Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ο Μουρίνιο κόντρα στους Άγγλους!

Δεν είναι λίγες οι φορές που ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο τίθεται αντιμέτωπη με κάποιο εκπρόσωπο της Αγγλίας στο Champions League.

Ο Μουρίνιο κόντρα στους Άγγλους
Απόψε η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στον επαναληπτικό αγώνα (1-1 στο «Μπερναμπέου») της φάσης των «16» του Champions League.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά για τον Πορτογάλο τεχνικό που αντιμετωπίζει ομάδα από το Νησί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η τελευταία ήταν τον περασμένο Νοέμβριο στους ομίλους του θεσμού, όπου είχε κληρωθεί με την άλλη ομάδα του Μάντσεστερ, την Σίτι.

Ο «εκλεκτός» είναι γνώστης της αγγλικής κουλτούρας μετά το πέρασμά του από τον πάγκο της Τσέλσι, όμως πριν αναλάβει τους «μπλε» και μετά την αποχώρησή του έχει βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωπος με βρετανικές ομάδες.

Αυτή θα είναι η όγδοη αναμέτρηση του Μουρίνιο κόντρα σε αγγλική ομάδα σε επίπεδο Champions League.

Μέχρι σήμερα μετράει 4 ισοπαλίες, 2 νίκες και μία ήττα στο Νησί και ελπίζει σήμερα να πάρει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους».

Το sport-fm.gr σάς παρουσιάζει τα αποτελέσματα του Μουρίνιο στην Αγγλία για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση

Το πρώτο παιχνίδι του Πορτογάλου κόντρα σε βρετανική ομάδα στο Champions League ως προπονητή της Πόρτο στο πρώτο νοκ-άουτ ματς της σεζόν 2003/04. Στο πρώτο ματς οι «δράκοι» επικράτησαν με σκορ 2-1, ενώ στον επαναληπτικό χάρη στο τέρμα που σημείωσαν στις καθυστερήσεις (1-1) προκρίθηκαν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στη συνέχεια, ο 50χρονος τεχνικός ανέλαβε την Τσέλσι και για δύο σερί χρονιές αντιμετώπισε την Λίβερπουλ με την οποία και οι δύο αγώνες είχαν λήξει χωρίς να έχει επιτευχθεί κάποιο γκολ.

Ο Μουρίνιο έγινε προπονητής της Ίντερ και τέθηκε ξανά αντιμέτωπος με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: ισοπαλία 0-0 στην Ιταλία και 2-0 στο «Ολντ Τράφορντ». Την επόμενη χρονιά ο Πορτογάλος αντιμετώπισε την Τσέλσι, στα πρώτα νοκ-άουτς ματς της διοργάνωσης και την απέκλεισε, φτάνοντας μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης.

Η επόμενη εκπρόσωπος από το Νησί ήταν την προπέρσινη σεζόν η Τότεναμ, την οποία νίκησε με σκορ 4-0 στη Μαδρίτη και 1-0 μέσα στο Λονδίνο.

Σεζόν – Φάση του θεσμού - Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

2003/04 – Φάση των «16» - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Πόρτο 1-1 (32’ Σκόουλς – 90’ Κοστίνια)
2004/05 - Ημιτελικός – Λίβερπουλ-Τσέλσι 0-0
2005/06 – Στους ομίλους – Λίβερπουλ-Τσέλσι 0-0
2008/09 – Φάση των «16» - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ίντερ 2-0 (4’ Βίνιτς, 49’ Ρονάλντο)
2009/10 – Φάση των «16» - Τσέλσι-Ίντερ 0-1 (78’ Ετό)
2010/11 – Φάση των «8» - Τότεναμ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-1 (50’ Ρονάλντο)
2012/13 – Στους ομίλους – Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (73’ πεν. Αγουέρο-10’ Μπενζεμά)


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: