Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Μεγάλο βουνό ακόμη για τους 8!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος δίνει στο blog του στο gazzetta ένα πρώτο στίγμα για τη ρεβάνς του Ολυμπιακού στο Μάντσεστερ. 
Φτάσαμε κιόλας μία εβδομάδα πριν από τη μεγάλη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Γιουνάϊτεντ. Και αν δεν το έχουμε ακόμη αντιληφθεί: ο Ολυμπιακός έχει να ανέβει μεγάλο βουνό ακόμη μέχρι να φτάσει στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ.
Το πραγματικά φοβερό 2-0 του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη, σημαίνει πολλά, αλλά και τίποτα. Μόνο μέσα από το παιχνίδι του ‘Ολντ Τράφορντ θα ξέρουμε. Και θα μάθουμε! Η Γιουνάϊτεντ έχει πληγωθεί άσχημα από αυτή την ήττα στον Πειραιά. Και θα κοιτάξει να πάρει το αίμα της πίσω μέσα στο σπίτι της. Ήδη βλέπουμε από τις συνεχείς δηλώσεις των ποδοσφαιριστών της την αποφασιστικότητά τους, αλλά και την πίστη τους ότι θα το γυρίσουν το παιχνίδι!
Ο Ολυμπιακός έχει κάνει τη μισή δουλειά. Και χρειάζεται να κάνει την άλλη μισή ακόμη. Έκανε ένα θαύμα τις προάλλες ο πρωταθλητής Ελλάδας, με μία καθαρή, σε αξία αλλά και σκορ, νίκη επί της πρωταθλήτριας Αγγλίας. Αλλά ήταν μισό θαύμα. Τώρα, θέλει άλλο μισό. Και μέσα στο Μάντσεστερ τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Οι ερυθρόλευκοι πρέπει να...βάλουν πάλι την καλή ευρωπαϊκή τους εμφάνιση και να ξεπεράσουν πάλι τα όριά τους.
Ο Μίτσελ έχει την μεγάλη ατυχία να στερείται εδώ κι ένα δεκαήμερο (και θα στερείται κι άλλο) των υπηρεσιών του Ολαϊτάν. Μία ατυχία που μεγενθύνεται από την θλάση του Σαβιόλα, που είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας 100% την άλλη Τετάρτη, οπότε και θα συμπληρώνει ένα μήνα εκτός αγώνων. Ακόμη κι ο Βαλντέζ μην ξεχνάμε ότι προέρχεται από δύο θλάσεις…
Και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για ένα προπονητή από το να έχει πρόβλημα με παίκτες της ίδιας θέσης. Και του έτυχε και στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα. Έσπασε το πόδι του ο Σιόβας, πήρε ο Ολυμπιακός στη θέση του τον Μαρκάνο κι ο Ισπανός υπέστη επίσης θλάση τις προάλλες και τώρα θα πρέπει να παίξει, αν επιλεγεί αυτός, στο Μάντσεστερ μετά από απουσία 17 ημερών.
Κι όλα αυτά σε μία εποχή που ο ένας τραυματίας μετά τον άλλο γυρνάνε στη Γιουνάϊτεντ. Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες, αν έβλεπες το ιατρικό δελτίο της θα είχε μέσα Φαν Πέρσι, Ρούνεϊ, Φελαϊνί, Έβανς, Τζόουνς, Νάνι, Ράφαελ, Γιανγκ, Γουέλμπεκ! Τώρα, όλοι πλην των Έβανς και Νάνι είναι απολύτως καλά!
Αλλά και το 2-0 δεν είναι μικρό όπλο για τον Ολυμπιακό. Όπως κι η παρουσία του στους εκτός έδρας αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ φέτος, στους οποίους σκόραρε σημειωτέον και στους τρεις…
Θα είναι πραγματικά τεράστια υπόθεση, πάντως, να ανέβει ως το τέλος αυτό το βουνό ο Ολυμπιακός. Έχει ήδη διανύσει τη μισή απόσταση, που δεν ήταν καθόλου μικρή...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: