Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Η Ίντερ πήρε το... πρώτο


Ο Μίλίτο χάρισε στην Ίντερ το Κύπελλο Ιταλίας Κυπελλούχος Ιταλίας για έκτη φορά στην ιστορία της (και τρίτη τα τελευταία έξι χρόνια) αναδείχθηκε η Ιντερ, επικρατώντας 1-0 της Ρόμα στον τελικό του "Ολίμπικο". Ο Ντιέγκο Μιλίτο πέτυχε στο 40' το "χρυσό" γκολ για τους "νερατζούρι", που στοχεύουν στο τρεμπλ, αφού προπορεύονται στο πρωτάθλημα (με μοναδικό αντίπαλο τους ηττημένους) και παράλληλα έχουν προκριθεί στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσουν την Μπάγερν.

Η ομάδα του Μουρίνιο ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δημιούργησε ευκαιρίες και τελικά σκόραρε στο 40', όταν ο Ντιέγκο Μιλίτο αξιοποίησε την πάσα του Τιάγκο Μότα και άνοιξε το σκορ. Το παιχνίδι ήταν σκληρό, με τον διαιτητή να δείχνει πολλές κίτρινες κάρτες και δύο παίκτες της Ιντερ (Σνάιντερ και Κόρντομπα) να αποχωρούν τραυματίες.

Η Ρόμα "άγγιξε" την ισοφάριση στο 53', όταν ο Ζουάν αστόχησε σχεδόν εξ επαφής, αλλά στη συνέχεια οι "νερατζούρι" ήλεγξαν το ρυθμό και κράτησαν το 1-0 ως το τέλος. Μάλιστα στο 87' είχαν και δοκάρι σε φάουλ του Μπαλοτέλι. Στο 88' αποβλήθηκε ο Φραντσέσκο Τότι, ο οποίος δεν ξεκίνησε τον τελικό και πέρασε ως αλλαγή στο ημίχρονο.

Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι
Κίτρινες: Ματεράτσι, Σάμουελ, Μπαλοτέλι - Μπουρντίσο, Μεσέ, Περότα, Τότι
Κόκκινη: Τότι

ΙΝΤΕΡ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Κόρντομπα (39' Σάμουελ), Ματεράτσι, Κίβου, Ζανέτι, Καμπιάσο, Τιάγκο Μότα, Σνάιντερ (5' Μπαλοτέλι / 90'+ Μουντάρι), Μιλίτο, Ετό.
ΡΟΜΑ (Κλαούντιο Ρανιέρι): Ζούλιο Σέρζιο, Μπουρντίσο (46' Μότα), Μεσέ, Ζουάν, Ρίισε, Πιζάρο (46' Τότι), Ντε Ρόσι, Ταντέι, Περότα, Βούτσινιτς, Τόνι (63' Μενέζ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: