Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Μποτζώρης : “Ο λαός του Άρη θα αποφασίσει το μοντέλο διοίκησης”

Στο “Αθλητικό Μetropolis” και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” φιλοξενήθηκε ο κ. Γιώργος Μποτζώρης, μέλος της Κοινωνίας Μελών Άρη.

Για τη φημολογούμενη πρόταση του κ.Κόντη: “Να μιλήσουμε για πραγματικά γεγονότα γιατί ο κόσμος έχει μπερδευτεί με τις φήμες. Σήμερα για την ώρα που μιλάμε , δεν υπάρχει κάτι υπαρκτό, για την εξαγορά του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Άρης. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση. Εμείς μπορούμε να συζητήσουμε επί συγκεκριμένης πρότασης. Νομίζω ότι ούτε ο κ.Κόντης μίλησε ανοιχτά για κάποια πρόταση”.

Για το αν υπάρχει δυνατότητα πρότασης από κάποιον που δεν είναι θεσμικός παράγοντας της ΠΑΕ να κάνει προτάσεις: “Σαφώς υπάρχει δυνατότητα από οποιαδήποτε πρόταση στη Γενική Συνέλευση της Κοινωνίας μελών Άρη είτε είναι θεσμικός παράγοντας είτε όχι”.

Για την πρόταση που συζήτηση στην προηγούμενη έκτακτη γενική συνέλευση της Κοινωνίας Μελών Άρη και ένα έχουν:
“Η πρόταση που κατατέθηκε τότε είχε ακόμα ένα σκέλος. Την επέκταση της θητείας για ένα ακόμα χρόνο. Η δέσμευση που είχε παρθεί τότε ήταν να υλοποιηθεί μέχρι και το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Η πρόταση αυτή δεν ξέρουμε πόσο έχει προχωρήσει. Θα συζητηθεί εκ νέου η πρόταση στη νέα γενική συνέλευση”.
Για τις προτάσεις που τέθηκαν στην προηγούμενη γενική συνέλευση:
“Στην προηγούμενη γενική συνέλευση υπήρξαν δύο προτάσεις. Στη μία πρόταση υπήρχε ρήτρα εμπιστευτικότητας. Η δεύτερη ήταν η επέκταση της θητείας της διοίκησης για ένα χρόνο έτσι ώστε να υπάρξει εισροή κάποιων χρημάτων στα ταμεία”.

Για το αν μπορεί ο Άρης να ξεφύγει από το υπάρχον μοντέλο διοίκησης: “Πιστεύω ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες. Εξετάζουμε παράλληλα και το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα συνδυασμός διοίκησης αρκεί βέβαια εάν ο μέτοχος που θα θέλει να αναλάβει να θέλει να τα συνδυάσει. Δεν με φοβίζει τίποτα από τη στιγμή που υπάρχει δυνατότητα ο λαός του Άρη να αποφασίσει πως θέλει να διοικηθεί”.

Για το τρόπο μεταβίβασης : “ Οι μετοχές δεν είναι δικές μας. Οι μετοχές είναι του σωματείου. Μόνο ως γενική συνέλευση μπορούμε να αποφασίσουμε τη μεταβίβαση.
Θα το αποφασίσει το σώμα σε μία ή δύο ή τρεις γενικές συνελεύσεις εάν χρειαστεί. Ως επταμελές διοικητικό συμβούλιο ζητήσαμε γνωμοδότηση από το νομικό επιτελείο, το οποίο μας ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να γίνει απευθείας μεταβίβαση'.

Για την πίεση που μπορεί να ασκηθεί: “Οι ποδοσφαιρικές εταιρίες λειτουργούν πάντα από πίεση. Αυτή την πίεση είμαστε υποχρεωμένοι να την παρουσιάσουμε και στα μέλη μας.
Είναι γεγονός ότι θα προχωρήσουμε σε γενική συνέλευση. Έχουμε ήδη τρεις πιθανές ημερομηνίες, θα αποφασίσουμε ποια θα είναι η καταλληλότερη για να γίνει η γ.σ όπου και θα κατατεθούν όλες οι προτάσεις”.
Για το αν οι εξελίξεις θα επηρεάσουν την υπάρχουα διοίκηση της ΠΑΕ: “Εκτιμώ ότι δεν θα επηρεάσει τη λειτουργία της ΠΑΕ Άρης. Η θητεία της είναι δύο χρόνια και αυτή θα ξεκαθαρίσει εάν μπορεί να συνεχίσει σε περίπτωση αποδοχής μιας πρότασης καθώς έχει ένα ακόμα χρόνο θητεία”.

Για τις απόψεις κάποιων επωνύμων παραγόντων ότι δεν πρέπει να αλλάξει ο τρόπος διοίκησης:
“Είναι υγιές και γόνιμο να υπάρχουν διαφορετικές γνώμες. Ακόμα και εγώ δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Χαίρομαι που αντιλαμβανόμαστε ότι είχαμε σχεδιάσει έναν διαφορετικό Άρη πριν από δέκα χρόνια. Σχεδιάσαμε ωραία ένα μοντέλο διοίκησης το οποίο πρέπει να δούμε εάν είναι επιτυχημένο ή αποτυχημένο. Αν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε. Και εάν όχι υπάρχει πάντα χρόνος να το κάνουμε να πετύχει. Εάν θέλουμε να κρατήσουμε αυτό το μοντέλο μπορούμε να το θωρακίσουμε. Το θετικό είναι ότι ο Άρης δεν βρίσκεται σε μονόδρομο. Έχει δύο επιλογές και η Κοινωνία Μελών Άρης θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις για την επόμενη μέρα”.

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: