Τρίτη 14 Απριλίου 2015

«Δεν είναι όλοι οι διαιτητές κατάλληλοι»

Στην παραδοχή ότι δεν είναι όλοι οι διαιτητές κατάλληλοι για να σφυρίζουν παιχνίδια πρωταθλήματος προχώρησε ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Μαζαράκης σε συνέντευξη του στην κρατική τηλεόραση.

«Δεν είναι όλοι οι διαιτητές κατάλληλοι»
Θέμα ικανοτήτων των διαιτητών των αγώνων στη Σούπερ Λίγκα θέτει εμμέσως πλην σαφώς ο Βαγγέλης Μαζαράκης. Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ μίλησε στην ΝΕΡΙΤ επισημαίνοντας ότι όλοι όσοι σφυρίζουν ματς δεν είναι κατάλληλοι για αυτό που κάνουν.

«Υπάρχουν αποφάσεις διαιτητών που και μένα πολλές φορές με εκπλήσσουν. Είναι, όμως, και θέμα ικανότητας», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας και συνέχισε:

«Υπάρχουν πολλά προβλήματα και στην εκπαίδευση, όπως και στις ενώσεις, που πλέον δεν έχουν διαιτητές. Δεν είναι όλοι οι διαιτητές κατάλληλοι για αυτό που κάνουν», ανέφερε.

Ακολουθούν οι σημαντικότερες δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΕΠΟ:

Για το πόρισμα Κορέα:

"Έχω διαβάσει το πόρισμα. Θεωρώ ότι τα πάντα είναι στα χέρια της δικαιοσύνης. Ελπίζω να κάνει σωστά τη δουλειά της. Κανείς από εμάς που είμαστε στο συμβούλιο δε θέλει όπου υπάρχουν ευθύνες να υπάρξει και τιμωρία. Δεν είναι, όμως, όλοι διεφθαρμένοι. Όποιοι είναι ασφαλώς και πρέπει να πληρώσουν για τις πράξεις τους.

Συνεργαζόμαστε εκεί που μας έχει στείλει ο ποδοσφαιρικός λαός. Όποιος έχει κάνει κάτι και αποδειχθούν, θα πρέπει να τιμωρηθεί. Μέχρι να διαπιστωθεί η πράξη, όμως, ο δρόμος είναι μεγάλος. Κανένας στο συμβούλιο δε θέλει να αμνηστευτεί ο οποιοσδήποτε έχει κάνει αξιόποινα πράγματα ή μην πληρώσει για αυτά. Συνεργάζομαι με όλους, καθώς είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου".

Για τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή:

"Δεν μπορώ να μιλήσει για τον κ. Σαρρή, καθώς είχε επιλέξει να με έχει απέναντί του. Είναι γνωστό αυτό. Άρα και η άποψή μου δε θα είναι αντικειμενική".

Για τις αποζημιώσεις που έλαβαν ο Κλάουντιο Ρανιέρι και οι συνεργάτες του:

"Άλλα μας είπαν ότι θα πάρουν, άλλες αποζημιώσεις δόθηκαν τελικά. Έχω ρωτήσει για αυτά δημόσια στο συμβούλιο. Σε αυτό, όμως, οι εμπλεκόμενοι ήταν πολλοί. Είναι άδικο να τα φορτώσουμε όλα σε ένα πρόσωπο".

Για το αν έχει βούληση η ΕΠΟ να αποδοθεί δικαιοσύνη:

"Το όνομά μου δεν υπάρχει πουθενά. Έχω διαφυλάξει την εντολή που πήρα. Η μόνη αρμόδια είναι η δικαιοσύνη. Δεν έχω γνώση των πράξεων, που αναφέρονται στο πόρισμα. Η υπόθεση δεν είναι τελεσίδικη. Όσοι εμπλέκονται θα απολογηθούν για τις πράξεις τους στο Δικαστήριο. Πρέπει να υπάρξει γρήγορα λύση, καθώς αυτή η υπόθεση βαραίνει το ποδόσφαιρο. Φυσικά και δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένος. Κανένας δε θα μπορούσε να είναι. Αφορά και την επιταγή που βγαίνει από αυτό. Να αλλάξουμε την εικόνα που έχει ο κόσμος".

Για τη διαιτησία:

"Είναι πανεύκολο για όλα να φταίει πάντα κάποιος τρίτος. Ο εύκολος κρίκος είναι ο διαιτητής. Η διαιτησία κατηγορείται για πάρα πολλά και δεν είναι δυνατό να φταίει για όλα. Τα πάντα είναι κάπου στη μέση. Υπάρχουν αποφάσεις διαιτητών που και μένα πολλές φορές με εκπλήσσουν. Είναι, όμως, και θέμα ικανότητας. Υπάρχουν πολλά προβλήματα και στην εκπαίδευση, όπως και στις ενώσεις, που πλέον δεν έχουν διαιτητές. Δεν είναι όλοι οι διαιτητές κατάλληλοι για αυτό που κάνουν".

Για τις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης:

"Δεν υπεκφεύγω την ερώτηση, όμως δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης".

Για τον Γιώργο Γκιρτζίκη και τη θητεία του:

"Πιστεύω ότι η τωρινή διοίκηση είναι σε πολύ θετική τροχιά. Ψάχνει, δείχνει διάθεση και έχουμε την ικανότητα να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Σύντομα, πιστεύω, θα έρθουν στην επιφάνεια".

Για το αν τη διοίκηση της ΕΠΟ την ασκούν οι παράγοντες ή οι υπάλληλοι:

"Υπάρχουν υπάλληλοι με θεσμικό ρόλο, που έχουν την ικανότητα και την εμπειρία να κάνουν περισσότερα από έναν εκλεγμένο σύμβουλο, που μπορεί να με εκλεγεί ξανά. Κατά το πόρισμα έχουν κάνει πολλά περισσότερα των αρμοδιοτήτων τους. Αν, όμως, ανέχομαι να κάνει τέτοια ο υπάλληλός μου, τότε είναι και δική μου ευθύνη. Αν κάποιος υπάλληλός μου παίρνει αποφάσεις για μένα, τότε εγώ φταίω".

Για τις αλλαγές που σχεδιάζονται στην ΕΠΟ:

"Ήδη έχει ανοίξει το θέμα και συζητείται. Χωρίς βία, αλλά με λογική. Έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για να δούμε τι πρέπει να βελτιώσουμε".

Για τις συζητήσεις για τη αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών:

"Από την αρχή ο πρόεδρος είχε πει ότι τα πρωταθλήματα πρέπει να γίνονται με ομάδες βιώσιμες. Αυτό που συμβαίνει είναι κατάντια. Έχουν γίνει πολλά λάθη τα τελευταία χρόνια. Μέχρι και αναδιάρθρωση με παρέμβαση της πολιτείας. Θέλουμε μείωση των ομάδων. Είναι ντροπή να έρχονται συνέχεια χαρτιά από την FIFA για χρέη και αφαιρέσεις βαθμών. Υπάρχει η βούληση της ΕΠΟ, που καλεί τις Λίγκες στο τραπέζι, και πρέπει να συμφωνήσουν και αυτές. Κουβεντιάζουμε για το πόσες ομάδες θα ανέβουν και πόσες θα πέσουν. Και για την αδειοδότηση, που πρέπει να γίνει αυστηρότερη. Θέλουμε κατ' ελάχιστο να βγάλουμε ένα 3ετές πρόγραμμα. Είμαστε σε περίοδο που καταθέτει ο καθένας τις προτάσεις του".

Δεν υπάρχουν σχόλια: