Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Αθανασιάδης: «Είμαι ένα με τον ΠΑΟΚ. Θέλω να συνεχίσω»

Την επιθυμία του να συνεχίσει να αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Στέφανος Αθανασιάδης, ο οποίος σύντομα θα κληθεί για να συζητήσει το ενδεχόμενο να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ομάδα.

Αθανασιάδης: «Είμαι ένα με τον ΠΑΟΚ. Θέλω να συνεχίσω»
Μία νίκη σαν και με αυτή με τον Ολυμπιακό έψαχνε ο ΠΑΟΚ όπως δήλωσε ο Στέφανος Αθανασιάδης, τονίζοντας πως αυτό είναι ένα νέο ξεκίνημα για τον «Δικέφαλο του Βορρά», ενώ ανέφερε πως η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι ο μεγάλος στόχος της ομάδας.

Η ΠΑΕ ετοιμάζει συμβόλαιο πολυετούς διάρκειας για τον Έλληνα φορ, που ανέφερε: «Όταν με καλέσουν, τότε πιστεύω ότι θα βρεθεί η λύση. Φυσικά και θέλω να συνεχίσω στον ΠΑΟΚ, είμαι ένα με τον ΠΑΟΚ».

Επιπλέον, χαρακτήρισε καλό προπονητή τον Χουμπ Στέφενς, διαψεύδοντας πως είχε πρόβλημα με τους παίκτες, ενώ η εξήγηση που έδωσε για το σύντομο πέρασμα του από τη Θεσσαλονίκη ήταν: «πως δεν κόλλησε στο όλο κλίμα και την λειτουργία της ομάδας».

Αναλυτικά

Για τη νίκη επί του Ολυμπιακού: «Είναι μία νίκη για την ψυχολογία της ομάδας. Είναι ένα νέο ξεκίνημα για όλους μας, αν και βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της σεζόν. Με την παρουσία ενός νέου προπονητή, που όμως ήταν κοντά μας όλο αυτό το διάστημα και γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα και τους παίκτες ξεχωριστά. Αυτή τη νίκη την θέλαμε πάρα πολύ, γιατί έχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολα παιχνίδια και στους δύο θεσμούς που συμμετέχουμε. Και στο πρωτάθλημα αλλά και στο κύπελλο. Ο μεγάλος στόχος αναμφίβολα είναι το Κύπελλο».

Για το αν ισχύει και στο νέο ξεκίνημα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό η ρήση "η αρχή είναι το ήμισυ του παντός": «Ασφαλώς. Το καταφέραμε, γιατί με αυτή τη νίκη δείξαμε πως σαν ομάδα έχουμε στοιχεία όπως το πάθος και η δύναμη, στοιχεία που είναι απαραίτητα για να μας βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων μας. Ειδικά σε αυτά τα παιχνίδια, όλοι γνωρίζουμε πως εκτός από την ποιότητα, πρέπει να δείχνουμε πάθος και δύναμη για να κερδίζουμε. Και αυτά τα στοιχεία, τα είχαμε στο παιχνίδι μας».

Για το αν θα υπάρξει συνέχεια στην καλή εμφάνιση της περασμένης Κυριακής: «Δεν σας κρύβω, πως από την αρχή ψάχναμε να κάνουμε μία τέτοια εμφάνιση, με τα στοιχεία που παραθέσαμε. Ήρθε σε αυτό το παιχνίδι και καλώς ήρθε. Η συνέχεια, κακά τα ψέματα πρέπει να είναι ανάλογη. Δεν πρέπει να μείνουμε στο προηγούμενο παιχνίδι, οφείλουμε σαν ομάδα να δείξουμε ακόμη καλύτερα στοιχεία σε συνδυασμό με το πάθος για να έρθουν κι άλλα νικηφόρα αποτελέσματα».

Για τον στόχο της κατάκτησης του Κυπέλλου και της συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ: «Τα θέλουμε και τα δύο. Το κύπελλο, όπως προανέφερα και τη συμμετοχή μας στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρωτάθλημα έχουμε περισσότερους αγώνες, αν συμπεριλάβουμε και τις αναμετρήσεις στα πλέι οφ που θα γίνουν τον Μάιο. Στο κύπελλο, είναι λιγότερα τα παιχνίδια, αλλά εξίσου καθοριστικά για να φθάσουμε στον στόχο μας».

Για το αν έχει στόχο να ξεπεράσει την επίδοση των 14 γκολ του περσινού πρωταθλήματος: «Αυτό που επιθυμώ είναι να κερδίζει η ομάδα μου. Με τα γκολ που πετυχαίνω μπορεί να επιτευχθεί και ένας προσωπικός στόχος. Αυτό που προσπαθώ κάθε χρόνο είναι να σημειώνω διψήφιο αριθμό σε γκολ. Αυτό θέλω να έρθει και φέτος».

Για το ενδεχόμενο να ανανεώσει το συμβόλαιο του: «Είναι ένα κομμάτι που αφορά τη διοίκηση. Όταν με καλέσουν, τότε πιστεύω ότι θα βρεθεί η λύση. Φυσικά και θέλω να συνεχίσω στον ΠΑΟΚ, είμαι ένα με τον ΠΑΟΚ».

Για το στόχο της παρουσίας στο Μουντιάλ: «Η παρουσία σε ένα Μουντιάλ αποτελεί όνειρο για κάθε παίκτη ανεξάρτητα από την ηλικία του. Και ασφαλώς θέλω να είμαι στο Μουντιάλ».

Για το τι άλλαξε ο Γιώργος Γεωργιάδης στην ομάδα του ΠΑΟΚ: «Με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προπονητή, όλα τα παιδιά έδειξαν πολύ μεγάλο πάθος γιατί ήθελαν να διεκδικήσουν μια θέση στην ενδεκάδα. Και με τον Ολυμπιακό, το δείξαμε όλοι αυτό».

Για το αν έχει την ίδια καλή εικόνα του αγώνα με τον Ολυμπιακό και κόντρα στον Άρη ο ΠΑΟΚ: «Το πιστεύω και μπορεί και ακόμη περισσότερο».

Για τον Χουμπ Στέφενς: «Ο κ. Στέφενς είναι καλός προπονητής, πιστεύω ότι δεν είχε κανένα θέμα με τα παιδιά όπως ακούστηκαν διάφορες φήμες. Απλά το δικό μου σκεπτικό, είναι πως δεν "κόλλησε" στο όλο κλίμα και την λειτουργία της ομάδας».

Για το αν ο ανταγωνισμός μπορεί να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας: «Η ομάδα έχει πολύ καλό υλικό. Αυτό που πρέπει να πετύχουμε, είναι να γίνουμε πιο ομάδα. Σε κάθε παιχνίδι να προσπαθούμε περισσότερο. Πιστεύω ότι από εδώ και πέρα θα το καταφέρουμε, μέσα από την δουλειά, πρέπει όμως να το "βγάζουμε" και μέσα στο γήπεδο».

Για την παρουσία του κόσμου κόντρα στον Ολυμπιακό: «Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συμπαράσταση. Τους θέλουμε συνεχώς δίπλα μας, για να ανέβουμε ακόμη υψηλότερα και να πετύχουμε τους στόχους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: