Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

«Προσέξτε άτομα έτοιμα για φυλακή…»!!

Ο Γιάννης Καμπάνης «ξαναχτύπησε»! Ο -αυτοαποκαλούμενος-καπετάνιος με νέα γραπτή του δήλωση, σχολιάζει αρνητικά την υπόθεση Σαββίδη και προειδοποιεί την ΠΑΕ και τον ΑΣ ΠΑΟΚ…
«Προσέξτε άτομα έτοιμα για φυλακή…»!!
«Capt. JOHN L. KAMPANIS
ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΜΠΑΝΗ
«Η αναπάντεχη εμφάνιση Σαβίδη, αμέσως μετά την έγγραφη εκδήλωση του ενδιαφέροντός μου και την εγγυητική επιστολή των 5.000.000 ευρώ, υποκρύπτει σκοπιμότητες τις οποίες δεν πρόκειται να επιτρέψω.
Σαβίδης και οποιοσδήποτε επόμενος υποψήφιος γαμπρός παρουσιαστεί εκ των υστέρων, η Διοίκηση της ΠΑΕ και ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ να προσέξουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον τους, προκειμένου να μην θιγεί πλέον ο ΠΑΟΚ από άτομα έτοιμα για φυλακή».

Τι γίνεται με τον Σαββίδη και το δάνειο!!

Ο Ιβάν Σαββίδης και οι εκπρόσωποί του δεν έμαθαν χθες για τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αυτό έγινε πριν λίγες εβδομάδες στην προηγούμενη συνάντηση των δύο πλευρών. Στο άκουσμα των χρεών η πλευρά Σαββίδη δεν έδειξε αρνητική.
Τι γίνεται με τον Σαββίδη και το δάνειο
Στο μεσοδιάστημα μέχρι και την χθεσινή επαφή και από τον ΠΑΟΚ «έψαξαν» τον Σαββίδη. Την σημερινή του κατάσταση, αλλά και τις θέσεις του. Θυμίζουμε ότι μεταξύ άλλων είναι βουλευτής του ρωσικού Κοινοβουλίου και συντονιστής της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις σχέσεις με την Ελλάδα.
Χθες ο ομογενής επιχειρηματίας (που καταλαβαίνει τα πάντα στα Ελληνικά και μιλάει περισσότερο Ποντιακά) έδειξε φοβερά αποφασισμένος για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κάτι που ομολογούν όσοι έδωσαν το παρών στην συνάντηση. (Τέσσερα άτομα για την ακρίβεια). Δεν έθεσε ιδιαίτερους όρους, δεν μίλησε για χρέη, δεν δυσανασχέτησε για τις εγγυητικές και δεν μπήκε σε κουραστικές λεπτομέρειες.
Σημείο κλειδί όλης της συζήτησης ήταν και είναι το δάνειο 1,5 – 2 εκατομμυρίων που χθες συμφωνήθηκε ότι θα δώσει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη απόδειξη του σοβαρού ενδιαφέροντός του, γι’ αυτό το θέμα έγιναν και σήμερα ΟΛΕΣ οι συζητήσεις των δύο πλευρών.
Ο απαραίτητος νομικός έλεγχος συνεχίζεται και παρά το γεγονός ότι η εγγυητική τραπέζης αναμένεται, όπως και η έγγραφη πρότασή του (αυτά θεωρούνται εύκολα και τυπικά!) το πιο σοβαρό θέμα έχει να κάνει με το δάνειο. Ο Σαββίδης και οι άνθρωποί του θεωρούν ότι αυτό θα δοθεί σε 2-3 ημέρες (!) από τον ΠΑΟΚ περιμένουν εξέλιξη μέσα σε εφτά ημέρες.
Αν ο Σαββίδης δώσει το δάνειο που θα ανακουφίσει την ΠΑΕ όλα προχωράνε ομαλά και η υπόθεση περνάει στα επόμενα στάδια, φυσικά και στην ΓΣ της 14ης Μαϊου. Αν δεν έρθουν τα χρήματα, τότε η υπόθεση θα είναι μία από τα ίδια…
Πηγή: paok24.gr

''Τέρι, δεν είσαι ο μόνος!'' (BINTEO)

Η αποβολή του Τζον Τέρι στον β' ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα, λόγω του αψυχολόγητου χτυπήματος στον Αλέξις, δεν είναι η πρώτη που έχουμε δει. Έχουν προηγηθεί και άλλες για παρόμοιους λόγους! Ο σκύλος σας τις θυμίζει!
''Τέρι, δεν είσαι ο μόνος!'' (BINTEO)
Θυμάστε την τρικλοποδιά του Ντέιβιντ Μπέκαμ στον Σιμεόνε στο ματς της Εθνικής Αγγλίας με την Αργεντινή; Την κουτουλιά του Ζινεντίν Ζιντάν στον Ματεράτσι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Ιταλία;
Τα θυμηθήκατε έτσι; Άρα ο Τέρι δεν είναι ο μόνος. Μάλιστα υπάρχουν και άλλα παραδείγματα! Οι συμπαίκτες στη Νιούκαστλ, Μπόγιερ και Ντάιερ πλακώθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας τους με την Άστον Βίλα (2005) και ο διαιτητής απέβαλε και τους δύο. Το 2006 στο Μουντιάλ της Γερμανίας το χτύπημα του Ρούνεϊ στον Καρβάλιο έμεινε στην ιστορία.
Δείτε τα βίντεο...











πηγή: sportdog.gr

Ο παιδονόμος και ο στρατηγός!!

Ο Γιουπ Χάινκες, ο τωρινός προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, έχει κάνει κάτι μοναδικό. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος.
Ο παιδονόμος και ο στρατηγός
Eίναι ο μόνος που ξέρω που έχει παραιτηθεί σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από κατάκτηση Τσάμπιονς Λιγκ, καταγγέλλοντας μάλιστα τη νοοτροπία των παικτών της ομάδας του αλλά και τη διοίκηση που τους κακομαθαίνει. Ο Γερμανός το έκανε το 1998 στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό Ρεάλ Μαδρίτης - Γιουβέντους 1-0 στο Αμστερνταμ. Η «Βασίλισσα», υπό τις οδηγίες του, είχε κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ στηριζόμενη σχεδόν αποκλειστικά στη δύναμη της έδρας της: είχε μόλις μια εκτός έδρας νίκη (επί της Πόρτο) και είχε χάσει ακόμα και από τη Ρόζενμποργκ στο Τροντχάιμ. Επίσης είχε κάνει μια μέτρια σεζόν στην Ισπανία, μένοντας πολύ μακριά από την κορυφή. Ο Χάινκες είχε πει ότι η δουλειά του είναι να φτιάχνει ομάδες και όχι να παριστάνει την νταντά (τον νηπιαγωγό για την ακρίβεια...) σε κακομαθημένα παιδιά. Πήρε το μεγάλο κύπελλο κι έφυγε σαν κύριος.
Δουλειά
Η Μπάγερν που βρήκε (ουσιαστικά από τον Λουίς φαν Χάαλ) δεν είναι μια εύκολη ομάδα. Μολονότι κουβαλάει την κουλτούρα της σκληρής δουλειάς από τα χρόνια του Ολλανδού, εν τούτοις έχει μερικά «μπουμπούκια» που ποτέ δεν άνθισαν: από τον Ριμπερί, τον Ρομπέν, τον Γκόμεζ λείπει η μεγάλη καταξίωση, το σούπερ τρόπαιο. Ειδικά οι δύο πρώτοι υπήρξαν τρομερά ταλέντα που κέρδισαν γρήγορα φήμη, δόξα και λεφτά, χωρίς καλά καλά να κερδίσουν τίποτα το σημαντικό: όπως αποδεικνύουν οι πρόσφατοι καυγάδες τους (ιστορίες αποδυτηρίων που οι Γερμανοί βγάζουν πάντα στη δημοσιότητα...), τα νεύρα ποτέ δεν λείπουν. Ο Χάινκες δεν θέλει να κάνει την νταντά, αλλά μοιάζει να έχει αποκτήσει ειδικότητα: σε μια ακόμα ομάδα χρειάστηκε να ασχοληθεί με δύσκολους χαρακτήρες και να βάλει τάξη σε αποδυτήρια. Μολονότι δεν τα κατάφερε κι άσχημα, εν τούτοις έχασε την Μπουντεσλίγκα: το οργανωμένο, επιθετικό και ομαδικό ποδόσφαιρο της Μπορούσια Ντόρτμουντ δικαιώθηκε, καθώς η Μπάγερν παρέμεινε μια ομάδα με ακαλούπωτες προσωπικότητες. Μεταξύ μας, αφού δεν τους έπεισε να υπηρετήσουν με το ταλέντο τους το σχήμα ο μεγάλος Φαν Χάαλ, δεν πρόκειται να τα καταφέρει κανείς.
Εύκολο
Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ευκολότερο για ομάδες με προσωπικότητες, ωστόσο. Αν στην Μπουντεσλίγκα χρειάζεται ομαδικότητα, επανάληψη τρόπων και εν τέλει αγωνιστική ταυτότητα (δηλαδή οργανωμένο ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας), στο Τσάμπιονς Λιγκ το κίνητρο των παικτών και οι εμπειρίες τους πολλές φορές αρκούν για να μασκαρέψουν αδυναμίες: όσο κι αν ακούγεται παράξενο, για τις μεγάλες ομάδες το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πιο εύκολο. Ο Ρομπέν, ο Ριμπερί και ο Γκόμεζ υπήρξαν συχνά απόλυτοι πρωταγωνιστές κι απόψε στο «Μπερναμπέου» έχει ο καθένας ραντεβού με την προσωπική του ιστορία: ο αποκλεισμός της Ρεάλ Μαδρίτης στην έδρα της είναι το αποτέλεσμα που σε κάνει από καλό παίκτη πρωταθλητή. Απόψε θα δούμε οι τύποι τι ψάρια πιάνουν.
Ταχύτητα
Η Ρεάλ έρχεται με την κεκτημένη ταχύτητα, αλλά και την παραζάλη του θριάμβου στο «Καμπ Νόου» –θριάμβου που της έδωσε το πρώτο της πρωτάθλημα έπειτα από τρία χρόνια. Ο Μουρίνιο μπορεί να ενορχηστρώσει το καλύτερο αμυντικό παιγνίδι, όμως δεν θυμάμαι στην ιστορία του να έχει πολλές φορές προκριθεί σε τελικό με νίκη: οι προκρίσεις του είναι προκρίσεις αντοχής. Η Ιντερ του άντεξε κάποτε στο «Καμπ Νόου» με την Μπάρτσα και πήρε το τρόπαιο στον τελικό της Μαδρίτης, η Πόρτο του άντεξε με την πανίσχυρη τότε Κορούνια στο πηγάδι του «Ριαθόρ» και πήρε το Κύπελλο από τη Μονακό στο Γκεζελκίρχεν: αν ήθελε σκορ πρόκρισης συγκεκριμένο, παίζοντας στο Μόναχο, εκτιμώ ότι το πράγμα θα του ήταν ευκολότερο.
Σκακιστής
Στο πρώτο ματς ο Χάινκες έμπλεξε τη Ρεάλ με το σούπερ επιθετικό του σχήμα: ο Μου αιφνιδιάστηκε από την -έστω για μισή ώρα- ταυτόχρονη παρουσία του Μίλερ, του Κρόος, του Ριμπερί, του Γκόμεζ και του Ρομπέν. Ο Χάινκες πόνταρε στις βεντέτες του και στις φιλοδοξίες τους –δεν αποκλείω να κάνει το ίδιο κι απόψε, όπως όλοι οι στοργικοί παιδονόμοι που καταλαβαίνουν την ψυχολογία των πιτσιρίκων και τα καπρίτσια τους. Ο Μουρίνιο από τη μεριά του είναι στρατηγός και σκακιστής. Αν ο Χάινκες επιχειρήσει να φέρει την αναμέτρηση στο επίπεδο της τακτικής, θα χάσει. Αν αφήσει τα παιδιά να κάνουν τα γούστα τους, η Μπάγερν θα φιλοξενήσει τον τελικό σπίτι της ως πρωταγωνίστρια...

Βίαια
Στα όσα διαβάζουμε κι ακούμε για Χρυσαυγίτες, «αγανακτισμένους» κ.λπ. τοποθετήθηκε μιλώντας στο «Βήμα» ο Στέλιος Ράμφος, μιλώντας ψύχραιμα για το τι είναι και τι δεν είναι πολιτική βία:
«Κατά τη δική μου αντίληψη, οι ζώνες ανομίας σε μία κοινωνία διαμορφώνονται όταν η δυναμική ας πούμε της βίας είναι απερίσταλτη. Τι θέλω να πω. Θέλω να πω ότι η στοιχειώδης λειτουργία ενός πολιτισμού είναι με κάποιους κανόνες να αποτρέπει τη βία. Ενας πολιτισμός είναι μια αποτροπή της βίας κατά το μέτρο του δυνατού. Υπάρχουν όμως στιγμές μέσα στην ιστορία, οι οποίες είναι στιγμές κρίσεως. Μπορεί να είναι μια καταστροφή, να είναι ένας πόλεμος, μια οικονομική κρίση πολύ σοβαρή σαν αυτή την οποία ζούμε τώρα. Και μάλιστα όχι απλώς οικονομική ή δημοσιονομική, αλλά με προεκτάσεις σε δομικά προβλήματα μιας κοινωνίας, όπως είναι η δική μας. Τότε υπάρχουν δύο συμπεριφορές. Η μία συμπεριφορά είναι να δημιουργούνται καταστάσεις παρανομίας και η δεύτερη συμπεριφορά να δημιουργούνται καταστάσεις ανομίας. Οι καταστάσεις παρανομίας, για να το πω πιο απλά, είναι καταστάσεις τύπου Γιάννη Αγιάννη στους "Αθλιους". Δηλαδή, δεν έχω να φάω, κλέβω, παίρνω μια φρατζόλα ή δύο φρατζόλες, μπορώ να συντηρηθώ ζώντας παράνομα και μετά να γίνω ένας πολύ προκομμένος δήμαρχος, να προσφέρω κοινωνικό έργο, ανεξαρτήτως ότι κάποιος αστυνομικός μονομανής θυμάται ότι έχω κλέψει μια φρατζόλα κ.λπ. Η δεύτερη περίπτωση είναι του Ρασκόλνικοφ, του ήρωα του Ντοστογέφσκι. Τι συμβαίνει στην περίπτωση αυτή; Εμφανίζονται αυτοί που επιθυμούν την επιθυμία του άλλου. Βίαια απαιτούν κάτι στο όνομα ενός δικαιώματος, ας πούμε λαϊκού. (…) Αυτό που λέμε λαϊκισμός είναι μια αυταξία του λαού με ιδεολογικό χαρακτήρα...».
Πολύ ψιλά, σωστά γράμματα.

➜Ο δεύτερος ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ είναι η αναμέτρηση δύο πολύ διαφορετικών ομάδων. Η Μπάγερν μοιάζει λίγο παιδική χαρά, στην οποία πολλοί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές περνάνε ωραία, με προπονητή έναν ευγενικό κύριο που υπάρχει για να μην τους αφήνει να καυγαδίζουν περισσότερο από όσο πρέπει. Η Ρεάλ Μαδρίτης μοιάζει στρατιωτικός λόχος με σκληρή πειθαρχία κι έναν «τρελό», μανιακό διοικητή που όλοι ακούν με κομμένη την ανάσα για να μην τους ταράξει στις στερήσεις εξόδου.

Κόκκινο πανί
➜Γιατί στον Ολυμπιακό τα έχουν τόσο πολύ με τον Πάνο Μπιτσαξή; Για έναν απλό λόγο: θεωρούν ότι είναι ο πρώτος που, ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, συνέδεσε την «κάθαρση» με την έκβαση του πρωταθλήματος, πιέζοντας την ΕΠΟ. Πιστεύουν ότι ο γ.γ. Αθλητισμού έμενε σιωπηλός όταν ήταν πρώτος ο ΠΑΟ, πανηγυρίζοντας στο στενό του κύκλο για την... πρόοδο στη διαιτησία, και τώρα που το πρωτάθλημα τελείωσε προσπαθεί να το «δηλητηριάσει», μιλώντας για παραρτήματα, μονοπώλια και άλλα τέτοια ωραία, επειδή το πήρε ο Ολυμπιακός. Ετσι απλά.
ΠΗΓΗ: Sportday

Η δική μου γνώμη για την “επόμενη μέρα”

Ετσι είναι, όπου φτώχεια και γκρίνια. Όλα όσα συμβαίνουν στον Αρη τις τελευταίες μέρες ήταν αναπόφευκτα, αφού δεν μπορεί κανείς Αρειανός να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η χρονιά κατέληξε σε αποτυχία. Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Γράφει ο Παντελής Ζουμπούλης
Η δική μου γνώμη για την “επόμενη μέρα”
Όλα όσα συμβαίνουν στον ΑΡΗ τις τελευταίες μέρες ήταν αναπόφευκτα, αφού δεν μπορεί κανείς Αρειανός να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η χρονιά κατέληξε σε αποτυχία. Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.
Όλα όσα συμβαίνουν δεν θα πρέπει να προκαλούν έκπληξη σε κανέναν. Και υποθέτω ότι δεν προκαλούν. Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες… Στο δια ταύτα. Η μεγαλύτερη κουβέντα γίνεται γύρω από την επόμενη μέρα του συλλόγου και λιγότερο για τα αίτια που φτάσαμε στην 9η θέση. Γι’ αυτό και ‘γω θα εστιάσω στην επόμενη μέρα. Για τους λόγους που η χρονιά τελείωσε άδοξα έχω άποψη, αλλά θα την καταθέσω τις επόμενες μέρες. Σήμερα θέλω να καταθέσω την γνώμη μου για την επόμενη μέρα. Τη γνώμη μου, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο…
Εχουμε και λέμε:
1ο δεδομένο: Η νυν διοίκηση έχει φτάσει ταβάνι. Οικονομικά. Στην μορφή που είναι σήμερα δεν μπορεί να προχωρήσει κι αυτό είναι πασιφανές.
2ο δεδομένο: Η «Κοινωνία Μελών ΑΡΗ», όντας μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, δεν μπορεί επίσης να ανταποκριθεί σ’ αυτόν τον ρόλο, πλέον. Δεν γίνεται με μόλις 1.445 ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη…
3ο δεδομένο: Για το μέλλον της ΠΑΕ έχει εκδηλωθεί μόνο μία εναλλακτική λύση διεξόδου από το πρόβλημα. Όχι ολοκληρωμένη ακόμη, κάτι που περιμένουμε να συμβεί όμως άμεσα. Μιλάμε για την πρόταση του Γιάννη Κόντη και του ξένου επενδυτικού φορέα.
4ο δεδομένο: Η «Αρης Ενότητα» παρενέβη με μία ανακοίνωση στην οποία ζητάει από την διοίκηση της ΠΑΕ να παραιτηθεί, από την «Κοινωνία Μελών» να προκηρύξει έκτακτη γενική συνέλευση και ότι ο κόσμος θα βγάλει τον ΑΡΗ από το αδιέξοδο.
5ο δεδομένο: Στο τραπέζι έχει πέσει και το εξής ερώτημα: Αν ο ΑΡΗΣ είναι έτοιμος να φύγει από το μοντέλο της «Κοινωνίας Μελών» και να πάει πάλι σ’ αυτό το επενδυτή;

Για όλα τα παραπάνω ακούγονται πολλές απόψεις. Η δική μου άποψη είναι η εξής:

Πιστεύω ότι ο ΑΡΗΣ δεν μπορεί πλέον να βρει διέξοδο στο οικονομικό του πρόβλημα με λύσεις «εκ των έσω». Εχουν εξαντληθεί. Η «Κοινωνία Μελών ΑΡΗ» δεν μπορεί και όσοι επιμένουν σ’ αυτήν, αγνοούν τρεις παραμέτρους: Πρώτον, όταν «γεννήθηκε» η «Κοινωνία Μελών» κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την κρίση που μαστίζει σήμερα το ποδόσφαιρο, γεγονός που δυστυχώς φρενάρει και την δική της εξέλιξη. Δεύτερον, δυστυχώς το εγχείρημα αυτό το απαξιώνουν διαρκώς άνθρωποι μέσα στην ίδια την οικογένεια του ΑΡΗ. Και τρίτον, δεν γίνεται να επικαλούμαστε συνεχώς τον κόσμο. Δεν αντέχει άλλο η τσέπη του απλού φιλαθλου, έχει τόσα προβλήματα στην καθημερινότητά του. Απόδειξη όλων των παραπάνω, τα μόλις 1445 τακτοποιημένα μέλη…
Γι’ αυτό θεωρώ ότι η παρέμβαση του «Αρης Ενότητα» είναι… να ‘χαμε να λέγαμε. Δεν έχει ουσία, δεν αποτελεί καν πρόταση για την επόμενη μέρα του ΑΡΗ. Επιπλέον, ο ΑΡΗΣ δεν διαθέτει, ούτε «μεγάλα πορτοφόλια» όπως υπάρχουν στον ΠΑΟ ο Αλαφούζος και ο Βγενόπουλος για να βγουν μπροστά…

Θεωρώ, λοιπόν, ότι οι συνθήκες που επικρατούν, πλέον, στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο μας αναγκάζουν να στραφούμε πάλι στο μοντέλο του επενδυτή. Ο οποίος είναι λογικό να ζητάει και τις μετοχές. Μας αρέσει, δεν μας αρέσει, χωρίς… χρήμα δεν υπάρχει επόμενη μέρα. Βλέπουμε τι συμβαίνει και σε άλλα «μαγαζιά γωνία». Οσοι δεν το αποδέχονται αυτό, δεν αντιλαμβάνονται, προφανώς, τι συμβαίνει γύρω τους και δεν σκέφτονται ρεαλιστικά.
Θα πει κανείς ότι ο ΑΡΗΣ έχει «καεί στο παρελθόν από επενδυτές». Σύμφωνοι. Υπάρχει, όμως, άλλη πρακτική λύση σήμερα; Που το προϊόν του ποδοσφαίρου απαξιώνετε, που τα έσοδα μειώνονται δραστικά και που ο ΑΡΗΣ ειδικότερα υπέστη μεγάλη ζημία που για δεύτερη σεζόν μένει εκτός Ευρώπης; Τα διαρκείας μειώθηκαν, τα εισιτήρια το ίδιο και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα μειωθούν κι άλλο τη νέα περίοδο.
Δέχομαι τον όποιο αντίλογο, αλλά γόνιμο και με επιχειρήματα, για να καταλήξουμε κάπου. Όπως πιστεύω ότι επιχειρηματολόγησα και ‘γω.
Οχι του στυλ «θα βοηθήσει ο κόσμος» ή «ας φύγουν αυτοί που είναι σήμερα, θα βρεθεί λύση γιατί ο ΑΡΗΣ είναι μαγαζί γωνία». Αυτά, προσωπικά, τα θεωρώ λαϊκισμό και ανήκουν σε μία άλλη εποχή που πέρασε ανεπιστρεπτί. Όχι στη σημερινή.
Νομίζω ότι πρέπει να πάμε ξανά στο μοντέλο του επενδυτή, βάζοντας τις απαραίτητες δικλείδες με γνώμονα τα λάθη του παρελθόντος. Και δεν χρειάζεται να ακυρωθεί ο ρόλος της «Κοινωνίας Μελών». Ο φορέας χρειάζεται ως ελεγκτικό όργανο και επιπλέον μπορεί να ενισχύσει το πρεστίζ του ΑΡΗ, εφόσον σαν σύλλογος πάψουμε εμείς οι ίδιοι να τον «τσαλακώνουμε» και τον βάλουμε ξανά σε σωστές βάσεις.
Είμαι της άποψης να ακούσουμε την πρόταση του Γιάννη Κόντη και μετά να επιλέξουμε με ποιον τρόπο θα εφαρμοστεί στον ΑΡΗ, εφόσον κριθεί ότι είναι προς συμφέρον του ΑΡΗ. Εφόσον εγγυάται την βιωσιμότητα του ΑΡΗ, δεν νομίζω ότι θα αποτελέσει εμπόδιο η φόρμουλα εφαρμογής της. Ολοι αυτοί που απλώς ασκούν κριτική, όχι μόνο δεν διαθέτουν plan b, αλλά είναι και οι ίδιοι συνυπεύθυνοι, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, που ο σύλλογος βρίσκεται σήμερα εδώ. Και μία απλή «συγνώμη» δεν απαλλάσσονται των ευθυνών τους.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν την προσωπική, ταπεινή, μου άποψη. Δεν διεκδικώ το αλάθητο, δεν το διεκδίκησα ποτέ. Δέχομαι τον αντίλογο, αρκεί να είναι τεκμηριωμένος. Και είναι από τις ελάχιστες φορές (νομίζω η πρώτη…) που χρησιμοποιώ πρώτο ενικό, αν αυτό σημαίνει κάτι…
Πηγή: allaboutaris.com

''Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο... αυθάδης μαχητής!'' (ΦΩΤΟ)

Στην εργατικότητα και τις ικανότητες του Κυργιάκου Παπαδόπουλου υποκλίνονται οι Γερμανοί λόγω της παρουσίας του Έλληνα νεαρού χαφ στη Σάλκε!
''Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο... αυθάδης μαχητής!'' (ΦΩΤΟ)

Συγκεκριμένα η γερμανική ιστοσελίδα. Schweizer Fernsehen, παρουσιάζει ένα μικρό αφιέρωμα για τον Παπαδόπουλο, τον οποίο χαρακτηρίζει “αυθάδη” με την καλή έννοια, εξαιτίας της μαχητικότητας του. Παράλληλα επισημαίνει την εργατικότητα του.
«Ενδεχομένως στο μέλλον να γίνει σπουδαίος αμυντικός. Στα 15 του χρόνια πήγε στον Ολυμπιακό και λίγο αργότερα ντεμπούταρε με την πρώτη ομάδα. Το 2010, οι εμφανίσεις και τα τρόπαια που κατέκτησε, του έδωσε μεταγραφή στη Σάλκε», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα και προσθέτει:
«Τον Ιούνιο του 2011 πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με την Εθνική Ελλάδας στο παιχνίδι των προκριματικών με τη Μάλτα. «Αυτό ήταν η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου, ανώτερη ακόμη και απ’ το ότι συμμετείχα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η δουλειά μου απέδωσε καρπούς», είχε αναφέρει. Το μότο του είναι δουλειά, δουλειά και ξανά δουλειά.

Ο νεαρός άσος διακρίνεται από το πάθος του, τις μάχες που δίνει στο γήπεδο και έτσι έγινε από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας. Ακόμα και ο σταρ της ομάδας, Κλάας Γιαν Χούντελααρ είχε πει: «Πρόκειται για ποδοσφαιριστή νικητή, αυτό είναι το μεγαλύτερο προτέρημά του. Θέλει να νικάει συνεχώς»!
Μήπως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι άλλη μία απόδειξη της εργατικότητας των Ελλήνων;
Μήπως να του προτείνουμε στον Κυριάκο να κάνει και αυτός ένα μανιφέστο, όπως η Κατερίνα Μουτσάτσου, αλλά στα γερμανικά; Auf Deutsch που θα έλεγαν και οι Γερμανοί... φίλοι μας;
Λέμε τώρα...

πηγή: sportdog.gr

"Με πρόκριση εδραιώνει τον μύθο του!"

Ορισμένα παιχνίδια έχουν ιδιαίτερη σημασία για τις ομάδες, διότι η νίκη ή ήττα σημαίνει περισσότερα πράγματα από μία πρόκριση ή ένα αποκλεισμό. To timing και η τύχη, άλλωστε, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την δημιουργία μετάλλου μεγάλης ομάδας.
"Με πρόκριση εδραιώνει τον μύθο του!"
Αντίστοιχα είναι τα πράγματα και για τους πρωταγωνιστές: καθίσταται, επομένως, επιτακτική η πρόκριση στον τελικό περισσότερο για να τοποθετηθεί το άστρο του Μουρίνιο στην κορυφή των προπονητών στην ιστορία του ποδοσφαίρου.
Ο μύθος του Μουρίνιο
Ο Πορτογάλος οδήγησε τη Λεϊρία στην καλύτερη πορεία της ιστορίας της, κατέκτησε όλους τους τίτλους με την Πόρτο, επανέφερε την Τσέλσι σε θέση ισχύος και επιβεβαίωσε την προπονητική του μοναδικότητα στην Ίντερ. Η κατάκτηση της Primera μέσα στην έδρα της υπερηχητικής Μπαρτσελόνα είναι ακόμα ένα επίτευγμα που δύσκολα θα συνέβαινε χωρίς την παρουσία του. Οι άριστες τακτικές γνώσεις, η αποτελεσματική διαχείριση των stars και το εκκεντρικό προφίλ έχουν, πλέον, καταστήσει τον Μουρίνιο «μύθο της προπονητικής».
Όπως είναι λογικό, οι χαρισματικές προσωπικότητες έχουν φανατικούς φίλους και ορκισμένους εχθρούς. Είναι, επομένως, αναμενόμενη η ύπαρξη αμφισβητιών που επικαλούνται λογικούς (και μη) συνειρμούς ώστε να τον απομυθοποιήσουν στα μάτια των φιλάθλων. Ωστόσο, η φετινή κατάκτηση του Champions League θα διώξει κάθε σκιά αμφισβήτησης καθώς συνδυάζεται με την πλήρη αποκαθήλωση της «ομάδας μοντέλο» του Γκουαρντιόλα.
Η ευνοϊκή συγκυρία
Ο Μουρίνιο γνωρίζει πως μόνο οι μπλαουγκράνα μπορούν να κερδίσουν την ομάδα του «στα ίσια», αναγκάζοντάς τον να εφαρμόσει αμυντικογενές πλάνο και να προσαρμόσει τα τακτικά ζητούμενα στο παιχνίδι του αντιπάλου.. Επομένως, ο αναπάντεχος αποκλεισμός από το συγκρότημα του Ντι Κάνιο είναι το καλύτερο δώρο στον Πορτογάλο.
Επιπρόσθετα, οι σημαντικές απώλειες της Τσέλσι λόγω καρτών καθιστούν εξαιρετικά πιθανή την επικράτηση των Μερένγκες στον τελικό του Μονάχου. Δεν είναι, άλλωστε, μυστικό ότι η διαφορά ατομικής ποιότητας και «βάρους φανέλας» θα έχριζε ούτως ή άλλως φαβορί τους Μαδριλένους ακόμα κι αν οι Λονδρέζοι παρατάσσονταν πλήρεις στον τελικό.

Συμπέρασμα
Η κατάκτηση του Champions League εξαρτάται ουσιαστικά από την έκβαση μίας αναμέτρησης: με τη Μπάγερν στο Μπερναμπέου. Εφόσον ξεπεραστεί ο σκόπελος των Γερμανών, η κορυφή της Ευρώπης είναι απλώς θέμα σοβαρότητας. Η Ρεάλ, λοιπόν, θα αντιμετωπίσει τον ημιτελικό ως…τελικό καθώς η έκβασή του είναι το διαβατήριο για να γραφτεί με χρυσά γράμματα το όνομα του Μουρίνιο στο πάνθεον της προπονητικής ελίτ.


πηγή: overlap.gr

Από αύριο τα μίνι-διαρκείας!!

H ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τι ακριβώς θα ισχύει όσον αφορά την διάθεση και τις τιμές των εισιτηρίων για τους αγώνες των πλέι οφ και η διάθεση ξεκινάει από αύριο Πέμπτη 26/4/2012.
Από αύριο τα μίνι-διαρκείας
Από εκεί και πέρα οι τιμές για τα μεμονωμένα ξεκινούν από τα 15 ευρώ και φθάνουν μέχρι τα 60, ενώ για το πακέτο των τριών αγώνων ξεκινούν από 20 και φθάνουν μέχρι τα 120.
Πιο συγκεκριμένα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε:
«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι από Πέμπτη 26/04/2012 θα αρχίσει η πώληση εισιτηρίων για τους αγώνες Super League ΟΠΑΠ Play-offs 2012 από τα εκδοτήρια του γηπέδου Τούμπας και από το Internet μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Θύρες 4-7-8: 15 ευρώ.
Θύρες 5-6: 20 ευρώ
Θύρες 1-2-3: 25 ευρώ.
VIP 3ου: 60 ευρώ.
VIP 4ου : 50 ευρώ.
ΠΑΚΕΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Θύρες 4-7-8: 20 ευρώ
Θύρες 5-6: 30 ευρώ
Θύρες 1-2-3: 45 ευρώ
VIP 3: 120 ευρώ
VIP 4: 100 ευρώ.
B. ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
1η περίοδος: 26/4/2012- 2/5/2012
Οι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας θα έχουν την δυνατότητα τη συγκεκριμένη περίοδο να κατοχυρώσουν την ίδια θέση που έχουν ως κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας, με την προσκόμιση της ταυτότητάς τους και της κάρτας διαρκείας. Κατά την πρώτη αυτή περίοδο διάθεσης, οι θέσεις που ανήκουν στους κατόχους διαρκείας, δεν θα είναι διαθέσιμες για αγορά από άλλον φίλαθλο, παρά μόνο από τον κάτοχο διαρκείας της συγκεκριμένης θέσης. Από τις 3/5 οι θέσεις των κατόχων διαρκείας που δε θα έχουν ανανεωθεί, θα ελευθερωθούν και ο καθένας θα μπορεί να αγοράσει τη συγκεκριμένη θέση.
Οι μη κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν εισιτήριο για κάποιον αγώνα ή το πακέτο. Τη συγκεκριμένη ημερομηνία γι αυτούς θα είναι διαθέσιμες οι θέσεις που δεν είχαν αγοραστεί ως διαρκείας.
2η περίοδος: 3/5/2012- 20/5/2012
Από τις 3/5 έως και την ημέρα διεξαγωγής του τελευταίου εντός έδρας αγώνα, όλες οι θέσεις διαρκείας που δε θα έχουν ανανεωθεί κατά την 1η περίοδο, θα ελευθερωθούν προς πώληση. Συγχρόνως θα συνεχιστεί η πώληση των θέσεων που δεν είχαν αγοραστεί ως διαρκείας. Ο καθένας (είτε είναι κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας είτε όχι) θα μπορεί να αγοράσει μεμονωμένο εισιτήριο ή το πακέτο σε οποιαδήποτε θέση δε θα έχει αγοραστεί κατά την 1η περίοδο.
Γ. ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
1. Εκδοτήρια γηπέδου Τούμπας
Από τις 26/4 τα εκδοτήρια θα λειτουργούν καθημερινά 9π.μ.-5μ.μ. Δευτέρα-Σάββατο.
Την Κυριακή 29/4 και την Τρίτη 1/5 τα εκδοτήρια θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 9πμ-5μμ.
Τέλος πολλές πληροφορίες για όσους θα προμηθευτούν εισιτήρια από το διαδίκτυο υπάρχουν και στο site της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

“Καίνε” οι ακάλυπτες επιταγές στον Αναστόπουλο!!

Στα οικονομικά αγκάθια που βασανίζουν τον ΟΦΗ αυτήν την εποχή, είναι και μια υπόθεση που αφορά σε κάποιες επιταγές που είχαν δοθεί στο Νίκο Αναστόπουλο, αυτός με την σειρά του τις έδωσε σε κάποια εταιρεία , δεν καλύφθηκαν και αυτή με την σειρά της τώρα ζητάει τα χρήματα της μέσα από την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΟΦΗ.
“Καίνε” οι ακάλυπτες επιταγές στον Αναστόπουλο
Το θέμα αυτό μάλιστα απασχόλησε την Επιτροπή Επαγγελματικού αθλητισμού στην συνεδρίαση της Τρίτης, μαζί με τις υποθέσεις των Σταυρακάκη-Κασμερίδη και πήρε αναβολή για τις 15 Μαίου.
Όπως δήλωσε για το θέμα αυτό στον Αthletic Radio 104,2 , ο νομικός της ΠΑΕ ΟΦΗ Ντίνος Μανταδάκης “πρέπει να τακτοποιηθεί και το υπόλοιπο της οφειλής από μια εταιρεία στην οποία ο προπονητής του ΟΦΗ Νίκος Αναστόπουλος, έχει δώσει κάποιες επιταγές της ΠΑΕ ΟΦΗ. Το θέμα αυτό δεν έχει σχέση με αθλητικές διαφορές. Αλλά πρόκειται για μια διαδικασία που αφορά στην κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΟΦΗ. Αυτό το θέμα δεν είναι τωρινό. Η εταιρεία αυτή ήταν η πρώτη που ξεκίνησε την διαδικασία τηε κατάπτωσης της εγγυητικής του ΟΦΗ. Ακολούθησε ο Νατσούρας που ρυθμίστηκε. Και ακολούθησαν ο Σταυρακάκης με τον Κασμερίδη. Και για το θέμα με τις επιταγές αυτές πήρε αναβολή μέχρι τις 15 Μαίου και πρέπει να τακτοποιηθεί. Είναι ένα από τα αγκάθια. Είναι 18 χιλιάδες ευρώ.”.
Για την αναβολή που ζήτησαν με δική τους πρωτοβουλία οι Σταυρακάκης και Κασερίδης, στο θέμα της κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΟΦΗ, είπε ότι “είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τους παίκτες πρίν την έναρξη της εκδίκασης. Προς τιμήν τους δέχθηκαν να δοθεί μια αναβολή μέχρι τις 15 Μαίου. Ηταν μια απόφαση των ποδοσφαιριστών, γιατί ο δικηγόρος τους, θα έκανε ότι του υποδείκνυαν. Πρέπει μέχρι τις 15 του μήνα οι ποδοσφαιριστές αυτοί να εξοφληθούν. Οι ποδοσφαιριστές έδωσαν την συγκατάθεση τους για την αναβολή. Δεν είχαμε περιθώρια για την αναβάλουμε άλλο, αν οι ποδοσφαιριστές δεν έπαιρναν την πρωτοβουλία αυτή”.
Για άλλες υποθέσεις που μπορούν να βάλουν σε κινδύνους τον ΟΦΗ, είπε ότι “Συζητήθηκε ακόμη η υπόθεση Καρακατσάνη που είναι για ενεργοποίηση ποινής. Εχει καθυστερήσει μια δόση, πήραμε μια αναβολή για να κάνουμε κάποιες καταβολές. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις ενεργοποιήσεις. Και να πληρώνουμε στην ώρα τους τις δόσεις. Γιατί διαφορετικά θα πάψει να ισχύει η ρύθμιση και θα πρέπει να καταβάλουμε το σύνολο του ποσού.Είναι υποθέσεις που αφορούν την μη τέλεση και τον μη ορισμό των αγώνων. Πρέπει να είμαστε εντάξει για να μην έχουμε προβλήματα με τον ορισμό των πρώτων αγώνων του νέου πρωταθλήματος. Ελπίζω ότι μέχρι τότε θα έχουν βρεθεί κάποιες λύσεις”.
Για την επικείμενη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΟΦΗ, ανέφερε πως “υπάρχει μια Γενική Συνέλευση και ελπίζω ότι θα βρεθεί ένα υγιές διοικητικό σχήμα. Κυρίως ως προς την οικονομική δυνατότητα, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο”.
Πηγή: gentikoule.gr

"Τελειώνουν" τον Μίσελ!!

Τετ-α-τετ με την διοίκηση του Άρη αναμένεται να έχει το επόμενο διάστημα ο Μίσελ, το οποίο θα κρίνει το αν ο 29χρονος αμυντικός συνεχίσει να είναι "κάτοικος" "Κλεάνθης Βικελίδης"
"Τελειώνουν" τον Μίσελ
Τον Ιούνη ολοκληρώνεται η συνεργασία του Βραζιλιάνου με τους "κίτρινους" και κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά το αν οι δύο πλευρές συνεχίσουν μαζί και τα επόμενα χρόνια. Μια πρώτη εκτίμηση και σε συνδιασμό με το κλίμα που επικρατεί για τον αριστερό οπισθοφύλακα, μάλλον θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα.
Πέρυσι, μπορεί να έκανε μια καλή σχετικά χρονιά, φέτος ωστόσο ήταν μέτριος στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος. Δεν απέδωσε τα ανεμενόμενα και δεν ήταν αυτός που περίμενε ο Αρης. Για αυτό τον λόγο το πιθανότερο είναι να δει την πόρτα της εξόδου, αν και πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, ωσότου υπάρξουν οι τελικές συζητήσεις με την διοίκηση.
Πηγή: allaboutaris.com

Κρατάει το +3 η Γιούβε!!

Η Μίλαν επικράτησε με 1-0 της Τζένοα και η Γιουβέντους με το ίδιο σκορ στην έδρα της Τσεζένα, με την κορυφή του Καμπιονάτο να μην αλλάζει.
Κρατάει το +3 η Γιούβε!
H 23η, εξαναβολής, αγωνιστική του Καμπιονάτο ολοκληρώθηκε με τις δύο πρωτοπόρους να συνεχίζουν με νίκη και να μην αλλάζει κάτι στην κορυφή. Η Μίλαν νίκησε την Τζένοα με τα... χίλια ζόρια 1-0, χάρη στο γκολ του Μπόατενγκ στο 86΄ με την ομάδα της Γένοβα να μείνει από το 72΄ με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Γιάνκοβιτς.
Από την άλλη η Γιουβέντους επικράτησε με το ίδιο σκορ στην έδρα της Τσεζένα, με το τέρμα που σημείωσε ο Μποριέλο στο 79΄. Πάντως, ο Πίρλο έχασε πέναλτι για την «Μεγάλη Κυρία» στο πρώτο ημίχρονο.

πηγή: sportdog.gr

Παίζουν μόνοι τους…!!

Παίζουν μόνοι τους…
Βέροια και Πανθρακικός συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα της Football League και όπως όλα δείχνουν θα χάσουν την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα μόνο με… θαύμα. Η ομάδα της Ημαθίας «σκόρπισε» τον Πλατανιά επικρατώντας 5-0, ενώ νωρίτερα η ομάδα της Κομοτηνής έφυγε με το διπλό από τα Μέγαρα.

Ασταμάτητη έμοιαζε η Βέροια. Οι παίκτες του Καλαϊτζίδη επικράτησαν με το ευρύ 5-0 με την επίθεση να βγάζει φωτιές. Ο Βεργώνης με δύο γρήγορα γκολ πήρε το προβάδισμα ενώ οι Καντί Ολαϊτάν και Καλτσάς ολοκλήρωσαν τη νίκη.

Ακόμα στις Σέρρες, Πανσερραίκός και Καλλιθέα έμειναν στο 1-1 με τους Μαρουκάκη και Μπανγκουρά να σημειώνουν τα τέρματα.

Πλέον η Βέροια πέρασε και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας πίσω της τον Πανθρακικό.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής (16:00):

Παναχαϊκή- Αναγέννηση Επανομής 3-0
(35’, 44’, 58’ Φουρτάδο)

Βύζαντας Μεγάρων- Πανθρακικός 0-1
(40’ Μπαλού)

Φωκικός- Αγροτικός Αστέρας 0-1
(45’ Καθάριος)

Ηρακλής Ψαχνών- Θρασύβουλος 3-1
(18’ Τσοκάνης, 74’ Σέγκος, 82’ Γκούσου – 58’ Ντα Σίλβα)

Καλλονή- Πιερικός 3-1
(37’ Χωριανόπουλος, 44’ Μανούσος, 66’ Λεοζίνιο – 80’ Ελευθεριάδης )

Πανσερραϊκός-Καλλιθέα 1-1
(68’ Μπανγκουρά - 58’ Μαρουκάκης)

Βέροια-Πλατανιάς 5-0
(6’, 17’ Βεργώνης, 53’ Καντί, 61’ Ολαϊτάν, 68’ Καλτσάς)

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:

Φωκικός – Παναχαϊκή
Αναγέννηση Επανομής – Αναγέννηση Γιαννιτσών
Αγροτικός Αστέρας – Ηρακλής Ψαχνών
Θρασύβουλος – Πανσερραϊκός
Λάρισα – Καλλονή
Καλλιθέα – Βύζας Μεγάρων
Πιερικός – Πλατανιάς
Πανθρακικός – Βέροια

πηγή: sportfm.gr

Του ΄χει κάνει μάγια!!

Του ΄χει κάνει μάγια!
Τελικά, δίκιο είχε ο Μάρκος Βαμβακάρης όταν έγραψε την «Φραγκοσυριανή»! Οι Συριανοί έκαναν… μάγια στον Ηρακλή και ο Φοίνικας επικράτησε του «Γηραιού» για δεύτερη φορά στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, με 3-0 σετ, ισοφαρίζοντας την σειρά των τελικών της Α1 Volleyleague σε 2-2. Ο τίτλος θα κριθεί το Σάββατο (28/4), στην Μίκρα.

Ο Ηρακλής ξεκίνησε το σετ δυνατά και συγκεντρωμένα. Οι παίκτες του Δρίκου έκαναν μόλις ένα λάθος στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και προηγήθηκαν με 7-3. Ο Φοίνικας έκανε προσπάθεια να πλησιάσει αλλά ο «Γηραιός» είχε το πάνω χέρι πότε με 10-7 και πότε με 16-12. Με την βοήθεια του Κώστα Προύσαλη, ο οποίος ήταν εξαιρετικός ο Ηρακλής έφτασε στο 20-15 αλλά μετά άρχισε το κρεσέντο των «Πειρατών». Με ένα σερί 10-2, τον Ντόκιτς να κάνει δύο άσους, τον Γκόρτσανιουκ να μπλοκάρει όποιον του επιτίθεται και τον κόσμο που είχε γεμίσει το γήπεδο να φωνάζει υπέρ της Σύρου, οι παίκτες του Νεόφυτου έκαναν την ολική ανατροπή και πήραν το πρώτο σετ (25-22).

Όπως ξεκίνησε το πρώτο έτσι άρχισε και το δεύτερο σετ. Δυνατά μπήκε ο Ηρακλής, είχε το προβάδισμα αλλά ο Φοίνικας για πρώτη φορά σε εκείνο το σημείο προσπέρασε (9-8). Ο «Γηραιός» κυνηγούσε στο σκορ και οι Συριανοί μια με τον Ντόκιτς, μία με τον Μπρσιτς, μία με τον Γκόρτσανιουκ έπαιρνε διαφορά. Ο Προύσαλης έμεινε με όπλο τον πρώτο χρόνο και τους Πελεκούδα, Σμαραγδή να σκοράρουν και έτσι ξαναπήραν το προβάδισμα στο 21-20. Όμως οι «Πειρατές» ήταν αποφασισμένοι, Θάνος σε πρώτο χρόνο, Νικηφορίδης με άσο και Μπρσιτς με την συνολική του απόδοση έδωσε και το δεύτερο σετ στους Κυκλαδίτες.

Ο Ηρακλής πάλι υπερτερούσε στην μεγαλύτερη διάρκεια του τρίτου σετ αλλά ο Φοίνικας είχε τον τρόπο. Οι «κυανόλευκοι» προηγήθηκαν με 15-12, κάνοντας ένα σερί 3-0, βάζοντας στο ματς και τον Χριστοφιδέλη. Οι Συριανοί απάντησαν αλλά οι Θεσσαλονικείς πάλι έκαναν το +3 (16-19). Με άσο ο Θάνος έκανε το 21-20, ο Ηρακλής πήρε πάλι κεφάλι με τον Ντεσπέιν αλλά τα μπλοκ των Κουρνέτα και Σουλτανόπουλου έδωσαν τη νίκη στον Φοίνικα και έστειλαν την κούπα του πρωταθλήματος στην Μίκρα, όπου εκεί θα παραληφθεί από το νικητή της τελευταίας αναμέτρησης (Σάββατο, 19:00).


Τα σετ: 25-22, 25-23,25-23

πηγή: sportfm.gr

Δίωξη-«βόμβα» για Τσάμπιονς Λιγκ στην ΕΡΤ!!

Δίωξη-«βόμβα» για Τσάμπιονς Λιγκ στην ΕΡΤ
Εξελίξεις-βόμβα υπήρξαν στο θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Τσάμπιονς Λιγκ, της τριετίας 2012-15 και της απόκτησης μέρους τους απ' την ΕΡΤ.


Λίγο περισσότερο από έξι μήνες μετά την κατάληξη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Τσάμπιονς Λιγκ, για την τριετία 2012-15 και την απόκτηση μέρους τους απ’ την ΕΡΤ, ο οικονομικός εισαγγελέας, κ. Γρηγόρης Πεπόνης κίνησε τις διαδικασίες, ώστε να ασκηθούν διώξεις, για κακουργηματικές πράξεις, κατά των ανθρώπων της δημόσιας τηλεόρασης που είχαν ανάμειξη στην διαπραγμάτευση με την εταιρία TEAM.

Στην έκθεση του εισαγγελέα, η οποία διαβιβάστηκε στην προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών, κα Ελένη Ράικου τονίζεται πως οι διώξεις πρέπει να ασκηθούν για τις κατηγορίες της απιστίας περί την υπηρεσία κατά συναυτουργία, με αντικείμενο μεγαλύτερο των 73.000 ευρώ.

Οι διώξεις ζητείται να ασκηθούν κατά του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Λάμπη Ταγματάρχη , του μέλους του Δ. Σ. της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Στέλιου Στεφάνου και του προϊσταμένου της αθλητικής διεύθυνσης και υπεύθυνου αθλητικού προγράμματος της ΕΡΤ, Δημήτρη Χατζηγεωργίου.

H εισαγγελέας, κα Πόπη Παπανδρέου είχε προτείνει να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, αλλά ο κ. Πεπόνης ζήτησε την δίωξη των προαναφερόμενων προσώπων, καθώς θεώρησε ότι οι μαρτυρίες που υπήρξαν κατά την πολύμηνη διαδικασία έρευνας στοιχειοθετούν κάτι τέτοιο.

Ο εισαγγελέας τονίζει ότι οι μάρτυρες εκπροσωπούν μεν αντίπαλους τηλεοπτικούς σταθμούς, πλην όμως «κινήθηκαν στη διαδικασία διεκδίκησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στα πλαίσια της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας που επικρατεί». Κάτι τέτοιο, πάντως τονίζεται στην παραγγελία δεν συνέβη με την ΕΡΤ, όπως τουλάχιστον αποκαλύπτεται από τις αντίστοιχες προσφορές.

Για την τριετία 2012-2015 ο ΣΚΑΙ προσέφερε 600.000 ευρώ ετησίως, το MEGA 2 εκατ. ευρώ, ο ΑΝΤ1 3,5 εκατ. ευρώ και η ΕΡΤ 10.800.000 ευρώ.

Ο εισαγγελέας τονίζει, επίσης, πως «η κραυγαλέα απόκλιση της οικονομικής προσφοράς αποκαλύπτει παραβίαση των κριτηρίων της συνετούς οικονομικής διαχείρισης». Προσθέτει ακόμη ότι «η ορθολογική και επιμελής διαχείριση των εσόδων της ΕΡΤ αφορά αδιακρίτως τον Έλληνα φορολογούμενο και όχι μόνο τον τηλεθεατή ποδοσφαιρικών διοργανώσεων». Επισημαίνει ακόμη την κάθετη πτώση της διαφημιστικής δαπάνης, που όπως λέει αποδεικνύει τα περί μη τήρησης κανόνων επιμελούς διαχείρισης.

πηγή: sportfm.gr

«Θα μείνει ο Μουρίνιο στη Ρεάλ»

«Θα μείνει ο Μουρίνιο στη Ρεάλ»
Την πρόθεσή του να παραμείνει στη Ρεάλ Μαδρίτης εξέφρασε στο προπονητικό και ιατρικό τιμ του συλλόγου ο Ζοσέ Μουρίνιο, σύμφωνα με τον γιατρό της «βασίλισσας» Λουίς Σερατόσα.

«Όταν ο Ζοσέ ήρθε, θέλαμε σταθερότητα κι εκείνος μας την έδωσε. Ευτυχώς έχει πει σε μερικούς από μας ότι θα παραμείνει του χρόνου. Είναι ο πρώτος προπονητής μετά από καιρό που θα μείνει για τρίτο χρόνο και αυτό είναι μεγάλη υπόθεση για την ομάδα. Το ποδόσφαιρο είναι ασταθές περιβάλλον, ειδικά σε μία ομάδα σαν τη Ρεάλ. Αν είχαμε χάσει με 5-0 από την Μπαρτσελόνα και μας απέκλειε η Μπάγερν, θα ήταν το τέλος του κόσμου», τόνισε στο Four-Four-Two.

πηγή: sportfm.gr

Το «φάντασμα» της Λεβερκούζεν (pic)!

Το «φάντασμα» της Λεβερκούζεν (pic)
Τι την ήθελε ο Μίχαλ Κάντλετς τη βόλτα σε νυχτερινό κλαμπ της Κολωνίας μετά το παιχνίδι που έδωσε εκεί η Λεβερκούζεν. Δύο θερμόαιμοι οπαδοί των «τράγων» τον ξυλοφόρτωσαν με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στη μύτη. Ο Τσέχος μπακ, ωστόσο, δεν επιθυμεί να χάσει τα δύο τελευταία ματς της ομάδας του για την Bundesliga.

Έτσι εδώ και λίγες ώρες φορά μία ειδική μάσκα, που κοστίζει 2.000 ευρώ και κατασκευάστηκε… πάνω στο πρόσωπό του. Η σχετική φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα και ο 27χρονος άσος θυμίζει κάτι από… Φάντασμα της Όπερας. Μάλιστα θα υποχρεούται να τη φορά για πέντε εβδομάδες, προκειμένου να προπονείται χωρίς πρόβλημα.

πηγή: sportfm.gr

«Μηδενική ανοχή στη βία στο Final 4»

«Μηδενική ανοχή στη βία στο Final 4»
Αυστηρότατα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν για το Final 4 της Κωνσταντινούπολης. Η συνύπαρξη οπαδών τεσσάρων διαφορετικών ομάδων, αλλά κυρίως αυτών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, στο ίδιο γήπεδο («Σινάν Ερντέμ») ανάγκασε τους υπεύθυνους να προχωρήσουν σε έναν ολόκληρο σχεδιασμό για να αποφευχθούν τα παρατράγουδα.

Στη σύσκεψη που έγινε σήμερα συμμετείχαν εκπρόσωποι των τεσσάρων ομάδων (πέραν των «αιωνίων», που εκπροσωπήθηκαν από τον Μάνο Παπαδόπουλο και τον Χρήστο Σταυρόπουλο αντίστοιχα, ήταν και αυτοί της Μπαρτσελόνα και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας), στελέχη της τουρκικής αστυνομίας και της ομοσπονδίας. Περιττό να αναφερθεί πως οι έλεγχοι κατά την προσέλευση στο γήπεδο θα είναι αυστηρότατοι, ενώ δεν θα πλησιάζει καν όποιος δεν έχει προμηθευτεί εισιτήριο.

Οι οπαδοί των τεσσάρων ομάδων θα τοποθετηθούν σε διαφορετικές θύρες, με αυτούς των «αιωνίων» να είναι στις απέναντι θύρες, για να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση. Όπως ενημερώθηκαν οι ομάδες, οι τουρκικές αρχές που θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου το έργο της τήρησης της τάξης, δίχως δηλαδή βοήθεια από ιδιωτική ασφάλεια (σεκιούριτι), ενώ θα υπάρχει μηδενική ανοχή απέναντι σε φαινόμενα βίας.

Τα μέτρα ασφαλείας δεν θα περιοριστούν-φυσικά-μόνο στο γήπεδο και τους περιβάλλοντες χώρους του, αλλά και σε σημεία όπου θα βρίσκονται οι φιλοξενούμενοι οπαδοί, όπως στα ξενοδοχεία που θα καταλύσουν, αλλά και στους πολυσύχναστους χώρους της Κωνσταντινούπολης. Δεν είναι περιττό να ειπωθεί πως οι οπαδοί των ομάδων δεν θα πηγαίνουν πουθενά χωρίς έστω τη διακριτική επιτήρηση της αστυνομίας, η οποία έχει στο νου της και τον κίνδυνο να υπάρξουν προκλήσεις από θερμοκέφαλους Τούρκους.

Για να υπάρχει, δε, καλύτερος έλεγχος στην προσέλευση του κόσμου, οι οπαδοί που θα μεταβούν στην Πόλη οδικώς ή που θα νοικιάσουν αυτοκίνητο, δεν θα επιτρέπεται να μεταβούν με αυτό στο γήπεδο, αφού-άλλωστε-δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης γι’ αυτούς. Μόνο διαπιστευμένα οχήματα θα πλησιάζουν το χώρο.

Κάθε ομάδα θα πάρει 1.010 εισιτήρια, χωρίς σε αυτό τον αριθμό να υπολογίζονται όσα έχουν «κλείσει» μεμονωμένα οι οπαδοί τους. Ο Παναθηναϊκός εκτιμάται πως θα έχει περισσότερους από 3.500 (περισσότεροι είχαν πιστέψει στην πρόκριση και είχαν προνοήσει να κλείσουν εισιτήριο μέσω ίντερνετ) και ο Ολυμπιακός λίγο πάνω από 2.500.

Οι δύο ΚΑΕ ανέλαβαν συν τοις άλλοις την ευθύνη να ενημερώσουν/προειδοποιήσουν τους οπαδούς τους που θα ταξιδέψουν στην Τουρκία για τις... άγριες διαθέσεις της αστυνομίας απέναντι σε οποιονδήποτε θελήσει να διαταράξει την τάξη στο Final 4.

πηγή: sportfm.gr

Παρουσία Βρύζα η προπόνηση!!

Μπορεί να βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με υποψήφιους επενδυτές, όμως όπως φαίνεται και το αγωνιστικό σκέλος απασχολεί έντονα το Ζήση Βρύζα εν όψει της έναρξης των πλέι-οφ.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, συνοδευόμενος από τον τεχνικό διευθυντή Παντελή Κωνσταντινίδη, παρέστη στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας και παρακολούθησε την προπόνηση του «Δικέφαλου» στέλνοντας το μήνυμα ότι βρίσκεται κοντά στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Όσον αφορά τα της προπόνησης, θετικά ήταν τα νέα για τον Ντάριο Κρέσιτς, ο οποίος έβγαλε όλο το πρόγραμμα. Αντίθετα ο Κοστίν Λάζαρ δεν προπονήθηκε λόγω των ενοχλήσεων που έχει και για τις οποίες θα υποβληθεί σε μαγνητική, ενώ λόγω των χθεσινών γενεθλίων του κέρασε γλυκά στους παρισταμένους.

πηγή: metrosport.gr

Τσιώλης : «Καλή η κλήρωση για τον ΠΑΟΚ»

Στο “Αθλητικό Μetropolis” και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, κ.Σάκης Τσιώλης.
Για το αν ο Αστέρας χρειάζεται τον επενδυτή: “Για να πούμε την αλήθεια αυτή τη στιγμή ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχει την ανάγκη ενός επενδυτή καθώς πορεύεται με τα έσοδα που παίρνει αφού δεν εκκρεμούν παλιές οφειλές. Είναι βιώσιμη η ΠΑΕ. Δεν την κυνηγάνε χρέη. Ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί και λειτουργεί με τα 4-5 εκατομμύρια που έχει έσοδα”.

Για το αν θα μπορούσε να είναι καλύτερη η πορεία του Αστέρα:
“Σίγουρα ο Αστέρας είχε μια πολύ εντυπωσιακή πορεία. Θα μπορούσαμε όμως να είχαμε μπει στα πλέι οφ εάν δεν ισοφαριζόμασταν από την ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά. Ακόμα θα μπορούσαμε να είχαμε προκριθεί και στον τελικό του κυπέλλου εάν δεν χάναμε από τον Ατρόμητο”.
Για τα πλέι οφ και εάν έχει προβάδισμα ο Παναθηναϊκός:
“Ο τέταρτος βαθμός που πήρε ο Παναθηναϊκός είναι καταλυτικός. Γιατί μπορεί να διαχειριστεί τα δύο δύσκολα παιχνίδια με δύο αποτελέσματα. Αντίθετα οι άλλες ομάδες θα παίζουν αποκλειστικά και μόνο για τη νίκη. Για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ που θα είναι ο πιθανός αντίπαλος του Παναθηναϊκού θα παίζει αποκλειστικά για τη νίκη ενώ ο Παναθηναϊκός στα δύσκολα παιχνίδια θα παίζει για δύο αποτελέσματα. Ρόλο παίζει και η κλήρωση.
Όσο είναι πιο μακριά είναι το μεταξύ τους παιχνίδι είναι πολύ καλύτερα για τον ΠΑΟΚ γιατί θα είναι πιο έτοιμος. Αρκεί βέβαια και ο ΠΑΟΚ να είναι καλός και μέσα στην Τούμπα με τον κόσμο στο πλευρό του να πάρει την νίκη κόντρα στην ΆΕΚ.

Για τα πλέι οφ: “Συμφωνώ με τα πλέι οφ υπό την έννοια ότι βάζει τις ομάδες να μην είναι αδιάφορες μέχρι το τέλος. Για μένα προσωπικά καθρέφτης των ομάδων είναι ο μαραθώνιος του πρωταθλήματος”.

Για την πολύ καλή παρουσία των Ελλήνων προπονητών: “Μία ακόμα απόδειξη ότι μπορούμε να εμπιστευτούμε τους Έλληνες προπονητές. Οι Έλληνες προπονητές έχουν καλύτερη εκτίμηση των πραγμάτων”.

Για το ποιον θεωρεί πιο πετυχημένο προπονητή: “Θα έλεγα τον Νίκο Αναστόπουλο. Ο ΌΦΗ που είχε πολλά προβλήματα. Εκείνη η ομάδα που έδωσε πολύ μεγάλο αγώνα ήταν ο ΟΦΗ γιατί είχε πολλά οικονομικά και διοικητικά προβλήματα”.

Για το τελικό του κυπέλλου: “Θα σταθώ σε αυτό που είπε και ο προπονητής του Ατρόμητου. Η εξέλιξη του αγώνα θα εξαρτηθεί από την αμυντική λειτουργία της ομάδας του Περιστερίου που θα πρέπει να περιορίσει τα επιθετικά ατού του Ολυμπιακού”.
Για το αν θα μείνει στον Αστέρα Τρίπολης και τη νέα χρονιά: “Μου έχει γίνει η πρόταση για την επόμενη χρονιά απλά τους ζήτησα μια εβδομάδα περιθώριο για να πάρω την απόφαση μου”.

πηγή: metrosport.gr

Μπαξεβάνος: «Θέλουμε τον κόσμο»

Ο τεχνικός του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Σπύρος Μπαξεβάνος, τοποθετήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την προσπάθεια των «κοκκινόμαυρων» και το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Εθνικό Γαζώρου.

«Θέλουμε να κερδίσουμε για το σκοπό που έχουμε από τη αρχή της χρονιάς, που είναι η άνοδος. Είναι μεγάλη η διαφορά των επτά βαθμών, αλλά οι ομάδες παίζουν μεταξύ τους τις επόμενες αγωνιστικές και όλα μπορούν να συμβούν. Το σημαντικό για μας είναι να κερδίσουμε την Κυριακή το παιχνίδι και από εκεί και πέρα θα δούμε».

Για τις αλλαγές που επέφερε στον Απόλλωνα:

«Εμάς μας πιέζει ο χρόνος και μετά τον Τηλυκράτη αλλάξαμε κάποια πράγματα. Είδα ότι κάποιοι παίκτες μπορούν να προσαρμοστούν πιο γρήγορα σε αυτά που ζητάω και πρέπει να ακολουθήσουν και τα νέα παιδιά, απέναντι σε μια ομάδα που είναι σταθερή από την αρχή του πρωταθλήματος».

Για το αν προλαβαίνει ο Απόλλων το τρένο της κορυφής ο 41χρονος τεχνικός επεσήμανε:

«Είναι σημαντικό βήμα για μας η νίκη, γιατί μας δίνει προβάδισμα για τη δεύτερη θέση και κυνηγάμε μα αξιώσεις την πρώτη. Όπως βλέπουμε το ματς μεμονωμένα και θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, ακόμη περισσότερο από τα άλλα παιχνίδια για να πετύχουμε».

πηγή: metrosport.gr

Η περιπέτεια του Μιχάλη Ζορπίδη!!

Περιπετειώδης ημέρα η σημερινή για τον Μιχάλη Ζορπίδη. Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και πρώην πρόεδρος του ΑΣ Άρης συνελήφθη το πρωί για οφειλές ασφαλιστικών εισφορών ύψους 162.000 ευρώ.

Η περιπέτειά του ωστόσο έληξε νωρίς αφού τακτοποίησε την οφειλή του προς το ΙΚΑ, που προέκυψαν μετά τον Ιούνιο του 2011, και αφέθηκε ελεύθερος.


Η απάντηση του Ζορπίδη


Τη δική του απάντηση δίνει για τη σύλληψή του ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης. Αναλυτικά:

"Μια από τις εταιρίες στις οποίες είμαι απλός μέτοχος, αλλά όχι νόμιμος εκπρόσωπος, η «Ζορπίδης Ανώνυμη Εμπορική Εταιρία Τουριστικών – Ξενοδοχειακών – Μεταφορικών Επιχειρήσεων», είχε για την περίοδο Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2011 οφειλές προς το ΙΚΑ της τάξεως των 162.000 ευρώ. Στις 24 Φεβρουαρίου 2012 η εταιρία πλήρωσε ποσό 73.162,76 ευρώ και στις 24 Απριλίου 2012, έξι ημέρες πριν να λήξει η σχετική προθεσμία του νόμου για ρύθμιση, προσήλθε στο ΙΚΑ για να κάνει διακανονισμό του υπόλοιπου.

Την ίδια ημέρα το ΙΚΑ ως μη όφειλε υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά υποστηρίζοντας ότι η εταιρία οφείλει το σύνολο των 162.000 ευρώ. Άμεσα κινήθηκε η διαδικασία εναντίον μου, παρόλο που δεν είμαι νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας και δεν έχω δικαίωμα υπογραφής . Μόλις πληροφορήθηκα την εξέλιξη και μετά από συνεννόηση με τη διοίκηση της εταιρίας και το υπόλοιπο ποσό εξοφλήθηκε ολοσχερώς, με αποτέλεσμα να λήξει οριστικά το θέμα.

Από αύριο θα εξετάσω τους τρόπους νομικής αντίδρασής μου έναντι της διπλής αυθαιρεσίας του ΙΚΑ, ενώ την ίδια ώρα το ελληνικό δημόσιο οφείλει σε επιχειρήσεις που συμμετέχω, μεταξύ των οποίων και η συγκεκριμένη, ποσό άνω των δύο εκατ. ευρώ. Ως πολίτης και ως επιχειρηματίας αισθάνομαι τεράστια απογοήτευση για την προχειρότητα με την οποία λειτουργεί το ελληνικό δημόσιο και οι φορείς του. Σε μια εποχή δύσκολη για όλους, αυτού του τύπου οι αστοχίες βάζουν ταφόπλακα στην όποια προσπάθεια ανάπτυξης της οικονομίας και ανάταξης του κοινωνικού ιστού.

Η 40ετής συνεπής επιχειρηματική μου πορεία, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν καθυστέρησα την καταβολή των υποχρεώσεων μου προς το δημόσιο ούτε μία ημέρα, οι 180 εργαζόμενοι των επιχειρήσεων μου και οι συνάδελφοι επαγγελματίες που πρόσφατα με εξέλεξαν πανηγυρικά ως πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, είναι η επαγγελματική μου παρακαταθήκη".

πηγή: metrosport.gr

Παπαδόπουλος: «Ιδανικό να ανέβουμε»

Ο προπονητής του Ηρακλή, Σούλης Παπαδόπουλος, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» έπειτα από τη νέα νίκη του Ημίθεου εκφράζοντας την πίστη που υπάρχει στην ομάδα πως τελικά ο Ηρακλής θα καταφέρει να μπει στις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα play off.

Για την πρώτη θέση σχολίασε: «Για την πρώτη θέση είναι πάρα πολύ δύσκολα. Δύσκολα να την προλάβουμε. Είναι λίγα τα παιχνίδια, είναι μικρό το πρωτάθλημα σε διάρκεια. Ο Εθνικός Γαζώρου έκανε ένα καλό ξεκίνημα στον πρώτο γύρο και χωρίς να έχει την ίδια σταθερότητα όμως στο δεύτερο γύρο, οι 20-22 βαθμοί που πήρε αρχικά του εξασφαλίζει την άνοδο. Αν και έχουν δύσκολα ματς, πιστεύω πως αν δεν χάσουν στην Καλαμαριά θα πάρουν την πρώτη θέση»

Για τον στόχο της ομάδας: «Στόχος μας είναι να μπούμε στα play off παρ? όλο που έχουμε ομάδα που αξίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση. Αν δεν ήταν το όνομα του Ηρακλή θα ήταν δύσκολο να το κυνηγήσουμε με τέτοια απόσταση. Όταν είχαμε στην αρχή της προσπάθειας 9 βαθμούς εμείς και 18-19 η Καλαμαριά και η Νίκη βόλου, αν δεν υπήρχε το όνομα του Ηρακλή, ο κόσμος και η βαριά αυτή ιστορία δε μπορούσαμε να προλάβουμε. Μ? όλα αυτά, με τη δουλειά των παιδιών, τον κόσμο και τη διοίκηση αν πάμε παιχνίδι με παιχνίδι όπως είπαμε με τα παιδιά, στο τέλος μπορούμε να είμαστε στα play off. Θα ήταν πιο εύκολα όλα αν κερδίζαμε τον Τύρναβο. Όταν παίζεις κάποια ματς και είσαι αναγκασμένος να κυνηγάς, μπορείς και να σκουντουφλήσεις».

Για την άνοδο: «Μέρα με τη μέρα πείθουμε και τους αντιπάλους ότι ο Ηρακλής είναι ομάδα ικανή να πρωταγωνιστήσει. Αν ξεκινούσε τον Γενάρη το πρωτάθλημα, θα ήμασταν πρώτοι. Έτσι τα βρήκαμε όμως τα πράγματα και προχωράμε. Έχουμε παιδιά με ταλέντο και μου αρέσει να δουλεύω και με νεαρά παιδιά. Θα είναι το μέλλον του Ηρακλή. Αν συνδυάσουμε μάλιστα να ανέβουμε από φέτος, θα είναι όνειρο. Του χρόνου θα είμαστε στη Super League, μια ομάδα με δυνατή ομάδα, αξιόπιστη διοίκηση, βαρύ όνομα, όπλο τον κόσμο και χωρίς χρέη».

Για το αν δεν υλοποιηθεί ο στόχος: «Αν ήμασταν από το καλοκαίρι αν δεν ανεβαίναμε, τότε θα ήταν αυτοκτονία. Το καλοκαίρι ο Ηρακλής ήταν στη Δ? εθνική με νεαρά παιδιά με απογοήτευση τεράστια. Αν το δεις έτσι δεν θα είναι αυτοκτονία αν δεν ανέβουμε. Αγωνιστικά το περάσαμε μέσα μας όμως ότι αν δεν ανέβουμε θα είναι αυτοκτονία.
Πρέπει να ανέβουμε κατηγορία οπωσδήποτε, με κάθε τρόπο. Δεν ήταν εύκολη η μετάβαση. Μπορούμε να τα καταφέρουμε το πιστεύουμε στο τέλος θα το πετύχουμε» τόνισε.

πηγή: metrosport.gr

Μποτζώρης : “Ο λαός του Άρη θα αποφασίσει το μοντέλο διοίκησης”

Στο “Αθλητικό Μetropolis” και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” φιλοξενήθηκε ο κ. Γιώργος Μποτζώρης, μέλος της Κοινωνίας Μελών Άρη.

Για τη φημολογούμενη πρόταση του κ.Κόντη: “Να μιλήσουμε για πραγματικά γεγονότα γιατί ο κόσμος έχει μπερδευτεί με τις φήμες. Σήμερα για την ώρα που μιλάμε , δεν υπάρχει κάτι υπαρκτό, για την εξαγορά του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Άρης. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση. Εμείς μπορούμε να συζητήσουμε επί συγκεκριμένης πρότασης. Νομίζω ότι ούτε ο κ.Κόντης μίλησε ανοιχτά για κάποια πρόταση”.

Για το αν υπάρχει δυνατότητα πρότασης από κάποιον που δεν είναι θεσμικός παράγοντας της ΠΑΕ να κάνει προτάσεις: “Σαφώς υπάρχει δυνατότητα από οποιαδήποτε πρόταση στη Γενική Συνέλευση της Κοινωνίας μελών Άρη είτε είναι θεσμικός παράγοντας είτε όχι”.

Για την πρόταση που συζήτηση στην προηγούμενη έκτακτη γενική συνέλευση της Κοινωνίας Μελών Άρη και ένα έχουν:
“Η πρόταση που κατατέθηκε τότε είχε ακόμα ένα σκέλος. Την επέκταση της θητείας για ένα ακόμα χρόνο. Η δέσμευση που είχε παρθεί τότε ήταν να υλοποιηθεί μέχρι και το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Η πρόταση αυτή δεν ξέρουμε πόσο έχει προχωρήσει. Θα συζητηθεί εκ νέου η πρόταση στη νέα γενική συνέλευση”.
Για τις προτάσεις που τέθηκαν στην προηγούμενη γενική συνέλευση:
“Στην προηγούμενη γενική συνέλευση υπήρξαν δύο προτάσεις. Στη μία πρόταση υπήρχε ρήτρα εμπιστευτικότητας. Η δεύτερη ήταν η επέκταση της θητείας της διοίκησης για ένα χρόνο έτσι ώστε να υπάρξει εισροή κάποιων χρημάτων στα ταμεία”.

Για το αν μπορεί ο Άρης να ξεφύγει από το υπάρχον μοντέλο διοίκησης: “Πιστεύω ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες. Εξετάζουμε παράλληλα και το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα συνδυασμός διοίκησης αρκεί βέβαια εάν ο μέτοχος που θα θέλει να αναλάβει να θέλει να τα συνδυάσει. Δεν με φοβίζει τίποτα από τη στιγμή που υπάρχει δυνατότητα ο λαός του Άρη να αποφασίσει πως θέλει να διοικηθεί”.

Για το τρόπο μεταβίβασης : “ Οι μετοχές δεν είναι δικές μας. Οι μετοχές είναι του σωματείου. Μόνο ως γενική συνέλευση μπορούμε να αποφασίσουμε τη μεταβίβαση.
Θα το αποφασίσει το σώμα σε μία ή δύο ή τρεις γενικές συνελεύσεις εάν χρειαστεί. Ως επταμελές διοικητικό συμβούλιο ζητήσαμε γνωμοδότηση από το νομικό επιτελείο, το οποίο μας ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να γίνει απευθείας μεταβίβαση'.

Για την πίεση που μπορεί να ασκηθεί: “Οι ποδοσφαιρικές εταιρίες λειτουργούν πάντα από πίεση. Αυτή την πίεση είμαστε υποχρεωμένοι να την παρουσιάσουμε και στα μέλη μας.
Είναι γεγονός ότι θα προχωρήσουμε σε γενική συνέλευση. Έχουμε ήδη τρεις πιθανές ημερομηνίες, θα αποφασίσουμε ποια θα είναι η καταλληλότερη για να γίνει η γ.σ όπου και θα κατατεθούν όλες οι προτάσεις”.
Για το αν οι εξελίξεις θα επηρεάσουν την υπάρχουα διοίκηση της ΠΑΕ: “Εκτιμώ ότι δεν θα επηρεάσει τη λειτουργία της ΠΑΕ Άρης. Η θητεία της είναι δύο χρόνια και αυτή θα ξεκαθαρίσει εάν μπορεί να συνεχίσει σε περίπτωση αποδοχής μιας πρότασης καθώς έχει ένα ακόμα χρόνο θητεία”.

Για τις απόψεις κάποιων επωνύμων παραγόντων ότι δεν πρέπει να αλλάξει ο τρόπος διοίκησης:
“Είναι υγιές και γόνιμο να υπάρχουν διαφορετικές γνώμες. Ακόμα και εγώ δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Χαίρομαι που αντιλαμβανόμαστε ότι είχαμε σχεδιάσει έναν διαφορετικό Άρη πριν από δέκα χρόνια. Σχεδιάσαμε ωραία ένα μοντέλο διοίκησης το οποίο πρέπει να δούμε εάν είναι επιτυχημένο ή αποτυχημένο. Αν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε. Και εάν όχι υπάρχει πάντα χρόνος να το κάνουμε να πετύχει. Εάν θέλουμε να κρατήσουμε αυτό το μοντέλο μπορούμε να το θωρακίσουμε. Το θετικό είναι ότι ο Άρης δεν βρίσκεται σε μονόδρομο. Έχει δύο επιλογές και η Κοινωνία Μελών Άρης θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις για την επόμενη μέρα”.

πηγή: metrosport.gr

Ο Τότι… αναρριχάται!!

Ο Τότι… αναρριχάται
Η Ρόμα μπορεί να ηττήθηκε με 2-1 από τη Φιορεντίνα, ωστόσο ο Φραντσέσκο Τότι έφτασε τα 213 γκολ με τη φανέλα των «τζιαλορόσι» στη Serie A. Ο «καπιτάνο» των Ρωμαίων είναι πέμπτος σκόρερ όλων των εποχών στη μεγάλη κατηγορία της Ιταλίας, απέχοντας μόλις τρία γκολ από τους Τζουζέπε Μεάτσα και Ζοσέ Αλταφίνι (216), ενώ δεν απέχει πολύ και από τον Γκούναρ Νόρνταλ που είναι δεύτερος με 225. Αντίθετα, δεν απειλείται ο πρώτος Σίλβιο Πιόλα με 274 γκολ.

Από τους υπόλοιπους εν ενεργεία παίκτες, ένατος με 187 γκολ είναι ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, 18ος ο Φίλιπο Ιντζάγκι με 155, 23ος ο Αντόνιο Ντι Νατάλε με 150, 26ος ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο με 145 και 27ος ο Μάρκο Ντι Βάιο με 142.


πηγή: sport-fm.gr

Έγινε… της κακομοίρας!!

Έγινε… της κακομοίρας!
Κάτι από… γουέστερν θα θυμίσουν οι τέσσερις τελευταίες αγωνιστικής, καθώς μετά τα αποτελέσματα της 33ης που είχε αναβληθεί, η κατάσταση σε όλα τα μέτωπα προδιαθέτει για φινάλε ακατάλληλο για καρδιακούς. Τα μεγάλα διπλά από Ίντερ (3-1 επί της Ουντινέζε) και Νάπολι (2-0 κόντρα στη Λέτσε) και Φιορεντίνα (2-1 επί της Ρόμα) φούντωσαν τη μάχη για έξοδο σε Champions League και Ευρώπη.

Τα… πανηγύρια άλλωστε είχαν ξεκινήσει από νωρίτερα όταν η Λάτσιο είχε αυτοκτονήσει γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 2-1 από την σχεδόν καταδικασμένη Νοβάρα. Έτσι οι «λατσιάλι» παρέμειναν στους 55 βαθμούς και την τρίτη θέση που οδηγεί στο Champions League.

Η ομάδα της Ρώμης πλέον έχει μόλις ένα βαθμό παραπάνω από τη Νάπολι, η οποία πέρασε με σκορ 2-0 από τη Λέτσε, σκορ που αφήνει την αντίπαλό της στη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ στο «κόλπο» μπαίνει πλέον και η Ίντερ. Με τον Στραματσιόνι στον πάγκο τους οι «νερατζούρι» κάνουν μεγάλη αντεπίθεση και κατάφεραν να πάρουν και μια σπουδαία νίκη που τους ανεβάζει όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά. Οι Μιλανέζοι νίκησαν 3-1 εκτός έδρας την Ουντινέζε με πρωταγωνιστή τον Σνάιντερ και την έπιασαν στους 52 βαθμούς.

Μεγάλη χαμένη της ημέρας η Ρόμα που γνώρισε στις καθυστερήσεις ήττα-σοκ από τη Φιορεντίνα (2-1), αποτέλεσμα που περιόρισε τις ευρωπαϊκές της ελπίδες αλλά και τη χαρά της μεγάλης επίδοσης του Τότι, ο οποίος τη στιγμή που ισοφάρισε προσωρινά έφτασε στα 213 γκολ στη Serie A.

Αναλυτικά η 33η αγωνιστική:

Τρίτη 24/4

Αταλάντα-Κιέβο 1-0
(72’ Μοράλες)

Κάλιαρι-Κατάνια 3-0
(21’ Ριμπέιρο, 79’ Πινίγια, 90’+4’ Ιμπαρμπο)

Τετάρτη 25/4 (16:00)

Νοβάρα-Λάτσιο 2-1
(35’ αυτ. Ντιακιτέ, 79’ Μασκάρα-37’ Καντρέβα)

Ουντινέζε-Ίντερ 1-3
(6’ Ντανίλο – 10’, 28’ Σνάιντερ, 39’ Αλβάρες)

Λέτσε-Νάπολι 0-2
(5’ Χάμσικ, 51’ Καβάνι)

Παλέρμο-Πάρμα 1-2
(6’ Ερνάντες – 55’ Οκακά, 70’ Μπιαμιανι)

Σιένα- Μπολόνια 1-1
(52’ Ντέστρο – 59’ Ντιαμάντι)

Ρόμα-Φιορεντίνα 1-2
(2’ Τότι – 71’ Γιόβετιτς, 90’+2’ Λατσάρι)

Μίλαν-Τζένοα (19:00)

Τσεζένα-Γιουβέντους (19:00)


πηγή: sport-fm.gr