Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ο… νόμος της Φενέρ!!

Σε ένα πολύ αμφίρροπο παιχνίδι, η Φενέρμπαχτσε… ξέσπασε στο τέλος και κατάφερε να το γυρίσει… τούμπα, επικρατώντας 69-67 της Μάλαγα!

Ο… νόμος της Φενέρ!
Επέστρεψε στις επιτυχίες η Φενέρμπαχτσε και συνεχίζει την προσπάθειά της για πρόκριση στα πλέι οφ! Οι Τούρκοι αν και τα βρήκαν... σκούρα απέναντι στην Μάλαγα, τρέχοντας ένα σερί στα τελευταία λεπτά, κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 69-67.

Στο 5-5 το ρεκόρ των δύο ομάδων, μετά από 10 αγωνιστικές στον όμιλο των ελληνικών ομάδων που συνεχίζεται ο... συνωστισμός.

ΜακΚάλεμπ και Μπιέλιτσα είχαν από 13 πόντους για τους νικητές, ενώ από πλευράς Ανδαλουσιανών, τόσους είχε ο πρώτος σκόρερ τους, ο Κουζμίνσκας.

Οι Ανδαλουσιάνοι πάντως σε πιθανή ισοβαθμία με την ομάδα του Ζοτς υπερτερούν καθώς είχαν νικήσει στον πρώτο γύρο με 14 (89-75).

Το ματς:

Με ένα γρήγορο σερί (7-0), η Φενέρμπαχτσε προηγήθηκε 7-3 της Μάλαγα και μπήκε σε θέση οδηγού. Ο Μπογκντάνοβιτς ήταν σε πολύ καλή βραδιά και με διαδοχικούς του πόντους, διατήρησε τους Τούρκους στο +5 (14-9). Και κάπως έτσι, σε χαμηλό τέμπο και αρκετά αστοχία, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο +3 στο φινάλε της πρώτης περιόδου, με το υπέρ τους 14-11.

Ο ΜακΚάλεμπ έδωσε προβάδισμα έξι πόντων για πρώτη φορά στην ομάδα του (19-13), όμως η Μάλαγα δεν πτοήθηκε απ’ αυτή την εξέλιξη και κατάφερε με σερί 8-2 να φέρει εκ νέου το ματς σε απόλυτη ισορροπία με το 21-21. Η Φενέρ διατηρούσε το προβάδισμα, αλλά δεν μπορούσε να ξεφύγει, με τους Ισπανούς να παραμένουν… κολλιτσίδα από πίσω. Ο Κλέιζα «ξύπνησε» προς το τέλος του πρώτου μέρους, έβαλε συνεχόμενους πόντους, όμως η ομάδα του Ομπράντοβιτς το μόνο που κατάφερε ήταν να πάει στα αποδυτήρια με το 33-30.

Ο Κουζμίνσκας όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά νωρίς-νωρίς έβαλε μπροστά στο σκορ την Μάλαγα μετά από πολύ ώρα (35-37). Το σκορ στη συνέχεια άλλαζε συνεχώς χέρια, πότε η Φενέρμπαχτσε σε θέση οδηγού, πότε οι φιλοξενούμενοι και μάλιστα οι τελευταίοι μπόρεσαν στο 30’ να προηγούνται με τρεις πόντους και να έχουν βάλει δύσκολα στους αντιπάλους τους (46-49).

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο Βάσκεθ άνοιξε κι άλλο τη διαφορά στο +7 (46-53), με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να βρουν λύσεις και να έχουν κάνει «έξαλλο» τον Ζοτς. Έστω και δύσκολα, πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, η Μάλαγα παρέμεινε μπροστά με έξι (52-58). Και κάπου εκεί σήμανε αντεπίθεση! Με αιχμή του δόρατος τον Μπιέλιτσα, η Φενέρ έτρεξε σερί 13-1 και μέσα σε αποθέωση το έφερε… τούμπα για το 65-59! Στα τελευταία λεπτά οι Ισπανοί προσπάθησαν να μειώσουν, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να γράψουν το τελικό 69-67.

Φενέρμπαχτσε: ΜακΚάλεμπ 13, Τζάκσον 1, Ονάν 7, Μπιέλιτσα 13, Κλέιζα 11, Σέκουλιτς 2, Σαβάς, Ζόριτς 11, Μπογκντάνοβιτς 9, Πρέλτζιτς 2

Μάλαγα: Σαμπόνις 6, Κάλογουεϊ 9, Σουάρεθ 9, Γκρέιντζερ 2, Βάσκεθ 10, Τούλσον 8, Κουζμίνσκας 13, Ντράγκιτς 2, Στίματς 8 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: