Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Κόντης: "Η βία είναι κοινωνική"


Ο Γιάννης Κόντης... Στον "ΑΡΗΣ FM 92,8" φιλοξενήθηκε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΠΑΕ Γιάννης Κόντης. Όσον αφορά την ανακοίνωση της Superleague για την αναβολή της 3ης αγωνιστικής των playoffs δήλωσε: "Η απόφαση για την αναβολή της 3ης αγωνιστικής ήταν του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Σίγουρα θα έπρεπε να προβλεφθεί από εχθές, καθώς είναι λογικό ο κόσμος να μην έχει διάθεση να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα μετά από αυτά τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στη χώρα. Επίσης θα έπρεπε να υπάρξει νωρίτερα ανακοίνωση έτσι ώστε και η ομάδα να μην ταλαιπωρηθεί από τα ταξίδια. Ευτυχώς όμως βρέθηκαν θέσεις και η ομάδα πετάει για Θεσσαλονίκη. Θα ήταν μεγάλη ταλαιπωρία αν έμενε Αθήνα".

Αναφορικά με τη θέση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ σχετικά με την απόφαση για την διεξαγωγή των υπόλοιπων αγώνων των playoffs σημείωσε: "Σαν Αρης, θεωρούμε ότι πρέπει ο αγώνας της Κυριακής να διεξαχθεί ως είχε, δηλαδή να παραμείνει το παιχνίδι ΑΡΗΣ - ΑΕΚ την Κυριακή. Τώρα περιμένουμε τις αποφάσεις από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή του θεσμού. Υπάρχει αντίδραση από κάποιες ομάδες βέβαια διότι όλες κοιτούν το συμφέρον τους. Το δικό μας το Σύλλογο τον συμφέρει να γίνει την Κυριακή το εντός έδρας παιχνίδι για οικονομικούς λόγους όπως είναι λογικό. Σημασία έχει τι λέει το νομικό επιτελείο της Superleague. Πάντως μέχρι το απόγευμα θα έχει αποσαφηνιστεί το θέμα λογικά".

Σχετικά με τα λυπηρά χθεσινά γεγονότα που έλαβαν μέρος στην Αθήνα τόνισε: "Θέλω να εκφράσω τη θλίψη και τη συμπάθεια μου στις οικογένειες αυτών των ατόμων που έχασαν τόσο άδικα εχθές τη ζωή τους. Δεν έχουν καταλογιστεί ευθύνες και το μόνο που γίνεται είναι απλά να αναβάλουμε αγωνιστικές και στην πραγματικότητα να μην καταλογίζουμε τις ευθύνες εκεί που πρέπει. Όλα περνάνε απαρατήρητα μέχρι να έχουμε κάποιο νεκρό. Είναι ευθύνη της πολιτείας 100%. Η βία είναι κοινωνική, βρίσκει χώρους και μπαίνει, έτσι και στον αθλητισμό. Οι ίδιοι που σκοτώνουν κόσμο στην ευρύτερη κοινωνία οι ίδιοι πράττουν και τη βία στα γήπεδα".

Ερωτηθείς για το ταξίδι του στην Αργεντινή και τους λόγους για τους οποίους το τέλεσε ανέφερε: "Είχα ένα ταξίδι στην Αργεντινή για λογαριασμό Αρη και όχι στην Αθήνα όπως επιμένει κάποια εφημερίδα που ασχολείται συνεχώς μαζί μου και θα ήθελα να το ξεκαθαρίζω αυτό. Βρέθηκα εκεί για να διερευνήσω κάποιες υποθέσεις που έχουμε σχετικά με τον Νασούτι αλλά και άλλους ποδοσφαιριστές που παρακολουθούμε. Νομίζω πως θα υπάρξει και άλλο ταξίδι. Είναι μια παράξενη χώρα η Αργεντινή και πρέπει να συναντάς ή τους απευθείας υπευθύνους, ή κάποιον εντεταλμένο. Περιμένουμε να δούμε την απάντηση της Ρίβερ στην πρόταση που τις θέσαμε για το θέμα του Νασούτι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: