Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Γιουβέντους-Μονακό: Οι ενδεκάδες!

Στον πάγκο διατηρεί τον Μπερμπάτοφ ο Λεονάρντο Ζαρντίμ επιλέγοντας τον φορμαρισμένο, Μαρσιάλ για άλλη μια φορά στην κορυφή της επίθεσης.

Γιουβέντους-Μονακό: Οι ενδεκάδες

Ο πορτογάλος τεχνικός επέλεξε και τον Καρβάλιο στην αρχική 11άδα των μονεγάσκων ο οποίος ταλαιπωρούταν από έναν τραυματισμό.

Καμία έκπληξη από τον Αλέγκρι στην 11άδα της Γιουβέντους... Ωστόσο αξίζει να σταθούμε στην παρουσία του Πίρλο σε αυτή, η πρώτη φορά μετά την αποθεραπεία του.

Γιουβέντους (4-3-1-2): Μπουφόν - Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά - Μαρκίζιο, Πίρλο, Βιδάλ - Περέιρα - Τέβες, Μοράτα

Στον πάγκο: Στοράρι, Μπαρτζάλι, Πέπε, Παντόιν, Στουράρο, Γιορέντε, Μάτρι.

Μονακό (4-3-3): Σούμπασιτς - Ραγκί, Καρβάλιο, Αμπντενούρ, Κιρζάβα - Φαμπίνιο, Κοντόγκμπια, Μουτίνιο - Καράσκο, Μαρσιάλ, Ντιράρ.

Στον πάγκο: Στεκέλενμπουργκ, Γουάλας, Έλντερσον, Ματέους, Σίλβα, Μπερμπάτοφ, Ζερμέν.*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι ενδεκάδες στο Ατλέτικο – Ρεάλ!!

Δείτε τους εκλεκτούς των Σιμεόνε και Αντσελότι για την πρώτη μονομαχία της Ατλέτικο κόντρα στην Ρεάλ, στο πλαίσιο των προημιτελικών του Champions League.

Οι ενδεκάδες στο Ατλέτικο – Ρεάλ

Χωρίς εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής πηγαίνουν οι δύο προπονητές/. Όπως αναμενόταν, στο βασικό σχήμα των ροχιμπλάνκος επέστρεψε ο Γοδίν, ενώ ο Αντσελότι κατέληξε τελικά στην επιλογή του Χάμες Ροντρίγκες αντί του Ίσκο, για τον ρόλο του δημιουργικού μέσου.

Οι συνθέσεις:

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Σικέιρα, Γκάμπι, Σουάρεθ, Κόκε, Τουράν, Γκριεζμάν, Μάντζουκιτς

Στον πάγκο: Μογιά, Γκάμεθ, Χιμένεθ, Τιάγκο, Σαούλ, Ραούλ Γκαρθία, Τόρες

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Βαράν, Ράμος, Καρβαχάλ, Μαρτσέλο, Κρόος, Μόντριτς, Χάμες, Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά

Στον πάγκο: Νάβας, Πέπε, Κεντίρα, Αρμπελόα, Χεσέ, Ίσκο, Ιγιαραμέντι

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Γήπεδο: Βιθέντε Καλντερόν *Πηγή: sport-fm.gr*

Έφτασε Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός!!

Στην Βαρκελώνη, ενόψει των δύο πρώτων προημιτελικών της Ευρωλίγκας αύριο (15/04) και την Παρασκευή (17/04) με την Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», βρίσκεται η αποστολή του Ολυμπιακού.

Έφτασε Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός
Επί ισπανικού εδάφους βρίσκεται λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα η αποστολή του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι», που αύριο και την Παρασκευή θα αντιμετωπίσουν την Μπαρτσελόνα στους δύο πρώτους προημιτελικούς της Ευρωλίγκας, αναχώρησαν στις 16:00 με απευθείας πτήση από την Αθήνα, έχοντας όλους τους παίκτες (πλην του τραυματία Τσαϊρέλη) διαθέσιμους στο αεροπλάνο.

Ο Γιάννη Σφαιρόπουλος, προτίμησε η προπόνηση να γίνει το πρωί στο ΣΕΦ και μετά την άφιξη στην Βαρκελώνη οι παίκτες να πάνε κατευθείαν στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Αύριο το πρωί, θα γίνει χαλάρωμα και κάποια σουτ στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», λίγες ώρες πριν το πρώτο τζάμπολ της σειράς που θα κρίνει την πρόκριση στο Final Four της Μαδρίτης. Στις τάξεις του Ολυμπιακού, υπάρχει αισιοδοξία πως εφόσον και οι Σπανούλης- Χάντερ δώσουν τελικά το παρών (έβγαλαν σήμερα σημαντικό μέρος της προπόνησης και πιθανότατα θα είναι στην δωδεκάδα), θα καταφέρουν να φύγουν από την Βαρκελώνη το Σάββατο, έχοντας στις… αποσκευές το πολυπόθητο «διπλό».

Στην ισπανική πόλη για να παρακολουθήσει και τα δύο παιχνίδια, θα έρθει αύριο ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ, Γιώργος Αγγελόπουλος και πιθανότατα την Παρασκευή να τον ακολουθήσει και ο αδερφός του, Παναγιώτης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κάτι περισσότερο από έναν προημιτελικό!

Την παραμονή του στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης και τη νέα αγωνιστική σεζόν παίζει στους προημιτελικούς με την Ατλέτικο ο Κάρλο Αντσελότι.

Κάτι περισσότερο από έναν προημιτελικό
Την στιγμή που όλοι βλέπουν έναν μεγάλο προημιτελικό και ένα τοπικό ντέρμπι, ο Κάρλο Αντσελότι γνωρίζει ότι πρόκειται για κάτι παραπάνω! Το παιχνίδι που θα κρίνει το μέλλον του στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Όπως αναφέρει σε αποκλειστικό δημοσίευμα η ισπανική MARCA, από το αποτέλεσμα στη σειρά των αναμετρήσεων που θα έχει η βασίλισσα με την Ατλέτικο στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ

Μάλιστα, ο ιταλός τεχνικός φέρεται να το γνωρίζει αυτό και μάλιστα πολύ καλά και να ετοιμάζεται για τις σημαντικές μάχες της θητείας του στον πάγκο της «βασίλισσας». *Πηγή: sport-fm.gr*

«Πρωταθλητής ο Σαββίδης, γεννημένος για πρωταθλητισμό ο ΠΑΟΚ»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης και αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Με τον κύριο Σαββίδη είμαστε χρόνια φίλοι. Έχω πάει στο Ροστόφ με τα αδέρφια του και την οικογένειά του.  Είμαστε ποντιακής καταγωγής και οι δυο. Όταν σκεφτόταν να πάρει τον ΠΑΟΚ μιλούσαμε. Μέχρι στιγμής πηγαίνουν καλά τα πράγματα και για τον ΠΑΟΚ αλλά και για την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Είναι από τους πολύ μεγάλους επενδυτές στην βόρεια Ελλάδα. Στα πολύ δύσκολα χρόνια που ζούμε κάνει πολλά ανοίγματα και έχει δώσει δουλειά σε πολύ κόσμο. Φανταστείτε που θα ήταν τώρα ο ΠΑΟΚ χωρίς τον Ιβάν Σαββίδη. Πρέπει να ανοίγουμε τις αγκαλιές μας σε τέτοιους επενδυτές και η πολιτεία πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα αυτούς τους ανθρώπους»

Για τις επιχειρήσεις του: «Την αγορά της Ρωσίας την ξέρει αλλά ξέρει και την ελληνική. Με την άρση του εμπάργκο κάποια πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα. Οι μεικτές επιχειρήσεις θα μπορέσουν στο χώρο των φρούτων να μπούνε ξανά στην μεγάλη αγορά της Ρωσίας που με πολύ κόπο την έχουμε χτίσει. Για τον ΠΑΟΚ θα σας μιλήσει ο ίδιος. Όταν πάει καλά ο ΠΑΟΚ πάνε καλά και οι επιχειρήσεις».

Για το γεγονός  ότι ενώ πάνε καλά οι επιχειρήσεις του δεν πάει το ίδιο καλά ο ΠΑΟΚ: «Θα έρθει η ώρα που τα πράγματα θα είναι όπως τα θέλει με τον ΠΑΟΚ. Και στις δυο περιπτώσεις χρειάζεται έμψυχο υλικό. Ο Σαββίδης είναι πρωταθλητής και ο ΠΑΟΚ είναι γεννημένος να κάνει πρωταθλητισμό. Εμπλέκεται και η πολιτεία στο ποδόσφαιρο. Κάποιες αποφάσεις πρέπει να παρθούν, ο Ιβάν  έχει δώσει πολλά στον ΠΑΟΚ. Αν δεν ήταν ο Ιβάν δεν ξέρω  που μπορεί να ήταν ο ΠΑΟΚ. Αν υπήρχε κάποιος αντίστοιχος  Ιβάν Σαββίδης σε Άρη και Ηρακλή δεν θα έφταναν εκεί που έφτασαν. Δεν μπορεί  όλα να τα σηκώσει ένας άνθρωπος. Θα μπορούσε να μοιράσει αρμοδιότητες και ευθύνες σε 5-10 ανθρώπους που έχει δίπλα του. Δεν είναι εύκολο να είσαι σε όλα πανταχού παρών. Στο άμεσο μέλλον θα γίνει και αυτό ο ίδιος νομίζω ξέρει τι πρέπει να κάνει»

Για το αν μαθαίνει ακόμα το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Κάθε μέρα μαθαίνουμε όλοι, επόμενο είναι να μαθαίνει και ο κύριος Σαββίδης. Αυτό που λείπει από τους δικούς μας ομογενείς είναι ότι άλλη είναι η νοοτροπία στη Ρωσία και άλλη στην Ελλάδα. Όσο κάποιος μπορεί πιο γρήγορα  να καταλάβει την νοοτροπία του Έλληνα τόσο καλύτερα»
*Πηγή: metrosport.gr*

Παπαδόπουλος: «Η δική μας γιορτή θα είναι η άνοδος»

Επιστροφή στις προπονήσεις για τους παίκτες της ΑΕΛ ενόψει των πλέι οφ, έπειτα από την καθιερωμένη διακοπή για το Πάσχα.

Ο Σούλης ΠΑπαδόπουλος, με ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές του, εξέφρασε την πίστη του για την επίτευξη της ανόδου στη Super League παίρνοντας μια θέση από την ΑΕΚ ή τον Ηρακλή.

«Τελείωσαν οι γιορτές και η δικιά μας γιορτή θα είναι με το τέλος των πλέι οφ. Και ο στόχος μας είναι ένας: η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα. Κάθε παιχνίδι θα παίζουμε για τη νίκη με στόχο να μπούμε ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ηρακλή. Τους υπολογίζουμε όλους αλλά και μας υπολογίζουν όλοι. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μην ξεχνάτε ότι πριν λίγο καιρό μας είχαν ξεγραμμένους από τα πλέι οφ και τα καταφέραμε. Το ίδιο μπορούμε να αποδείξουμε και για την άνοδο».*Πηγή: metrosport.gr*

«Μέχρι 4.000 φιλάθλους επιτρέπει η αστυνομία»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Θύελλας Φιλώτα Τάσος Γκιαουράκης και αναφέρθηκε στο επερχόμενο ματς της ομάδας του με τον Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι χαρά μας που θα φιλοξενήσουμε τον Άρη, εύχομαι να είμαστε εμείς η… Θύελλα και να κερδίσουμε όμως είναι πολύ δύσκολο αφού ο Άρης είναι μια μεγάλη και ιστορική ομάδα. Εύχομαι να κερδίσει το ποδόσφαιρο. Θα είναι μια μεγάλη γιορτή για την Φλώρινα, θα έρθει πολύς κόσμος να δει το ματς. Το γήπεδο χωράει 7-8.000 εισιτήρια, όμως, η αστυνομία μας επιτρέπει μόνο μέχρι 4.000. Δεν ξέρω για ποιο λόγο το κάνει αυτό, όμως, αυτή είναι η απόφασή της».

Για την τιμή του εισιτηρίου και τον αριθμό των φιλάθλων: «Το εισιτήριο θα είναι στα δέκα ευρώ. Όπου κι αν πήγαμε, όποιοι κι αν ήρθαν η τιμή ήταν σταθερά στα δέκα ευρώ. Πιστεύω ότι θα έχουμε 2-2.500 φιλάθλους, εκτιμώ ότι θα έρθει και πολύς κόσμος από την Φλώρινα. Όταν παίζεις με τον Άρη θέλεις να βγάλεις και κάποια έξοδα. Δεν τον βρίσκεις κάθε μέρα τον Άρη. Έχουμε ένα μπάτζετ κοντά στις 150.000».

Για τον αριθμό των εισιτηρίων που θα παραλάβει ο Άρης: «Πριν μια εβδομάδα είχαμε επικοινωνία με τους ανθρώπους του Άρη και μας ζήτησαν χίλια εισιτήρια. Δεν το κλείσαμε, θα κλείσει μέσα στην εβδομάδα».

Για την μάχη της ανόδου: «Είναι μεγάλη ομάδα ο Άρης και πιστεύω ότι θα ανεβεί στην Football League. Τον έχω δει και στο ματς Κυπέλλου, και στο ματς του α’ γύρου σε σχέσημ με το οποίο πιστεύω πως θα είναι πολύ πιο δυνατός. Και οι τρεις ομάδες είναι πολύ καλές και θα το παλέψουν μέχρι τέλους. Θα κριθεί στις λεπτομέρειες, όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη και είναι πιο σοβαρός θα κερδίσει την άνοδο».
*Πηγή: metrosport.gr*

«Πακέτο» Βρύζας, Ίβιτς στην Βέροια!!

Σε οριστική συμφωνία με τους Ζήση Βρύζα και Βλάνταν Ίβιτς για την ένταξή τους στην ομάδα της Βέροιας ήρθε ο μεγαλομέτοχος της ημαθιώτικης ΠΑΕ Θόδωρος Καρυπίδης.

Όπως αποκάλυψε πριν λίγη ώρα το Metropolis 95.5 και η εκπομπή «Στη Σέντρα» τόσο ο πρώην τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ όσο και ο προπονητής της Κ20 του Δικεφάλου αναμένεται να μετακομίσουν στην Βέροια προκειμένου να αναλάβουν ο μεν Βρύζας την θέση του τεχνικού και γενικού διευθυντή, ο δε Ίβιτς από το καλοκαίρι το πόστο του προπονητή.

Ειδικά όσον αφορά την περίπτωση του Ίβιτς, η αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ και η μετακίνησή του στην Βέροια γίνεται με την συγκατάθεση του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον μεγαλομέτοχο της «Βασίλισσας».
*Πηγή: metrosport.gr*

Κανακούδης: «Διαφορετικός ο τρόπος οργάνωσης στην Φινλανδία»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Πέτρος Κανακούδης και μίλησε για την εμπειρία του στην Φινλανδία.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Βρίσκομαι στο Τούρκου της Φινλανδίας και παίζω στην Ίντερ Τούρκου. Για εμάς τους επαγγελματίες αθλητές, οι ορίζοντές μας δεν έχουν όρια. Μακάρι να μπορούσα να πραγματοποιήσω τις φιλοδοξίες και τα όνειρά μου στην Ελλάδα. Κανείς δεν θέλει να φεύγει από το σπίτι του. Υπάρχουν, όμως, στιγμές που πρέπει να κάνουμε και πράγματα που μας είναι άγνωστα».

Για την ζωή στην Φινλανδία: «Είναι εντελώς διαφορετική η ζωή εδώ. Η καθημερινότητα ενός Φινλανδού δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Είναι διαφορετικά σχεδόν τα πάντα. Είμαι 1,5 μήνα και προσαρμόζομαι ακόμη. Είναι πολύ εύκολος ο τρόπος να βρεις τα πάντα και το μόνο δύσκολο είναι η φινλανδική γλώσσα. Από εκεί και πέρα σχεδόν όλοι γνωρίζουν αγγλικά οπότε δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Αυτό που έκανε εντύπωση είναι ο αντικαπνιστικός νόμος. Ας έχει και -25 έξω, δεν καπνίζει κανείς μέσα. Υπάρχει ειδικός χώρος για κάπνισμα, αλλά στο εστιατόριο, στο γήπεδο, στα μπαρ δεν καπνίζει κανένας. Υπάρχουν καφετέριες και ελληνικά εστιατόρια γιατί υπάρχουν κι άλλοι Έλληνες ωστόσο όλα λειτουργούν με άλλους κανόνες. Να φανταστείτε μετά τις 8-8.30 το βράδυ κλείνουν τα πάντα».

Για το Πάσχα εκεί: «Γι’ αυτούς είναι μια καθημερινή. Δουλεύουν κανονικά και δεν υπάρχει αργία. Δεν ένιωσα καθόλου Πάσχα εδώ. Ήταν δύσκολο για μένα, επειδή είμαι και βαθιά θρησκευόμενος να μην εκκλησιαστώ την Μεγάλη Εβδομάδα. Άκουσα το Χριστός Ανέστη από την τηλεόραση».

Για το φυσικό φαινόμενο του ήλιου του μεσονυκτίου: «Δεν το έχω βιώσει ακριβώς, απλά έχω ακούσει ότι το καλοκαίρι ο ήλιος τη νύχτα πέφτει γύρω στις 12 με 1η ώρα το βράδυ».

Για αυτό που του λείπει από την Ελλάδα: «Μου λείπει η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, αλλά όπως είπα και πριν ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι σου ξημερώνει το επάγγελμα το δικό μας».

Για την ποδοσφαιρική εμπειρία στην Φινλανδία: «Είναι πολύ καλύτερα τα χρήματα από ότι στην Ελλάδα και γενικότερα ο τρόπος οργάνωσης και αντιμετώπισης είναι εντελώς διαφορετικός. Την Κυριακή του Πάσχα ξεκίνησε το πρωτάθλημα και έβλεπες φιλάθλους και των δύο ομάδων στην ίδια κερκίδα, να φωνάζει ο καθένας για την ομάδα του χωρίς να συμβαίνει τίποτα. Αυτό που κατάλαβα και συγκρίνω με την Ελλάδα είναι ότι όλα γίνονται βάσει νόμου. Δεν ξεχωρίζουν ποιας ομάδας είσαι φίλαθλος».

Για την αντιμετώπιση των Ελλήνων: «Τους αντιμετωπίζω όπως πρέπει.  Νιώθω πολύ περήφανος για την χώρα μου και τώρα που είμαι στο εξωτερικό διαβάζω και ενημερώνομαι ακόμη περισσότερο. Μου έλεγε ένας φινλανδός συμπαίκτης μου ότι επειδή η Ελλάδα χρωστάει στην Φινλανδία πρέπει να του κάνω δώρο. Του είπα ότι δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα και άλλες χώρες χρωστούν πολύ περισσότερα».
*Πηγή: metrosport.gr*

«Σεβόμαστε τον Άρη»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Θύελλας Φιλώτα, Τάσος Γκιαουράκης και μίλησε για το επερχόμενο παιχνίδι της ομάδας του με τον Άρη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Έχουμε ένα πολύ ωραίο γήπεδο όμως παίρνει 1000 άτομα ενώ στην Φλώρινα θα μπορέσουμε να βάλουμε μέχρι 4000 κόσμο στο γήπεδο και για αυτό το παιχνίδι θα γίνει εκεί. Ο Άρης έστειλε ένα φαξ όπου ζητάει 1000 εισιτήρια αλλά θα μιλήσουμε και αύριο μήπως ζητήσουν περισσότερα. Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ και έτσι έχουμε βγάλει όλο το πρωτάθλημα. Στην γραμματέα είχα πει πως και εμείς είχαμε πληρώσει 10 ευρώ εισιτήριο και μου απάντησαν πως αυτά ήταν τα λάθη της προηγούμενης διοίκησης. Ο Άρης είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και μαζεύει κόσμο».
Για τον σεβασμό που αξίζει ο Άρης:
« Εμείς δείξαμε σεβασμό στον Άρη και στο κύπελλο. Στο γήπεδο δεν νομίζω πως έγινε κάτι σοβαρό. Ξέρουμε πως ο Άρης είναι μια ιστορική ομάδα, τον αγαπάμε, τον σεβόμαστε και είναι χαρά μας να παίζουμε μαζί του. Κανονικά δεν θα έπαιζε στη Γ’ εθνική και πιστεύω πως θα βρει τον δρόμο του και θα βρεθεί εκεί που του αξίζει».
Για το αν ήταν πέρυσι πρόεδρος στην ομάδα:
«Πέρυσι ήμουν γενικός αρχηγός στην ομάδα. Έχω παίξει μπάλα στην ομάδα, ήμουν προπονητής και είμαι γέννημα – θρέμμα της Θύελλας Φιλώτα».
Για το αν θα έρθουν φίλαθλοι της Θύελλας Φιλώτα:
«Θα έρθουν κάποιοι φίλαθλοι από εμάς».
Για το παιχνίδι:
«Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι, θέλω να κερδίσει η ομάδα μου και να είναι ήρεμα τα πράγματα. Ο Άρης πρέπει να βρει τα πατήματα του και να πάει στην Α’ εθνική».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Τεράστια ομάδα ο ΠΑΟΚ»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής της Κέρκυρας, Μιχάλης Γρηγορίου και μίλησε για το επερχόμενο παιχνίδι της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για τους στόχους της Κέρκυρας:
«Προσπαθούμε να συνδυάσουμε το καλό ποδόσφαιρο με τα αποτελέσματα και μέχρι στιγμής τα πάμε καλά. Είμαστε μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Άπαντες στην ομάδα είμαστε ικανοποιημένοι. Όλοι στο νησί δεν ήθελαν η ομάδα να είναι… ασανσέρ και έχουμε εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την παραμονή μας. Απομένουν τέσσερα παιχνίδια και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό όχι μόνο για τους βαθμούς αλλά και για να κλείσει καλά η χρονιά. Με 43 βαθμούς σωζόμαστε 100% ενώ υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα να αρκούν και οι 40».
Για το ματς με τον ΠΑΟΚ:
«Όταν είχαμε κάποια διαφορά από τους ανταγωνιστές μας λέγαμε πως έχει τελειώσει η χρονιά και πως μπορούσαμε να κάνουμε κάποιες δοκιμές όμως πλέον πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στα επόμενα παιχνίδια για να κλείσει καλά η χρονιά βαθμολογικά αλλά και σαν εικόνα. Μέχρι να εξασφαλιστούμε μαθηματικά έχουμε το μυαλό μας στο πρωτάθλημα. Τον ΠΑΟΚ τον αντιμετωπίζουμε σαν μια τεράστια ομάδα που είναι. Υπήρξε μια ανασύνταξη στην ομάδα, ο Γιώργος Γεωργιάδης είχε κάποιο χρόνο να περάσει κάποια πράγματα που θέλει και θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι».
Για το πόσο επηρεάζει η διακοπή το πρωτάθλημα:
«Η πρώτη διακοπή ήταν άσχημη για εμάς, η δεύτερη μας ωφέλησε και είναι ερωτηματικό και πάλι το πώς θα εμφανιστούν οι ομάδες. Ο ΠΑΟΚ είχε χρόνο για ανασύνταξη και αυτό το χρειάζονται οι μεγάλες ομάδες μετά από ατυχή αποτελέσματα».
Για τους λόγους που ο ΠΑΟΚ έχασε το πρωτάθλημα:
«Είναι δύσκολη η θέση μου και από σεβασμό δεν θέλω να εκφέρω άποψη σαν τρίτος. Το μόνο που μπορώ να κάνω σαν επισήμανση είναι ότι μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν άλλη ομάδα ο ΠΑΟΚ. Μέχρι το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ ήταν μια εξαιρετική ομάδα που έδειχνε πως μπορούσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Ο τομέας ψυχολογία, το βάθος του ρόστερ και άλλα πολλά παίζουν μεγάλο ρόλο».
Για το αν το παιχνίδι του πρωταθλήματος είναι πιο δύσκολο από αυτό του κυπέλλου:
«Σίγουρα θα είναι πολύ πιο δύσκολο παιχνίδι από αυτό του κυπέλλου. Οι δύο ομάδες έχουν ανάγκη τους βαθμούς και το πρωτάθλημα είναι ο κύριος στόχος και των δύο ομάδων. Μακάρι να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο και να το χαρεί και ο κόσμος. Οι δύο ομάδες προσφέρονται για να παίξουν καλό ποδόσφαιρο».
Για το γήπεδο:
«Το γήπεδο είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Είχαμε πολλά παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα και πολλά γήπεδα είχαν προβλήματα αλλά τώρα είναι σε πολύ καλή κατάσταση».
Για το συμβόλαιο του στην Κέρκυρα:
«Έχω συμφωνήσει για τα επόμενα δύο χρόνια. Το σημαντικό για εμένα είναι πως από την μέρα που βρέθηκα σε αυτό τον σύλλογο μου έδειξαν όλοι τεράστια εμπιστοσύνη. Δεν έγινε ποτέ καμιά παρέμβαση και μετά από άτυχα αποτελέσματα δεν γνώρισα αμφισβήτηση. Αυτή η εμπιστοσύνη με βοηθάει να συνεχίσω με την ομάδα. Θέλω να επενδύσω σε αυτό που λέγεται Κέρκυρα και να κάνω αυτό που μπορώ καλύτερα. Μου δίνεται αυτά που θέλω για να ανεβάσω επίπεδο αυτή την ομάδα. Μελλοντικά η κατηγορία θα είναι πολύ πιο δύσκολη».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Να γίνουμε Απόλλων Πόντου»

Στον Arena FM 89,4 μίλησε το μέλος του Ερασιτέχνη του Απόλλων 1926, Παναγιώτης Χατζηανδρέου και μίλησε για το μέλλον της ομάδας.Για το συμβούλιο του Ερασιτέχνη που θα γίνει:
«Δεν είναι γενική Συνέλευση αλλά ένα συμβούλιο του Ερασιτέχνη. Θα δούμε τι κατάσταση που υπάρχει, τι θα γίνει από εδώ και πέρα και το αν θα κηρύξουμε κάποιον έφορο του τμήματος. Υπάρχουν κάποια πλάνα για το πώς θα διαχειριστούμε την ομάδα στην Γ΄ εθνική χωρίς να χρεώσουμε τον Ερασιτέχνη και αν δεν βρεθεί κάποιος τότε θα τρέξει την ομάδα ο Ερασιτέχνης. Επίσημα, δεν έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του κανείς».
Για το τι οδήγησε στον υποβιβασμό της ομάδας:
«Έγιναν διοικητικά λάθη, η ομάδα άργησε να χτιστεί και υπάρχει και ο οικονομικός παράγοντας. Ο κ. Ανατολίτης είπε πως θα κάνει την καλύτερη δυνατή διαχείριση και θα φέρει κάποιους χορηγούς. Ήρθαν κάποιοι παίκτες που είναι ανεπαρκής ενώ και τα εισιτήρια είναι πολύ λίγα για να βοηθηθεί η ομάδα. Δεν υπήρχε στήριξη. Στην συνέλευση πρέπει να δούμε τι θα κάνει η ομάδα. Οι δυνάμεις της ομάδας αυτή την στιγμή μπορούν μέχρι ένα σημείο. Ο Απόλλων είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα αλλά πρέπει να δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά. Θέλουμε να είμαστε η Καλαμαριά που λένε όλοι; Πρέπει να αλλάξει το όνομα και να γίνουμε Απόλλων Πόντου καθώς τα μηνύματα είναι πολλά. Όταν θα γίνει ξανά ΠΑΕ ο Απόλλων θα πρέπει να τεθούν πολλά θέματα. Χρειάζεται να υπάρχει ένα όραμα για τον κόσμο. Ο Απόλλων δεν μπορεί να περιορίζεται στην Καλαμαριά και αυτό τον ρίχνει. Αν γίνει Απόλλων Πόντου η ομάδα και θα εξαπλωθεί και θα κόψει περισσότερα εισιτήρια»
Για το αν θα ασχοληθεί ξανά ο Ανατολίτης:
« Μας είπε πως θα έρθει να μας μιλήσει για το τι έγινε και τίποτα άλλο. Πρέπει να κρατήσει τις υποσχέσεις του και τις υποχρεώσεις του και μετά θα τους ακούσουμε όλους».
*Πηγή: arenafm.gr*

Αλλιώς θα πρέπει να το ρίξουμε στις μπύρες!!

Ετσι πάει. Για να ψυχοθεραπευτείς φίλε κάνεις εκπτώσεις στην αισθητική σου και την ανυπαρξία των ομάδων τη μεταφράζεις σε ενδιαφέρον για την τελική επικράτηση. Με αυτό τον τρόπο μάς παρουσιάζουν ορισμένοι τη μάχη που θα γίνει για τα πλέι οφ εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.
Πώς λέγαμε παλιά, αυτή με πόσες μπύρες την ...κανονίζεις; Διότι νηφάλιος και με σώας τας φρένας δεν γινόταν να πας με τη μπουρούχα. Αρχιμπάζο και το ελληνικό πρωτάθλημα. Μέσα και τα πλέι οφ, που θα είναι αμφίρροπα. Θα ξεκινήσουν με τις ομάδες να έχουν ελάχιστη βαθμολογική απόσταση, κατά τα φαινόμενα. Τέσσερις αγωνιστικές απομένουν κι αυτή τη στιγμή αν ξεκίναγε το νταλαβέρι, ο Παναθηναϊκός θα είχε 2 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ 1 και οι Αστέρας - ΠΑΣ στο ζερό. Που σημαίνει ότι στο άνετο η κατάσταση μπορεί να γυρίσει τούμπα.
Για πες μου ποιες είναι οι προβλέψεις σου; Θα παίξουν οι φανέλες μπάλλα ή οι μικροί θα μεταφράσουν την καλύτερη αγωνιστική κατάστασή τους σε βαθμούς. Πολλές υποθέσεις μπορούν να γίνουν. Το θέμα είναι ότι σε κουβέντες που έχω κάνει με ανθρώπους από τις ομάδες των πλέι οφ, κανείς δεν έχει καταλάβει τι μπορεί να σημάνει η πρώτη θέση και η συμμετοχή στα προκριματικά του τσάμπιονς ληγκ.
Κάποιοι σε καίριες θέσεις μου είπαν με τον τρόπο τους ότι δεν έχουν ιδέα. Δηλαδή; «Πού να τρέχουμε χωρίς λόγο στα προκριματικά;» Του εξήγησα ότι η πρόκριση στα πλέι οφ του τσάμπιονς ληγκ (στόχος εφικτός ακόμα και για μια ελληνική ομάδα με αυτό το ελληνικό πρωτάθλημα) σημαίνει 8,5 εκατομμύρια στο παντελόνι βρέξει - χιονίσει. Με κύτταζε σαν χάνος και δεν με πίστευε. Του μίλησα για τις αυξήσεις που έκανε η UEFA. Λες και μίλαγα κινέζικα.
Πρόβλημα, φίλε σου λέω. Υπό κανονικές συνθήκες πρέπει να γίνει σκοτωμός στα πλέι οφ. Για κάποιες ομάδες η πρώτη θέση είναι υπόθεση ύπαρξης, για άλλες ευκαιρία να αλλάξουν επίπεδο. Οι ίδιες ακόμα και τώρα δεν το ξέρουν. Εχουν μερικές εβδομάδες να ενημερωθούν και να το καταλάβουν. Αν το συνειδητοποιήσουν τότε μπορεί και να δούμε ενδιαφέρονται πλέι οφ. Αλλιώς θα πρέπει να το ρίξουμε στις μπύρες.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΤΑΙΧΤΗΣ για την κατάρρευση του Παναθηναϊκού, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr χωρίς να μασάει τα λόγια του

Να πούμε τις αλήθειες χωρίς σκέρτσα και προσποιήσεις. Για τον Παναθηναϊκό μιλάμε. Την ομάδα που έκανε ένα σερί που την έφερε να διεκδικεί πρωτάθλημα από το πουθενά και μέσα σε τρεις εβδομάδες έχασε κι από την κουτσή Μαριά. Διέλυσε σε αυτό το διάστημα ότι έχτιζε μήνες.
Ποιος φταίει γι' αυτό; Η διοίκηση φυσικά. Η τιμωρία της αφαίρεσης των βαθμών έδωσε το τέλειο άλλοθι, σε ένα τέλειο έγκλημα που συντελέστηκε στη συνέχεια. Γκρίνια για το γαμημένο το κατεστημένο. Γκρίνια, γκρίνια και ξανά γκρίνια. Κι όχι γκρίνια, ως επιλεγμένη τακτική από τη διοίκηση με σκοπό το αποτέλεσμα, αλλά απλώς γκρίνια. Κανείς από τη διοίκηση δεν είπε στους παίκτες: «Το νου σας ρεμάλια. Εμείς γκρινιάζουμε. Κάνουμε πολιτική. Εσείς, σοβαρά την μπάλα σας».
Μοιραία η Πανάθα τραγούδαγε σύσσωμη Καζαντζίδη για την πουτάνα την ξενιτιά. Την εξορία που έστειλε την ομάδα, η πουτάνα οι κοινωνία. Πάρτυ η Βέροια, ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης. Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε τα αίτια σε μεταφυσικά φαινόμενα. Επηρεασμένος από την κατάσταση και ο Αναστασίου, που ως άπειρος προπονητής έκανε λάθη και ως Ελληνας νωτισμένος από την νοοτροπία, παρά τα χιλιόμετρα στην Ολλανδία, προσπάθησε με λάθος τρόπο να καλύψει τον κώλο του.
Δεν αποκλείω στα πλέι οφ να δούμε μια σοβαρή Πανάθα που θα πάρει περίπατο την πρώτη θέση. Αλλωστε τώρα το κλίμα έχει αντιστραφεί. Ο κόσμος της ομάδας έχει ξεχάσει τις βόλτες του Μαρινάκη στο γρασίδι της Λεωφόρου και ασχολείται με την ανυπαρξία του Πέτριτς και του Πράνιτς. Ολα παίζουν.


*Πηγή: sportdog.gr*

Ξενάγηση στο προπονητικό της Ρεάλ!! (vid)

Οι Αρμπελόα, Ιγιαραμέντι και Νάτσο σε ρόλο ξεναγού και το βίντεο μας βάζει στα... άδυτα των εγκαταστάσεων της Ρεάλ Μαδρίτης! 
Τα μέλη της πρώτης ομάδας της «βασίλισσας» έχουν δωμάτια με τα ονόματά τους, έχοντας διαλέξει οι ίδιοι αυτό που θέλουν ώστε να ξεκουράζονται μετά τις προπονήσεις, ενώ υπάρχουν και όλες οι ανέσεις που μπορεί να φανταστεί κανείς για έναν σύλλογο του μεγέθους της Ρεάλ Μαδρίτης.
Εννοείται ότι μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου τους, οι παίκτες της Ρεάλ, τον περνούν στο play-room!
Πολλά λόγια δεν χρειάζονται...
Κάντε από τον... καναπέ σας ένα μικρό tour στο προπονητικό των «μερένχες»!




*Πηγή: gazzetta.gr*

16 χρόνια από το μαγικό σόλο του Γκιγκς!! (vid)

Ένα από τα καλύτερα γκολ στην ιστορία του Κυπέλλου Αγγλίας πέτυχε σαν σήμερα πριν από 16 ολόκληρα χρόνια, σε ρεβάνς ημιτελικής φάσης κόντρα στην Άρσεναλ, ο Ράιαν Γκιγκς.
«Φώναζα κάνε πάσα... κάνε πάσα!» έχει δηλώσει ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για τη φάση.
«Ένα από τα καλύτερα γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης» παραδέχθηκε ο παλαίμαχος άσος των «κανονιέρηδων», Τόνι Άνταμς.
Είναι το στιγμιότυπο που σου έρχεται στο μυαλό πιο γρήγορα απ' όλα τα υπόλοιπα όταν καλείσαι να μιλήσεις για τον τεράστιο Ράιαν Γκιγκς.
Η σημερινή μέρα ξυπνάει πολύ εύχάριστες θύμισες στον Ουαλό, που σίγουρα έχει σε ένα από τα... πιο προσεγμένα DVD εκείνο τον επαναληπτικό με την Άρσεναλ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, το 1999. Ένα ματς που η Γιουνάιτεντ το πήρε στην παράταση κι αφού πρώτα λιγο πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας ο Σμάιχελ απέκρουσε πέναλτι του Μπέργκαμπ για να κρατήσει το 1-1.
Θυμηθείτε το ματς και το γκολ του Γκιγκς:




*Πηγή: gazzetta.gr*

Αυτοί είναι οι πιο «βρώμικοι» του Τσάμπιονς Λιγκ!! (pics)

Το Τσάμπιονς Λιγκ επιστρέφει στις οθόνες μας και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα φάουλ που έχουν κάνει οι 8 φιναλίστ στην διοργάνωση.
Μπορεί ο Μουρίνιο να κατηγόρησε την Παρί Σεν Ζερμέν ως την πιο «βρώμικη» ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά συμφωνούν οι αριθμοί μαζί του; Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα φάουλ που έχουν κάνει και τις κάρτες που έχουν δεχθεί οι 8 ομάδες που συνεχίζουν στον κορυφαίο διασυλλογικό θεσμό.
#8 Ρεάλ Μαδρίτης
Οι Μαδριλένοι βρίσκονται στην τελευταία θέση. Απο τις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης αυτή την στιγμή η Ρεάλ έχει κάνει τα λιγότερα φάουλ. Μόλις 62 φάουλ έχουν κάνει οι παίκτες της «Βασίλισσας», έχοντας δεχθεί 12 κίτρινες κάρτες και καμία κόκκινη.

#7 Μπαρτσελόνα
Στην επόμενή θέση πάλι Ισπανοί. Η Μπαρτσελόνα με ποιότητα και αυτή στο παιχνίδι της, βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της λίστας των φάουλ. Μόλις 77 φάουλ έχουν κάνει οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε, έχοντας δεχθεί 10 κίτρινες κάρτες και καμία κόκκινη.

#6 Μπάγερν Μονάχου
Οι Γερμανοί μπορεί να μην είναι τόσο «αγνοί» όσο οι Ισπανοί αλλά δεν βρίσκονται στις ομάδες με τα περισσότερα φάουλ. Παρά την φήμη τους για το σκληρό παιχνίδι, έχουν κάνει 88 φάουλ, έχουν δεχθεί 11 κίτρινες κάρτες και εγκαινιάζουν τις κόκκινες έχοντας 2.

#5 Παρί Σεν Ζερμέν
Κατηγορήθηκαν από τον Ζοζέ Μουρίνιο για «βρώμικο» παιχνίδι. Μάλλον άδικα. Εντάξει, δεν είναι σαν την Ρεάλ αλλά έχουν κάνει 100 φάουλ, έχουν δεχθεί 12 κίτρινες κάρτες οι Γάλλοι και 1 κόκκινη. Μάλλον άδικη η κριτική που δέχθηκαν από τον «μεγάλο» Ζοζέ.

#4 Γιουβέντους
Οι Ιταλοί βρίσκονται στην μέση. Με τα 102 φάουλ που έχουν κάνει αλλά και τις 15 κίτρινες κάρτες που έχουν δεχθεί είναι κάπου στην μέση των πιο δυναμικών... Καμία κόκκινη και για την Γιουβέντους πάντως.

#3 Πόρτο
Στην τρίτη θέση η Πόρτο. Η Πόρτο τα κατάφερε και είναι στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Δυναμικά όπως φαίνεται, αφοί οι Πορτογάλοι έχουν κάνει 103 φάουλ και έχουν δεχθεί 13 κίτρινες κάρτες. Καμία κόκκινη και για την Πόρτο.

#2 Ατλέτικο Μαδρίτης
Οι «σκληροί» της Μαδρίτης. Η Ατλέτικο έφτασε εδώ με τον «βρώμικο» τρόπο. 109 φάουλ από τους παίκτες του Σιμεόνε, 23 κίτρινες κάρτες και 1 κόκκινη συνθέτουν μια από τις πιο δυναμικές ομάδες της διοργάνωσης.

#1 Μονακό
Στην κορυφή η Μονακό. Έπαιξαν σκληρά, έπαιξαν δυνατά έκαναν πολλά φάουλ και κέρδισαν μια θέση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και μάλλον με αυτόν τον τρόπο θα προσπαθήσουν κόντρα στην Γιουβέντους να διεκδικήσουν την συνέχεια τους στον θεσμό.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Κάϊλ Χάϊνς στο gazzetta.gr!

Ο Αμερικανός σέντερ... “τσέπης” της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Κάϊλ Χάϊνς, δηλώνει στο gazzetta.gr ότι ο Παναθηναϊκός του 2014 δεν διαφέρει από τον εφετινό και αναλύει τα υπόλοιπα ζευγάρια των πλέϊ-οφ. Τι λέει για Ιτούδη και Κιριλένκο.
Το καλοκαίρι του 2008, όταν ο Αντρέα Τρινκιέρι τον ανακάλυψε στην Αμερική και τον έπεισε να υπογράψει στην ιταλική Βερόλι, που αγωνιζόταν στην Α2 Κατηγορία της Ιταλίας, ούτε που μπορούσε να φανταστεί ότι επτά χρόνια αργότερα, θα είχε ήδη αναδειχθεί φορές πρωταθλητής Ευρώπης, θα αμειβόταν πλουσιοπάροχα και θα στόχευε στην 4η συνεχόμενη συμμετοχή σε φάϊναλ-φορ. Η πραγματικότητα πλέον, όμως, είναι τελείως διαφορετική και ο Κάϊλ Χάϊνς, αποτελεί ένα βασικότατο γρανάζι στην “καλοκουρδισμένη μπασκετική μηχανή” που λέγεται ΤΣΣΚΑ, καθοδηγείται από τονΔημήτρη Ιτούδη και στοχεύει να δώσει το παρών και φέτος στο ετήσιο κορυφαίο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ. 
 
Από το 2003 και εντεύθεν, ο σύλλογος της Μόσχας έχει λείψει μόλις από ένα φάϊναλ-φορ (το 2011 στη Βαρκελώνη) και φέτος, με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 43,9 εκατομμύρια δολάρια (41,5 εκ. Ευρώ), θέλει να δώσει ένα τέλος στην “κατάρα” που τον ακολουθεί από το 2008 - όταν και κατέκτησε το τελευταίο του ευρωπαϊκό τρόπαιο - για να επιστρέψει και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης. Τελευταίο του εμπόδιο πριν από την πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της "γηραιάς Ηπείρου", είναι για δεύτερη συνεχή χρονιά ο πρωταθλητής Ελλάδας, Παναθηναϊκός, τον οποίο ο 28χρονος Αμερικανός “ημίψηλος” σέβεται και υπολογίζει απεριόριστα. 
 
Το gazzetta.gr επικοινώνησε μαζί του και λίγες ώρες πριν από το πρώτο τζάμπολ της σειράς που θα “ανοίξει” την αυλαία των εφετινών πλέϊ-οφ της Ευρωλίγκα, σας παρουσιάζει τις απόψεις του για την εφετινή δυναμικότητα της ΤΣΣΚΑ, τις διαφορές του 45χρονου Έλληνα προπονητή με τον προκάτοχό του,Έτορε Μεσίνα, τα οφέλη της ρωσικής ομάδας από την προσθήκη του Αντρέϊ Κιριλένκο και την εκτίμησή του για τις υπόλοιπες τρεις προημιτελικές σειρές της διοργάνωσης. 
 
Κατ' αρχήν, θα θέλαμε τον απολογισμό σου για την έως τώρα πορεία της ομάδας σου... Η ΤΣΣΚΑ μπήκε στην αφετηρία της εφετινής Ευρωλίγκα με στόχο να κατακτήσει το τρόπαιο που κυνηγάει από το 2008 και ένα βήμα πριν από το φάϊναλ-φορ, έχετε πλεονέκτημα έδρας με το καλύτερο ρεκόρ της διοργάνωσης (22-2). Είστε ικανοποιημένοι;
 
«Νομίζω ότι φέτος τα πήγαμε καλύτερα από πέρυσι και έχουμε προοδεύσει αρκετά! Καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε σε πολλές δύσκολες καταστάσεις, όπως η αλλαγή προπονητή και η προσθήκη πολλών νέων παικτών. Από το ξεκίνημα της διοργάνωσης είχαμε σταθερή απόδοση και δεν χάσαμε το ρυθμό μας, παρ' ότι αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών. Επομένως, είμαστε χαρούμενοι, αλλά όχι απόλυτα ικανοποιημένοι, γιατί τώρα έρχονται τα σημαντικά παιχνίδια που θα κρίνουν την πορεία μας. Είμαστε “πεινασμένοι” και δεν σκεφτόμαστε τίποτε άλλο από την κατάκτηση της κορυφής!»
 
 
Η πρόκριση στο φάϊναλ-φορ περνάει, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, από το εμπόδιο του Παναθηναϊκού. Θεωρείς ότι η εφετινή σειρά των αγώνων με τους “πράσινους”, δείχνει πιο βατή για σας, σε σχέση με πέρυσι, που χρειαστήκατε πέντε παιχνίδια (3-2 στις νίκες) για να “σφραγίσετε” το εισιτήριό σας για το φάϊναλ-φορ του Μιλάνου;
 
«Μην περιμένεις να πω ότι ο εφετινός Παναθηναϊκός θα είναι πιο εύκολος! Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που θα μας βάλει πολύ δύσκολα, όπως έκανε και πέρυσι. Η ελληνική ομάδα έχει ορισμένους πολύ έμπειρους παίκτες σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις και είμαι σίγουρος ότι θα μπει στο γήπεδο με την πνευματική συγκέντρωση που απαιτούν τα πλέϊ-οφ...»
 
Δηλαδή, δεν βλέπεις διαφορές ανάμεσα στον περυσινό και τον εφετινό Παναθηναϊκό;
 
«Όχι ιδιαίτερες! Απλά, έχει πλαισιώσει την εμπειρία του Διαμαντίδη και του Φώτση, με τον ενθουσιασμό, την δίψα και τα αθλητικά προσόντα που διαθέτουν οι νεαροί Έλληνες “πρωτάρηδες” και κάποιοι βετεράνοι ξένοι παίκτες, οι οποίοι μέχρι τώρα είχαν δεύτερο ρόλο στην Ευρωλίγκα. Σε γενικές γραμμές, αποτελούν ένα αθλητικό και πειθαρχημένο σύνολο που παίζει δυνατά, βγάζει πολύ ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο και έχουν έναν αξιόλογο και πεπειραμένο προπονητή. Παρ' ότι φέτος, δεν έχουμε ξανασυναντηθεί σε επίσημο παιχνίδι (σ.σ.: έπαιξαν αντίπαλοι στο τουρνουά “Αλεξάντερ Γκομέλσκι”), είμαστε αρκετά εξοικειωμένοι με τους παίκτες και τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού.»
 
Οι αριθμοί πάντως, άλλα λένε και γι' αυτό ίσως, οι ουδέτεροι παρατηρητές, θεωρούν ότι από τα τέσσερα ζευγάρια των πλέϊ-οφ, η ΤΣΣΚΑ προβάλλει έως το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση, ίσως και χωρίς να χρειαστούν πέντε παιχνίδια... Άλλωστε, ο Παναθηναϊκός πρέπει να “σπάσει” την έδρα σας και φέτος, έχει μόλις 3 νίκες σε 12 παιχνίδια μακριά από την Αθήνα και αυτές επί της Τουρόφ, της Άλμπα και της “μισής” Γαλατασαράϊ...
 
«Δεν μας ενδιαφέρει τι έχουν κάνει οι αντίπαλοί μας έως τώρα, αλλά ούτε τι λένε οι “ειδικοί” αναλυτές και οι ουδέτεροι παρατηρητές. Εμείς ξέρουμε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αυτή τη στιγμή η συγκέντρωσή βρίσκεται αποκλειστικά στο πρώτο παιχνίδι της σειράς στη Μόσχα.»
 
Ποιες είναι οι διαφορές της ΤΣΣΚΑ, υπό τις οδηγίες του Έτορε Μεσίνα σε σχέση με εκείνη που καθοδηγεί ο Δημήτρης Ιτούδης; Είναι αλήθεια ότι ο Έλληνας τεχνικός έφερε στην ομάδα μεγαλύτερη ισορροπία, ηρεμία και σταθερότητα κι έκανε τους παίκτες να αισθάνονται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση;  
 
«Προσωπικά αισθάνομαι πολύ πιο άνετα μαζί του, τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και έξω απ' αυτό! Οπότε θα συμφωνήσω απόλυτα. Απολαμβάνω τη συνεργασία με τον coach και τους συνεργάτες του και θεωρώ ότι δίπλα τους, έχω μάθει πολλά! Γενικά, θεωρώ ότι φέτος η ομάδα μας έχει καλύτερη “χημεία” και αυτό φαίνεται από την εικόνα που παρουσιάζουμε μέσα στο γήπεδο.»
 
Πόσο καλύτερη κάνει την ΤΣΣΚΑ η προσθήκη του Κιριλένκο; Αρχικά φάνηκε να σας μπερδεύει λίγο, αλλά στα τελευταία ματς η παρουσία του έχει κάνει την διαφορά...
 
«Ο Αντρέϊ μας ανεβάζει δύο επίπεδα, κατά την άποψή μου! Είναι από τους λίγους παίκτες που έχει τόσο αποτελεσματικό ένστικτο στην άμυνα και τόσο σπουδαία αθλητικά προσόντα, ενώ ταυτόχρονα δίνει άλλη διάσταση στο επιθετικό μας παιχνίδι, λόγω του μπασκετικού του IQ και των δυσκολιών που προκαλεί το μακρύ κορμί του στον προσωπικό του αντίπαλο! Αν σ' όλα αυτά, προσθέσετε πόσο σημαντική είναι η παρουσία του στα αποδυτήρια, λόγω του σπάνιου χαρακτήρα του, θα καταλάβετε ότι η προσθήκη του αποτελεί ανεκτίμητη αξία για την ομάδα μας.»
 
Κλείνοντας, θα θέλαμε τα προγνωστικά σου για τα υπόλοιπα τρία ζευγάρια των πλέϊ-οφ...
 
«Και οι τρεις είναι πολύ ενδιαφέρουσες σειρές! Ως πιο αμφίρροπο βλέπω το ζευγάρι Φενέρμπαχτσέ-Μακάμπι, γιατί οι δύο ομάδες έχουν πολλές ομοιότητες και η πρόκριση θα είναι υπόθεση λεπτομερειών! Στη σειρά Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακού, πιστεύω ότι καθοριστικό ρόλο θα παίξει, το κατά πόσο η πρώην ομάδα μου, θα παραταχθεί απολύτως υγιής... Η Ρεάλ θεωρώ ότι έχει ένα προβάδισμα απέναντι στην Εφές, αλλά δεν θα πρέπει να υποτιμήσει τους Τούρκους γιατί όλες οι ομάδες του coach Ίβκοβιτς παίζουν δυνατά και δεν παραδίνονται εύκολα.»

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας!!

Ποιους θα πρέπει να περιορίσει η άμυνα του Παναθηναϊκού; Το gazzetta.gr γράφει για τους κορυφαίους της ΤΣΣΚΑ, λίγες ώρες πριν το Game 1 στη Μόσχα (20:00/ΝΕΡΙΤ).
Η περσινή σεζόν για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας έδωσε απλά συνέχεια στις προηγούμενες. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Οι Ρώσοι μπήκαν στην αγωνιστική περίοδο 2013-2014 μ' ένα από τα πιο ακριβά ρόστερ, αλλά δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στην κορυφή της Ευρώπης. Εκείνος που τους στέρησε την ευκαιρία να διεκδικήσουν το τρόπαιο ήταν ο Ταϊρίς Ράις στον ημιτελικό του Final 4.
Ο άνθρωπος που κλήθηκε να επαναφέρει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο δρόμο των επιτυχιών είναι ο Δημήτρης Ιτούδης. Ο επί σειρά ετών συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δημιούργησε ένα πολύ ισχυρό ρόστερ, με τουλάχιστον δύο ισάξιους παίκτες σε κάθε θέση. Αν στο τέλος της χρονιάς το αποτέλεσμα θα είναι το επιθυμητό για τους Ρώσους δεν το γνωρίζουμε, ωστόσο είναι δεδομένο πως η ΤΣΣΚΑ έχει πολλές πιθανότητες με το μέρος της.
Για να γίνει αυτό πρέπει αρχικά να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Παναθηναϊκού στην προημιτελική σειρά των playoffs. Λίγες ώρες πριν το Game 1 (20:00/ΝΕΡΙΤ) το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους... Fantastic Four της ΤΣΣΚΑ. Τους 4 κορυφαίους παίκτες της “Αρκούδας”.
Νάντο Ντε Κολό (γενν. το 1987, ύψος 1.95μ.)
14π. (51.3% δίπ., 40.4%τρ., 91.6%β.)
3.4 ριμπ., 3.1 ασ., 1.5 κλ., 1.6λ. Σε 24:33

Το μεγαλύτερο... όνομα που απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ήταν ο Νάντο Ντε Κολό. Ο διεθνής Γάλλος γκαρντ άφησε το ΝΒΑ κι επέστρεψε στην Ευρώπη για λογαριασμό των Ρώσων, οι οποίοι του πρόσφεραν ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. Η έως τώρα παρουσία του είναι άκρως θετική κι αποτελεί μόνιμο... πονοκέφαλος για τις αντίπαλες άμυνες. Ο Ντε Κολό ακολουθεί τον Μίλος Τεόντοσιτς στο σκοράρισμα και δεν έχουν λείψει οι βραδιές που έχει πάρει την ΤΣΣΚΑ στις πλάτες του! Season high στην Ευρωλίγκα οι 28 πόντοι που έβαλε στην Ουνικάχα Μάλαγα, ενώ συνολικά έχει σπάσει το φράγμα των 20 πόντων σε 4 ματς της φετινής διοργάνωσης.
Μίλος Τεόντοσιτς (γενν. το 1987, ύψος 1.95μ.)
16.1π. (46.2% δίπ., 41.2% τρ., 85%β.)
2.8ρ., 7.2ασ., 0.9κλ., 3.6λ. Σε 29:37

Βρίσκεται αρκετά χρόνια στη Μόσχα. Η πρώτη του σεζόν στην ΤΣΣΚΑ ήταν το 2011-2012 και συνοδεύτηκε από τον... θρίαμβο του Ολυμπιακού στην Πόλη. Ο Μίλος ακόμα προσπαθεί να κατακτήσει την Ευρωλίγκα κι έμεινε στη Ρωσία με αυτό τον στόχο. Να βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης. Θα τα καταφέρει; Η απάντηση θα δοθεί σε λίγο καιρό, ωστόσο είναι δεδομένο πως ο Σέρβος γκαρντ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για ν' ανέβει στην κορυφή. Ο άλλοτε γκαρντ του Ολυμπιακού έχασε κάποια ματς λόγω τραυματισμού, συνολικά όμως κάνει σπουδαία σεζόν και χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως είναι ο πρώτος σκόρερ και ο πρώτος στις ασίστ για την ΤΣΣΚΑ. Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να έχει τύχη στη Μόσχα, τότε θα πρέπει να σταματήσει τον Τεόντοσιτς.
Σόνι Γουίμς (γενν. το 1986, ύψος 1.98μ.)
13.4π. (44.2% δίπ., 38%τρ., 78%β.)
4.5ρ., 3.7ασ., 0.9κλ., 2.3λ. Σε 27:56

Ο Σόνι Γουίμς πήγε στη Μόσχα μετά την ήττα της ΤΣΣΚΑ από τον Ολυμπιακό στο Final 4 της Πόλης. Ο Αμερικανός φόργουορντ αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά στη θέση “3” κι η αλήθεια είναι πως τα έχει καταφέρει σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό. Βέβαια, δεν έχει οδηγήσει την ΤΣΣΚΑ σε τίτλους, αλλά οι αντίπαλες άμυνες δεν μπορούν να τον αφήσουν δευτερόλεπτο μόνο του, καθώς θα εκτελέσει αμέσως! Δυνατός παίκτης, με καλό drive κι αξιόπιστο μακρινό σουτ. Όπως μπορείτε να δείτε στα στατιστικά του, ο Γουίμς αποτελεί ένα από τα βασικά “όπλα” των Ρώσων, με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να έχει δύσκολο έργο ως προς το να τον περιορίσει.
Σάσα Κάουν (γενν. το 1985, ύψος 2.13μ.)
10.8π. (6/9% δίπ., 66%β.)
4.7ρ., 0.5ασ., 0.5κλ., 1.2λ. Σε 20:01

Ο Σάσα Κάουν μπαίνει στο θέμα, ακόμα κι αν δεν έχει εντυπωσιακούς αριθμούς, όπως οι προαναφερθέντες. Αποτελεί, όμως, τον πιο αξιόπιστο ψηλό των Ρώσων κι αναμένεται να κάνει εξαιρετικά δύσκολη τη ζωή του Εστεμπάν Μπατίστα (σ.σ. ή του εκάστοτε παίκτη που θα χρησιμοποιήσει στη θέση “5” ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς) τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Ο Κάουν είναι μεγάλο κορμί κι αν πάρει τη μπάλα κοντά στο καλάθι, τότε θα έρθουν δύο εύκολοι πόντοι για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, συνεπώς χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από την “πράσινη” άμυνα.
Σημείωση: Η παραπάνω... 4άδα είναι εκείνη που ξεχωρίζει και οι συγκεκριμένοι παίκτες είναι αυτοί που πρέπει να περιορίσει η άμυνα του Παναθηναϊκού, αν θέλουν οι “πράσινοι” θέλουν να έχουν τύχη στη Μόσχα. Ωστόσο, δεν είναι μόνοι τους. Υπάρχουν οι Βοροντσέβιτς – Κιριλένκο που δημιουργούν ένα... εκρηκτικό δίδυμο στη θέση “4”, ενώ δεν είναι απίθανο να κάνουν τη ζημιά παίκτες, όπως ο Άαρον Τζάκσον ή ο Κάιλ Χάινς.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Πόρτα» σε Γκέκα!

Ο Φάνης Γκέκας πλέον δεν μπορεί ούτε να προπονηθεί με την Ακισάρ, μιας και η διοίκηση φρόντισε να του... κλείσει την πόρτα στο προπονητικό. 
Στα άκρα οι σχέσεις Ακισάρ - Γκέκας και πλέον τη λύση αναμένεται να δώσει η FIFA. Οπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, ο διεθνής επιθετικός πήγε να προπονηθεί, ωστόσο η διοίκηση είχε φροντίσει να βρει τις πόρτες του προπονητικού κέντρου κλειστές. Ο Γκέκας προσπάθησε να μπει, αλλά δεν τον άφησε ο φύλακας, αφού είχε εντολή να μην... διαταραχθεί το κλίμα στην ομάδα. Θυμίζουμε, πως ο Λαρισαίος φορ είναι εκτός πλάνων του Ρομπέρτο Κάρλος, ενώ ο Βραζιλιάνος τον είχε στείλει να προπονηθεί με την ομάδα Νέων, κάτι πάντως που αρνήθηκε...  

*Πηγή: gazzetta.gr*

Καταθέτει το πόρισμα ο εισαγγελέας!!

Mετά τις διορθώσεις, ο εισαγγελέας Παναγιώτης Πούλιος αναμένεται την Τετάρτη να καταθέσει το πόρισμα για την υπόθεση των στημένων του 2011, το οποίο θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό το ποιοι παραπέμπονται σε δίκη.  
Το gazzetta.gr σας είχε αποκαλύψει πρώτο τους κατηγορούμενους της υπόθεσης του 2011, καθώς και το γεγονός πως ο εισαγγελέας δεν είχε καταθέσει το πόρισμά του στο Δικαστικό Συμβούλιο, παρότι το είχε ολοκληρώσει, προκειμένου να προχωρήσει σε ορισμένες διορθώσεις.
Οι διορθώσεις αυτές έγιναν και η πρόταση του κύριου Πούλιου αναμένεται να καταθέτει αύριο  (15/4) στο Συμβούλιο και στη συνέχεια να φτάσει στους δικηγόρους των κατηγορούμενων. Το εν λόγω πόρισμα, θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το ποιοι θα παραπεμφθούν σε δίκη.
Τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση έφτασαν ή και ξεπέρασαν τα 160 ενώ ο εισαγγελέας πρότεινε ενοχή για 90 από αυτά! Διαβάστε ΕΔΩ για τους κατηγορούμενους.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μια αιωνιότητα κι ένα δευτερόλεπτο!!

Ο Παναθηναϊκός και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ξαναμπλέκονται στο γαϊτανάκι των πλέι οφς της Ευρωλίγκας και ο Βασίλης Σκουντής ανατρέχει στο θρίλερ του πρώτου ραντεβού τους...
Με το συμπάθιο προς τους (ομόδοξους, φίλτατους και πρόθυμους να μας στέρξουν σε αυτή την κρίσιμη φάση που περνάει η Ελλάδα), Μοσχοβίτες, αλλά τέτοια... γκόμενα ο Παναθηναϊκός δεν θα την περίμενε ούτε στα όνειρα του!
Το εννοώ αυτό διότι της ΤΣΣΚΑ οι «πράσινοι» της τα έχουν κάνει όλα (sic), εκτός από αυτό στο οποίo απέτυχαν πέρυσι και το ξαναδοκιμάζουν πάλι αρχής γιγνομένης από σήμερα: να την ρίξουν στο καναβάτσο σε μια σειρά των πλέι οφς και μάλιστα με μειονέκτημα έδρας, όπως το διέπραξαν πριν από τέσσερα χρόνια κόντρα στην Μπαρτσελόνα.
Το γαϊτανάκι των αναμετρήσεων των δυο ομάδων άρχισε τη σεζόν 1981-82 και από τότε μέχρι τώρα, ο Παναθηναϊκός δεν έχει αφήσει την ΤΣΣΚΑ σε χλωρό κλαδί, εξ ου και ο χαρακτηρισμός της εκ μέρους μου ως πιστής γκόμενας και διαχρονικής πελάτισσας!
Μόνο σε Φάιναλ Φορ και μάλιστα σε όλη τη γκάμα των αγώνων, που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό, οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί πέντε φορές, με τους «πράσινους» να έχουν τη μερίδα του λέοντος με σκορ 4-1: αναδείχθηκαν νικητές στον ημιτελικό του 1996 στο Παρίσι (81-71), στον μικρό τελικό του 2005 στη Μόσχα (94-91 στην παράταση, από το -20), στον τελικό του 2007 στην Αθήνα (93-91) και στον τελικό του 2009 στο Βερολίνο (73-71), ενώ  ηττήθηκαν μόνο στον ημιτελικό του 2012 στην Κωνσταντινούπολη (66-64).
Τι σημαίνει αυτό, πέραν της σαφούς υπεροχής των «πρασίνων» στα «do or die» ματς; Απλούστατα ότι οι τέσσερις από τους πέντε αγώνες των Φάιναλ Φορ υπήρξαν συγκλονιστικοί και κρίθηκαν στον πόντο και μόνο ο πρώτος από δαύτους εξελίχθηκε σε μια σχετικώς άνετη επικράτηση του Παναθηναϊκού, από τη στιγμή που βρήκε το αντίδοτο απέναντι στη ζώνη του Ερέμιν. Και πώς;  Με σημείο αναφοράς όχι τόσο τους... καλπασμούς του Ντομινίκ Γουίλκινς, που εκείνο το βράδυ πέτυχε 35 πόντους, όσο δυο μεγάλα σουτ του Τζανή Σταυρακόπουλου και του Τζον Κόρφα, που άλλαξαν τη ροή του αγώνα και έβαλαν τον Παναθηναϊκό στη θέση του οδηγού!
Η ιστορία των αναμετρήσεων ανάμεσα στις δυο ομάδες μοιάζει όντως με ένα συναρπαστικό παραμύθι, το οποίο άρχισε από το εφεξής καλούμενο «αιώνιο δευτερόλεπτο», με τις ελεύθερες βολές του Απόστολου Κόντου, που σφράγισαν την πρόκριση του Παναθηναϊκού στην εξάδα της τελικής φάσης του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και την επιστροφή του μετά από δέκα χρόνια (και από τον αποκλεισμό του από την Ινις Βαρέζε, εν τη παρουσία του σπουδαίου Αμερικανού Κερκ Κέρκλαντ) στο κάδρο της διοργάνωσης.
Στον πρώτο αγώνα εκείνης της παρθενικής συνάντησης τους, η ΤΣΣΚΑ, που ήταν η μισή και βάλε Εθνική ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης, η οποία πριν από μερικούς μήνες είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Μπρατισλάβας και το καλοκαίρι του '82 έμελλε να στεφθεί πρωταθλήτρια κόσμου στο Κάλι, επικράτησε με το «χλωμό» 83-80. Πρωταγωνιστής σε αυτή την αναμέτρηση ήταν ο Αμερικανός Ντέηβιντ Τόμπσον, που είχε στρατολογηθεί από τον Κώστα Πολίτη μαζί με τον Κηθ Γούλφοκ για να ενισχύσουν την ομάδα στην Ευρώπη και αποδείχθηκε λαβράκι περιωπής...
Δυστυχώς για τον ίδιο και για τον Παναθηναϊκό μερικές εβδομάδες αργότερα θα αποδεικνυόταν και... λαμόγιο περιωπής, καθώς τον Ιανουάριο, μεσούσης της εξέλιξης της τελικής φάσης των «6» όχι μονάχα την κοπάνησε ξαφνικά, αλλά άφησε και το διαμέρισμα που του είχαν νοικιάσει στη Γλυφάδα σε ελεεινή κατάσταση!
Θυμάμαι ότι πήγα εκεί την επόμενη μέρα, μαζί με τον Στιβ Γιατζόγλου, που τον είχε γνωρίσει κι έκαναν παρέα για να κάνω ένα ρεπορτάζ και μείναμε με ανοικτό στο στόμα από την εικόνα που αντικρίσαμε...
Ρούχα πεταμένα από δω κι από κει, φαγητά πάνω στον καναπέ, τσιγαριλίκια αφημένα στο τασάκι, περιττώματα σε μια γωνία και -για να συμπληρωθεί το αλλόκοτο σκηνικό- ένα καναρίνι που -άγνωστο πώς- είχε μείνει εκεί και κελάηδαγε με πένθιμο σκοπό!
Ακόμη κι ο Στιβ, που πίστευε ότι τα είχε δει όλα στη ζωή του στο Μπρονξ και δεν του έκανε τίποτε εντύπωση, έπαθε την πλάκα της ζωής του με αυτό το θέαμα κι ακόμη και τώρα που έχουν περάσει τριάντα τρία χρόνια δεν έχει φύγει από το μυαλό του.
Εγώ να δείτε που ήμουν κιόλας 19 χρονών και άμαθος σε τέτοιες καταστάσεις, σοκ που έπαθα!
Κλείνω εδώ την παρένθεση και επιστρέφω σε εκείνες τις πρώιμες αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ, το αποτέλεσμα των οποίων προκάλεσε σοκ στην ευρωπαϊκή μπασκετική πιάτσα, καθώς κανείς δεν περίμενε τον αποκλεισμό των Ρώσων. Στον όμιλο της προκριματικής φάσης οι δυο ομάδες κληρώθηκαν μαζί με τη Λέφσκι Σόφια, που ήταν ολόκληρη η Εθνική Βουλγαρίας και με την Αλ Ιτιχάντ από το Χαλεπι της Συρίας, η οποία αποσύρθηκε πριν από την έναρξη των αγώνων. Παρεμπιπτόντως και για να λύσω την απορία σε όσους εκπλήσσονται από τη συμμετοχή μιας ομάδας από τη Συρία σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση, επρόκειτο για ένα συνηθισμένο φαινόμενο της εποχής, άλλωστε και τη σεζόν 1978-79 ο Ολυμπιακός, καθ' οδόν προς την εξάδα είχε αντιμετωπίσει την Τζάλα Σπορτίφ από την ίδια χώρα, μαζί με την πολωνική Γκντανσκ και τη γαλλική Λε Μαν.
Απροσδόκητα για τα δεδομένα της εποχής και για την ισχύ των Ρώσων, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε πολύ ανταγωνιστικός στον πρώτο αγώνα του ομίλου, που διεξήχθη  στις 15 Οκτωβρίου του 1981, μάλιστα στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου προηγήθηκε με 44-43, για να γνωρίσει εντέλει την ήττα με 83-80, προκαλώντας πανικό στους Μοσχοβίτες.

Θυμάμαι την έκπληξη που νιώσαμε στην Αθήνα όταν μάθαμε το αποτέλεσμα και προσπαθούσαμε -με τα λιγοστά μέσα της εποχής και χωρίς τη δυνατότητα άμεσης τηλεφωνικής επικοινωνίας με τη Μόσχα- να το επιβεβαιώσουμε. Με τα χίλια ζόρια, αργά το βράδυ, από τα γραφεία του «Φωτός των Σπορ», όπου εργαζόμουν, κατάφερα να μιλήσω με τον έφορο της ομάδας, τον αείμνηστο Τάσο Βαλοπετρόπουλο, έναν αυθεντικό ευπατρίδη του μπάσκετ και τον Κώστα Πολίτη για να τσεκάρω ότι όντως το ματς είχε λήξει με τόσο μικρή διαφορά και να μάθω μερικές λεπτομέρειες.
Ιδού οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ταρακάνοφ 14, Λοπάτοφ 17, Μίσκιν 34, Γκούσεφ 8, Ερέμιν 2, Μελέσκιν 2, Πανκράσκιν 2, Μιλοσέρντοφ 4.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στεργάκος 18, Κορωναίος 10, Κοκολάκης 11, Κόντος 2, Τόμπσον 21, Βίδας 2,Γούλφοκ 16, Ιωάννου
Την άλλη μέρα το πρωί ήμουν από νωρίς στημένος στο Ανατολικό Αεροδρόμιο της Αθήνας και περίμενα την αποστολή που επέστρεφε από τη Μόσχα, φέρνοντας μαζί της ένα αποτέλεσμα που άφηνε μεγάλες ελπίδες πρόκρισης.
Θυμάμαι μάλιστα ότι «έπεσα» κατ' ευθείαν πάνω στον Τόμπσον και όντας νεαρός του έκανα μια ερώτηση που από τότε ορκίστηκα στον εαυτό μου ότι δεν θα την επαναλάμβανα ποτέ...
Τον ρώτησα «Ηow did you see the game?» και μου απάντησε«With my eyes, baby. Anything else?»
Παρ' όλα αυτά βρήκα το θάρρος να συνεχίσω τη συζήτηση και να ολοκληρώσω το ρεπορτάζ με τις δηλώσεις του Πολίτη και των υπολοίπων παικτών, που σε πείσμα του ελπιδοφόρου αποτελέσματος, παρουσιάζονταν πολύ συγκρατημένοι...
Μια εβδομάδα αργότερα στον «Τάφο του Ινδού» ο Παναθηναϊκός νικούσε τη Λέφσκι με 90-78 (Κόντος 22, Στεργάκος 14, Βίδας 12, Τόμπσον 12- Εφθίμοφ 22, Κόλεφ 20, Σάρκοφ 16) και ενώ στο μεσοδιάστημα η ΤΣΣΚΑ επιβλήθηκε δυο φορές των Βουλγάρων (93-70, 103-77)  ετοιμαζόταν για τη μεγάλη ρεβάνς με τους Μοσχοβίτες...

Ήταν 12 Νοεμβρίου του 1981 και στο γήπεδο της Λεωφόρου δεν έπεφτε καρφίτσα, χώρια ο κόσμος που έμεινε έξω και περίμενε εναγωνίως την εξέλιξη του αγώνα. Θυμάμαι ότι την παραμονή του αγώνα είχα καταφέρει να «εισχωρήσω» στο ρωσικό άβατον, στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η ΤΣΣΚΑ και έκανα μια συνέντευξη με τον περίφημο Ανατόλι Μίσκιν, ο οποίος είχε προκαλέσει μια (όχι απλώς ευρωπαϊκή, αλλά παγκόσμια) επανάσταση όντας ένας σμόλ φόργουορντ με ύψος 2μ.06 και εκπληκτικές κινήσεις μέσα κι έξω από τη ρακέτα.
Η ρεβάνς ήταν όντως συγκλονιστική κι έμελλε να κριθεί inextremis σε μια φάση που εξελίχθηξκε σε «casus belli» και αποτελεί ακόμη και σήμερα, μετά από 34 χρόνια, θέμα συζήτησης!
Είναι, όπως το αποκάλεσε ο συχωρεμένος ο Φίλιππος Συρίγος, που έκανε την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα, στην ΕΡΤ μαζί με τον Θόδωρο Κοτσώνη, το περιβόητο «αιώνιο δευτερόλεπτο»!
Τι ακριβώς συνέβη; Στην τελευταία φάση του αγώνα, που πήγαινε από την αρχή πόντο με πόντο, ο Απόστολος Κόντος σε μια απονενοημένη κίνηση προς το καλάθι κέρδισε φάουλ από τον Ιγκόρ Μελέσκιν, ωστόσο οι Ρώσοι διαμαρτυρήθηκαν προς τους διαιτητές και προς τον κομισάριο, υποστηρίζοντας ότι η φάση ήταν εκπρόθεσμη. Μάλιστα ο Αλεξάντερ Γκομέλσκι ο οποίος ως προπονητής και της πανίσχυρης Εθνικής ομάδας της Σοβιετικής Ένωσης, επηρέαζε όλες τις καταστάσεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και ο λόγος του περνούσε, όσο κανενός άλλου, όρμησε σε έξαλλη κατάσταση προς τη γραμματεία, αλλά εις μάτην.
Δεν υπήρχε κιόλας «instant replay» εκείνη την εποχή,  οπότε με τα πολλά ο αρχηγός του Παναθηναϊκού στάθηκε στη γραμμή του φάουλ και με Ολύμπια ψυχραιμία ευστόχησε και στις δυο βολές και σφράγισε το έπος της πρόκρισης στην εξάδα της τελικής φάσης.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων στον επαναληπτικό αγώνα:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στεργάκος 20, Κορωναίος 17, Τόμπσον 6, Κόντος 12, Κοκολάκης 8, Γούλφοκ 22, Ιωάννου, Βίδας, Παπαντωνίου.
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ταρακάνοφ 18, Λοπάτοφ 20, Μίσκιν 14, Μιλοσέρντοφ 12, Ερέμιν 8, Γκούσεφ 8, Πανκράσκιν 1, Μελέσκιν Κουσμίν, Κόβτουν.
Πέρασαν μέρες για να καταλαγιάσει ο θόρυβος από το «αιώνιο δευτερόλεπτο», μάλιστα την επόμενη μέρα ο Τάκης Κορωναίος προσκάλεσε τους δημοσιογράφους στο γήπεδο και επανέλαβε μαζί με τον Κόντο την τελευταία φάση, με στόχο να αποδείξει ότι μέσα στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που απέμενε για τη λήξη του ματς, υπήρχε η δυνατότητα της επαναφοράς της μπάλας και ενός εμπρόθεσμου σουτ.
Στις 19 Νοεμβρίου ο Παναθηναϊκός άλωσε τη «Σάλα Ουνιβερσιάδα» της Σόφια, νικώντας τη Λέφσκι με 97-89 (Κόντος 32, Κορωναίος 23, Στεργάκος 18-Κόλεφ 35, Εφθίμοφ 18, Γκλούτσκοφ 14) και σφράγισε την πρόκριση του στην τελική φάση, όπου ωστόσο δεν κατάφερε να διακριθεί: σε δέκα αγώνες με αντιπάλους την Μπαρτσελόνα, την Μακαμπί Τελ Αβίβ, την Παρτίζαν Βελιγραδίου, τη (μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης) Σκουίμπ Καντού και τη Νασούα Ντεν Μπος σημείωσε μόλις μία νίκη (επί των Ολλανδών) και εννέα ήττες, με αποτέλεσμα να καταλάβει την τελευταία θέση.
Το ταξίδι του Παναθηναϊκού στη Σόφια για τον αγώνα με τη Λέφσκι δεν θα το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου, διότι υπήρξε η πρώτη δημοσιογραφική αποστολή της καριέρας μου. Θυμάμαι μάλιστα - σαν να συμβαίνει αυτή τη στιγμή- την έκπληξη την οποία αισθάνθηκα όταν ο Θόδωρος Νικολαϊδης με κάλεσε για να μου το ανακοινώσει όπως επίσης και το τρακ που ένιωθα εκείνες τις τρεις μέρες, όντας μαζί με την ομάδα και με τον (μεγαλύτερο σε ηλικία και πολύ πιο περπατημένο) συνάδελφο μου από την «Αθλητική Ηχώ» Τάκη Ευσταθίου.
Από τότε πέρασαν κιόλας 34 χρόνια και τίποτε πια δεν είναι το ίδιο. Ο Παναθηναϊκός ο οποίος τότε επέστρεψε από τη Μόσχα με μια ήττα που αποτέλεσε το εφαλτήριο της πρόκρισης του έχει αντιμετωπίσει τους Μοσχοβίτες άλλες είκοσι εννέα φορές και μάλιστα το σκορ των μεταξύ τους αναμετρήσεων είναι ισόπαλο (15-15).
Σήμερα και την Πέμπτη οι «πράσινοι» ξαναπαίζουν στη Μόσχα, όπως και πέρυσι, με στόχο την υπέρβαση σε αυτή τη σειρά των πλέι οφς, κόντρα σε μια ομάδα την οποία όλα αυτά τα χρόνια κατέστησαν πελάτισσα τους στα Φάιναλ Φορ και πλέον την κουμαντάρει ένας προπονητής (Δημήτρης Ιτούδης) που αποτελεί σάρκα εκ της σαρκός του. Βρίσκονται εκεί ως το αουτσάιντερ, όπως και τη σεζόν 1981-82, όταν όλη η Ευρώπη θεωρούσε σίγουρη την πρόκριση της ΤΣΣΚΑ και δεν υποψιαζόταν ότι θα μπορούσε να αποκλειστεί από τον Παναθηναϊκό...
Δεν λέω ότι η Ιστορία σώνει και καλά επαναλαμβάνεται, απλώς -για να εναρμονιστώ κιόλας με την περιρρέουσα πολιτική επικαιρότητα- είμαι περίεργος να δω εάν μετά τον... Τσίπρα θα καταφέρει και ο Ιβάνοβιτς να πάρει το κάτι τις του από τους συμπατριώτες του Πούτιν!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Σχόλια σας και απαντήσεις!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου απαντάει-πριν τις εξελίξεις των επόμενων ημερών- σε όσους σχολίασαν τα τεκταινόμενα σε βόλεϊ και ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ.
Χρόνια πολλά σε όλους. Αφού περιμένουμε πολλά και διάφορα τις επόμενες ημέρες (εντός κι’ εκτός γηπέδων και σε διάφορα αθλήματα) ας μείνουμε σε πράγματα που έχουν γραφτεί.

Θα γυρίσουμε σε περασμένα blog και είναι η μέρα που μπορούμε να σταθούμε σε διάφορα δικά σας σχόλια ώστε να τα… σχολιάσουμε.

Την περασμένη εβδομάδα ασχοληθήκαμε και με το βόλεϊ. Γενικά (και εδώ στην Θεσσαλονίκη) παρατηρείται μία ειρωνεία όταν στον ΠΑΟΚ «μιλάνε» για βόλεϊ. Και τι να κάνουμε όμως; Τώρα ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φανεί και να πρωταγωνιστήσει σε αυτό το άθλημα, τώρα πήρε τίτλο, τώρα βγήκε πρώτος στην κανονική διάρκεια και τονώθηκε το ενδιαφέρον. Μέχρι τώρα είναι σα να μην υπήρχε…  Για να το αντιστρέψουμε; Ασχολούνται οι Παναθηναϊκοί με το χάντμπολ; Όχι. Αφού δεν έχουν χάντμπολ… (Αλήθεια βέβαια είναι ότι για τους ΠΑΟΚτσήδες τονώνεται το ενδιαφέρον εκεί όπου διεκδικούν ή κατακτούν τίτλους, μια και αυτό λείπει σε τεράστιο βαθμό).

Όσον αφορά την έκφραση που γράψαμε για τους ημιτελικούς… «υψηλό επίπεδο» και σχολιάστηκε, αυτό αφορούσε τον ανταγωνισμό. Σίγουρα δεν μπορούν αυτές οι ομάδες να φθάσουν το επίπεδο του Ηρακλή και μην γράψει κανείς ΠΑΟΚτσής τώρα… «πώς έφθασε ο Ηρακλής να κάνει τέτοιες ομάδας».  

Πολλά σχολιάστηκαν στο κομμάτι των χρεών. Της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά και πιο γενικά…

Πολλοί οπαδοί αναφέρθηκαν στα παγωμένα χρέη του 2007 για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θεωρώντας αυτή την επιλογή κάτι σαν… χάρισμα. Τα χρέη που δημιουργήθηκαν την περίοδο 2000-2006 δεν χαρίστηκαν στον ΠΑΟΚ. Όλοι πρέπει να θυμούνται ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ το 2006 έβαλε ένα ποσό στην ρύθμιση Ορφανού που εκμεταλλεύτηκαν δεκάδες αθλητικές ανώνυμες εταιρίες και χιλιάδες άλλες εταιρίες και το μεγάλο ποσό το αμφισβήτησε μέσα από Νόμιμες διαδικασίες και προσφυγές σε διοικητικά δικαστήρια. Τα χρόνια πέρασαν (όπως όλα τα δικαστήρια στην Ελλάδα κι’ αυτά άργησαν ιδιαίτερα) αλλά τώρα ήρθε η ώρα να δικαστούν αυτές οι υποθέσεις. Τώρα όμως ήρθε και η ώρα που το Ελληνικό δημόσιο «καίγεται» να εισπράξει. Και όπως χιλιάδες Ελληνικές επιχειρήσεις, έτσι και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μπορούν να εκμεταλλευτούν την ρύθμιση των 100 δόσεων. Δεν χάθηκαν χρήματα, δεν μηδένισαν χρέη, δεν άλλαξαν φορολογικά μητρώα για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Την μόνη εταιρία που όλα αυτά τα χρόνια πιέζει να πληρώσει και γι’ αυτό τώρα την κατηγορούν ότι δημιουργήθηκε ρύθμιση για να βοηθηθεί εκείνη, λες και άλλη εταιρία δεν θα μπορεί να την εκμεταλλευτεί.

Αναφορικά με το ποδοσφαιρικό κομμάτι έχουμε γράψει πολλά για την αγωνιστική κατάρρευση του ΠΑΟΚ. Για τις ανόητες προσδοκίες που δημιουργήθηκαν περί πρωταθλητισμού όταν το ρόστερ δημιουργήθηκε με άλλους στόχους το καλοκαίρι, αλλά και για την φυσική κατάσταση ομάδας που είχε μπροστά της για να τρέξει 400άρι και εκείνη  προετοιμάστηκε για να κάνει σπριντ…  Σήμερα ο Ρατς κάτι είπε σχετικό με την φυσική κατάσταση.

 Για την τακτική συμπεριφορά της ομάδας και το τι… έπαιζε, τα λένε σιγά-σιγά οι παίκτες.

Κατά τα άλλα είχαμε διάφορα σχόλια για τις δικαστικές υποθέσεις. Για τα στημένα του 2011, για φορολογικές ενημερότητες, για ΕΠΟ, ΚΕΔ, διαιτησίες, πίνακες διαιτητών, ορισμούς, παραβιάσεις αθλητικού νόμου, οργανώσεις κτλ.

Δικαστές δεν είμαστε και δεν αποφασίζουμε για την τύχη κανενός. Αλλά από εκεί και πέρα είναι κακό να πιέζεις για μία ταχύτερη διαδικασία; Είναι μεμπτό να διαπιστώνεις ότι ενώ εκκρεμούν τρεις μεγάλες υποθέσεις, πίσω από αυτές φαίνεται ότι βρίσκονται κοινά πρόσωπα, που συνεχίζουν να κατέχουν κρίσιμες θέσεις; Είναι μεμπτό να παραθέτεις νούμερα και στοιχεία για την διαφορετική αντιμετώπιση ομάδων στο πρωτάθλημα;

Για να μην ξεχνιόμαστε και για να μην υποθέτουμε.

Πρόβλημα υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Στοιχεία υπάρχουν. Γεγονότα που αποδεικνύουν την διαφθορά υπάρχουν. Καταγεγραμμένες συνομιλίες υπάρχουν. Μαρτυρίες υπάρχουν. Ένα ίδιο κύκλωμα ανθρώπων (δρα και λειτουργεί μέσα και γύρω από την ΕΠΟ) που κατηγορείται για πολλά και διάφορα, υπάρχει. Όλα τα παραπάνω είναι γεγονότα. Δεν αμφισβητούνται.

Αυτό που ακόμη δεν υπάρχει είναι… αποφάσεις. Δικαιοσύνη περιμένουμε. Έτσι ώστε (όπως πολλές φορές έχουμε σημειώσει) να ξέρουμε τι από όλα τα παραπάνω επιτρέπεται και τι θεωρείται παράνομο. Πρώτη φορά γίνεται τέτοια έρευνα για το ποδόσφαιρο και δεν έχουμε δεδικασμένο. Τώρα ήρθε η ώρα και γι’ αυτό, έτσι ώστε όλοι να καθορίσουν την περεταίρω πορεία τους…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Κάρλο Αντσελότι: Οχι Ατλέτικο, το 11ο!!

Το FFT του Gazzetta γράφει για τον Κάρλο Αντσελότι που βρίσκεται στο στόχαστρο στα προημιτελικά του Champions League κόντρα στην Ατλέτικο.
Μήνες μετά την κατάκτηση του Champions League στην Λισαβόνα, ο προπονητής της Ρεάλ βρίσκεται σε κρίση και το μέλλον του στην Μαδρίτη είναι αβέβαιο. Το γεγονός ότι δεν έχει την ομάδα πρώτη στην Primera Divsion σε συνδυασμό με την πελατειακή σχέση που έχει αναπτύξει φέτος σε βάρος του ο Ντιέγο Σιμεόνε, φέρνουν τον Ιταλό υπό αμφισβήτηση. Αν δεν υπήρχε αυτό το σκηνικό, ίσως τα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης με αντίπαλο την Ατλέτικο να μην είχαν τόσο πολύ ενδιαφέρον.
Δεν λέει κανείς ότι δεν θα είχαν ούτως ή άλλως. Ο Σέρχιο Ράμος έμπηξε το μαχαίρι στην καρδιά κάθε Ροχιμπλάνκο στο 93’ του περσινού τελικού στην Λισαβόνα, ενώ το ντέρμπι τα τελευταία χρόνια από τυπική διαδικασία έχει μετατραπεί σε αιματηρή μάχη στο τερέν. Και για αυτό υπεύθυνος είναι ο Ντιέγο Σιμενόνε. Ο Αργεντινός έχει θριαμβεύσει επί του αλενατόρε μέχρι στιγμής σε όλες τις διοργανώσεις με 4 νίκες και 2 ισοπαλίες, με συνολικά γκολ 12-4 και τρεις σερί νίκες εντός έδρας (7-0 γκολ). Ο Τσόλο έχει πάρει από τον Καρλέτο το SuperCopa, τον έχει αποκλείσει στο Copa del Rey, του έχει κάνει νίκες μέσα-έξω στην La Liga και είναι ο λόγος που βρίσκεται εκτός κορυφής. Τώρα θέλει πολύ να του στερήσει και τη δυνατότητα να γίνει ο πρώτος κόουτς με back-to-back τίτλους στην κορυφαία διοργάνωση.

«Είναι ένας μεγάλος προπονητής. Μου αρέσει πολύ, είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Για μένα είναι τιμή να τον αντιμετωπίζω». Ο Αντσελότι δεν θέλει κλίμα πολέμου και τα γεμάτα σεβασμό λόγια προς τον Σιμεόνε φανερώνουν ότι δεν νιώθει ότι υπάρχει μία μάχη ζωής και θανάτου. Ζήτησε πάντως από τους παίκτες του κάποια πράγματα που είναι χαρακτηριστικά του συνόλου του Τσόλο αφού είπε ότι η ομάδα πρέπει να είναι «συμπαγής» και να έχει «προσωπικότητα και ψυχή».
Για τον Καρλέτο δεν υπάρχει πίεση και αυτό προσπάθησε να περάσει στους παίκτες του που το βράδυ θα βγουν στην αρένα των πρωταθλητών Ισπανίας. Ο Ιταλός προσπάθησε να κάνει σαφές ότι σήμερα είναι απλά το πρώτο μέρος ένός ματς που έχει διάρκεια 180 λεπτά και ότι Νο1 στόχος και σημαντικότερο όλων είναι να διατηρηθεί η τακτική πειθαρχία. Αν αυτό δεν συμβεί μπορεί εύκολα να αποβεί μοιραίο για τους Μερένγκες. «Ξεχάστε τα προηγούμενα ματς. Πρέπει να επιβάλλουμε το δικό μας παιχνίδι. Αν το κάνουμε, είμαστε καλύτεροι και θα νικήσουμε τον αγώνα. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε, με δύο ισοπαλίες περνάμε».
Oι κακές εμφανίσεις και τα αποτελέσμα στα προηγούμενα παιχνίδια με την Ατλέτικο δεν ήταν θέμα συστήματος για τον 55χρονο, ο οποίος δεν σκοπεύει να αλλάξει το στήσιμο και τον σχεδιασμό του. «Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα συστήματος. Δεν είναι θέμα αριθμών, αν θέλω να έχω υπεροχή στο κέντρο, βάζω 7 μέσους και αν ο Σιμεόνε βάλει 8 θα βάλω 9».
Mind game ή όχι, ο Αντσελότι δεν βλέπει τους Ροχιμπλάνκος σαν κακό δαίμονα κόντρα στον οποίο οφείλει να αποδείξει κάτι ή που πρέπει να βρει λύση για να τον αποκλείσει. Στόχος του είναι η κούπα που γύρισε πέρυσι όλη την κατάσταση υπέρ του και που μπορεί να το κάνει και φέτος. «Δεν έχουμε εμμονή να νικήσουμε την Ατλέτικο, θέλουμε να περάσουμε από τα προημιτελικά του Champions League και να φτάσουμε πιο κοντά στον τελικό. Δικός μας στόχος δεν είναι να νικήσουμε την Ατλέτικο, είναι να κατακτήσουμε το 11ο».

Πέρα από το ότι έχει τη δυνατότητα να κάνει το πρώτο βήμα για τους «4» του CL, ο Καρλέτο μπορεί να νιώθει καλύτερα και από το ότι η Μπαρτσελόνα μετά το 2-2 στην Σεβίλλη είναι πλέον μία απλή γκέλα μακριά από το να χάσει την κορυφή. Μία χρονιά που πριν μερικές εβδομάδες έδειξε ότι πάει να καταστραφεί εντελώς για τους Blancos, δεν είναι πολύ μακριά από το να γυρίσει και στο μέλος ο Ιταλός να βρεθεί ξανά καβάλα στο άλογο. Το μέλλον του;  «Πιστεύω ότι θα κριθεί από τη δουλειά που θα κάνουμε όλη τη σεζόν. Αυτό το ματς είναι κομμάτι της όμως υπάρχουν κι άλλα».
Στις περισσότερες συζητήσεις επικρατεί το ότι ‘δεν μπορεί, σε μία διοργάνωση θα νικήσει η Ρεάλ’ όμως μάλλον το ίδιο ακουγόταν και πριν η Ατλέτικο κάνει επίδειξη δύναμης με το 4-0 στο πρωτάθλημα. Ακόμα και αν ο Κάρλο πάρει την Primera και κατακτήσει τον μοναδικό τίτλο που του λείπει με την Ρεάλ, ένας αποκλεισμός από την Ατλέτικο -ουσιαστικά- σε τέταρτη διοργάνωση θα είναι τεράστιο πλήγμα στο πρεστίζ του…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Κατσικάρης: «Κλειδί ο Ντε Κολό»

Ο Φώτης Κατσικάρης, ανέλυσε για λογαριασμό ισπανικής ιστοσελίδας την «μάχη» του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα και τόνισε πως οι «πράσινοι» πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα την περίπτωση του Νάντο Ντε Κολό.
Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας, ανέφερε χαρακτηριστικά στο kiaenzona.com:
«Η ΤΣΣΚΑ έχει απαντήσεις για όλα αυτά που μπορεί να προτείνει ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο. Είναι μια σταθερή ομάδα και έχει ένα πλήρες ρόστερ. Έχει την υπεροχή στο ψηλό παιχνίδι η ΤΣΣΚΑ. Ο Παναθηναϊκός με τον Μπατίστα θα  έχει πρόβλημα με τα ζευγαρώματα της ομάδας της Μόσχας και ο Γκιστ θα πρέπει να παίξει πέντε λεπτά. Η ΤΣΣΚΑ μπορεί να αρχίσει να δημιουργεί διαφορά αν πάει το παιχνίδι μέσα στο ζωγραφιστό. Μπορεί να πάρει μερικά λεπτά ο Παπαγιάννης, ένα πολύ νεαρό παιδί με ύψος 2,15 μ. το οποίο όμως  είναι μία από τις μεγάλες ελπίδες του ελληνικού μπάσκετ. Δεν έχει παίξει πολύ, αλλά έχει ταλέντο και έχει ταξιδέψει με την ομάδα του στη Μόσχα.
Παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον αυτό που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός. Πολλές αλλαγές στο προσωπικό, αλλαγές στον πάγκο, αλλά ο Διαμαντίδης και Φώτσης παρέμειναν σαν πιο μεγάλοι. Η εξέλιξη του Γιάνκοβιτς και του Παππά υπήρξε σημαντική και βοήθησε την ομάδα να φτάσει ως εδώ.
Την εμπειρία ΤΣΣΚΑ σε αυτού του είδους τα παιχνίδια δεν την έχουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, που είναι πιο νέοι, όπως ο Σλότερ ή ο Νέλσον, ή οι δύο Έλληνες νέοι, οι οποίοι δεν έχουν παίξει πολλά προκριματικά παιχνίδια σε προχωρημένα στάδια της Eυρωλίγκα.
O Ντε Κολό νομίζω ότι θα είναι το κλειδί. Έχει καταπληκτικό ταλέντο. Είναι και ο Τεόντοσιτς ξέρετε, όπως και τα υπόλοιπα αστέρια, αλλά ο Ντε Κολό είναι νέα προσθήκη. Η παρουσία του Κιριλένκο τούς δίνει αυτό το επιπλέον σημείο. Όμως, στη παρουσία του Ντε Κολό πρέπει να εστιάσουμε περισσότερο».
*Πηγή: superbasket.gr*

Μπορεί, με υγιή Σπανούλη!

Γράφει ο Κώστας Κούσης
Xρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη. Δύσκολη η αποστολή και των δύο ελληνικών ομάδων στους «8» της Ευρωλίγκας. Ο ΠΑΟ έχει πολύ πιο δύσκολη αποστολή, φυσικά, απ’ τον Ολυμπιακό, κατά την εκτίμηση μας, καθώς παίζει με ένα απ’ τα φαβορί για την κατάκτηση, με μειονέκτημα έδρας και χωρίς να έχει τον παίκτη που να έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο Ολυμπιακός έχει ίσως περισσότερες ελπίδες και γιατί παίζει με μια ομάδα όχι «φόβητρο τεράστιο», αλλά και γιατί έχει δείξει και ο ίδιος θετικά δείγματα σε όλες τις έδρες που έχει παίξει. Κι αν μπορέσει να τον βοηθήσει και ο ηγέτης του, ο Βασίλης Σπανούλης, τότε θα έχει ακόμη περισσότερες. Βεβαίως το ότι ταξίδεψε για τον αυριανό πρώτο αγώνα στη Βαρκελώνη ο «Σπαν» δε σημαίνει ότι θα παίξει. Αν το κάνει, δε σημαίνει βέβαια ότι θα είναι ο γνωστός Σπανούλης. Μακάρι να είναι, αλλά συνήθως αυτό δε συμβαίνει με σοβαρούς τραυματισμούς. Μην ξεχνάμε ότι ο αρχηγός του Ολυμπιακού έπαθε μερική ρήξη μυ και έπαιξε τελευταία φορά στις 13 Μαρτίου. Πριν από έναν μήνας ακριβώς δηλαδή. Μακάρι, δηλαδή, να μπει και να κάνει «παπάδες». Το θέμα είναι ότι με Σπανούλη ο Ολυμπιακός θα έχει ελπίδες για το πολυπόθητο «μπρέικ».
Tips
  • Όσο για τον Παναθηναϊκό; Όχι ότι δεν μπορεί. Μπορεί, και μάλιστα το πρώτο παιχνίδι από τέτοιες σειρές μας λέει ότι εκεί μπορεί να γίνει η «ζημιά».
  • Θα πρέπει να δούμε όμως έναν άριστο επιθετικά ΠΑΟ, κάτι που σημαίνει καλό Διαμαντίδη και καλό Παππά. Κι αυτό, για τα δικά μας δεδομένα, σημαίνει, πως πρέπει να βάλει ο «Μητσάρας» πάνω από 15-17 πόντους.
  • Αν το κάνει ο Διαμαντίδης αυτό και δίπλα του «κολλήσει» άλλους τόσους και ο Παππάς, τότε είμαστε σε καλό δρόμο, αφού βέβαια καταφέρει ο Μπατίστα και ο Γκιστ να ελέγξουν την «εναέρια κυκλοφορία». Κάτι όχι και τόσο εύκολο με τα θηρία της ΤΣΣΚΑ και τους παίκτες που όλοι «πηγαίνουν» στο επιθετικό ριμπάουντ.
  • Καλή επιτυχία και στους δύο, μακάρι να πάμε, ως ελληνικό μπάσκετ, σε άλλο ένα φάιναλ φορ.
*Πηγή: arenafm.gr*

Προπόνηση με… έκπληξη Τσαρτσαρή, στην GBA!

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τα παιδιά της ακαδημίας GBA, καθώς ο Κώστας Τσαρτσαρής έδωσε το “παρών” στην προπόνηση της Τρίτης (14/04), αποδεχόμενος την πρόσκληση του Λάζαρου Παπαδοπουλου για να παραστεί σε μια προπόνηση της ακαδημίας.
Το δελτίο Τύπου αναφέρει:
“Παράδειγμα που θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι”, χαρακτήρισε την Greek Basketball Academy ο Κώστας Τσαρτσαρής. Με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη, ο πρώην διεθνής παίκτης αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση του Λάζαρου Παπαδόπουλου και έδωσε το “παρών” σε μια από τις προπονήσεις της Ακαδημίας.
Μιλώντας στην ιστοσελίδα της GBA (www.gbacademy.gr) ο παλιός συμπαίκτης του Λάζαρου δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται στην Ακαδημία. “Είναι παράδειγμα προς μίμηση ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί και δουλεύεη η GBA. Έχουν κάνει πολλά πράγματα για τα παιδιά. Αυτό που είδα ήταν ένα ολοκληρωμένο “πακέτο” και θα έχω να λέω”, είπε αρχικά και πρόσθεσε: “Μου έκανε ιδιαίτερη και ευχάριστη εντύπωση η οργάνωση της Ακαδημίας, το πολύ καλό κλίμα που επικρατούσε εντός κι εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Ακόμη ο επαγγελματισμός όλων, προπονητών και παικτών παρότι οι αθλητές είναι πολύ μικροί σε ηλικία. Είναι κάτι που δύσκολα το συναντάς. Επίσης, το πάθος του Λάζαρου Παπαδόπουλου για την Ακαδημία που έχει δημιουργήσει αλλά και οι γνώσεις του κόουτς Νικολαΐδη”.
Ο Τσαρτσαρής είχε ακούσει πολλά για τη δουλειά και τις γνώσεις του Δημήτρη Νικολαΐδη όμως κατά την επίσκεψη του στην προπόνηση της GBA είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει δια ζώσης τον τρόπο, με τον οποίο δουλεύει. “Είχα την ευκαιρία να δω ένα μικρό δείγμα της δουλειάς του γιατί η προπονητική απλώνεται σε ένα μεγάλο φάσμα. Απ΄αυτά που είδα πρόκειται για έναν προπονητή που γνωρίζει πολύ καλά την λεπτομέρεια και ξέρει πως να τη μεταδώσει. Η πειθαρχία που επιζητά είναι κι αυτή πολύ σημαντική γιατί σε ένα ομαδικό άθλημα όπως είναι το μπάσκετ τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτή. Έχει πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα και αποπνέει μια ηρεμία”.
Η GBA χρόνο με τον χρόνο “μεγαλώνει”, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερα παιδιά κι όπως τόνισε ο πρώην φόργουορντ του Παναθηναϊκού και του Περιστερίου αυτό δεν συμβαίνει συμπτωματικά. “Αυτό σημαίνει πως ο κόσμος και οι γονείς αναγνωρίζουν την προσπάθεια που γίνεται. Επιβραβεύεται η πολύ καλή και μεθοδική δουλειά που γίνεται από την ημέρα που δημιουργήθηκε η Ακαδημία. Είναι πολύ σκληρός ο χώρος αλλά επειδή γνωρίζω πολύ καλά τον Λάζαρο και απ΄όσα μου είπε, θέλει συνεχώς να βελτιώνεται η Ακαδημία. Έχει καινούργιες ιδέες και προσπαθεί να προσθέτει πράγματα προκειμένου να είναι μπροστά από τον ανταγωνισμό. Στόχος του είναι να δημιουργεί πρώτα απ΄όλα χαρακτήρες και μετά αθλητές, κάτι το οποίο χρειάζεται όχι μόνο ο αθλητισμός αλλά και η κοινωνία”.
*Πηγή: superbasket.gr*

«Θέλω να κάνω την Ελλάδα περήφανη» (pics)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο περιθώριο της αναμέτρησης των Μπακς κόντρα στους Σίξερς στην Φιλαντέλφεια των ΗΠΑ, καθώς Ελληνες ομογενείς,  βρέθηκαν εκεί για να τον τιμήσουν.
Ο ίδιος μετά το τέλος της αναμέτρησης φωτογραφήθηκε μαζί τους και τους ευχαρίστησε για την υποστήριξή τους, ενώ τόνισε πως θέλει να κάνει όλους τους Ελληνες περήφανους!

View image on Twitter
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες που ήρθαν στο σημερινό παιχνίδι και κρατούσαν την ελληνική σημαία ψηλά!!

GiannisAntetokounmpo         @G_ante34
Μόνο που βλέπω την αγάπη του κόσμου και την στήριξη με κάνει να θέλω ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι θέλω να κάνω τι Ελλάδα περήφανη.

*Πηγή: superbasket.gr*