Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

"Με πρόκριση εδραιώνει τον μύθο του!"

Ορισμένα παιχνίδια έχουν ιδιαίτερη σημασία για τις ομάδες, διότι η νίκη ή ήττα σημαίνει περισσότερα πράγματα από μία πρόκριση ή ένα αποκλεισμό. To timing και η τύχη, άλλωστε, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την δημιουργία μετάλλου μεγάλης ομάδας.
"Με πρόκριση εδραιώνει τον μύθο του!"
Αντίστοιχα είναι τα πράγματα και για τους πρωταγωνιστές: καθίσταται, επομένως, επιτακτική η πρόκριση στον τελικό περισσότερο για να τοποθετηθεί το άστρο του Μουρίνιο στην κορυφή των προπονητών στην ιστορία του ποδοσφαίρου.
Ο μύθος του Μουρίνιο
Ο Πορτογάλος οδήγησε τη Λεϊρία στην καλύτερη πορεία της ιστορίας της, κατέκτησε όλους τους τίτλους με την Πόρτο, επανέφερε την Τσέλσι σε θέση ισχύος και επιβεβαίωσε την προπονητική του μοναδικότητα στην Ίντερ. Η κατάκτηση της Primera μέσα στην έδρα της υπερηχητικής Μπαρτσελόνα είναι ακόμα ένα επίτευγμα που δύσκολα θα συνέβαινε χωρίς την παρουσία του. Οι άριστες τακτικές γνώσεις, η αποτελεσματική διαχείριση των stars και το εκκεντρικό προφίλ έχουν, πλέον, καταστήσει τον Μουρίνιο «μύθο της προπονητικής».
Όπως είναι λογικό, οι χαρισματικές προσωπικότητες έχουν φανατικούς φίλους και ορκισμένους εχθρούς. Είναι, επομένως, αναμενόμενη η ύπαρξη αμφισβητιών που επικαλούνται λογικούς (και μη) συνειρμούς ώστε να τον απομυθοποιήσουν στα μάτια των φιλάθλων. Ωστόσο, η φετινή κατάκτηση του Champions League θα διώξει κάθε σκιά αμφισβήτησης καθώς συνδυάζεται με την πλήρη αποκαθήλωση της «ομάδας μοντέλο» του Γκουαρντιόλα.
Η ευνοϊκή συγκυρία
Ο Μουρίνιο γνωρίζει πως μόνο οι μπλαουγκράνα μπορούν να κερδίσουν την ομάδα του «στα ίσια», αναγκάζοντάς τον να εφαρμόσει αμυντικογενές πλάνο και να προσαρμόσει τα τακτικά ζητούμενα στο παιχνίδι του αντιπάλου.. Επομένως, ο αναπάντεχος αποκλεισμός από το συγκρότημα του Ντι Κάνιο είναι το καλύτερο δώρο στον Πορτογάλο.
Επιπρόσθετα, οι σημαντικές απώλειες της Τσέλσι λόγω καρτών καθιστούν εξαιρετικά πιθανή την επικράτηση των Μερένγκες στον τελικό του Μονάχου. Δεν είναι, άλλωστε, μυστικό ότι η διαφορά ατομικής ποιότητας και «βάρους φανέλας» θα έχριζε ούτως ή άλλως φαβορί τους Μαδριλένους ακόμα κι αν οι Λονδρέζοι παρατάσσονταν πλήρεις στον τελικό.

Συμπέρασμα
Η κατάκτηση του Champions League εξαρτάται ουσιαστικά από την έκβαση μίας αναμέτρησης: με τη Μπάγερν στο Μπερναμπέου. Εφόσον ξεπεραστεί ο σκόπελος των Γερμανών, η κορυφή της Ευρώπης είναι απλώς θέμα σοβαρότητας. Η Ρεάλ, λοιπόν, θα αντιμετωπίσει τον ημιτελικό ως…τελικό καθώς η έκβασή του είναι το διαβατήριο για να γραφτεί με χρυσά γράμματα το όνομα του Μουρίνιο στο πάνθεον της προπονητικής ελίτ.


πηγή: overlap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: