Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ακούει κανείς;

Το Ελληνικό ποδόσφαιρο καθημερινά αμφισβητείται όλο και περισσότερο και ο Μιχάλης Τσαμπάς αναρωτιέται αν οι αρχές του αθλήματος το αντιλαμβάνονται! Στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που έδωσε (μαζί με τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας Γιάννη Μώραλη) ο ισχυρός άνδρας της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής ήταν κάτι σαν αυτό που μερικά χρόνια πριν η Έλενα Ακρίτα έλεγε... αδύναμο κρίκο.
Η διαφορά είναι πως σε εκείνο το τηλεπαιχνίδι κάποιος που δεν είχε γνώσεις ή φάνταζε αδαής έφευγε. Στην περίπτωση του Ελληνικού ποδοσφαίρου ο κύριος Σαρρής παραμένει κανονικότατα στην θέση του και φυσικά απολαμβάνει όλα τα προνόμια του προέδρου της Ομοσπονδίας.
Ανεξάρτητα αν αγωνιστική με αγωνιστική το ποδόσφαιρο στο οποίο ηγείται και το οποίο... υπηρετεί βυθίζεται συνεχώς στην ανυπαρξία, την ανυποληψία και την καχυποψία. Αν στην προ μερικών εβδομάδων ατυχέστατη παρουσία του ενώπιων των δημοσιογράφων ο κ. Σαρρής έδωσε πολλές απαντήσεις του τύπου «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα», πλέον αυτό δεν δικαιούται να το κάνει.
Όταν οι πρόεδροι των ΠΑΕ ο ένας μετά τον άλλον βγαίνουν στα μέσα ενημέρωσης με δηλώσεις και ανακοινώσεις και... κατακεραυνώνουν τους πάντες και τα πάντα οφείλει να δει τι γίνεται. Ίσως τελικά πάνω από το Ελληνικό ποδόσφαιρο να μην υπάρχει ένα σύννεφο που να ρίχνει βροχή, αλλά μαζεμένοι όλοι να το... φτύνουν.
Η διαιτησία παραμένει στο απόσπασμα κι αν κρίνουμε κι από αυτά που είδαμε μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο (ειδικά σε Τούμπα και Λιβαδειά) όχι άδικα. Το θέμα είναι αν ακούει κανείς. Ιδιαίτερα αν αυτή την φορά... βλέπει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κι αν τα θεωρεί όλα καλώς καμωμένα.
Αν ισχύει το δεύτερο μάλλον... στραβά αρμενίζουμε γιατί γύρω από το «χρυσό περιτύλιγμα» της εθνικής και της παρουσίας της σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση (Μουντιάλ Βραζιλίας) όλα τα άλλα είναι «να μασάς και να φτύνεις».
Βέβαια όταν υπάρχουν και όλοι αυτοί που... τεχνηέντως χλευάζουν (κυρίως μέσω των ερτζιανών και συστηματικά) τις διαμαρτυρίες των ομάδων, με ειρωνίες τύπου «πάνε να διαλύσουν το σύστημα» τότε τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Και δεν θα αλλάξει όπως δεν άλλαξε τίποτα τόσα και τόσα χρόνια.
Όσο το πρωτάθλημα πλησιάζει προς το φινάλε του θα συνεχίζουμε να γινόμαστε... σοφότεροι (κατά Σόλιντ), θα βλέπουμε πόσο... απρόβλεπτος είναι ο βασιλιάς των σπορ και θα θαυμάζουμε ομάδες που φαίνεται πως όλη την σεζόν... σέρνονταν για να κάνουν ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: