Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Καλαϊτζίδης: « Επιθυμώ την παραμονή του Άρη στη Σούπερ Λιγκ»

Ο προπονητής της Βέροιας Δημήτρης Καλαϊτζίδης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το χθεσινό παιχνίδι με τον Άρη αλλά και για το ποιες ομάδες πιστεύει πως θα... παλέψουν για την σωτηρία.

Για το αν ήταν ανακουφιστική η χθεσινή βραδιά γι' αυτούς, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι:

«Μέχρι σήμερα ναι, αλλά μην ξεχνάτε δεν έχει ολοκληρωθεί ο στόχος μας. Πρέπει να συνεχίσουμε στο ίδιο επίπεδο αυτοσυγκέντρωσης και προσπάθειας για να πάρουν αξία οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα.»

Για το αν είναι διαφορετικά τα πράγματα στην ομάδα τώρα απ' ότι θα ήταν αν έχαναν το παιχνίδι με τον Άρη η και ακόμα αν έληγε ισόπαλο:

«Βεβαίως και είναι διαφορετικά . Αφενός η Βέροια απομακρύνετε για πρώτη τέσσερις βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού και αφετέρου αυτή η νίκη μας έδωσε τη δυνατότητα να ισοβαθμήσουμε με ομάδες τις οποίες μπορούμε να διεκδικήσουμε καλύτερη θέση απ' αυτές στον επόμενο αγώνα που έχουμε με τον ΟΦΗ. Πιστεύω αν η νίκη με τον Άρη μας δίνει ένα ποσοστό 50% περί υλοποίησης του στόχου, ο αγώνας με τον ΟΦΗ μπορεί να μας δώσει το 80%.»

Για τα στοιχεία που οδήγησαν στη νίκη την ομάδα του:

«Η Βέροια αγωνιστικά ήταν κατώτερη του αναμενόμενου. Σε άλλα παιχνίδια ήμασταν καλύτεροι. Γνωρίζαμε πως θα κινηθεί ο αντίπαλος, ήταν καλό που συμφωνήσαμε στο ημίχρονο ότι δεν είναι αυτό ο δρόμος που θα μας δώσει τη νίκη. Η αλλαγή συλλογιστικής στο ημίχρονο ήταν η παράμετρος που μας έκανε, παρ' ότι δεν ήμασταν κοντά στα στάνταρ μας, να δημιουργήσουμε φάσεις και να πετύχουμε 3 τέρματα.»

Για το ότι έβαλαν 2 γκολ στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού δείχνει ψυχολογικά αποθέματα:

«Το πρώτο στοιχείο που μας χαρακτηρίζει εδώ και καιρό είναι υψηλότατο επίπεδο προσπάθειας της ομάδας και αυτό βοηθάει σε όλο το παιχνίδι. Αν δείτε, το δεύτερο γκολ το σημειώνουμε με οργανωμένη άμυνα. Θέλω να πω όσο περνούσε ο χρόνος, η Βέροια συναντούσε το καλό της πρόσωπο και αυτό δεν γίνεται να προκύψει αν οι παίκτες δεν είναι συγκεντρωμένη. Ένας Άρης με τους ίδιους στόχους με εμάς και δεν του επιτρέψαμε να κάνει ευκαιρίες. Το γκολ που βάζει ο Άρης έρχεται από θέση οσφάιντ. Στο δεύτερο σουτ που γίνεται ο παίκτης έρχεται από θέση οσφαίντ. Όχι ότι αλλάζει κάτι απλά το λέμε.»

Για το αν θεωρεί πως έκανε τη σωστή κίνηση προκειμένου ο Καλτσάς να καθορίσει το αποτέλεσμα:

«Προτείνω αυτό που πρέπει να εξετάζει ο καθένας που θέλει να ανάλυση μια τέτοια περίπτωση, είναι να διακρίνει πιο είναι το σκεπτικό της αλλαγής. Το ότι σημείωσε τα τέρματα είναι ευτυχής συγκυρία. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι αν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο στην επιθετική παρουσία της Βέροιας εκείνο το χρονικό διάστημα.»

Για το γεγονός ότι η δεύτερη χειρότερη επίθεση στην Ελλάδα, σε ένα τέτοιο σημαντικό ματς κατάφερε να σημειώσει τρία γκολ:

«Πάντα δήλωνα ένας από τους τομείς που πρέπει να βελτιώσουμε, είναι τα ποσοστά μας στις εκτελέσεις. Η Βέροια δημιουργεί φάσεις αλλά δεν μπορεί να τις τελειώσει σωστά.»

Για το αν έζησε την αναμέτρηση με τον Άρη πολύ πιο έντονα απ' ότι ζει άλλα παιχνίδια:

«Πάντα εστιάζω η αγωνιστική μας παρουσία να είναι ανάλογη των δυνατοτήτων μας. Εμείς πιστεύουμε ότι μόνο μία ομάδα που έχει αγωνιστική δυναμική μπορεί να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός στόχου. Χάσαμε ένα ημίχρονο επειδή παρασυρθήκαμε και γι' αυτό βγήκαν έτσι οι αντιδράσεις μου.»

Για το αν θεωρεί πως ο Άρης μπαίνει σε πολύ μεγάλο κίνδυνο:

«Παρ' όλο που είναι δύσκολο το πρόγραμμα του Άρη δεν θεωρώ πως μπορεί να παραμείνει σε αυτή την θέση. Έχουμε παρατηρήσει όλοι πως κάθε αγωνιστική διαφοροποιούνται οι θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα. Με δύο θετικά αποτελέσματα βρίσκεσαι σε πλεονεκτική θέση, παρ' ότι πριν δύο αγωνιστικές ήσουν σε μειονεκτική.»

Για το αν πιστεύει πως οι ομάδες που βρίσκονται μέχρι 27 βαθμούς αντιμετωπίζουν ακόμα τον κίνδυνο και παλεύουν για τη σωτηρία:

«Εγώ θα πρόσθετα και τον Πανιώνιο που είναι στους 28. Όλες αυτές οι ομάδες από βδομάδα σε βδομάδα μπορούν να βρεθούν σε χειρότερη θέση απ' ότι βρίσκονται ή και σε καλύτερη. Όσο πλησιάζουμε στο τέλος τότε θα μπορούμε να εκτιμήσουμε ποιος έχει πλεονέκτημα και ποιος μειονέκτημα.»

Τέλος επισήμανε:

«Επιθυμώ ο Άρης να βρει λύση στα προβλήματά του και να παραμείνει στην Σούπερ Λιγκ, γιατί είναι ομάδα που έχει τις βασικές προϋποθέσεις να πρωταγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ.»


πηγή: metrosport.gr
 


Κυριακίδης: «Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα»

Ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού, Δημήτρης Κυριακίδης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για την αυριανή ραβάνς με τον ΠΑΟΚ στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος αλλά και γι΄αυτό που ακολουθεί με τον Άρη για το Πρωτάθλημα.

Για το αυριανό παιχνίδι είπε:

«Σίγουρα θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι το σκορ που έχει εξασφαλίσει ο ΠΑΟΚ του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει στην επόμενη φάση. Εμείς από τη μεριά μας θα προσπαθήσουμε, ερχόμαστε από μια βαριά ήττα από Ξανθή και θέλουμε πολύ να παίξουμε με ΠΑΟΚ , δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, στο ποδόσφαιρο όλα γίνεται».

Για την «κοιλιά» που έχει κάνει η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια:

«Από την αρχή του Πρωταθλήματος παίζουμε σχεδόν τα ίδια άτομα, δεν έχουμε βάθος σαν ομάδα και αυτό μας έχει δημιουργήσει ένα μικρό άγχος».

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ πιστεύω σκεφτόμασταν περισσότερο το παιχνίδι με την Ξάνθη παρά στο συγκεκριμένο. Δεν ήμασταν όμως τόσο κακοί θα έλεγα ότι ήμασταν άτυχοι. Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν άσχημα αποτελέσματα, εμείς πιστεύω ότι από αύριο θα προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε αυτό και να ανεβάσουμε τη ψυχολογία μας».

Για το στόχο της ομάδας:

«Στόχος μας ήταν η γρήγορη παραμονή στην κατηγορία και μέχρι τώρα δεν έχει αυτό. Μετά τον ΠΑΟΚ έχουμε άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Άρη αλλά πιστεύω πως αν κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι θα είμαστε πάλι κοντά στο όνειρο που λέγεται πλέι οφ.»

Για το πώς βλέπει τον ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ έχει ανέβει επίπεδο σε όλους τους τομείς και από τις μεταγραφές του Δεκέμβρη και όλα αυτά που ακούγονται, τα οποία είναι πολύ θετικά μηνύματα για το μέλλον του ΠΑΟΚ. Πρέπει πάντα να διεκδικεί τον τίτλο και εύχομαι ότι καλύτερο. Η εικόνα του από τον Γενάρη και μετά δεν μπορώ να πω πως έχει αλλάξει πολύ αλλά πήρε παίχτες με μεγάλη εμπειρία.»

Για το αν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είναι στην ζώνη του υποβιβασμού ή των πλέι οφ:

«Πιστεύω είναι το ίδιο. Πολλές ομάδες μπήκαν στη διαδικασία να φοβούνται τον υποβιβασμό αλλά και στα πλέι οφ δεν έχει ξεκαθαρίσει κάτι.»

Για το αν η Κυριακάτικη αναμέτρηση κόντρα στον Άρη είναι «φωτιά», λόγω ότι ο Άρης καίγεται για βαθμούς:

«Είναι σίγουρα παιχνίδια «φωτιά». Πιστεύω θα γίνει ένα πολύ καλό και δυνατό ματς και όποιος δείξει μεγαλύτερη θέληση θα κερδίσει το παιχνίδι.»

Για το Βέροια- Άρης:

Δεν περίμενα να δημιουργηθεί έτσι το ματς, δηλαδή δύο γκολ στο τέλος της αναμέτρησης. Είναι μεγάλη βοήθεια για την Βέροια η νίκη που πέτυχε.»


πηγή: metrosport.gr
 


Μητρόπουλος: «Αγωνιστικά μπορεί να σωθεί ο Άρης»

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Βίκτωρας Μητρόπουλος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τον Άρη και αν μπορεί να σωθεί μετά τη χθεσινή ήττα από τη Βέροια, αλλά και για τις μεγάλες ζημίες των ομάδων της Σούπερ Λιγκ.


Για το αν έχει περιθώρια ο Άρης να σώσει την παρτίδα:

«Ο Άρης έχει τρία παιχνίδια στην έδρα του και κατά τη γνώμη μου μπορεί να τα πάρει και τα τρία και να πάει στους 31 βαθμούς αλλά να πάρει και στα εκτός έδρας παιχνίδια κάποιους βαθμούς.

Το πεδίο θολώνει μετά το ντου που κάνανε οι οπαδοί στον αγωνιστικό χώρο, τις πέντε διακοπές που σημειώθηκαν καθώς είναι ορατή η τιμωρία της ομάδας. Είναι απαράδεκτο να θέλει ένα λεπτό να τελειώσει το παιχνίδι και κάποιοι να μπουκάρουν μέσα.
Ο διαιτητής έκανε παραχώρηση που ξανά βγήκε στο γήπεδο, για να μην φτάσει σε πειθαρχικό παράπτωμα. Δεν μπορεί να γίνονται πέντε διακοπές και να ξεκινάει μισή ώρα αργότερα το παιχνίδι.

Αυτό που κάνουν στο Χαριλάου και ενισχύουν την ομάδα είναι φανταστικό και πραγματικά τους παραδέχομαι αλλά κατακρίνω αυτούς που βάζουν την ομάδα σε περιπέτειες. Ο Άρης δεν πρόκειται να χαθεί είναι μεγάλη ομάδα, έχει κόσμο και όπου και να βρίσκεται να θα βρει το δρόμο του».


Για την έρευνα που έκανε η «Direction Business Reports» στην οποία κατέγραψε ζημίες ύψους 44,78 εκατ. ευρώ στις 14 από τις 16 ομάδες της Σούπερ Λίγκας της αγωνιστική περίοδο 2011-2012. Ενώ τα συνολικά χρέη φτάνουν 262,7 εκατ. ευρώ:

«Δε με παραξενεύουν καθόλου αυτά τα νούμερα γιατί από τις πρώτες μέρες που είχα ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο κατάλαβα πόσα κενά έχει η οργάνωση και η λειτουργία του αθλήματος αυτού σε επαγγελματικό επίπεδο.

Στο θέμα των πηγών χρηματοδότησης, δε γνωρίζω καν αν η Σούπερ Λίγκα έχει τμήμα μάρκετινγκ. Μετέχει στο Κύπελλο Ελλάδος και δεν κάνει τίποτα όταν η ΕΠΟ δε δίνει τίποτα στις ομάδες οι οποίες συμμετέχουν, άρα χάνει έσοδα και από εκεί.

Όταν δεν έχεις χορηγούς και η διοργανώτρια αρχή δεν έχει τμήμα μάρκετινγκ να ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Έχει μόνο τον ΟΠΑΠ και δεν μπορείς να βρεις αξιόλογους χορηγούς. Είναι μοιραίο ότι θα αποτύχεις. Όταν κοπούν και οι χορηγίες του ΟΠΑΠ τότε να δούμε τι θα γίνει. Δεν υπάρχει καμία απολύτως οργάνωση».


Για το πώς θα λυθεί το θέμα των μεγάλων ζημιών στις ομάδες:

«Δεν μπορούν να το λύσουν με τα μεγέθη τα σημερινά και τότε θα κάνουμε τους νόμους λάστιχο. Θα δίνουμε φορολογική ενημερότητα με την υπόσχεση ότι στο μέλλον μπορεί να εξασφαλιστεί η φορολογική ενημερότητα, ενώ αυτό είναι παράνομο. Θα κλείνουν όλοι τα μάτια για να μπορεί να γίνει το Πρωτάθλημα, να δουλεύει το ΠΡΟΠΟ, να δουλεύει το στοίχημα. Είναι μια ιστορία που θέλει ρεαλισμό και αλλαγή πλεύσης, πρώτα από το κράτος».


Για το τι θα μπορούσε να κάνει το κράτος για να εξυγιάνει τις ΠΑΕ από τις τεράστιες συσσωρευμένες ζημίες που έχουν:

«Σας υπενθυμίζω ότι υπήρχε μια απαγόρευση μεταγραφών στις ομάδες που χρωστούν. Ο Άρης και η ΑΕΚ το τόλμησαν, έβαλαν νέα παιδιά και κινδυνεύουν και οι δύο να υποβιβαστούν. Οι άλλοι το κάνανε αυτό;

Για πιο λόγο το κράτος να μην θεσπίσει μια διάταξη η οποία να λέει ότι το 50% από τα τηλεοπτικά έσοδα θα κρατείται και θα δίνεται για όσα χρόνια θα χρειαστεί να εξοφλήσει μια ομάδα. Αυτό θα μπορούσε να γίνει και με νομοθετική διάταξη.

Ο Άρης και η ΑΕΚ φέτος δεν παίζουν με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά που παίζουν οι άλλες ομάδες. Δεν πήραν ποδοσφαιριστές, βγάλανε νέους. Φέτος ο Άρης και η ΑΕΚ είχαν περισσότερο κόσμο από πέρσι, ο κόσμος ενίσχυσε αυτή την προσπάθεια».


πηγή: metrosport.gr
 


«Απολαμβάνω την Ελλάδα»

Σε ιστοσελίδα της πατρίδας του - "novosti.rs"- μίλησε ο Βούκιτς με αφορμή την πρώτη του εμφάνιση με τα ασπρόμαυρα που μάλιστα συνοδεύτηκε και με γκολ. Αρχικά μίλησε για το γκολ που πέτυχε: "Ο τερματοφύλακας σκέφτηκε ότι θα σουτάρω, αλλά έκανε λάθος. Απλά έστειλα την μπάλα στην αντίθετη γωνία" και συνέχισε: "Η γοητεία είναι όταν διαπιστώνεις αγάπη από το πρώτο σου βήμα, το γκολ, απλώς, ενισχύει αυτή την εντύπωση και πραγματικά απολαμβάνω την Ελλάδα". Για το ότι άργησε να αγωνιστεί σε επίσημο ματς είπε: "Είχα έρθει ανέτοιμος, περίμενα και 20 ημέρες τα χαρτιά μου, όλα απαιτούν χρόνο". Τέλος αναφέρθηκε και στον αυριανό αγώνα: "Εχουμε σημαντικό πλεονέκτημα από τον αγώνα της Θεσσαλονίκης που κερδίσαμε 2-0, νομίζω ότι είμαστε στο κατώφλι του επόμενου γύρου".


πηγή: metrosport.gr
 


Βαρούχας: «Δε μπορεί να είναι απερίσκεπτος ο διαιτητής με όσα εξωγηπεδικά συμβαίνουν»

Ο καθηγητής διαιτησίας, Παναγιώτης Βαρούχας, μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», για τις αμφισβητούμενες φάσεις του χθεσινού αγώνα με τη Βέροια αλλά και τα επεισόδια που έγιναν, τα οποία όπως ανέφερε επηρέασαν τον διαιτητή.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:


Για τον κ. Παππά:

«Θέλουμε διαιτητή ή θηριοδαμαστή; Ο διαιτητής πρέπει να πηγαίνει απερίσκεπτος και να σφυρίζει αυτά που βλέπει. Δε γίνεται να υπάρχει καθυστέρηση του αγώνα λόγω αυξημένης εισόδου των φιλάθλων. Δε γίνεται ο διαιτητής να πρέπει να αποφασίσει αν θα αρχίσει ο αγώνας με 5 χιλιάδες κόσμο ενώ η ομάδα είχε 3,500 χιλιάδες εισιτήρια. Πρέπει ο διαιτητής να είναι απερίσκεπτος και ήρεμος για να αποδώσει δικαιοσύνη».


Για τις αμφισβητούμενες φάσεις του αγώνα:

«Εγώ θα στεκόμουν σε κάποιο πέναλτι που έδωσε και δεν έδωσε, σε αμφισβητούμενο γκολ ή σε γκολ οφσάιντ κλπ. Όμως ας σκεφτούμε τη φόρτιση ενός ανθρώπου που μπαίνει στο γήπεδο και εκτός από το αγωνιστικό, έχει στο μυαλό του και όλα αυτά που συμβαίνουν».


πηγή: metrosport.gr