Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Μετά τον Κονέ, η κατηφόρα...!!

Βρέθηκε από πολύ νωρίς μπροστά στο σκορ, αλλά η Ουντινέζε των Καρνέζη και Κονέ ηττήθηκε (1-2) από την Έμπολι, με τον διεθνή μεσοεπιθετικό να αποβάλλεται στο 72’ με δεύτερη κίτρινη.

Μετά τον Κονέ, η κατηφόρα...
Η Έμπολι φάνταζε το εύκολο «θύμα» προκειμένου η Ουντινέζε να πετύχει τη δεύτερη νίκη της στη Serie A μετά από αυτή της πρεμιέρας κόντρα στη Γιουβέντους, αλλά τελικά όχι μόνο δεν πήρε το «τρίποντο» μέσα στην έδρα της, αλλά ηττήθηκε από τους «ατζούρι» που από την πλευρά τους πέτυχαν την πρώτη τους νίκη.

Μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος έπαιξε η αποβολή του Παναγιώτη Κονέ στο 72’ που είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για ένα αχρείαστο φάουλ στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Για τις «ζέβρες» όλα άρχισαν ιδανικά όταν στο 19’ ο Ντι Νατάλε έβγαλε τη σέντρα και ο Ζαπάτα με δυνατή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Στη συνέχεια του ματς, όμως, για ανεξήγητο λόγο η Ουντινέζε κατέβασε ρυθμούς και έμοιαζε περισσότερο να περιμένει τη λήξη του αγώνα παρά να επιτεθεί για ένα δεύτερο γκολ. Η Έμπολι εκμεταλλεύτηκε το γεγονός αυτό και μάλιστα σκόραρε στο 69’, αλλά το γκολ του Μακαρόνε ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφ-σάιντ.

Στο 72’ ο Κονέ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και ένα λεπτό αργότερα ο Παρέδες ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους. Τελικά, οι φιλοξενούμενοι «δραπέτευσαν» από το «Φρίουλι» και με τη νίκη (η πρώτη τους στο πρωτάθλημα) καθώς στο 92’ ο Μακαρόνε με ωραίο σουτ νίκησε τον Καρνέζη που δεν μπόρεσε να βρει απάντηση στην προσπάθεια του Ιταλού επιθετικού.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Σάββατο 19/09

Ουντινέζε-Έμπολι 1-1
(19’ Ζαπάτα – 73’ Παρέδες)

Μίλαν-Παλέρμο (21:45)

Κυριακή 20/09

Κιέβο-Ίντερ (13:30)
Αταλάντα-Βερόνα (16:00)
Μπολόνια-Φροζινόνε
Τζένοα-Γιουβέντους
Ρόμα-Σασουόλο
Τορίνο-Σαμπντόρια
Κάρπι-Φιορεντίνα (19:00)
Νάπολι-Λάτσιο (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (5η)

Τρίτη (22/09)

Ουντινέζε-Μίλαν (21:45)

Τετάρτη (23/09)

Κάρπι-Νάπολι (21:45)
Κιέβο-Τορίνο
Φιορεντίνα-Μπολόνια
Ίντερ-Βερόνα
Γιουβέντους-Φροζινόνε
Λάτσιο-Τζένοα
Παλέρμο-Σασουόλο
Σαμπντόρια-Ρόμα

Πέμπτη (24/09) ¨

Έμπολι-Αταλάντα (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν την… ζαλίζει η κορυφή!!

Μετά την δαιμονιώδη εμφάνισή της κόντρα στην Μπέβερεν η Οστάνδη έριξε ρυθμούς, όμως είναι αποφασισμένη να μην… πέσει και απ’ την κορυφή, όπου παρέμεινε μετά τη νίκη (1-0) επί της Κορτράικ.

Δεν την… ζαλίζει η κορυφή (video)
Μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας συνεχίζει η Οστάνδη, η οποία μοιάζει ασταμάτητη μετά και την έβδομη αγωνιστική της Jupiler League.

Η πρωτοπόρος του βελγικού πρωταθλήματος, μετά την «πεντάρα» επί της Μπέβερεν έριξε ρυθμούς, όμως η εμφάνισή της ήταν αρκετή για να πάρει τη νίκη με σκορ 1-0 επί της Μπέβερεν. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, που χάρισε στην Οστάνδη την έκτη νίκη για φέτος πέτυχε ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου, Γκόχι.

Αναλυτικά η όγδοη αγωνιστική:
Παρασκευή 18/9
Γκενκ-Μαλίν 3-1
(15’ ντε Καμάργκο, 52’ Κεμπάνο, 68’ Μπάιενς – 88’ πεν. Κοσάνοβιτς)

Σάββατο 19/9
Οστάνδη-Κόρτραϊκ 1-0
(66’ Γκόχι)

Λέουβεν-Ζούλτε Βάρεγκεμ (21.00)
Βέστερλο-Σεντ Τρούιντεν
Λόκερεν-Μουσκρόν (21.30)

Κυριακή 20/9
Γάνδη-Σταντάρ Λιέγης (15.30)
Σαρλερουά-Άντερλεχτ (19.00)
Κλαμπ Μπριζ-Μπέβερεν (21.00)

Η επόμενη (ένατη) αγωνιστική:
Παρασκευή 25/9
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Βέστερλο (21.30)

Σάββατο 26/9
Μπέβερεν-Γάνδη (19.00)
Μαλίν-Σαρλερουά (21.00)
Μουσκρόν-Οστάνδη
Σταντάρ Λιέγης-Λέουβεν (21.30)

Κυριακή 27/9
Λόκερεν-Κλαμπ Μπριζ (15.30)
Άντερλεχτ-Σιντ Τρούιντεν (19.00)
Κόρτραϊκ-Γκενκ (21.00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μια… λαμπάδα στον Καβάνι!!

Υπό άλλες συνθήκες το 1-1 με τη Ρεμς θα ήταν μεγάλη γκέλα, όμως όπως αυτές διαμορφώθηκαν στο «Ντελόν» η Παρί νιώθει τυχερή, καθώς με γκολ του Καβάνι στο φινάλε απέφυγε την ήττα.

Μια… λαμπάδα στον Καβάνι
Όλο εκπλήξεις είναι φέτος η Ρεμς και τώρα την «πάτησε» και η Παρί. Παρά την ανωτερότητα της στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, η ομάδα του Μπλαν παραλίγο να χάσει και έσωσε την παρτίδα με τον Καβάνι στο φινάλε, 1-1.

Οι γηπεδούχοι άντεξαν στην πίεση των αντίπαλων επιθετικών και σε μια φάση αδράνειας της άμυνας του Τραπ άνοιξαν το σκορ Σιμπατσέ στο 83ο λεπτό. Η απάντηση για τους Παριζιάνους ήρθε άμεσα με τον Αργεντινό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο αμέσως επόμενο λεπτό (84’). Στα λεπτά που απέμεναν, οι παίκτες του Μπλαν αν και βρίσκονταν συνεχώς στην επίθεση δεν μπόρεσαν πάρουν και τη νίκη, με την ισοπαλία να μένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015


Ρεν – Λιλ 1-1
(74’ Ντεπ - 49’ Μπουφάλ)

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου

Ρεμς – Παρί Σεν Ζερμέν 1-1
(83' Σιμπατσέ- 84' Καβάνι)

Καέν – Μονπελιέ (21:00)
Γκινγκάμπ – Αζαξιό (21:00)
Ανζέ – Τρουά (21:00)
Μπαστιά – Νις (21:00)

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου

Μπορντό – Τουλούζ (15:00)
Μονακό – Λοριάν (18:00)
Σεντ Ετιέν – Ναντ (18:00)
Μαρσέιγ – Λιόν (22:00)

Επόμενη αγωνιστική (7η)

Τρίτη (22/09)

Ανζέ - Ρεμς (20:00)
Παρί Σεν Ζερμέν - Γκινγκάμπ (22:00)

Τετάρτη (23/09)

Τρουά - Σεντ Ετιέν (20:00)
Λοριάν - Καέν
Αζαξιό - Ρεν
Νις - Μπορντό
Λιόν - Μπαστιά
Τουλούζ - Μαρσέιγ

Πέμπτη (24/09)

Μονπελιέ - Μονακό (19:55)

Τρίτη (29/09)

Λιλ - Ναντ (19:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Στον Άρη το φιλικό της φιλανθρωπίας!

Ο Άρης ήταν ο νικητής στο φιλανθρωπικού χαρακτήρα φιλικό κόντρα στον ΓΣ στη θεσσαλική πόλη, επικρατώντας με 93-77.

Στον Άρη το φιλικό της φιλανθρωπίας
Ο Άρης νίκησε στη Λάρισα τον ΓΣ με 93-77 στο φιλικό ματς που διεξήχθη για φιλανθρωπικό σκοπό, αφού τα έσοδά του θα διατεθούν στα παιδιά που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν μπροστά καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς κι έφτασαν χωρίς να δυσκολευτούν στην τελική επικράτηση. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Δύο στα δύο» για ΠΑΟΚ!!

Δεύτερη νίκη για τον ΠΑΟΚ στο τουρνουά της Μπρατισλάβα, με τον «Δικέφαλο» να νικά την Τσιμπόνα με 86-78 και να κάνει το «2 στα 2» στο τουρνουά «Royal 2015».

«Δύο στα δύο» για ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 86-78 την Τσιμπόνα στη δεύτερη μέρα του τουρνουά της Μπρατισλάβα και έκανε το «2 στα 2» στη διοργάνωση, ύστερα από τη νίκη της Παρασκευής κόντρα στην τοπική Ιντερ και περιμένει την Κυριακή τη Ζλάτορογκ για το «3 στα 3».

Με το ημίχρονο να κλείνει στο 42-41, ο ΠΑΟΚ, με πρωτεργάτη τον Βασιλειάδη, κατάφερε να πάρει μια μικρή διαφορά στην τρίτη περίοδο (63-56) και να τη διατηρήσει έως το τέλος του αγώνα.


ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-17, 42-41, 63-56, 86-78

ΠΑΟΚ (Σ. Μαρκόπουλος): Ντούβνιακ 12 (1), Τέπιτς 11 (1), Λιάπης 2, Βασιλειάδης 17 (5), Κακαρούδης 8, Τσόχλας 4, Δέδας, Μαργαρίτης 4, Κώττας, Μάρκοβιτς 20, Καμάρας, Σαλούστρος 8 (1)

CIBONA ZAGREB: Saddler 3 (1), Krusin 9 (2), Hukic 9 (2), Sisko 4, Rozic 11 (1), Kuridza 16, Slavica 11 (1), Mavra 8, Zizic, Zubac 7 *Πηγή: sport-fm.gr*

Μπήκε στο 92', αποβλήθηκε στο 94' ο Μιραλάς!! (video)

Ούτε μπάλα δεν πρόλαβε να ακουμπήσει! Ο Κέβιν Μιραλάς μπήκε αλλαγή στις καθυστερήσεις του Σουόνσι-Έβερτον και ύστερα από δύο λεπτά αποβλήθηκε. Πιθανώς να 'χε και νεύρα για την αργοπορημένη είσοδό του.

Μπήκε στο 92', αποβλήθηκε στο 94' ο Μιραλάς! (video)
Το έκανε άθελά του; Είχε νεύρα απ' το γεγονός πως μπήκε αλλαγή τόσο... καθυστερημένα στο ματς;

Όπως και να 'χει το «σκηνικό» με τον Κέβιν Μιραλάς είναι αξιοπερίεργο.

Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός πέρασε στον αγωνιστικό χώρο του Liberty (στο Σουόνσι-Έβερτον) στο 92'. Και πριν καν λήξει το ματς, πάτησε τον αντίπαλό του και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, φουντώνοντας εκ νέου τις φήμες πως δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες του με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ (προπονητή του στα ζαχαρωτά).




*Πηγή: sport-fm.gr*

Έχασε το φιλικό… γνωριμίας ο Άρης!

Μετά από μια μόλις προπόνηση ο Άρης γνώρισε φιλική ήττα από τον Αιολικό στη Μυτιλήνη, στο ανεπίσημο ντεμπούτο του Νίκου Αναστόπουλου στον Πάγκο.

Έχασε το φιλικό… γνωριμίας ο Άρης
Με ήττα (1-0) ξεκίνησε τα φιλικά προετοιμασίας ο Άρης στη Μυτιλήνη, στο… πολύπαθο φιλικό κόντρα στον Αιολικό.

Το ανεπίσημο ντεμπούτο του Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο των «κιτρινόμαυρων» δεν στέφθηκε με επιτυχία, όμως ήταν ιδανική αφορμή για να δει κάποια πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, αφού οι παίκτες ουσιαστικά έχουν κάνει μόλις μια μέρα προπόνηση μαζί.

Παρόλα αυτά, είχαν την κυκλοφορία στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, προσπαθώντας να «βρεθούν» στο γήπεδο, ενώ δέχτηκαν το γκολ από τον Κρυπιντήρη κόντρα στην ροή, μετά από αμυντική αδράνεια σε εκτέλεση κόρνερ.

Έχασαν μάλιστα τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση στην εκπνοή, όταν ο Τάτος δεν κατάφερε να νικήσει τον Πουρή σε πέναλτι που κέρδισε ο Καπνίδης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ξαφνικό πρόβλημα με Σίλβα!!

Ο Νταβίντ Σίλβα ένιωσε ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης και τέθηκε νοκ- άουτ από την αποψινή αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με τη Γουέστ Χαμ!  
Αν και είχε δηλωθεί στην αρχική ενδεκάδα, τελικά δεν θα βρίσκεται ούτε στον πάγκο! Λίγα λεπτά πριν το τέλος της προθέρμανσης ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έπεσε θύμα τραυματισμού, αναγκάζοντας τον Μανουέλ Πελεγκρίνι να τον αποσύρει!
Τη θέση του στο αρχικό σχήμα των «πολιτών» πήρε ο συμπατριώτης του, Χεσούς Νάβας.
*Πηγή: England365.gr*

Με... βοήθεια η Ρεάλ!! (video)

Πέρσι της είχε ρίξει εννιά, φέτος τα... χρειάστηκε! Η Ρεάλ έκαμψε την αντίσταση της Γρανάδα (1-0), με τον ίδιο επόπτη να κάνει λάθος στη φάση του γκολ και σ' αυτό που δεν μέτρησε των φιλοξενούμενων.

Με... βοήθεια η Ρεάλ! (video)
Πέρσι απέναντι στην Γρανάδα η Ρεάλ Μαδρίτης είχε επικρατήσει 9-1 μέσα στο Μπερναμπέου. Φέτος τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν τόσο άνετα για τη βασίλισσα, κάθε άλλο...

Οι παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ δυσκολεύτηκαν πολύ, προκειμένου να φτάσουν στο τελικό 1-0, με τον Κέιλορ Νάβας να κρατά όρθια την ομάδα και τις διαιτητικές αποφάσεις να αφήνουν πολλά παράπονα στους φιλοξενούμενους.

Διότι στο 20' βρήκαν δίχτυα με τον Σακσές, αλλά το τέρμα του δεν μέτρησε, καθώς ο επόπτης σήκωσε λανθασμένα το σημαιάκι του (στην μπαλιά που έγινε απ' τον Ελ Αραμπί) και τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ.

Η φάση του ακυρωθέντος γκολ της Γρανάδα

inner

Σιγά-σιγά οι Μαδριλένοι άρχισαν να ξυπνούν, αλλά έχαναν και μεγάλες ευκαιρίες. Την μία ο Κριστιάνο έβγαινε «ηττημένος» στο τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, την άλλη ο Μόντριτς δεν μπορούσε να τον νικήσει εξίσου, την… παράλλη ο Ίσκο σημάδευε άουτ.

Τα λεπτά περνούσαν, το άγχος αυξανόταν… Κι αν δεν ήταν ο Νάβας να πει εντυπωσιακό «όχι» στον Σάκσες, ενδεχομένως να ‘χαμε την «κηδεία» που δεν... επέτρεψε νωρίτερα ο διαιτητής.

Κι αφού ο φορ της Γρανάδα έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία με την έναρξη του δεύτερου μέρους –όπου η λόμπα του έφυγε μόλις άουτ- ήρθε η… τιμωρία. Τρία λεπτά αργότερα (στο 55’), ο Ρονάλντο έδωσε στον Ίσκο, αυτός σέντραρε για τον Μπενζεμά και η καρφωτή κεφαλιά του έγραψε το 1-0. Βέβαια κι εδώ είχαμε διαιτητικό λάθος, καθώς ο Ισπανός ήταν σε θέση οφσάιντ όταν πήρε την πάσα και πριν βγάλει την ασίστ. Και στη φάση ήταν ο ίδιος επόπτης που στο πρώτο μέρος είχε ακυρώσει το γκολ των φιλοξενούμενων.



Στο τελευταίο ημίωρο ο ρυθμός του ματς έπεσε, με τους παίκτες της Ρεάλ να διατηρούν το προβάδισμά τους, να χάνουν 1-2 ευκαιρίες και τον Νάβας να επεμβαίνει καθοριστικά σε νέο τετ-α-τετ, σώζοντας την ομάδα του από παραβίαση και βάζοντας ακόμα πιο γερά το λιθαράκι του στο τρίποντο, που κρατά πάντα κοντά στην κορυφή τους πρωτευουσιάνους.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 18/9

Χετάφε-Μάλαγα 1-0
(2’ Σέποβιτς)

Σάββατο, 19/9

Ρεάλ Μαδρίτης-Γρανάδα 1-0
(55' Μπενζεμά)

Βαλένθια-Μπέτις (19:15)
Εϊμπάρ-Ατλέτικο Μαδρίτης (21:30)
Σοσιεδάδ-Εσπανιόλ (23:00)

Κυριακή, 20/9

Σεβίλλη-Θέλτα (13:00)
Λα Κορούνια-Χιχόν (17:00)
Βιγιαρεάλ-Μπιλμπάο (19:15)
Λας Πάλμας-Βαγιεκάνο (21:30)
Μπαρτσελόνα-Λεβάντε (21:30)


Η επόμενη αγωνιστική (5η)

Τρίτη, 22/9

Ατλέτικο Μαδρίτης-Χετάφε (21:00)
Εσπανιόλ-Βαλένθια (21:00)
Γρανάδα-Σοσιεδάδ (23:00)

Τετάρτη, 23/9

Θέλτα-Μπαρτσελόνα (21:00)
Λεβάντε-Εϊμπάρ (21:00)
Ράγιο Βαγιεκάνο-Σπόρτινγκ Χιχόν (21:00)
Μπιλμπάο-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)
Λας Πάλμας-Σεβίλλη (23:00)
Μάλαγα-Βιγιαρεάλ (23:00)

Πέμπτη, 24/9
*Πηγή: sport-fm.gr*

Είναι μια… αλεπού ο Ρανιέρι!!

Μάταια προσπαθούν. Η Λέστερ δεν χάνει με τίποτα! Οι «αλεπούδες» του Κλαούντιο Ρανιέρι παρότι βρέθηκαν να χάνουν 2-0 από την Στόουκ την γλίτωσαν ξανά και πήραν βαθμό, 2-2 και στο «Britannia»

Είναι μια… αλεπού ο Ρανιέρι!
Η Λέστερ των… θαυμάτων δεν σταματάει! Αυτή τη φορά, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ 2-0 στο «Βritannia», ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και τσίμπησε βαθμό, 2-2, απέναντι στην Στόουκ.

Οι «potters» πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων μόλις στο πρώτο 20λεπτο, με τους Μπόγιαν (13’) και Ουόλτερς (20’). Με τον δρόμο της νίκης να είναι πλέον ορθάνοιχτος οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν υπερβολικά και οι «αλεπούδες» ξεκίνησαν την αντεπίθεση. Πρώτα ο «καυτός» Μαχρέζ, τις ξαναέβαλε στο παιχνίδι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (51’) κι εν συνεχεία ο Βάρντι (69’) ολοκλήρωσε το μεγάλο comeback της αήττητης Λέστερ, έπειτα από 6 αγωνιστικές.

Από τα υπόλοιπα ματς του Σαββάτου, που ξεκίνησαν στις 17.00, η Γουότφορντ, χωρίς τον τραυματία Χολέμπας στην αποστολή, πήρε μεγάλο «διπλό» στην έδρα της Νιουκάστλ με σκορ 2-1. «Λευκή» ισοπαλία, 0-0, στην αναμέτρηση της Σουόνσι με την Έβερτον, ενώ μεγάλες νίκες πήραν οι Γουέστ Μπρομ (1-0 εκτός της Άστον Βίλα) και Μπόρνμουθ (2-0 εντός την Σάντερλαντ).

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου

Τσέλσι – Άρσεναλ 2-0
(53' Zουμά, 90+1' Αζάρ)

Σουόνσι – Έβερτον 0-0

Στόουκ – Λέστερ 2-2
(13' Μπόγιαν, 20' Ουόλτερς - 51΄ Μαχρέζ, 69' Βάρντι)

Μπόρνμουθ – Σάντερλαντ 2-0
(4' Γουίλσον, 9' Ρίτσι)

Νιούκαστλ – Γουότφορντ 1-2
(62' Γιάνμαατ - 10', 28' Ιγκάλο)

Άστον Βίλα – Γουέστ Μπρομ 0-1
(39' Μπεραχίνο)

Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ (19:30)

Κυριακή (20/09)
Τότεναμ-Κρίσταλ Πάλας (15:30)
Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)
Λιβερπουλ-Νόριτς (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (7η)

Σαββάτο (26/09)
Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι
Λέστερ - Αρσεναλ (17:00)
Λίβερπουλ-Αστον Βίλα
Στόουκ - Μπόρνμουθ
Γουέστ Χαμ - Νόριτς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σάντερλαντ
Σαουθάμπτον - Σουόνσι
Νιούκαστλ - Τσέλσι (19:30)

Κυριακή (27/09)
Γουότφορντ-Κρίσταλ Πάλας (18:00)

Δευτέρα (28/09)
Γουέστ Μπρόμιτς-Εβερτον (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν ξέρει να χάνει ο Τεόντοσιτς!! (video)

Τρομερή ασέβεια προς τους παίκτες της Λιθουανίας έδειξε ο Μίλος Τεόντοσιτς μετά την ήττα της Σερβίας στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ.

Δεν ξέρει να χάνει ο Τεόντοσιτς! (video)
Σε μία πολύ… unfair κίνηση προέβη ο Μίλος Τεόντοσιτς μετά την ήττα της Σερβίας από τη Λιθουανία. Ο αρχηγός των «Πλάβι» μετά το τέλος του ματς αποχώρησε κατευθείαν για τα αποδυτήρια, αντίθετα με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, οι οποίοι έμειναν στο παρκέ και συνεχάρησαν τους αντιπάλους τους για την πρόκριση στον τελικό του Ευρωμπάσκετ.







*Πηγή: sport-fm.gr*

Φιλική νίκη με «ανατροπή» για Λαύριο!!


Την πρώτη του φιλική νίκη ως ομάδα της Basket league πήρε το Σάββατο το Λαύριο, επικρατώντας του Φάρου με 68-65 στα ανατολικά προάστια.

Φιλική νίκη με «ανατροπή» για Λαύριο
Το Λαύριο νίκησε 68-65 τον Φάρο Κερατσινίου εντός έδρας σε φιλικό ματς προετοιμασίας και έδειξε σε ικανοποιητική αγωνιστική κατάσταση, ενόψει της «παρθενικής» της συμμετοχής στην Basket League σε ένα μήνα.

Η ομάδα του Κερατσινίου ήταν εκείνη που είχε το προβάδισμα στα πρώτα τρία δεκάλεπτα. Το Λαύριο, όμως, έκανε την «ανατροπή» στην τέταρτη περίοδο.


Τα δεκάλεπτα: 11-21, 24-38, 29-53, 68-65 *Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστροφές στον ΠΑΟ!!

Ευχάριστα νέα για τον Γιάννη Αναστασίου που είδε τους Αμπέντ, Δώνη να προπονούνται κανονικά.

Επιστροφές στον ΠΑΟ
Μετά τον Σωτήρη Νίνη που προπονήθηκε το πρωί και τέθηκε στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου για το ματς με τον Λεβαδειακό, ο «Ολλανδός» είδε άλλους δυο παίκτες να επιστρέφουν. Ο λόγος για τους Μεχντί Αμπέντ και Χρήστο Δώνη, που γυμνάστηκαν κανονικά και είναι «μάχιμοι» για την αναμέτρηση της Τετάρτης.

Κότσαρης, Καρέλης και Βέμερ έκαναν θεραπεία και γυμναστήριο, ενώ Λαγός, Κλωναρίδης και Πέτριτς ακολούθησαν θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα και οι Σάντσεθ-Λουντ προπονήθηκαν μόνοι τους.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα προπονηθούν ξανά αύριο στις 10 το πρωί. *Πηγή: sport-fm.gr*

Με τον Κριστιάνο ο μικρός πρόσφυγας που έφαγε τρικλοποδιά από την οπερατέρ!! (pics/video)

Με τον μικρό Σύρο πρόσφυγα Ζαΐντ, τον οποίο είχε κλωτσήσει η ρεπόρτερ προ ημερών, βγήκε σήμερα χέρι-χέρι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με όλο το Μπερναμπέου να αποθεώνει!

Με τον Κριστιάνο ο μικρός πρόσφυγας που έφαγε τρικλοποδιά από την οπερατέρ (pics/video)
Για λίγα λεπτά το ματς της Ρεάλ Μαδρίτης με την Γρανάδα πέρασε σε δεύτερη μοίρα... Κι αυτό γιατί όταν βγήκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε στο πλευρό του, τον μικρό Σύρο πρόσφυγα, Ζαΐντ, η ιστορία του οποίου συγκλόνισε όλο τον κόσμο το προηγούμενο διάστημα.

Προ ημερών, ο «πιτσιρικάς» είχε δεχθεί τρικλοποδιά από Ουγγαρέζα οπερατέρ, ωστόσο φαίνεται πως πλέον ξεκινά μια νέα, καλύτερη ζωή για τον μικρό και την οικογένειά του, με τη βασίλισσα από μέρους της να δείχνει την ευαισθησία της σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα.

inner

inner

inner

inner












*Πηγή: sport-fm.gr*

Η αποθέωση των παικτών της ΑΕΚ!! (video)

Γηπεδική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι φίλοι της ΑΕΚ που βρέθηκαν στην εκδήλωση του ΣΠΟΡ FM 94,6 στο Athens Metro Mall με τους Μάνταλο, Αραβίδη, Μπακάκη και Πλατέλλα. Δείτε το βίντεο της… αποθέωσης.

Η αποθέωση των παικτών της ΑΕΚ (video)







*Πηγή: sport-fm.gr*

Τριάρα με τις… ρεζέρβες η Μπάγερν!!

Με αλλαγές στη σύνθεση της, η Μπάγερν επικράτησε 3-0 της Ντάρμσταντ κι έκανε το 5 στα 5 στην Μπουντεσλίγκα - Νίκες για Βόλφσμπουργκ και Κολωνία.

Τριάρα με τις… ρεζέρβες η Μπάγερν
Φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα της Μπάγερν έκανε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, αφού συγκριτικά με το ματς της Τετάρτης στο Φάληρο, δεν ξεκίνησαν στην ενδεκάδα οι Τσάμπι Αλόνσο (μπήκε στο 72'), Αλκάνταρα, Μίλερ (πέρασε αλλαγή στο 68’), ενώ ο Λεβαντόφσκι ήταν εκτός αποστολής.

Οι Βαυαροί προηγήθηκαν στο 20ο λεπτό με έξοχη βολίδα του Βιδάλ που έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στην εστία της Ντάρμσταντ για ν΄ ανοίξουν το σκορ, δίνοντας και μια απάντηση στον Φραντς Μπεκενμπάουερ, για την έντονη κριτική που του άσκησε μεσοβδόμαδα. Το ματς «καθάρισε» για την Μπάγερν λίγο μετά τη συμπλήρωση 15 λεπτών στο δεύτερο μέρος. Ο Ρόντε έβγαλε την ασίστ στον Κομάν για το 0-2, ενώ ο Ρόντε μετά από ωραία πάσα του Ντάγκλας Κόστα, πέρασε μόνος από δεξιά στην περιοχή, αρχικά πλάσαρε στο δοκάρι, αλλά ο ίδιος πήρε την επιστροφή και έστειλε την μπάλα στην εστία για το 0-3.

Η σύνθεση της Μπάγερν: Νόιερ, Ραφίνια, Αλάμπα, Μπόατενγκ (72’ Τσάμπι Αλόνσο), Μπερνάτ, Ρόντε, Κίμιχ, Βιδάλ (66’ Χάβι Μαρντίνες), Κομάν, Ντάγκλας Κόστα (68’ Μίλερ), Γκέτσε

Η Κυπελλούχος Βόλφσμπουργκ κατέβαλλε την Χέρτα με 2-0 και βρίσκεται στην 3η θέση με 11. Ο Μπας Ντοστ στο 76' μετά από ασίστ του Καλιγκιούρι άνοιξε το σκορ, ενώ ο ίδιος αξιοποίησε στο 88' το πέναλτι που κέρδισε ο Ντράξλερ για να γίνει το 2-0. Στις κερδισμένες της αγωνιστικής ήταν ακόμα η Κολωνία που επικράτησε 1-0 της Γκλάντμπαχ που παραπαίει, με γκολ του Μοντεστέ στο 64ο λεπτό και βρίσκεται στην 4η θέση της κατάταξης, μαζί με την Ίγκολσταντ που στο 93' με εύστοχο χτύπημα του Χάρτμαν, νίκησε μέσα στο "Βέζερ Στάντιον" την Βέρντερ Βρέμης 1-0.


Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Παρασκευή 18/9

Μάιντς-Χόφενχαϊμ 3-1
(18',61',68' Μάλι - 13' Σμιντ)

Σάββατο 19/9

Κολωνία-Γκλάντμπαχ 1-0
(64’ Μοντεστέ)

Αμβούργο-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-0

Ντάρμσταντ-Μπάγερν Μονάχου 0-3
(20’ Βιδάλ, 62’ Κομάν, 63’ Ρόντε)

Βόλφσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου 2-0
(76’, 88' πεν. Ντοστ)

Βέρντερ Βρέμης-Ίνγκολσταντ 0-1
(93' πεν. Χάρτμαν)

Κυριακή 20/9

Στουτγάρδη-Σάλκε (16.30)
Ντόρτμουντ-Λεβερκούζεν (18.30)
Άουγκσμπουργκ-Ανόβερο (18.30)


Η επόμενη (6η) αγωνιστική

Τρίτη 22/9

Μπάγερν Μονάχου-Βόλφσμπουργκ (21.00)
Ίνγκολσταντ-Αμβούργο
Χέρτα Βερολίνου-Κολωνία
Ντάρμσταντ-Βέρντερ Βρέμης

Τετάρτη 23/9

Χόφενχαϊμ-Ντόρτμουντ (21.00)
Λεβερκούζεν-Μάιντς
Γκλάντμπαχ-Άουγκσμπουργκ *Πηγή: sport-fm.gr*

Ήρωας ο «Ντίμι» στο Νησί!!

Σπουδαία εμφάνιση και εγκωμιαστικά σχόλια απ’τους Άγγλους για τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, που ήταν MVP στη νίκη της Μίντλεσμπρο στην έδρα της Νόττινχαμ. Έπιασε πέναλτι κι έκανε 7αποκρούσεις στο τέλος.

Ήρωας ο «Ντίμι» στο Νησί!
Για τα καλά στο παιχνίδι της ανόδου στην Premier League διατήρησε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος την Μίντλεσπρο.

Ο 36χρονος γκολκίπερ ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας του που πέρασε νικηφόρα, 2-1, από την έδρα της Νότινχαμ.

Ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ κράτησε όρθια την ομάδα του στα τελευταία λεπτά, πιάνοντας πέναλτι στο 78’, ενώ με συνολικά επτά «όχι» στις προσπάθειες των αντιπάλων διατήρησε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα το προβάδισμα της «Μπόρο», που πέτυχε την τέταρτη σερί της νίκη στην Championship. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σφαιρόπουλος: «Μεγάλη τιμή να δουλεύεις στον Ολυμπιακό»

Πανευτυχής που βρίσκεται στον Ολυμπιακό δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της Σάσαρι.

Σφαιρόπουλος: «Μεγάλη τιμή να δουλεύεις στον Ολυμπιακό»
Μεγάλη τιμή χαρακτήρισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος το ότι βρίσκεται στον πάγκο Ολυμπιακού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της Σάσαρι, με αφορμή την παραμονή των πρωταθλητών Ελλάδας στη Σαρδηνία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην ιστοσελίδα της Σάσαρι:

Για το αν ήταν η πρώτη φορά που επισκέπτεται το Σάσαρι: «Πράγματι, έχω έρθει ξανά στη Σαρδηνία, αλλά πρώτη φορά στο Σάσαρι. Ο κόσμος είναι πολύ ευγενικός, φιλικός και γενικά είναι ένας πολύ όμορφος τουριστικός προορισμός. Η Σαρδηνία είναι ένα πολύ όμορφο νησί. Είναι πολύ φιλόξενο μέρος και έχουμε εντυπωσιαστεί πολύ».

Για την ομάδα της Σάσαρι: «Σίγουρα ήταν μεγάλη υπόθεση η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Σάσαρι. Συγχαρητήρια στην ομάδα και στον προπονητή για την περσινή σεζόν. Είδα πως έχει αλλάξει αρκετά η ομάδα, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται σε τοπ επίπεδο. Η περίοδος της προετοιμασίας χρησιμεύει στο να γνωρίσει ο ένας τον άλλον καλύτερα, αλλά και να αναπτυχθεί η μεταξύ τους χημεία».

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός πήγε στο Σάσαρι με μείον έξι παίκτες λόγω του Ευρωμπάσκετ: «Εκμεταλλευόμαστε αυτή την περίοδο, όπου δεν είμαστε με φουλ ρόστερ, να βάλουμε στη φιλοσοφία του Ολυμπιακού τους νέους παίκτες. Επίσης, οι νεαροί παίκτες αποκτούν εμπειρία και γίνονται καλύτεροι. Οι στόχοι μας και φέτος είναι πολύ υψηλοί και θέλουμε και τους τρεις τίτλους: πρωτάθλημα, Κύπελλο Ελλάδας και Ευρωλίγκα».

Για το τι σημαίνει να είσαι μέλος του Ολυμπιακού: «Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για όλους μας και για μένα προσωπικά ως προπονητή, αλλά και για τους παίκτες. Είναι μεγάλη τιμή να δουλεύεις για έναν θρυλικό σύλλογο όπως είναι ο Ολυμπιακός, γιατί έχεις το προνόμιο να συμμετέχεις σε διοργανώσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Ο καθένας από εμάς δίνει ό,τι καλύτερο μπορεί».

Για το ποιο είναι το «κλειδί» για να πας καλά στην Ευρωλίγκα: «Είναι μεγάλη ευθύνη να αντιμετωπίζεις τις τοπ ομάδες της Ευρώπης. Η Σάσαρι προετοιμάζεται για τη δεύτερη σερί της σεζόν στην Ευρωλίγκα και παράλληλα να κάνει το βήμα παραπάνω. Το “κλειδί” είναι να παραμένεις συγκεντρωμένος σε κάθε παιχνίδι, να τα δίνεις όλα στο παρκέ με σκληρή άμυνα και τέλεια επίθεση».

Για τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στο ιταλικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Θεωρώ πως το ιταλικό μπάσκετ είναι πολύ ανταγωνιστικό, υπάρχουν δυνατές ομάδες και πιστεύω πως οι Αρμάνι Μιλάνο και Σάσαρι είναι ομάδες επιθετικές και ελκυστικές. Στην υπόλοιπη Ευρώπη υπάρχουν πιο βαθιά ρόστερ. Η Ιταλία και η Ελλάδα ταλανίζονται από την οικονομική κρίση και δεν μπορούν να έχουν πολλά συμβόλαιο που κοστίζουν εκατομμύρια».
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ρεκόρ» η Άρσεναλ, την γλίτωσε ο Μουρίνιο!


Με τις δύο κόκκινες σε βάρος της, η Άρσεναλ... ανέβηκε στην κορυφή της σχετικής λίστας, στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Απέφυγε να γράψει αρνητική ιστορία ο Ζοσέ Μουρίνιο με τη νίκη της Τσέλσι.

«Ρεκόρ» η Άρσεναλ, την γλίτωσε ο Μουρίνιο
Από όλα είχε το σημερινό Τσέλσι-Άρσεναλ!

Ιστορική χειραψία μεταξύ Μουρίνιο-Βενγκέρ, ένταση και ξύλο μεταξύ παικτών, ρεκόρ!

Ο διαιτητής του λονδρέζικου ντέρμπι έδειξε δύο κόκκινες σε βάρος των κανονιέρηδων. Η πρώτη στον Γκάμπριελ (μετά από... μπάχαλο που δημιουργήθηκε με τον Ντιέγκο Κόστα) και η δεύτερη στον Καθόρλα.

Κάπως έτσι, οι Κυπελλούχοι Αγγλίας έφτασαν συνολικά τις 79 απ' την ίδρυση της Πρέμιερ Λιγκ και ανέβηκαν στην κορυφή της σχετικής λίστας, μαζί με την Έβερτον που έχει άλλες τόσες.

Την ίδια ώρα που η Άρσεναλ έγραφε ένα τέτοιο «περίεργο» ρεκόρ, ο Ζοσέ Μουρίνιο... αρνήθηκε να στιγματίσει την καριέρα του.

Αν σήμερα ο special one έχανε, τότε για πρώτη φορά στην καριέρα του, ομάδα του θα έκανε τρεις συνεχόμενες ήττες σε πρωτάθλημα (οι μπλε είχαν χάσει σερί από Έβερτον και Κρίσταλ Πάλας). Τουλάχιστον το απέφυγε... *Πηγή: sport-fm.gr*

Μ. Γκασόλ: «Έπρεπε να κερδίσω την εμπιστοσύνη των Γκρίζλις»

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μην ενισχύσει την εθνική ομάδα της Ισπανίας στο φετινό Ευρωμπάσκετ, εξήγησε σε συνέντευξή του ο Μαρκ Γκασόλ.

Μ. Γκασόλ: «Έπρεπε να κερδίσω την εμπιστοσύνη των Γκρίζλις»
Σκοπός του Μαρκ Γκασόλ, το φετινό καλοκαίρι, ήταν να ενισχύσει τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει με τους Γκρίζλις και γι’ αυτό αρνήθηκε να βοηθήσει την εθνική ομάδα της Ισπανίας στο Ευρωμπάσκετ, όπως εξήγησε ο ίδιος σε Μέσο της χώρας του.

«Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση για μένα να μην πάω στο Ευρωμπάσκετ. Είναι δύσκολο να μην πηγαίνεις εθελοντικά, γιατί δεν υπάρχουν πολλές επιλογές στην Ευρώπη. Πριν από πέντε χρόνια οι Γκρίζλις μου είχαν ζητήσει να ξεκουραστώ ένα καλοκαίρι και αυτό έκανα φέτος, προκειμένου να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους. Περιμένουν πολλά από μένα φέτος», δήλωσε αρχικά στην «AS» ο Μαρκ Γκασόλ.

Στη συνέχεια, ο μικρός αδερφός του Πάου, ερωτήθηκε για το αν η άρνησή του οφειλόταν στο νέο συμβόλαιο που υπέγραψε με την ομάδα του Μέμφις: «Αυτό δεν έχει καμία σχέση. Είχαμε συζητήσει πολλά χρόνια πριν και δεδομένων των φετινών συνθηκών, πίστεψα πως τώρα ήταν η στιγμή. Αυτή η preseason είναι περίεργη για μένα. Φαίνεται να ξεκινά από το μηδέν, αλλά έχω ξεκινήσει τη δουλειά από τα τέλη Ιουνίου».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γλίτωσε από… λάθος η Ρεάλ!! (video)

Η Γρανάδα μπορούσε να 'χε παγώσει το Μπερναμπέου, ωστόσο ο επόπτης σήκωσε λανθασμένα το σημαιάκι του και δεν μέτρησε το τέρμα των φιλοξενούμενων κόντρα στη Ρεάλ.

Γλίτωσε από… λάθος η Ρεάλ (video)
«Μπαστούνια» τα βρίσκει η Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι λέξεις... Η βασίλισσα είναι στο 0-0 στο Μπερναμπέου κόντρα στην Γρανάδα και θα μπορούσε κάλλιστα να κυνηγά το σκορ...

Ωστόσο, στο 20' ο επόπτης σήκωσε λανθασμένα το σημαιάκι του και δεν μέτρησε το καθαρό γκολ του Σακσές λόγω οφσάιντ κι ενώ βρισκόταν στην ίδια γραμμή με τον Ελ-Αραμπί, από όπου βγήκε η μπαλιά.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Έσπασε το σερί του Χάμιλτον ο Φέτελ!!

Εκπλήξεις στην πίστα της Σιγκαπούρης. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ χάρισε στη Ferrari την πρώτη της pole position μετά από τρία και κάτι χρόνια. Πέμπτος ο Χάμιλτον, έκτος ο Ρόσμπεργκ.

Έσπασε το σερί του Χάμιλτον ο Φέτελ
Την 46η pole position της καριέρας του πήρε ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο πιλότος της Ferrari ήταν ο ταχύτερος στις κατατακτήριες της Σιγκαπούρης, πρώτη του πρωτιά σε αυτές με τη «σκουντερία», ενώ έβαλε τέλος σε ένα σερί επτά διαδοχικών pole positions από τον Λιούις Χάμιλτον. Από τον Ιούλιο του 2012 στη Γερμανία είχε να πάρει την pole position η Ferrari, ενώ περίπου δύο χρόνια είχε να την εξασφαλίσει ο Γερμανός οδηγός.

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull και ο Κίμι Ραϊκόνεν με τη δεύτερη Ferrari ακολούθησαν, τέταρτος ήταν ο Ντάνιελ Κβίατ με την άλλη Red Bull, ενώ μόλις πέμπτος ο Λιούις Χάμιλτον και έκτος ο Νίκο Ρόσμπεργκ με τις Mercedes. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Βαλτέρι Μπότας (Williams), Μαξ Φερστάπεν (Toro Rosso), Φελίπε Μάσα (Williams) και Ρομάν Γκροζάν (Lotus).

Στην Q1, όπου ταχύτερος ήταν ο Ντάνιελ Κβίατ, έμειναν εκτός οι Sauber των Έρικσον και Νασρ, ο Μαλδονάδο (Lotus), ο Στίβενς (Manor) και ο Ρόσι (Marussia).

Στην Q2, όπου ταχύτερος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ, εκτός έμειναν οι δύο McLaren (Αλόνσο και Μπάτον) και οι δύο Force India (Χούλκενμπεργκ και Πέρες), όπως και η Toro Rosso του Σάινθ, που είχε ατύχημα.

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

Λουίς Ενρίκε: «Δεν μπορούμε να αποκτήσουμε παίκτη λόγω FIFA»

Κάθε ενδεχόμενο να αποκτήσει κάποιον παίκτη ώστε να αντικαταστήσει τον τραυματία Ραφίνια απέκλεισε ο Λουίς Ενρίκε, ρίχνοντας το… ανάθεμα στη FIFA για την οποία δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Λουίς Ενρίκε: «Δεν μπορούμε να αποκτήσουμε παίκτη λόγω FIFA»
Κάθε πιθανότητα να κινηθεί για μεταγραφή με την οποία θα καλυφθεί το κενό του Ραφίνια που τέθηκε νοκ-άουτ μέχρι το τέλος της σεζόν απέκλεισε ο Λουίς Ενρίκε μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της αναμέτρησης με τη Λεβάντε.

Ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα» ανέφερε ότι είχε κατατεθεί στη FIFA ένα σχετικό ερώτημα και παλιότερα το οποίο όμως συνάντησε την αρνητική στάση της παγκόσμιας ομοσπονδίας, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την εν λόγω απαγόρευση.

«Η ομάδα ζήτησε από τη FIFA πριν από μερικούς μήνες αν μπορούμε να αποκτήσουμε νέους παίκτες, αν προέκυπταν σοβαροί τραυματισμοί και η FIFA μας είπε ότι δεν μας επιτρέπει να αποκτήσουμε κανέναν. Δεν έχει σχέση το τι σκέφτομαι εγώ για αυτό. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορούμε να αποκτήσουμε κάποιον παίκτη λόγω της FIFA», ανέφερε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η... φαλτσαριστή βολίδα του Βιδάλ!! (video)

Δέχθηκε κριτική μεσοβδόμαδα (από τον Μπεκενμπάουερ κι όχι μόνο). Και ο Αρτούρο Βιδάλ βρήκε την ευκαιρία να... απαντήσει, με τρομερή βολίδα-γκολ που ούτε ο... Θεός δεν θα μπορούσε να πιάσει!

Η... φαλτσαριστή βολίδα του Βιδάλ (video)
Αν και είναι φρέσκος στη Μπάγερν Μονάχου, εν τούτοις ο Αρτούρο Βιδάλ έχει ήδη δεχθεί κριτική για τις εμφανίσεις του, με τον Γκουαρντιόλα βέβαια να υψώνει ασπίδα προστασίας στον Χιλιανό μέσο, μετά τα όσα του καταλόγισε ο Μπεκενμπάουερ.

Η δουλειά όμως του... πολυεργαλείου εν ονόματι Βιδάλ είναι να τα δίνει όλα στον αγωνιστικό χώρο. Και σήμερα βρήκε τον κατάλληλο τρόπο να απαντήσει στο ματς με την Ντάρμσταντ.

Διότι η μπάλα του στρώθηκε... λουκούμι και ο ίδιος δεν δίστασε να βάλει άλλα φάλτσα και να την στείλει με εντυπωσιακό τρόπο στα δίχτυα για το προβάδισμα της Μπάγερν Μονάχου.








*Πηγή: sport-fm.gr*

Θραύση με Όρτον η ΑΕΚ!!

Η ΑΕΚ πήρε φιλική νίκη επί της αξιόμαχης Κηφισιάς, επικρατώντας 88-82. Ντεμπούτο για Σκραμπ με τα κιτρινόμαυρα, θραύση κάτω από τη ρακέτα το «θωρηκτό», Όρτον (25π.).

Θραύση με Όρτον η ΑΕΚ
Πετυχημένα συνέχισε τα φιλικά της η ΑΕΚ. Η Ένωση υποδέχθηκε την Κηφισιά της οποίας επικράτησε 88-82, με την ομάδα του Παπαθεοδώρου να παρουσιάζει καλό πρόσωπο και να προβάλει αντίσταση στους κιτρινόμαυρους.

Για το σύνολο του Ντράγκαν Σάκοτα ντεμπούτο έκανε ο Φιλ Σκραμπ, ο οποίος έπαιξε 4’ και σιγά-σιγά… θα ανεβάσει στροφές, ενώ θραύση έκανε κάτω από τη ρακέτα το «θηρίο» της «βασίλισσας», ο Όρτον ο οποίος σταμάτησε στους 25 πόντους.

Ο αγώνας, που διεξήχθη στο κλειστό του ΟΑΚΑ, έγινε με την παρουσία του μεγαλομετόχου της ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλου.

Τα δεκάλεπτα: 32-23, 16-20, 24-24, 16-15

AEK (Ντράγκαν Σάκοτα): Παπαντωνίου, Κάρτερ 10, Σκραμπ, Ουόρεν 10, Χέρστον 10, Σάκοτα 6, Παύλος 3, Κατσίβελης 6, Μαυροκεφαλίδης 12, Σαρικόπουλος 6, Όρτον 25.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Χατζηνικόλας 10, Σπυριδωνίδης 2, Πόποβιτς 4, Δρακάκης, Κασελάκης 21, Χρυσικόπουλος 14, Στίγκερς 11, Χογκ 13, Φρείζιερ 7. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ιωάννου: «Δεν απέτυχε στο Ευρωμπάσκετ Εθνική»

Κάθε άλλο παρά αποτυχία χαρακτήρισε ο Μέμος Ιωάννου στον ΣΠΟΡ FM 94,6 την πορεία που είχε η Εθνική μας ομάδα στο φετινό Ευρωμπάσκετ.

Ιωάννου: «Δεν απέτυχε στο Ευρωμπάσκετ Εθνική»
Η Εθνική δεν κατάφερε να αποβάλει το ρόλο του φαβορί και γι’ αυτό είχε αυτή την πορεία στο Ευρωμπάσκετ, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Μέμος Ιωάννου, ο οποίος παράλληλα τόνισε πως κανείς δεν θα έπρεπε να κάνει λόγο για αποτυχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στη διοργάνωση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μέμος Ιωάννου στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή «Τα πάντα όλα»:

Για την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ: «Όλοι περιμέναμε να μπούμε τετράδα. Αλλά, σε τέτοια τουρνουά και με μία σειρά παιχνιδιών στη διασταύρωση δεν είναι τι θα θέλαμε, αλλά μπαίνουμε σε μία πραγματικότητα. Πλέον έχουμε μπλεχτεί όλοι σε όλα τα επίπεδα και είναι λίγο αλλοπρόσαλλο. Είναι η ευκολία της αποδόμησης των ανθρώπων που ασχολούνται. Βάζοντας κάτω την προσπάθεια και το αποτέλεσμα δεν νομίζω πως μπορούμε να το πούμε αποτυχία, αυτό που έγινε στο Ευρωμπάσκετ. Είναι βαριά η λέξη. Πρέπει να μάθουμε ότι ένα παιχνίδι σε τέτοιες διοργανώσεις κρίνει τα πάντα. Περιμέναμε πολλά περισσότερα, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Μιλάμε για εθνικές ομάδες που υπάρχει ιδιαιτερότητα. Και είμαστε υπερβολικά απαιτητικοί σε πολλά πράγματα. Λόγω ποιότητας παικτών είχαμε την απαίτηση και την αίσθηση πως η ομάδα μας θα είναι καλύτερη από κάποιες άλλες του τουρνουά. Από την άλλη, βλέπουμε μία ατμόσφαιρα που δεν αντιπροσωπεύει το επίπεδο των μεγάλων ομάδων. Για παράδειγμα, έχουμε αλλάξει πολλούς προπονητές όλα αυτά τα χρόνια. Στις εθνικές ομάδες που μαζεύονται για 20 ημέρες παίκτες από διάφορές ομάδες, παίζει ρόλο η προσωπικότητα και η χημεία των παικτών για να αποδώσουν και να μπουν στα όρια της επιτυχίας. Παίζουν ρόλο διάφορα πράγματα. Ειδικά στην Εθνική που υπάρχει ιδιαίτερο κλίμα. Τα πράγματα αλλάζουν. Βλέπουμε διαφοροποιήσεις από άλλες ομάδες που μπορούν να αποβάλλουν την πίεση. Απέναντι στην Ισπανία είχαμε ένα έλλειμμα προσπάθειας να νικήσουμε. Οι Ισπανοί ήταν πιο συσπειρωμένοι ανάλογα με τα προβλήματά τους κάτι που δεν είχαμε εμείς».

Για το αν η πίεση περνάει στους παίκτες και στο τιμ: «Η ομάδα μας είχε σε πολλές θέσεις παίκτες με διαφορετικά στοιχεία. Σίγουρα δημιούργησε πρόβλημα η πίεση, αλλά τέτοιου είδους προβλήματα παρουσιάζονται στις ομάδες και είναι απόλυτα λογικό. Σπάνια οι ομάδες έχουν καταφέρει να ανταπεξέλθουν ενώ είναι φαβορί. Μας πάει περισσότερο το αουτσάιντερ, παρά να το μπορέσω να ξεπεράσω το άγχος και την πίεση που υπάρχει. Πολλές φορές το άγχος μεταφέρεται στον αθλητή και εκείνος δεν βγάζει ενέργεια και σκληράδα στο ματς. Αυτό που είδαμε από τις μεγάλες ομάδες του τουρνουά είναι η ενέργεια, η προσπάθεια και η θυσία και όχι τόσο το τεχνικό κομμάτι. Ακόμη και οι Σέρβοι που ήταν φαβορί, είχαν λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τους Λιθουανούς. Οι μεγάλες ομάδες λέγονται τέτοιες όταν μπορούν να ανταποκριθούν σε ένα μεγάλο παιχνίδι, χωρίς να δώσουν τόση βάση στο τεχνικό κομμάτι».

Για το μερίδιο της επιτυχίας που έχουν οι Σκαριόλο και Καζλάουσκας: «Βεβαίως έκαναν κάτι. Αλλά, μην υπερβάλλουμε στο θέμα προπονητή. Ειδικά στις εθνικές ομάδες, δεν είναι σωστό να υποβαθμίζουμε τους προπονητές».

Για το μέλλον του Φώτη Κατσικάρη στον πάγκο: «Η προϊστορία δεν μας προδιαθέτει για κάτι λογικό. Βλέπεις ανθρώπους που προσπαθούν να εκτιμήσουν την κατάσταση και να δουν την επόμενη μέρα και δεν έχουν σχέση με το άθλημα. Δεν είναι δυνατόν οι προσωπικότητες να κρίνονται από ανθρώπους που δεν είναι του ίδιου επιπέδου. Τόσα χρόνια με κουτσομπολιά ισοπεδώναμε παίκτες και προπονητές που είναι καλοί».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Έχω την αίσθηση ότι όλα τα παιδιά είναι σε αρνητική θέση. Είναι ένας μεγάλος παίκτης και δεν ένιωσα καλά όταν ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την Εθνική. Είναι σπασμωδικές κινήσεις, σε καταστάσεις που αισθάνονται οι αθλητές. Ο Σπανούλης είναι ένας μεγάλος αθλητής. Οι περισσότεροι παίκτες το κάνουν γιατί μπουκώνουν από την ανταποδοτικότητα που έχουν και κάποια πράγματα τους ενοχλούν. Αλλά μην ξεχνάμε πως είναι νέοι άνθρωποι».

Για το νέο πρωτάθλημα: «Αυτή τη στιγμή εμφανίζεται η ΑΕΚ που αρχίζει και δείχνει ότι θέλει να μπει στο “παιχνίδι” αυτό. Πάει με σταδιακό τρόπο, όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι και καλά κάνει. Γιατί έχουμε δει στο παρελθόν ομάδες να μεταφέρουν τα οικονομικά του προβλήματα. Και το άλλο καλό είναι ότι θα γεμίζει και για άλλο ένα παιχνίδι το ΟΑΚΑ».

Χαμός με Ντιέγκο Κόστα που ξεκίνησε τον τσαμπουκά και προκάλεσε την αποβολή του Γκάμπριελ!! (video)

O επιθετικός της Τσέλσι χτύπησε και έσπρωξε τον Κοσιελνί πολλές φορές και την γλύτωσε μόνο με κίτρινη κάρτα ενώ ο Γκάμπριελ που μπήκε στη μέση αποβλήθηκε.

Χαμός με Ντιέγκο Κόστα που ξεκίνησε τον τσαμπουκά και προκάλεσε την αποβολή του Γκάμπριελ (video)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τσέλσι σαν… άλλοτε!!

Τσαμπουκαλεμένη σε τέτοιο βαθμό ώστε να κάνει τους παίκτες της Άρσεναλ να ξεφύγουν (δύο αποβολές) ήταν η Τσέλσι. Οι μπλε πήραν το ντέρμπι 2-0 στο «Stamford Bridge» και μαζί μια μεγάλη δόση ψυχολογίας.

Τσέλσι σαν… άλλοτε
Νίκη πάνω… στην ώρα για την Τσέλσι. Μετά από δύο σερί ήττες, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο σήκωσε κεφάλι και έφτασε στο «τρίποντο» με σκορ 2-0 στο ντέρμπι με την Άρσεναλ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Premier League.

Στο ματς της επιστροφής του στο παλιό του σπίτι, ο Πετρ Τσεχ είχε αρκετή δουλειά από το πρώτο ημίχρονο, καθώς οι αμυντικοί του ζορίστηκαν πολύ. Τα… αίματα άναψαν στην… εκπνοή όταν ο Ντιέγκο Κόστα προκάλεσε έπειτα από μονομαχία με τον Κονσιελνί την αποβολή του Γκάμπριελ Παουλίστα (45+1’), που δεν μπορούσε με τίποτα να συγκρατήσει τα νεύρα του πάνω στον καβγά.

Χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα η Τσέλσι έβαλε τα θεμέλια της νίκης στο 53ο λεπτό, όταν ο Ζουμά άνοιξε το σκορ. Από εκεί και πέρα, οι «κανονιέρηδες» όσο κι αν προσπάθησαν δεν ενόχλησαν ιδιαίτερα τον Κουρτουά ενώ οι ελπίδες τους εξανεμίστηκαν όταν έχασαν και τον Καθόρλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 79’. Το τελικό σκορ έγραψε ο Αζάρ, με σουτ που κατέληξε στα δίχτυα του Τσεχ έπειτα από κόντρα στις καθυστερήσεις (90+1’).

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου

Τσέλσι – Άρσεναλ 2-0
(53' Zουμά, 90+1' Αζάρ)

Σουόνσι – Έβερτον (17:00)
Στόουκ – Λέστερ
Μπόρνμουθ – Σάντερλαντ
Νιούκαστλ – Γουότφορντ
Άστον Βίλα – Γουέστ Μπρομ
Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ (19:30)

Κυριακή (20/09)
Τότεναμ-Κρίσταλ Πάλας (15:30)
Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)
Λιβερπουλ-Νόριτς (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (7η)

Σαββάτο (26/09)
Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι
Λέστερ - Αρσεναλ (17:00)
Λίβερπουλ-Αστον Βίλα
Στόουκ - Μπόρνμουθ
Γουέστ Χαμ - Νόριτς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σάντερλαντ
Σαουθάμπτον - Σουόνσι
Νιούκαστλ - Τσέλσι (19:30)

Κυριακή (27/09)
Γουότφορντ-Κρίσταλ Πάλας (18:00)

Δευτέρα (28/09)
Γουέστ Μπρόμιτς-Εβερτον (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Κορυφαίος στο Europa League ο Κοσίτσκι!!

Σημαντική ατομική διάκριση για τον τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης, Τόμας Κοσίτσκι, καθώς ο Σλοβάκος άσος αναδείχθηκε κορυφαίος στη θέση του για την 1η αγωνιστική του Europa League.

Κορυφαίος στο Europa League ο Κοσίτσκι
Καλύτερος τερματοφύλακας για την 1η αγωνιστική του Europa League ανακηρύχθηκε ο Τόμας Κοσίτσκι, λόγω της πολύ καλής του εμφάνισης στον αγώνα κόντρα στη Σπάρτα Πράγας.

Ο Σλοβάκος γκολκίπερ πραγματοποίησε πολύ καλές και δύσκολες επεμβάσεις κόντρα στους Τσέχους και έλαβε αυτή την ιδιαίτερα τιμητική θέση, δίπλα σε άλλους κορυφαίους παίκτες.

Αναλυτικά η κορυφαία ενδεκάδα της πρώτης αγωνιστικής του Europa League:

Κοσίτσκι (Αστέρας Τρίπολης), Ματίπ (Σάλκε), Μεντί (Μαρσέιγ), Κοεντράο (Μονακό), Σον (Τότεναμ), Μέρτενς (Νάπολι), Σόσα (Μπεσίκτας), Παρκ (Ντόρτμουντ), Κονατέ (Σιόν), Ουμαρού (Παρτίζαν) και Αντούριθ (Μπιλμπάο).

*Πηγή: sport-fm.gr*

«Αρπάχτηκαν» στη Λέσβο για ένα φιλικό με την Άρη!!

Η αντιπαλότητα ανάμεσα σε Καλλονή και Αιολικό «φούντωσε» για τα καλά το Σάββατο στη Λέσβο με αφορμή το φιλικό των «κυανόλευκων» απέναντι στον Άρη. Διαβάστε τι έγινε.

«Αρπάχτηκαν» στη Λέσβο για ένα φιλικό με την Άρη!
Ένταση και απειλές για μηνύσεις ανάμεσα στους ανθρώπους της Καλλονής και του Αιολικού. Αιτία στάθηκε το προγραμματισμένο για το Σάββατο φιλικό των «κυανόλευκων» απέναντι στον Άρη.

Λόγω των Εθνικών Εκλογών της προσεχούς Κυριακής απαγορεύεται και η διεξαγωγή φιλικών αγώνων. Πάνω σε αυτό «πάτησαν» οι άνθρωποι της Καλλονής, προκειμένου να ακυρώσουν το ματς του Αιολικού με τους «κίτρινους» στο Δημοτικό Στάδιο του νησιού.

Παράλληλα, η διοίκηση των «κυανόλευκων» είχε τυπώσει και εισιτήρια για την αναμέτρηση τα οποία έπειτα από απειλές των ανθρώπων της Καλλονής για καταγγελία κλήθηκαν να τα πάρουν πίσω. Συν τοις άλλοις, η ομάδα του Θαλή Θεοδωρίδη είχε ενστάσεις και για την διεξαγωγή του φιλικού στο Δημοτικό Στάδιο, λόγω των πιθανών φθορών που θα προκληθούν στον αγωνιστικό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ματς θα διεξαχθεί κανονικά, ωστόσο, θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών και θα έχει προπονητικό χαρακτήρα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Telegraph: Παραμένει ο κίνδυνος για κούρεμα καταθέσεων -Τι θα γίνει με το όριο των 100.000 ευρώ!!

Η πρώτη μεγάλη δοκιμασία που κληθούν να περάσουν οι κακοποιημένες ελληνικές τράπεζες είναι να αποφύγουν το νέο κανόνα της Ευρωζώνης για το bail in.

Telegraph: Παραμένει ο κίνδυνος για κούρεμα καταθέσεων -Τι θα γίνει με το όριο των 100.000 ευρώ
Η πρώτη μεγάλη δοκιμασία που κληθούν να περάσουν οι κακοποιημένες ελληνικές τράπεζες είναι να αποφύγουν το νέο κανόνα της Ευρωζώνης για το bail in (κούρεμα καταθέσεων) και φυσικά να μην κληθούν οι ιδιώτες καταθέτες να πληρώσουν μέρος του «μαρμάρου» της ανακεφαλαιοποίησης.

Αυτό αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph και σημειώνει πως τη στιγμή που οι ψηφοφόροι θα προσέρχονται στις κάλπες, στην άκρη του μυαλού τους θα πρέπει να έχουν την ανησυχία ότι ενδέχεται να υποστούν ζημιές έτσι ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια του τραπεζικό σύστημα της χώρας, που επλήγη καίρια τους τελευταίους μήνες.

Είναι γνωστό ότι μέρος της χρηματοδότησης από το τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα θα πάει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Το πόσο φτάνει στα 25 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά άμεσα διαθέσιμα στην Αθήνα θα είναι μόνο τα 10 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας. Ωστόσο, η εξυγίανση των τραπεζών θα γίνει πιο περίπλοκη μετά την 1η Ιανουαρίου, όταν οι νέοι κανόνες της Ευρωζώνης θα αναγκάζουν τους καταθέτες να αντιμετωπίζουν κι αυτοί μέρος του κόστους των προγραμμάτων διάσωσης. Σύμφωνα με την οδηγία ΒRRD (ανάκαμψη και εξυγίανση πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων) της ΕΕ, οι καταθέτες θα πρέπει να δεχθούν μια απώλεια της τάξης του 8% πριν οι δανειστές προχωρήσουν σε επίσημες τομεακές ενισχύσεις.

Οι κανόνες αυτοί σχεδιάστηκαν για να αποτρέψουν τυχόν νέα χρηματοπιστωτική κρίση, έτσι όπως εμφανίστηκε στο προσκήνιο στην Ισπανία και την Ιρλανδία. Οι καταθέτες κάτω από τις 100.000 ευρώ θα εξακολουθήσουν να προστατεύονται στο πλαίσιο του νέου καθεστώτος, αλλά η BRRD θα μπορούσε, κάλλιστα, να παραβιάζεται από τη στιγμή που θα τεθεί εν ισχύ από την 1η Ιανουαρίου.

Η αλήθεια είναι ότι οι δανειστές της Ελλάδας είναι απρόθυμοι να θέσουν τους Έλληνες καταθέτες στο στόχαστρο, καθώς φοβούνται ότι μια τέτοια κίνηση θα εμβαθύνει ακόμη περισσότερο την οικονομική ύφεση και την απώλεια χρημάτων από τις τράπεζες. Ο Νικολάς Βερόν του Bruegel αναφέρει πως η 31ή Δεκεμβρίου είναι μια πολιτική και όχι νομική προθεσμία. Οι αρχές θα μπορούσαν να επικαλεστούν μια διάταξη που θα προστατεύει τους καταθέτες μέσα στο 2016, «αλλά αυτό θα είναι πολιτικά δυσάρεστο για μερικά από τα ενδιαφερόμενα μέρη».

Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, πίσω από τους νέους κανόνες υπάρχει ο δάκτυλος του Βερολίνου που θεωρεί ότι η επιβολή τους είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση του ευρώ. Πριν από λίγο καιρό, σε μια άτυπη συνάντηση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε πως η Γερμανία δεν προτίθεται να υποστηρίξει νέες διασώσεις που θα υποστηρίζονται από τους φορολογούμενους.

Από την άλλη, οι ελληνικές τράπεζες, σημειώνει η Telegraph, έχουν πληγεί από πρωτοφανή επίπεδα φυγής κεφαλαίων κάτι που οδήγησε στα γνωστά capital controls. Η ΕΚΤ, μέσω του Μάριο Ντράγκι, έχει αρνηθεί κάθε σενάριο για «κούρεμα» καταθέσεων, καθώς θεωρεί πως ένα τέτοιο μέτρο θα ήταν επιζήμιο για την ελληνική οικονομία και θα οδηγούσε σε περαιτέρω ύφεση. Το ίδιο σημειώνει και ο Γιοσού Φάμπο της Fitch Ratings, «μπορεί να κάνει καλό στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά θα προκαλέσει ζημιά στην οικονομία. Οπότε είναι ολότελα αντιπαραγωγικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως, ακόμη και αν οι καταθέτες, τελικά, τη γλυτώσουν, οι αρχές της ΕΕ θα μπορούσαν να δεχθούν νομικές προκλήσεις από τους ιδιώτες πιστωτές.

Πηγή: iefimerida.gr

Νικητές της ζωής, νικητές και στο γήπεδο!!!

Μπροστά σε όσα έχουν περάσει, αυτό ήταν παιχνιδάκι. Η Εθνική Αστέγων κατέκτησε διεθνές τουρνουά στην Ολλανδία και έστειλε ηχηρό μήνυμα πως μέσα από τον αθλητισμό μπορείς να κάνεις μια νέα αρχή.

Νικητές της ζωής, νικητές και στο γήπεδο!
Η ζωή τους στέρησε πολλά όχι όμως και την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο και την ευκαιρία να ξεφύγουν από την σκληρή πραγματικότητα.

Η Εθνική Αστέγων κατέκτησε διεθνές τουρνουά στην Ολλανδία, επικρατώντας 6-2 της αντίστοιχης ομάδας της Ελβετίας, κάτι που ακόμη και οι ίδιοι δεν μπορούν να πιστέψουν.

«Μοιάζει απίστευτο. Είμαι τόσο χαρούμενος για τον εαυτό και όλη την ομάδα. Ήταν εμπειρία ζωής», είπε ο αρχηγός, Νίκος Πετρόπουλος.

Ο υπεύθυνος της ομάδας και εμπνευστής του περιοδικού Σχεδία (έσοδα του οποίου διατίθενται σε ανέργους) Χρήστος Αλεφάντης εξήρε την προσπάθεια της ομάδας.

«Αυτή η επιτυχία έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Μας δείχνει πως με αγάπη και αλληλεγγύη μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι», ανέφερε.

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε το πρώτο φιλικό ο Εθνικός!

Φιλική νίκη με 3-2 σετ επί της Ορεστιάδας πανηγύρισε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, στο πρώτο τεστ των δύο ομάδων για την νέα σεζόν.

Πήρε το πρώτο φιλικό ο Εθνικός
Το πρώτο τους φιλικό για την φετινή σεζόν έδωσαν Εθνικός και Ορεστιάδα με την ομάδα της Αλεξανδρούπολης να επικρατεί 3-2 σετ.

Σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη βρέθηκε πίσω στα σετ, όμως κατάφερε να πάρει κεφάλι με 2-1. Στο τέταρτο σετ η Ορεστιάδα αντέδρασε, όμως τελικά έχασε το ματς στο τάι μπρέικ. Οι δύο προπονητές, πάντως, έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα για τη συνέχεια, χρησιμοποιώντας διάφορους σχηματισμούς.

Τα σετ: 21-25, 25-17, 26-24, 22-25, 15-10 *Πηγή: sport-fm.gr*

Στα... χαμένα ο Τσεχ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (video)

Πέρασε μια ζωή στην Τσέλσι (2004-2015). Κι όταν επέστρεψε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για πρώτη φορά ως μέλος της Άρσεναλ, ο Πετρ Τσεχ έδειχνε σα… χαμένος μπερδεύοντας το δρόμο.

Στα... χαμένα ο Τσεχ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (video)














*Πηγή: sport-fm.gr*

Καρε-καρέ η σπάνια χειραψία Μουρίνιο-Βενγκέρ!!

Μπορεί να μοιάζει με κάτι απλό, αλλά στην περίπτωση των δύο είναι γεγονός μεγάλης σημασίας.

Καρε-καρέ η σπάνια χειραψία Μουρίνιο-Βενγκέρ
Η κόντρα τους κρατάει χρόνια, αλλά σήμερα είπαν να τα αφήσουν όλα στην άκρη. Ο Ζοσε Μουρίνιο πλησίασε τον Αρσέν Βενγκέρ πριν τη σέντρα του αγώνα με την Άρσεναλ προσέφερε το χέρι του και ο Βενγκέρ (αν και το ύφος του ήταν παγωμένο) το έσφιξε.

Τώρα αν και μετά το τέλος της αναμέτρησης το «καλό» κλίμα θα διατηρηθεί θα το δούμε.

inner

inner

inner

inner

Και σε βίντεο:





*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα φοβερά καρφώματα του Γιανγκ!! (video)

Ο Πάτρικ Γιανγκ έδειξε πόσο εντυπωσιακός παίκτης είναι με δύο απίθανα καρφώματα στο φιλικό του Ολυμπιακού με τη Γαλατάσαραϊ. Δείτε τι έκανε ο Αμερικανός σέντερ απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Τα φοβερά καρφώματα του Γιανγκ (video)


Δείτε πλάνα από τον αγώνα



*Πηγή: sport-fm.gr*