Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

To άρθρο 4 «γκρεμίζει» την Λεωφόρο!!(pic)

Ο Δήμος Αθηναίων μπορεί με ανακοίνωση να «διασφαλίζει» τον Παναθηναϊκό, ωστόσο, η επαναφορά του άρθρου 4 αφήνει... στον αέρα το ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας!
Παναθηναϊκός και Δήμος Αθηναίων συνεχίζουν τον «πόλεμο» ανακοινώσεων, με αφορμή τις ενέργειες του Γιώργου Καμίνη και του κράτους για... γκρέμισμα της Λεωφόρου παρά το γεγονός ότι το πλάνο της Διπλής Ανάπλασης και η λογική «γήπεδο για γήπεδο» έχει αποτύχει και βάσει των δεδομένων είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί. Ο Δήμος με ανακοίνωση του το βράδυ της Τετάρτης υποστηρίζει πως η Λεωφόρος δεν πρόκειται να γκρεμιστεί αν δεν παραδοθεί ποδοσφαιρικό γήπεδο στον Βοτανικό. Απόλυτα σωστό, αν μιλούσαμε τον Φεβρουάριο του 2013 και όχι τον Μάρτιο του 2014.
Τον Φλεβάρη του περασμένου έτους με ενέργειες του Γιάννη Αλαφούζου, αλλάζει ο νόμος και επιτρέπει υλοποίηση έργων. Παράλληλα καταργείτε το άρθρο 4. Σύμφωνα με τον νέο νόμο η Λεωφόρος  μπορεί να λειτουργεί μέχρι την έκδοση της άδειας του νέου γηπέδου στον Ελαιώνα για πέντε χρόνια.
Τρεις μήνες αργότερα, όμως, το προεδρικό διάταγμα και χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού επαναφέρει τις καταργηθείσες διατάξεις και το άρθρο 4 που γκρεμίζει την Λεωφόρο.
Στη φωτογραφία του κειμένου μπορείτε να δείτε τι γράφει το άρθρο 4 από το ΦΕΚ. Πιο ξεκάθαρο δεν μπορεί να είναι. Μεταξύ άλλων, αναφέρει πως:
«Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, στην περιοχή ανάπλασης ΙΙ(Βοτανικός) είναι η ολοκλήρωση της κατεδάφισης των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή ανάπλασης Ι(Λεωφόρος Αλεξάνδρας)».
Είναι ακριβώς αυτό που δήλωσε το μεσημέρι στον Sentra 103, 3 ο Γ.Γ του «Παναθηναϊκού Κινήματος», Νίκος Αβραμίδης. «Από το 23006 μέχρι σήμερα έχουν βγει νόμοι, που αλλάζουν μόνιμα το σκηνικό. Και η ψήφιση του προεδρικού διατάγματος, που έγινε τον περασμένο Μάιο, επαναφέρει όλες τις καταργηθείσες διατάξεις του νόμου Μπιρμπίλη, όπου αν αύριο το πρωί δοθούν στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό αθλητικές εγκαταστάσεις, που σημαίνει μία πισίνα και ένα μικρό κλειστό, αύριο, λοιπόν, γκρεμίζεται η Λεωφόρος Αλεξάνδρας. Αυτό ισχύει σήμερα».
Με λίγα λόγια το προεδρικό διάταγμα δεν διασφαλίζει ούτε τον Παναθηναϊκό σχετικά με το νέο γήπεδο, ούτε φυσικά και το ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: