Ταραλίδη.

Ο πρώτος μένει ελεύθερος και η περίπτωση του αρέσει πολύ στον Γιάννη Παπακώστα, που δεν αποκλείεται να δώσει το "ΟΚ" για την απόκτηση του. Ο δεύτερος δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Λεβαδειακό και δύσκολα θα φύγει χωρίς κάποια αποζημίωση.

Μπάμπης Τεννές ο εκλεκτός

http://www.sport24.gr/ast/cov/64/646081_b.jpgΟ Μπάμπης Τεννές είναι ο εκλεκτός του Γιώργου Χριστοβασίλη για την τεχνική ηγεσία της ομάδας, αφού οι δυο άνδρες είχαν τηλεφωνική επαφή τις προηγούμενες δυο ημέρες. Η παραμονή του Νίκου Αναστόπουλου στον ΠΑΣ είναι εξαιρετική δύσκολη πλέον, αφού ο ισχυρός άνδρας του "Άγιαξ" Γιώργος Χριστοβασίλης έχει ξεκινήσει επαφές με υποψήφιους αντικαταστάτες.

Ένας από αυτούς είναι και ο Μπάμπης Τεννές, ο οποίος την Κυριακή που μας πέρασε κέρδισε την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ με την ομάδα της Κέρκυρας.

Οι δυο άνδρες είχαν τηλεφωνική επαφή τις προηγούμενες δυο ημέρες, με τον κ. Χριστοβασίλη να του εξηγεί το πλάνο του ενόψει της νέας σεζόν, και τον Έλληνα τεχνικό να επιφυλάσσεται να του απαντήσει ακόμα, αν δεν ξεκαθαρίσει η παραμονή του στην Κέρκυρα.

Στα αγωνιστικά θέματα, ο Τόμας Ντε Βισέντι επέστρεψε στην ομάδα, καθώς τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στην Καλαμάτα.

Καθυστερεί το νέο συμβόλαιο του Ρούνεϊ

http://www.sport24.gr/ast/cov/ro/rooney_2009_12_16_1_22_58_b.jpgΜετά το Μουντιάλ θα μιλήσουν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γουέιν Ρούνεϊ για το νέο συμβόλαιο του 24χρονου άσου, καθώς το παλιό τελειώνει σε δυο χρόνια. Η φετινή σεζόν είναι και η καλύτερη για τον Ρούνεϊ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, καθώς μέχρι στιγμής έχει πετύχει 34 γκολ πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις.

Όπως είναι λογικό πολλοί από τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης έχουν στρέψει τα βλέμματα τους στον 24χρονο άσο, το συμβόλαιο του οποίου τελειώνει σε δυο χρόνια.

Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, οι "κόκκινοι διάβολοι" δεν έχουν σκοπό να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις τώρα μαζί του, αλλά θα το κάνουν μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Ρούνεϊ αμείβεται με 105.000 Ευρώ την εβδομάδα, 35.000 λιγότερα από τον Ρίο Φέρντιναντ που είναι και ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής της ομάδας.

Κατακτητής της Μαγιόρκα ο Κρ. Ρονάλντο

http://www.sport24.gr/ast/cov/ro/ronaldo_2010_5_6_0_26_49_b.jpgH Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε εντυπωσιακά από το "Όνο Εστάντι", νικώντας με 4-1 την Μαγιόρκα, με πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο που πέτυχε χατ-τρικ.Το ματς δεν ξεκίνησε καλά για την "βασίλισσα", καθώς οι νησιώτες προηγήθηκαν με τον Αρτίτζ Αντουρίθ στο 16'.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Ρονάλντο στο 26', ο Πορτογάλος στο 57' ολοκλήρωσε την μεγάλη ανατροπή και στο 72' πέτυχε και το τρίτο του τέρμα.

Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν διαμόρφωσε το τελικό 1-4 στο 82', έτσι η Ρεάλ έμεινε έναν βαθμό πίσω από την Μπαρτσελόνα με δύο αγωνιστικές να απομένουν.

Οι Μαδριλένοι ποντάρουν πολλά στην Σεβίλλη, καθώς υποδέχεται την Κυριακή την "Μπάρτσα" και μία ισοπαλία είναι ικανή να δώσει τον τίτλο στην Ρεάλ.

H Σεβίλλη φυσικά έχει τεράστιο κίνητρο για νίκη, καθώς σήμερα μετά την νίκη της με 5-1 επί της Ράθινγκ στο Σανταντέρ και την ήττα της Μαγιόρκα, προσπέρασε την τελευταία και βρίσκεται ξανά στην 4η θέση, η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Η μάχη του τίτλου

37η αγωνιστική
Σεβίλλη - Μπαρτσελόνα
Ρεάλ - Μπιλμπάο
38η αγωνιστική
Μπαρτσελόνα - Βαγιαδολίδ
Μάλαγα - Ρεάλ

Η μάχη της 4ης θέσης

37η αγωνιστική
Σεβίλλη - Μπαρτσελόνα
Ντεπορτίβο - Μαγιόρκα
38η αγωνιστική
Αλμερία - Σεβίλλη
Μαγιόρκα - Εσπανιόλ

Οι συνθέσεις

ΜΑΓΙΟΡΚΑ: Αουάτ, Χοσέμι, Νούνες, Ρουμπέν (60' Αλασανέ Κεϊτά), Αγιόθε, Μαρτί (60' Μάριο Σουάρεθ), Μπόρχα Βαλέρο, Χούλιο Άλβαρεθ, Γκονσάλο Κάστρο, Αντουρίθ (78' Ουεμπό), Βίκτορ.
ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Γκαράι, Ραούλ Αλμπιόλ, Αρμπελόα, Τσάμπι Αλόνσο, Γκάγκο, Γκρενέρο (74' Μαχαμαντού Ντιαρά), Κακά (58' Γκούτι), Κριστιάνο Ρονάλντο (83' Μπενζεμά), Ιγκουαΐν.

ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ: Κολτόρτι, Νασίφ Μόρις, Μορατόν, Τορεχόν, Πινίγιος (46' Τσιτέ), Λασέν, Κόλσα (59' Εντού Μπεντία), Ντιόπ, Αράνα, Μπολάδο, Κανάλες (56' Τόνι Μοράλ).
ΣΕΒΙΛΛΗ: Παλόπ, Κονκό, Φάσιο (78' Στανκεβίτσιους), Εσκουντέ, Αντριάνο, Ζοκορά (87' Ρομαρίκ), Ρενάτο, Χεσούς Νάβας, Ντιέγκο Καπέλ, Κανουτέ (71' Λολό), Νεγκρέδο.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Ντε Χέα, Βαλέρα, Ουϊφαλούσι, Χουανίτο, Καμπρέρα, Χουράδο, Πάουλο Ασουνσάο, Τιάγκο, Σιμάο (61' Ραούλ Γκαρθία), Φορλάν (75' Ιμπραχίμα), Σάλβιο (73' Ρέγες).
ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ: Χακόμπο, Πέδρο Λόπεθ, Νιβάλντο, Σερένο, Μπαραγκάν, Λουΐς Πριέτο (69' Ναουθέτ Αλεμάν), Πελέ, Μπόρχα, Μπαράχα (69' Σέσμα), Ντιέγκο Κόστα, Μανούτσο (77' Μπουένο).

ΟΣΑΣΟΥΝΑ: Ρικάρντο, Αθπιλικουέτα, Σέρχιο, Μιγκέλ Φλάνιο, Μονρεάλ, Χουανφράν, Πουνιάλ (74' Ρούπερ), Νεκουνάμ, Καμούνιας, Παντιάνι (90' Μασούντ), Αράντα (74' Βάντοσζ).
ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ: Αρανθουμπία, Μανουέλ Πάμπλο, Κολότο, Λόπο, Λάουρε, Ζούκα (64' Λασάντ), Ροτσέλα, Χουάν Ροντρίγκεθ, Βαλερόν (64' Σέρχιο), Ανιόν (78' Ιβάν Πέρεθ), Ρίκι.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Σαν Χοσέ, Αμορεμπιέτα, Καστίγιο, Σουσαέτα, Γουρπέγκι, Ιτουράσπε (77' Ντε Μάρκος), Νταβίντ Λόπεθ (62' Μουνιάιν), Τοκέρο, Φερνάντο Γιορέντε (83' Ετσεμπερία).
ΜΑΛΑΓΑ: Μουνούα, Γκάμεθ, Στεπάνοβ, Ιβάν Γκονθάλεθ, Μτίλινγκα, Βάλντο, Μπαναχούρ (81' Τορίμπιο), Απόνιο, Ντούντα, Ομπίνα (93' Χουανίτο), Φελίπε Καϊσέδο (71' Μπάχα).

ΣΑΡΑΓΟΣΑ: Ρομπέρτο, Πόνσιο, Πάμπλο Άμο, Κοντίνι, Ομπράντοβιτς, Γκάμπι, Εντμίλσον, Ελισέου (92' Άλεξ Σάντσεθ), Αμπέλ Αγκιλάρ (58' Αντέρ Ερέρα), Αριθμέντι (74' Λαφίτα), Αντριάν Κολούνγκα.
ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Καμενί, Αμάτ, Παρέχα, Βίκτορ Ρουΐθ, Νταβίντ Γκαρθία, Μοϊσές Ουρτάδο, Φορλίν, Λουΐς Γκαρσία (83' Κόρο), Βερντού, Καγεχόν (74' Φερνάντο Μαρκές), Οσβάλντο (61' Ιβάν Αλόνσο).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής:

Τρίτη
Χετάφε - Χιχόν 1-1 (47' Σολδάδο / 18' Ντε λας Κουέβας)
Μπαρτσελόνα - Τενερίφη 4-1 (17' και 93' Μέσι, 63' Μπόγιαν, 78' Πέδρο / 39' Ρομάν)
Αλμερία - Βιγιαρεάλ 4-2 (15' Κρουσάτ, 28' και 42' Ούτσε, 93' Πιάτι / 54' Μαρκάνο, 66' Ιμπαγάθα)
Βαλένθια - Χερέθ 3-1 (45' και 57' Μάτα, 67' Σίλβα / 37' Αρμεντέρος)

Τετάρτη
Ατλέτικο - Βαγιαδολίδ 3-1 (43' Χουανίτο, 24' Χουράδο, 73' Φορλάν / 78' Σέσμα)
Σανταντέρ - Σεβίλλη 1-5 (61' Τσιτέ / 2' και 88' Νεγκρέδο, 21' πέν. Κανουτέ, 46' Χεσούς Νάβας, 48' Ντιέγκο Καπέλ)
Σαραγόσα - Εσπανιόλ 1-0 (78' πέν. Κολούνγκα)
Οσασούνα - Ντεπορτίβο 3-1 (11' Καμούνιας, 24' Παντιάνι, 32' Χουανφράν / 15' Ρίκι)
Μπιλμπάο - Μάλαγα 1-1 (4' Τοκέρο / 18' Ντούντα)
Μαγιόρκα - Ρεάλ 1-4 (16' Αντουρίθ / 26', 57' και 72' Κρ. Ρονάλντο, 81' Ιγκουαΐν)

Η βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 93
2. Ρεάλ Μαδρίτης 92
3. Βαλένθια 68
4. Σεβίλλη 60
5. Μαγιόρκα 59
6. Βιγιαρεάλ 52
7. Χετάφε 52
8. Μπιλμπάο 51
9. Ατλέτικο Μαδρίτης 46
10. Ντεπορτίβο 44
11. Οσασούνα 42
12. Εσπανιόλ 41
13. Αλμερία 41
14. Σαραγόσα 40
15. Χιχόν 39
16. Ράθινγκ Σανταντέρ 36
17. Μάλαγα 36
18. Τενερίφη 35
19. Βαγιαδολίδ 33
20. Χερέθ 30

*Oι 4 πρώτοι στο Champions League (οι 3 απευθείας ο 4ος προκριματικά)
**Ο 5ος και ο 6ος στο Europa League
***Oι 3 τελευταίοι υποβιβάζονται

Καστίγιο: «Με θέλει η ΑΕΚ»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/53f358f6dfc2a4e76d9f7c7be93d21bd_L.jpg?1273122858?1273122858?1273122858Το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην ΑΕΚ σκέφτεται πολύ σοβαρά ο Σεγούντο Καστίγιο. Ο άσος από το Εκουαδόρ επιβεβαίωσε σε ΜΜΕ της πατρίδας του ότι στις επιλογές του είναι και η Ελλάδα. «Ο διεθνής μέσος του Εκουαδόρ που αγωνίζεται στη Γουλβς μίλησε για το επαγγελματικό μέλλον του. Μας εξήγησε ότι εξετάζει κάποιες προοπτικές, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Λίγκα ντε Κίτο. 'Για εμένα αποτελεί επιθυμία και τιμή να αγωνιστώ στη Λίγκα ντε Κίτο. Ωστόσο, προτεραιότητά μου είναι να συνεχίσω να αγωνίζομαι στην Ευρώπη κι αν δεν το καταφέρω, θα εξετάσω το συγκεκριμένο ενδεχόμενο', μας δήλωσε ο Σεγούντο Καστίγιο. Οπως γνωρίζουμε, ο διεθνής μέσος μένει ελεύθερος από τον Ερυθρό Αστέρα και το μέλλον του θα αποφασιστεί στις 15 Μαΐου. 'Υπάρχουν πιθανότητες για εμένα, όπως η Σερβία, αφού ο Ερυθρός Αστέρας επιθυμεί να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας για άλλα τρία χρόνια. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα. Είμαι ήρεμος και έχω τον χρόνο να αποφασίσω για το μέλλον μου', κατέληξε στις δηλώσεις του ο Καστίγιο», τονιζόταν χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας του Εκουαδόρ terra.com.ec για τον 28χρονο μέσο.

Ούτε σήμερα...

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/efc7f9c39151f930426906a2f6afe117_L.jpg?1273122080?1273122080?1273122080Τα χθεσινά τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας δεν μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο τον αθλητισμό. Ούτε σήμερα θα διεξαχθούν οι αγώνες των πλέι οφ μετά από αίτημα της Αστυνομίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ:

Η Super League, σε συνέχεια σχετικού αιτήματος της ΕΛ.ΑΣ., αποφάσισε την αναβολή των αγώνων της 3ης αγωνιστικής ημέρας των play off. Η ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων θα οριστεί εκ νέου από τη διοργανώτρια αρχή.

*Η διοργανώτρια αρχή σύντομα θα εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία θα κάνει γνωστή πότε θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες.

Εξετάζει Νίνη για αντι-Παρκ ο Σερ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/cd5aad7b550715c0cb93e24f4a841587_L.jpg?1273122143?1273122143?1273122143Η πιθανή πώληση του Παρκ Γι Σουνγκ στην Μπάγερν Μονάχου, έπειτα από εισήγηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, μπορεί να φέρει τον Σωτήρη Νίνη στο «Ολντ Τράφορντ».

Η εξαιρετική χρονιά που έκανε ο Παρκ Γι Σουνγκ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να τον κάνει να αλλάξει στέγη το φετινό καλοκαίρι. Σύμφωνα, με τον αγγλικό Τύπο, ο ΝοτιοΚορεάτης θα αποτελέσει παρελθόν από τους πρωταθλητές Αγγλίας προκειμένου να μετακομίσει στο Μονάχο και να φορέσει τη φανέλα της φετινής φιναλιστ του Τσάμπιονς Λιγκ, Μπάγερν Μονάχου.

Εφόσον αυτό το σενάριο λάβει χώρα τότε ένας από τους υποψηφίους αντικαταστάτες για να πάρει τη θέση του Παρκ στο ρόστερ των «κόκκινων διαβόλων», είναι ο Σωτήρης Νίνης.

Δεν έπαψε να απασχολεί

Είναι γνωστό και δεδομένο ότι ο Σωτήρης Νίνης βρίσκεται στη λιστα με τους παίκτες που αρέσουν στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Σκωτσέζος τεχνικός έχει μία πάρα πολύ καλή γνώμη για τον Έλληνα «El Mago» ενώ παράλληλα είναι δεδομένο πως η ομάδα του θα κινηθεί το καλοκαίρι για την απόκτηση τεσσάρων παικτών πρώτης γραμμής μιας και οι Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, Μάικλ Κάρικ, Ρίο Φέρντιναντ και Νεμάνια Βίντιτς έχουν απογοητεύσει τον τεχνικο των «μπέμπηδων» με τη φετινή τους απόδοση αλλά και με τους πολλούς τραυματισμούς που είχαν ενώ και οι Οουεν και Χάργκριβς πραγματοποίησαν μία απογοητευτική χρονιά.

Εφόσον ο Παρκ αποτελέσει παρελθόν από τους πρωταθλητές Αγγλίας, ο «Φέργκι» θα κινηθεί για την απόκτηση ενός εκ των Στίβεν Πίνααρ της Εβερτον, Ντάβιντ Σίλβα της Βαλένθια και Σωτήρη Νίνη του Παναθηναϊκού.

«Μακάρι η Ρίβερ να δεχτεί την προσφορά»

«Μακάρι η Ρίβερ να δεχτεί την προσφορά»

Το… σίριαλ Ρίβερ Πλέιτ-Άρης, με πρωταγωνιστή τον Κριστιάν Νασούτι, μόλις ξεκίνησε και σίγουρα θα υπάρξουν κι’ άλλα επεισόδια. Ευχή όλων φυσικά το τελευταίο επεισόδια να έχει… Happy End!
Αντιπροσωπεία της διοίκησης του Άρη, αποτελούμενη από τους κ.κ. Γιάννη Κόντη και Αντόνιο Καλσάδο, βρέθηκε από το Σάββατο στην Αργεντινή, προκειμένου να συναντηθεί με τους διοικούντες της Ρίβερ Πλέιτ για την υπόθεση αγοράς του κεντρικού αμυντικού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε αυτή την πρώτη συνάντηση το κλίμα ήταν θετικό, με την πλευρά του Άρη να καταθέτει την πρώτη της πρόταση για την απόκτηση του Κριστιάν Νασούτι και αυτή της Ρίβερ να μην λέει… όχι.
Η συγκεκριμένη πρόταση δεν αγγίζει φυσικά το ένα εκατομμύριο δολάριο, που είναι η ρήτρα παραχώρησης του ποδοσφαιριστή, αλλά κάτι λιγότερο. Σκοπός των ανθρώπων του Άρη ήταν και παραμένει να είναι η προσπάθεια να πείσουν τους Αργεντίνους να μειώσουν την ρήτρα που υπάρχει κατά το 1/3. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, ο Άρης κατέθεσε πρόταση με ένα ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ αντί των 800.000 ευρώ που είναι η ρήτρα για αγορά.

Που πατάει ο Άρης…

Το deal για την απόκτηση του Κριστιάν Νασούτι αναμένεται… σκληρό. Ο Άρης έχει ένα πολύ γερό πάτημα. Πιο είναι αυτό; Η επιθυμία του Αργεντίνου να συνεχίσει να φοράει την φανέλα του Άρη για τα επόμενα χρόνια. Άλλωστε, σε κάθε του συνέντευξη δηλώνει αυτή του την μεγάλη επιθυμία και δεν κρύβει το πόσο ωραίες στιγμές ζει στην Θεσσαλονίκη, ο ίδιος και η οικογένειά του. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πάτημα των ανθρώπων του Άρη, οι οποίοι προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν στο έπακρο. Την ίδια στιγμή όμως ένα… μικρό αγκάθι στην όλη υπόθεση είναι τα οικονομικά προβλήματα της Ρίβερ Πλέιτ. Η συγκεκριμένη περίοδος δεν είναι και η καλύτερη για τους συλλόγους της Αργεντινής, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Μπόκα Τζούνιορς η οποία ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα. Έτσι δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο θέμα να επηρεάσει τους ανθρώπους της Ρίβερ Πλέιτ αναφορικά με το… deal της ρήτρας του παίκτη.

«Θέλω Άρη…»

Ο 28χρόνος αμυντικός δεν εξέφρασε την μεγάλη του επιθυμία μόνο με δηλώσεις του στα Ελληνικά Μέσα. Χθες η μεγαλύτερη εφημερίδα της Λατινικής Αμερικής “Ole” φιλοξένησε δηλώσεις του Κριστιάν Νασούτι, ο οποίος εμφανίζεται ανυπόμονος. «Μακάρι η Ρίβερ να δεχθεί την προσφορά του Άρη και να συνεχίσω στην Ελλάδα», τονίζει χαρακτηριστικά.
«Ήρθα στην Ελλάδα με την ιδέα ότι θα κάτσω περισσότερο από ένα χρόνο και είμαι ενθουσιασμένος από την ζωή μου εδώ. Θέλω να μείνω κι’ άλλα χρόνια. Αυτό εξαρτάται από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των συλλόγων», συνεχίζει. Παράλληλα, το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Νασούτι επιθυμεί την επιστροφή του στην Ρίβερ Πλέιτ, αλλά όχι τώρα. «Ελπίζω κάποια μέρα να επιστρέψω….», δηλώνει χαρακτηριστικά.Πηγη Μετροσπορ

Πήρε το ντέρμπι και τον τίτλο η Σαχτάρ


Οι ποδοσφαιριστές της Σαχτιόρ πανηγυρίζουν... Η Σαχτάρ Ντόνετσκ εξασφάλισε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ουκρανίας για πέμπτη φορά στην ιστορία της. Οι "ανθρακωρύχοι" νίκησαν στο μεγάλο ντέρμπι 1-0 την Ντιναμό Κιέβου, χάρη σε γκολ του Ιλσίνιο στο 15ο λεπτό, και αποσπάστηκαν έξι βαθμούς από τη μεγάλη αντίπαλό τους, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Η Σαχτάρ θα μπει έτσι απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Ντιναμό θα υποχρεωθεί να παίξει προκριματικά στο γκρουπ των μη πρωταθλητών και να περάσει δύο γύρους, αν θέλει να βρεθεί στους "32".

1991-92 Ταβρία Σιμφερόπολ
1992-93 Ντιναμό Κιέβου
1993-94 Ντιναμό Κιέβου
1994-95 Ντιναμό Κιέβου
1995-96 Ντιναμό Κιέβου
1996-97 Ντιναμό Κιέβου
1997-98 Ντιναμό Κιέβου
1998-99 Ντιναμό Κιέβου
1999-00 Ντιναμό Κιέβου
2000-01 Ντιναμό Κιέβου
2001-02 Σαχτάρ Ντόνετσκ
2002-03 Ντιναμό Κιέβου
2003-04 Ντιναμό Κιέβου
2004-05 Σαχτάρ Ντόνετσκ
2005-06 Σαχτάρ Ντόνετσκ
2006-07 Ντιναμό Κιέβου
2007-08 Σαχτάρ Ντόνετσκ
2008-09 Ντιναμό Κιέβου
2009-10 Σαχτάρ Ντόνετσκ

ΣΥΝΟΛΙΚΑ:
13 τίτλοι: Ντιναμό Κιέβου
5 τίτλοι: Σαχτάρ Ντόνετσκ
1 τίτλος: Ταβρία Σιμφερόπολ

Αγωνία για τη θέση Τσάμπιονς Λιγκ στο Βέλγιο


Οι παίκτες της Μπριζ πανηγυρίζουν το γκολ του Κουεμάχα Η νίκη της Κλαμπ Μπριζ επί της Ζούλτε Βάρεγκεμ με πρωταγωνιστή τον Κουεμάχα και η εκτός έδρας ισοπαλία της Γάνδης με τη Σιντ Τρούιντεν μετατρέπει τον τελευταίο αγώνα τω πλέι οφ σε τελικό. Η Γάνδη υποδέχεται την Μπριζ και μόνο με νίκη παίρνει αυτή τη δεύτερη θέση, διαφορετικά αυτή θα καταλήξει στους φιλοξενούμενους. Η τέταρτη θέση ανήκει και μαθηματικά στη Σιντ Τρούιντεν.

Αποτελέσματα και βαθμολογίες
ΘΕΣΕΙΣ 1-6 (9η Ημέρα)
Μπριζ-Ζούλτε Βάρεγκεμ 3-0
1-0 (31) Κουεμάχα
2-0 (45+1) Σιμάις
3-0 (58) Κουεμάχα

Κορτράικ-Αντερλεχτ 1-3
0-1 Βαν Ντάμε (30)
0-2 Μπουσουφά (44)
1-2 (50) Μπέντεκε
1-3 Μπαντιμπάνγκα (84)

Σιντ Τρούιντεν-Γάνδη 1-1
0-1 Γκροντίν (10)
1-1 (84) πέναλτι Σιανί

Κυπελλούχος ο Ερυθρός Αστέρας


Οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα πανηγυρίζουν την κατάκτηση του  Κυπέλλου Το πρώτο του τρόπαιο μετά από 3 χρόνια κατέκτησε σήμερα ο Ερυθρός Αστέρας. Η ομάδα του Βελιγραδίου νίκησε 3-0 την Βοϊβοντίνα Νόβισαντ στον τελικό του Κυπέλλου Σερβίας, χάρη σε τέρματα των Γιέβτιτς, Καντου και Τριφούνοβιτς.

Οι "ερυθρόλευκοι" στοχεύουν, πλέον, στην κατάκτηση του νταμπλ, καθώς το ερχόμενο Σάββατο θα αντιμετωπίσουν στο μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος την Παρτιζάν, της οποίας υπολείπονται ένα βαθμό.

Ξεμούδιασε με τεσσάρα η Αργεντινή


Σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στην πόλη Κουτραλ Κο, η εθνική ομάδα της Αργεντινής, συνέτριψε με 4-0 την Αϊτή. Η αναμέτρηση έγινε μπροστά σε περίπου 10.000 θεατές και τα τέρματα για την αντίπαλο της εθνικής Ελλάδας στον 2ο όμιλο του Μουντιάλ 2010, πέτυχαν οι Μπερτόλιο (34', 56'), Παλέρμο (43') και Μπλάνκο (51').

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα χρησιμοποίησε τους Πότσο (46' Γκαμπαρίνι), Γκαρσέ, Γκολτζ (70' Καρούσο), Ινσαουράλντε, Βιγιάγκρα, Τοράνζο, Μερτσιέρ (63' Ολμέντο), Μπλάνκο, Μπερτόλιο (71' Γιάρα), Ορτέγκα (60' Φερνάντεζ), Παλέρμο (66' Περέιρα).

Χιλή-Τρινιτάντ&Τομπάγκο 2-0
Η εθνική ομάδα της Χιλής νίκησε την αντίστοιχη του Τρινιτάντ και Τομπάγκο με 2-0, σε φιλικό παιχνίδι, που διεξήχθη στην πόλη Ικίκε και παρακολούθησαν 30 χιλιάδες θεατές. Τα γκολ σημείωσαν οι Πέδρο Μοράλες (1') και Σεμπάστιαν Τόρο (48').