Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Μπορεί, με υγιή Σπανούλη!

Γράφει ο Κώστας Κούσης
Xρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη. Δύσκολη η αποστολή και των δύο ελληνικών ομάδων στους «8» της Ευρωλίγκας. Ο ΠΑΟ έχει πολύ πιο δύσκολη αποστολή, φυσικά, απ’ τον Ολυμπιακό, κατά την εκτίμηση μας, καθώς παίζει με ένα απ’ τα φαβορί για την κατάκτηση, με μειονέκτημα έδρας και χωρίς να έχει τον παίκτη που να έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο Ολυμπιακός έχει ίσως περισσότερες ελπίδες και γιατί παίζει με μια ομάδα όχι «φόβητρο τεράστιο», αλλά και γιατί έχει δείξει και ο ίδιος θετικά δείγματα σε όλες τις έδρες που έχει παίξει. Κι αν μπορέσει να τον βοηθήσει και ο ηγέτης του, ο Βασίλης Σπανούλης, τότε θα έχει ακόμη περισσότερες. Βεβαίως το ότι ταξίδεψε για τον αυριανό πρώτο αγώνα στη Βαρκελώνη ο «Σπαν» δε σημαίνει ότι θα παίξει. Αν το κάνει, δε σημαίνει βέβαια ότι θα είναι ο γνωστός Σπανούλης. Μακάρι να είναι, αλλά συνήθως αυτό δε συμβαίνει με σοβαρούς τραυματισμούς. Μην ξεχνάμε ότι ο αρχηγός του Ολυμπιακού έπαθε μερική ρήξη μυ και έπαιξε τελευταία φορά στις 13 Μαρτίου. Πριν από έναν μήνας ακριβώς δηλαδή. Μακάρι, δηλαδή, να μπει και να κάνει «παπάδες». Το θέμα είναι ότι με Σπανούλη ο Ολυμπιακός θα έχει ελπίδες για το πολυπόθητο «μπρέικ».
Tips
  • Όσο για τον Παναθηναϊκό; Όχι ότι δεν μπορεί. Μπορεί, και μάλιστα το πρώτο παιχνίδι από τέτοιες σειρές μας λέει ότι εκεί μπορεί να γίνει η «ζημιά».
  • Θα πρέπει να δούμε όμως έναν άριστο επιθετικά ΠΑΟ, κάτι που σημαίνει καλό Διαμαντίδη και καλό Παππά. Κι αυτό, για τα δικά μας δεδομένα, σημαίνει, πως πρέπει να βάλει ο «Μητσάρας» πάνω από 15-17 πόντους.
  • Αν το κάνει ο Διαμαντίδης αυτό και δίπλα του «κολλήσει» άλλους τόσους και ο Παππάς, τότε είμαστε σε καλό δρόμο, αφού βέβαια καταφέρει ο Μπατίστα και ο Γκιστ να ελέγξουν την «εναέρια κυκλοφορία». Κάτι όχι και τόσο εύκολο με τα θηρία της ΤΣΣΚΑ και τους παίκτες που όλοι «πηγαίνουν» στο επιθετικό ριμπάουντ.
  • Καλή επιτυχία και στους δύο, μακάρι να πάμε, ως ελληνικό μπάσκετ, σε άλλο ένα φάιναλ φορ.
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: