Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Καβακάς: «Δεν φοβήθηκα ποτέ»

Για το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου, αυτό που ακολουθει κόντρα στον Παναιτωλικό, αλλά και για τους παίκτες του μίλησε ο προπονητής της ΑΕΛ, Τίμος Καβακάς, ο οποίος τόνισε πως είναι βέβαιος πως η Λάρισα θα πετύχει το στόχο της.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Είναι λογικό και το είχαμε πει σε προηγούμενες στιγμές ότι μια ομάδα έχει σκαμπανεβάσματα. Εμείς κάναμε την χειρότερη εμφάνισή μας με τον Ολυμπιακό Βόλου. Δεν ήμασταν καλοί και όταν δεν είσαι καλός θα πρέπει να παίρνεις το αποτέλεσμα. Αυτό είναι συνδυασμός τύχης και ικανότητας. Π.χ με τον Πανσερραϊκό με γέμισε η ομάδα. Αυτό που εγώ θέλω είναι η ομάδα να κερδίζει και να παίρνει πόντους. Ελπίζω η εμφάνισή μας προχθές να ήταν μια κακή παρένθεση. Στις προπονήσεις δείχναμε ότι ήμασταν σε καλή κατάσταση. Ίσως να στρεσαριστήκαμε περισσότερο από ότι θα έπρεπε. Διότι και η ατμόσφαιρα που συναντήσαμε στον Βόλο ήταν λιγότερο φανατισμένη από ότι περίμενα. Εμείς κινδυνέψαμε από δικά μας λάθη. Όχι από οργανωμένες προσπάθειες του Βόλου. Βέβαια είχαμε και τον Σέρεμετ σε καλή μέρα που τα έπιασε όλα. Θέλω να πω ότι αφού ο Ολυμπιακός Βόλου δεν κατάφερε να νικήσει την χειρότερη ΑΕΛ τότε δε θα μας κερδίσουν ποτέ».

-Η απουσία του Πόνσε είναι πολύ σημαντική. Πως σκέφτεστε να καλύψετε το κενό του στη συνέχεια;

«Το να μιλάμε για την απουσία του Πόνσε, που είναι σημαντική βέβαια δεν μας ωφελεί σε κάτι,. Τα παιδιά που υπάρχουν στην ομάδα θα πρέπει να δείξουν περισσότερα πράγματα. Δεν είναι τυχαίο ότι στ 10 ματς που είμαι στην ομάδα αλλαγή έχουν γίνει οι ακραίοι χαφ ή ο περιφερειακός επιθετικός. Αυτό δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Οι παίκτες έχουν δυνατότητες αλλά αρνητικός παράγοντας είναι η έλλειψη εμπειρίας. Τώρα βάζουν…χιλιόμετρα στα πόδια τους οι περισσότεροι μέσα σε καταστάσεις δύσκολες, αλλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά. Το καλό και το παράδοξο είναι ότι έχουμε πρόβλημα στο γκολ αλλά την ίδια ώρα έχουμε την καλύτερη επίθεση. Εμένα με ενδιαφέρει να κερδίζει. Δεν έχουμε το εύκολο γκολ και θα πρέπει να βελτιώσουμε τις συνεργασίες μας. Να γίνουμε πιο γρήγοροι και έξυπνοι. Επίσης πρέπει να ελέγχουμε το πότε θα πάμε να παίξουμε ένας εναντίον ενός και πότε θα παίξουμε με συνεργασίες. Εκεί υπάρχει ένα πρόβλημα. Επίσης θα πρέπει να είμαστε πιο γρήγοροι σε κλειστές άμυνες και εκεί μας βοηθούσε πολύ ο Πόνσε. Στο περασμένο ματς δε κάναμε ευκαιρίες σε σχέση με τα άλλα ματς. Δεν είχαν καλή εικόνα οι ακραίοι χαφ ενώ οι δύο σέντερ φορ ναι μεν είχαν διάθεση αλλά έπεσαν στην συνέχεια με αποτέλεσμα να φορτωθεί πολύ η άμυνα μας».

-Μπορούμε να κάνουμε μια πρόβλεψη για τη συνέχεια αναφορικά με τους βαθμούς που πρέπει να συγκεντρώσει η ΑΕΛ ώστε να πετύχει το στόχο της;

«Εμείς πρέπει να κερδίζουμε όλα τα ματς μέσα-έξω. Όταν ήρθα στην ομάδα το πρώτο πράγμα που είπα ήταν ότι αυτή η ομάδα θα πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό. Είναι καταδικασμένη. Όποιος και να ήταν στη θέση μου τα ίδια θα έλεγε. Υπολογισμό δεν έχω κάνει. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι μέχρι και το ρεπό μας η ομάδα θα πρέπει να έχει κάνει συνέχεια νίκες. Εκεί θα έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση διότι θα απομένουν λίγα παιχνίδια όπου θα μπορέσεις να κάνεις ένα υπολογισμό. Τώρα δεν μπορείς να κάνεις. Π.χ. κερδίζεις την Κυριακή και χάνεις στον Γάζωρο. Κερδίζεις την Παναχαϊκή και χάνεις με τον Θρασύβουλο. Όλα τα παιχνίδια δίνουν τρεις πόντους. Κάθε ματς πάς για τη νίκη. Και με το Βόλο για τη νίκη πηγαίναμε αλλά μας ανάγκασε η εικόνα του παιχνιδιού να πάμε για την ισοπαλία».

-Πως είστε τόσο σίγουρος ότι η ΑΕΛ θα ανέβει όταν υπάρχουν αυτή τη στιγμή πολλές ομάδες που βρίσκονται κοντά στην κορυφή;

«Το πίστευα όταν ήμασταν 11οι στη βαθμολογία. Δε θα το πιστέψω τώρα; Η ομάδα έχει αφομοιώσει πράγματα. Εννοείται ότι το πιστεύω ότι θα είμαστε στις 3 πρώτες θέσεις και ότι 15 Μάιου θα έχει τελειώσει το πρωτάθλημα για εμάς Άρα μας περιμένουν 2,5 μήνες σκληρής δουλειάς».

-Είστε ευχαριστημένος από τη γενική απόδοση της ομάδας;

«Η μεταγραφική περίοδος έχει περάσει. Ο Λιαπάκης π.χ. τραυματίστηκε. Υπάρχουν από πίσω να και άλλοι παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν. Η ομάδα θεωρώ ότι παίζει γρήγορα και αυτοματοποιούμενα έξω από την αντίπαλη περιοχή. Αλλά μετά είναι θέμα παικτών. Κανένας προπονητής στον κόσμο δε θα σου δείξει πως θα βάλεις το γκολ. Είναι θέμα ταλέντου. Εγώ δε θέλω να πετάει την μπάλα ο Σέρεμετ στην επίθεση. Θέλω να παίζουμε ορθολογικά».

-Ο Λιαπάκης είναι έτοιμος να παίξει;

«Ο Λιαπάκης αγωνιστικά είναι αρκετά καλά. Σήμερα θα παίξει στο φιλικό με τον Πυρετό και περιμένουμε το οκ από το γιατρό ώστε την Κυριακή να είναι μαζί μας. Ο Πόνσε και ο Φρανκού θα αργήσουν όπως και ο Ραπτάκης».

-Τι είναι αυτό που σας κάνει τόσο αισιόδοξο για την άνοδο;

«Πιστεύω στους παίκτες μου. Θα πρέπει να αποδείξουμε ότι ήμαστε άξια μέλη αυτής της ομάδας. Επίσης η δουλειά που κάνουμε είναι η καλύτερη από όλες τις ομάδες. Συν το γεγονός ότι η ΑΕΛ έχει μια μεγάλη δυναμική και έναν μεγάλο κόσμο».

-Έχετε παράπονα από την συμπεριφορά κάποιον παικτών της ομάδας;

«Με το Βόλο δε κάναμε ευκαιρία. Μιλάω καθημερινά με τους παίκτες και αυτοί ήταν πολύ στενοχωρημένοι από την απόδοσή τους. θα πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι, τα λουριά να είναι σφιχτά και να μην πετάμε στα σύννεφα. Μόνο έτσι μπορείς να κρατήσεις μια ομάδα πειθαρχημένοι. Δεν έχω πρόβλημα με τους παίκτες ,εκτός από 1-2 κάρτες που δέχτηκαν αλλά ποιος παίκτης στην ένταση ενός αγώνα δε βγαίνει από τα ρούχα του. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Επίσης οι παίκτες δείχνουν και μια σταθερότητα. Απλά θα πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και πιεστικοί. Επίσης αυτό που προσπαθούμε να βελτιώσουμε είναι η κυκλοφορία της μπάλας και πως θα διασπάσουμε τις άμυνες. Διότι το 80% των ομάδων παίζουν έτσι. Θέλουμε δουλειά στη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση. Νομίζω ότι θα μας κάνει καλό ότι δεν κερδίσαμε την Κυριακή εν όψει του αγώνα της Κυριακής. Θα είμαστε πιο συγκεντρωμένοι σε ένα εξαιρετικά δύσκολο ματς».

-Για τον Σέρεμετ;

«Είναι πολύ συγκεντρωμένος και δουλεύει πολύ. Είναι ο πρώτος που έρχεται και ο τελευταίος που φεύγει στις προπονήσεις. Έχει κάνει καλά τη δουλειά του. Όπως και ο Φιρινίδης που του ζητήθηκε να παίξει. Εγώ είδα στοιχεία ηρεμίας στο παιχνίδι του. Ένας τρακαρισμένος τερματοφύλακας φαίνεται. Και εκείνος είναι έτοιμος. Πιστεύω ότι ο Ντίνο είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας της κατηγορίας».

-Έγινε μεγάλη κουβέντα για τη δήλωση του Γιάννη Μάγγου ότι μόνο τρεις παίκτες έπαιξαν στον Βόλο. Η τοποθέτησή σας επ? αυτού ποια είναι;

«Διατυπώθηκε ότι είχαμε 3 παιδία που έδειξαν μια καλή εικόνα. Το θέμα δεν είναι ποιοί ήταν αυτοί ή οι άλλοι. Αυτό που θέλαμε να τονίσουμε είναι ότι ένα παιδί 19 ετών όπως ο Τσιάρας είχε πάθος, διάθεση καρδιά και σε αυτά τα ματς ξεκινάμε από εκεί και μετά πάμε στο τακτικό κομμάτι. Και για αυτό του δώσαμε συγχαρητήρια για την εικόνα, την ηρεμία που έδειξε. Πήρε πρωτοβουλίες, έκοψε μπάλες έχει δυνατότητα και ικανότητα για καλά πράγματα. Π.χ. όταν διορθώνεις μια φάση θα πρέπει να τονίζεις στον παίκτη τι έπρεπε να κάνει σωστά και όχι τι έκανε λάθος. Γιατί μετά μπαίνει σε δίλλημα όταν έρχεται μια τέτοια φάση. Έχει βελτιωθεί και μπορεί να κάνει και παιχνίδι. Όχι μόνο να κόβει. Θερών ότι έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Γενικά, όμως η απόδοση της ομάδας δεν ήταν αυτοί που εμείς θέλουμε. Τώρα ίσως να μην ήταν καλά διατυπωμένες οι κουβέντες του Μάγγου. Ουσιαστικά εγώ ήμουν αυτός που του είπα τι να πει.. Ήταν λίγο μπερδεμένη η διατύπωση».

-Φοβάστε ότι ίσως δεν μπορεί να πετύχετε το στόχο;

«Δε φοβήθηκα ποτέ. Ήρθα στην Λάρισα γιατί έχει μια καλή ομάδα και είμαι σίγουρος για αυτό που κάνω. Στα τελευταία 5 χρόνια έχω θετικό πρόσημο. Ο καλός ο καπετάνιος εξάλλου στα δύσκολά φαίνεται. Όταν χάνεις πρέπει να δείξεις ποιος είσαι. Όταν κάποιος είναι πτώμα δεν τον χτυπάς από πάνω».

-Η επιστροφή του Ζεκίνια πόσο πιστεύετε ότι θα βοηθήσει την ΑΕΛ;

«Θεωρώ ότι βρίσκει τον εαυτό του. Έχουμε μιλήσει μαζί του και απορώ πως τα μαθαίνετε. Εγώ δεν μιλάω με κανέναν. Έδειξε ότι είναι καλυτέρα και ότι ασφαλώς τον καλό Ζεκίνια τον χρειαζόμαστε. Μου έχει δώσει το λόγο του ότι από εδώ και πέρα θα είναι αυτός που πρέπει. Χρειάζεται και για την επόμενη κατηγορία. Σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί εάν συνεχίσει έτσι. Θέλω παίκτες με σταθερή απόδοση. Εάν το κάνει αυτό σίγουρα έχει θέση στην ομάδα. Διαθέτει καλά χτυπήματα και ταχύτητα. Εάν θα ανανεώσουμε το συμβόλαια του, ας ανέβει η ομάδα πρώτα και μετά βλέπουμε».

-Ο Μπλέντι γιατί δεν έπαιξε με τον Ολυμπιακό Βόλου;

«Ο Μπλέντι έχει μεταπτώσεις στην απόδοσή του. Και ένα τέτοιο ματς όπως το κυριακάτικο χρειάζεται παίκτες να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για γκολ. Και με τον Δεινόπαπα να σκοράρει περισσότερες φορές επέλεξα να βάλω αυτόν. Άσχετα εάν τακτικά δεν είναι σαν τον Μπλέντι. Επίσης στις προπονήσεις της εβδομάδας ο Μππλέντι που έδειξε ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Συν τοις άλλοις θέλαμε να ψηλώσουμε την ομάδα γιατί ξέραμε ότι ο αντίπαλος κάνει πολλά γεμίσματα και για αυτό ξεκινήσαμε με ένα σχήμα πιο βαρύ. Δεν είχαμε στο μυαλό μας να αλλάξουμε τον Παπαγεωργίου αλλά δεν τα πήγε καλά και βάλαμε τον Σκούπρα. Τώρα εάν δε βγαίνει μια αλλαγή δεν μπορεί να είμαι μάγος και να το ξέρω».

-Η άποψη σας για τον Παναιτωλικό ποια είναι;

«Ο Παναιτωλικός άμα βρει καλό γήπεδο είναι η ποιοτικότερη ομάδα στην κατηγορία. Ενισχύθηκε το Δεκέμβριο με παίκτες που τους βοηθάνε και είναι από τα φαβορί να αλλάξουν κατηγορία. Επειδή έχω δει τι έχουν κάνει είναι αμαρτία αυτές οι ομάδες να παίζουν στη Β? Εθνική. Εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα. Το πώς θα τους μπλοκάρουμε είναι δικό μας θέμα. Να ευχαριστήσουμε τον κόσμο και θέλω να πω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό ματς και θα πρέπει να γεμίσουμε το γήπεδο. Ο κόσμος ο δικός μας δεν έχει καμία σχέση, ο παλμός και η δύναμη που δίνουν με άλλων ομάδων. Βοηθάει και το γήπεδο να έχουμε παλμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: