Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Πρόστιμο στον Μάκο για το «γ… την Κύπρο σας»

Χρηματικό πρόστιμο θα πληρώσει ο Γρηγόρης Μάκος με αφορμή το «γ.. την Κύπρο σας», που είχε πει μετά την αποβολή σε πρόσφατο παιχνίδι της Ανόρθωσης. Επιπλέον, θα εκτελέσει κοινωνική εργασία.

Πρόστιμο στον Μάκο για το «γ… την Κύπρο σας»
Το ποσό των 15.000 ευρώ θα κληθεί πληρώσει ο Γρηγόρης Μάκος με αφορμή το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ανόρθωσης με τη Σαλαμίνα.

Ο 27χρονος μέσος δέχθηκε σκληρό φάουλ από τον επιθετικό του αντιπάλου, Τζάστιν Μενγκολό, που αποβλήθηκε και ο Έλληνας χαφ εκνευρίστηκε και είπε τη φράση «γ… την Κύπρο σας», όπως έγραψε στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής της αναμέτρησης, ο οποίος του έδειξε την κόκκινη κάρτα.

Ο Μάκος απολογήθηκε στη διοίκηση της Ανόρθωσης, δείχνοντας μεταμέλεια για την πράξη του, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κυπριακού συλλόγου και του επιβλήθηκε πρόστιμο βάσει του εσωτερικού κανονισμού. Επιπλέον, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα εκτελέσει κοινωνική εργασία.

Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης

«Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου ανακοινώνει ότι συνεδρίασε χθες το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Συλλόγου και εξέτασε το πειθαρχικό παράπτωμα του ποδοσφαιριστή Γρηγόρη Μάκου κατά τη διάρκεια του αγώνα ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ.

Ο ποδοσφαιριστής παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο σύμφωνα με τις πρόνοιες του εσωτερικού κανονισμού της ποδοσφαιρικής ομάδας, που αφορούν αδικαιολόγητη αποβολή από τον αγώνα και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο άκουσε την απολογία του ποδοσφαιριστή ο οποίος έδειξε ξεκάθαρη μεταμέλεια για την πράξη του και εξήγησε επακριβώς της θέση του για τα όσα λέχθηκαν στη φάση της αποβολής του. Επιπλέον, το Πειθαρχικό Συμβούλιο έλαβε σοβαρά υπόψη τόσο την απολογία του ποδοσφαιριστή προς τους διαιτητές, αμέσως μετά τον αγώνα, όσο και την έκθεση του προπονητή της ομάδας μας και τις εισηγήσεις του. O Σύλλογος έλαβε επίσης υπόψη την όλη παρουσία και πρότερο βίο του ποδοσφαιριστή στην ομάδα μας και εκφράζει τη στήριξη προς τον ποδοσφαιριστή και την οικογένεια του και βεβαιώνει το φίλαθλο κοινό μας ότι ο ποδοσφαιριστής πέραν πάσης αμφιβολίας σέβεται και τιμά το Σύλλογο και τη χώρα μας.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως τιμωρήσει με βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο τον ποδοσφαιριστή και όπως συμπεριλάβει γραπτή απολογία του ίδιου προς τη Δικαστική Επιτροπή της ΚΟΠ ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης. Επιπλέον, ο ποδοσφαιριστής θα κληθεί μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να εκτελέσει κοινωνική εργασία στα πλαίσια της προσφοράς του Συλλόγου στα κοινά».

Δείτε την επίμαχη φάση από το 2:40 και μετά


Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: