Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Παρί στο… ρελαντί!!

Η Παρί ήταν ήδη στους «8» και δεν γκάζωσε στη ρεβάνς του 4-0 απέναντι στη Λεβερκούζεν, όμως κατάφερε να πάρει σβηστά και δεύτερη νίκη απέναντι στις «ασπιρίνες», επικρατώντας 2-1 στο «Παρκ ντε Πρενς».

Παρί στο… ρελαντί
Τελευταία ενημέρωση 12/03/2014, 23:35
Η πρόκριση είχε ήδη κριθεί από το πρώτο ματς, όμως το γκολ της Λεβερκούζεν θύμωσε την Παρί. Η ομάδα του Μπλαν γύρισε το ματς στο Παρίσι (2-1) και περιμένει αντίπαλο στους «8» του Champions League.

Οι «ασπιρίνες» άνοιξαν το σκορ στο Παρίσι μόλις στο 6ο λεπτό με τον Σαμ. Οι Γερμανοί παρά την υπεροχή τους είδαν τον Μαρκίνιος να ισοφαρίζει με κεφαλιά στο 13’. Η ομάδα του Σάμι Χίπια είχε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και έφτασε μια ανάσα από το 2-1, όμως ο Ρόλφες δεν νίκησε στο 28’ τον Σιρίγκου από την «άσπρη βούλα».

Οι παίκτες του Λοράν Μπλαν ξύπνησαν στο δεύτερο ημίχρονο και με το τέρμα του Λαβέτσι στο 53’ «καθάρισαν» την υπόθεση νίκης. Ο ρυθμός του αγώνα μέχρι το φινάλε έπεσε, ενώ η Λεβερκούζεν έμεινε και με δέκα στο 68’, λόγω αποβολής του Τσαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Έτσι η Παρί πέρασε άνετα στους «8» του Champions League χάρη και στο εμφατικό 4-0 της Γερμανίας.

Το ματς:



Το σκορ του πρώτου αγώνα επέτρεψε στους Γερμανούς να αγωνιστούν με μεγάλη ελευθερία στο παιχνίδι τους. Οι παίκτες του Σάμι Χίπια ήταν αρκετά δραστήριοι στο ξεκίνημα του ματς και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό χάρη σε κεφαλιά του Σαμ. Το «rotation» του Λοράν Μπλαν έδειχνε να έχει μπερδέψει τους παίκτες τους, που έγιναν απειλητικοί μόνο όταν πίεσαν ψηλά στο γήπεδο. Το πρέσινγκ των γηπεδούχων έφερε και το κόρνερ με το οποίο ο Μαρκίνιος απάντησε στο 13’ και έκανε το 1-1.

Η Παρί ανέβηκε μετά την ισοφάριση όμως έχασε γρήγορα την φρεσκάδα της και οι «ασπιρίνες» κέρδισαν και πάλι μέτρα στο γήπεδο. Οι Γάλλοι ήταν ιδιαίτερα «soft» στην άμυνά τους και έκαναν αρκετά λάθη, ένα απ’ τα οποία οδήγησε τους φιλοξενούμενους μια ανάσα απ’ το 2-1, όμως ο Ρόλφες δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σιρίγκου από την «άσπρη βούλα». Μετά το χαμένο πέναλτι το παιχνίδι κύλησε χωρίς πολλές φάσεις. Από τη μία πλευρά η Παρί ανέβασε τις γραμμές της όμως δεν μπορούσε να γίνει απειλητική και έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Ανοιχτό παιχνίδι στο «Παρκ ντε Πρενς» και με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Η Παρί πίεσε από τα άκρα και βρήκε χώρους κυρίως απ’ την αριστερή πτέρυγα με τον Ντινιέ. Ο νεαρός μπακ με ωραία ενέργεια σέρβιρε στον Λαβέτσι (55’) το 2-1 και ο Αργεντινός έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Μπλαν. Οι Γερμανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως έδειξαν να έχουν ξεμείνει από κουράγιο και δυνάμεις.

Η αποβολή του Τσαν στο 68ο λεπτό, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, έβαλε «ταφόπλακα» στις ελπίδες των παικτών της Λεβερκούζεν για να πάρουν τουλάχιστον ένα θετικό αποτέλεσμα, ενώ οι συνεχείς αλλαγές των δύο προπονητών από τον πάγκο δεν βοήθησαν τον ρυθμό του παιχνιδιού. Έτσι, παρά τη διάθεση του Μενέζ και τα κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Οι συνθέσεις:



Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Ζαλέ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Ντινιέ, Ραμπιό, Καμπάιγ, Παστόρε, Καβάνι (85' Καμαρά), Λαβέτσι (62' Μόουρα), Ιμπραΐμοβιτς (72' Μενέζ)

Στον πάγκο: Ντουσέζ, Άλεξ, Μάξουελ, Τιάγκο Μότα

Λεβερκούζεν (Σάμι Χίπια): Λένο, Ντονάτι, Βόλσαϊντ, Τοπράκ, Γουαρδάδο, Ρόλφες, Ράιναρντς (78' Βάγκενερ), Τσαν, Σαμ (67' Μπράντ), Ντερτιγιόκ, Κάστρο (67' Σον)

Στον πάγκο: Λομπ, Χίλμπερτ, Κίσλινγκ

Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)

Γήπεδο: Παρκ ντε Πρενς Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: