Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Το πολυεργαλείο Σεσκ Φάμπρεγκας!!

To κενό του Λίονελ Μέσι θα αναπληρώσει ο Σεσκ Φάμπρεγκας στον αγώνα με τον Άγιαξ, αναλαμβάνοντας ίδια ακριβώς καθήκοντα στον αγωνιστικό χώρο με αυτά που έχει ο Αργεντινός σταρ που είναι τραυματίας.

Το πολυεργαλείο Σεσκ Φάμπρεγκας
Για άλλους παίκτες το να καλύπτουν το κενό του Λίονελ Μέσι φαντάζει ακατόρθωτο…

Για τον Σεσκ Φάμπρεγκας είναι ακόμα μια μέρα στη δουλειά. Μια δουλειά που την κάνει άψογα.

Με τον Αργεντινό και τον Αλέξις Σάντσες στα «πιτς» ο Σεσκ Φάμπρεγκας θα πάρει το ρόλο του φουνταριστού στην ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα, στο σημερινό αγώνα με τον Άγιαξ για την 5η αγωνιστική του Champions League.

Ο Τάτα Μαρτίνο δεν δυσκολεύτηκε να βρει απάντηση στην απουσία του Μέσι, καθώς ο Φάμπρεγκας απέδειξε στα φιλικά προετοιμασίας της Μπαρτσελόνα στη Μαλαισία, ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή τη θέση.

Αναμφίβολα, ο Ισπανός μέσος διανύει καταπληκτική περίοδο με έξι γκολ και δέκα ασίστ να έχουν την υπογραφή του στις αναμετρήσεις της Μπαρτσελόνα. Την περασμένη αγωνιστική της Primera Division ο Σεσκ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στα τρία από τα τέσσερα τέρματα της ομάδας του.
Πηγή: sport-fm.gr

«Έχει το ένστικτο της μεγάλης ομάδας ο Παναθηναϊκός»

Φαβορί τον Παναθηναϊκό για τη νίκη απέναντι στη Λαμποράλ, την οποία αντιμετώπισε ο ίδιος με τη Μανρέσα, έχρισε την πρώην ομάδα του ο Χάρης Γιαννόπουλος μιλώντας στη SportDay.

«Έχει το ένστικτο της μεγάλης ομάδας ο Παναθηναϊκός»
Ο Παναθηναϊκός υπερτερεί της Λαμποράλ Κούτσα σε ποιότητα, λύσεις και εμπειρία κι έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη στο μεταξύ τους ματς την Παρασκευή στη Βιτόρια, όπως δήλωσε ο Χάρης Γιαννόπουλος στη SportDay. Ο 24χρονος φόργουορντ αντιμετώπισε με τη Μανρέσα την ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο (ηττήθηκε με 69-64) και στάθηκε στα ατού και τις αδυναμίες της.

Αναλυτικά, ο Χάρης Γιαννόπουλος μίλησε για:

-την κατάσταση της Λαμποράλ Κούτσα: «Η Λαμποράλ έχει βελτιωθεί σε σχέση με το ξεκίνημα της χρονιάς καθώς έχουν επιστρέψει και οι τραυματίες και ο καθένας γνωρίζει τον ρόλο του. Βέβαια δεν είναι η ομάδα του παρελθόντος με τις δυνατές άμυνες. Είναι πιο σοφτ και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός. Όλοι προσπαθούν να τροφοδοτήσουν τον Πλάις ενώ ο Σαν Εμετέριο είναι πολύ σημαντικός και χωρίς την μπάλα. Στο μεταξύ μας παιχνίδι ήταν καλός και ο Χάμιλτον, αλλά θεωρώ ότι σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της Λαμποράλ έχει παίξει και η άνοδος του Ερτέλ που ναι μεν είναι γρήγορος, αλλά δεν είναι και πολύ φίλος με την άμυνα».

-το τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός: «Να κόψει τη συνεργασία των γκαρντ με τον Πλάις τον οποίο οι ψηλοί του Παναθηναϊκού μπορούν να τον βγάλουν εκτός ρυθμού, ενώ είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Λαμποράλ έχει κακή περιφερειακή άμυνα. Αν δεν αγωνιστεί και ο Νοτσιόνι που είναι τραυματίας, τότε θα είναι επίσης θετικό για τον Παναθηναϊκό».

-το ποια ομάδα θεωρεί φαβορί: «Ο Παναθηναϊκός! Σε όποια κατάσταση και να είναι, στα κρίσιμα ματς, υπάρχει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, της μεγάλης ομάδας και της εμπειρίας που διαθέτει, ενώ έχει και περισσότερες ποιοτικές λύσεις στο ρόστερ του. Επίσης, ο κόουτς Πεδουλάκης ξέρει καλά πώς να σημαδεύει τα μειονεκτήματα των εκάστοτε αντιπάλων. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει εξαιρετικές μονάδες στην περιφέρεια και μπορεί να πράξει όπως και στο πρώτο ματς που είχε υψηλά ποσοστά στα τρίποντα και σε αυτό το παιχνίδι. Μια νίκη που θα του ανεβάσει περισσότερο την ψυχολογία και μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός φορτσάρει συνήθως μετά τα Χριστούγεννα».

-τις εντυπώσεις του από την ACB: «Υπάρχει διαφορά από την άποψη ότι παίζεις πιο απελευθερωμένος. Δηλαδή σουτάρεις. Δεν το σκέφτεσαι. Το αγωνιστικό επίπεδο των ομάδων στην ACB είναι πολύ ανεβασμένο, ενώ ο καθένας μπορεί να χάσει από τον οποιοδήποτε. Βέβαια έχει γίνει ένας μικρός... χαμός σε θέμα συζήτησης με τη συντριβή της Μπαρτσελόνα (77-60 από την Ομπραντόιρο), αλλά και από τις εκπληκτικές εμφανίσεις της Ρεάλ».

-τη δουλειά που έκανε το καλοκαίρι στην Καλιφόρνια: «Πήγα στο κέντρο προπόνησης και βελτίωσης του αθλητή («Sport Science») και έμεινα άναυδος. Ήταν φοβερή εμπειρία και το επιτελείο εξέταζε την κάθε λεπτομέρεια. Μετά από ένα μήνα δουλειάς τα αποτελέσματα των μετρήσεων που είχα στο άλμα και στην ταχύτητα ήταν εξαιρετικά και η αλήθεια είναι ότι ένιωσα διαφορετικά ως αθλητής και ως άνθρωπος, καθώς είναι και θέμα ψυχολογίας».

Δεν… καταλαβαίνουν τίποτα οι Μαδριλένοι!!

Ούτε οι πολλές απουσίες, ούτε οι πολικές θερμοκρασίες, ούτε το γεγονός πως έχει ήδη προκριθεί εμπόδισε την Ατλέτικο Μαδρίτης να παραμείνει αήττητη στο Champions League μετά το 1-1 κόντρα στη Ζενίτ.

Δεν… καταλαβαίνουν τίποτα οι Μαδριλένοι
Αν και αγωνίστηκε με πολλές απουσίες έχοντας ήδη εξασφαλίσει στην παρουσία της στην επόμενη φάση του Champions League, η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν χαρίστηκε στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Η ομάδα της Μαδρίτης επέτρεψε στους γηπεδούχους να έχουν κατοχή μπάλας, αλλά ήταν εκείνη που δημιούργησε τις πιο μεγάλες ευκαιρίες -είχε και ένα δοκάρι- και τελικά κατάφερε να προηγηθεί μετά από ατομική ενέργεια του Αντριάν που νίκησε και τον Λοντίγκιν στο 53’.
Μάλιστα, χρειάστηκε ένας δικός της, ο Αλντερβάιλερντ στο 74’ να κάνει του… κεφαλιού του για να δεχτεί γκολ. Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, μάλλον δεν φταίει αυτός που έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αλλά η… άνεση του Κουρτουά.

Ο Βέλγος γκολκίπερ είδε τον Σμολνίκοφ να βγάζει σέντρα από δεξιά, τον Αλντερβάιλερντ να διώχνει με κεφαλιά και την μπάλα να παίρνει μια περίεργη τροχιά και να μπαίνει… μέσα, καταγράφοντας παράξενη τροχιά. Ένα από τα πιο παράξενα αυτογκόλ αλλά και το τελικό 1-1 είχε ήδη διαμορφωθεί…

Στο άλλο παιχνίδι του Ζ' ομίλου, η Πόρτο υποδέχεται την Αούστρια.

Βαθμολογία:

Ατλέτικο Μαδρίτης 13 (13-3)
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 6 (4-5)
Πόρτο 4 (3-4)
Αούστρια Βιέννης 1 (0-8)

Επόμενη αγωνιστική (11/12)

Ατλέτικο-Πόρτο
Αούστρια Βιέννης-Ζενίτ Πηγή: sport-fm.gr

Η απολογία Μαρινάκη για τα «στημένα»

Ως απολύτως αβάσιμες αποκρούει ο Βαγγέλης Μαρινάκης τις κατηγορίες για εμπλοκή του στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων, κατά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή.
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κατηγορείται για απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση και σε κακουργηματική εκβίαση, καθώς και για δωροδοκία με αλλοίωση αποτελέσματος, καταθέτοντας υπόμνημα στον ειδικό εφέτη ανακριτή, Γιώργο Αυτέρη, ο οποίος ερευνά το σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

Στην απολογία του ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών αρνείται κατηγορηματικά και αποκρούει ως απολύτως αβάσιμες όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται όπως αναφέρθηκε στη «ΔΙΚΗ» στον ΣΚΑΪ.
Παράλληλα στο υπόμνημά του εμφανίζεται να περιγράφει για πρώτη φορά ότι απαντά στις νόμιμες υποκλοπές της ΕΥΠ, αναπτύσσοντας τους ισχυρισμούς του για δύο τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Αχιλλέα Μπέο στις 22/1/2011 (ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου) και 1/2/2011 (ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός - ορισμός Σιδηρόπουλου).
Παράλληλα ο μεγαλομέτοχος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ αναφέρεται και στο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού (2-1) στις 19/2/11, όπου διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Καλλόπουλος, ο οποίος επίσης κατηγορείται για κακούργημα.
Πηγή: gazzetta.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: "Ρίξε τα χρέη στα 10 εκ. και μπαίνω"!

Ποιο θα είναι το μήνυμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στη συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο; Πώς σκέφτεται να αξιοποιήσει το ΟΑΚΑ και τι θα κάνει αν χαλάσει το deal; Οι εξελίξεις τρέχουν στα διοικητικά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μετά την επιθυμία που εξέφρασε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να πάρει τις μετοχές της ποδοσφαιρικής ομάδας.
Ο ηγέτης του μπασκετικού Παναθηναϊκού αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να συναντηθεί με τον πρόεδρο της "πράσινης" ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο για να συζητήσουν την πιθανότητα της μεταβίβασης των μετοχών της εταιρείας. Τι θα ειπωθεί, όμως, ανάμεσα στους δύο άνδρες;
Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του sportdog, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα ζητήσει από τον Γιάννη Αλαφούζο να ρίξει μέχρι το καλοκαίρι τα χρέη της ΠΑΕ στα 10 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να πάρει τις μετοχές.
Οι ίδιες "πηγές" αναφέρουν ότι το πλάνο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προβλέπει, αν αναλάβει την ποδοσφαιρική ομάδα, να αξιοποιήσει σαν έδρα το ΟΑΚΑ. Ο πρόεδρος του μπασκετικού Παναθηναϊκού σκοπεύει, όπως έμαθε ο σκύλος, να ζητήσει από την κυβέρνηση το Ολυμπιακό Στάδιο για τα επόμενα 10 χρόνια.
Τώρα, τι θα γίνει αν τελικά δεν θα προχωρήσει το deal με την ΠΑΕ; Οι πληροφορίες του σκύλου αναφέρουν ότι στο ενδεχόμενο αυτό ο ισχυρός "συμπαίκτης" του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από το εξωτερικό θα επενδύσει στην ομάδα του μπάσκετ!
 
Πηγή: sportdog.gr

Σήκωσε ψηλά τη σημαία!! (ΦΩΤΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με μία πολύ σημαντική διάκριση για τον ελληνικό αθλητισμό σε Oλυμπιακούς Aγώνες. "Ζήστε" την με το δημοσίευμα – ντοκουμέντο από το 1956! Σαν σήμερα το 1956 στη Μελβούρνη ο ελληνικός αθλητισμός πανηγύριζε μια πολύ σημαντική διάκριση. Και συγκεκριμένα το χάλκινο μετάλλιο του Γιώργου Ρουμπάνη στο επί κοντώ.
Ο Ρουμπάνης γεννήθηκε το 1929 στη Θεσσαλονίκη κι εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους αθλητές της γενιάς του. Εκτός από το ολυμπιακό μετάλλιο πήρε και το βραβείο του καλύτερου αθλητή της χρονιάς από τον ΠΣΑΤ.
Εμείς σήμερα στον sportdog βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε ένα ντοκουμέντο από εκείνη τη μεγάλη επιτυχία. Και συγκεκριμένα ένα δημοσίευμα της επόμενης μέρας από το Βήμα, όπου όπως βλέπετε υπάρχει και φωτογραφία του Ρουμπάνη να κάνει την προσπάθειά του:
"Η ελληνική σημαία υψώθηκε στον τιμητικό ιστό των θριαμβευτών της Μελβούρνης χάρις στον Ρουμπάνη, ο οποίος κατενίκησε όλους τους Ευρωπαίους άλτες επί κοντώ", είναι ο τίτλος, ενώ πιο κάτω στο ρεπορτάζ διαβάζουμε:
"Παράλληλα με τη δίκαιη θριαμβολογία των Αμερικανών πανηγυρίζουν σήμερα και οι «μικροί». Η Νορβηγία για τον ακοντιστή Ντάνιελσεν και η Ελλάς για το άξιο παιδί της, τον Γιώργο Ρουμπάνη, του οποίου η επίμονη μάχη προς τους αήττητους τρείς Αμερικανούς άσσους, συγκλόνισε τους 110.000 θεατές, αλλά και τα εκατομμύρια των φιλάθλων της υφηλίου.
Με τη θριαμβευτική τρίτη ολυμπιακή νίκη, ο Γιώργος Ρουμπάνης δικαίωσε τις προβλέψεις, αλλά και τις προσδοκίες των φιλάθλων. Αν, μάλιστα, είναι αλήθεια ότι ένα ατύχημα, μια θλάση ινών, τον εμπόδισε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει, με συνέπεια να αποσυρθεί μετά τα 4.50 μ. θα πρέπει να πιστέψουμε ότι έχασε την πρώτη θέση από ατυχία. Ωστόσο το ρεκόρ των 4.50 μ., αλλά και η κατάταξή του στην τρίτη θέση μεταξύ όλων των αντιπάλων του, μας ικανοποιεί απόλυτα".  

Πηγή: sportdog.gr

Α.Θ. 10: «Αρχή επί τέλους…»

iraklislogo
Ανοιχτή θέση σχετικά με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στον Γυμναστικό Σύλλογο πήρε η Αυτόνομη Θύρα 10. Χαρακτηριστικά οι οπαδοί του Ηρακλή έβγαλαν την παρακάτω ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται στους πολιτικούς που βοήθησαν πραγματικά, και σε αυτούς που το… “μοναδικό τους μέλημα ήταν τα πέντε λεπτά δηλώσεων στα ΜΜΕ” όπως αναφέρουν.
Αναλυτικά:
Για μας η εβδομάδα ξεκινά πολύ όμορφα. Βγαίνουμε νικητές από μια μάχη τεράστιας σημασίας για την ύπαρξη του συλλόγου αλλά πολύ μικρή μπροστά σε αυτές που καλούμαστε να δώσουμε σαν οπαδικό κίνημα και σαν σύλλογος. Η νίκη μας αυτή είναι προσωρινή και το μοναδικό πράγμα που μας εξασφαλίζει είναι πολύτιμο χρόνο, όχι για να προετοιμαστούμε κατάλληλα για παρόμοιες καταστάσεις αλλά για να κάνουμε όλα εκείνα που χρειάζονται, πρώτον για να μην ξαναβρεθούμε σε ανάλογες καταστάσεις και δεύτερον για να ξαναδούμε τον ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ να λειτουργεί. Είμαστε αποφασισμένοι πλέον και έχουμε ξεκινήσει όλες εκείνες τις διαδικασίες που χρειάζονται προς δυο κατευθύνσεις. Από τη μια για το νομικό κυνήγι όλων αυτών που από το 2001 μέχρι το 2011 μετέτρεψαν τον σύλλογο σε ένα πολιτικό εργαλείο εξαγοράς ψήφων και από την άλλη προς την αναγέννηση του συλλόγου. Ξέρουμε ότι αυτό το οποίο ξεκινήσαμε να επιχειρούμε από την Κυριακή, μας υπερβαίνει. Δηλώνουμε ξεκάθαρα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ανά πάσα ώρα στιγμή, αν κάποιος θελήσει να ηγηθεί, αυτής της προσπάθειας, είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε στην άκρη. Όσο όμως απλά όλοι θα κριτικάρουν από τη ζέστη του σπιτιού τους και την ασφάλεια του υπολογιστή τους θα μπαίνουμε μπροστά και σε συνεργασία με όσους ανθρώπους της διοικούσας επιτροπής έμειναν να ενδιαφέρονται θα κινούμε τις εξελίξεις. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ευελπιστούμε να είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε τις πρώτες κινήσεις και να καλέσουμε τον κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ σε μια ανοικτή συνέλευση – ενημέρωση για όλα τα τεκταινόμενα.
Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους πολιτικούς που ενδιαφέρθηκαν πραγματικά για τη τύχη του ΗΡΑΚΛΗ και παρευρέθησαν στα γραφεία του ΓΣ την Κυριακή το πρωί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Για τους υπόλοιπους που μοναδικό μέλημα τους ήταν τα πέντε λεπτά δηλώσεων στα ΜΜΕ έξω από τη περιφέρεια, τους αφήνουμε στη κρίση του κόσμου του ΗΡΑΚΛΗ και τους λέμε ότι σε αυτό το σύλλογο από τέτοια τερτίπια δε μασάμε, αυτά ας τα κάνουν στις δίπλα γειτονιές όπου η ψηφοθηρία έχει γίνει δεύτερη φύση…
Τέλος να υπενθυμίσουμε σε εχθρούς και φίλους ότι σήμερα το βράδυ τελειώνει η ενασχόληση του Παπαδόπουλου με την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ. Συντονιζόμαστε και οργανωνόμαστε στη σημερινή συνέλευση του συνδέσμου για τις κινήσεις μας από εδω και στο εξής…
Μα όσο κι αν θες να το πιστεύεις
πως μου `χεις πάρει κιόλας την ψυχή
Κι όταν ακόμα θα νομίζεις
πως μια για πάντα έχω χαθεί
Εγώ θα φλέγομαι
Θα ανθίζω
Θα γιορτάζω
Θα ανατέλλω
Θα σε καίω…

Επίθεση σε Κούγια!! (vids)

kouhias
Aγανακτισμένοι οπαδοί της Παναχαϊκής τα έβαλαν με τον γνωστό δικηγόρο με αφορμή το ενδεχόμενο διάλυσης της ομάδας. Ο Αλέξης Κούγιας από την πλευρά του μπήκε σε ένα μαγαζί της περιοχής, την ίδια ώρα που οι Αστυνομικές δυνάμεις έδιωχναν τους οπαδούς.










Πηγή: arenafm.gr

«Σύντομα ο επενδυτής»

28812_main
Το μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης, Σταύρος  Ζαχαρέλης μίλησε στον Arena FM 89,4 για την έλευση του επενδυτή  στον Άρη που ανέφερε νωρίτερα και ο κ.Αθανασιάδης ενώ αναφέρθηκε και στον εσωτερικό πόλεμο που υπάρχει στον Άρη.
Για το θέμα του επενδυτή: «Ότι σας είπε ο κύριος Αθανασιάδης είναι όλα αληθή και ειλικρινή. Απλός η απόρριψη της έγκρισης του άρθρου 99 έχει φέρει σε μια αλλαγή του χρόνου τον αποφάσεων, με αποτέλεσμα να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες. Έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες και το συμπέρασμα είναι ότι η έλευση του επενδυτή θα είναι πολύ σύντομη. Αυτή η διοίκηση έχει κάνει τα πάντα, αθόρυβα χωρίς τυμπανοκρουσίες έχει πετύχει αρκετά πράγματα και οι προσπάθειες συνεχίζονται. Ελπίζουμε θα τελειώσει και το άρθρο 99 αν και πρωτόδικα δεν έγινε, όμως ας ευχηθούμε ότι θα έχει αίσιο τέλος η έλευση του επενδυτή για να δώσουμε ένα τέλος στην αγωνία του κόσμου που πραγματικά ενδιαφέρεται για την πορεία και το μέλλον του Άρη».
Για τον πόλεμο που υπάρχει στον Άρη: «Εάν δεν υπάρχει κοινωνική αποδοχή και συσπείρωση αυτών που παλεύουν για την σωτηρία του Άρη, δεν θα επέλθει η σωτηρία. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να φέρει την άνοιξη από μόνος του. Ο κόσμος του Άρη πρέπει να μείνει ψύχραιμος, τα δείγματα που έχει δείξει μέχρι τώρα η διοίκηση, δείχνει ότι τουλάχιστον έχει προσπαθήσει και συνεχίζει να προσπαθεί και για το άρθρο 99 και για το αγωνιστικό αλλά και για την έλευση του επενδυτή. Χρειάζεται υπομονή , επιμονή και στήριξη».
Πηγή: arenafm.gr

“Θέμα με τη βιωσιμότητα”

Aris
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο νομικός της ΠΑΕ Άρης, Σπύρος Χριστοφορίδης, για τις εξελίξεις σε ότι αφορά την υπαγωγή ή μη στο άρθρο 99.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Σπύρος Χριστοφορίδης :
Για το πως δημοσιοποιήθηκε η απόφαση: “Διαφωνώ με τον χαρακτηρισμό ‘απόφαση-σοκ’. Δεν είναι σοκ, είχαμε επισημάνει πολλές φορές πως υπάρχει θέμα με την βιωσιμότητα. Αν δεν εισρεύσουν χρήματα για να μέχρι τις πέντε του μήνα καλυφθεί έστω ένα μέρος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, τα πράγματα είναι δύσκολα”.
Για την αντιμετώπιση του δικαστηρίου προς τον Άρη: “Υπάρχουν επιχειρήματα για να ανατρέψουν την κατάσταση. Ως Αρειανός θέλω να βγάλω ένα παράπονο. Πιστεύω πως θα μπορούσαμε να έχουμε μια διαφορετική αντιμετώπιση. Δε μπορεί η ομάδα να χαρακτηρίζεται προβληματική επιχείρηση, επειδή μπήκε στο 44 και πάλι δημιούργησε χρέη. Μόνο ο Άρης μπήκε στο 44;”.
Για το θέμα Σηφάκη: “Ο Σηφάκης πράγματι δημιούργησε μια κακή εικόνα στο δικαστήριο της 12ης Απριλίου. Όταν κατατέθηκε η αίτηση ο Σηφάκης είχε οριστική απόφαση, όχι τελεσίδικη. Με δεδομένο πως η απόφαση της ΕΠΟ είναι απόφαση διοικητικού οργάνου και όχι πολιτικού δικαστηρίου επελέγη από το λογιστήριο στα πλαίσια της αντιμετώπισης, που είχαν και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που είχαν προσφύγει, να μη μπει το συνολικό ποσό που επιδικάστηκε με τη τελεσίδικη απόφαση. Όταν η απόφαση για τον Σηφάκη ήταν τελεσίδικη, βάλαμε το σύνολο του ποσού. Το δικαστήριο είπε στις 12 Απριλίου ότι ορθώς βάλαμε το αρχικό ποσό και τώρα λέει πως έπρεπε να βάλουμε εξ αρχής το μη τελεσίδικο…”.
Για τις προσπάθειες που γίνονται από τη νομική υπηρεσία της ΠΑΕ: “Θέλω να πω πως είμαστε δικηγόροι και όχι μάγοι. Λαμβάνουμε εντολές και δεν δίνουμε. Το 70% έχουν συναινέσει, ανεξαρτήτως του άρθρου 99. Για το 30% έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες. Από την αρχή ήταν το θέμα βιωσιμότητας. Ούτε η πορεία της ομάδας είναι η αναμενόμενη. Ένα δικαστήριο, όμως, δε πρέπει να κρίνει με βάση τη βαθμολογία”.
Για τις κατηγορίες πως οι νομικοί καθησύχασαν τον κόσμο: “Ποτέ δεν το κάναμε αυτό. Το πιο αισιόδοξο σχόλιο ήταν του κύριο Αργυριάδη ότι δηλαδή ήταν… συγκρατημένα αισιόδοξος. Ποτέ δεν πανηγυρίσαμε και ποτέ δεν προτρέξαμε. Το να χρεώνονται τα πάντα στους δικηγόρους, είναι μια ενέργεια που δεν τιμά την οικογένεια του Άρη. Έχουμε αρκετές μέρες μέχρι την ημερομηνία του Δεκεμβρίου. Υπάρχει επιτακτική ανάγκη και είναι ώρα για αποφασιστικές κινήσεις”.
Για τις επόμενες ενέργειες: “Η προσωρινή διαταγή προϋποθέτει την κατάθεση εφέσεων. Πρώτα θα δικαστεί η προσωρινή διαταγή, μετά η αίτηση αναστολής και μετά η έφεση. Η χορήγηση προσωρινής διαταγής δίνει στον Άρη την προστασία, που είχε και σήμερα.”
Για την σημασία του να παραμείνει η ομάδα στη Σούπερ Λίγκ: “Η απόφαση από το εφετείο εκτιμώ πως θα εκδοθεί μετά το τέλος της σεζόν. Όπως καταλαβαίνετε η βιωσιμότητα εξαρτάται και από τη παραμονή της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ.”
Για το πως έμαθε την απόφαση: “Με πήρε τηλέφωνο ο Κώστας Παπαδόπουλος, ο πρώην νομικός της ΠΑΕ Άρης και μου είπε πως έχει κάποια πληροφορία…”.
Για τη διορία που υπάρχει για την έφεση: “Έχουμε δικαίωμα να καταθέσουμε την έφεση εντός  ενός μηνός”.
Πηγή: arenafm.gr

“Συσπείρωση και ελπίδα”

9190_main
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην πρόεδρος του Άρη, Λάμπρος Γράντας, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη δικαστική απόφαση για την υπαγωγή ή μη του Άρη στο άρθρο 99.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Λάμπρος Γράντας:
Για την δικαστική απόφαση περί άρθρου 99: “Είναι ένα ακόμα πλήγμα για τον Άρη η απόρριψη του άρθρου 99. Νομικά υπάρχει η ικανότητα να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Υπάρχει μια ελπίδα, αλλά ο Άρης τώρα μπαίνει σε μια περίοδο αμφισβήτησης, σε μια εποχή που είναι όλα πολύ δύσκολα…”.
Για τον Δημήτρη Ηλιάδη: “Ο Ηλιάδης έχει τα μειονεκτήματα του. Έλειπε στην Αμερική και δεν μπορεί να επενδύσει χρήματα. Όμως, δεν υπάρχει και κανένας καλύτερος. Τουλάχιστον, η ομάδα δεν έχει τον Σκόρδα! Άνθρωποι όπως αυτός έφεραν τον  Άρη σε αυτή την κατάσταση. Εγώ έβαζα εκατομμύρια και μου έλεγαν να αλλάξω πόλη. Τότε όλοι αυτοί πρέπει να αλλάξουν χώρα”.
Για τις ευθύνες που ο Άρης βρίσκεται σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση: “Δε φταίει μόνο ο Σκόρδας, αλλά και κάτι παιδάκια που πέρασαν από τον Άρη και άλλοι που κανάκευαν κάποιον κύριο Κόντη και τον έκαναν παράγοντα. Ο Κόντης ήταν έξυπνος και γι’ αυτό έμεινε υπάλληλος. Τι θα πει εκτελεστικός διευθυντής; Ο μόνος που δε πληρώνει αμαρτίες είναι ο Κόντης. Το θέμα είναι πως δεν πρέπει πλέον να μας ενδιαφέρει ποιος έφαγε τα χρήματα του Άρη, αλλά το γεγονός πως ο σύλλογος τα έχασε”.
Για το θέμα επενδυτή: “Είναι δύσκολο να βρεθεί επενδυτής να πάρει τον Άρη. Βέβαια, βλέπουμε ότι στη Γαλλία αγοράζουν ομάδες πλούσιοι από ξένες χώρες. Μια λύση είναι να έρθει κάποιος πλούσιος και να δώσει μια πνοή στον Άρη. Εκ των έσω είναι δύσκολο, γιατί είναι πολλά τα λεφτά. Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος, αλλά είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση”.
Για τις φήμες που λένε πως θέλει να επιστρέψει ο Λάμπρος Σκόρδας: “Όσοι δεν έχουν λεφτά και ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, κερδίζουν. Τι έχει να χάσει ο Σκόρδας αν ξανμπεί στον Άρη; Από τον Άρη θα ζει! Η παρέα του κύριου Σκόρδα πετούσε δηλητήριο παντού και οι έντιμοι Αρειανοί φοβόντουσαν να μιλήσουν”.
Για τα χρήματα που έχασε στον Άρη: “Τότε για το άρθρο 44  χάριζα το 90%των χρεών, που ήταν 80 εκατομμύρια  και το υπόλοιπο έπρεπε να το πληρώσουν. Βέβαια, δεν είδα δραχμή. Τη μια μέρα, θυμάμαι ότι με ανακοίνωση τους με αποθέωναν και την επόμενη μέρα μου έκαναν επίθεση”.
Για το γεγονός πως δεν προπηλακίστηκε ποτέ: “Εγώ είχα τους πολύ φανατικούς φίλους, αλλά και εχθρούς. Δεν προπηλακίστηκα ποτέ, επειδή πίστευαν πως είμαι έμπορος όπλων! Ποτέ κανένας δε με πλησίασε. Φοβόντουσαν να με πλησιάσουν, έλεγαν πως είχα μοντέρνα και αθόρυβα όπλα. Επίσης, έλεγαν πως έκανα εμπόριο… σαρκός”.
Για το περιστατικό με τον πρώην πρόεδρο Ψηφίδη: “Συνέβη αυτό που συνέβη και με μένα το 1993. Όταν τον ρώτησα ‘γιατί έδιωξαν τον Μιχαλήτσο;’, μου απάντησε ότι του… “την “έπεσαν” οι οργανωμένοι και του είπαν πως θα τον σκότωναν αν δεν τον έδιωχνε! Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Πρέπει να συσπειρωθούν όλοι στη διοίκηση και να βοηθήσουν τον Ηλιάδη. Εγώ στον Άρη έχασα, αλλά έχω μάθει να χάνω στη ζωή μου…”.
Για το αν έχει κάποιο παράπονο: “Το μόνο μου παράπονο είναι πως δεν άφησαν την ομάδα του Χαριστέα, του Δέλλα και του Μαυρογενίδη να πάει ψηλά. Εκείνη η ομάδα αν δε έπεφτε, σε δύο χρόνια θα έπαιρνε πρωτάθλημα. Αυτό είναι το παράπονο, γιατί αγωνιζόμουν να φτιάξω αυτή την ομάδα. Από τα χωριά τους μάζευα αυτούς τους παίκτες”.
Για το πόσο δύσκολο είναι να διοικείς μια ομάδα: “Δεν είναι εύκολο να είσαι πρόεδρος σε μια ομάδα. Θέλει συγκέντρωση και πολλή δύναμη”.
Για το τι προτείνει την δεδομένη χρονική στιγμή: “Η δική μου η πρόταση είναι να υπάρξει συσπείρωση για να προκύψει κάτι καλό. Επιπλέον, πρέπει οι οργανωμένοι να κατευθύνονται από την ομάδα, όχι από τον σύνδεσμο. Οι οργανωμένοι πήγαν τον Μελισσανίδη στην ΑΕΚ και μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Δεν είναι ο ρόλος τους να κάνουν τους μάγκες και να απειλούν διοικήσεις, αλλά να βοηθούν”.
Πηγή: arenafm.gr

«Βάλτε όλο το 99 στον…!»

ieroloxites
Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Ιερολοχίτες όπου καυτηριάζουν τις τελευταίες εξελίξεις με το θέμα του άρθρου 99 για την ομάδα του Άρη.
Αναλυτικά:
«Κόντρα σε όλες τις παπαριές που ακούγαμε από το καλοκαίρι και μετά, από όλους τους ντεμέκ ειδήμονες, οτι πρώτη προτεραιότητα είναι η εισαγωγή της ομάδας στο άρθρο 99, για μας το Α και το Ω, ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ και ΘΑ ΕΙΝΑΙ το αγωνιστικό κομμάτι !!!
Μας παραμύθιασαν οτι εξ” αιτίας της προσπάθειας υπαγωγής στο άρθρο, πήγε πίσω ο σχεδιασμός του αγωνιστικού μέρους της ομάδας…
Μας ταΐσαν τον παπά πως εξ” αιτίας του ίδιου άρθρου, δεν βγαίνει το πολυαναμενόμενο και χιλιοσυζητημένο πόρισμα του ελέγχου της nexia…
Θελήσαν να πιστέψουμε οτι για χάρη του πτωχευτικού κώδικα, δεν ανακοινώνονται οι χορηγίες τις οποίες υποσχέθηκαν…
Από χτές το μεσημέρι λοιπόν, έχουν πέσει πλεόν οι μάσκες. Όλο αυτόν τον καιρό, δε μιλήσαμε καθόλου… Κακώς !!! Βλέπαμε πράγματα και για το καλό του ΑΡΗ δε λέγαμε κουβέντα…Πολύ κακώς, όπως τελικά αποδεικνύεται !!! Μαθαίναμε διάφορα και πάντα βάζοντας μπροστά το συμφέρον της ομάδας κάναμε τουμπεκί γιατί έτσι κρίναμε πως έπρεπε να κάνουμε…
Έχουμε ακούσει χιλιάδες υποσχέσεις, σχέδια πλάνα, αεροπλάνα, βουνά, πεδιάδες και λαγκάδια… Δεν είπαμε κουβέντα μπροστά στο συμφέρον της ΑΡΕΙΑΝΑΡΑΣ, έχοντας και εμείς ως αφελείς και αγνοί οπαδοί, την ελπίδα και το όραμα ενός καλύτερου αύριο !!!
Bαρεθήκαμε ν” ακούμε τον κάθε πικραμένο να μας λέει το μακρύ του και το κοντό του, χωρίς ποτε κανείς να κάνει αναφορά για την πραγματική ουσία του πράγματος… Αυτό το οποίο η ομάδα θα χρειαζότανε ακόμα και αν έμπαινε στο άρθρο 99: ΤΑ ΛΕΦΤΑ !!!
Για εμάς λοιπόν η εποχή των διαχειριστών των προσδοκώμενων εσόδων, έχει τελειώσει ανεπιστρεπτί !!! Όποιος δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει στον ΑΡΗ τη ρευστότητα την οποία χρειάζεται, προκειμένου να πορευτεί αξιοπρεπώς στο πρωτάθλημα, είτε μέσω χορηγιών, είτε μέσω δανείων, είτε πουλώντας τη μάνα του και τα παιδιά του, δεν έχει καμία θέση στο γήπεδο ανάμεσα μας…
Και φυσικά το ίδιο ισχύει για όλους τους άφραγκους ερασιτέχνες που ξερογλύφονται, προσδοκώντας μια θέση στην Π.Α.Ε, παριστάνοντας τον επαγγελματία παράγοντα !!! Βαρεθήκαμε ο ΑΡΗΣ να γίνεται έρμαιο του κάθε τυχάρπαστου που θέλει να κάνει το κομμάτι του, προς χάρην της λεζάντας, της αυτοπροβολής και των προσωπικών μικροσυμφερόντων… Ο ΑΡΗΣ, σαν τεράστιο σωματείο που είναι, θέλει παράγοντες μ” αρχίδια και όχι αρχίδια-παράγοντες !!!
Έχει έρθει η ώρα να τελειώνουμε με όλους αυτούς, αλλά και να μάθει επιτέλους ο κόσμος, την αλήθεια για όλες αυτές τις ΑΚΡΙΔΕΣ που μας έφτασαν σ” αυτό το σημείο, παίζοντας με την τρέλα και την αγνή αγάπη του κόσμου, ποδοπατώντας συναισθήματα, ιδεολογίες και αφοσίωση στο ΘΕΟ του ΠΟΛΕΜΟΥ… Τον διαχειριστή ρε «μάγκες» ξέρουμε και εμείς να τον κάνουμε !!! ΔΕ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ !!! Το χρώμα του χρήματος τελικά ποιος επιτέλους θα μας το δείξει;
Ή μάλλον καλύτερα, από όλους εσάς που παίζετε παιχνίδια στην πλάτη τουΑΡΗ, ποιος πραγματικά ξέρει τι χρώμα έχει το χρήμα; Και αναρωτιόμαστε όχι γιατί έχουμε κανα νταλκά να μάθουμε τι βάθος έχει η τσέπη σας, αλλά γιατί η ομάδα τη δεδομένη χρονική μόνο με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ και ΥΠΑΡΚΤΟ χρήμα θα βγει από το αδιέξοδο στο οποίο όλοι οι όμοιοι σας την καταντήσανε !!! Όλα τα άλλα είναι προς λαϊκή κατανάλωση και αφορμή φιλολογικών δίχως τέλος συζητήσεων σε ραδιόφωνα, φόρουμ και καφενεία και πλεον εμάς δεν μας αγγίζουν… Δεν μας πείθουν !!! Σας βαρεθήκαμε !!!
Παρ” όλα αυτά, εμείς ούτε υποχωρούμε, ούτε εγκαταλείπουμε !!! Όλοι εσείς που τα τελευταία χρόνια έχετε τις τύχες της ομάδας στα χέρια σας, είτε κρυφοί είτε φανεροι, είστε πολύ λίγοι μπροστά στο ΛΑΟ του ΑΡΗ για να μας διώξετε από το γήπεδο, πετυχαίνοντας μ” αυτόν τον τρόπο τα ύπουλα και καταχθόνια σχέδια σας.
Η θέση μας είναι στο πέταλο και στα τσιμέντα του ΧΑΡΙΛΑΟΥ, και την Κυριακή θα είμαστε και πάλι εκεί, δίπλα στηνΑΡΕΙΑΝΑΡΑ μας, γιατιί απλά αυτό μάθαμε να κάνουμε τόσα χρόνια και γιατί αυτό προστάζει η καρδιά μας…!!! Ελπίζουμε το ίδιο να αισθάνεται και ο τελευταίος οπαδός του ΑΡΗ, σε όποιο σημείο της γης κι αν βρίσκεται…
Το αγωνιστικό τμήμα, πρέπει να μείνει ανεπηρέαστο από όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι που αυτή τη στιγμή συμβαίνει στην ομάδα, και θα πρέπει να στηριχθεί μέχρι τέλους σ αυτή τη δύσκολη χρονιά… Είναι χρέος μας να το διασφαλίσουμε αυτό και θα το πετύχουμε με κάθε δυνατό τρόπο, κάνοντας την αρχή δίνοντας το παρών την Κυριακή στο γήπεδο, στηρίζοντας για ακόμη μια φορά την μεγάλη μας αγάπη !!!
Η ώρα της κρίσης έχει έρθει για όλους… Κανονίστε την πορεία σας…
ΑΡΗΣ-ΙΔΕΑ-ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ
Breaking The Rules Since 1970″

“Δε καταρρίπτεις την ιστορία με μια διάταξη”

2010083100253-preview
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο Περιφερειακός σύμβουλος, Ευθύμης Φωτόπουλος, για την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου να ανακληθεί η απόφαση της οικονομικής επιτροπής.
Αναλυτικά είπε:
Για την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου:
“Η απόφαση που έκανε το περιφερειακό συμβούλιο έχει να κάνει με το εξής: Να μη σταλθεί στα δικαστήρια η απόφαση για τη διάλυση του Ηρακλή. Να  γυρίσει το χαρτί στον ΣΔΟΕ για τις ατασθαλίες κάποιων διοικούντων του Ηρακλή. Επιπλέον, να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που οδήγησαν τον Ηρακλή σε αυτή τη κατάσταση και να  παραμείνει ως έχει ο σύλλογος και να συνεχίσει την προσφορά του στον αθλητισμό και τη χώρα. Να κάνουμε την επιτροπή από περιφερειακούς συμβούλους, βουλευτές, από μέλη του Ηρακλή, από τον δικηγόρο της περιφέρειας και από το υπουργείο αθλητισμού για να συζητηθεί με το υπουργείο οικονομικών το θέμα. Τέλος, με πρωτοβουλία των βουλευτών ν προχωρήσει η τροπολογία ώστε να μη βρεθεί άλλη ομάδα στη δυσάρεστη θέση του Ηρακλή”.
Για τη σημασία του ιστορικού συλλόγου του Ηρακλή:
“Δεν πρέπει να λειτουργούμε μόνο κατά νόμο αλλά και να βοηθάμε τις ομάδες που έχουν ανάγκη. Για αυτόν το λόγο ζητήσαμε να τιμωρηθούν αυτοί που έδρασαν εις βάρος του Ηρακλή και ο σύλλογος να συνεχίσει να προσφέρει στη πόλη το έργο του. Ο Ηρακλής υπάρχει από το 1908 και έχει προσφέρει Εθνική δράση. Δε μπορείς της ιστορία να την καταρρίψεις με μια διάταξη. Αν κάποιοι θέλουν την περιουσία να πάρουν την περιουσία του Ηρακλή να κοιτάξει αλλού. Ο ΠΑΟΚ δίνει 13.000.000 και ο κύριος Στουρνάρας τα αρνείται. Επιπλέον δε γίνεται οι άλλες περιφέρειες κάνουν ότι θέλουν και στη Βόρεια Ελλάδα να μη γίνεται τίποτα. Η απόφαση που πάρθηκε χθες είναι ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις”.
Πηγή: arenafm.gr

«Μπορεί τη νίκη ο ΠΑΟΚ»

omari+tetradze
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και νυν προπονητής της Ζετίσι από τον Καζακστάν,  Ομάρι Τετράτζε για το επερχόμενο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Σαχτιόρ Καραγκαντί.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Ομάρι Τετράτζε:
Για τον καιρό στο Καζακστάν: “Εδώ που βρίσκομαι εγώ έχει περίπου δέκα βαθμούς. Ο καιρός είναι ζεστός για την εποχή. Βέβαια βρίσκομαι στο νότιο Καζακστάν, που είναι πιο ζεστά. Στην Αστανά έχει μείον επτά βαθμούς”.
Για τον τρόπο παιχνιδιού της Σαχτιόρ: “Η Σαχτιόρ είναι μια καλή ομάδα, που της αρέσει να παίζει στην αντεπίθεση. Περιμένει τον αντίπαλο στην άμυνα και χτυπάει στη κόντρα”.
Για τα δυνατά στοιχεία της Σαχτιόρ: “Είναι μια πολύ πειθαρχημένη ομάδα. Το δυνατό της σημείο είναι πως είναι πολύ προσεκτική, οργανωμένη, ακούει τον προπονητή της και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο μεσοαμυντικό κομμάτι”.
Για το αν έχει παρακολουθήσει τον φετινό ΠΑΟΚ: “Είδα τον ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι με τη Σαχτιόρ. Έχω να πω πως είναι πολύ καλή ομάδα. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες, αλλά αν ο ΠΑΟΚ παίξει όπως μπορεί έχει σημαντικές πιθανότητες να κερδίσει”.
Για τον ποιο επικίνδυνο παίκτη της αντιπάλου του ΠΑΟΚ: “Ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Σαχτιόρ είναι ο διεθνής επιθετικός ο Φινοτσένκο, ο οποίος έκανε μια πολύ καλή χρονιά και είναι πολύ επικίνδυνος.”
Πηγή: arenafm.gr

Χρόνια πολλά Γιώργο!!

tza
Γενέθλια έχει σήμερα (26/11) ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Γιώργος Τζαβέλλας και η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ ετοίμασε σχετικό κείμενο στην επίσημη της ιστοσελίδα.
Το σχετικό κείμενο:
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται ολόθερμα Χρόνια πολλά, υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες στον Γιώργο Τζαβέλλα για τα σημερινά 26α του γενέθλια!Γεννημένος στις 26.11.1987 στο Βύρωνα, ο Γιώργος Τζαβέλλας έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε μια άλλη συνοικία των Αθηνών, την Τερψιθέα όπου τη σεζόν 2005-06 αγωνιζόταν στη Δ’ Εθνική. Οι εμφανίσεις του προκάλεσαν το ενδιαφέρον της Κέρκυρας που έσπευσε να τον αποκτήσει. Στις 10.09.2006 ο Τζαβέλλας πραγματοποίησε την πρώτη του επαγγελματική συμμετοχή με τη φανέλα των «Φαιάκων». Ηταν το ματς με τη Λάρισα, όταν ο τότε προπονητής της Κέρκυρας, Μπάμπης Τεννές τον… έριξε στον αγωνιστικό χώρο.
Στην Κέρκυρα αγωνίστηκε σε 13 ματς (ένα γκολ) πριν πάρει μεταγραφή για τον Πανιώνιο τον Ιανουάριο του 2008. Στη Νέα Σμύρνη ο Τζαβέλλας καθιερώθηκε ως ένα αριστερό με «φονικό» αριστερό πόδι στα στημένα. Προσόν που τον ανέβασε ψηλά στη λίστα των ασίστ, με δέκα, ενώ σημείωσε και δύο γκολ σε 42 συμμετοχές.
Επόμενος σταθμός της καριέρας του, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία δαπάνησε 1,2 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Στη Μπουντσελίγκα σε 1,5 χρόνο ο Ελληνας διεθνής συμπλήρωσε 25 συμμετοχές (1 γκολ – 3 ασίστ). Πριν τον ΠΑΟΚ, ο Έλληνας διεθνής αγωνίστηκε στην ιστορική Μονακό, βοηθώντας την να επανακάμψει στην πρώτη κατηγορία της Γαλλίας.

Τιμή στον Παπαγεωργίου!!

xaris
Στην τιμητική βράβευση του Χάρη Παπαγεωργίου, για την τεράστια προσφορά του στην ομάδα μπάσκετ του Άρη, αποφάσισε να προχωρήσει το Aris Golden Club, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που έχει πάρει για την καλύτερη δυνατή προβολή του μπασκετικού Άρη.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης για την παρουσίαση της ομάδας μπάσκετ του Άρη της σαιζόν 2013-2014, ο πρόεδρος του Aris Golden Club, Όμηρος Φωτιάδης, πρότεινε στον Χάρη Παπαγεωργίου την τιμητική αυτή βράβευση και όπως ήταν λογικό, ο τελευταίος το δέχτηκε με πολύ μεγάλη χαρά.
Μάλιστα, σε συνεννόηση με την ΚΑΕ Άρης, αποφασίστηκε η βράβευση αυτή να γίνει στο ημίχρονο του ημιτελικού αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος με τον Πανιώνιο, που θα πραγματοποιηθεί στο Nick Galis Hall, στις 22 Δεκεμβρίου.
Πηγή: arenafm.gr

«Συναγερμός» στην ΚΑΕ!!

Arisbc
Η απορριπτική απόφαση του Πρωτοδικείου στην αίτηση της υπαγωγής της ΠΑΕ Άρης στο άρθρο 99, όπως ήταν απολύτως φυσιολογικό, σήμανε «συναγερμό» και στο νομικό επιτελείο της ΚΑΕ Άρης. Όχι πανικό, ούτε ανησυχία, καθώς διοίκηση και νομικό επιτελείο θεωρούν ότι κάνουν πολύ μεθοδική δουλειά και ότι ετοιμάζουν έναν πλήρη φάκελο ενόψει του δικαστηρίου της 13ης Δεκεμβρίου. Ωστόσο, θέλοντας να αποφύγουν… κακοτοπιές, η νομική υπηρεσία της ΚΑΕ ήρθε ήδη σε επαφή με την αντίστοιχη της ΠΑΕ, προκειμένου να πάρει και στα δικά της χέρια το σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης.
Ο Γιώργος Οικονόμου επικοινώνησε με τους συναδέλφους του και ενημερώθηκε αναλυτικότατα για την απορριπτική απόφαση του Πρωτοδικείου, ώστε να μπορέσει να αντιληφθεί πως το δικαστήριο αντιλαμβάνεται τα περί πλάνων βιωσιμότητας και συμφωνιών με τους πιστωτές. Άλλωστε, κάθε νομικό εργαλείο διαθέσιμο, είναι ευπρόσδεκτο ενόψει της δικαστικής μάχης που θα πραγματοποιηθεί σε 18 ημέρες από σήμερα.
Στην ΚΑΕ πάντως, επισπεύδουν τις διαδικασίες για την υπογραφή των συμφωνιών με τους επτά από τους οκτώ πιστωτές που εκπροσωπεί ο Νίκος Πετράτος, θέλοντας να ενισχύσουν πολύ σημαντικά το ποσοστό συμφωνιών τους και αν το εκτοξεύσουν ακόμη και πάνω από το 80%. Παράλληλα, μέσα στις επόμενες ημέρες, επίκειται νέο ραντεβού με τους μετόχους αλλά και τους ανθρώπους που ενεργοποιούνται γύρω από την ΚΑΕ Άρης μέσω του Aris Golden Club αλλά και μεμονωμένα, ώστε να υπάρξει συνεννόηση και χάραξη κοινής πολιτικής για την ενίσχυση του πλάνου βιωσιμότητας.
Αυτό που περνά σαν μήνυμα από την ΚΑΕ πάντως, είναι ότι θα είναι απολύτως έτοιμη αλλά και «θωρακισμένη» για την δικαστική μάχη της 13ης Δεκεμβρίου, εκτιμώντας ότι θα μπορέσει να πείσει το δικαστήριο με τον φάκελο που θα καταθέσει.
Πηγή: arenafm.gr

«Δεν θα τα παρατήσουμε»

klop
Ενόψει της αναμέτρησης με την Νάπολι για το Τσάμπιονς Λιγκ ο προπονητής της Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ, τόνισε ότι η ομάδα του παρά το γεγονός ότι μετράει τρεις συνεχόμενες ήττες, δεν περνάει κρίση.
Αναλυτικά:
“Έχουμε χάσει τρία παιχνίδια στη σειρά, αλλά κάποιοι παίκτες είχαν διεθνείς υποχρεώσεις ενδιάμεσα και κέρδισαν εκεί και έτσι μπορούν να πάρουν μία ώθηση. Έχουμε την αίσθηση ότι έχουμε πετάξει αρκετούς βαθμούς μέχρι εδώ, πόντους που έπρεπε να κερδίσουμε, αλλά αυτό που θα βοηθήσει τη Νάπολι είναι μόνο το να παίξουμε άσχημα.
Είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα παρατήσουμε τόσο εύκολα. Και η Νάπολι έχασε από την Πάρμα, αλλά δεν μπορεί να γίνεται λόγος για κρίση, όπως και σε εμάς. Αυτό που θα μείνει στο τέλος είναι το αποτέλεσμα. Εμείς θα πρέπει να κερδίσουμε και τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια και η αρχή να γίνει με τη Νάπολι, γιατί αλλιώς θα δυσκολέψει πολύ η κατάσταση”.
Πηγή: arenafm.gr

Πάτησε Καζακστάν ο ΠΑΟΚ!!

Η αποστολή του ΠΑΟΚ μετά από πέντε ώρες ταξίδι έφτασε στον προορισμό της. Πολύ κρύο στο Καζακστάν, στους -10 βαθμούς το θερμόμετρο.

Χωρίς να υπάρξουν προβλήματα κατά την διάρκεια της πτήσης, το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή του ΠΑΟΚ προσγειώθηκε πριν λίγη ώρα στο αεροδρόμιο της Αστάνα.

Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν στην πρωτεύουσα του Καζακστάν με το θερμόμετρο να βρίσκεται στους -10 βαθμούς Κελσίου.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα μεταφερθούν στο ξενοδοχείο, και αύριο το μεσημέρι θα αρχίσουν την προετοιμασία τους για το παιχνίδι της Πέμπτης με την Σαχτέρ.Πηγή: metrosport.gr

«Τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια μέχρι τις 5/12»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο εκ των νομικών της ΠΑΕ Άρης, Σπύρος Χριστοφορίδης, για την επόμενη μέρα της απόρριψης του αιτήματος υπαγωγής της «κίτρινης» ΠΑΕ στο άρθρο 99.
Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για το ανεπαρκές πλάνο βιωσιμότητας: «Όπως ξέρετε, το πλάνο βιωσιμότητας το καταρτίζουν λογιστές και όχι δικηγόροι. Σίγουρα το συγκεκριμένο πλάνο δεν αποδεικνύει βιωσιμότητα αλλά πρόκειται για αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης. Πρέπει να εμφανίσεις κέρδη για να αποδείξεις βιωσιμότητα».

Για την επόμενη μέρα από εδώ και πέρα: «Οι συμφωνίες με το 70% συνεχίζουν να ισχύουν, εφόσον η ΠΑΕ φανεί συνεπής στους διακανονισμούς. Όσον αφορά τα θέματα της απόφασης μπορούν να ανατραπούν στην έφεση».

Για τους κινδύνους σε περίπτωση που δεν πάρει ο Άρης προσωρινή διαταγή: «Αν δεν πάρουμε προσωρινή διαταγή έχουμε πρόβλημα με το 30% εφόσον δεν μπουν στο μνημόνιο οι οφειλές προς αυτούς ή δεν επιτευχθεί διακανονισμός. Πρέπει πρώτα να καταρτιστεί η έφεση για να ετοιμαστεί μετά και αίτηση χορήγησης νέας προσωρινής διαταγής. Ωστόσο, πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι οι ρυθμοί δεν είναι ανάλογοι με αυτοί του πρωτοδικείου. Χρειάζονται περίπου μια εβδομάδα ή δέκα μέρες προκειμένου να συσταθεί και να συνεδριάσει το εφετείο».

Για το τί πρέπει να γίνει προκειμένου να έχει τύχει ο Άρης στο εφετείο: «Το πιο σημαντικό είναι ότι μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου που κλείνει η ΑΜΚ πρέπει να εισρεύσει κάποιο σημαντικό ποσό χρημάτων στα ταμεία της ΠΑΕ. Κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια. Πριν την επίτευξη των συμφωνιών για το 99 ο λόγος χρεών ήταν 1/5, μετά έγινε 1/2,5. Αυτός ο λόγος πρέπει να καλυφθεί και για να γίνει αυτό χρειάζονται χρήματα. Πηγή: metrosport.gr

Τσαρούχας στο Metropolis: «Ο Άρης χρειάζεται ομοψυχία»

Ο πρώην πρόεδρος του Άρη Νίκος Τσαρούχας φιλοξενήθηκε στο Aθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», μιλώντας για την κατάσταση του Άρη, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η ομάδα χρειάζεται ομοψυχία.

Αναλυτικά:

Για την κατάσταση μετά την αρνητική απάντηση του δικαστηρίου για το άρθρο 99:«Είναι πολύ αργά για δάκρυα. Το κλάμα περισσεύει. Όποτε ο Άρης ήταν σε φάση αναβάθμισης, μπήκαν άνθρωποι με ζήλο, αδιαφορώντας για την οικογένεια του Άρη. Κάποιοι λογοδότησαν. Και τι έγινε; Γίνεται καλύτερος ο Άρης; Για να σωθεί ο Άρης που είναι δύσκολο όπως έχουν έρθει τα πράματα, θέλει ομοψυχία. Ο Άρης δεν έχει τον μεγάλο επενδυτή δίπλα του και να ακολουθήσουν και άλλοι, ώστε η ομάδα να προχωρήσει μπροστά. Για παράδειγμα η ΑΕΚ έχει ισχυρό μεγαλομέτοχο έστω και εκεί που βρίσκεται επενδύοντας για το μέλλον σε ένα καλύτερο αύριο».


Για τον επενδυτή: «Πρέπει να έρθει από έξω ένας επενδυτής, αν όχι στο οικονομικό μέγεθος του Ιβάν Σαββίδη, κάτι ανάλογο. Αυτό είχε γίνει κάποτε με το άρθρο 44. Χάσαμε όλοι τα λεφτά μας. Τα χρέη τότε μηδενιστήκανε, εκτός του Δημοσίου που ήταν ρυθμισμένα. Από τις 900.000 ευρώ που μου χρεωστούσε ο Άρης ήταν να πάρω μόνο το 10% και αυτά τα χάρισα. Όχι μόνο εγώ, αλλά και άλλοι επιφανείς Αρειανοί. Ο Γιάννης Κόντης, μαζί με τον Σκόνδρα αλλά και τον Super 3 αψηφήσανε εκείνη την διευκόλυνση και είπανε εδώ είμαστε».


Τέλος για τον Ηλιάδη: «Βλέπω τον Ηλιάδη ο οποίος κάνει μια προσπάθεια να βρει επενδυτή το βλέπω, αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα αυτή την εποχή και εγώ το καταλαβαίνω. Τέλος θέλω να πω πως την Κυριακή παίζουμε στην Θεσσαλονίκη και θα πρέπει άπαντες να είμαστε εκεί»Πηγή: metrosport.gr

Ο Φινοντσένκο μας ξεναγεί στο Καραγκάντι!!

Αφιέρωμα στο Καραγκάντι, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη του Καζακστάν, φιλοξενεί η UEFA στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Ξεναγός στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, ο αρχηγός της Σαχτέρ Καραγκάντι, Αντρέι Φινοντσένκο, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Σ' αυτήν εκφράζει την αισιοδοξία του ότι η φετινή πορεία της Σαχτέρ θα είναι το παράδειγμα που θα πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι ομάδες του Καζακστάν όσον αφορά στην παρουσία τους στα Κύπελλα της Ευρώπης στο μέλλον.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Φινοντσένκο:

"Μπορώ να πω ότι αυτό είναι το δεύτερο σπίτι μου. Έχω ξοδέψει μεγάλο μέρος της ζωής μου εδώ, όλη μου τη ζωή. Γι αυτό είναι και το δεύτερο σπίτι μου. Για μένα είναι μεγάλη τιμή όταν μπαίνω μέσα στο γήπεδο. Όλοι τα παιδιά με διάλεξαν για αρχηγό της ομάδας. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να προστατέψω τους συμπαίκτες μου.

Είμαι αισιόδοξος για το ποδόσφαιρο μας, έχουμε τρεις ομάδες στο Europa League και μία στο Champions League φέτος. Νομίζω ότι το Καζακστάν θα συνεχίσει να συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κάθε χρόνο.

Προτείνω σε όλους τους οπαδούς να ρίξουν μία ματιά στο Καζακστάν γιατί αναπτυσσόμαστε και παίρνουμε εμπειρία στην Ευρώπη. Αν κάνουμε κάτι αυτή τη στιγμή είναι να παίρνουμε ευρωπαϊκή εμπειρία και ελπίζουμε ότι κάθε χρόνο θα γινόμαστε και καλύτεροι στην Ευρώπη".

Το αφιέρωμα της UEFA μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ Πηγή: metrosport.gr

ΠΑΕ Ηρακλής: «Προχωρούν οι συζητήσεις»

Ανακοίνωση με την οποία ενημέρωσε ότι προχωρούν οι συζητήσεις για την αλλαγή τους ιδιοκτησιακού καθεστώτος εξέδωσε η ΠΑΕ Ηρακλής. Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

"Η ΠΑΕ Ηρακλής 1908 ενημερώνει τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας ότι οι διαπραγματεύσεις με τους επενδυτές που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τα διοικητικά δρώμενα της ομάδας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων η τελική έκβαση αυτών.
Η ΠΑΕ Ηρακλής 1908 δεσμεύεται ότι θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την οριστική έκβαση των διαπραγματεύσεων αμέσως μετά την ολοκλήρωση τους".

Ξεκινά η πτήση «Γολγοθάς» προς Αστάνα!!

Με προορισμό την μακρινή Αστάνα αναχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης η αποστολή το ΠΑΟΚ και θα φτάσει μετά από έξι ώρες (!) στο Καζακαστάν, όπου την Πέμπτη αντιμετωπίζει την Σαχτέρ Γκαραγκαντί.

Ξεκινά η πτήση «Γολγοθάς» προς Αστάνα
Με τις ευχές των οπαδών τους για θετικό αποτέλεσμα αναχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ με προορισμό την Αστάνα, όπου την Πέμπτη θα αντιμετωπίσουν την Σαχτέρ Γκαραγκαντί για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Η «ασπρόμαυρη» αποστολή αναμένεται να φτάσει μετά από έξι ώρες (!) στο Καζακαστάν, όπου ο καιρός είναι καλός, αλλά η θερμοκρασία αγγίζει τους -9 βαθμούς κελσίου.

Κατά την συγκέντρωσή τους οι Θεσσαλονικείς δεν προχώρησαν σε δηλώσεις, κατευθύνθηκαν στον χώρο αναμονής του αεροδρομίου και έδειχναν να είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση μετά την επιστροφή στις νίκες κόντρα στον Άρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν τίθεται κανένα θέμα αναβολής της αναμέτρησης, αφού το «Astana Arena» είναι υπερσύγχρονο είναι εφοδιασμένο με θερμαινόμενο τάπητα και η οροφή – εφόσον χρειαστεί – μπορεί να κλείσει.

Στην «ασπρόμαυρη» αποστολή αποτελούν οι Γλύκος, Γιακουμής, Λίνο, Τζαβέλλας, Κατσικάς, Κατσουράνης, Σκόνδρας, Κίτσιου, Λάζαρ, Τζιόλης, Νίνης, Γεωργιάδης, Ολίσε, Λούκας, Στοχ, Βούκιτς, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης και Νέτσιντ.

Εκτός αποστολής έμειναν ο Μιγκέλ Βίτορ, που δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του, και ο Λίαμ Λόρενς που παρουσίασε ενοχλήσεις στη γάμπα.

Επίσης, αποκλείστηκε ο εκτός πλάνων Ινίγο Λόπεθ με πρόβλημα στον λαγονοψοΐτη, όπως και ο Χακόμπο Σανθ, που πάντως προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα μετά τη λήξη της τιμωρίας του. Στην αποστολή επέστρεψε ο Σωτήρης Νίνης μετά την απουσία του από αυτή κόντρα στον Άρη.Πηγή: sport-fm.gr

Καθησύχασε τους παίκτες ο Ηλιάδης!

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Δημήτρης Ηλιάδης πήγε στη σημερινή προπόνηση του Άρη και προσπάθησε να καθησυχάσει του παίκτες της ομάδας, ώστε να συγκεντρωθούν στις αγωνιστικές δραστηριότητες της ομάδας.

Καθησύχασε τους παίκτες ο Ηλιάδης
Στην προπόνηση της ομάδας του Άρη βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Ηλιάδης ώστε να καθησυχάσει τους παίκτες μετά την απόρριψη της υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 99, αλλά και να τους τονώσει το ηθικό για να μπορέσουν να μείνουν συγκεντρωμένοι ενόψει των δύσκολων αγωνιστικών υποχρεώσεων που έρχονται.

Συγκεκριμένα ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ είπε στους παίκτες; «Κλείστε τα αυτιά σας σε ότι ακούγεται. Ο Άρης δεν πρόκειται να διαλυθεί ποτέ. Μετά την καταιγίδα έρχεται το ουράνιο τόξο και η ξαστεριά. Προετοιμαστείτε για το σημαντικό ματς της Κυριακής και πολύ σύντομα θα υπάρχουν ευχάριστα νέα για τον Άρη»Πηγή: sport-fm.gr

«Έρχεται την Πέμπτη ο επενδυτής»

Την ύπαρξη επενδυτή υπαρκτού και διατεθειμένου να βοηθήσει τον Άρη αποκάλυψε το μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ, Θανάσης Αθανασιάδης.

«Έρχεται την Πέμπτη ο επενδυτής»
Μετά την αρνητική τροπή που πήρε το θέμα με την μην υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 99, η διοίκηση της ομάδας προσπαθεί να βρει βιώσιμη λύση στο οικονομικό αδιέξοδο μέσω προσέλκυσης ενός επενδυτή.

Μάλιστα, το μέλος του Δ.Σ της ΠΑΕ, Θανάσης Αθανασιάδης, με δηλώσεις στον «Arena» τόνισε πως υπάρχει θετικό κλίμα στις μέχρι τώρα συζητήσεις με επενδυτή επό το εξωτερικό, ο οποίος την Πέμπτη θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Με το θέμα του επενδυτή ασχολείται ο πρόεδρος, έχουμε έτοιμο φάκελο εδώ και αρκετό καιρό τον οποίο έχουμε δώσει στον επενδυτή που συζητάμε. Ο επενδυτής αυτός είναι υπαρκτός, δεν βρίσκεται στη σφαίρα της φαντασίας μας. Θέλουμε πούμε στον κόσμο ότι έχουμε δεύτερο πλάνο και άμεσα θα υπάρχουν εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό του Άρη.

Δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος καθώς όπως έχει τονίσει πολλές φορές και ο πρόεδρος , δεν ήρθαμε εδώ σαν διαχειριστές, ήρθαμε για να μείνουμε. Υπό την πίεση της απόφασης του 99 επισπεύδονται οι χρόνοι και οι ρυθμοί των συμφωνιών.

Δεν λύνεται αλλιώς το πρόβλημα του Άρη, δεν λύνεται τίποτα με διορισμένες διοικήσεις, μόνο ο επενδυτής μπορεί να σώσει την κατάσταση και να δει άσπρη μέρα ο Άρης. Με συζητήσεις δεν γίνεται τίποτα. Η απόδειξη είναι τα χρήματα.

Ο επενδυτής προέρχεται από το εξωτερικό και έχει πάρει την απόφαση του, η οποία θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις, η άμεση συνάντηση είναι την Πέμπτη και η επόμενη την Δευτέρα. Δεν έχουμε υπογράψει ακόμη, αλλά υπάρχει καταρχήν συμφωνία! Ξέρει τα δεδομένα, ξέρει τι συμβαίνει και δεν υπάρχει τίποτα το αρνητικό. Την Πέμπτη έρχεται στην Θεσσαλονίκη ο ίδιος ο επενδυτής, που ενδιαφέρεται να πάρει τον Άρη».

Η Περιφέρεια αποφασίζει για το προπονητικό του ΠΑΟΚ!

Η Περιφέρεια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας θα κινήσει από εδώ και πέρα τις διαδικασίες για την κατασκευή του προπονητικού κέντρου του ΠΑΟΚ. Σύντομα αναμένονται οι εξελίξεις.

Η Περιφέρεια αποφασίζει για το προπονητικό του ΠΑΟΚ
Ο Δήμος Θέρμης μετά την απόφαση του Συμβουλίου του, έστειλε στον αρμόδιο γενικό γραμματέα της Περιφέρειας κ. Θανάση Καρούντζο, τον φάκελο με την προκήρυξη του διαγωνισμού μακροχρόνιας μίσθωσης της έκτασης. Σύμφωνα με τον Δήμο η διαδικασία πληροί όλες τις προϋποθέσεις από νομικής πλευράς και αναμένεται άμεσα να ολοκληρωθεί το θέμα.

Σε έναν μήνα προσδιορίζεται το χρονικό περιθώριο για να εγκριθούν ή όχι οι όροι του διαγωνισμού. Το συγκεκριμένο θέμα είναι από τα «καυτά» στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης και η στασιμότητα του είχε προκαλέσει εκνευρισμό στον Ιβάν Σαββίδη. Πηγή: sport-fm.gr

Τριανταφυλλάκος: «Θα επιστρέψω δριμύτερος»

Την πεποίθηση ότι θα επιστρέψει δριμύτερος εξέφρασε ο Βασίλης Τριανταφυλλάκος μέσω του ευχαριστήριου μηνύματος προς όλους όσους βρέθηκαν στο πλευρό του.

Τριανταφυλλάκος: «Θα επιστρέψω δριμύτερος»
Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο Βασίλης Τριανταφυλλάκος ευχαρίστησε όλους όσους βρέθηκαν κοντά του μετά τον τραυματισμό του κατά τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο 22χρονος χαφ, ο οποίος χειρουργήθηκε και θα μείνει τέσσερις μήνες εκτός δράσης, τόνισε πως θα επιστρέψει πιο δυνατός, καθώς έχει κοντά του ανθρώπους που εμπιστεύεται και κάνουν καλή δουλειά.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε στο Facebook:

«Σας ευχαριστώ όλους για τη συμπαράσταση στη πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου. Ειλικρινά μου δίνετε απίστευτη δύναμη. Σίγουρα, υπάρχουν πολλά περισσότερα και πιο σοβαρά προβλήματα στον κόσμο μπροστά σε αυτό που έπαθα εγώ και είμαι σίγουρος ότι θα επανέλθω πιο έτοιμος, γιατί έχω ανθρώπους δίπλα μου που τους εμπιστεύομαι και ξέρω ότι θα κάνουν καλή δουλειά στην αποθεραπεία μου! Τέλος, ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στο γιατρό της ομάδας, κ. Πανταζή, για την επιτυχημένη επέμβαση και σε όλη την οικογένεια του Άρη, που είναι δίπλα μου!»

ΠΑΕ προς ΚΜΑ: «Το πόρισμα τώρα…»

Επιστολή, με την οποία ζητάει την παραλαβή και ταυτόχρονη δημοσιοποίηση του πορίσματος της ΝΕΧΙΑ για τον διαχειριστικό έλεγχο, έστειλε η ΠΑΕ Άρης στην Κοινωνία Μελών.

ΠΑΕ προς ΚΜΑ: «Το πόρισμα τώρα…»
Η πρώτη κίνηση της ΠΑΕ, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου για μη υπαγωγή στο άρθρο 99, ήταν να… απευθυνθεί στην Κοινωνία Μελών.

Η διοίκηση του συλλόγου έστειλε στον Φορέα μια επιστολή, ζητώντας την παραλαβή και ταυτόχρονη δημοσιοποίηση του πορίσματος της ΝΕΧΙΑ για τον διαχειριστικό έλεγχο για τις χρήσεις από το 2004 έως το 2012.

Ο λόγος που καθυστερούσε μέχρι τώρα, είχε να κάνει με την επικείμενη υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 99, αλλά πλέον, με την απόφαση του Δικαστηρίου, έπαψε να υφίσταται.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως για να παραδοθεί το πόρισμα από τη NEXIA, πρέπει πρώτα να της καταβληθούν τα 16.000 ευρώ που της οφείλονται. Πηγή: sport-fm.gr

Είδαν χρήμα στον Πανιώνιο!!

Προσωρινή λύση βρέθηκε στον Πανιώνιο. Οι άνθρωποι της διοίκησης συγκέντρωσαν ένα χρηματικό ποσό, το οποίο κατέθεσαν στους λογαριασμούς των ποδοσφαιριστών, καλύπτοντας μέρος των οφειλών προς αυτούς.

Είδαν χρήμα στον Πανιώνιο
Την περασμένη εβδομάδα οι παίκτες των «κυανέρυθρων» είχαν κάνει αποχή από τις προπονήσεις για μία ημέρα, λόγω χρημάτων που τους χρωστάει ο σύλλογος. Όμως, αυτή έλαβε τέλος, όταν οι ιθύνοντες της ομάδας τόνισαν πως θα συγκεντρωθεί ένα ποσό από φίλους του Πανιωνίου, οι οποίοι ωστόσο δεν πρόκειται να επενδύσουν στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. Απλά, έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν σε μια δύσκολη στιγμή. Όπως και συνέβη.

Πάντως, οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου περιμένουν να δουν ένα ξεκάθαρο πλάνο, ώστε να πάρουν όλα τα… χρωστούμενα και για να νιώθουν ασφαλείς ότι δεν μείνουν πάλι απλήρωτοι για καιρό.

Αυτό που έχει τονίσει εδώ και δέκα ημέρες είναι ότι των θέμα των υποψήφιων επενδυτών προχωράει και πως υπάρχει αισιοδοξία ότι θα κλείσει θετικά. Πηγή: sport-fm.gr

Τεστάρει Νταλμά ο Παναιτωλικός!!

Τον Βίλφρεντ Νταλμά θα δοκιμάσει αυτές τις μέρες ο προπονητής του Παναιτωλικού, Μάκης Χάβος. Ποια τα δεδομένα της υπόθεσης.

Τεστάρει Νταλμά ο Παναιτωλικός
Στις προπονήσεις του Παναιτωλικού συμμετέχει από χθες ο Βίλφρεντ Νταλμά. Δεν χρειάζονται συστάσεις για τον Γάλλο μέσο και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ποιοτικό παίκτη. Ωστόσο, στην ομάδα του Αγρινίου θέλουν να δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται και αν μπορεί να βοηθήσει μέσα στη σεζόν. Εφόσον, πείσει και αποκτηθεί θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί από την 1η Ιανουαρίου.

Ο 31χρονος κεντρικός χαφ έχει μείνει χωρίς ομάδα από το τέλος της περασμένης σεζόν, όταν και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Μπολουσπόρ στο τούρκικο πρωτάθλημα. Πάντως, όλο αυτόν τον καιρό προπονούταν με ομάδες της χώρας του. Έχει περάσει μεταξύ άλλων από Ναντ, Μαρσέιγ, Σταντάρ Λιέγης, Μπριζ και Λέτσε, ενώ συνολικά έχει αγωνιστεί σε δώδεκα συλλόγους. Είναι αδερφός του Στεφάν Νταλμά που έχει παίξει στην Ίντερ.

Ο Νταλμά είναι γνωστός στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό, καθώς τη σεζόν 2009-10 αντιμετώπισε με τη Σταντάρ Λιέγης τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» για τους ομίλους του Champions League, όταν και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει με 2-1, αλλά στο εκτός που η ομάδα του νίκησε 2-0, δεν αγωνίστηκε. Ενώ, την ίδια χρονιά έπαιξε και κόντρα στον Παναθηναϊκό για τους «16» του Europa League στο ΟΑΚΑ, με τους Βέλγους να επικρατούν με 3-1 και στη Λιέγη με 1-0, παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση.
Πηγή: sport-fm.gr

Τα μεταγραφικά επί τάπητος στον Πλατανιά!!

Τη μεταγραφική ενίσχυση του Πλατανιά θα εξετάσουν η διοίκηση της ομάδας μαζί με τον Νίκο Αναστόπουλο.

Τα μεταγραφικά επί τάπητος στον Πλατανιά
Οι υποτονικές εμφανίσεις του Πλατανιά και η ήττα από την Καλλονή στη δωδέκατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας έχουν κάνει την ανάγκη για μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας επιτακτική.

Τεχνικό τιμ και διοίκηση της ομάδας γνωρίζουν την ανάγκη για μεταγραφικές κινήσεις το συντομότερο δυνατό, ώστε να καλύψουν τα κενά στο ρόστερ, αλλά και το χαμένο έδαφος.

Στα αγωνιστικά, η ομάδα στρέφεται στην επόμενη αγωνιστική (13ης) στην οποία θα αντιμετωπίσουν τον Ατρόμητο. Πηγή: sport-fm.gr

Το life story του Κίτσιου!! (pics)

Το life story του Κίτσιου (pics)Αφιέρωμα στην μέχρι τώρα πορεία στην πορεία του Στέλιου Κίτσιου, με άγνωστες λεπτομέρειες από τη ζωή του, έκανε η διοίκηση του ΠΑΟΚ, με αφορμή την ονομαστική εορτή του νεαρού μπακ.

Ο Στέλιος Κίτσιου έχει την ονομαστική του εορτή και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέβασε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας ένα αφιέρωμα για την πορεία του 20χρονου δεξιού μπακ, παρουσιάζοντας παράλληλα, άγνωστες λεπτομέρειες από τη ζωή του.

Αναλυτικά, το κείμενο αναφέρει:

«Το life story του Στέλιου Κίτσιου

Η δυτική Θεσσαλονίκη, φημίζεται για την αυθεντικότητα του κόσμου της, την ποδοσφαιρική της παράδοση και τα ποσοστά… Φιντέλ Κάστρο που λαμβάνει ο ΠΑΟΚ στις προτιμήσεις των ποδοσφαιρόφιλων. Κάπου εκεί, στη Μενεμένη συγκεκριμένα, στις 28 Σεπτεμβρίου του 1993 ο Ιορδάνης και η Κυριακή Κίτσιου φέρνουν στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους, τον Στέλιο.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον οι γιοι της – πενταμελούς πια – οικογένειας δεν γινόταν να ξεφύγουν από το μικρόβιο. Το τόπι αρχίζει να κυλά στα διαλείμματα του σχολίου και η ιστορία αρχίζει να γράφει. Ο μπαμπάς Ιορδάνης δειλά δειλά αρχίζει να φέρνει τους μικρούς στην Τούμπα, ενώ ο Στέλιος παράλληλα με το Δημοτικό γράφεται και στον Αίαντα Ευόσμου. Λίγο μετά… επαναπατρίζεται στον Α.Σ. Μενεμένης και παίρνει την απόφασή του να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο ως παίκτης των Ιώνων Διαβατών. Ο προπονητής του εκεί, ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης, διακρίνει από νωρίς το ταλέντο του.

Επόμενη στάση, ο Παύλος Μελάς, μια από τις πιο cult ομάδες του ελληνικού ποδόσφαιρου, γνωστή για το… αίμα που βράζει στο γήπεδο και το δυναμισμό στην ποδοσφαιρική φιλοσοφία. Σε ηλικία 14 ετών ο Στέλιος αρχίζει να γίνεται «άντρας» στα γήπεδα της Σταυρούπολης.

inner

Δοκιμάζεται, αρχικά στον Άρη που δείχνει ενδιαφέρον για την περίπτωσή του κι έπειτα στον ΠΑΟΚ που δεν χάνει χρόνο και σπεύδει να τον κλείσει για τη δεύτερη ομάδα. Σ΄αυτή την επιλογή συμμετέχει και η οικογένεια. Με διακριτικότητα. Ο Στέλιος πάντα έχει το ελεύθερο να επιλέξει το δικό του μέλλον. Στην Κ20 αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις εκτός αυτής του τερματοφύλακα και του στόπερ. Δείχνει αξιοθαύμαστη προσαρμοστικότητα, αλλά αισθάνεται να βολεύεται καλύτερα στο κέντρο.

Ως παίκτης της μεσαίας γραμμής υπογράφει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και κάνει την πρώτη του προετοιμασία το καλοκαίρι του 2012. Η χρονιά που ακολουθεί του δίνει κάποιες σποραδικές συμμετοχές κι ο ίδιος νιώθει το αίμα του να βράζει, πιθανόν κατάλοιπο από τις μέρες του Παύλου Μελά. Παρότι σκάρτα 20 ακόμη, θεωρεί ότι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο.

Στα πλέι οφ της περασμένης σεζόν ο ΠΑΟΚ παίζει την τελευταία αγωνιστική την είσοδό του στα προκριματικά του Champions League κι ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης – «σειρά του» στην Κ20 – τραυματίζεται στον αγκώνα. Ο Γιώργος Γεωργιάδης (που παρεμπιπτόντως ήταν ο προπονητής της Κ20 όταν ο Κίτσιου δοκιμάστηκε και αποκτήθηκε το 2008) τον βάζει στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου. Ο μικρός συσσωρεύει τα νεύρα του, τα μετατρέπει σε ενέργεια κι αποδεικνύεται σημαντικός λίθος στη νίκη και την κατάληψη της πρώτης θέσης στο μίνι πρωτάθλημα.

inner

Ο Γεωργιάδης, στην εισήγησή του στον Στέφενς για το υπάρχον υλικό, προτείνει να μη φύγει ο Κίτσιου δανεικός, αλλά να συμμετάσχει τουλάχιστον στην προετοιμασία λόγω των υποχρεώσεων του Κωνσταντινίδη με την Εθνική Ελπίδων.

Ο Στέλιος αρπάζει την ευκαιρία και καθιερώνεται ως βασικός σε μια νέα ομάδα, υπό την καθοδήγηση ενός σπουδαίου προπονητή. Όνειρο! Ο Στέφενς του δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη, καθιερώνεται στην Εθνική Ελπίδων, υπογράφει πρόσφατα ένα περισσότερο…κανονικό επαγγελματικό συμβόλαιο.

Μέντοράς του και συγκάτοικος στις αποστολές ο Κώστας Κατσουράνης, ένας παίκτης που έχει αποδείξει πως ξέρει να καθοδηγεί τους μικρότερους. Τον μυεί στην έξτρα προπόνηση στο γυμναστήριο, του μεταδίδει πιο επαγγελματική νοοτροπία, του αλλάζει την οπτική για το ποδόσφαιρο, τον βοηθάει στα πρώτα ματς ακόμη και στις τοποθετήσεις. Γι αυτό κι ο Στέλιος τον θεωρεί ως έναν από τους σημαντικότερους ανθρώπους στην -μικρή μέχρι τώρα- ζωή του.

Τα χρήματα δεν τον νοιάζουν ιδιαίτερα. Με τα πρώτα του καινούριου συμβολαίου θα αλλάξει αυτοκίνητο. Το προηγούμενο, άλλωστε, δεν το παίρνουν ούτε για ανταλλακτικά μετά το πρόσφατο σοβαρό τρακάρισμά του. Την ώρα που το αμάξι κάνει στροφές, ο μικρός βλέπει το χάρο με τα μάτια του! «Αφού ζω…» μονολογεί μόλις βγαίνει σώος και αβλαβής.

Και να φανταστεί κανείς πως δεν τρομάζει και δεν φοβάται εύκολα. Έχει μια καλώς εννοούμενη… αναισθησία, σπάνια αγχώνεται. Διαλύεται μόνο όταν κρατάει αγκαλιά του τον 9χρονο Μάριο, τον μικρό του αδερφό (έχει κι έναν μεγαλύτερο, τον Χρήστο). Δεν σκέφτεται να φύγει από την αγαπημένη του γειτονιά, ακόμη και τώρα που νοίκιασε το πρώτο του σπίτι! Παραμένει κάτοικος Μενεμένης!».

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Τετ-α-τετ Μίτσελ με Μεντζανί!!

Κατ’ ιδίαν συζήτηση είχαν στη χθεσινή προπόνηση ο Καρλ Μεντζανί με τον Μίτσελ, με τον Ισπανό τεχνικό να αποφασίζει τελικά να τον αφήνει εκτός αποστολής του Ολυμπιακού για το αυριανό ματς με την Παρί.

Τετ-α-τετ Μίτσελ με Μεντζανί
«Ξένο σώμα» θα πρέπει να θεωρείται ο Καρλ Μεντζανί για τον Ολυμπιακό.

Ο Γαλλοαλγερινός στόπερ δεν θα ταξιδέψει με την «ερυθρόλευκη» αποστολή στο Παρίσι, όπου αύριο θα αντιμετωπίσουν την Παρί Σεν Ζερμέν για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Σύμφωνα με μερίδα του Τύπου, ο διεθνής άσος είχε τετ-α-τετ με τον Μίτσελ στη χθεσινή προπόνηση και χθες ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Μάλιστα, θεωρείται η δυσαρέσκεια στον σύλλογο για τον Μεντζανί είναι δεδομένη, με τις δηλώσεις που έκανε τελευταία, αλλά και να μη θεωρούμε εύκολη την αποχώρησή του τον Ιανουάριο, αφού πρέπει να βρεθεί ομάδα για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του. Πηγή: sport-fm.gr

Ντόπες μέσω… πριμ!!

Έξτρα πριμ αν συγκεντρώσουν έναν συγκεκριμένο αριθμό βαθμών μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου θα ανακοινώσει ο πρόεδρος της Βέροιας, Γιώργος Αρβανιτίδης.

Ντόπες μέσω… πριμ
Τρόπους να… ντοπάρει τους παίκτες του ψάχνει ο Γιώργος Αρβανιτίδης, ο οποίος αναμένεται να τους ανακοινώσει έξτρα πριμ αν καταφέρουν να συγκεντρώσουν έναν συγκεκριμένο αριθμό βαθμών μέχρι να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος.

Η Βέροια μετά την ήττα από τον Ατρόμητο στο πλαίσιο της δωδέκατης αγωνιστικής παραμένει στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος με τον ισχυρό άνδρα της ομάδας να δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του.

Στα αγωνιστικά, ο νέος τεχνικός της «βασίλισσας του βορρά» έχει αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσει ενόψει της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, στην οποία θα αντιμετωπίσουν τον Πανιώνιο, αφού δεν υπολογίζει στους τραυματίες Λόπεζ και Αποστολόπουλο, αλλά και τους τιμωρημένους Μπαργκάν και Αμαραντίδη.
Πηγή: sport-fm.gr

Κερδίζει χρόνο, ψάχνει… ρευστό!!

Σο εφετείο θα προσπαθήσει ο Άρης να ανατρέψει την απόφαση απόρριψης της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99. Κερδίζουν χρόνο και ψάχνουν ρευστό οι «κίτρινοι». Φήμες για Έλληνα επενδυτή από το εξωτερικό.

Κερδίζει χρόνο, ψάχνει… ρευστό
Η βιωσιμότητα της ΠΑΕ Άρης έχει τεθεί σε μεγάλο κίνδυνο μετά την απόρριψη της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99. Οι άνθρωποι της ομάδας, πλέον, έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα ανατροπής της απόφασης ή προσπαθούν τουλάχιστον να κερδίσουν χρόνο μέχρι να βρεθεί ρευστό για να κλείσουν οι «τρύπες» ή εμφανιστεί κάποιος επενδυτής-σωτήρας. Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, υπάρχει μία φημολογία για κάποιον Έλληνα του εξωτερικού που ενδιαφέρεται για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, αλλά δεν τον ικανοποιεί ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και αναζητεί άλλη φόρμουλα για να «μπει» στην ΠΑΕ.

Οι επόμενες κινήσεις

Εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί έφεση και θα ζητηθεί αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης και αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής που θα συζητηθεί εντός δεκαημέρου, προκειμένου-εφόσον χορηγηθεί- να συνεχίσει ο Άρης να είναι προστατευμένος έναντι των πιστωτών που δεν συμβλήθηκαν για το 99.

Ο κίνδυνος του… 30%

Το δικαστήριο στήριξε την απόφασή του να απορρίψει την αίτηση υπαγωγής της ΠΑΕ στις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα στο ότι κρίθηκε αβάσιμο το πλάνο βιωσιμότητας που κατέθεσαν οι «κίτρινοι» και κυρίως τη δυνατότητα να αποπληρώνουν τις ετήσιες υποχρεώσεις που θα προέκυπταν από τις συμφωνίες επικύρωσης με τους πιστωτές με τα προβλεπόμενα έσοδα και χωρίς την εισροή ρευστού μέσω της ΑΜΚ.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Άρη δεν αφορά το περίπου 70% των πιστωτών, αφού αυτοί συμφώνησαν ανεξαρτήτως επικύρωσης από το δικαστήριο με την ΠΑΕ και εφόσον αυτή είναι συνεπής στην καταβολή των δόσεων μετά τους διακανονισμούς που έχουν γίνει, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Όμως υπάρχει και το 30% που δεν έχει συμφωνήσει και μπορεί αν δεν εξασφαλίσει ο Άρης νέα προσωρινή διαταγή, να ζητήσει εκτέλεση αποφάσεων, που μπορούν να οδηγήσουν στην ενεργοποίηση ποινής αφαίρεσης βαθμών. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ έλεγαν, πάντως, πως έχουν ρυθμιστεί όλες τις τελεσίδικες αποφάσεις σε βάρος της, ενώ όσες δεν έχουν διακανονιστεί βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπει» (και) Παπάζογλου ο Παράσχος!

Υποψήφιος για να καλύψει το κενό στο δεξί άκρο της άμυνας του Ατρομήτου είναι ο Τάσος Παπάζογλου, εκτός του Γιάννη Σκόνδρα, όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay.

«Βλέπει» (και) Παπάζογλου ο Παράσχος
Μετά το τέλος του αγώνα του Ατρομήτου με τη Βέροια ο Γιώργος Παράσχος αποκάλυψε πως στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο βρίσκονται σε αναζήτηση δεξί μπακ, αφού ο Σωκράτης Φυτανίδης δεν επιθυμεί άλλο να παίζει στη συγκεκριμένη θέση.

Το προηγούμενο διάστημα είχε ακουστεί πως στην κορυφή του μεταγραφικού ενδιαφέροντος είναι ο Γιάννης Σκόνδρας, ο οποίος το καλοκαίρι είχε παραχωρηθεί στον ΠΑΟΚ.

Η επιστροφή, όμως, του 24χρονου μπακ με τη μορφή δανεισμού από τον «Δικέφαλο του Βορρά» δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, αφού οι Θεσσαλονικείς δεν είναι διατεθειμένοι να τον παραχωρήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, από την Κυριακή έχει κυκλοφορία η φήμη πως στο Περιστέρι εξετάζουν την περίπτωση του Τάσου Παπάζογλου.

Ο 25χρονος παίκτης του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν έχει παίξει συνολικά σε 6 αγώνες, έχοντας μάλιστα μοιράσει και τρεις ασίστ στους συμπαίκτες του.

Αποτελεί εναλλακτική λύση του Σαλίνο, ο οποίος παίζει ως βασικός στους Πειραιώτες, ενώ ο Γιάννης Μανιάτης έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί και εκείνος στα δεξιά της άμυνας.Πηγή: sport-fm.gr

«Ζεστό» χρήμα από τον Ιβάν!!

Την προσπάθειά του να χρηματοδοτήσει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνεχίζει ο Ιβάν Σαββίδης, μέσω της νέας διαδικασίας Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου που προκηρύχτηκε χθες από τη διοίκηση του συλλόγου.

«Ζεστό» χρήμα από τον Ιβάν
Στις 20 Δεκεμβρίου προκηρύχτηκε η νέα διαδικασία της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά την οποία ο Ιβάν Σαββίδης θα συνεχίσει την προσπάθειά του να χρηματοδοτεί τον σύλλογο.

Ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου του Βορρά» δείχνει να επιμένει στο πλάνο που έχει θέσει για τον σύλλογο και δεν αλλάζει σε τίποτα τις αποφάσεις που έχει λάβει για αυτόν.

Μέχρι στιγμής ο ομογενής επιχειρηματίας έχει βάλει 25 εκατ. ευρώ σε δύο διαδοχικές ΑΜΚ, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2012 και τον Φεβρουάριο του 2013.

Τώρα, όμως, ο Σαββίδης χρειάζεται να βάλει κάποια ακόμη εκατομμύρια για να κλείσει χωρίς απώλειες αυτή η χρήση και φυσικά για να τονωθούν τα ταμεία της ΠΑΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, τα χρήματα δεν θα φθάνουν στα προηγούμενα ποσά.

Από εκεί και πέρα, στην τακτική Γενική Συνέλευση θα συζητηθούν κάποια υπικά θέματα με τις εγκρίσεις οικονομικών καταστάσεων, την απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και τις αμοιβές των ορκωτών, θέμα και για την πιθανή αντικατάσταση του Σπύρου Μηλιωρίδη στο συμβούλιο, αλλά και την έγκριση αμοιβών σε μέλη του συμβουλίου.

Από σήμερα στο Καζακστάν

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι θα αναχωρήσει η αποστολή του ΠΑΟΚ για το Καζακστάν, όπου την Πέμπτη θα αντιμετωπίζει τη Σαχτέρ Γκαραγκαντί για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς θα παίξουν στις 5 το απόγευμα, αφού το κρύο είναι τσουχτερό και οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η «ασπρόμαυρη» αποστολή αποτελούν οι Γλύκος, Γιακουμής, Λίνο, Τζαβέλλας, Κατσικάς, Κατσουράνης, Σκόνδρας, Κίτσιου, Λάζαρ, Τζιόλης, Νίνης, Γεωργιάδης, Ολίσε, Λούκας, Στοχ, Βούκιτς, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης και Νέτσιντ.

Εκτός αποστολής έμειναν ο Μιγκέλ Βίτορ, που δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του, και ο Λίαμ Λόρενς που παρουσίασε ενοχλήσεις στη γάμπα. Επίσης αποκλείστηκε ο εκτός πλάνων Ινίγο Λόπεθ με πρόβλημα στον λαγονοψοΐτη, όπως και ο Χακόμπο Σανθ, που πάντως προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα μετά τη λήξη της τιμωρίας του. Στην αποστολή επέστρεψε ο Σωτήρης Νίνης μετά την απουσία του από αυτή κόντρα στον Άρη. Πηγή: sport-fm.gr

Ρομπέρτο: «Θέλω να παίξω στην Ατλέτικο, αλλά…»

Ευχαριστημένος από την παρουσία του στον Ολυμπιακό δήλωσε σε ραδιόφωνο της Ισπανίας ο Ρομπέρτο, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να αγωνιστεί στην Ατλέτικο Μαδρίτης απ’ όπου ξεκίνησε σε ηλικία 9 ετών.

Ρομπέρτο: «Θέλω να παίξω στην Ατλέτικο, αλλά…»
Απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία του στον Ολυμπιακό και τη συνεργασία του με τους συμπαίκτες του και με τον Μίτσελ παρουσιάστηκε ο Ρομπέρτο, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ισπανίας.

Ωστόσο, ο 27χρονος τερματοφύλακας δεν έκρυψε την επιθυμία του να αγωνιστεί στην Ατλέτικο Μαδρίτης, όταν ρωτήθηκε σχετικά από του συμπατριώτες του δημοσιογράφους, αφού όπως τόνισε είναι η ομάδα στην οποία έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα και αποτελεί όνειρο για εκείνον να αγωνιστεί στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο Ισπανός γκολκίπερ αναγνωρίζει πως δεν είναι στο χέρι του να επιστρέψει στους «ροχιμπλάνος» και αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενο για το προσεχές καλοκαίρι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρομπέρτο στον ραδιοφωνικό σταθμό «Cadena Cope»

Για την παρουσία του στον Ολυμπιακό:

«Είμαι ευχαριστημένος εδώ. Μέχρι στιγμής όλα πηγαίνουν καλά στο Champions League. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Βρεθήκαμε σε έναν δύσκολο όμιλο με δύο ομάδες που θεωρητικά ήταν πάνω από εμάς, αλλά τώρα εν όψει της 5ης αγωνιστικής είμαστε σε μειονεκτική θέση. Πάμε στο Παρίσι για να κάνουμε το παιχνίδι μας και να εξασφαλίσουμε από τώρα την πρόκριση».

Για το αν πιστεύει στη νίκη μέσα στο Παρίσι:

«Πρέπει να μπούμε στο ματς με την ίδια νοοτροπία, όπως στο πρώτο παιχνίδι. Τα πήγαμε πολύ καλά στο α’ μέρος, αλλά στη συνέχεια δεχθήκαμε τρία γκολ από στημένες φάσεις. Δείξαμε, όμως, πως μπορούμε να κοντράρουμε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι η Παρί. Πάμε για να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη και γιατί όχι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που θέλουμε».

Για την αντίδρασή του μετά τον αγώνα με την Μπενφίκα και αν εκείνος το είδε ως «εκδίκηση»:

«Ήταν περισσότερο ένα δώρο στον εαυτό μου. Όλοι όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι πέρασα μία δύσκολη χρονιά στην Μπενφίκα και περισσότερο ήθελα να αποδείξω στον εαυτό μου ότι ήταν απλά μία κακή σεζόν, που δεν μπορεί να σε στιγματίσει για πάντα. Επίσης, πως οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν. Θυμάμαι κάθε ματς που έχω παίξει και λογικά θυμάμαι και τις άσχημες στιγμές στην Μπενφίκα. Με τις εμφανίσεις μου τώρα νομίζω πως έβαλα ένα τέλος σε εκείνες τις άσχημες αναμνήσεις».

Για την καθημερινότητά του στην Ελλάδα και αν αντιλαμβάνεται πως παίζει σε μία μεγάλη ομάδα:

«Εννοείται. Όλοι έχουν στραμμένη την προσοχή τους σε εμάς εδώ στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και αυτό προσπαθούμε όλοι μας είναι να τη βοηθήσουμε να ανέβει επίπεδο και στην Ευρώπη και να φτάσει εκεί που της αξίζει, βάσει ιστορίας και ονόματος».

Για τον Μήτρογλου και το γεγονός ότι δεν έπαιξε με τον Πανθρακικό:

«Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση Όταν πηγαίνει καλά εκείνος, πάει καλά και η ομάδα και όλοι βγαίνουμε κερδισμένοι. Εγώ κάνω μία εξαιρετική σεζόν χάρις στη συνολική δουλειά των συμπαικτών μου. Το ίδιο ισχύει και για τον Μήτρογλου. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι γιατί το καλοκαίρι τον περιμένει ένα Μουντιάλ και το αξίζει».

Για τη συνεργασία του με τον Μίτσελ:

«Έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Ήταν ένας από τους λόγους που επέλεξα να έρθω εδώ. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Ήξερα ότι κάνει καλή δουλειά και το έχω διαπιστώσει εδώ. Όλοι είναι ευχαριστημένοι μαζί μου και αυτό παίζει ρόλο στο να πηγαίνει καλά η ομάδα».

Για το μέλλον του και το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τον Κουρτουά στην Ατλέτικο:

«Θα απαντήσω διπλωματικά. Είμαι συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνω τώρα. Σίγουρα σκέφτομαι, όμως, και το μέλλον. Κάθε τι που κάνεις είναι για το τώρα αλλά και για το αύριο. Το παρόν μου είναι ο Ολυμπιακός και το μέλλον μου η Ατλέτικο, γιατί σε αυτήν ανήκω. Δεν βοηθάει να το σκέφτομαι, όμως. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον και τι θέλει να κάνει η Ατλέτικο. Για αυτό το σημαντικότερο είναι να συνεχίσω τη δουλειά μου και να ελπίζω για το καλύτερο. Θέλω να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία που μου δίνει ο Ολυμπιακός. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον».

Για την επιθυμία του να παίξει στους «ροχιμπλάνκος»:

«Προφανώς. Είναι η ομάδα από όπου ξεκίνησα σε ηλικία 9 ετών. Όταν επέστρεψα το καλοκαίρι εννοείται πως το έκανα με στόχο να παίξω ξανά στο “Βιθέντε Καλντερόν”. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον. Είμαι, όμως, πολύ ευχαριστημένος εδώ. Εκτιμώ πάρα πολύ την αγάπη που μου έχουν δείξει στον Ολυμπιακό και όλα όσα μου έχουν δώσει».

Για την προσπάθειά του να μάθει ελληνικά:

«Προσπαθώ περισσότερο να μάθω αγγλικά., Και αυτό γιατί οι περισσότεροι μιλούν αγγλικά στην ομάδα. Θα ήθελα, όμως, να μάθω και ελληνικά».

Εμπόδιο τα χρέη!!

Τα ζήτημα των χρεών είναι το «αγκάθι» για την είσοδο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Την Πέμπτη το ραντεβού με τον Γιάννη Αλαφούζο. «Προχωράμε το πλάνο», το μήνυμα του τελευταίου.

Εμπόδιο τα χρέη
Η πρόθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να μπει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι δεδομένη. Όμως δεν θα είναι απλή υπόθεση και το μεγαλύτερο (πλην όμως όχι απροσπέλαστο) εμπόδιο αποτελούν τα χρέη του συλλόγου.

Ασφαλώς η πλευρά του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ γνωρίζει πως δεν πρόκειται για κάποια «υγιή» εταιρεία, ωστόσο θέλει να διαπιστώσει πως τα χρέη δεν θα υπερβαίνουν τον υπολογισμό που έχει γίνει και τα φέρνει σε περίπου 24 εκατ. ευρώ. Ο οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ είναι αναγκαίος για να αποσαφηνιστεί η κατάσταση. Κάποιες πηγές ήθελαν χθες τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να μην επιθυμεί να «φορτωθεί» τα χρέη του παρελθόντος, ωστόσο για να επιτευχθεί συμφωνία για αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς θα πρέπει να ρυθμιστεί το συγκεκριμένο ζήτημα με τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος ουσιαστικά τα επωμίστηκε χωρίς να τα έχει δημιουργήσει.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ περιμένει να ακούσει από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο ποιες είναι οι προθέσεις του και τους όρους που θα θέσει για να πάρει την ομάδα. «Μακάρι να γίνει», έλεγε στους συνεργάτες του ο Γιάννης Αλαφούζος, ωστόσο τονίζει πως μέχρι να υπάρξει κάποια ουσιαστική εξέλιξη σε ιδιοκτησιακό επίπεδο θα πρέπει όλοι στην ΠΑΕ να συνεχίσουν την εφαρμογή του «σφικτού» οικονομικού πλάνου που υπάρχει για να καταστεί αυτή βιώσιμη και να εξασφαλιστεί η αδειοδότηση. Όσο για τις επαφές με την πλευρά Γιαννακόπουλου, θα τις αναλάβει ο ίδιος προσωπικά.

Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φέρεται να έχει εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή κινεζικής εταιρείας (ή κινεζικών εταιρειών) για την επένδυσή του, ενώ κάποιες πηγές ισχυρίζονται πως το πλάνο δεν προβλέπει να μπουν χρήματα μόνο στην ΠΑΕ, αλλά περικλείει το μπάσκετ και τα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου.Πηγή: sport-fm.gr

Έτοιμος, εφόσον χρειαστεί, για ψηλό ο Ολυμπιακός!!

Ο Ολυμπιακός εξετάζει την αγορά για την απόκτηση ψηλού και θα προχωρήσει σε προσθήκη μόνο αν ο Σέντρικ Σίμονς δεν επιστρέψει σε καλή κατάσταση. Ποιος ο λόγος που περιμένουν οι Πειραιώτες.

Έτοιμος, εφόσον χρειαστεί, για ψηλό ο Ολυμπιακός
Στον Ολυμπιακό αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξει προσθήκη ψηλού στην παρούσα φάση, παρότι ο Σέντρικ Σίμονς είναι τραυματίας, ο Μίρζα Μπέγκιτς ανέτοιμος και το βάρος στη θέση «5» έχει πέσει πάνω στην πλάτη του Μπράιαντ Ντάνστον.

Πάντως οι «ερυθρόλευκοι» δεν κλείνουν το παράθυρο για απόκτηση σέντερ. Αυτό θα συμβεί μόνο εφόσον ο Σέντρικ Σίμονς δεν επανέλθει σε καλή κατάσταση μετά τον τραυματισμό του στον ώμο. Ο Αμερικανός με βουλγαρικό διαβατήριο σέντερ υπολογίζεται πως την επόμενη εβδομάδα θα αρχίζει να μπαίνει στις προπονήσεις και το αργότερο στα μέσα Δεκεμβρίου θα είναι διαθέσιμος.

Περίπτωση να αντικατασταθεί ο Μίρζα Μπέγκιτς δεν υπάρχει, καθώς η αξία του είναι δεδομένη και στους Πειραιώτες εκτιμούν πως με τον καιρό (μιας και έχασε όλη την προετοιμασία, επέστρεψε κατάκοπος από το Ευρωμπάσκετ και ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στη μέση) θα δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην αγορά και εφόσον κριθεί αναγκαίο έχουν κάνει την απαραίτητη προεργασία για να κάνουν μεταγραφή. Αυτή πάντως, εφόσον γίνει, δεν θα πραγματοποιηθεί πριν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας (20 Δεκεμβρίου) και ο λόγος είναι απλός: Τότε θα υπάρχει το δικαίωμα να γίνει μεταγραφή και κάποιου από τους παίκτες που είχαν αγωνιστεί στις ομάδες που δεν συνεχίζουν στο Top 16. Και υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις σέντερ, όπως ο 25χρονος Γάλλος σέντερ Αλεξί Αζανσά της Στρασμπούρ. Ο Ολυμπιακός ξέρει από πρώτο χέρι πως μία καλή κίνηση το χειμώνα, μπορεί να αλλάξει τη μοίρα όλης της σεζόν, όπως είχε συμβεί πρόπερσι με τους Λο και Ντόρσεϊ.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει πρόβλημα με τις θέσεις ξένων και μπορεί να αποκτήσει είτε κοινοτικό είτε μη κοινοτικό, καθότι ο Ματ Λοτζέσκι και ο Σέντρικ Σίμονς έχουν βελγική και βουλγαρική υπηκοότητα αντίστοιχα.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν… ξέρει. Αλλά δε λέει «όχι»

Καμία επαφή με την πλευρά της ΑΕΚ δεν είχε μέχρι τώρα ο Μιχάλης Σηφάκης. Θετικά βλέπει το ενδεχόμενο να παίξει στην «Ένωση» ο 29χρονος γκολκίπερ. Αρέσουν και οι Καραγκούνης-Μπάλλας.

Δεν… ξέρει. Αλλά δε λέει «όχι»
Φήμες ήθελαν την ΑΕΚ όχι απλώς να εξετάζει την περίπτωση του Μιχάλη Σηφάκη, αλλά και να έχει κάνει κρούση στον γκολκίπερ του Ατρομήτου. Από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή, αλλά και από την πλευρά του ατζέντη του, γίνεται σαφές πως δεν έχει δεχτεί την παραμικρή κρούση. Πάντως ο 29χρονος άσος δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να φορέσει τη φανέλα της «Ένωσης», ακόμη και στη Football League.

Ο Σηφάκης, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το καλοκαίρι, μοιράζεται τη θέση του βασικού γκολκίπερ του Ατρομήτου με τον Λουίτζι Τσενάμο. Μεγάλος του στόχος είναι να κερδίσει μία θέση στην Εθνική για το Παγκόσμιο Κύπελλο (ήταν στην τριάδα των γκολκίπερ για τα μπαράζ).

Αρέσουν και άλλοι από Ατρόμητο

Ο Σηφάκης δεν είναι ο μοναδικός παίκτης που απασχολεί την ΑΕΚ από τον Ατρόμητο. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός Θανάσης Καραγκούνης, που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, και ο 20χρονος μέσος Παναγιώτης Μπάλλας, που δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2015, λέγεται πως απασχολούν τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι κοιτάζουν με ενδιαφέρον κάθε ενδιαφέρουσα περίπτωση παίκτη με προοπτική.

Πάντως όλα δείχνουν πως η ΑΕΚ δεν θα προχωρήσει σε προσθήκες στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά κάνει την προεργασία της εν όψει καλοκαιριού. Πηγή: sport-fm.gr