Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

«Δεν φοβόμαστε, ούτε απειλούμε»

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Διονύσης Δημόπουλος, μιλάει στο sport-fm.gr για τη συνάντηση του Συνδέσμου με τους αρχηγούς των ομάδων σε Super και Football League και για το τι συμβαίνει με το Εγγυητικό Ταμείο.

«Δεν φοβόμαστε, ούτε απειλούμε»
Είναι η αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια ο σύνδεσμος αμειβομένων ποδοσφαιριστών είναι πιο ενεργός και δραστήριος από ποτέ, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να σταθεί επί της ουσίας σύμμαχος στον επαγγελματία αθλητή, σε μια περίοδο που τα προβλήματα φαντάζουν περισσότερα από ποτέ.

Τελευταία εξέλιξη που αποδεικνύει του… γραπτού το αληθές, είναι η απόφαση που πήρε ο ΠΣΑΠ σε συνεργασία με τους αρχηγούς των ομάδων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων για δραστικά μέτρα ως αντίδραση στην ασυνέπεια των Λιγκών σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις των τελευταίων για το Εγγυητικό Ταμείο.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα –και όχι μόνο- μίλησε στο sport-fm.gr ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Διονύσης Δημόπουλος, ο οποίος τονίζει ότι με τη σημερινή του απόφαση ότι ο σύνδεσμος δεν αποσκοπεί στην απειλή των ομάδων, ωστόσο δείχνει ότι δεν φοβάται μπροστά στην ασφάλεια των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Διονύσης Δημόπουλος στο sport-fm.gr:

Κύριε Δημόπουλε, τι συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση που είχατε με τους αρχηγούς των ομάδων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων;

«Ήταν μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με όλους τους αρχηγούς της Super και της Football League. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα ασφαλιστικά, κοινωνικά, οικονομικά, ρατσιστικά ζητήματα, το ντόπινγκ. Ζητήματα που αφορούν το ποδόσφαιρο και τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Αποφασίσαμε να παραβρεθούμε και σε όλη την Ελλάδα ώστε να ενημερώσουμε για αυτά τα θέματα και φυσικά τη βία. Έτσι, θα μπορέσει ο ίδιος ποδοσφαιριστής να μεταφέρει την εικόνα στον φίλαθλο για αυτά τα θέματα».

Απ’ ό,τι ενημερώσατε και μέσω του Δελτίου Τύπου υπάρχει ένα ανοιχτό ζήτημα με τις δύο Λίγκες και αφορά το Εγγυητικό Ταμείο…

«Από τις αρχές του 2013 είχαμε υπογράψει με τους φορείς (ΕΠΟ, Super League, Football League ένα μνημόνιο που αφορούσε πολλά θέματα, δικαιώματα και υποχρεώσεις των ΠΑΕ προς τους παίκτες. Υπήρχαν υποχρεώσεις και από τις δύο πλευρές. Η χρήση του Εγγυητικού Ταμείου θα βοηθούσε τους παίκτες που είχαν λαμβάνειν από τις ΠΑΕ και επειδή γίνονταν ερασιτεχνικές, δεν μπορούσαν οι ποδοσφαιριστές να πληρωθούν. Από την πλευρά τους οι Λίγκες δεν έχουν εκπληρώσεις τις δικές τους υποχρεώσεις και είπαμε αν δεν υπάρξει τήρηση των συμφωνηθέντων μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, τότε θα κάνουμε αποχή από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Το θετικό είναι ότι σε όλη αυτή την κατάσταση βγαίνουν μπροστά, ως κορωνίδα οι διεθνείς ποδοσφαιριστές του Συνδέσμου. Ο ΠΣΑΠ βγαίνει μπροστά και το δείχνει. Είμαστε απόλυτα ενωμένοι».

Είστε αισιόδοξοι για τη θετική κατάληξη του θέματος;

«Περιμένουμε τη θετική ολοκλήρωση του ζητήματος. Οι δικές μας τοποθετήσεις είναι συγκεκριμένες. Πιστεύουμε και ότι οι φορείς θα τηρήσουν τα συμφωνηθέντα. Πρέπει σε αυτό το σημείο να τονίσω, μάλιστα, ότι το ταμείο δεν έχει καμία σχέση με τον ΠΣΑΠ και ότι έχει δημιουργηθεί μέσω της ΕΠΟ».

Βλέπουμε ότι ο ΠΣΑΠ ειδικότερα τα τελευταία χρόνια έχει έντονη δράση προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα του επαγγελματία ποδοσφαιριστή…

«Πράγματι, τον Φεβρουάριο του 2012 στα πρωταθλήματα της Β’ και Γ’ εθνικής είχαμε προχωρήσει σε αποχή και από τότε καταφέραμε και εξασφαλίσαμε την καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη που έχει υπάρξει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Τον Μάρτιο του 2011 τότε είχαμε φτάσει σε οριακό σημείο εξαιτίας των κρουσμάτων βίας. Κάναμε λίγο πίσω για να βοηθήσουμε την κατάσταση και είχαμε εξελίξεις. Έχουμε καταφέρει πολλά μέσα από τη συνεργασία».

Ποια είναι η δική σας πρόβλεψη για το τι θα συμβεί στο τέλος;

«Πιστεύω ότι στο τέλος θα έχουμε τήρηση των συμφωνηθέντων και δεν θα φτάσουμε στα άκρα. Δεν ζητάμε κάτι παραπάνω, αλλά αυτά που έχουμε συμφωνήσει εδώ και καιρό. Δεν φοβόμαστε ούτε απειλούμε. Άλλωστε, έχουμε δείξει όλα αυτά τα χρόνια την καλύτερη διάθεση για λύσεις, βάσει και των όσων συμβαίνουν γύρω μας». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: