Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ο… νόμος της Φενέρ!!

Σε ένα πολύ αμφίρροπο παιχνίδι, η Φενέρμπαχτσε… ξέσπασε στο τέλος και κατάφερε να το γυρίσει… τούμπα, επικρατώντας 69-67 της Μάλαγα!

Ο… νόμος της Φενέρ!
Επέστρεψε στις επιτυχίες η Φενέρμπαχτσε και συνεχίζει την προσπάθειά της για πρόκριση στα πλέι οφ! Οι Τούρκοι αν και τα βρήκαν... σκούρα απέναντι στην Μάλαγα, τρέχοντας ένα σερί στα τελευταία λεπτά, κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 69-67.

Στο 5-5 το ρεκόρ των δύο ομάδων, μετά από 10 αγωνιστικές στον όμιλο των ελληνικών ομάδων που συνεχίζεται ο... συνωστισμός.

ΜακΚάλεμπ και Μπιέλιτσα είχαν από 13 πόντους για τους νικητές, ενώ από πλευράς Ανδαλουσιανών, τόσους είχε ο πρώτος σκόρερ τους, ο Κουζμίνσκας.

Οι Ανδαλουσιάνοι πάντως σε πιθανή ισοβαθμία με την ομάδα του Ζοτς υπερτερούν καθώς είχαν νικήσει στον πρώτο γύρο με 14 (89-75).

Το ματς:

Με ένα γρήγορο σερί (7-0), η Φενέρμπαχτσε προηγήθηκε 7-3 της Μάλαγα και μπήκε σε θέση οδηγού. Ο Μπογκντάνοβιτς ήταν σε πολύ καλή βραδιά και με διαδοχικούς του πόντους, διατήρησε τους Τούρκους στο +5 (14-9). Και κάπως έτσι, σε χαμηλό τέμπο και αρκετά αστοχία, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο +3 στο φινάλε της πρώτης περιόδου, με το υπέρ τους 14-11.

Ο ΜακΚάλεμπ έδωσε προβάδισμα έξι πόντων για πρώτη φορά στην ομάδα του (19-13), όμως η Μάλαγα δεν πτοήθηκε απ’ αυτή την εξέλιξη και κατάφερε με σερί 8-2 να φέρει εκ νέου το ματς σε απόλυτη ισορροπία με το 21-21. Η Φενέρ διατηρούσε το προβάδισμα, αλλά δεν μπορούσε να ξεφύγει, με τους Ισπανούς να παραμένουν… κολλιτσίδα από πίσω. Ο Κλέιζα «ξύπνησε» προς το τέλος του πρώτου μέρους, έβαλε συνεχόμενους πόντους, όμως η ομάδα του Ομπράντοβιτς το μόνο που κατάφερε ήταν να πάει στα αποδυτήρια με το 33-30.

Ο Κουζμίνσκας όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά νωρίς-νωρίς έβαλε μπροστά στο σκορ την Μάλαγα μετά από πολύ ώρα (35-37). Το σκορ στη συνέχεια άλλαζε συνεχώς χέρια, πότε η Φενέρμπαχτσε σε θέση οδηγού, πότε οι φιλοξενούμενοι και μάλιστα οι τελευταίοι μπόρεσαν στο 30’ να προηγούνται με τρεις πόντους και να έχουν βάλει δύσκολα στους αντιπάλους τους (46-49).

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο Βάσκεθ άνοιξε κι άλλο τη διαφορά στο +7 (46-53), με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να βρουν λύσεις και να έχουν κάνει «έξαλλο» τον Ζοτς. Έστω και δύσκολα, πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, η Μάλαγα παρέμεινε μπροστά με έξι (52-58). Και κάπου εκεί σήμανε αντεπίθεση! Με αιχμή του δόρατος τον Μπιέλιτσα, η Φενέρ έτρεξε σερί 13-1 και μέσα σε αποθέωση το έφερε… τούμπα για το 65-59! Στα τελευταία λεπτά οι Ισπανοί προσπάθησαν να μειώσουν, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να γράψουν το τελικό 69-67.

Φενέρμπαχτσε: ΜακΚάλεμπ 13, Τζάκσον 1, Ονάν 7, Μπιέλιτσα 13, Κλέιζα 11, Σέκουλιτς 2, Σαβάς, Ζόριτς 11, Μπογκντάνοβιτς 9, Πρέλτζιτς 2

Μάλαγα: Σαμπόνις 6, Κάλογουεϊ 9, Σουάρεθ 9, Γκρέιντζερ 2, Βάσκεθ 10, Τούλσον 8, Κουζμίνσκας 13, Ντράγκιτς 2, Στίματς 8 Πηγή: sport-fm.gr

Έφτασε με… αναταράξεις ο Ολυμπιακός!

Στην Βαρκελώνη ενόψει του αυριανού αγώνα με την Μπαρτσελόνα για την 10η αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας βρίσκεται η αποστολή του Ολυμπιακού, έπειτα από μία τρίωρη πτήση γεμάτη… αναταράξεις.

Έφτασε με… αναταράξεις ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός έφτασε στην Βαρκελώνη λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας), ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Μπαρτσελόνα για το Top 16 της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» αναχώρησαν με απευθείας πτήση το μεσημέρι από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και σε αντίθεση με τις άλλες εναέριες διαδρομές τους φέτος, το ταξίδι ήταν αρκετά… κουραστικό.

Λόγω καιρικών συνθηκών, το αεροσκάφος δεν σταμάτησε σχεδόν σε καμία στιγμή της πτήσης να… κουνιέται, με αποτέλεσμα όλοι οι επιβάτες να παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης στις θέσεις τους, αφού η ένδειξη «προσδεθείτε» δεν έσβησε παρά ελάχιστα λεπτά. Το θετικό για τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, είναι πως η προπόνηση είχε γίνει το πρωί στο ΣΕΦ και έτσι πήγαν κατευθείαν στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.

Αύριο το πρωί στις 13:30 θα πάνε στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» για σουτ και χαλάρωμα, αλά και κάποιες τελευταίες ασκήσεις τακτικής ενόψει του βραδινού (22:00, NovaΣπορ Fm 94,6) αγώνα. Πηγή: sport-fm.gr

Εκδίκηση με...προπόνηση η ΤΣΣΚΑ!!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήρε εκδίκηση για την ήττα στο Βελιγράδι με ευρεία νίκη (84-52) σε βάρος της Παρτιζάν και σημείωσε την 9η νίκη της σε 10 παιχνίδια στο Top 16 της Euroleague.

Εκδίκηση με...προπόνηση η ΤΣΣΚΑ
Με βομβαρδισμό έξω από τα 6.75 (11/20 τρίποντα) και με άμυνα που τσάκιζε κόκκαλα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, χωρίς τον τραυματία Τεόντοσιτς, εκδικήθηκε για την ήττα της στο Βελιγράδι. Κάουν και Φριτζόν σημείωσαν από 13 πόντους, άλλους 11 είχε ο Χριάπα, από την Παρτιζάν ο Λοβέρν είχε 17.

Η ρωσική ομάδα στην πρώτη περίοδο, είχε κάποια προβλήματα, ειδικά στο αμυντικό ριμπάουντ με αποτέλεσμα να επιτρέψει στους Σέρβους να βρίσκονται μέσα στο παιχνίδι και να πάρουν ένα αρχικό προβάδισμα με πέντε πόντους κι επιπλέον δεν μπορούσε να βρει και ρυθμό, δίχως τον τραυματία Τεόντοσιτς. Η ΤΣΣΚΑ άρχισε σταδιακά να βρίσκει τα πατήματα της και παρά την απώλεια των ριμπάουντ, πήρε βραχεία κεφαλή με έναν πόντο στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έδειξε να ταλαιπωρείται μέχρι το 15’ με τον αργό ρυθμό με το σκορ να είναι στο 22-20. Από εκεί ένα καλάθι του Κάουν έδωσε το έναυσμα για ένα μεγάλο σερί της ομάδας του Μεσίνα, με τους Φριτζόν και Κάουν να κάνουν οι δύο τους ένα σερί 14-0, το οποίο με δύο βολές του Τζάκσον έγινε 16-0 και έφερε το ματς στο 38-20, 23’’ πριν το τέλος της 2ης περιόδου. Η Παρτιζάν από το 5:42 που είχε μειώσει στους δύο με τον Μπογκντάνοβιτς, χρειάστηκε 5:39 για να σκοράρει ξανά και το έκανε τρία δεύτερα πριν το τέλος του δεκαλέπτου με τον Λοβέρν.

Η 3η περίοδος άρχισε με την ΤΣΣΚΑ να φτάνει για πρώτη φορά την διαφορά στους 20 στο 22’, την Παρτιζάν να κατεβάζει για λίγο στους 16 (44-28), αλλά στη συνέχεια την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να κάνει ένα 9-0 και ν’ ανεβάζει την διαφορά στους 25 (53-28) με τον Χριάπα να σημειώνει καλάθι και φάουλ. Η διαφορά πήγε και στους 27 και 28 πόντους, με τον Πάργκο στο τέλος της 3ης περιόδου, να διαμορφώνει με γκολ-φάουλ το 70-41.

Άλλο ένα 7-0 σερί εκτόξευσε την διαφορά στο +36 για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που πήρε εκδίκηση για την μοναδική ήττα που έχει κάνει μέχρι τώρα στο Top16 από την Παρτιζάν στο Βελιγράδι και πέρασε ένα εύκολο απόγευμα και την επόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψει για το ντέρμπι πρωτιάς με την Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 38-22, 70-41, 84-52

TΣΣΚΑ Μόσχας: Πάργκο 7, Γουίμς 3 (1), Χριάπα 11(2), Χάινς 2, Κρστιτς 9, Κάουν 13, Τζάκσον 9 (1), Φριτζόν 13 (3), Μίτσοφ 8 (2), Βοροντσέβιτς 5 (1), Ζοζούλιν 3(1), Σουκχόβτσοφ 1

Παρτιζάν: Τέπιτς 9 (1), Λοβέρν 17 (1), Πάβλοβιτς 8 (1), Μιλουτίνοφ 4, Μπογκντάνοβιτς 6, Γκάγκιτς 6, Νταλό, Μούσλι 2, Άντριτς

Διαιτητής: Ιερεθουέλο (Ισπανία), Κορομηλάς (Ελλάδα), Ζάστσουκ (Ουκρανία) Πηγή: sport-fm.gr

Το δάγκωμα των... «νυχτερίδων»

Μια Βαλένθια από… άλλο πλανήτη εμφανίστηκε στη Βουλγαρία. Οι «νυχτερίδες», παρά το γεγονός ότι έπαιξαν για μεγάλο χρονικό διάστημα με δέκα παίκτες επικράτησαν με σκορ-πρόκρισης 3-0.

Το δάγκωμα των... «νυχτερίδων»
Εντυπωσιακή νίκη και πρόκριση – εκτός φοβερού απροόπτου – πέτυχε η Βαλένθια στην Βουλγαρία με σκορ 3-0 επί της Λουντογκόρετς, για το πρώτο ματς των «16» του Europa League.

Οι «νυχτερίδες» πραγματοποίησαν – και με την βοήθεια της τύχης - το πέμπτο τους διπλό σε ισάριθμους αγώνες στο Europa league φέτος και παράλληλα με αυτή την διαφορά των τριών τερμάτων έχει ουσιαστικά καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.

Η Βαλένθια ήταν η ομάδα που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να διεκδικήσει την νίκη από την αρχή και αυτή της η προσπάθεια καρποφόρησε πολύ νωρίς. Μόλις στο τέταρτο λεπτό της αναμέτρησης ο Μπαραγκάν έπιασε έναν απίθανο «κεραυνό» έξω από την περιοχή της Λουντογκόρετς, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Στογιάνοφ.

Οι Βούλγαροι δεν το έβαλαν κάτω και στο 23’ πάτησαν περιοχή με τον Μπέζιακ, ο Κεϊτά υπέπεσε σε πέναλτι και δέχτηκε την κόκκινη κάρτα, καθώς ο επιθετικός της Λουντογκέρετς βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, ωστόσο, ο Ντιέγκο Άλβες του είπε «όχι» κρατώντας το μηδέν.

Ούτε αυτή η αρνητική εξέλιξη ήταν αρκετή για να αποτρέψει τους γηπεδούχους, οι οποίοι με παίκτη παραπάνω είχαν δοκάρι στο 31’ σε τρομερό διαγώνιο σουτ του Μισιγιάν. Τα πράγματα έδειχναν να είναι κομμένα και ραμμένα στους «πράσινους», παρόλα αυτά ο Καρτάμπια σε μια αντεπίθεση των «νυχτερίδων» πέτυχε το 2-0 με ωραία προβολή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το σκηνικό ήταν ίδιο. Οι γηπεδούχοι πίεζαν και πολιορκούσαν διαρκώς αλλά η τύχη ήταν με το μέρος των Ισπανών. Στο 59’ οι παίκτες της Βαλένθια «έπαιξαν βόλεϊ» με κεφαλιές στην αντίπαλη περιοχή με τον Σεντέρος να παίρνει την τελευταία και να σκοράρει. Σα να μην έφτανε αυτό, για φινάλε, ο διαιτητής «είδε» χτύπημα εκτός φάσης από τον Ζουνίνιο στο 80’ και του έδειξε την κόκκινη κάρτα (λανθασμένα). Πηγή: sport-fm.gr

Πορτογαλική… ρουλέτα!

Οι ευκαιρίες πετάγονταν στα «σκουπίδια» η μία πίσω απ’ την άλλη αλλά ο Μαρτίνεζ έβαλε stop. Με γκολ του Κολομβιανού η Πόρτο επικράτησε (1-0) της Νάπολι στο «Ντραγκάο» και πήρε προβάδισμα για τους «8».

Πορτογαλική… ρουλέτα
Μεγάλη νίκη με σκορ 1-0 πήρε η Πόρτο απέναντι στη Νάπολι στο Ντραγκάο. Οι «δράκοι» με τον Τζάκσον Μαρτίνεζ να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 57' πήραν προβάδισμα πρόκρισης για την πρόκρισή τους στους «8» του Εuropa League.

Το ματς δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό στο πρώτο 45λεπτο κάτι που έδειχνε να μη «χαλάει» καμία από τις δύο ομάδες. Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι έγινε ροντέο με τους Ιταλούς να χάνουν αρκετές ευκαιρίες με τους Ιγκουαΐν και Καγιεχόν ενώ και οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι τις γρήγορες αντεπιθέσεις τους έβρισκαν κενά στην αντίπαλη άμυνα.

Το γκολ του Κολομβιανού ήταν αρκετό για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του Λουίς Κάστρο ενόψει του επαναληπτικού στην Ιταλία, καθώς οι «παρτενοπέι» έχασαν τη φρεσκάδα τους στο φινάλε και ήταν εντελώς ακίνδυνοι.

Οι συνθέσεις:

Πόρτο (Λουίς Κάστρο): Έλτον, Ντανίλο, Μαϊκόν, Μανγκαλά, Σάντρο, Εντουάρντο, Φερνάντο, Ντεφούρ, Κουαρέσμα, Μαρτίνεζ, Βαρέλα

Στον πάγκο: Φαμπιάνο, Ρέγιες, Ερέρα, Λικά, Κιντέρο, Γκιλάς, Ρικάρντο

Νάπολι (Ράφα Μπενίτεθ): Ρέινα, Ρεβεγιέρ, Αλμπιόλ, Μπρίτος, Γκουλάμ, Μπεχράμι, Ενρίκε, Ινσίνιε, Χάμσικ, Καγεχόν, Ιγκουαΐν

Στον πάγκο: Κολόμπο, Φερνάντεζ, Ντεμαΐλι, Ινλέρ, Μέρτενς, Πάντεφ, Ζαπάτα

Διαιτητής: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)

Γήπεδο: Ντραγκάο Πηγή: sport-fm.gr

Καταθέσεις στην… Ελβετία!

Τα διαπιστευτήριά της πως δεν χάνει με… τίποτα κατέθεσε και στην έδρα της Βασιλείας η Σάλτσμπουργκ, καθώς έφυγε με την ισοπαλία (0-0) και έμεινε για 17ο ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις.

Καταθέσεις στην… Ελβετία
Χωρίς νικητή (0-0) έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στη Βασιλεία και τη Σάλτσμπουργκ στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Europa League.

Έτσι και οι δυο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στην Αυστρία για ένα εισιτήριο στους «8» της διοργάνωσης.

Oι γηπεδούχοι ήταν πιο επικίνδυνοι κάνοντας πιο πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν τις αξιοποίησαν και δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι θετικό εν’ όψει επαναληπτικού που θα πραγματοποιηθεί σε μια εβδομάδα.

Αντίθετα η φιλοξενούμενη ομάδα αρκέστηκε στο να… φυλάει τα νώτα της και το μηδέν στην εστία της.

Ωστόσο, είχε και αυτή με την σειρά της κάποιες ευκαιρίες χωρίς να καταφέρει να απειλήσει τη Βασιλεία και παρέμεινε για 17 συνεχόμενα παιχνίδια αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις.Πηγή: sport-fm.gr

«Δύσκολα ματς με την Τότεναμ»

img-mercato-le-real-veut-rapatrier-rodrigo-1325122575_620_400_crop_articles-151456
Ο επιθετικός της Μπενφίκα, Ροντρίγκο σε δηλώσεις που πραγματοποίησε, τόνισε πως τα παιχνίδια με την Τότεναμ θα είναι από τα πιο δύσκολα και σπουδαία.

Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Θα είναι πολύ δύσκολα παιχνίδια και για τις δύο ομάδες. Με την ποιότητα που έχει η Τότεναμ, άνετα θα μπορούσε να είναι παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ και όχι Γιουρόπα Λιγκ. Οι πιθανότητες είναι 50-50 αλλά αν θέλουμε να πάμε ψηλά πρέπει να κερδίσουμε τους καλύτερους».
Για το αγγλικό πρωτάθλημα: Είναι τρομερό ανταγωνιστικό και δυνατό πρωτάθλημα. Νιώθω πολύ καλά που είχα την εμπειρία αυτή. Για μένα θα είναι πολύ σημαντικό να παίξω καλά σε ένα αγγλικό γήπεδο».
Πηγή:arenafm.gr

Το top10 του ΝΒΑ!! (vid)

conley
Δείτε τις 10 καλύτερες φάσεις της χθεσινής βραδιάς του ΝΒΑ, όπου κυριαρχεί το νικητήριο καλάθι του Μάικ Κόνλει στην αναμέτρηση των Μέμφις Γκρίζλις κόντρα στους Νιου Όρλεανς Πέλικανς.








Πηγή:arenafm.gr

Ο καλύτερος «πελάτης» του Κόντε είναι ο Μοντέλα!!

Γιουβέντους εναντίον Φιορεντίνα απόψε και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει την προϊστορια Αντόνιο Κόντε-Βιτσέντζο Μοντέλα, τόσο στους αγωνιστικούς χώρους, όσο και στους πάγκους.
Με κοντινές ηλικίες (Κόντε 44, Μοντέλα 39) και σπουδαία καριέρα στα ιταλικά γήπεδα, οι δύο σημερινοί προπονητές της Γιουβέντους και της Φιορεντίνα δε θα μπορούσαν παρά να είχαν αναμετρηθεί ουκ ολίγες φορές στους αγωνιστικούς χώρους. Για 13 χρόνια (1991-2004) ο Αντόνιο Κόντε κυριαρχούσε στη μεσαία γραμμή της Γιουβέντους, ενώ από το 1996 έως το 2009 ο Βιτσέντζο Μοντέλα δέσποζε στην επιθετική γραμμή των Σαμπντόρια και Ρόμα.
Οι δύο μονομάχοι διασταύρωσαν τα ξίφη τους, ως ποδοσφαιριστές, σε οκτώ παιχνίδια του Καμπιονάτο με τον απολογισμό να είναι συντριπτικά υπέρ του νυν τεχνικού της Γιουβέντους, με 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και καμία νίκη του αντιπάλου του! Ας δούμε αναλυτικά τα παιχνίδια*:
Σαμπντόρια-Γιουβέντους 1-1 (27/9/1997)
Γιουβέντους-Σαμπντόρια 3-0 (15/2/1998)
Σαμπντόρια-Γιουβέντους 1-2 (7/3/1999)
Ρόμα-Γιουβέντους 0-1 (17/10/1999)
Γιουβέντους-Ρόμα 2-1 (27/2/2000)
Ρόμα-Γιουβέντους 0-0 (23/12/2000)
Γιουβέντους-Ρόμα 2-2 (6/5/2001) Γκολ Μοντέλα
Γιουβέντους-Ρόμα 2-1 (19/4/2003) Γκολ Μοντέλα
Ανάλογη… πελατειακή σχέση έχουν οι δυο τους και ως προπονητές. Ο Κόντε με τη Γιουβέντους και ο Μοντέλα με Κατάνια και Φιορεντίνα έχουν τεθεί αντιμέτωποι 5 φορές ** στους πάγκους, με τον απολογισμό να είναι ξανά υπέρ του τεχνικού της Μεγάλης Κυρίας (3 νίκες Κόντε, 1 νίκη Μοντέλα, 1 ισοπαλία). Ας δούμε τους αγώνες:
Κατάνια-Γιουβέντους 1-1 (25/9/2011)
Γιουβέντους-Κατάνια 3-1 (18/2/2012)
Γιουβέντους-Φιορεντίνα 2-0 (9/2/2013)
Φιορεντίνα-Γιουβέντους 4-2 (20/10/2013)
Γιουβέντους-Φιορεντίνα 1-0 (9/3/2014)
Κόντε και Μοντέλα είχαν βίους αντίθετους ακόμη και στην εθνική Ιταλίας. Αν και οι δυο τους αγωνίστηκαν σε κοινές περιόδους στη «σκουάτρα ατζούρα», μόλις μια φορά*** αγωνίστηκαν ταυτόχρονα! Και αυτή μάλιστα… μισή, καθώς μόνο για 45 λεπτά βρέθηκαν μαζί ως συμπαίκτες στον αγωνιστικό χώρο.
5/6/1999: Ιταλία-Ουαλία 4-0 (προκρ. EURO 2000)
               Κόντε 90 λεπτά, Μοντέλα μπήκε αλλαγή στο 46’
* Πρόκειται για τα παιχνίδια που αγωνίζονταν και οι δύο, όχι για τα συνολικά παιχνίδια που έδωσαν οι ομάδες τους αυτά τα χρόνια.
** Μέσα σε αυτό το διάστημα, Γιουβέντους και Φιορεντίνα αναμετρήθηκαν ακόμη μια φορά (2-0, 25/9/2012), όμως στον πάγκο της Μεγάλης Κυρίας ήταν ο Μάσιμο Καρέρα, λόγω της τιμωρίας του Κόντε, για εμπλοκή σε στημένους αγώνες.

*** Ακόμη μια φορά έπαιξαν στον ίδιο αγώνα της εθνικής Ιταλίας, αλλά όχι ταυτόχρονα. Στο φιλικό Νορβηγία-Ιταλία 1-0 στις 3/6/2000 ο Κόντε ήταν βασικός, αλλά βγήκε αλλαγή στο 28’, ενώ ο Μοντέλα ήταν αναπληρωματικός και πέρασε στο παιχνίδι στο 77’.
Πηγή: gazzetta.gr

Έρχεται μεγάλο... "νιέτ"!

Στο αγωνιστικό κομμάτι ευελπιστούν στον ΠΑΟΚ πως το πράγμα θα στρώσει, όμως σε ένα άλλο ακανθώδες για την ΠΑΕ ζήτημα τα πράγματα δεν είναι διόλου ευχάριστα για τον Ιβάν Σαββίδη και κατ` επέκταση την ομάδα... Ο Sportdog Penalty τέντωσε τις αυτάρες του ως το... Υπουργείο Οικονομικών και τα χαμπέρια που έρχονται για τον Ιβάν Σαββίδη από την οδό Νίκης δεν είναι και πολύ ευχάριστα...
Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως
Ως γνωστόν, η πρόταση του Ιβάν είναι να καταβληθεί εφάπαξ το χρέος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, χωρίς όμως τις προσαυξήσεις. Σε αυτήν τη θέση επιμένει σταθερά ο ομογενής επιχειρηματίας, λέγοντας ότι υπάρχουν δύο λύσεις: είτε να πληρωθεί το ποσό των 12 εκατ. ευρώ είτε όχι...
Κατά καιρούς κυβέρνηση και Σαββίδης είχαν φτάσει κοντά στη λύση, αλλά ποτέ δεν συνέβη κάτι. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή της έλευσής του ότι τα χρέη της ομάδας του είναι και δικά του και δίνει μεγάλη σημασία στο να τελειώσει με τα χρέη.
Το πρωτογενές ποσό των οφειλών είναι στα 12 εκατ. ευρώ και στο τέλος αυτού του μήνα αναμένεται και νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Στόχος είναι αν υπάρξει λύση, να βάλει τα χρήματα στην αύξηση και από εκεί να καταβληθεί το ποσό προς το Δημόσιο.
Ολα τα παραπάνω είναι λίγο ή πολύ γνωστά.
Ποια είναι τα... φρέσκα κουλούρια όμως;
Το έλεγε τοπ κυβερνητικό στέλεχος σε κουβέντα στη Βουλή για τα χρέη του ΠΑΟΚ και το "τελεσίγραφο"Σαββίδη πως "το κράτος ή θα λάβει 12 εκ ή τίποτα".
"Με τον Στουρνάρα υπουργό Οικονομικών δεν θα περάσει ποτέ το αίτημα του Ιβάν να μην πληρώσει στο Δημόσιο τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις..."
Ιβάν VS Στουρνάρας, σημειώσατε 2, προς το παρόν.
Πηγή: sportdog.gr

Ποιος, ποιος, ποιος…!!

"Σκυλίσια Μέρα" με τον μεγάλο γκολτζή που σαν σήμερα έκανε ρεκόρ στην Α΄ Εθνική! Ήταν 13 Μαρτίου 1989 όταν ο Θωμάς Μαύρος έβρισκε δίχτυα κόντρα στην Καλαμαριά και γινόταν ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Α΄ Εθνικής.
Με το εύστοχο κτύπημα πέναλτι, φορώντας την φανέλα του Πανιωνίου, έφτανε τα 234 γκολ γράφοντας ιστορία. Με αξιοθαύμαστη διάρκεια στην καριέρα του, ως γνωστόν.
Μην ξεχνάμε ότι δέκα χρόνια πριν, το 1979, σαν παίκτης της ΑΕΚ βγήκε 2ος σκόρερ στην Ευρώπη!

Από το 1970 που ξεκίνησε στον Πανιώνιο ο Μαύρος έδειξε τι έφεση είχε στο σκοράρισμα. Το 1976 πήγε στην ΑΕΚ όπου μεγαλούργησε για τα επόμενα χρόνια, κερδίζοντας τίτλους, αλλά φτάνοντας και στους "4" του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Με την Ένωση έβαλε 173 γκολ.
Από το 1988 φόρεσε ξανά την φανέλα του Πανιωνίου. Σαν σήμερα το 1989 ξεπέρασε τον Μίμη Παπαιωάννου στη σχετική λίστα.
Ως το 1991 που ο Μαύρος κρέμασε τα παπούτσια του έβαλε συνολικά 260 γκολ, κατέχοντας την πρώτη θέση στους σκόρερ.Πηγή: sportdog.gr

Εφιάλτης… Αγκάνθο!

Ο Αγκάνθο μπήκε στην χθεσινή προπόνηση του Άρη και σκόρπισε χαμόγελα ελπίδας, ωστόσο την Πέμπτη (13/3) φαίνεται πως τα δεδομένα ανατράπηκαν πάλι και ακολούθησε ατομικό με τον Σούλη να πονοκεφαλιάζει.

Εφιάλτης… Αγκάνθο
Δεν λέει να «αγιάσει» ο Σούλης Παπαδόπουλος και παράλληλα η ομάδα του Άρη.

Νέος πονοκέφαλος προέκυψε στις τάξεις των «κίτρινων», καθώς ο Νταβίντ Αγκάνθο, ο οποίος «μπήκε» στις προπονήσεις χθες (Τετάρτη,12/3), σήμερα (13/3) έμεινε και πάλι εκτός κάνοντας θεραπεία.

Έτσι, μετά από αυτή την εξέλιξη, ο προπονητής του Άρη αποπροσανατολίζεται από το πλάνο που είχε καταστρώσει ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με τον Έλληνα τεχνικό να βλέπει στο πρόσωπο του Μανιά τον αντικαταστάτη του Ισπανού επιθετικού, αν αυτός δεν προλάβει να είναι έτοιμος την Κυριακή.

Κατά τα άλλα, ο Παπαδόπουλος θα έχει στην διάθεσή του, τους Πέτρο Καμινιώτη, Μπάμπη Οικονομόπουλο και Νίκο Τσουμάνη, οι οποίοι προπονήθηκαν κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα.

Τέλος, ο Ρούμπεν Πουλίδο συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα, ενώ Κοτσαρίδης και Ρέινα απουσίασαν από το πρόγραμμα λόγω τραυματισμών. Πηγή: sport-fm.gr

Τα λένε Σαρρής-Αλαφούζος!!

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, έχει ο Γιάννης Αλαφούζος, με πρώτο θέμα την αδειοδότηση του Παναθηναϊκού για την Ευρώπη. Μένει και άλλο πίσω ο Μπαϊράμι.

Τα λένε Σαρρής-Αλαφούζος
Ραντεβού με τον πρόεδρο Γιώργο Σαρρή έχει ο Γιάννης Αλαφούζος, στο οποίο θα μιλήσουν για τον φάκελο αδειοδότησης του Παναθηναϊκού.

Όπως αναφέρει η «Live Sport» η συγκεκριμένη συνάντηση κανονίστηκε ύστερα και από την προτροπή του Μισέλ Πλατινί, με τον οποίον είχε συζητήσει πρόσφατα ο πρόεδρος του της «πράσινης» ΠΑΕ.

«Βρες τα με την Ομοσπονδία», είχε αναφέρει ο πρόεδρος της UEFA στον Γιάννη Αλαφούζο.

Πάντως, από τον Παναθηναϊκό τονίζουν εδώ και καιρό ότι το θέμα της αδειοδότησης βρίσκεται σε καλό δρόμο και πως θα είναι ευκολότερη υπόθεση συγκριτικά με πέρυσι.

* Το «παρών» στα Γιάννενα για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ εκτιμάται ότι θα δώσει ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος προπονήθηκε χθες. Η συμμετοχή του Γκόρντον Σίλντεφελντ θα κριθεί τις επόμενες ημέρες. Ο Κροάτης αμυντικός ξεπέρασε το πρόβλημα στο μάτι και είναι ιατρικά έτοιμος, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα παίξει με τους Ηπειρώτες.

Από τα play off και μετά υπολογίζουν τον Εμίρ Μπαϊράμι στον Παναθηναϊκό, καθώς δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στη μέση, ενώ προέκυψε πρόβλημα και σε άλλο σημείο για τον Σουηδό μεσοεπιθετικό, που τον θέτει εκτός μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Πηγή: sport-fm.gr

Έχει αναλάβει δράση ο Καρεμπέ!

Προσπάθεια να τονώσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, ύστερα από τις δύο ήττες στα ντέρμπι, καταβάλλει ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος έχει φάει με το… κουτάλι τέτοιους αγώνες.

Έχει αναλάβει δράση ο Καρεμπέ
Κάθε τρόπο για να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στον δρόμο των επιτυχιών, ύστερα από τις δύο ήττες στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, ψάχνουν οι ιθύνοντες του συλλόγου.

Εν όψει και του επαναληπτικού με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» καταστρώνουν τα πλάνα και ετοιμάζουν την ομάδα προς αυτή την κατεύθυνση.

Κάτι ανάλογο επιχειρεί και ο Κριστιάν Καρεμπέ, από τη μεριά του, ο οποίος γνωρίζει πως οι ήττες (πόσω μάλλον σε τόσο σημαντικά ματς) μπορεί να επηρεάσουν την ψυχολογία των παικτών, με τους οποίους έχει καθημερινή επαφή και τους τονώνει την ψυχολογία για τον αγώνα με τους «κόκκινους διαβόλους».

«Δουλεύουμε για τη Μάντσεστερ και για τίποτα άλλο», αναφέρει συνεχώς ο σύμβουλος στρατηγικής της ΠΑΕ, έχοντας ως στόχο οι ποδοσφαιριστές να εμφανιστούν όπως πρέπει στην Αγγλία. Πηγή: sport-fm.gr

Αθανασιάδης: «Είμαι ένα με τον ΠΑΟΚ. Θέλω να συνεχίσω»

Την επιθυμία του να συνεχίσει να αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Στέφανος Αθανασιάδης, ο οποίος σύντομα θα κληθεί για να συζητήσει το ενδεχόμενο να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ομάδα.

Αθανασιάδης: «Είμαι ένα με τον ΠΑΟΚ. Θέλω να συνεχίσω»
Μία νίκη σαν και με αυτή με τον Ολυμπιακό έψαχνε ο ΠΑΟΚ όπως δήλωσε ο Στέφανος Αθανασιάδης, τονίζοντας πως αυτό είναι ένα νέο ξεκίνημα για τον «Δικέφαλο του Βορρά», ενώ ανέφερε πως η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι ο μεγάλος στόχος της ομάδας.

Η ΠΑΕ ετοιμάζει συμβόλαιο πολυετούς διάρκειας για τον Έλληνα φορ, που ανέφερε: «Όταν με καλέσουν, τότε πιστεύω ότι θα βρεθεί η λύση. Φυσικά και θέλω να συνεχίσω στον ΠΑΟΚ, είμαι ένα με τον ΠΑΟΚ».

Επιπλέον, χαρακτήρισε καλό προπονητή τον Χουμπ Στέφενς, διαψεύδοντας πως είχε πρόβλημα με τους παίκτες, ενώ η εξήγηση που έδωσε για το σύντομο πέρασμα του από τη Θεσσαλονίκη ήταν: «πως δεν κόλλησε στο όλο κλίμα και την λειτουργία της ομάδας».

Αναλυτικά

Για τη νίκη επί του Ολυμπιακού: «Είναι μία νίκη για την ψυχολογία της ομάδας. Είναι ένα νέο ξεκίνημα για όλους μας, αν και βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της σεζόν. Με την παρουσία ενός νέου προπονητή, που όμως ήταν κοντά μας όλο αυτό το διάστημα και γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα και τους παίκτες ξεχωριστά. Αυτή τη νίκη την θέλαμε πάρα πολύ, γιατί έχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολα παιχνίδια και στους δύο θεσμούς που συμμετέχουμε. Και στο πρωτάθλημα αλλά και στο κύπελλο. Ο μεγάλος στόχος αναμφίβολα είναι το Κύπελλο».

Για το αν ισχύει και στο νέο ξεκίνημα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό η ρήση "η αρχή είναι το ήμισυ του παντός": «Ασφαλώς. Το καταφέραμε, γιατί με αυτή τη νίκη δείξαμε πως σαν ομάδα έχουμε στοιχεία όπως το πάθος και η δύναμη, στοιχεία που είναι απαραίτητα για να μας βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων μας. Ειδικά σε αυτά τα παιχνίδια, όλοι γνωρίζουμε πως εκτός από την ποιότητα, πρέπει να δείχνουμε πάθος και δύναμη για να κερδίζουμε. Και αυτά τα στοιχεία, τα είχαμε στο παιχνίδι μας».

Για το αν θα υπάρξει συνέχεια στην καλή εμφάνιση της περασμένης Κυριακής: «Δεν σας κρύβω, πως από την αρχή ψάχναμε να κάνουμε μία τέτοια εμφάνιση, με τα στοιχεία που παραθέσαμε. Ήρθε σε αυτό το παιχνίδι και καλώς ήρθε. Η συνέχεια, κακά τα ψέματα πρέπει να είναι ανάλογη. Δεν πρέπει να μείνουμε στο προηγούμενο παιχνίδι, οφείλουμε σαν ομάδα να δείξουμε ακόμη καλύτερα στοιχεία σε συνδυασμό με το πάθος για να έρθουν κι άλλα νικηφόρα αποτελέσματα».

Για τον στόχο της κατάκτησης του Κυπέλλου και της συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ: «Τα θέλουμε και τα δύο. Το κύπελλο, όπως προανέφερα και τη συμμετοχή μας στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρωτάθλημα έχουμε περισσότερους αγώνες, αν συμπεριλάβουμε και τις αναμετρήσεις στα πλέι οφ που θα γίνουν τον Μάιο. Στο κύπελλο, είναι λιγότερα τα παιχνίδια, αλλά εξίσου καθοριστικά για να φθάσουμε στον στόχο μας».

Για το αν έχει στόχο να ξεπεράσει την επίδοση των 14 γκολ του περσινού πρωταθλήματος: «Αυτό που επιθυμώ είναι να κερδίζει η ομάδα μου. Με τα γκολ που πετυχαίνω μπορεί να επιτευχθεί και ένας προσωπικός στόχος. Αυτό που προσπαθώ κάθε χρόνο είναι να σημειώνω διψήφιο αριθμό σε γκολ. Αυτό θέλω να έρθει και φέτος».

Για το ενδεχόμενο να ανανεώσει το συμβόλαιο του: «Είναι ένα κομμάτι που αφορά τη διοίκηση. Όταν με καλέσουν, τότε πιστεύω ότι θα βρεθεί η λύση. Φυσικά και θέλω να συνεχίσω στον ΠΑΟΚ, είμαι ένα με τον ΠΑΟΚ».

Για το στόχο της παρουσίας στο Μουντιάλ: «Η παρουσία σε ένα Μουντιάλ αποτελεί όνειρο για κάθε παίκτη ανεξάρτητα από την ηλικία του. Και ασφαλώς θέλω να είμαι στο Μουντιάλ».

Για το τι άλλαξε ο Γιώργος Γεωργιάδης στην ομάδα του ΠΑΟΚ: «Με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προπονητή, όλα τα παιδιά έδειξαν πολύ μεγάλο πάθος γιατί ήθελαν να διεκδικήσουν μια θέση στην ενδεκάδα. Και με τον Ολυμπιακό, το δείξαμε όλοι αυτό».

Για το αν έχει την ίδια καλή εικόνα του αγώνα με τον Ολυμπιακό και κόντρα στον Άρη ο ΠΑΟΚ: «Το πιστεύω και μπορεί και ακόμη περισσότερο».

Για τον Χουμπ Στέφενς: «Ο κ. Στέφενς είναι καλός προπονητής, πιστεύω ότι δεν είχε κανένα θέμα με τα παιδιά όπως ακούστηκαν διάφορες φήμες. Απλά το δικό μου σκεπτικό, είναι πως δεν "κόλλησε" στο όλο κλίμα και την λειτουργία της ομάδας».

Για το αν ο ανταγωνισμός μπορεί να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας: «Η ομάδα έχει πολύ καλό υλικό. Αυτό που πρέπει να πετύχουμε, είναι να γίνουμε πιο ομάδα. Σε κάθε παιχνίδι να προσπαθούμε περισσότερο. Πιστεύω ότι από εδώ και πέρα θα το καταφέρουμε, μέσα από την δουλειά, πρέπει όμως να το "βγάζουμε" και μέσα στο γήπεδο».

Για την παρουσία του κόσμου κόντρα στον Ολυμπιακό: «Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συμπαράσταση. Τους θέλουμε συνεχώς δίπλα μας, για να ανέβουμε ακόμη υψηλότερα και να πετύχουμε τους στόχους μας».

Προστατεύουν τον Δάρα!

Θα περιμένει λίγο ακόμα για να αναλάβει επικεφαλής στον Πανιώνιο ο Χρήστος Δάρας, ώστε να μην υποστεί τις βάσει νόμου κυρώσεις. Αναβολή από το Πρωτοδικείο θα ζητήσει η ομάδα πρωτοβουλίας.

Προστατεύουν τον Δάρα
Την απόφαση να ζητήσουν αναβολή από το Πρωτοδικείο για την κατάθεση του ψηφοδελτίου μέσω του οποίου θα σχηματιστεί το νέο ΔΣ του Πανιωνίου πήρε η ομάδα πρωτοβουλίας.

Αυτή η σκέψη υπήρχε εδώ και λίγες ημέρες και έγινε τελικά πράξη. Ο λόγος είναι ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο διαχειριστικός έλεγχος στην ΠΑΕ. Οπότε δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τον άνοιγμα που υπάρχει αν και εκτιμάται πως είναι κοντά στα 8,5 εκατομμύρια ευρώ.

Επικεφαλής στον σύλλογο θα τεθεί ως γνωστόν ο Χρήστος Δάρας, αλλά δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα είναι αυτός που θα αναλάβει να βάζει την υπογραφή του. Ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία του να «τρέξει» από τώρα την ομάδα, αλλά πείστηκε τελικά να κάνει λίγη υπομονή, διότι δεν είναι σωστό να κουβαλήσει στην πλάτη του τις… αμαρτίες άλλων και να υποστεί τις συνέπειες, που βάσει του νέου νόμου είναι πολύ αυστηρές.Πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπουν» ξανά Ράγιος στο Περιστέρι!

Η περίπτωση του Ρούμπεν Ράγιος επανέρχεται για τον Ατρόμητο, ο οποίος σκοπεύει να «εκμεταλλευτεί» την υπόθεση του Ισπανού μεσοεπιθετικού που είναι φευγάτος από την Μακάμπι Χάιφα.

«Βλέπουν» ξανά Ράγιος στο Περιστέρι
Δεδομένη θεωρείται στο Ισραήλ η αποχώρηση του Ρούμπεν Ράγιος από τη Μακάμπι Χάιφα, ύστερα από την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση του Ισπανού μεσοεπιθετικού μετά το εγκληματικό τάκλιν που έκανε στον Ραφί Νταχάν, που λίγο έλειψε να του κόψει το πόδι στα δύο.

Από εκείνη τη στιγμή έχουν υπάρξει αρκετές αντιδράσεις για τον 27χρονο παίκτη, ο οποίος απειλείται με μηνύσεις και ο σύλλογός του σκοπεύει να τον πουλήσει άμεσα για να μην έχει πρόβλημα.

Σύμφωνα με τη στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay, ο Ράγιος είχε απασχολήσει ξανά τον Ατρόμητο τον περασμένο Γενάρη, όμως τα χρήματα που ζητούσαν οι Ισραηλινοί δεν μπορούσαν να τα δώσουν οι Περιστεριώτες.

Τώρα, όμως, τα δεδομένα έχουν αλλάξει δραματικά και παρουσιάζεται εξαιρετική ευκαιρία για τους «κυανόλευκους» να αποκτήσουν τον Ισπανό, κάνοντας νέα πρόταση στη Μακάμπι Χάιφα που θέλει να τον ξεφορτωθεί.

Παράλληλα, στο Ισραήλ υποστηρίζουν ότι ο ΠΑΟΚ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον πρώην παίκτη του Αστέρα Τρίπολης και η «δουλειά» μπορεί να γίνει με ένα ποσό της τάξεως του μισού εκατ. ευρώ. Πηγή: sport-fm.gr

Προβληματισμός για τα χαφ!

Λύσεις για να καλυφθεί το κενό του Κοστίν Λάζαρ στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ ψάχνει ο Γιώργος Γεωργιάδης, αφού ο Ρουμάνος χαφ θα χάσει όλη την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Προβληματισμός για τα χαφ
«Πονοκέφαλο» δημιουργεί στον Γιώργο Γεωργιάδη ο τραυματισμός του Κοστίν Λάζαρ, ο οποίος – σύμφωνα με την ενημέρωση του ΠΑΟΚ – θα απουσιάσει περίπου τρεις εβδομάδες από τις υποχρεώσεις της ομάδας.

Ωστόσο, στον «Δικέφαλο του Βορρά» είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αποθεραπεία των ποδοσφαιριστών και αυτό σημαίνει ότι ο Ρουμάνος χαφ θα μείνει εκτός δράσης περίπου έναν μήνα.

Δηλαδή, ο διεθνής άσος θα απουσιάσει από τους αγώνες με Αρη (εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός), Απόλλωνα Σμύρνης (εκτός), Καλλονή (εντός), Ατρόμητο (εντός) και Λεβαδειακό (εκτός). Πέρα από τον τραυματισμό του Λάζαρ, υπάρχει και η περίπτωση του Χέντβινχες Μαντούρο.

Ο Ολλανδός μεσοαμυντικός έχει ενοχλήσεις στον προσαγωγό και ο 41χρονος προπονητής σκοπεύει να τον προφυλάξει εν όψει και των κρίσιμων αγώνων που έχουν οι Θεσσαλονικείς στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό και τα ματς για τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Παράλληλα, ο Γεωργιάδης θέλει να δώσει «ανάσες» στον Κατσουράνη, ο οποίος έχει επιβαρυνθεί αρκετά από τους συνεχόμενους αγώνες του ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Επαφές για το «λίφτινγκ» της Λεωφόρου!

Τις απαραίτητες επαφές, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τη Λεωφόρο, έχει κάνει εδώ και καιρό ο Γιάννης Αλαφούζος. Στα… σκαριά ετοιμασίες στο γήπεδο εν όψει της νέας σεζόν.

Επαφές για το «λίφτινγκ» της Λεωφόρου
Καθημερινές είναι οι επαφές του Γιάννη Αλαφούζου με τους εμπλεκόμενους φορείς για το θέμα της Λεωφόρου και την περαιτέρω αξιοποίηση του γηπέδου την επόμενη πενταετία.

Εκείνο που τονίζουν στην «πράσινη» ΠΑΕ, υιοθετώντας την θέση του Ερασιτέχνη, είναι ότι η Λεωφόρος είναι το σπίτι του συλλόγου και κανείς δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό στην περιοχή, χωρίς να λάβει πρώτα τη συγκατάθεσή τους.

Με στόχο την ισχυροποίηση της θέσης του «τριφυλλιού» ο κ. Αλαφούζος έχει επαφές προς αυτή την κατεύθυνση, έχοντας στο μυαλό τον εκσυγχρονισμό του γηπέδου εν όψει της συμμετοχής της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Εκείνο που απασχολεί τον πρόεδρο της ΠΑΕ είναι να πάρει το «πράσινο φως» για την έναρξη των έργων επέκτασης και καλλωπισμού της Λεωφόρου (με την άντληση των απαραίτητων κονδυλίων) μετά το τέλος των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, ώστε να είναι έτοιμο προς χρήση με την έναρξη της ερχόμενης περιόδου.Πηγή: sport-fm.gr

Πάει για το καλοκαίρι ο Ολαϊτάν!

Δεν δείχνουν να βιάζονται στον Ολυμπιακό για την επιστροφή του Μάικλ Ολαϊτάν στους αγωνιστικούς χώρους, με το ενδεχόμενο να αγωνιστεί από τη νέα σεζόν να είναι υπαρκτό.

Πάει για το καλοκαίρι ο Ολαϊτάν
Μεγάλη ήταν η χαρά που έδωσε ο Μάικλ Ολαϊτάν με τη χθεσινή του παρουσία στο γεύμα που είχε το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού, έχοντας πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν όλες αυτές τις μέρες μετά την κατάρρευσή του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Η επιστροφή, όμως, του Νιγηριανού επιθετικού στους αγωνιστικούς χώρους θα αργήσει, αφού οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν όλες αυτές τις μέρες θέλουν συνεχίσουν τις εξετάσεις για να διαπιστώνουν βήμα-βήμα την κατάστασή του.

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται η επίσημη ενημέρωση από το ιατρικό τιμ που τον εξέταζε και πιθανότατα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα λυθούν όλες οι απορίες που έχουν δημιουργηθεί για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Όπως γράφει ο «Πρωταθλητής», ο 22χρονος παίκτης θα συνεχίσει να υποβάλλεται σε εξετάσεις και θα επιστρέψει στη δράση, μόλις είναι απόλυτα έτοιμος για να τεθεί ξανά στη διάθεση του Μίτσελ.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει πως το πιο πιθανό σενάριο – αν λάβουμε υπ’ όψιν μας και το σοκ που υπέστη ο νεαρός άσος – είναι να μπει σε κανονικούς ρυθμούς το καλοκαίρι (στην προετοιμασία εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου), αφού η σεζόν ολοκληρώνεται στις 26 Απριλίου και απομένει 1,5 μήνας μέχρι το τέλος της. Πηγή: sport-fm.gr

«Κίτρινη» καταιγίδα για Σκόρδα!

Εξελίξεις μπορεί να υπάρξουν άμεσα στον Άρη, ύστερα από την αποχώρηση των τεσσάρων, συνολικά, συμβούλων από το Δ.Σ. της ΠΑΕ.

«Κίτρινη» καταιγίδα για Σκόρδα
Ο ένας μετά τον άλλο οι συνεργάτες του Λάμπρου Σκόρδα αποχωρούν από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Αρης, δημιουργώντας ηθικό θέμα αλλά και θέμα στη λειτουργία του συλλόγου.

Αυτό ενδέχεται να προκαλέσει νέες εξελίξεις στο «κίτρινο» στρατόπεδο χωρίς, να αποκλείεται η αποχώρηση και των δυο τελευταίων συμβούλων (του Θανάση Κώνστα και του Στέφανο Τσιόνκη), αφήνοντας μόνο του τον πρόεδρο της ΠΑΕ.

Η 18η Μαρτίου, κατά την οποία εκδικάζεται το αίτημα της «ΚΜΑ» για την αντικατάσταση της διοίκησης Σκόρδα, θα αποτελέσει ορόσημο για τις διοικητικές εξελίξεις.

Οι δύο μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ, (ΑΣ και «ΚΜΑ»), επικαλούμενοι το σοβαρό θέμα λειτουργίας που προκύπτει για την ΠΑΕ από τις παραιτήσεις, θα ενισχύσουν το αίτημα αντικατάστασης της παρούσας διοίκησης.Πηγή: sport-fm.gr

«Η Βαλένθια μπορεί να κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ»

Πεπεισμένος είναι ο Χουάν Αντόνιο Πίτσι ότι η Βαλένθια μπορεί να κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ τη φετινή χρονιά, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του.

«Η Βαλένθια μπορεί να κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ»
Όσο το δυνατόν πιο μακριά θέλει να πάει η Βαλένθια στο Γιουρόπα Λιγκ και γιατί όχι να μην το κατακτήσει κιόλας, σύμφωνα με τον Χουάν Αντόνιο Πίτσι.

«Θέλουμε να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά μπορούμε», τόνισε ο τεχνικός της ισπανικής ομάδας και πρόσθεσε:

«Το ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο, γιατί μόνο ένας μπορεί να είναι ο πρωταθλητής, αλλά κανείς δεν μπορεί να μας πει ότι δεν μπορούμε να κατακτήσουμε το Γιουρόπα Λιγκ».

Ο 45χρονος Αργεντινός συμπλήρωσε: «Έχουμε προχωρήσει στη διοργάνωση και έρχονται δύσκολα παιχνίδια» και κατέληξε:

«Η αλήθεια είναι ότι κάθε παιχνίδι είναι περίπλοκο, αλλά θα διατηρήσουμε τον ενθουσιασμό μας για να κατακτήσουμε το τρόπαιο, όσο είμαστε στη διοργάνωση». Πηγή: sport-fm.gr

«Στοπ» στην εκκαθάριση της ΑΕΚ!

Σε προσωρινή παύση οδηγήθηκε η διαδικασία εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΕΚ, λόγω της υπόθεσης με τον Μάκη Ψωμιάδη και ύστερα από επιθυμία του Χάρη Οικονομόπουλου. Εκνευρισμένοι είναι στην «Ένωση».

«Στοπ» στην εκκαθάριση της ΑΕΚ
Σε προσωρινή αναστολή έχει μπει η εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΚ, ύστερα από ενέργειες του Χάρη Οικονομόπουλου.

Ο γνωστός δικηγόρος προσπαθούσε εδώ και μήνες να πετύχει την παύση της διαδικασίας μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση των «κιτρινόμαυρων» με τον Μάκη Ψωμιάδη και τα κατάφερε χθες, ύστερα από τη δικαστική απόφαση.

Η κύρια αγωγή που έχει καταθέσει θα εκδικαστεί στις 28 Μαρτίου και ως τότε δεν μπορεί να προχωρήσει η ΠΑΕ σε διάλυση- ενώ κόντευε- και να απαλλαγεί από χρέη.

Στην ΑΕΚ εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι, όπως αναφέρεται στο «Goal», καθώς θεωρούν πως πρόκειται για προσωπικό ζήτημα του Χάρη Οικονόπουλου, που βάζει «φρένο» στα δικά τους πλάνα, ρισκάροντας τα όσα σχεδιάζουν. Επιπλέον, αναμένεται να κάνουν προσπάθειες ώστε να τον πείσουν να μην «τραβήξει» το θέμα μετά τα τέλη του μήνα.
Πηγή: sport-fm.gr

Στο προσκήνιο ο Καμάτσο!

Μεγαλώνει η λίστα των προπονητών για την τεχνική ηγεσία της Εθνικής με το όνομα του Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο να προστίθεται στους υποψήφιους αντικαταστάτες του Φερνάντο Σάντος. Δύσκολα του Γιοβάνοβιτς.

Στο προσκήνιο ο Καμάτσο
Η ομοσπονδία εξετάζει περιπτώσεις προπονητών από την ισπανική αγορά και μία από τις τελευταίες προτάσεις είναι ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Κίνας, Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο. Ο 58χρονος Ισπανός διαθέτει πλούσιο βιογραφικό και σαφώς θα προσμετρήσει η εμπειρία του σε πάγκους εθνικών ομάδων. Την τετραετία 1998-2002 ήταν προπονητής στην Εθνική Ισπανίας, ενώ από το 2011 έως το 2013 διετέλεσε ομοσπονδιακός τεχνικός στην Κίνα.

Οι σύλλογοι που έχει εργαστεί στο παρελθόν είναι οι: Ρεάλ Μαδρίτης, Μπενφίκα, Εσπανιόλ, Σεβίλλη, Οσασούνα και Ράγιο Βαγεκάνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τεχνικός διευθυντής της «γαλανόλευκης», Τάκης Φύσσας είχε προπονητή τον Καμάτσο στην Μπενφίκα για έξι μήνες το 2004 και επίσης, ο Κώστας Κατσουράνης δούλεψε με τον Ισπανό στους «αετούς» της Λισαβόνας, την περίοδο 2007-2008.

Ρήτρα αποδέσμευσης για Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Απομακρύνεται η περίπτωση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθώς ο Σέρβος τεχνικός έχει συμβόλαιο με την Αλ Νασρ για ακόμα μία σεζόν και το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχει υψηλή ρήτρα αποδέσμευσης με την ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η επιθυμία του πρώην προπονητή του ΑΠΟΕΛ είναι να εργαστεί στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ωστόσο η ΕΠΟ δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλλει τη ρήτρα που είναι αρκετά μεγάλη και ξεπερνάει κατά πολύ το διαθέσιμο μπάτζετ της ομοσπονδίας.

Στο μεταξύ, ο Χαβιέ Αγκίρε που είχε προταθεί φαίνεται ότι κλείνει σε σύλλογο της Ιαπωνίας με εξαιρετικό συμβόλαιο οπότε και η δική του περίπτωση απομακρύνεται. Πηγή: sport-fm.gr

Αρχίζουν τα «γούστα»…!

Αναμετρήσεις για όλα τα… γούστα περιλαμβάνει το μενού της φάσης των «16» του Europa League. Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δύο «εμφύλιοι» Γιουβέντους-Φιορεντίνα και Σεβίλλη-Μπέτις.

Αρχίζουν τα «γούστα»…
«Ζεσταίνεται» σιγά-σιγά το… πράγμα στο Europa League. Η δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία και τα παιχνίδια αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Από το πρόγραμμα της φάσης των «16», ξεχωρίζουν οι δύο «εμφύλιοι», ένας ιταλικός και ένας ισπανικός. Στη γειτονική χώρα, τίθενται αντιμέτωπες Γιουβέντους και Φιορεντίνα, τέσσερις μέρες μετά την αναμέτρησή τους για το πρωτάθλημα. Το κλίμα έχει…. φορτιστεί και αφορμή στάθηκε το μήνυμα των «μπιανκονέρι» στο twitter. «Καλή η Φιορεντίνα για μεσημεριανό, την περιμένουμε την Πέμπτη και για δείπνο» γράφτηκε μετά το 1-0 επί των «βιόλα». Οι δύο ομάδες έχουν κοντραριστεί άλλη μια φορά στο παρελθόν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (σ.σ. UEFA Cup), με τη Γιουβέντους να παίρνει την πρόκριση, με νίκη 3-1 στο Τορίνο και ισοπαλία 0-0 στη Φλωρεντία.

Στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Ανδαλουσία, θα τεθούν αντιμέτωπες η Σεβίλλη και η Μπέτις, δύο ομάδες οι οποίες δεν έχουν ούτε πολιτικές, ούτε ταξικές διαφορές. Αυτές αφορούν μόνο το ποδόσφαιρο και θα είναι η πρώτη φορά, που η πόλη θα χωριστεί στη μέση για ευρωπαϊκή διοργάνωση. Οι πρόεδροι των δύο ομάδων έστειλαν μήνυμα διαφήμισης της πόλης μέσω των δύο αναμετρήσεων, αλλά όταν θα γίνει η σέντρα, όλα θα ξεχαστούν. Τα μέτρα ασφαλείας είναι ισχυρά, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Από εκεί και πέρα, το μενού περιλαμβάνει παιχνίδια επιπέδου Champions League, όπως τα: Πόρτο-Νάπολι και Τότεναμ-Μπενφίκα και αναμετρήσεις, στις οποίες υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, όπως οι: Λουντογκόρετς-Βαλένθια και Λιόν-Βικτόρια Πλζεν. Ανοιχτά για προγνωστικά είναι τα παιχνίδια Βασιλεία-Σάλτσμπουργκ και Αλκμάαρ-Ανζί.

Το σημερινό πρόγραμμα

Στις 20:00

Πόρτο-Νάπολι
Βασιλεία-Σάλτσμπουργκ
Λουντογκόρετς-Βαλένθια

Στις 22:05

Γιουβέντους-Φιορεντίνα
Σεβίλλη-Μπέτις
Τότεναμ-Μπενφίκα
Λιόν-Βικτόρια Πλζεν
Αλκμάαρ-Ανζί

** Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν την ερχόμενη Πέμπτη 20 Μαρτίου Πηγή: sport-fm.gr

Ο Μάσα στο πλευρό του Σούμι!!

«Μίχαελ είσαι πάντα μαζί μου», έγραψε στο Twitter ο Φελίπε Μάσα. Τα αρχικά του Γερμανού πιλότου βρίσκονται στο πάνω μέρος του κράνους του Βραζιλιάνου πιλότου.

Ο Μάσα στο πλευρό του Σούμι!
Λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Formula 1 ο Φελίπε Μάσα ανέβασε φωτογραφία του κράνους του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter με ένα μήνυμα προς τον Μίχαελ Σουμάχερ, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Στο πάνω μέρος του καινούριου κράνους του Βραζιλιάνου πιλότου της Williams βρίσκονται τα αρχικά του ονόματος του Μίκαελ Σουμάχερ.

«Ο Μίχαελ είναι πάντα μαζί μου. Να είσαι δυνατός αδερφέ», έγραψε στο Twitter ο Φελίπε Μάσα.


Πηγή: sport-fm.gr

Έκαναν τους πρωταθλητές… πελάτες!

Οι Νετς επικράτησαν 96-95 στο Μαϊάμι και μετρούν 3/3 απέναντι στους πρωταθλητές. Προελαύνουν Σπερς και Κλίπερς, «ανεβαίνει» στη λίστα των κορυφαίων ο Νοβίτσκι. Νέα καλή εμφάνιση από Καλάθη.

Έκαναν τους πρωταθλητές… πελάτες
Οι Νετς έχουν βρει το κουμπί των πρωταθλητών. Με τη νίκη τους, 96-95, στο Μαϊάμι έφτασαν τις τρεις σε ισάριθμα ματς φέτος μεταξύ τους, ενώ τους είχαν κερδίσει και σε δύο φιλικά προετοιμασίας. Ο Πολ Πιρς είχε 29 πόντους, 17 εξ αυτών στο τρίτο δωδεκάλεπτο, ενώ στην τελευταία επίθεση ο Σον Λίβινγκστον έκλεψε την μπάλα διαφυλάσσοντας το προβάδισμα της ομάδας του.

Σε εξαιρετική φόρμα και με το κορυφαίο ρεκόρ στο ΝΒΑ, οι Σπερς επιβλήθηκαν 103-90 των Μπλέιζερς κι έφτασαν τις οκτώ διαδοχικές νίκες. Μία περισσότερη μετρά το σερί των Κλίπερς, που με 30 πόντους και 15 ριμπάουντ του Μπλέικ Γκρίφιν επικράτησαν 111-98 των Ουόριορς. Ο Ντάνι Γκρέιντζερ πέτυχε 18 πόντους ερχόμενος από τον πάγκο για τους γηπεδούχους.

Οι Γκρίζλις πέρασαν με 90-88 από τη Νέα Ορλεάνη με καλάθι του Μάικ Κόνλεϊ 1,5’’ πριν το τέλος. Ο Νικ Καλάθης έκανε μία ακόμη καλή εμφάνιση έχοντας 6 πόντους (2/2 βολές, 2/4 δίποντα), 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ σε 14:53, ενώ ο Κώστας Κουφός έπαιξε μόλις 4:56 έχοντας 2 πόντους (1/2 δίποντα) κι 1 ριμπάουντ.

Οι Νικς σάρωσαν τους Σέλτικς στη Βοστώνη με 116-92 με 34 πόντους του Καρμέλο Άντονι και με πέντε σερί νίκες ελπίζουν ακόμη στα play offs, ενώ οι Σίξερς παρέμειναν χωρίς επιτυχία για 18ο ματς χάνοντας με 115-98 από τους Κινγκς.

Τέλος, οι Μάβερικς νίκησαν 108-101 τους Τζαζ με 31 πόντους του Ντιρκ Νοβίτσκι που ξεπέρασε τον Τζον Χάβλιτσεκ και πλέον είναι δωδέκατος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ με 26.426 και πλέον κυνηγά τον ενδέκατο Ντόμινικ Γουίλκινς με 26.668.

Αναλυτικά:

Μαϊάμι Χιτ-Μπρούκλιν Νετς 95-96 Μπος 24, Ουέιντ 22, Τζέιμς 19, Τσάλμερς 14-Πιρς 29, Τελέτοβιτς 17, Λίβινγκστον 13, Μπλάτσε 11.

Ορλάντο Μάτζικ-Ντένβερ Νάγκετς 112-120 Αφλάλο 24, Βούτσεβιτς 20 (16 ριμπ.), Νέλσον 19, Ολαντίπο 15, Χάρις 11, Ο’ Κουίν 10-Φαρίντ 26, Τσάντλερ 21 (10 ριμπ.), Χίκσον 20, Λόσον 17 (12 ασίστ), Άρθουρ 14.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Σακραμέντο Κινγκς 98-115 Σιμς 20 (10 ριμπ.), Άντερσον 17, Γιανγκ 16, Κάρτερ-Ουίλιαμς 13, Ρότεν 10-Γκέι 27, Τόμας 20, Κάζινς 19 (12 ριμπ.), Μάκλεμορ 15, Τόμπσον 14.

Τορόντο Ράπτορς-Ντιτρόιτ Πίστονς 101-87 ΝτεΡόζαν 25, Τζόνσον 20, Λάουρι 19, Βαλαντσιούνας 8 (13 ριμπ.)-Τζένινγκς 24, Ντράμοντ 16, Μονρό 13 (10 ριμπ.), Σμιθ 13, Μπάινουμ 12.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Σάρλοτ Μπόμπκατς 85-98 Γουόλ 23, Μπιλ 18, Γκορτάτ 12 (10 ριμπ.)-Τζέφερσον 26 (10 ριμπ.), Γουόκερ 16, Χέντερσον 13, Κιντ-Τζίλκριστ 10 (12 ριμπ.), Ντάγκλας-Ρόμπερτς 10.

Μπόστον Σέλτικς-Νιου Γιορκ Νικς 92-116 Γκριν 27, Χάμφρις 15, Μπέιλες 15, Σάλιντζερ 10-Άντονι 34, Χάρνταγουεϊ 22, Σμιθ 13, Όλντριτς 12 (10 ριμπ.).

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 88-90 Ντέιβις 29 (10 ριμπ.), Ρίβερς 14, Ρόμπερτς 12, Μόροου 10-Κόνλεϊ 16, Γκασόλ 15, Ράντολφ 13, Άλεν 13.

Γιούτα Τζαζ-Ντάλας Μάβερικς 101-108 Μπερκ 20, Καντέρ 18 (11 ριμπ.), Φέιβορς 15, Μπερκς 13, Τζέφερσον 12-Νοβίτσκι 31, Έλις 16 (11 ασίστ), Χάρις 12, Έλινγκτον 11, Καλντερόν 10.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 103-90 Μιλς 15, Γκριν 14, Τζινόμπιλι 13, Σπλίτερ 12 (10 ριμπ.), Λέοναρντ 12, Ντάνκαν 10 (11 ριμπ.)-Λίλαρντ 23, Όλντριτζ 14, Μπατούμ 13 (14 ριμπ.), Μάθιους 13, Ράιτ 10.

Φίνιξ Σανς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 101-110 Ντράγκιτς 20, Μαρκίφ Μόρις 18 (10 ριμπ.), Φράι 17, Μπλέντσοου 15, Μάρκους Μόρις 14, Πλάμλι 9 (10 ριμπ.)-Ίρβινγκ 23, Χόους 19, Ντενγκ 18, Τόμπσον 13, Τζακ 11, Γουέιτερς 10.

Λος Άντζελες Κλίπερς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 111-98 Γκρίφιν 30 (15 ριμπ.), Πολ 16 (12 ασίστ), Γκρέιντζερ 18, Γκριν 13, Κόλισον 11, Μπαρνς 11, Τζόρνταν 10 (11 ριμπ.)-Τόμπσον 26, Λι 20, Κάρι 13 (11 ασίστ), Ιγκουοντάλα 13, Γκριν 10.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Μπαρτζώκας: «Είμαστε… λιγότεροι»

Υποχρεωμένος να παλέψει για το καλύτερο δυνατό παρά τις απουσίες Σπανούλη και Πρίντεζη είναι ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπαρτσελόνα, όπως δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Μπαρτζώκας: «Είμαστε… λιγότεροι»
Ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει την αήττητη στο Top 16 Μπαρτσελόνα χωρίς Σπανούλη και Πρίντεζη, αλλά είναι υποχρεωμένος να δώσει τη μάχη του την Παρασκευή στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», όπως δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατά την αναχώρηση της αποστολής για τη Βαρκελώνη.

«Είναι αντικειμενικά δύο πολύ σημαντικές απουσίες. Είμαστε λιγότεροι ποσοτικά και ποιοτικά. Είναι το δυσκολότερο παιχνίδι στον όμιλο, γιατί παίζουμε με μια αήττητη ομάδα. Θα χρειαστεί να κάνουμε πολύ καλό ομαδικό παιχνίδι σε άμυνα κι επίθεση για να αντεπεξέλθουμε», δήλωσε ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης.

Ερωτηθείς αν το παιχνίδι αυτό είναι τελικός για την ομάδα του, απάντησε: «Δεν ξέρω αν είναι τελικός. Είχαμε σαν στόχο να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να νικήσουμε, αλλά έχουμε άλλα τέσσερα παιχνίδια για να μπορέσουμε να περάσουμε στα προημιτελικά, που ήταν και ο αρχικός μας στόχος».

Από πλευράς παικτών, ο Ιωάννης Παπαπέτρου δήλωσε: «Πάμε στη Βαρκελώνη με απουσίες, αλλά με στόχο τη νίκη κάνοντας το καλύτερο δυνατό. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα όλη την εβδομάδα. Πιστεύω πως θα είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Δεν έχει σημασία που η Μπαρτσελόνα είναι πρώτη και αήττητη, εμείς πάμε για να νικήσουμε. Για να καλύψουμε τις απουσίες πρέπει οι υπόλοιποι να δώσουμε το 100% με πολλή ενέργεια και θέληση. Δεν βλέπουμε μακριά, βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ανάλογα με το αποτέλεσμα θα δούμε τι θα κάνουμε τα επόμενα παιχνίδια».

Αλβέρτης: «Να μπούμε στο σωστό δρόμο»

Σύνθημα… αντεπίθεσης έδωσε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης στον Παναθηναϊκό εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης της Παρασκευής με την Αναντολού Εφές. «Αποφασιστικότητα και πάθος», ζήτησε ο Μπράμος.

Αλβέρτης: «Να μπούμε στο σωστό δρόμο»
Νέα αρχή με νέο προπονητή θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζοντας την Παρασκευή την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη για τη δέκατη αγωνιστική του Top 16. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης έδωσε το σύνθημα.

«Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, ειδικά στην Ευρωλίγκα και όταν παίζεις εκτός έδρας. Η Εφές παίζει τώρα καλύτερα από ό,τι στην αρχή της σεζόν. Στόχος μας είναι η νίκη και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να επιστρέψουμε στο σωστό δρόμο και να προκριθούμε στα play offs. Πιστεύω πως ο ρυθμός θα είναι ένα μεγάλο κλειδί για τον αγώνα. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στους αντιπάλους να επιβάλουν τον δικό τους και να παίξουν με τον τρόπο που τους ταιριάζει στο γήπεδό τους. Θα πρέπει να επιβάλουμε εμείς το δικό μας ρυθμό», δήλωσε ο νέος προπονητής του «τριφυλλιού», που δεν υπολογίζει στους Γκιστ και Κάρι.

Από την πλευρά του, ο Μάικ Μπράμος τόνισε: «Η Εφές είναι μια ομάδα με πολλούς ποιοτικούς παίκτες. Τους αρέσει να παίζουν γρήγορα και έχουν καλούς σουτέρ, αλλά και κάποιους δυνατούς ψηλούς. Θα είναι πολύ σημαντικό για μας να παίξουμε με πολλή ενέργεια, πάθος και να προσπαθήσουμε περισσότερο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Θα είναι το πρώτο μας παιχνίδι με το νέο μας προπονητή. Είναι μια διαφορετική φωνή στην προπόνηση. Ξέρουμε πως είναι δύσκολο να αλλάξεις πολλά σε τόσο λίγο χρόνο, αλλά θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε κάποια μικρά πράγματα για την ώρα. Στο μυαλό μας έχουμε ότι πρέπει να παίξουμε με περισσότερη ενέργεια και να είμαστε πιο αποφασισμένοι».

Πλήγμα με Τεόντοσιτς στην ΤΣΣΚΑ!!

Εκτός δράσης για τουλάχιστον δύο εβδομάδες θα μείνει ο Μίλος Τεόντοσιτς λόγω τραυματισμού στο πόδι.

Πλήγμα με Τεόντοσιτς στην ΤΣΣΚΑ!
Τον βασικό της πλέι μέικερ στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν χάνει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Μίλος Τεόντοσιτς λόγω θλάσης στη δεξιά γάμπα θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Ο Σέρβος γκαρντ θα χάσει σίγουρα τα τέσσερα προσεχή ματς της ομάδας του, με Παρτιζάν, Κράσνι Οκτιάμπρ, Ρεάλ Μαδρίτης και Νεπτούνας, ενώ θα ακολουθήσει συντηρητική θεραπεία και σε δέκα μέρες θα επανεξεταστεί.

Αντίστοιχο πρόβλημα, αλλά στο αριστερό του πόδι είχε αντιμετωπίσει ο Τεόντοσιτς στο φινάλε της περασμένης περιόδου. Φέτος ο 27χρονος άσος έχει 10,9 πόντους, 4,4 ασίστ και 2,6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα.Πηγή: sport-fm.gr

Ούτε Σπανούλης, ούτε Πρίντεζης...!

Οριστικά χωρίς τον Πρίντεζη, που δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στη μέση, αλλά και τον Σπανούλη, λόγω τενοντίτιδας, θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Πρόβλημα και ο Κόλινς.

Ούτε Σπανούλης, ούτε Πρίντεζης...
Το… θαύμα που περίμεναν στον Ολυμπιακό με τον Γιώργο Πρίντεζη, τελικά δεν έγινε.

Ο «υπαρχηγός» των πρωταθλητών Ευρώπης δεν πήρε μέρος ούτε στην πρωινή τελευταία εν Ελλάδι προπόνηση, αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στη μέση και έτσι έμεινε εκτός αποστολής, που θα ταξιδέψει για τη Βαρκελώνη, ενόψει της αυριανής (14/03, 22:00) αναμέτρησης με τη Μπαρτσελόνα για την 10η αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας.

Εκτός από τη γραμμή των ψηλών, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει μια επιλογή λιγότερη και στην περιφέρεια, κάτι που ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Ο Βασίλης Σπανούλης, που ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα, χάνοντας τα δύο προηγούμενα παιχνίδια με Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και Αρμάνι Μιλάνο, συνεχίζει να πονάει στο γόνατο και επίσης δεν θα μπει στο αεροπλάνο για την Ισπανία. Τη θέση τους στην αποστολή πήραν οι Παπαπέτρου και Καββαδάς. Πρόβλημα προέκυψε και με τον Μάρντι Κόλινς, ο οποίος δεν προπονήθηκε το πρωί της Πέμπτης λόγω ενοχλήσεων στο πέλμα, αλλά ακολουθεί την αποστολή για τη Βαρκελώνη.

Εκτός έμειναν οι Αγραβάνης, Χριστοδούλου και Μπέγκιτς. Αναλυτικά η αποστολή: Πέτγουεϊ, Σερμαντίνι, Ντάνστον, Περπέρογλου, Παπαπέτρου, Σλούκας, Κόλινς, Σίμονς, Λοτζέσκι, Μάντζαρης, Κατσίβελης και Καββαδάς.

Ο Ολυμπιακός δεν θα είναι μόνος του στη μάχη που θα δώσει, καθώς θα βρεθούν και περίπου 100 φίλοι του στις κερκίδες. Πηγή: sport-fm.gr

Γίνεται... Φαραώ ο Μπλάνκο!!

Όνειρο του Ισμαέλ Μπλάνκο είναι να παίξει στην εθνική Αργεντινής, αλλά κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο και γι’ αυτό έχει πιθανότητες να παίξει στην εθνική... Αιγύπτου.
Ο 31 ετών φορ που αγωνίζεται πλέον στη Λανούς, έχει καταγωγή από τη χώρα των Φαραώ και υπάρχει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί με τα χρώματά της. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αιγύπτου, Σουακί Γκαρίμπ, σε δηλώσεις του επισήμανε πως έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να  αποκτήσει τα σχετικά έγγραφα και να αγωνιστεί με τη φανέλα της Αιγύπτου!
Πηγή: onsports.gr

CONCACAF Champions League: Διπλός αμερικανικός θρίαμβος! (videos)

Νίκη με 1-0 πήραν οι Λος Άντζελες Γκάλαξι και η Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι επί των Τιχουάνα και Κρουζ Αζούλ, αντίστοιχα.
Αμφότεροι οι αγώνες αποτέλεσαν το πρώτο μισό προημιτελικού του CONCACAF Champions League μεταξύ των εμπλεκόμενων συλλόγων των Η.Π.Α. και του Μεξικού. Από τη μία, ο 23χρονος Βραζιλιάνος Σάμουελ Ρόκα Γκονσάλβες βρήκε δίχτυα στο 17ο λεπτό του αγώνα των Γκάλαξι, ενώ ο 22χρονος αμυντικός Κέβιν Έλις αποτέλεσε τον μοναδικό σκόρερ στο 11ο λεπτό της άλλης αμερικανομεξικανικής σύγκρουσης. Πέρα από το τελικό αποτέλεσμα, κοινό χαρακτηριστικό των δύο αγώνων ήταν η θετικότατη παρουσία των τερματοφυλάκων των ομάδων του MLS, αν και σε αμφότερες τις περιπτώσεις οι φιλοξενούμενοι αρκέστηκαν σε αντεπιθέσεις ποντάροντας στο πλεονέκτημα έδρας του επαναληπτικού.
Παρακάτω το υπόλοιπο πρόγραμμα του CONCACAC Champions League:
Προημιτελικοί
Α. Λος Άντζελες Γκάλαξι (Η.Π.Α.)-Τιχουάνα (Μεξικό) 1-0 και 18/03
Β. Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι (Η.Π.Α.)-Κρουζ Αζούλ (Μεξικό) 1-0 και 19/03
Γ. Αλαχουελένσε (Κόστα Ρίκα)-Αράμπε Γιουνίντο (Παναμάς) 0-0 και 20/03
Δ. Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς (Η.Π.Α.)-Τολούκα (Μεξικό) 1-1 και 19/03
Ημιτελικοί (01-03/04 και 08-10/04)
Νικητές Α-Β
Νικητές Γ-Δ
Τελικοί (15-17/04 και 22-24/04)
Νικητές ημιτελικών





Πηγή: onsports.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: Δεν έφτασε ο Έβερτον για Φλαμένγκο!! (videos)

Σε εντός έδρας 2-2 έμεινε η Φλαμένγκο με τη Μπολιβάρ για τη φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Συνολικά η εμφάνιση των Βραζιλιάνων ήταν μέτρια, αλλά ο 25χρονος Έβερτον βρήκε δίχτυα στο 55ο και στο 66ο λεπτό ισοσκελίζοντας τα γκολ των Βολιβιανών στο 53ο λεπτό με τον Χοσέ Λουίς Καπντεβίλα και στο 73ο με τον Ρικάρντο Πεντριέλ. Πέρα από το παιχνίδι του όγδοου ομίλου, διεξήχθησαν δύο για το δεύτερο με τη Σαν Λορένζο να παραχωρεί 1-1 στην Ουνιόν Εσπανιόλα, καθώς το γκολ του Μάουρο Μάτος από το 21ο λεπτό ισοφαρίστηκε στο 83ο από τον Αργεντινό Γκουστάβο Κανάλες στο 83ο, ενώ η Ιντεπεντιέντε Ντε Βάλε του Εκουαδόρ κατέβαλε την Μποταφόγκο με 2-1. Συγκεκριμένα, ο Κρίστιαν Νούνιεζ άνοιξε το σκορ στο 26ο λεπτό και στις καθυστερήσεις ο Ζούνιορ Σορνόζα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, ενώ στο 59ο ισοφάρισε προσωρινά ο Μπολιβάρ, ο οποίος στο 74ο λεπτό αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη λόγω διαμαρτυριών έπειτα από απευθείας κόκκινη στον Έντιλσον, οπότε οι Βραζιλιάνοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με εννέα παίκτες.
Δύο ματς έγιναν και για το τέταρτο γκρουπ με την Ατλέτικο Μινέιρο να προσεγγίζει το «3 στα 3», αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 8ο λεπτό λόγω γκολ του Μάρκος Μελγαρέχο, αφού ο Ζόσουε στο 21ο και ο Ζο στο 26ο πέτυχαν την ανατροπή, αλλά στο 87ο ο Σίλβιο Τοράλες ισοφάρισε σε 2-2 για την Κλουμπ Νασιονάλ ευστοχώντας σε πέναλτι. Από την πλευρά της, η Σαμόρα από τη Βενεζουέλα κέρδισε την Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε με 2-1 χάρη σε πέναλτι του Πέδρο Ραμίρεζ στο 58ο λεπτό και τέρμα του Χουάν Μανουέλ Φαλκόν στο 84ο, ενώ για τους Κολομβιανούς ισοφάρισε προσωρινά ο Τζόναθαν Κοπέτε στο 72ο.
Παρακάτω όλοι οι όμιλοι του Κόπα Λιμπερταδόρες:
Πρώτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Βελέζ (Αργεντινή) 6 (3 αγ.), Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 6 (3 αγ.), Ατλέτικο Παραναένσε (Βραζιλία) 3 (2 αγ.), Ουνιβερσιτάριο (Περού) 0 (2 αγ.).
Δεύτερος Όμιλος
Ιντεπεντιέντε Ντε Βάλε-Μποταφόγκο 2-1
Σαν Λορένζο-Ουνιόν Εσπανιόλα 1-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μποταφόγκο 4 (3 αγ.), Ιντεπεντιέντε Ντε Βάλε (Εκουαδόρ) 4 (3 αγ.), Σαν Λορένζο (Αργεντινή) 4 (3 αγ.), Ουνιόν Εσπανιόλα (Χιλή) 3 (3 αγ.).
Τρίτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ο’ Χίγκινς (Χιλή) 4 (2 αγ.), Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 3 (2 αγ), Ντεπορτίβο Κάλι (Κολομβία) 3 (2 αγ.), Λανούς (Αργεντινή) 1 (2 αγ.).
Τέταρτος Όμιλος
Κλουμπ Νασιονάλ-Ατλέτικο Μινέιρο 2-2
Σαμόρα-Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε 2-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ατλέτικο Μινέιρο 7 (3 αγ.), Κλουμπ Νασιονάλ (Παραγουάη) 4 (3 αγ.), Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία) 3 (3 αγ.), Σαμόρα (Βενεζουέλα) 3 (3 αγ.).
Πέμπτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ντεφενσόρ (Ουρουγουάη) 6 (3 αγ.), Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε (Χιλή) 6 (3 αγ.), Κρουζέιρο (Βραζιλία) 3 (3 αγ.), Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού) 3 (3 αγ.).
Έκτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Γκρέμιο (Βραζιλία) 6 (2 αγ.), Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) 4 (3 αγ.), Νιούελς Ολντ Μπόις (Αργεντινή) 3 (2 αγ.), Νασιονάλ Μοντεβιδέο (Ουρουγουάη) 1 (3 αγ.).
Έβδομος Όμιλος
Φλαμένγκο-Μπολιβάρ 2-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Εμελέκ (Εκουαδόρ) 6 (3 αγ.), Φλαμένγκο (Βραζιλία) 4 (3 αγ.), Λεόν (Μεξικό) 4 (3 αγ.), Μπολιβάρ (Βολιβία) 2 (3 αγ.).
Όγδοος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Σάντος Λαγκούνα (Μεξικό) 7 (3 αγ.), Άρσεναλ Σαραντί 3 (2 αγ.), Ντεπορτίβο Ανσοατέγκι (Βενεζουέλα) 2 (3 αγ.), Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) 1 (2 αγ.).
Σημείωση: Οι πρώτοι δύο από κάθε όμιλο προκρίνονται στον επόμενο γύρο.











Πηγή: onsports.gr

“Τσολίσμο”: Μία φιλοσοφία ζωής στην Ατλέτικο!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον Ντιέγκο “Τσόλο” Σιμεόνε που μετατρέπει την Ατλέτικο Μαδρίτης σε παράδειγμα για τον μέσο Ισπανό πολίτη.  
Σε κάθε προπόνηση της Ατλέτικο Μαδρίτης, λίγο πριν αυτή ξεκινήσει, ο Ντιέγκο «Τσόλο» Σιμεόνε λέει την μία και μοναδική φράση: «Δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγετε, να γλιτώσετε, από μένα. Να το θυμάστε…». Μετά ξεκινά η προπόνηση…

Μισή ώρα πριν από την έναρξη του κάθε ματς, στέλνει τους παίκτες του για την προθέρμανση στον αγωνιστικό χώρο και αυτός κλείνεται στην απόλυτη ηρεμία των αποδυτηρίων. Παίρνει το κινητό του και κάνει τρία τηλεφωνήματα. Ένα σε κάθε ένα από τα παιδιά του που ζουν στην Αργεντινή με την μαμά. Το κάθε τηλεφώνημα διαρκεί δύο τρία λεπτά. Μετά βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Όπως λέει και ο ίδιος «η ηρεμία πριν την καταιγίδα».

Η ιστορία του με την Ατλέτικο κρατάει χρόνια. Όπως και η σχέση του, το δέσιμο με την ομάδα. Το 1996 ως παίκτης και αρχηγός της την οδήγησε στην κατάκτηση του νταμπλ. Με δικό του γκολ σφραγίστηκε ο τίτλος. Το 2003 γύρισε στη Μαδρίτη για να παίξει ξανά για την αγαπημένη του Ατλέτικο. Το 2005 ένα χρόνο πριν εγκαταλείψει οριστικά την ενεργό δράση αποχαιρέτησε την Μαδρίτη.

Το «Βιθέντε Καλντερόν» κόντεψε να πέσει από τις εκδηλώσεις λατρείας για τον αγαπημένο του παίκτη. Ο «Τσόλο» εκείνη την ημέρα αποχώρησε έχοντας πάρει μία μεγάλη απόφαση: «Θα γυρίσω ξανά κι αυτή η ομάδα θα γίνει πάλι μεγάλη…». Ο μεγάλος του γιος, ο Τζιοβάνι (τότε 10 ετών) τον περίμενε στις κερκίδες με δάκρυα στα μάτια, συγκινημένος από τις εκδηλώσεις λατρείας για τον μπαμπά. Το προηγούμενο βράδυ είχε συμβεί το ακριβώς αντίθετο. Ο μπαμπάς είχε πάει στο μικρό γηπεδάκι της τοπικής Ράγιο όπου ο Τζιοβάνι αποχαιρετούσε τους φίλους και συμπαίκτες του στις ακαδημίες της ομάδας. Ο μπαμπάς Ντιέγκο που στέκονταν έξω από το μικρό γηπεδάκι και παρακολουθούσε τη σκηνή, δάκρυσε…

Πέρασαν 6 χρόνια από εκείνη την ημέρα μέχρι να φτάσουμε στον Δεκέμβριο του 2011 όταν ο προπονητής Ντιέγκο Σιμεόνε πήρε το αεροπλάνο από το Μπουένος Αϊρες για τη Μαδρίτη για να αναλάβει τις τύχες της αγαπημένης του Ατλέτικο. Μια Ατλέτικο γεμάτη από οικονομικά προβλήματα που βολόδερνε στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας και η εσωστρέφεια είχε κυριεύσει τους πάντες.

«Δεν ξέρω αν ήταν ο μοναδικός προπονητής στον κόσμο που θα κατάφερνε αυτό που πέτυχε ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Ξέρω όμως ότι είναι ο καλύτερος. Ο τρόπος με τον οποίο μας ένωσε και μας έκανε ομάδα, είναι ένα τεράστιο μάθημα ζωής» είπε για αυτόν ο αρχηγός της σημερινής Ατλέτικο, ο Γκάμπι.

Κανείς δεν θα μπορούσε να εμπνεύσει καλύτερα αυτή την ομάδα, αυτόν τον κόσμο, αυτούς τους παίκτες από τον αρχηγό που το 1996 σήκωσε το νταμπλ. Η Ατλέτικο του Σιμεόνε μέσα σε αυτά τα 3 χρόνια που την προπονεί, έχει κατακτήσει το Europa League, το Σούπερ Καπ Ευρώπης κόντρα στην Τσέλσι, το Κύπελλο Ισπανίας μέσα στο «Μπερναμπέου» με αντίπαλο τη μισητή Ρεάλ Μαδρίτης, έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ και εδώ και λίγες ώρες έχοντας αποκλείσει τη Μίλαν με δύο νίκες, βρίσκεται στις κατά τεκμήριο οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Δεν είναι απλά μία επιτυχία, είναι πολλά περισσότερα.
Ο Σιμεόνε έχει πολλά μότο στην καθημερινότητά του. «Δεν χρειάζομαι καλούς παίκτες. Δεν βελτιώνουν καμία ομάδα στον κόσμο οι καλοί παίκτες. Τις ομάδες τις βελτιώνουν οι παίκτες που θέλουν να νικούν. Τέτοιους χρειάζομαι…» έχει πει.
Η πιο μυθική του φράση όμως, αυτή που στην Ισπανία αντιμετωπίζεται ως φιλοσοφία, ως στάση ζωής, είναι άλλη. Την αποκαλούν «Τσολίσμο» και βγαίνει από το παρατσούκλι του Σιμεόνε που είναι το «Τσόλο».
«Ναι, δεν θα πάψω να λέω ότι κοιτάμε παιχνίδι το παιχνίδι. Όπως ακριβώς κάνουν οι άνθρωποι εκεί έξω στον δρόμο, όπου ζουν μέρα με την μέρα. Βλέπουμε τους εαυτούς μας στην Ατλέτικο σαν όλους εκεί έξω που πρέπει κάθε μέρα να παλεύουν για να υπάρχουν και την επόμενη. Αισθανόμαστε σαν μία αντανάκλαση της κοινωνίας. Αν πάψουμε έστω και μία ημέρα να παλεύουμε δεν έχουμε καμία τύχη. Ο κόσμος ταυτίζεται με εμάς. Είμαστε για αυτούς μία πηγή ελπίδας. Με τους ελάχιστους πόρους που έχουμε, προσπαθούμε και τα καταφέρνουμε να συναγωνιζόμαστε τα θηρία»…

Σε μία χώρα σαν την Ισπανία, όπου η φτώχεια και η ανεργία έχουν χτυπήσει κόκκινο, η Ατλέτικο του Τσόλο Σιμεόνε έχει γίνει παράδειγμα και η λέξη «Τσολίσμο», η οποία θα μπει πλέον στα ισπανικά λεξικά έχει αποκτήσει την διάσταση μίας ολόκληρης στάσης ζωής.

Τσολίσμο: Η δύσκολη, καθημερινή προσπάθεια επιβίωσης και διάκρισης κόντρα σε αντίξοες συνθήκες…

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε κάποια στιγμή θα φύγει από την αγαπημένη του Ατλέτικο. Η ιστορία δεν θα τον κρίνει μόνο για τις επιτυχίες του, θα τον κρίνει για όλα αυτά που προσέφερε στην ομάδα, για την στάση του, για τον τρόπο με τον οποίο πορεύτηκε μαζί της, για τον τρόπο με τον οποίο ενέπνευσε. Δεν ξέρω αν θα τον κρίνει ως τον καλύτερο προπονητή της Ατλέτικο, θα τον κρίνει σίγουρα όμως ως τον ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ μίας σπουδαίας ομάδας. Και όπως πολύ επιτυχημένα είπε και ο Κάρλο Αντσελότι: «Η Ατλέτικο είναι μία ομάδα που παίζει όπως ακριβώς έπαιζε ως ποδοσφαιριστής, ο δημιουργός της, ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Όταν βλέπεις αυτήν την ομάδα στο χορτάρι, είναι σαν να βλέπεις τον Ντιέγκο να κάνει τάκλιν…»

Υ.Γ. Η ιστορία του Ντιέγκο Σιμεόνε είναι αλήθεια ότι κάτι μου θυμίζει…
Εύχομαι στον Βασίλη Παπαθεοδώρου, τα επόμενα χρόνια να βλέπει το gazzetta και να μπορεί να πει με καμάρι. «Εγώ το έφτιαξα…”
Πηγή: gazzetta.gr

To άρθρο 4 «γκρεμίζει» την Λεωφόρο!!(pic)

Ο Δήμος Αθηναίων μπορεί με ανακοίνωση να «διασφαλίζει» τον Παναθηναϊκό, ωστόσο, η επαναφορά του άρθρου 4 αφήνει... στον αέρα το ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας!
Παναθηναϊκός και Δήμος Αθηναίων συνεχίζουν τον «πόλεμο» ανακοινώσεων, με αφορμή τις ενέργειες του Γιώργου Καμίνη και του κράτους για... γκρέμισμα της Λεωφόρου παρά το γεγονός ότι το πλάνο της Διπλής Ανάπλασης και η λογική «γήπεδο για γήπεδο» έχει αποτύχει και βάσει των δεδομένων είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί. Ο Δήμος με ανακοίνωση του το βράδυ της Τετάρτης υποστηρίζει πως η Λεωφόρος δεν πρόκειται να γκρεμιστεί αν δεν παραδοθεί ποδοσφαιρικό γήπεδο στον Βοτανικό. Απόλυτα σωστό, αν μιλούσαμε τον Φεβρουάριο του 2013 και όχι τον Μάρτιο του 2014.
Τον Φλεβάρη του περασμένου έτους με ενέργειες του Γιάννη Αλαφούζου, αλλάζει ο νόμος και επιτρέπει υλοποίηση έργων. Παράλληλα καταργείτε το άρθρο 4. Σύμφωνα με τον νέο νόμο η Λεωφόρος  μπορεί να λειτουργεί μέχρι την έκδοση της άδειας του νέου γηπέδου στον Ελαιώνα για πέντε χρόνια.
Τρεις μήνες αργότερα, όμως, το προεδρικό διάταγμα και χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού επαναφέρει τις καταργηθείσες διατάξεις και το άρθρο 4 που γκρεμίζει την Λεωφόρο.
Στη φωτογραφία του κειμένου μπορείτε να δείτε τι γράφει το άρθρο 4 από το ΦΕΚ. Πιο ξεκάθαρο δεν μπορεί να είναι. Μεταξύ άλλων, αναφέρει πως:
«Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, στην περιοχή ανάπλασης ΙΙ(Βοτανικός) είναι η ολοκλήρωση της κατεδάφισης των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή ανάπλασης Ι(Λεωφόρος Αλεξάνδρας)».
Είναι ακριβώς αυτό που δήλωσε το μεσημέρι στον Sentra 103, 3 ο Γ.Γ του «Παναθηναϊκού Κινήματος», Νίκος Αβραμίδης. «Από το 23006 μέχρι σήμερα έχουν βγει νόμοι, που αλλάζουν μόνιμα το σκηνικό. Και η ψήφιση του προεδρικού διατάγματος, που έγινε τον περασμένο Μάιο, επαναφέρει όλες τις καταργηθείσες διατάξεις του νόμου Μπιρμπίλη, όπου αν αύριο το πρωί δοθούν στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό αθλητικές εγκαταστάσεις, που σημαίνει μία πισίνα και ένα μικρό κλειστό, αύριο, λοιπόν, γκρεμίζεται η Λεωφόρος Αλεξάνδρας. Αυτό ισχύει σήμερα».
Με λίγα λόγια το προεδρικό διάταγμα δεν διασφαλίζει ούτε τον Παναθηναϊκό σχετικά με το νέο γήπεδο, ούτε φυσικά και το ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου...
Πηγή: gazzetta.gr

Μέσι: «Η Μπάρτσα που όλοι θέλουν να βλέπουν»

Ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τα 67 γκολ με το τέρμα που πέτυχε κόντρα στη Σίτι κάνοντας ρεκόρ και τόνισε πως η εικόνα της Μπάρτσα ήταν αυτή που θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί της.
Ο Αργεντινός σταρ ήταν αυτός που έβαλε τις βάσεις της πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης και παρ' ό,τι ισοφάρισαν οι Άγγλοι, σημείωσε πως δεν πίστεψε ποτέ ότι μπορεί να χαθεί το εισιτήριο.
«Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να βάλουμε ένα γκολ για να ηρεμήσουμε, καθώς η Σίτι είχε πιθανότητες για να κάνει κάτι καλό.
Παρ' ό,τι έβαλαν κι αυτοί γκολ δεν πίστεψα ποτέ ότι η πρόκριση μπορεί να χαθεί για την ομάδα μας. Παίξαμε καλά σ' όλο το ματς και πετύχαμε τον στόχο μας που δεν ήταν άλλος από την πρόκριση», ανέφερε αρχικά ο ηγέτης των «μπλαουγκράνα» και πρόσθεσε:
«Μετά από τις δυο πολύ σοβαρές γκέλες στο πρωτάθλημα, που ήρθαν σε ματς, στα οποία δεν αποδώσαμε καλά, σήμερα είδαμε την Μπαρτσελόνα που θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί μας και νικήσαμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο» είπε ο Αργεντινός άσος».
Πηγή: gazzetta.gr

Frankie goes to... Bosporus!

Ο Παναθηναϊκός εκστρατεύει στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές και ο Βασίλης Σκουντής βάζει τις φωτογραφίες του Ομπράντοβιτς και του Κυρίτση στο πινακάκι του Αλβέρτη!
Του έλαχε ο κλήρος του Φραγκίσκου Αλβέρτη να βαπτιστεί στον πάγκο του Παναθηναϊκού (όχι σε μια κολυμπήθρα, αλλά) στα βαθιά και ταραγμένα νερά του Βοσπόρου, στα οποία παρεμπιπτόντως προσπαθεί να κωπηλατήσει εδώ και δυόμισι μήνες ο Βαγγέλης Αγγέλου. Η έκφραση ανήκει στον νυν προπονητή της Αναντολού Εφές, αλλά ταιριάζει γάντι και στην πρώτη επικίνδυνη αποστολή του νέου καθεστώτος του πράσινου πάγκου...
Εδώ ήρθαμε που λένε και στο σινεμά, διότι στη μακρά και ένδοξη θητεία του στον Παναθηναϊκό ο "Φράνκι" έζησε όλες τις πιθανές και απίθανες, τις αναμενόμενες και τις απροσδόκητες καταστάσεις και (όπως μου έλεγε την Τρίτη το πρωϊ στον ραδιοφωνικό αέρα του Sentra 103.3, o άλλοτε συμπαίκτης, κολλητός φίλος και κουμπάρος του Δημήτρης Παπανικολάου) έχει περπατήσει πολλές φορές πάνω στην παγωμένη λίμνη!
Απλώς, για να μείνω πιστός στην Πολίτικη σημειολογία, τώρα ο ¨Ταρζάν", όπως τον φώναζαν οι συμπαίκτες το, όταν πρωτοάφησε τη χαίτη στα μαλλιά του, καλείται να περπατήσει και πάνω στον παγωμένο ποταμό, ου μην και να τον χωρίσει στη μέση!
Μέσα σε αυτές τις ων ουκ έστιν αριθμός και μέτρον καταστάσεις τις οποίες έχει βιώσει ο Αλβέρτης στον Παναθηναϊκό εδώ και 24 χρόνια, συμπεριλαμβάνεται και μια τέτοιαmust-win situation στην ίδια (πόλη ή μάλλον) Πόλη και με τον ίδιο αντίπαλο: τότε έστω και ερήμην του, διότι δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κολυμπήσει στον παγωμένο Βόσπορο και να φτάσει σώος και αβλαβής στην ακτή. Σώος, αβλαβής και αβρόχοις ποσί κιόλας όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση...
Στις 22 Μαρτίου του 2006, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής ενός κολασμένου ομίλου του Top 16, οι πράσινοι όρμησαν στο "Αμπντί Ιπεκτσί" δίκην καμικάζι, που ή θα νικούσαν ή θα πέθαιναν! Ο Παναθηναϊκός είχε γνωρίσει τρεις ήττες στον πρώτο γύρο (εκτός από την Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ με 72-70, εκτός από την Μπενετόν Τρεβίζο με 76-69 και εντός από την Εφές Πίλσεν με 76-73), ενώ έκανε σεφτέ νικώντας στο ΟΑΚΑ τους Κροάτες με 88-69 και απέκτησε δικαίωμα στη ζωή.
Ο αγώνας στην Πόλη ήταν ο μεγαλύτερος μέχρι τον επόμενο (με την Μπενετόν στην Αθήνα) καθώς οι πρωταθλητές Ελλάδος σώζονταν μόνο με 3/3 στον δεύτερο γύρο, συν την υπεροχή σε κάθε περίπτωση ισοβαθμίας. Από την αρχή αυτού του "no tomorrow game" φάνηκε ότι ο Παναθηναϊκός έπαιζε με το μαχαίρι στα δόντια και η λυσσασμένη άμυνα του είχε ως αποτέλεσμα, χάρη σε ένα πρώιμο σερί 12-0 να πάρει το προβάδισμα και να το διατηρήσει σε διψήφια επίπεδα καθ' όλο το δεύτερο ημίχρονο. Η διαφορά έφτασε έως το +16 (42-58), με ένα τρίποντο του Γιάκα Λάκοβιτς, ενώ στη λήξη του ματς αποτυπώθηκε το 56-66, με τους Τούρκους να σουτάρουν 13/33 δίποντα και τον Παναθηναϊκό να κυριαρχεί κατά κράτος στα ριμπάουντ (38 έναντι 26).
Στα (όχι απλώς αξιοσημείωτα, αλλά) αξιοπερίεργα της αναμέτρησης, πέραν της μη συμμετοχής του Αλβέρτη, ξεχωρίζει η μηδενική επιθετική παρουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη! Σε 32 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα, ο νυν αρχηγός του Παναθηναϊκού είχε μηδέν πόντους με 0/3 σουτ, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 5 λάθη, ενώ στον αντίποδα τράβηξε το κουπί ο Κώστας Τσαρτσαρής με 14 πόντους και 9 ριμπάουντ.
Παρεμπιπτόντως από τους παίκτες που αγωνίσθηκαν σε εκείνον τον προ οκταετίας αγώνα, τρεις θα είναι παρόντες και στο ματς της Παρασκευής: από πλευράς Τούρκων ο Γκονλούμ και από τον Παναθηναϊκό ο Διαμαντίδης και ο Μπατίστ.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ: Αρσλάν 4, Ερμίς 3, Πρκάτσιν 4, Αμπί 2, Γκονλούμ 8, Πεκέρ 2, Γκρέιντζερ 20, Κούτσο 9, Ακιόλ 2, Ντόμερκαντ 2. Προπονητής: Μαχμούτι
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παπανικολάου 1, Λάκοβιτς 14, Μπατίστ 10, Χατζηβρέττας 8, Σπανούλης 3, Τσαρτσαρής 14, Διαμαντίδης, Στσεπάνοβιτς 5, Τομάσεβιτς 11.Προπονητής: Ομπράντοβιτς
Ημουν παρών σε εκείνο το ματς ως απεσταλμένος του... συχωρεμένου, πλέον, "Sportime" και θυμάμαι το πώς γλέντησε ο Ομπράντοβιτς τη νίκη στο μπαρ του ξενοδοχείου, όπου μάλιστα μαζεύτηκαν (εκτός των μελών της αποστολής) και οι συνήθεις Σέρβοι φίλοι του, οι οποίοι ως γνωστόν μοιάζουν με τα... σαλιγκάρια μετά τη βροχή!
Μια εβδομάδα αργότερα ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε της Μπενετόν Τρεβίζο στο ΟΑΚΑ με 81-70 και το πέσιμο της αυλαίας του Top 16 βρήκε τις τέσσερις ομάδες ισόβαθμες με τρεις νίκες και τρεις ήττες και τον Παναθηναϊκό (από ουραγό στον πρώτο γύρο και απελπισμένο) πρώτο και καλύτερο!
Στην τελική κατάταξη στους εννέα βαθμούς, οι "πράσινοι" βρέθηκαν στο Νο 1 με +28, δεύτερη τερμάτισε η Εφές Πίλσεν με -1, τρίτη η Μπενετόν με -12 και τέταρτη η Τσιμπόνα με -15. Οι "πράσινοι" προκρίθηκαν με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφς (με θέα το Φάιναλ Φορ της Πράγας), όπου όμως αποκλείστηκαν (με σκορ 2-1) από την Ταουγκρές, μάλιστα στην εκπνοή του μοιραίου τρίτου ματς στο ΟΑΚΑ με το σκορ στο 71-74 αυτός που έκανε το τελευταίο, αλλά άστοχο, σουτ ήταν ο Αλβέρτης!
Εκείνη τη σεζόν (2005-06) ο Φρλάνκι σε 16 αγώνες της Ευρωλίγκας είχε μέσο όρο 8 πόντους με ποσοστά ευστοχίας 50% στα δίποντα και 50% στα τρίποντα, ενώ ήταν εκείνος που βγήκε, ως αρχηγός, μετά το σοκ του αποκλεισμού να συστήσει ηρεμία και να υποσχεθεί ότι η ομάδα θα επιστρέψει δριμύτερη, όπερ και εγένετο μετά από έναν χρόνο στο θριαμβευτικό για τον Παναθηναϊκό Φάιναλ Φορ, στο ΟΑΚΑ.
Στο κάδρο εκτός από τον Ομπράντοβιτς μπαίνει και ο... Μιχάλης Κυρίτσης, διότι απλούστατα είναι ο προηγούμενος... Αλβέρτης του Παναθηναϊκού: εννοώ ότι είναι ο τελευταίος άνθρωπος ο οποίος διαδέχθηκε έναν προπονητή του Παναθηναϊκού μεσούσης της σεζόν!
Οπως ο Πεδουλάκης, ομοίως και ο Μάλκοβιτς είχε μείνει στον πάγκο του Παναθηναϊκού ενάμισι χρόνο και απολύθηκε μετά την εντός έδρας ήττα από τον Απόλλωνα Πατρών στον ημιτελικό του Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ. Στον μικρό τελικό κοουτσάρησε ο συνεργάτης του Θανάσης Παπαχατζής και το πρωί της Δευτέρας., 14 Απριλίου, ο Παύλος Γιαννακόπουλος κάλεσε εξ εφέδρων τον Μιχάλη Κυρίτση, που αποτελεί γέννημα θρέμμα του Παναθηναϊκού, στον οποίο αφενός αγωνίστηκε και αφετέρου διετέλεσε τέσσερις φορές προπονητής: τη σεζόν 1978-79, όταν αντικαταστάθηκε από τον Κώστα Πολίτη, από το 1983 έως το 1987, την περίοδο 1988-89 και εκείνη την εβδομάδα, που εξελίχθηκε σε συμφορά!
¨"Κοίτα Μιχάλη μου, το χάλι μου" όπως είχε γράψει και μια εφημερίδα την ημέρα που ανέλαβε ο Κυρίτσης μια ομάδα η οποία ούτως ή άλλως βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και έμελλε να μείνει με αδειανά χέρια, καθώς μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό στα πλέι οφς της Ευρωλίγκας και από τον Απόλλωνα στον ημιτελικό του Κυπελλου, χαράμισε και το πλεονέκτημα έδρας του στον προημιτελικό γύρο του πρωταθλήματος της Α1, όπου τον ξεπάστρεψε ο ΠΑΟΚ.
Υπήρξε τόσο ολέθρια εκείνη η σεζόν για τον Παναθηναϊκό, ώστε έμεινε (για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του) εκτός νυμφώνος Ευρωλίγκας και την επόμενη περίοδο έλαβε μέρος στο Κύπελλο Σαπόρτα!
Ο Κυρίτσης προσπάθησε να κάνει διάφορα μερεμέτια για να σώσει τουλάχιστον τα προσχήματα, ζήτησε από τους παίκτες να αλλάξουν το.. αίμα τους, προσπάθησε να κάνει λάβαρο την "Παναθηναϊκοφροσύνη" του, αλλά τζίφος. Παρά τις προσπάθειες του αποδείχτηκε ότι η ομάδα νοσούσε βαριά και δεν σήκωνε γιατριά, με αποτέλεσμα να αποτύχει στο πρωτάθλημα, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε την τεχνική ηγεσία και έμεινε εκεί επί δυο συναπτές σεζόν ο Λευτέρης Σούμποτιτς.
Σε ένα άρθρο του στην "Αθλητική Ηχώ" ο συχωρεμένος ο Φίλιππος Συρίγος έγραψε τότε ότι "ο Κυρίτσης δεν επιστρέφει στον Παναθηναϊκό ως προπονητής, αλλά ως... γιατρός χωρίς σύνορα" και αυτή ήταν η αλήθεια. Μια αλήθεια, η οποία (όπως συμβαίνει συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις) άρχισε με ένα... ψέμα, όπως το χαρακτήρισε αργότερα ο ίδιος ο Μιχάλης...
Δύο μέρες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας (Τρίτη 15 Απριλίου 1997) και την ώρα που ο... Ομπράντοβιτς οδηγούσε τη Ρεάλ Μαδρίτης στη νίκη επί της Μας Βερόνα με 78-64 και στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων (!) ο Παναθηναϊκός στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής σειράς των πλέι οφς κατατρόπωνε στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ με σκορ 88-64 και όπως έγραψα τότε στον "Ελεύθερο Τύπο", "ο Κυρίτσης πήρε με το καλημέρα το Οσκαρ... σκηνοθεσίας"! Ως; γνωστόν ο βετεράνος προπονητής, παράλληλα με την ενασχόληση του με το μπάσκετ, είχε σπούδασε σκηνοθεσία στη σχολή Σταυράκου, οπότε ο τίτλος του ταίριαζε γάντι, όπως και το παρατσούκλι "Σκηνοθέτης", που τον ακολουθεί εδώ και δεκαετίες!
Οι συμπτώσεις δεν σταματούν εδώ, διότι ενώ στον Παναθηναϊκό έκανε το τέταρτο ντεμπούτο του ο Κυρίτσης, δηλώνοντας ότι "τόσο καιρό το καθαρόαιμο ήταν ...κρατημένο", στον πάγκο του ΠΑΟΚ που τελείωσε το ματς με 9/22 ελεύθερες βολέςκαθόταν, σε ρόλο παίκτη-προπονητή (έχοντας διαδεχθεί τον Γάλλο Μισέλ Γκομέζ) ο Σκοτ Σκάιλς, για τον οποίο ο "Δικέφαλος του Βορρά" υπήρξε το εφαλτήριο της μετέπειτα καριέρας του στο ΝΒΑ. Απλώς ο Σκάιλς ήταν τότε εν ενεργεία παίκτης, σε αντίθεση με τον Αλβέρτη, που έχει αποσυρθεί από το 2009. Για την Ιστορία σε εκείνο τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ ο Αλβέρτης είχε "γράψει" 12 πόντους με 2/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/4 βολές, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ.
Δυο μέρες αργότερα, στο Αλεξάνδρειο, οι "πράσινοι" έδειχναν ότι μπορούν να πετύχουν το sweep, αλλά ο ΠΑΟΚ τους κτύπησε, στην κυριολεξία στην αχίλλειο πτέρνα: ο σεληνιασμένος Αχιλλέας Μαματζιόλας έκανε το ματς της ζωής του, πέτυχε 29 πόντους με απόλυτη ευστοχία (6/6 δίποντα, 5/5 τρίποντα, 2/2 βολές) και οδήγησε τον "Δικέφαλο του Βορρά" στη νίκη με 90-85.
Με το σκορ της σειράς στο 1-1, οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν στον τρίτο αγώνα, στις 19 Απριλίου στο ΟΑΚΑ, όπου ο ΠΑΟΚ (καθοδηγούμενος από τον Ντελ Ντεμπς, τον Ματ Μπόνερ και τον Νίκο Μπουντούρη) επικράτησε με 77-66 και προκρίθηκε στους ημιτελικούς, όπου αποκλείστηκε από την ΑΕΚ, ενώ την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός (στην πορεία προς το triple crown) περνούσε τα εμπόδια του Απόλλωνα Πατρών και του Περιστερίου. Οσο για τον Παναθηναϊκό βίωνε το σοκ του εξοστρακισμού από την τετράδα του πρωταθλήματος και από την Ευρωλίγκα της επόμενης σεζόν.
Α, και κάτι ακόμη, που εγώ δεν το γνώριζα, αλλά μου το αποκάλυψε ο ίδιος ο Κυρίτσης χθες το βράδυ στην εκπομπή "Pick N' Roll" του OTE TV. Ο Μιχάλης ήταν εκείνος, που ως προπονητής του Παναθηναϊκού, το καλοκαίρι του 1986 ζήτησε από τον συχωρεμένο Γιάννη Μαλακατέ τη μεταγραφή του Πεδουλάκη από το Περιστέρι.
Ο Αργύρης πέρασε το ποτάμι και φόρεσε την πράσινη φανέλα για πρώτη φορά τη σεζόν 1986-87, αλλά η διοίκηση αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Ο Κυρίτσης άρχισε να γκρινιάζει για την κατάσταση, αισθανόταν μάλιστα υπόλογος κυρίως έναντι του Πεδουλάκη και και έθεσε βέτο , λέγοντας "ή πληρώνετε τα παιδιά και ειδικότερα τον Αργύρη ή φεύγω".
Ο Γιάννης Μαλακατές δεν έδωσε σημασία και τρέναρε την υπόθεση, αλλά αυτό που είπε ο "Σκηνοθέτης" το εννοούσε και μετά από τρεις μέρες πήρε το καπελάκι του κι έφυγε, μάλιστα πρότεινε ο ίδιος ως διάδοχό του τον Κώστα Μουρούζη και έκανε κιόλας την προπόνηση εν τη παρουσία του, προτού αποχαιρετήσει τους παίκτες! Στις 10 Ιουνίου της ίδιας χρονιάς (ανήμερα του προημιτελικού του Ευρωμπάσκετ ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ιταλία), ανέλαβε την προεδρία του Παναθηναϊκού ο Παύλος Γιαννακόπουλος με πρώτο προπονητή επί των ημερών του τον συχωρεμένο Ρίτσαρντ Ντουξάιρ, ενώ ο Κυρίτσης επέστρεψε στον πάγκο τη σεζόν 1988-89 και παρέδωσε τη σκυτάλη στον Χρήστο Ιορδανίδη. επί των ημερών του οποίου, το καλοκαίρι του 1990 αποκτήθηκε από τη Γλυφάδα, με ανταλλαγή τον πολίστα Δημήτρη Σελετόπουλο, ο Αλβέρτης.
Πηγή: gazzetta.gr