Τρίτη 14 Απριλίου 2015

«Μοίρασαν χαρά»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της «Αμυμώνης», Νίκος Καζατζίδης και μίλησε για την επίσκεψη των Γκολάσα και Παπαγιαννόπουλου και τα χαμόγελα που σκόρπισαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Η Αμυμώνη είναι σύλλογος που έχουν κάνει οι οικογένειες παιδιών με σύνθετες αναπηρίες και σύνθετες καταστάσεις. Πρέπει τα παιδιά να εκπαιδευτούν στον βαθμό που επιτρέπει αυτή η κατάσταση και η ισότιμη εκπαίδευση δεν υπήρχε. Το βασικό πρόγραμμα είναι εκπαίδευση για παιδιά με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες. Σε αυτόν τον χώρο ήρθαν οι δύο ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, οι Γκολάσα και Παπαγιαννόπουλος, πολύ χαμογελαστοί και εξαιρετικά παιδιά και πέρασαν ένα μήνυμα του αθλητισμού. Τα παιδιά μας εξέπληξαν θετικά και μοίρασαν χαρά στα παιδιά και στους γονείς. Ο σύλλογος έχει ένα ταμείο και από εκεί καλύπτονται τα έξοδα. Εμείς ψάχνουμε τρόπους του πώς να γεμίζουμε αυτό το ταμείο και κάνουμε πολλά πράγματα για να βρούμε πόρους. Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που έρχονται παίκτες του ΠΑΟΚ και αυτό είναι θετικό επειδή νιώθουμε πως δεν είμαστε μόνοι. Θέλουμε να νιώθουμε ενταγμένοι στο κοινωνικό σύνολο. Χαιρόμαστε όταν άλλα άτομα έρχονται στον χώρο και θέλουμε την συναναστροφή. Θέλουμε να έχουμε μια επικοινωνία ανθρώπινη, υγιή και για αυτό πολεμάμε».
Για τους πόρους που υπάρχουν: «Δεν είμαστε κρατικός φορέας, υπάρχει κάποια μικρή ενίσχυση που έχουμε από την περιφέρεια και είναι το 1/10 του προϋπολογισμού μας. Περιμένουμε να ανοίξει το καινούριο ΕΣΠΑ, υπάρχουν δωρεές, κάποιες εκδηλώσεις και θέλουμε να κάνουμε δράσεις που να αρέσουν στον κόσμο για να περάσει το μήνυμα πως η αναπηρία δεν είναι μόνο η μιζέρια αλλά η στήριξη και η προσφορά».
Για τα δώρα που έδωσαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ: «Δώσανε μια μπλούζα με τις υπογραφές των παικτών, μία μπάλα αλλά το βασικό ήταν η γλυκύτητα και η ευγένεια των παικτών του ΠΑΟΚ. Στο παρελθόν έχουν έρθει από το μπάσκετ του Ηρακλή και του Άρη. Αυτό είναι καλό και για τους φιλάθλους που πρέπει να πάρουν το μήνυμα πως υπάρχουν διαφορετικές ομάδες στην κοινωνία μας με τις οποίες πρέπει να έχουν μια επαφή».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: