Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Κάρλο Αντσελότι: Οχι Ατλέτικο, το 11ο!!

Το FFT του Gazzetta γράφει για τον Κάρλο Αντσελότι που βρίσκεται στο στόχαστρο στα προημιτελικά του Champions League κόντρα στην Ατλέτικο.
Μήνες μετά την κατάκτηση του Champions League στην Λισαβόνα, ο προπονητής της Ρεάλ βρίσκεται σε κρίση και το μέλλον του στην Μαδρίτη είναι αβέβαιο. Το γεγονός ότι δεν έχει την ομάδα πρώτη στην Primera Divsion σε συνδυασμό με την πελατειακή σχέση που έχει αναπτύξει φέτος σε βάρος του ο Ντιέγο Σιμεόνε, φέρνουν τον Ιταλό υπό αμφισβήτηση. Αν δεν υπήρχε αυτό το σκηνικό, ίσως τα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης με αντίπαλο την Ατλέτικο να μην είχαν τόσο πολύ ενδιαφέρον.
Δεν λέει κανείς ότι δεν θα είχαν ούτως ή άλλως. Ο Σέρχιο Ράμος έμπηξε το μαχαίρι στην καρδιά κάθε Ροχιμπλάνκο στο 93’ του περσινού τελικού στην Λισαβόνα, ενώ το ντέρμπι τα τελευταία χρόνια από τυπική διαδικασία έχει μετατραπεί σε αιματηρή μάχη στο τερέν. Και για αυτό υπεύθυνος είναι ο Ντιέγο Σιμενόνε. Ο Αργεντινός έχει θριαμβεύσει επί του αλενατόρε μέχρι στιγμής σε όλες τις διοργανώσεις με 4 νίκες και 2 ισοπαλίες, με συνολικά γκολ 12-4 και τρεις σερί νίκες εντός έδρας (7-0 γκολ). Ο Τσόλο έχει πάρει από τον Καρλέτο το SuperCopa, τον έχει αποκλείσει στο Copa del Rey, του έχει κάνει νίκες μέσα-έξω στην La Liga και είναι ο λόγος που βρίσκεται εκτός κορυφής. Τώρα θέλει πολύ να του στερήσει και τη δυνατότητα να γίνει ο πρώτος κόουτς με back-to-back τίτλους στην κορυφαία διοργάνωση.

«Είναι ένας μεγάλος προπονητής. Μου αρέσει πολύ, είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Για μένα είναι τιμή να τον αντιμετωπίζω». Ο Αντσελότι δεν θέλει κλίμα πολέμου και τα γεμάτα σεβασμό λόγια προς τον Σιμεόνε φανερώνουν ότι δεν νιώθει ότι υπάρχει μία μάχη ζωής και θανάτου. Ζήτησε πάντως από τους παίκτες του κάποια πράγματα που είναι χαρακτηριστικά του συνόλου του Τσόλο αφού είπε ότι η ομάδα πρέπει να είναι «συμπαγής» και να έχει «προσωπικότητα και ψυχή».
Για τον Καρλέτο δεν υπάρχει πίεση και αυτό προσπάθησε να περάσει στους παίκτες του που το βράδυ θα βγουν στην αρένα των πρωταθλητών Ισπανίας. Ο Ιταλός προσπάθησε να κάνει σαφές ότι σήμερα είναι απλά το πρώτο μέρος ένός ματς που έχει διάρκεια 180 λεπτά και ότι Νο1 στόχος και σημαντικότερο όλων είναι να διατηρηθεί η τακτική πειθαρχία. Αν αυτό δεν συμβεί μπορεί εύκολα να αποβεί μοιραίο για τους Μερένγκες. «Ξεχάστε τα προηγούμενα ματς. Πρέπει να επιβάλλουμε το δικό μας παιχνίδι. Αν το κάνουμε, είμαστε καλύτεροι και θα νικήσουμε τον αγώνα. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε, με δύο ισοπαλίες περνάμε».
Oι κακές εμφανίσεις και τα αποτελέσμα στα προηγούμενα παιχνίδια με την Ατλέτικο δεν ήταν θέμα συστήματος για τον 55χρονο, ο οποίος δεν σκοπεύει να αλλάξει το στήσιμο και τον σχεδιασμό του. «Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα συστήματος. Δεν είναι θέμα αριθμών, αν θέλω να έχω υπεροχή στο κέντρο, βάζω 7 μέσους και αν ο Σιμεόνε βάλει 8 θα βάλω 9».
Mind game ή όχι, ο Αντσελότι δεν βλέπει τους Ροχιμπλάνκος σαν κακό δαίμονα κόντρα στον οποίο οφείλει να αποδείξει κάτι ή που πρέπει να βρει λύση για να τον αποκλείσει. Στόχος του είναι η κούπα που γύρισε πέρυσι όλη την κατάσταση υπέρ του και που μπορεί να το κάνει και φέτος. «Δεν έχουμε εμμονή να νικήσουμε την Ατλέτικο, θέλουμε να περάσουμε από τα προημιτελικά του Champions League και να φτάσουμε πιο κοντά στον τελικό. Δικός μας στόχος δεν είναι να νικήσουμε την Ατλέτικο, είναι να κατακτήσουμε το 11ο».

Πέρα από το ότι έχει τη δυνατότητα να κάνει το πρώτο βήμα για τους «4» του CL, ο Καρλέτο μπορεί να νιώθει καλύτερα και από το ότι η Μπαρτσελόνα μετά το 2-2 στην Σεβίλλη είναι πλέον μία απλή γκέλα μακριά από το να χάσει την κορυφή. Μία χρονιά που πριν μερικές εβδομάδες έδειξε ότι πάει να καταστραφεί εντελώς για τους Blancos, δεν είναι πολύ μακριά από το να γυρίσει και στο μέλος ο Ιταλός να βρεθεί ξανά καβάλα στο άλογο. Το μέλλον του;  «Πιστεύω ότι θα κριθεί από τη δουλειά που θα κάνουμε όλη τη σεζόν. Αυτό το ματς είναι κομμάτι της όμως υπάρχουν κι άλλα».
Στις περισσότερες συζητήσεις επικρατεί το ότι ‘δεν μπορεί, σε μία διοργάνωση θα νικήσει η Ρεάλ’ όμως μάλλον το ίδιο ακουγόταν και πριν η Ατλέτικο κάνει επίδειξη δύναμης με το 4-0 στο πρωτάθλημα. Ακόμα και αν ο Κάρλο πάρει την Primera και κατακτήσει τον μοναδικό τίτλο που του λείπει με την Ρεάλ, ένας αποκλεισμός από την Ατλέτικο -ουσιαστικά- σε τέταρτη διοργάνωση θα είναι τεράστιο πλήγμα στο πρεστίζ του…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: