Τρίτη 14 Απριλίου 2015

«Πρωταθλητής ο Σαββίδης, γεννημένος για πρωταθλητισμό ο ΠΑΟΚ»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης και αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Με τον κύριο Σαββίδη είμαστε χρόνια φίλοι. Έχω πάει στο Ροστόφ με τα αδέρφια του και την οικογένειά του.  Είμαστε ποντιακής καταγωγής και οι δυο. Όταν σκεφτόταν να πάρει τον ΠΑΟΚ μιλούσαμε. Μέχρι στιγμής πηγαίνουν καλά τα πράγματα και για τον ΠΑΟΚ αλλά και για την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Είναι από τους πολύ μεγάλους επενδυτές στην βόρεια Ελλάδα. Στα πολύ δύσκολα χρόνια που ζούμε κάνει πολλά ανοίγματα και έχει δώσει δουλειά σε πολύ κόσμο. Φανταστείτε που θα ήταν τώρα ο ΠΑΟΚ χωρίς τον Ιβάν Σαββίδη. Πρέπει να ανοίγουμε τις αγκαλιές μας σε τέτοιους επενδυτές και η πολιτεία πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα αυτούς τους ανθρώπους»

Για τις επιχειρήσεις του: «Την αγορά της Ρωσίας την ξέρει αλλά ξέρει και την ελληνική. Με την άρση του εμπάργκο κάποια πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα. Οι μεικτές επιχειρήσεις θα μπορέσουν στο χώρο των φρούτων να μπούνε ξανά στην μεγάλη αγορά της Ρωσίας που με πολύ κόπο την έχουμε χτίσει. Για τον ΠΑΟΚ θα σας μιλήσει ο ίδιος. Όταν πάει καλά ο ΠΑΟΚ πάνε καλά και οι επιχειρήσεις».

Για το γεγονός  ότι ενώ πάνε καλά οι επιχειρήσεις του δεν πάει το ίδιο καλά ο ΠΑΟΚ: «Θα έρθει η ώρα που τα πράγματα θα είναι όπως τα θέλει με τον ΠΑΟΚ. Και στις δυο περιπτώσεις χρειάζεται έμψυχο υλικό. Ο Σαββίδης είναι πρωταθλητής και ο ΠΑΟΚ είναι γεννημένος να κάνει πρωταθλητισμό. Εμπλέκεται και η πολιτεία στο ποδόσφαιρο. Κάποιες αποφάσεις πρέπει να παρθούν, ο Ιβάν  έχει δώσει πολλά στον ΠΑΟΚ. Αν δεν ήταν ο Ιβάν δεν ξέρω  που μπορεί να ήταν ο ΠΑΟΚ. Αν υπήρχε κάποιος αντίστοιχος  Ιβάν Σαββίδης σε Άρη και Ηρακλή δεν θα έφταναν εκεί που έφτασαν. Δεν μπορεί  όλα να τα σηκώσει ένας άνθρωπος. Θα μπορούσε να μοιράσει αρμοδιότητες και ευθύνες σε 5-10 ανθρώπους που έχει δίπλα του. Δεν είναι εύκολο να είσαι σε όλα πανταχού παρών. Στο άμεσο μέλλον θα γίνει και αυτό ο ίδιος νομίζω ξέρει τι πρέπει να κάνει»

Για το αν μαθαίνει ακόμα το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Κάθε μέρα μαθαίνουμε όλοι, επόμενο είναι να μαθαίνει και ο κύριος Σαββίδης. Αυτό που λείπει από τους δικούς μας ομογενείς είναι ότι άλλη είναι η νοοτροπία στη Ρωσία και άλλη στην Ελλάδα. Όσο κάποιος μπορεί πιο γρήγορα  να καταλάβει την νοοτροπία του Έλληνα τόσο καλύτερα»
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: