Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Κοτσίρης: «Δεν κινδυνεύει ο Άρης με υποβιβασμό».

Στον «ARENA 89,4» μίλησε ο καθηγητής της νομικής κ.Λάμπρος Κοτσίρης για το ενδεχόμενο η ΠΑΕ Άρης να αντιμετωπίσει προβλήματα: «Το ερώτημα γενικά ήταν κατά πόσο οι αποφάσεις και το άρθρο 35 μπορούσε να υπερισχύει τον υπόλοιπων διατάξεων. Όπως έχει αποφανθεί το δικαστήριο, όλοι οι κανονισμοί των ομοσπονδιών δεν έχουν ισχύ δικαστικού νόμου, επομένως ο Άρης εφόσον υπέβαλε αίτηση για το άρθρο 99 κι έχει ανοίξει η διαδικασία κατά τη γνώμη μου θα προχωρήσει κανονικά η διαδικασία. Η συλλογική πτωχευτική διαδικασία δεν έχει καμία σχέση και δεν μπορεί να υπερισχύει κάποιος κανονισμός πειθαρχικής φύσεως. Τέτοιο μέτρο πειθαρχικής φύσεως παραμένει ανενεργό. Με τον τυχόν υποβιβασμό αυτομάτως αναστέλλονται ή περιορίζονται η ικανοποίηση των πιστωτών του Άρη ή οποιαδήποτε εταιρίας. Πρόκειται για συλλογική διαδικασία εκτέλεσης αναγκαστικού δικαίου. Το δημόσιο δίκαιο είναι ανώτερο του αθλητικού».Πηγή: arenafm.gr

«Μπορεί το “2 στα 2″ ο Ηρακλής»

Ο έμπειρος προπονητής, Μάκης Κατσαβάκης, μιλώντας στον “Arena 89.4 fm” για τις τελευταίες αγωνιστικές της  Football League, υπογράμμισε πως θα είναι μια μάχη με κομμένη την ανάσα, ενώ αναφερόμενος στο επερχόμενο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και στον Ηρακλή επεσήμανε πως ο “γηραιός” μπορεί να πάρει τη νίκη, όπως και με τον Παναιτωλικό και να κάνει το “2 στα 2″, κάτι που θα σημαίνει και την επιστροφή του στη Super League.
Αρχικά, είπε: ‘Έχουν συσσωρευθεί τα ντέρμπι όσο τελειώνει το πρωτάθλημα και τα παιχνίδια του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Παναιτωλικό, νομίζω θα κρίνουν πολλά. Βεβαίως, παίζουν και άλλοι παράγοντες ρόλο, όπως οι τραυματισμοί, οι κάρτες, οι διαιτητικές αποφάσεις και άλλα”.
Για το τι προβλέπει πως θα γίνει στο φινάλε της σεζόν αλλά και το ντέρμπι Ολ. Βόλου-Ηρακλής: “Εχω την αίσθηση πως θα γίνει μεγάλη μάχη με κομμένη την ανάσα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Ο Ηρακλής έχει μια πολύ καλή παρουσία στα τελευταία παιχνίδια, νομίζω θα έχει πολύ κόσμο στο πλευρό του στο Βόλο και μπορεί να πάρει τη νίκη και να κάνει το “2 στα 2” στο τέλος.
Για το αν οι 7 σερί νίκες των “κυανόλευκων έχουν δώσει μεγάλη ψυχολογία στην ομάδα: “Βεβαίως. Σταθεροποιεί και την αυτοπεποίθηση των παικτών. Από την αρχή είχαμε πει πως δεν πρέπει να έχει άγχος ο Ηρακλής, ο κόσμος αντιλήφθηκε πως πρέπει να τη βοηθά, να τη στηρίζει και όχι να προσδίδει πίεση. Οι παλιοί παίκτες βρήκαν τον εαυτό τους, οι νέοι μπολιάστηκαν, έδεσαν μεταξύ τους και γενικώς ο Ηρακλής έχει στρώσει και έχει πολύ καλή ομάδα πλέον”.
Πηγή: arenafm.gr

Η μήνυση του Παναθηναϊκού!!

Το εξήγγειλε την Παρασκευή ο Γιάννης Αλαφούζος και έγινε πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκός μέσω δικηγόρου, που ενήργησε ως φυσικό πρόσωπο, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για διαιτητικές αποφάσεις με δόλο σε αγώνες του Παναθηναϊκού που είχαν στόχο να πλήξουν τους Πράσινους.
Η ενέργεια του Παναθηναϊκού έχει στόχο να επιληφθεί ο Εισαγγελέας και να εξεταστεί η υπόθεση στα ποινικά δικαστήρια. Επιθυμία των Πρασίνων είναι να σταλεί μήνυμα προς τη διοίκηση της ΕΠΟ ότι το Τριφύλλι από εδώ και πέρα θα τηρεί πιο σκληρή στάση σε όλα τα θέματα που άπτονται της διαιτησίας
  Πηγή: arenafm.gr

«Ο Κάτσε επέλεξε με συναίσθημα».

Στον «ARENA 89,4» φιλοξενήθηκε ο 56χρονος Ιταλός προπονητής της Εθνικής Αλβανίας, Τζιάνι Ντε Μπιάσι, ο οποίος μίλησε για τον Εργκούς Κάτσε. «Ο Εργκούς αποφάσισε οριστικά να παίξει στην Εθνική ομάδα της Αλβανίας. Είχα μιλήσει μαζί του, ήρθα οδικώς στη Θεσσαλονίκη με δύο ανθρώπους από την ομοσπονδία για να μιλήσουμε, αλλά δεν είχε δώσει απάντηση τότε, κάτι που έκανε πριν μια εβδομάδα και επέλεξε οριστικά. Τον καλέσαμε για το παιχνίδι της Εθνικής Αλβανίας με τη Νορβηγία, στείλαμε επίσημη πρόσκληση στον ΠΑΟΚ και μόλις τελειώσουν τα πλέι οφ θα ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής. Στη πρόσφατη συνάντηση που είχαμε μιλήσαμε μόνο για τα απολύτως απαραίτητα και μόλις ενσωματωθεί στην αποστολή θα μιλήσουμε για όλα. Ξέρω ότι είχε εκδηλώσει η Εθνική Ελλάδος ενδιαφέρον αλλά ο Εργκούς επέλεξε την εθνική Αλβανίας. Είναι η πρώτη πατρίδα του, εκεί γεννήθηκε, πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του και ήταν συναισθηματικοί οι λόγοι θεωρώ της επιλογή του. Το ματς με τη Νορβηγία θα είναι ένα δύσκολο, διότι μετά το πρώτο παιχνίδι θα έρθουν αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι»  Πηγή: arenafm.gr

“Δεν αναφέρουμε πουθενά τον ΠΑΟΚ”

 Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας προπονητών, Ηλίας Λογαράς, με αφορμή την ανακοίνωση συμπαράστασης στο Γιώργο Δώνη για τα περιστατικά βίας που κατήγγειλε η δικηγόρος του προσφάτως, φιλοξενήθηκε στον “Arena 89.4 fm”, για την κοινοποίηση αυτών των περιστατικών -βάσει αναφορών της Αστυνομίας όπως τόνισε- στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία προπονητών, ξεκαθαρίζοντας, όμως, πως δεν αναφέρουν πουθενά τον “δικέφαλο” ούτε εμπλέκουν τον επίσημο ΠΑΟΚ.
Συγκεκριμένα, τόνισε τα εξής:
Για τη μη αναφορά του ΠΑΟΚ στην ανακοίνωση και τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί: “Κατ’ αρχάς να πω, πως σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ και την ομάδα του και τα όσα έχει προσφέρει και μας αντιπροσωπεύει επάξια και στην Ευρώπη. Απορώ γιατί έχει προκληθεί τόσος ντόρος, διότι εμείς ποτέ και πουθενά δεν αναφέραμε την λέξη “ΠΑΟΚ”.
Δεν κατηγορήσαμε τον επίσημο ΠΑΟΚ, δεν εμπλέκεται πουθενά. Εμείς απλώς καταδικάζουμε ενέργειες σε βάρος του Γιώργου Δώνη, με βάση τα όσα έχουμε πληροφορηθεί από στοιχεία της αστυνομίας και τον υπερασπιζόμαστε ως ομοσπονδία. Τίποτε άλλο”.
 Για τη κοινοποίηση των περιστατικών στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία: “Είμαστε μέλος της ευρωπαϊικής ομοσπονδίας προπονητών και είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε οτιδήποτε γίνεται στις σχέσεις μας με τους προπονητές, με την ΕΠΟ και με όλους τους υπόλοιπους. Στην επιστολή και κοινοποίηση μας στην ευρωπαική ομοσπονδία δεν θα αναφέρουμε τίποτα για τον ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει και δε θα υπάρχει η λέξη “ΠΑΟΚ”. Μόνο όσα αναφέρονται από τα στοιχεία της αστυνομίας”.
  Πηγή: arenafm.gr

Μομφή κατά Σκόρδα!!

Όπως είχε προαναγγείλει ο ARENA 89,4 από το πρωί, κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά της διοίκησης Σκόρδα από την πλευρά Ψηφίδη-Αβάνογλου, κατά τη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης της Κοινωνίας Μελών Άρη.
Τα δυο μέλη υποστήριξαν ότι “δεν μπορούν να διοικούν τον Άρη άνθρωποι που κατά το παρελθόν έβλαψαν την ομάδα στην περίοδο 2004-2012″.
Το σώμα επιφυλάχθηκε να απαντήσει, αφού μελετά τι προβλέπει το καταστατικό.
  Πηγή: arenafm.gr

«Πρέπει να φύγουν οι περισσότεροι»

Ο παλαίμαχος παίκτης του ΠΑΟΚ, Γιώργος Τουρσουνίδης, κλήθηκε να σχολιάσει στον “Arena 89.4 fm” την τρομερά απογοητευτική παρουσία του “δικεφάλου” τη φετινή σεζόν και κυρίως στα σημαντικά παιχνίδια, λέγοντας χαρακτηριστικά για το χτεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα που παρακολούθησε από την Τούμπα, πως “η εικόνα μας… αποστόμωσε. Δεν μπορούσαμε να πούμε κάτι, αυτό μπορούν να παίξουν”.
Επίσης, υπογράμμισε με στόμφο πως δεν υπάρχει προσωπικότητα μες στην ομάδα και πολλοί παίκτες πρέπει να αποχωρήσουν και να έρθουν αρκετοί υψηλού επιπέδου, με μεγάλη προσωπικότητα, αν θέλει ο ΠΑΟΚ να αλλάξει σελίδα.
Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε είναι τα εξής:
  Αρχικά, επεσήμανε: “Δεν σχολιάζαμε κάτι, η εικόνα μας… αποστόμωσε. Εγώ πιστεύω αυτές είναι οι δυνατότητες των παικτών του ΠΑΟΚ. Αυτό μπορούν, αυτό παίζουν. Για το πάθος δεν μπορώ να το εξηγήσω. Η ομάδα πάντα έβγαζε έναν εγωισμό, ένα πάθος, μια τρέλα. Αυτά δεν τα βγάζει κανείς. Η ποιότητα είναι μέτρια, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την εικόνα, την αδιαφορία, ενώ τους παρέχονται όλα”.
 Για το πως ερμηνεύει την κακή παρουσία των παικτών του “δικεφάλου”: “Δεν τους κεντρίζει και πολύ το ενδιαφέρον η ομάδα. Του στυλ, δηλαδή “ερχόμαστε, φεύγουμε, γεια σας”. Το αποκορύφωμα της φετινής κακής εικόνας του ΠΑΟΚ ήταν στον επαναληπτικό της Τρίπολης, δεν ήταν η χτεσινή. Δε λέει τίποτα μπροστά στον ΠΑΟΚ ο Αστέρας ως μέγεθος, αλλά δεν κάναμε τίποτα και χάσαμε το μεγαλύτερο στόχο της χρονιάς”.
 Για το τι πρέπει να γίνει από ‘δω και πέρα: “Σα να μην τους λέει πολλά πράγματα η παρουσία τους στον ΠΑΟΚ. Υπάρχει ο κος Σαββίδης ο οποίος φροντίζει για όλα σε οικονομικό και οργανωτικό επίπεδο, αλλά φαίνεται δεν τους ενδιαφέρει. Οι παίκτες από το καλοκαίρι θα επιθυμούν διακαώς να έρθουν στον ΠΑΟΚ και αυτοί δεν κάνουν τίποτα. Πρέπει να φύγουν οι περισσότεροι, δε θέλω να αναφερθώ συγκεκριμένα.
  Aποψη μου είναι πως πρέπει να τελειώσει η σεζόν, να φύγουν πολλοί παίκτες, που δεν έχουν προσωπικότητα. Ήρθε ο Κατσουράνης και είναι σαν τη μύγα μες στο γάλα. Πρέπει να έρθουν παίκτες με προσωπικότητα, υψηλού επιπέδου, αν θέλει ο ΠΑΟΚ να αλλάξει σελίδα”.
  Για το Σαλπιγγίδη και τη δικιά του μέτρια παρουσία στα τελευταία παιχνίδια, παρ’ ότι έχει προσωπικότητα: “Ο Δημήτρης είναι ένας παίκτης με προσωπικότητα και αξία, αλλά φαίνεται πως έχει παρασυρθεί και αυτός στο γενικό κακό που κυριαρχεί στην ομάδα”.
 Για το νέο προπονητή που πρέπει να προσληφθεί: “Θα πρέπει να έρθει ένας μεγάλος προπονητής, με προσωπικότητα, ένα μεγάλο όνομα, που θα χτίσει μια καλή ομάδα”.
 Για το αν περίμενε να έχει αυτή την εξέλιξη η σεζόν: “Σε καμία περίπτωση δεν το περίμενα. Έλεγα μέσα μου και ήξερα πως έχει συγκεκριμένες δυνατότητες, αλλά πίστευα πως στα μεγάλα παιχνίδια, του κυπέλλου και των play off θα παρουσίαζαν την εικόνα που έπρεπε, αλλά ήταν απογοητευτική”.
 Για το αν μπορεί να αλλάξει κάτι στη συνέχεια των play off: “Δεν υπάρχει κάτι να ελπίζεις. Μια δόση τύχης, μια άσχημη μέρα του αντιπάλου, μια αναλαμπή ενδεχομένως. Κλειδί είναι το παιχνίδι της Τετάρτης, εκεί θα φανεί αν μπορεί να αλλάξει κάτι”.
  Πηγή: arenafm.gr

Τσιώλης…καλεί Γιαννιώτα!!

Μπορεί ο ίδιος ο Γιαννιώτας να τονίζει δεξιά κι αριστερά ότι προτεραιότητά του είναι να αγωνιστεί στην Ευρώπη, ωστόσο στην Ελλάδα οι φήμες περί απόκτησής του από άλλη ομάδα της Super League, οργιάζουν. Πολλά ακούγονται και πολλά γράφονται. Το τι τελικά θα γίνει, θα φανεί μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων που αρχίζει στις 21 Ιουνίου στην Τουρκία.
Μέχρι στιγμής, πάντως, ο Γιάννης Γιαννιώτας και ο ατζέντης του έχουν δεχτεί διάφορα τηλεφωνήματα από την Ελλάδα. Μετά τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, που όντως έχουνε δείξει ενδιαφέρον (όχι επίσημο) για τον 20χρονο μέσο του Άρη, στο κόλπο μπαίνει και ο Αστέρας Τρίπολης!
Ο Σάκης Τσιώλης γνωρίζει τον Γιαννιώτα από την θητεία του στον Άρη και επιθυμία του είναι να τον πάει στην Τρίπολη. Το οικονομικό, σε αυτή την περίπτωση, δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού οι Αρκάδες μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις του παίκτη. Το θέμα είναι τι θέλει, τελικά, ο Γιαννιώτας….
  Πηγή: arenafm.gr

“Oυδέν σχόλιο για τη διαιτησία στον τελικό κυπέλλου”

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος, μιλώντας στον “Arena 89.4 fm” αναφέρθηκε στα επερχόμενα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, χρίζοντας τον φαβορί λόγω εμπειρίας, ενώ δεν θέλησε να κάνει κανέναν σχόλιο ως πρόεδρος της αρκαδικής ομάδας για την καταδικαστική διαιτησία εις βάρος του Αστέρα στον τελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.
Πιο συγκεκριμένα, τόνισε τα ακόλουθα:
Για την ανάκαμψη του Αστέρα μετά το χαμένο τελικό κυπέλλου και την ήττα από τον ΠΑΣ: “Αυτό έλεγε η λογική. Το αφήνουμε όμως στην άκρη και κοιτάμε μπροστά, έχουμε παιχνίδια μπροστά μας, δε λέει κάτι η χτεσινή νίκη. Έχουμε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, μετά Θεσσαλονίκη πάλι με τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα είναι κουρασμένη, από πέρυσι τον Ιούνιο παίζει ο Αστέρας, κοντεύουμε ένα χρόνο στα γήπεδα”.
Για τις ανακατατάξεις στη βαθμολογία των play off: “Αυτός ήταν ο σκοπός της μίνι διοργάνωσης των πλέι οφ. Να υπάρχει αυτή η ανδρεναλίνη και η ανταγωνιστικότητα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, αλλά και των υπολοίπων θέσεων”.
Για το ότι έχει εξελιχθεί ο Αστέρας στον “κακό δαίμονα”του ΠΑΟΚ: “Ναι, είναι αλήθεια αυτό. Μέσα στην έδρα μας τα πήγαμε πολύ καλά, αλλά αυτό δε λέει κάτι. Έχουμε δύο παιχνίδια μπροστά μας με τον ΠΑΟΚ και αυτά κοιτάμε”.
Για το πλεονέκτημα που έχασε ο ΠΑΟΚ και τα επερχόμενα μεταξύ τους παιχνίδια: ” Όντως, ο ΠΑΟΚ απώλεσε το προβάδισμα που είχε αλλά είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και όλα είναι ανοιχτά για τα μεταξύ μας παιχνίδια. Ελπίζουμε να κάνουμε την τρίτη νίκη στην έδρα μας”.
Για την απογοήτευση του κόσμου από την εξέλιξη του τελικού αλλά και την προσέλευση στο παιχνίδι της Τετάρτης: “Σίγουρα, ο κόσμος είχε μεγάλο πάθος και δίψα για το κύπελλο, απογοητεύτηκε από την εξέλιξη αυτού. Πιστεύω, όμως, πως την Τετάρτη επειδή είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, θα έχει κόσμο το γήπεδο”.
Για το αβαντάζ του “δικεφάλου” στα play off βάσει εμπειρίας: “Ο ΠΑΟΚ είναι μια έμπειρη ομάδα στα πλέι οφ και γι’ αυτό έχει το αβαντάζ. Έκανε δύο γκέλες, με κυριότερη τη χτεσινή, αλλά παραμένει το φαβορί γιατί έχει την εμπειρία της διαδικασίας”.
Για την διαιτησία στον τελικό κυπέλλου: “Επειδή προέρχομαι από το χώρο, …ουδέν σχόλιο”.
Για το αν υπάρχει ζήτηση για το προσεχές παιχνίδι αλλά και την χορήγηση εισιτηρίων στον ΠΑΟΚ: “Ναι, έχουμε ζήτηση για τα εισιτήρια. Και από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ μας ζήτησαν εισιτήρια και τους τα χορηγήσαμε όπως κάθε φορά. Εύχομαι να κερδίσ  Πηγή: arenafm.gr

“Δεν υποθηκεύεται το Ρύσιο”

Ο ένας από τους τρεις νομικούς εκπροσώπους πέτυχαν την υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 99, Σπύρος Χριστοφορίδης, μιλώντας στον “Arena 89.4 fm”, επεσήμανε πως άνοιξε ο δρόμος της εξυγίανσης των “κίτρινων”, η οποία όμως θα προέλθει βασικά και κυρίως από την συμφωνία με το Δημόσιο, που αφορά το 40% των συνολικών χρεών.
Αναλυτικά, δήλωσε τα εξής:
Αρχικά, τόνισε: “Ανοίγει ο δρόμος της εξυγίανσης με την δεκτή αίτηση της υπαγωγής μας στο άρθρο 99. Έχουμε 2 μήνες να παρουσίασουμε ενώπιον του δικαστηρίου, συμφωνίες με το 60% των πιστωτών και το το Δημόσιο για το 40% που αφορά τα χρέη προς αυτόν.
Για εμάς, το νομικό τιμ, η εξυγίανση θα έρθει μέσα από τη συμφωνία με το Κράτος. Και αισιοδοξούμε γι’ αυτό, διότι το Δημόσιο με τη στάση του έχει δείξει πως δε θα σταθεί εμπόδιο και θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Κι αυτό διότι, εκτιμούμε πως εφόσον δεν παρέστη σε καμία δικαστική “μάχη” που είχε ένομμο συμφέρον, δεν έστειλε νομικό εκπρόσωπο ποτέ να διεκδικήσει κάτι, δε θα είναι εμπόδιο αλλά θα πρέπει να συνάψουμε συμφωνία μαζί του”.
Για το αν οι εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου μπορούν να υποθηκευτούν: “Από όσο γνωρίζω, παρ’ ότι ο κ. Σκόρδας μπορεί να έχει πει πως έβαλε -ή θα βάλει- υποθήκη το Ρύσιο, δεν μπορεί να συμβεί τουλάχιστον για το επόμενο δίμηνο”.
Για τη συνάντηση με τον κ. Σκόρδα και την απονομή συγχαρητηρίων για αυτή την επιτυχία: “Προσωπικά, ναι. Μου έδωσε συγχαρητήρια. Δε θέλω να πούμε πολλά για το τι ειπώθηκε με τον κ. Σκόρδα. Θα πρέπει να του αποδώσουμε τα εύσημα πάντως για την ιδέα του άρθρουθ 99, που είχε “ρίξει” αυτή την ιδέα. Για το πως θα πορευτούμε από ‘δω και πέρα, θα αποφασιστεί το μεσημέρι. Για εμάς, ως νομικό τιμ, η εξυγίανση ξαναλέω περνάει μέσα από τη ρύθμιση και την συμφωνία με το Δημόσιο”.
Για το αν υπάρχει κίνδυνος να καταγγείλουν τον Άρη για προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια: “Πέρα από αυτά που αναφέρονται στο εμπορικό νόμο και είναι πάνω από κάθε εσωτερική ομοσπονδία και δη της ΕΠΟ, πέρα από το τι ίδια η ΕΠΟ δεν έχει δείξει διάθεση ώστε να “κυνηγήσει” το θέμα, έχουμε και γνωματεύσεις πολλών νομικών και άλλων ειδικών. Όπως κι αν έχει, και να κατηγορήσουν τελικώς τον Άρη για την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια, εμείς είμαστε να το αντιμετωπίσουμε με μεγάλο όπλο την ύπαρξη απόφασης πολυμελούς δικαστηρίου με γνώμονα το νομικό δίκαιο και πιο συγκεκριμένα τον εμπορικό νόμο”.
Για τη συμφωνία με την όποια διοίκηση προκύψει για χάραξη κοινού δρόμου ως προς την συνέχεια της μάχης για το 99 αλλά και την επικύρωση της αίτησης από την διοίκηση Ζαμπέτα-Αθανασιάδη: “Μετά και την αγωνιστική σωτηρία της ομάδας, η οποία έμπαινε σε κίνδυνο από κατηγορίες και προσφυγές διάφορων παικτών για οφειλόμενα αλλά τις υπερνικούσαμε, θα πρέπει να χαράξουμε με την εκάστοτε διοίκηση που θα προκύψει έναν κοινό δρόμο, καθώς εμείς δεν είμαστε θεσμικοί φορείς, η διοίκηση θα αποφασίσει και θα ορίσει. Εμείς δίνουμε κάποιες κατευθύνσεις αλλά ως εκεί. Η συμφωνία και η επικύρωση της αίτησης για υπαγωγή στο άρθρο 99 έγινε από τη διοίκηση των κ. Αθανασιάδη-Ζαμπέτα και συνεχίστηκε από την διοίκηση του κ. Ψηφίδη. Κάναμε συχνές συναντήσεις με όλους τους φορείς, με το Δ.Σ. της Λέσχης ή κάποια μέλη του, κάποιες φορές συμμετείχε και ο Α.Σ. διά του προέδρου του”.
Τέλος, είπε: “Το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να μπουν λεφτά στην ομάδα από δω και μπρος, 5 εκ. ευρό όπως έχει προκηρυχθεί από την Α.Μ.Κ. Εκτός από τα διαρκείας, δε ξέρω άλλη πηγή εσόδων”.
  Πηγή: arenafm.gr

Νέα εποχή στον Πανσερραϊκό!!

Ο Λάζαρος Θεοδωρίδης εξέδωσε ανακοίνωση και έκανε λόγο για έναρξη περιόδου εξυγίανσης.
Χωρίς να κατονομάζει τον επιχειρηματία, ο οποίος αναλαμβάνει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ, ο Λάζαρος Θεοδωρίδης εξέδωσε ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για νέο συναίτερο στον Πανσερραϊκό και στόχο τη δημιουργία γηπέδου και την ενδυνάμωση των ακαδημιών.
Στην ανακοίνωσή του ο Θεοδωρίδης αναφέρει:
«Με σκοπό την πλήρη διαφάνεια και την ορθή ενημέρωση των οπαδών και φιλάθλων της ομάδας μας, που αγαπούν και ενδιαφέρονται για τον Πανσερραϊκό, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως ο σύλλογός μας θα καταφέρει να βγει ζωντανός και δυνατότερος μέσα από την δύσκολη περίοδο που διανύει. Η δυναμική του συλλόγου που πηγάζει από την ιστορία του και τον λαό του, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις και με βοήθησαν ώστε να προσεγγίσω τον νέο μου συνέταιρο, ο οποίος θα με βοηθήσει στο δύσκολο έργο της ισχυροποίησης της ομάδας.
Καλείται όλη η Πανσερραϊκή οικογένεια, η σημερινή διοίκηση μαζί με το τεχνικό επιτελείο, τους αθλητές, τους παλαίμαχους και τους οργανωμένους οπαδούς μας, να συνεργαστούν ομαδικά, με μοναδικό σκοπό το καλό του Πανσερραϊκού.
Ξεκινάει άμεσα η διαδικασία εξυγίανσης της ομάδας και της αποκατάστασης των εκκρεμών χρηματοοικονομικών θεμάτων, υπό την εποπτεία του από κοινού επιλεγμένου εμπειρογνώμονα κυρίου Γιορντάμη Ε. και των συνεργατών του, ώστε όλοι μαζί να διαφυλάξουμε την ιστορία και το μέλλον του συλλόγου.
Μόνο το οικογενειακό κλίμα αμοιβαίας συνεργασίας θα μας επιτρέψει να πετύχουμε την άμεση εξυγίανση και σταθερότητα. Το πλάνο της εξυγίανσης και ισχυροποίησης της ομάδας συμπεριλαμβάνει την δημιουργία υποδομών που θα φέρουν τον Σερραϊκό κόσμο πιο κοντά στον Πανσερραϊκό και τον αθλητισμό και θα προσφέρουν υπηρεσίες σε όλο το κοινωνικό σύνολο. Μέσα στα σχέδια είναι μεταξύ άλλων η επαναδραστηριοποίηση της δημιουργίας του νέου γηπέδου του Πανσερραϊκού και η ενδυνάμωση των ακαδημιών μας.
Με εκτίμηση,
Λάζαρος Θεοδωρίδης»

Θέλει Φορτούνη-Επιστρέφει ο Μαλεζάς!!

Η επαναγορά του Στέλιου Μαλεζά από την Φορτούνα Ντίσελντορφ είναι ένα ενδεχόμενο που εξετάζουν σοβαρά στον ΠΑΟΚ. Οι πληροφορίες του Arenafm.gr αναφέρουν ότι ο 28χρονος διεθνής στόπερ είναι θετικός σε μια τέτοια εξέλιξη, αν και θα ήθελε κάποιο χρόνο για να τσεκάρει και τις προοπτικές παραμονής του στη Μπουντεσλίγκα με την φανέλα άλλης ομάδας.
Πέρυσι υπέγραψε συμβόλαιο δυο ετών στη Φορτούνα, αλλά με ειδικό όρο που προέβλεπε ότι σε περίπτωση υποβιβασμού της Γερμανικής ομάδας θα είχε το δικαίωμα να μείνει ελεύθερος εάν καταβάλλει ρήτρα ύψους 500.000 ευρώ. Όσο δηλαδή τον πούλησε και ο ΠΑΟΚ πέρυσι το καλοκαίρι. Ο ΠΑΟΚ ψάχνει για στόπερ και ο Μαλεζάς σε κάθε περίπτωση είναι ένας από τους υποψήφιους στόχους.
Στο στόχαστρο και ο Φορτούνης
Ο Κώστας Φορτούνης έχει βρεθεί και στο παρελθόν στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ, πριν καταλήξει το 2010 από τα Τρίκαλα στον Αστέρα Τρίπολης. Ο 21χρονος διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός έχει φέτος συνολικά 31 συμμετοχές στην Καϊζερσλάουτερν, θεωρείται ανερχόμενο αστέρι και κοστολογείται από την Γερμανική ομάδα κοντά στα 3 εκατ. ευρώ.
Μέσα στο μεταγραφικό σχεδιασμό του ΠΑΟΚ είναι και η αγορά νέου Έλληνα ποδοσφαιριστή του εξωτερικού με μεταπωλητική αξία και ο Φορτούνης είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση. Η υλοποίηση, όμως, μιας τέτοιας μεταγραφής είναι δύσκολη, γιατί είναι ακριβό το αντίτιμο αγοράς του, συν του ότι αποτελεί στόχο Γερμανικών συλλόγων.
  Πηγή: arenafm.gr

Πήρε αναβολή η εκδίκαση της προσφυγής του Δώνη!!

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της προσφυγή που κατέθεσε ο Γιώργος Δώνης κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα η υπόθεση ήταν να εκδικαστεί σήμερα, παρόλα αυτά όμως ο δικέφαλος ζήτησε την αναβολή της εκδίκασης η οποία έγινε δεκτή από το δικαστήριο.

Νέα ημερομηνία δεν έχει ορισθεί για το πότε θα γίνει η εκδίκαση, το πιο πιθανό πάντως είναι να γίνει την επόμενη ή την μεθεπόμενη εβδομάδα.  Πηγή: metrosport.gr

Βαθιά το χέρι στην τσέπη!!

Πριν από μερικές μέρες στην Τούμπα έγινε μια σύσκεψη κορυφής ανάμεσα στον Τσιστιακόφ τον Ζαγοράκη και τον Βρύζα και ακολούθησε μια ακόμη με την Μαρία Γκοντσάρεβα και τον Άλκη Μαυροφρύδη. Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν είναι και το πώς θα κυμανθεί το μπάτζετ της νέας περιόδου με εντολή Σαββίδη. Πέρσι για την πρώτη ομάδα το μπάτζετ πλησίαζε τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ. Φέτος αυτό θα διπλασιαστεί αλλά υπάρχει η προοπτική να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να μπει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η ουσία είναι μια: η περίοδος των ισχών αγελάδων πέρασε χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Σαββίδης είναι έτοιμος να σπαταλήσει χρήματα δεξιά και αριστερά. Άλλωστε γι? αυτό το λόγο στην ΠΑΕ είναι πολύ προσεκτικοί στις επιλογές τους τόσο για το θέμα του προπονητή όσο και για εκείνο των ποδοσφαιριστών που θα έρθουν στην Τούμπα για να ενισχύσουν την ομάδα. Γνωρίζουν όμως πλέον πως το καθαρό ποσό είναι τα 13 εκατομμύρια ευρώ και σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα χρήματα που θα επενδυθούν στα τμήματα υποδομής.

Με τον Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο έγινε μια πρώτη κουβέντα προχθές και θα ακολουθήσουν και άλλες. Συνολικά το μπάτζετ για το ποδοσφαιρικό τμήμα (πρώτη ομάδα και τμήματα υποδομής) θα αγγίξει τα 25 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τους φόρους. Πόσα χρήματα όμως είναι διατεθειμένος να δαπανήσει για τον προπονητή ο Ιβάν Σαββίδης. Οι πληροφορίες θέλουν να έχει δώσει οδηγίες σε Ζαγοράκη Τσιστιακόφ και Βρύζα για ένα ποσό που θα αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ και σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η αμοιβή των συνεργατών του νέου τεχνικού. Πηγή: metrosport.gr

Καταρχήν συμφωνία με Βιτόλο – Τοτσέ!!

Όταν ο Γιάννης Αναστασίου ανέλαβε τον Παναθηναϊκό, είχε λάβει τα πρώτα μηνύματα από την διοίκηση σχετικά με τους παίκτες στους οποίους θα μπορούσε να υπολογίζει και σε αυτούς που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έπρεπε να υπολογίζει για την επόμενη σεζόν.

Σε αυτή την δεύτερη κατηγορία ανήκαν όπως φάνηκε εξαρχής τόσο ο Τοτσέ, όσο και ο Βίκτορ Βιτόλο. Οι δύο Ισπανοί ήταν εξαρχής αρνητικοί στο ενδεχόμενο μείωσης των συμβολαίων τους, στον βαθμό μάλιστα που ήθελε ο Παναθηναϊκός και υπολογιζόταν κοντά στο 50%. Φαίνεται όμως πως τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αλλαγή στα δεδομένα. Ο Βιτόλο και ο Τοτσέ, βλέποντας προφανώς πως υπάρχουν πολλές δυσκολίες και στην πατρίδα τους και ότι τέτοια συμβόλαια που έχουν στο «τριφύλλι» μάλλον δύσκολα θα ξαναβρούνε, το σκέφτηκαν και αποφάσισαν να αποδεχθούν την πρόταση του Παναθηναϊκού. Κάτι τέτοιο, πιθανότατα θα επιβεβαιωθεί εντός των ημερών, με τις πιθανότητες να είναι πια υπέρ της παραμονής τους.

Στους «πράσινους» περιμένουν και την οριστική απάντηση του Λουτσιάνο Φιγκερόα, στην πρόταση που του έγινε για παραμονή επίσης με λιγότερα χρήματα και με ειδικούς όρους πληρωμών, βάσει συμμετοχών. Παράλληλα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναμένεται να επεκτείνει τα συμβόλαια των Τριανταφυλλόπουλου και Λαγού, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη που υπάρχει προς το πρόσωπο τους.

Αποχωρεί οριστικά ο Βγενόπουλος

Το άσχημο μαντάτο πάντως για τον Παναθηναϊκό, είναι ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν φαίνεται διατεθειμένος να συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και επί της ουσίας με την κίνηση του αυτή, εξωτερικεύει και επίσημα την πρόθεση αποχώρησης του από τα διοικητικά του «τριφυλλιού» μη έχοντας πια ούτε οικονομική συνεισφορά.  Πηγή: metrosport.gr

«Κόβεται» ο Τάτος, ψάχνεται για Μισίμοβιτς!!

Από την στιγμή που παύτηκε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς και ο Ολυμπιακός πορεύεται πια δίχως τεχνικό διευθυντή, είναι ξεκάθαρη η πρόθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη να αφήσει εν λευκώ την ομάδα στον Μίτσελ, τον οποίο εμπιστεύεται και ο οποίος θα κάνει τις επιλογές για το ρόστερ του Ολυμπιακού.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει κάνει αρκετές επαφές και είναι φανερό ότι ψάχνει ποδοσφαιριστές σε αρκετές θέσεις, δείγμα της πρόθεσης του να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ της ομάδας και τους παίκτες που θα απαρτίζουν την ενδεκάδα. Αυτό που προκύπτει από τις σκέψεις του κ. Μίτσελ, είναι ότι πολύ δύσκολα θα επιστρέψουν στους Ολυμπιακό παίκτες που αγωνιζόταν ως δανεικοί σε άλλες ομάδες.

Ο Ανδρέας Τάτος για παράδειγμα που ήταν επικρατέστερος για επιστροφή, δεν φαίνεται ότι υπολογίζεται ενώ είναι ξεκάθαρο αυτό και για παίκτες όπως ο Διαμαντάκος ή ο Ζαραδούκας. Ανάλογη εξέλιξη πάντως μπορεί να υπάρχει και με τον Ντε Βινσέντι που μόλις αποκτήθηκε ενώ αντίθετα ο Μίτσελ έχει εκφραστεί με πολύ κολακευτικά λόγια τον Ολαϊτάν τον οποίο θέλει κανονικά στο «λιμάνι».

Όπου ακούγεται ήδη έντονα το όνομα του Μισίμοβιτς, του Βόσνιου, που βγάζει πια το… παντεσπάνι του στο Κινέζικο πρωτάθλημα, έχοντας όμως μεγάλη εμπειρία από την «Μπουντεσλίγκα». Ο Μισίμοβιτς θα μπορούσε να είναι αναμφίβολα μία πολύ καλή λύση στα χαφ, με τον Μίτσελ να αποφασίζει εντός των ημερών και για την παραμονή ή όχι του Τάσου Παπάζογλου.
 Πηγή: metrosport.gr

Στον δρόμο της αποχώρησης ο Λουσέρο!

Ήταν ξεκάθαρο πως για τον Πανθρακικό, η υπόθεση παραμονής του μεγαλύτερου κομματιού του ρόστερ, δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση.

Κι αυτό γιατί τα συμβόλαια πολλών ποδοσφαιριστών ολοκληρώνονται και κατά συνέπεια θα έπρεπε να έρθουν σε συμφωνία με αρκετούς, πράγμα όχι και τόσο εύκολο, από την στιγμή που δεν υπάρχει η πρόθεση αυξήσεων, αλλά πιθανώς και το αντίθετο. Με τον Μουνάφο τα πράγματα είναι ήδη δύσκολα, όπως σημειώναμε και στο χθεσινό φύλλο, όμως δεν είναι ο μοναδικός που βλέπει προς τον δρόμο της εξόδου.

Ο Άντριαν Όσκαρ Λουσέρο, έχει επίσης έρθει σε μία πρώτη επαφή με τους ανθρώπους του Πανθρακικού και όπως τουλάχιστον φάνηκε από τις πρώτες αυτές συνομιλίες, δεν υπάρχει ιδιαίτερη προσέγγιση, με τον Αργεντίνο να έχει στο μυαλό του και κάποιες άλλες ομάδες. Ο Λουσέρο, φερόταν να βρίσκεται στο στόχαστρο του Ατρόμητου, μέχρι και πριν λίγο καιρό, όμως σε γενικές γραμμές, αφήνει να διαρρεύσει πως θέλει να δοκιμάσει μία διαφορετική πρόκληση στην καριέρα του, μετά από παρουσία μίας σεζόν στην ομάδα του Πανθρακικού. Αναμφίβολα θα είναι πλήγμα και μία δική του πιθανή αποχώρηση, με την διοίκηση του Πανθρακικού να έχει βεβαίως καθοριστικές επαφές με τους ποδοσφαιριστές και τις επόμενες ημέρες, όταν και θα κληθούν να μιλήσουν ποδοσφαιριστές, όπως ο Μακρυδημήτρης ή ο Μπαϊκαρά που επίσης υπολογίζονται για την επόμενη χρονιά.

Θετική διάθεση από τον Λαδάκη

Από την άλλη πλευρά πάντως, υπάρχουν και οι παίκτες που χωρίς καν να έχουν μπει σε αναλυτικές συζητήσεις με την διοίκηση του Πανθρακικού, δείχνουν την διάθεση να παραμείνουν στην ομάδα. Ο Αντώνης Λαδάκης είναι ένα τέτοιο παράδειγμα, καθώς μετά από αρκετά χρόνια πια στην ομάδα της Κομοτηνής, δείχνει πως είναι ικανοποιημένος και δύσκολα θα αναζητήσει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Με την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα υπάρξει και η οικονομική συμφωνία με τον έμπειρο μέσο.

«Χτενίζει» την ελληνική αγορά ο Μάντζιος

Στο μεταξύ, ο Άκης Μάντζιος, περιμένει από την μία πλευρά τις εξελίξεις με τις ανανεώσεις των συμβολαίων, όμως από την άλλη έχει κατά νου και τις μεταγραφές, αφού υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θα είναι ελεύθεροι και είναι πολύ πιθανό να απασχολήσουν τον Πανθρακικό. Ήδη, ο Έλληνας τεχνικός «χτενίζει» την ελληνική αγορά και είναι πολύ πιθανό να υπάρξει από την δική του πλευρά μία λίστα με ποδοσφαιριστές που έχουν την εμπειρία της Super League και θα εισηγηθεί να αποκτηθούν. Παράλληλα, μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει και το θέμα της απόκτησης ή όχι του Ολλανδού Χέφντρααντ που άφησε καλές εντυπώσεις στα δύο φιλικά παιχνίδια που αγωνίστηκε.  Πηγή: metrosport.gr

Θέλει Γουνδουλάκη και Μενδρινό!!

Καλοί και εξελίξιμοι αναμφίβολα οι νέοι ποδοσφαιριστές, όμως ο Πανιώνιος όπως είναι λογικό, θέλει και την εμπειρία στο ρόστερ και για τον λόγο αυτό επιθυμεί την παραμονή κάποιων έμπειρων παικτών που βοήθησαν την φετινή χρονιά.

Ο Φανούρης Γουνδουλάκης και ο Κώστας Μενδρινός αναμένεται να συζητήσουν εντός της εβδομάδας την προοπτική συνέχισης της συνεργασίας με τους Νεοσμυρνιώτες, θέλοντας πάντως να πάρουν διαβεβαιώσεις για την οικονομική συνέπεια, στην οποία υπήρχε μεγάλο πρόβλημα την φετινή σεζόν. Μία πρώτη συμφωνία φαίνεται ότι υπάρχει με τον Λεωνίδα Καμπάνταη ενώ ο Πανιώνιος θα προσπαθήσει να διατηρήσει στο ρόστερ του και τον πρώτο του σκόρερ, Χρήστο Αραβίδη. Πηγή: metrosport.gr

Είπε το «ναι» στον Πλατανιά ο Μπέλιτς!!

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που υπέγραψαν πριν μερικούς μήνες στον Πλατανιά Χανίων, ο Νίκολα Μπέλιτς, φαίνεται ότι έπεισε τους ανθρώπους της ομάδας και κυρίως τον Άγγελο Αναστασιάδη ότι αξίζει να βρίσκεται στον σύλλογο και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Στον Μπέλιτς έγινε πρόταση για ανανέωση συνεργασίας, την οποία ο Σέρβος αποδέχθηκε και κατά συνέπεια «κλείδωσε» η δική του παραμονή στην ομάδα των Χανίων.

Ένας από τους παίκτες που επίσης συζήτησε με τους διοικούντες του Πλατανιά και φαίνεται ότι υπάρχει διάθεση παραμονής, είναι ο Πέτρος Κανακούδης που έκανε μία αρκετά καλή σεζόν και υπολογίζεται κανονικά από τον Άγγελο Αναστασιάδη. Πάντως, η απάντηση του Κανακούδη δεν φαίνεται ότι θα έρθει άμεσα, καθώς ο 28χρονος αμυντικός, θέλει να εξετάσει και κάποιες ακόμη προτάσεις που θα έρθει στα χέρια του.

Στο μεταξύ, ο Ζέλικο Κάλαϊτζιτς που δεν υπολογίζεται από τον κ. Αναστασιάδη, δεν έχει λύσει ακόμη το συμβόλαιο του, καθώς οι δύο πλευρές δεν τα έχουν βρει στο ποσό της αποζημίωσης, με τον Κάλαϊτζιτς να έχει υπογράψει επέκταση συνεργασίας στα μέσα της χρονιάς και κατά συνέπεια να απαιτεί τώρα ένα σημαντικό ποσό. Εντός των ημερών, αναμένεται και η οριστική απάντηση του Άγγελου Αναστασιάδη στην διοίκηση του Πλατανιά, που ελπίζει βάσιμα στην παραμονή του στον πάγκο, χωρίς όμως να είναι κάτι δεδομένο αυτή την στιγμή.  Πηγή: metrosport.gr

Θέλει και τον Καφέ στην Ένωση!

Ένας πρώην πλέον παίκτης της Βέροιας, μπορεί να… ξαναγίνει παίκτης της ΑΕΚ.

Ο Παντελής Καφές που έμοιαζε να έχει στις σκέψεις του ακόμη και την απόσυρση από το ποδόσφαιρο, καθώς είχε αποχωρήσει στα μέσα της περιόδου από την «Βασίλισσα» φαίνεται πως έχει δεχθεί ήδη μία κρούση, ώστε να υποστηρίξει το νέο πρότζεκτ που ετοιμάζει για την ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ενισχύοντας την Ένωση την επόμενη τουλάχιστον σεζόν που θα βρίσκεται στην Football League 2.

Ο έμπειρος μέσος είναι αρχικά θετικός, όμως ακόμη το όλο ζήτημα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Στο μεταξύ, ο κ. Μελισσανίδης φαίνεται πως θέλει να έχουν ενεργό ρόλο οι οπαδοί της ομάδας στην ανέγερση του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς υπάρχει σκέψη να γράφουν το όνομα τους σε κάθε… τούβλο του γηπέδου και έναντι ενός αντιτίμου να το βλέπουν για πάντα στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Πηγή: metrosport.gr

Μέσα στην εβδομάδα ξεκαθάρισμα με όλους!!

Ένας μήνας έχει περάσει περίπου από την στιγμή που ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα και στην Βέροια υπάρχει νηνεμία. Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης ολοκλήρωσε… τον κύκλο του στην ομάδα, που πορεύεται ακόμη χωρίς νέο προπονητή και προς το παρόν μετράει απλώς απώλειες σε ότι αφορά το έμψυχο υλικό της.

Ο Μάικλ Ολαϊτάν ήταν γνωστό πως θα κατηφορίσει στον Πειραιά, ο Μοκάκε δεν υπολογιζόταν για την επόμενη σεζόν, ο Κόστλι έχασε κάθε ελπίδα παραμονής, ενώ και με τον Λόπεζ η κατάσταση οδηγείται στα άκρα, την ώρα που δεν υπήρχε καν σκέψη ανανέωσης για τον Σήφη Δασκαλάκη και φεύγει και ο Καλογέρης.

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει στις προθέσεις του να πάρει προπονητή, πριν κλείσει τα θέματα των ανανεώσεων και πιθανώς πριν ολοκληρώσει και κάποιες μεταγραφές.

Κι επειδή ήδη κοντεύει να εξελιχθεί σε σήριαλ το θέμα των ανανεώσεων, φαίνεται αποφασισμένος να κλείσει όλα τα ζητήματα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ώστε να γνωρίζει με ποίους θα πορεύεται και σε ποίους θα μπορεί να υπολογίζει.

Πρώτα οι Καλί, Ορέστες και Μπάρμπας

Οι πρώτες επαφές έχουν ήδη γίνει, αλλά συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί. Για την Βέροια το ζητούμενο είναι να διατηρήσει τον βασικό της κορμό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Καλί και ο Ορέστες θα είναι οι πρώτοι που θα κληθούν να τελειώσουν με τις συζητήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει, με τον ιδιοκτήτη της ομάδας να ζητάει άμεση απάντηση. Με τον Ορέστες φάνηκε αρχικά να υπάρχει μία οικονομική διαφορά, ενώ σε ότι αφορά τον Καλί, φαίνεται πως τον έχουν πλησιάσει και άλλες ομάδες και αυτό τον έχει βάλει σε σκέψεις. Μάλλον ευκολότερα θα είναι τα πράγματα για τον Μπάρμπα, που έχει την διάθεση παραμονής, ενώ η Βέροια θα αποφασίσει και για τον Ηλία Ιωάννου.

Είναι πάντως προφανές, ότι η αρχή θα γίνει από την αμυντική γραμμή με ότι αυτό συνεπάγεται για το «χτίσιμο» της ομάδας της επόμενης χρονιάς, που είναι δεδομένο ότι πρέπει να έχει σημαντική ενίσχυση μεσοεπιθετικά.  Πηγή: metrosport.gr

Τίμησε το παρελθόν του!!

Ως σύλλογος που έχει ταυτίσει την ύπαρξη με το ποντιακό στοιχείο, αφού «γεννήθηκε» από Πόντιους πρόσφυγες το 1926, δε θα μπορούσε παρά να μην τιμήσει τις ρίζες του τη χθεσινή ημέρα.

Ως γνωστόν, η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που τιμάται η μνήμη των 353.000 θυμάτων της ποντιακής γενοκτονίας από το κεμαλικό καθεστώς την περίοδο 1913-1919.

Έτσι και χθες, ο Απόλλων Καλαμαριάς τίμησε τις ρίζες του και το παρελθόν του, με αντιπροσωπευτική παρουσία στις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Αγίας Σοφίας χθες το απόγευμα.

Παρών ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Αχιλλέας Χαραλαμπίδης, αλλά και μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ και του ερασιτέχνη, όπως και πολλοί φίλοι της ομάδας.

Ο Απόλλων θα δείξει ότι τιμάει τις ρίζες του για ακόμη μια φορά και την ερχόμενη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή, όταν και αναμένεται να μεταβεί στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, όπως άλλωστε πραγματοποιεί τουλάχιστον τρεις φορές τον χρόνο.

Εβδομάδα συναντήσεων και αποφάσεων

Στον Απόλλωνα από σήμερα ξεκινάει μία σημαντική εβδομάδα για τη νέα χρονιά, αφού θα αρχίσουν οι επαφές του προέδρου, Αχιλλέα Χαραλαμπίδη για να ζητήσει στήριξη εν όψει της νέας σεζόν στη Φούτμπολ Λιγκ. Είναι γνωστό πως τα έσοδα στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι περί τις 200.000 ευρώ, αλλά χρειάζονται αρκετά ακόμη (περίπου τα διπλάσια) για να δημιουργηθεί ένα μπάτζετ ομάδας με πρωταγωνιστικές βλέψεις.

Τα χρήματα αυτά μπορούν να αναζητηθούν είτε μέσω χορηγιών, είτε μέσα διαρκείας και προς αυτή την κατεύθυνση σημαντική θα είναι και η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΟΕ, Γιώργο Παρχαρίδη. Από τον Απόλλωνα θα ζητηθεί έμπρακτη συμπαράσταση, τόσο στο θέμα της διαμεσολάβησης με επιχειρηματίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, όσο και στα διαρκείας, αφού στην ΠΟΕ υπάγονται εκατοντάδες ποντιακού σύλλογοι.

Τρισάγιο για Περγαμηνέλη

Από τη διοίκηση του Απόλλωνα πάρθηκε η απόφαση την ερχόμενη Τετάρτη να ψαλεί τρισάγιο στο μνήμα του Αλέκου Περγαμηνέλη στα κοιμητήρια ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τον άνθρωπο που ταύτισε την ζωή του με τον Απόλλωνα και αποτέλεσε μέχρι και πέρυσι μέλος του τεχνικού τιμ της ομάδας, ως προπονητής τερματοφυλάκων.  Πηγή: metrosport.gr

Όσο κερδίζουν, ελπίζουν οι Σερραίοι!!

Όσοι επέλεξαν να περάσουν το χθεσινό τους απόγευμα στο «Ανθή Καραγιάννη» ήταν αναμφίβολα προετοιμασμένοι πως δεν θα δούνε και φοβερό θέαμα.

Βέβαια από δύο ομάδες που ουσιαστικά έχουν χάσει τους στόχους τους, πιθανώς θα μπορούσαν να περιμένουν κάτι καλύτερο. Άγχος δεν υπήρχε, διάθεση αντίθετα υπήρχε, αλλά το αποτέλεσμα ευνόησε μόνο έναν. Τον Πανσερραϊκό, που διατήρησε τις όποιες ελπίδες του για τα play-off καθώς αξιοποίησε την ανωτερότητα του κατά διαστήματα. Το ματς δεν παρουσίαζε σχεδόν τίποτα αξιόλογο. Ένα φάουλ που εκτέλεσε ο Σίμιτς, δεν ανησύχησε τον Σουλογάνη που είδε την μπάλα να περνάει ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Πέναλτι και… γκολ

Ήταν φανερό πως μία στημένη μπάλα θα έδινε πιθανότατα την μεγαλύτερη ευκαιρία σε κάποια από τις δύο ομάδες να ανοίξει το σκορ. Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Καλαγκάνης ανέτρεψε τον Μπονέρη μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή Κατσικογιάννη να υποδεικνύει πέναλτι. Ο Σίμιτς ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ για τους Σερραίους που αξιοποιούσαν κάπως έτσι την διάθεση που είχαν τουλάχιστον να παίξουν κάπως πιο επιθετικά. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν έγινε κάτι αξιόλογο, με το 0-1 να διατηρείται.

«Κυνήγησε» αλλά με προσοχή το δεύτερο

Η εικόνα του ματς δεν διαφοροποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Πανσερραϊκός έμοιαζε πιο συγκροτημένος στο γήπεδο και έχοντας το αποτέλεσμα στα χέρια του, προσπάθησε να διαχειριστεί με προσοχή την κατάσταση. Να κρατήσει δηλαδή το 0-1 και να «κυνηγήσει» το δεύτερο γκολ, αν βεβαίως ήταν εφικτό. Στο 64΄ ο Κόντος έχασε καλή ευκαιρία με το σουτ να καταλήγει λίγο άουτ, ενώ ο Σουλογάνης μπλόκαρε το σουτ του Τσαούση δέκα λεπτά μετά. Η Καβάλα δεν έβρισκε διαδρόμους και απείλησε μόνο με ένα «στημένο» όταν μετά από ωραία κομπίνα, ο Πάτο βγήκε να σουτάρει δυνατά, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Πανσερραϊκό να παίρνει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, οι οποίοι σε σχέση και με κάποια άλλα αποτελέσματα, τον κρατούν ζωντανό στην μάχη των play-off, με τους Σερραίους βεβαίως όσο κερδίζουν να έχουν την ελπίδα ότι θα διεκδικήσουν την άνοδο τους στην Super League. Οι συνθέσεις:

ΚΑΒΑΛΑ (Γιώργος Μαραντάς): Σουλογάνης, Καλαγκάνης, Ντουτσαρίδης (41' Μαραγκός), Ρεβυθόπουλος, Πλιάγκας, Κάργας, Τριποτσέρης, Χλωρός, Ντόμι (55' Πάτο), Παπαδόπουλος (76' Μπρατσιάνι), Ντόσης.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ράνιτς (91' Κασσέρης), Σίμιτς (94' Καρασαλίδης), Τοντόροφ, Κόντος, Μπονέρης (73' Γιαννόπουλος), Μπριλάκης, Παρασκευαΐδης, Κ. Τριανταφύλλου, Τσαούσης, Τσιμίκας.  Πηγή: metrosport.gr

Επτά στις επτά νίκες, δεν έκανε κανείς...!

Άλλη μια νίκη. Η έβδομη διαδοχική. Ο Ηρακλής με κύριο χαρακτηριστικό την ωριμότητα και τη σωστή διαχείριση, έχει φτάσει σ' ένα ρεκόρ που δεν έχει κάνει καμία ομάδα στην κατηγορία.

Επτά διαδοχικές νίκες δεν πέτυχε κανείς και είναι εμφανές πως αυτή η εξαιρετική φόρμα στην οποία είναι ο Ημίθεος, του έχει δώσει μεγάλη ώθηση για την επιστροφή στη Super League. Μάλιστα αυτή η νίκη ήταν η τέταρτη συνεχόμενη στα εντός έδρας παιχνίδια του Ημίθεου, μιας και προηγήθηκαν εκείνες κόντρα σε Βύζαντα Μεγάρων, Λάρισας και Πανσερραϊκού!

Στο μεθαυριανό παιχνίδι ο Ηρακλής έχει ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία για μια φανταστική επίδοση. Ο Ημίθεος έχει την δυνατότητα, χωρίς να ηττηθεί στο Πανθεσσαλικό, να ολοκληρώσει έναν ολόκληρο γύρο πρωταθλήματος όσον αφορά στα εκτός έδρας παιχνίδια, αήττητος! Οι "κυανόλευκοι" έχουν... ξεχάσει την πικρή γεύση της ήττας που γεύτηκαν τον Φεβρουάριο (!) στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό.

Ευχάριστα τα... μαντάτα από Αγρίνιο και Βόλο

Στον Ηρακλή είναι ξεκάθαρο-και από τις δηλώσεις προπονητή και ποδοσφαιριστών- πως δεν ασχολούνται με τα αποτελέσματα των υπόλοιπων διεκδικητών της ανόδου, αφού πιστεύουν στις δυνατότητές τους και στην επίτευξη δύο νικών στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις. Πάντως με βάση τα χθεσινά αποτελέσματα υπήρξε ικανοποίηση για την ισοπαλία στο Αγρίνιο μεταξύ Παναιτωλικού και Απόλλωνα Σμύρνης, με τους "κυανοκίτρινους" να μένουν πίσω στη βαθμολογία, ενώ και το ισόπαλο αποτέλεσμα στο Βόλο ανάμεσα στη Νίκη και τη Δόξα Δράμας χαροποίησε αρκετούς φιλάθλους, καθώς οι Θεσσαλοί κινδυνεύουν να μείνουν εκτός πλέι οφ-μια και πλησίασε πολύ ο Πανσερραϊκός- και δε θα εμφανιστούν αδιάφοροι στον τελευταίο τους αγώνα με αντίπαλο τον Εργοτέλη στο Πανθεσσαλικό.

Από σήμερα στην προετοιμασία

Χρόνος δεν υπάρχει. Ο Ηρακλής μπαίνει στην κρισιμότερη εβδομάδα της τελευταίας διετίας! Με τα παιχνίδια κόντρα σε Ολυμπιακό Βόλου και Παναιτωλικό είναι έτοιμος και αποφασισμένος να κλείσει μια και καλή το "μαύρο κεφάλαιο" της (εξαναγκαστικής) παρουσίας του σε χαμηλότερες κατηγορίες. Οι "κυανόλευκοι" θα βρεθούν από σήμερα κανονικά στη Μίκρα για προπόνηση, στις 10:30 το πρωί, όπως έχει καθιερωθεί πια, με αποθεραπεία για όσους αγωνίστηκαν και κανονικούς ρυθμούς για τους υπόλοιπους.  Πηγή: metrosport.gr

Και τώρα πάνε όλοι Βόλο!!

Παλμός, διάθεση και "δίψα" για νίκη, για άνοδο, για επιστροφή. Ένα ακόμη... απολαυστικό "πάρτι", άλλη μια συγκλονιστική συμπαράσταση, άλλη μια νίκη, ακόμη ένα 90λεπτο που πέρασε και διαγράφηκε με χαμόγελα από την αντίστροφη μέτρηση για την αγωνιστική επιστροφή του Ηρακλή, εκεί απ' όπου αποβλήθηκε ετσιθελικά και εξωαγωνιστικά.

Και χθες ο κόσμος στις κερκίδες του Καυτανζόγλειου ήταν απολαυστικός, ξεσπώντας στο δεύτερο μέρος και δείχνοντας την ανυπομονησία του να περάσει θετικά η "μεγάλη εβδομάδα" που ξεκινά από σήμερα, ώστε να επικυρωθεί η επαναφορά του Ηρακλή στη θέση του.

Με τους οργανωμένους και την Αυτόνομη Θύρα 10 μπροστάρηδες και πάλι και όλο το γήπεδο όρθιο ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος να συμμετέχει ενεργά και να αναγκάζει άπαντες να κοιτούν τις κερκίδες αντί για τον αγωνιστικό χώρο (!), ο λαός του Ηρακλή έδωσε ακόμη ένα ρεσιτάλ στην κερκίδα. Άλλο ένα "πάρτι". Το προτελευταίο στο Καυτανζόγλειο, όπου το ραντεβού ανανεώθηκε για την Κυριακή. Υπάρχει όμως ακόμη κι ένα νωρίτερα...

Δεν θα τον αφήσουν μόνο

Το τραγούδησαν και χθες και μάλιστα παρατεταμένα. "Δε θα 'σαι μόνος σου ποτέ Ημίθεε". Κι όπως όλα τα συνθήματα, έτσι κι αυτό, δεν είναι τυχαίο. Θα βρει εφαρμογή σε ακόμη ένα παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός Βόλου ανακοίνωσε ήδη από την... προηγούμενη εβδομάδα πως δεν θα δώσει εισιτήρια στους οπαδούς του Ηρακλή, όμως φαίνεται πως αυτό δε σημαίνει ότι στο Πανθεσσαλικό δεν θα υπάρχει κυανόλευκο χρώμα! Ο ξεσηκωμός στις τάξεις των οπαδών του Ημίθεου είναι ήδη πολύ μεγάλος και αναμένεται να βρεθεί πολύς κόσμος στο Πανθεσσαλικό την Τετάρτη παρ' ότι δεν χορηγήθηκαν εισιτήρια "κυανόλευκους". Το ενδεχόμενο να ανοίξει το πέταλο των φιλοξενούμενων δε μπορεί να αποκλειστεί από τη στιγμή που αναμένεται σημαντική παρουσία οπαδών του Ηρακλή στο Βόλο. Απεναντίας ίσως να αποτελεί την πιο ασφαλή λύση προκειμένου να μην προκύψουν προβλήματα. Η πρόθεση για μετάβαση στο Βόλο πάντως είναι δεδομένη και αναμένεται να γίνει πράξη μεθαύριο το απόγευμα.
 Πηγή: metrosport.gr

H τελευταία... τσίχλα του Σερ Άλεξ προς δημοπράτηση!!

Ένα… κειμήλιο από την προπονητική καριέρα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν οι φίλαθλοι. Στο e-bay τέθηκε προς πώληση ή μάλλον… δημοπράτηση η (φερόμενη ως) τελευταία τσίχλα στην προπονητική καριέρα του Σκωτσέζου προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Χρησιμοποιημένη τσίχλα. Σπάνια. Βρέθηκε στο ?Hawthorns?. Έχει τοποθετηθεί σε ειδική ξύλινη θήκη. Ανεπίσημο προϊόν, που φέρεται να ανήκει στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Μετά από 1.500 παιχνίδια από έντονο μάσημα σαν προπονητής της Μαν. Γιουνάιτεντ, ιδού η τελευταία τσίχλα του Φέργκι. Όλα τα έσοδα θα πάνε στο φιλανθρωπικό ίδρυμα του συλλόγου. Καλή δημοπράτηση», αναφέρει το μήνυμα στο e-bay. Μάλιστα μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας οκτώ άτομα είχαν καταθέσει… προσφορές, με τη μεγαλύτερη να φτάνει τις 28 λίρες. Πηγή: metrosport.gr

Ο Σιδηρόπουλος στην Τρίπολη!!

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος από τον σύνδεσμο Δωδεκανήσου ορίστηκε να διευθύνει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολη την προσεχή Τετάρτη στην Αρκαδία. Βοηθοί στην εν λόγω αναμέτρηση θα είναι οι Αλεξέας και Φραγκιαδάκης. Όσο για το έτερο ματς των πλέι-οφ μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και του Ατρομήτου στους "Ζωσιμάδες", θα διευθύνει ο Σπάθας από τον Πειραιά.

Οι διαιτητές της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ:

ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος (18:15)

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιώς)

Βοηθοί: Σωτηρόπουλος, Κοντιζάς, Κύζας


Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ (20:30)

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Αλεξέας, Φραγκιαδάκης, Αρετόπουλος

Είναι ήδη κερδισμένος!!

Η φετινή χρονιά για τον Άρη ήταν δύσκολη από πολλές απόψεις, όμως με την κατάκτηση της 6ης θέσης έστω και στην… τελευταία στροφή του πρωταθλήματος, ο στόχος επετεύχθη και ουσιαστικά είναι… κερδισμένος, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των πλέι οφ κόντρα στον Πανιώνιο.

Οι «κίτρινοι» είχαν προβλήματα από την αρχή με τον αποκλεισμό από την Κηφισιά στο Κύπελλο και την αλλαγή προπονητή, με τον Αγγέλου να αντικαθιστά τον Αλεξανδρή και με το ρόστερ «γυμνό» από ξένους παίκτες μιας και δεν επετράπη η απόκτηση των Αούτερμπριτζ, Σάιμον και Κόλιμον. Παρά τα άσχημα αποτελέσματα ο Άρης δημιούργησε ένα δυνατό σύνολο και μετά την αποφυγή… περιπετειών για την υπόθεση παραμονή, ο στόχος ήταν η έκτη θέση στην κανονική περίοδο.

Μέσα από αυτή την διαδικασία μέχρι την έκτη θέση, ο Άρης κέρδισε αρκετά. Καταρχήν δύο νεαρούς παίκτες, τον Λευτέρη Μποχωρίδη και τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ ενώ δίπλα τους μπορεί να τοποθετήσει κανείς τους Σπύρο Μούρτο και Τάσο Δήμα. Οι δύο πρώτοι είναι από τις αποκαλύψεις του πρωταθλήματος, με τον Μποχωρίδη να έχει σε 12.5 λεπτά συμμετοχής 3.7 πόντους ενώ ο Βεζένκοφ σε 14.3 λεπτά έχει 4.1 πόντους. Νούμερα που δείχνουν την εμπιστοσύνη της τεχνικής ηγεσίας στους νεαρούς παίκτες. Κέρδος είναι επίσης η συνοχή και η «σκληράδα» που δείχνει η ομάδα, παρά τα προβλήματα και τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν επηρέασαν το αγωνιστικό κομμάτι. Το αντίθετο μάλιστα μιας και υπάρχει συσπείρωση ανάμεσα στους παίκτες όπως φάνηκε και στα τελευταία παιχνίδια με το σερί των τεσσάρων νικών.

Στα κέρδη τοποθετεί κανείς την στήριξη του κόσμου μιας και όσο περνούσε ο καιρός, αυτή αυξάνονταν και σίγουρα αναμένεται μεγάλη προσέλευση και στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Ο φίλαθλος του Άρη έμεινε ικανοποιημένος από το θέαμα και την προσπάθεια, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και το έντονο ελληνικό στοιχείο. Θετική επίσης και η εικόνα της… ελληνικής ομάδας κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Άρης και στον τομέα των μεταγραφών για την επόμενη χρονιά. Πηγή: metrosport.gr

Στη Σίτι, με Πελεγκρίνι ο Πέπε;

Παρά την σιωπή από την πλευρά του, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι είναι ο πιθανότερος διάδοχος του Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο της Σίτι και θέλει να πάρει μαζί του και τον Πέπε.

Στη Σίτι, με Πελεγκρίνι ο Πέπε;
Αυτός μπορεί να το έχει…κρυφό καμάρι, ωστόσο ο κόσμος και βασικά ο αγγλικός Τύπος το διατυμπανίζουν συνέχεια. Ο Χιλιανός κόουτς είναι περίπου βέβαιο, πως θα πάρει τη σκυτάλη από τον Μαντσίνι για τον πάγκο των «σίτιζενς». Ωστόσο έχει αρχίσει ήδη και η παραφιλολογία για το ποιος παίκτης θα ταξιδέψει μαζί του στο Μάντσεστερ, από την Πριμέρα Ντιβιζιόν, για να φορέσουν τα γαλάζια.

Οι Ισπανοί στην προκειμένη περίπτωση, ισχυρίζονται πως ο Πελεγκρίνι θέλει να πάρει μαζί του στην Μάντσεστερ Σίτι, με την διαφορά πως κάτι τέτοιο θα κοστίσει κάτι…παραπάνω στους πολίτες μιας και η Ρεάλ, τον κοστολογεί 25εκ. ευρώ. Για να δούμε αν θα…ξηλωθούν οι «πολίτες» για τον Πέπε!
Πηγή: sport-fm.gr

Η γιορτή του… Σαν Ίκερ!!

Τα γενέθλιά του έχει σήμερα ο Ίκερ Κασίγιας, ο οποίος συμπληρώνει τα 32 του χρόνια και έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση 19 τίτλων.

Τη δική της σημασία έχει η σημερινή ημέρα για την Ρεάλ Μαδρίτης και την εθνική Ισπανίας.

Σαν σήμερα (20 Μαΐου) πριν από 32 χρόνια ήρθε στον κόσμο ο παίκτης που αποτελεί τη… σημαία των «μερένχες» και των «φούριας ρόχας». Μετά από 23χρόνια στη «βασίλισσας» είναι ο αρχηγός της ομάδας και συνεχίζει να πανηγυρίζει τίτλους:

2 Champions League, 2 διηπειρωτικά, 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 5 πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο Ισπανίας και 4 Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Επιπλέον, τιμήθηκε με το βραβείο «Principe de Asturias» για την προσφορά του στον αθλητισμό της Ισπανίας και γενικότερα την εκπροσώπηση της χώρας ανά την υφήλιο.

Το ντεμπούτο του διεθνούς γκολκίπερ ήταν στις 12 Σεπτεμβρίου στο Σαν Μαμές κόντρα στην Μπιλμπάο.

Τη φετινή σεζόν ξεπέρασε τον Σαντιγάνα, περνώντας στην τρίτη θέση των συμμετοχών στην ιστορία της «βασίλισσας» και μπροστά του βρίσκονται ο Ραούλ και ο Σαντσίς με 741 και 709 αγώνες αντίστοιχα.

Όσον αφορά την εθνική Ισπανίας, είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές (143) και ήταν εκ των πρωταγωνιστών για την κατάκτηση του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής και των δύο Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων.




Πηγή: sport-fm.gr

Χιμένεθ: «Δεν το άξιζε η Μπιλμπάο»

Οι δύο αναγκαστικές αλλαγές κόστισαν στη Σαραγόσα, αυτό το παιχνίδι που όπως παραδέχτηκε ο πρώην τεχνικός της «Ένωσης», περιπλέκουν την παραμονή για την ομάδα του

Χιμένεθ: «Δεν το άξιζε η Μπιλμπάο»
Ο Χιμένεθ τόνισε πως οι αναγκαστικές αλλαγές του Μοντανιές και του Βίκτορ Ροντρίγκεθ δεν μπορούσαν να καλυφθούν εκ των έσω, ενώ στάθηκε στο γεγονός πως η ομάδα του μέχρι την στιγμή της ισοφάρισης δεν είχε κινδυνεύσει.

«Απέμεναν δώδεκα λεπτά στο παιχνίδι κι ενώ έχουμε κυριαρχήσει απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά οι δύο υποχρεωτικές αλλαγές των Μοντανιές και Ροντρίγκεθ επιβάρυναν τις πλευρές μας με αποτέλεσμα να χάσουμε το παιχνίδι. Η παραμονή έχει γίνει περίπλοκη τώρα. Δεν θα την εξασφαλίζαμε ούτε αν νικούσαμε σήμερα , αλλά τώρα έχουμε μπλέξει άσχημα. Ήταν άδικο το αποτέλεσμα, η Μπιλμπάο δεν άξιζε να κερδίσει» τόνισε ο Χιμένεθ.
Πηγή: sport-fm.gr

«Τελειώνουν» τον Μουρίνιο!!

Πιθανώς και πριν το τέλος της σεζόν να απομακρυνθεί από τον πάγκο της Ρεάλ ο Ζοσέ Μουρίνιο. Έκτακτο ΔΣ στη «βασίλισσα» σήμερα, που ίσως πορευτεί με υπηρεσιακό προπονητή στα εναπομείναντα δύο ματς.

«Τελειώνουν» τον Μουρίνιο
Άσχημα και πιθανώς πρόωρα φαίνεται πως τελειώνει η προπονητική καριέρα του Ζοσέ Μουρίνιο στη Ρεάλ Μαδρίτης. Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, ο Πορτογάλος προπονητής είναι πολύ πιθανό να απομακρυνθεί από τη θέση του πριν καν ολοκληρωθεί η σεζόν.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτο ΔΣ στις τάξεις της «βασίλισσας» και είναι ορατό το ενδεχόμενο να λυθεί τώρα η συνεργασία με τον Μουρίνιο. Μάλιστα φημολογείται πως στα δύο εναπομείναντα ματς πρωταθλήματος στον πάγκο θα καθίσει ο προπονητής της δεύτερης ομάδας της Ρεάλ, Αλμπέρτο Τορίλ.

Παράλληλα, όλα συνηγορούν σε ότι ο Κάρλο Αντσελότι θα είναι ο διάδοχος του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της Ρεάλ. Πηγή: sport-fm.gr

Το λόγο των play offs!

Ο ΕΣΑΚΕ παρουσίασε το νέο του σήμα για τα ελληνικά play offs.

Το λόγο των play offs
Η κανονική περίοδος τελείωσε, Τρίτη και Τετάρτη αρχίζουν τα play offs και ο ΕΣΑΚΕ παρουσίασε το νέο του σήμα εν όψει της post season.

Οι σπουδαστές Γραφιστικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, υπό την καθοδήγηση των πεπειραμένων καθηγητών τους, δημιούργησαν ένα λογότυπο που αναδεικνύει τη δράση και την ένταση των αγώνων, που οδηγούν στους Τελικούς του Πρωταθλήματος. Πηγή: sport-fm.gr

Γκουίν κι επίσημα στον Παναθηναϊκό!!

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι κι επίσημα ο Αρ Τι Γκουίν, καθώς υπέγραψε το συμβόλαιό του με το «τριφύλλι».

Γκουίν κι επίσημα στον Παναθηναϊκό
«Ο Ρίτσαρντ Τόμας “R.T.” Γκουίν αποτελεί το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού. Ο Αμερικάνος φόργουορντ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με το τριφύλλι».

Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση επισημοποιήθηκε η συνεργασία του Παναθηναϊκού με τον 31χρονο άσο, ο οποίος αφού είχε προσγειωθεί στην Αθήνα λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, πέρασε το πρωί από ιατρικά τεστ και υπέγραψε ως το τέλος της περιόδου.

Ο Γκουίν, που θα κάνει σήμερα την πρώτη του προπόνηση υπό τις οδηγίες του Αργύρη Πεδουλάκη, πιθανώς να κάνει ντεμπούτο την Τετάρτη απέναντι στον Ίκαρο Καλλιθέας για τα play offs.

Την ίδια ώρα, ο Μάρκους Μπανκς οδεύει στην έξοδο, αφού δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση ξένου.Πηγή: sport-fm.gr

Πρωτάθλημα, με έγκλημα!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έχει μία κουβέντα στο sport-fm.gr για το κύπελλο Ελλάδας και το πρωτάθλημα Πορτογαλίας…

Πρωτάθλημα, με έγκλημα!
** Θα ήθελα να ρίξετε μία ματιά σε κάτι που είχα γράψει στην στήλη πριν ακριβώς οκτώ ημέρες. Εδώ.

** Και ρίξτε μία ματιά στο πως η Πόρτο προηγήθηκε χθες και κέρδισε τελικά την Πάσος Φερέϊρα και κατέκτησε έτσι το πορτογαλικό πρωτάθλημα. Προσέξτε, μιλάμε ότι κρίθηκε το πρωτάθλημα, δηλαδή κάποιες δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ κι όχι το…κύπελλο Ελλάδας.

** Η Πόρτο ήθελε μόνο νίκη, διαφορετικά θα το έχανε το πρωτάθλημα από την Μπενφίκα. Και μιλάμε για τέτοιο πέναλτι, που προσωπικά δεν έχω ξαναδεί. Εδώ, από το 01.11, έως το 03.30. Επί 2,5 λεπτά η τηλεόραση έδειχνε τη φάση.

** Και την άφησε ο κόρακας και την αντίπαλο της Πόρτο με 10 παίκτες από το 20’! Τι να κάνουν οι δικοί μας μπροστά σε αυτούς!Πηγή: sport-fm.gr

Παναθηναϊκός από… γρανίτη!!

Τη δεύτερη καλύτερη αμυντική επίδοση όλων των εποχών στην Α1 και κορυφαία στην ιστορία του πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο φετινό πρωτάθλημα.

Παναθηναϊκός από… γρανίτη
Από την αρχή της χρονιάς ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε τονίσει ότι ο νέος Παναθηναϊκός θα αρχίζει από την άμυνα. Και αυτό αποδείχτηκε στην πράξη. Οι «πράσινοι» με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στην Α1 κατέγραψαν την καλύτερη αμυντική επίδοση στην ιστορία τους στο ελληνικό πρωτάθλημα και δεύτερη καλύτερη συνολικά στα χρονικά του ΕΣΑΚΕ.

Συγκεκριμένα, το «τριφύλλι» είχε παθητικό 1.632 πόντους, ήτοι 62,7 κατά μέσο όρο στα 26 παιχνίδια που έδωσαν. Προηγούμενες καλύτερες επιδόσεις τους ήταν οι 63,8 πόντοι από τις σεζόν 1997/98 και 2010/11.

Αυτή είναι και η καλύτερη αμυντική επίδοση στα χρονικά του ΕΣΑΚΕ (από το 1992) μετά από εκείνη της ΑΕΚ, που την περίοδο 1997/98 είχε δεχτεί μόλις έναν πόντο λιγότερο (1.631).

Υπενθυμίζεται πως ο Παναθηναϊκός είχε φέτος και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα, με παθητικό 69,8 πόντους σε 29 αγώνες (καλύτερη άμυνα της Μπαρτσελόνα με 67,2 πόντους σε 31 αγώνες).Πηγή: sport-fm.gr

«ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός είναι μικρές ομάδες...»

Ο τραγουδιστής Αγάθωνας έδωσε... ραδιοφωνικό σόου, δηλώνοντας ως  «ο πιο γνωστός Ολυμπιακός της Θεσσαλονίκης» και «κράζοντας» τις υπόλοιπες ομάδες! Ο ρεμπέτης που με το συγκρότημα «Κόζα Μόστρα» εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision μίλησε στον Sentra FM και κάποια στιγμή η συζήτηση γύρισε στα αθλητικά. Ο Αγάθωνας δήλωσε «πάλι καλά που δεν είμαι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ» και τόνισε ότι δεν θέλει το Κύπελλο, το οποίο είναι για τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Όταν ρωτήθηκε αν αυτές είναι μικρές ομάδες, απάντησε θετικά και επανέλαβε: «Ναι, είναι μικρές ομάδες!»
«Πέντε χρονών έγινα Ολυμπιακός, που να θυμάμαι πως έγινα. Δεν με έκανε κανείς, αφού κανένας δεν μπορεί να με κάνει τίποτα, είμαι στραβόξυλο. Ό,τι θέλω κάνω. Όταν μεγάλωσα μπορούσα να καταλάβω και μου άρεσε το ρεμπέτικο και έλεγα καλά έκανα, γιατί ρεμπέτικα μπορεί να τραγουδάει μόνο ένας Ολυμπιακός. Ο Τσέρτος πρέπει να τραγουδάει "ριριρίκα" και "δύο πράσινα μάτια με μπλε βλεφαρίδες" και τον ύμνο του Παναθηναϊκού φυσικά», τόνισε! Στη συνέχεια υποστήριξε ότι από τους ρεμπέτες μόνο ο Τσιτσάνης ήταν Άρης και όλοι οι άλλοι Ολυμπιακός.
«Ήμουν ο πιο γνωστός Ολυμπιακός στη Θεσσαλονίκη», είπε χαρακτηριστικά και αποκάλυψε ότι ήταν εκ των ιδρυτών της ΠΕΦΟ Θεσσαλονίκης, στα εγκαίνια της οποίας είχε παρευρεθεί Νίκος Γουλανδρής. Για την ομάδα του είπε: «Πρέπει να κάνει λίγες και καλές μεταγραφές, όχι να αλλάζει η ομάδα κάθε χρόνο. Ο Ολυμπιακός μου αρέσει πάντα, τώρα το αν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο χωράει συζήτηση. Δεν προσέχει τα παιδιά του. Θα είναι έγκλημα να χάσουν τον Φετφατζίδη, είναι ο μεγαλύτερος μπαλαδόρος που έβγαλε το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τον Χατζηπαναγή». Παράλληλα, υποστήριξε ότι παλιότερα πήγαινε και έβλεπε τον Ηρακλή.
Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τον τελικό του Κυπέλλου και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είμαι εναντίον του Κυπέλλου, το Κύπελλο είναι για τις μικρές ομάδες. Δεν θέλω να ξαναπάρουμε Κύπελλο, να μην παίζει ο Ολυμπιακός στο Κύπελλο. Να το δώσουν στον Αστέρα να ησυχάσουμε. Δεν θέλω Κύπελλο, δεν με ενδιαφέρει να είναι Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός αλλά Πρωταθλητής. Κύπελλο να παίρνει η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός. Οι μικρές ομάδες, ναι...»
Αφού χαρακτήρισε κάκιστη τη διαιτησία του Γιάχου στον τελικό Κυπέλλου είπε: «Δεν θέλω αδικίες, να αδικείται μια μικρή ομάδα για να πάρει ο Ολυμπιακός ένα Κύπελλο ακόμα; Εδώ έχω χάσει ολόκληρο πρωτάθλημα μαζί με τον Αλέφαντο, τότε με τον Δούρο».
«Με δύο προπονητές ήμουν στον Ολυμπιακό, δεν μου λείπει κανένας Βαλβέρδε. Ήμουν με τον Μπάγεβιτς και τον Λεμονή. Είχαμε καλύτερες ομάδες, Έλληνες παίκτες, συστήματα. Δεν θέλω στον Ολυμπιακό να παίζει όποιος να 'ναι επειδή θέλει ο προπονητής. Ο Φέργκιουσον έπαιρνε μέτρια παικτάκια και τους έκανε παικταράδες. Όλοι οι άλλοι στην Τσέλσι και τη Σίτι έπαιρναν παικταράδες και είδατε, πήραν από τα τρία το μακρύτερο».
Τέλος, αναφέρθηκε και στον Σαββίδη: «Έχω βάλει στοιχήματα για το πότε θα φύγει και το πως θα φύγει. Με τον ΠΑΟΚ ταίριαξε κανείς; Εδώ έβριζαν τον Παντελάκη, αυτό κι αν είναι ιεροσυλία. Έχουν θεοποιήσει τον Γκαρσία και ξεχνούν ότι από τον ΠΑΟΚ πέρασε ένας Κούδας. Ευτυχώς που δεν είμαι ΠΑΟΚτζής. Ευτυχώς που δεν είμαι και Παναθηναϊκός με όλα αυτά που τραβάει».

Ανοίγει φάκελος για τα χρέη της ΑΕΚ!!

Το δικαστικό τμήμα της ΦΑΕ Αθηνών έχει αποστείλει σχετικό φάκελο προς την οικονομική εισαγγελία, προκειμένου να επιληφθεί πάραυτα για οφειλές της ΑΕΚ προς το Δημόσιο από το 1990 μέχρι σήμερα ένεκα του άρθρου 44.
Σύμφωνα με πληροφορίες, του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» στο «στόχαστρο» του Δημοσίου βρίσκονται συνολικά 22-23 άτομα, τα οποία είχαν δικαίωμα υπογραφής στις εκάστοτε διοικήσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ. Η πρώτη φουρνιά κλητεύσεων που είναι 12-13, περιλαμβάνει ποινικές διώξεις ή σημειώματα καταβολής ληξιπρόθεσμων χρεών προ κατάσχεσης, επιδόθηκε στους έχοντες ευθύνη.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, πρώην παράγοντας της ΑΕΚ επισκέφτηκε το τελευταίο διάστημα τρεις φορές τη ΦΑΕ Αθηνών για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ η εξαγγελία περί πτώχευσης έχει κάνει το Δημόσιο να «αγριέψει» περισσότερο.

Το Δημόσιο για αυτό το λόγο δεν έχασε χρόνο και εξέδωσε εντολή κατάσχεσης όλου του ποσού από τη χορηγική σύμβαση της ΑΕΚ με την ΟΠΑΠ Α.Ε, ένεκα του υπολοίπου αποπληρωμής της δόσης (Σεπτέμβριος 2012) που αφορά το άρθρο 44, αλλά και για το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΠΑΕ.

Ο μικρός που τρέλανε το «Στάμφορντ Μπριτζ» (vid)

Ο γιος του Ρος Τέρνμπουλ, Τζος έκανε όλο το «Στάμφορντ Μπριτζ» να πανηγυρίσει όταν κατευθύνθηκε προς την εστία και σκόραρε. Ο μικρός γιόρτασε το γκολ του!
Ο τερματοφύλακας της Τσέλσι είδε τον γιο του να «κλέβει» την παράσταση κατά την διάρκεια της ομιλίας αποχαιρετισμού του Πάουλο Φερέιρα, αφού ο γιος του κατευθύνθηκε με την μπάλα στα πόδια προς την εστία που ήταν οι φίλαθλοι των Λονδρέζων και έβαλε γκολ, ενθουσιάζοντας την κερκίδα.

Ο μικρός Τέρνμπουλ πανηγύρισε ανάλογο πριν πάει να τον πάρει ο πατέρας του. Αξιοσημείωτο είναι πως οι φίλαθλοι των «μπλε» φώναζαν σύνθημα ώστε να υπογράψει άμεσα συμβόλαιο.





Πηγή: gazzetta.gr

Αντσελότι: «Είμαι έτοιμος για τη Ρεάλ»

Έτοιμος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο Κάρλο Αντσελότι, όπως υπογράμμισε στους Ισπανούς. Ο Ιταλός τεχνικός έχει ήδη ανακοινώσει στη διοίκηση της Παρί Σεν Ζερμέν πως δε σκοπεύει να παραμείνει στο «Παρκ Ντε Πρενς» και τη νέα αγωνιστική σεζόν. Για να οριστικοποιηθεί η μετακίνηση του Ιταλού τεχνικού από το Παρίσι στη Μαδρίτη, θα πρέπει πρώτα να λυθεί η συνεργασία της «βασίλισσας» της Ευρώπης με το Ζοσέ Μουρίνιο.
Η εφημερίδα «Marca» αναφέρει πως ο 53χρονος τεχνικός έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με «μερένχες», όμως υπάρχει μια ακόμα παράμετρο, η οποία θα πρέπει να λυθεί. Αυτή είναι η οικονομική αποζημίωση που θα αξιώσει η γαλλική ομάδα και συγκεκριμένα ο Αλ Κελαϊφι, για να αφήσει ελεύθερο τον Αντσελότι. Η γαλλική ομάδα ξεκαθαρίζει πως ο Ιταλός τεχνικός δεσμεύεται με συμβόλαιο και πως αν θέλει να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα, τότε θα πρέπει να φέρει πρόταση.

«Ψηφίζει» Αλβανία ο Κάτσε;

Μεγάλο ήταν το δίλημμα του Έργκους Κάτσε, ο οποίος καλείται να αποφασίσει αν θα παίξει στην εθνική Ελλάδας ή εκείνη της Αλβανίας.
Την απάντηση έχει η αλβανική εφημερίδα «Gazeta Panorama», η οποία αναφέρει πως δέχθηκε ασφυκτικό πρέσινγκ από τους παράγοντες της χώρας.
Μάλιστα, ταξίδεψε μέχρι τη Θεσσαλονίκη ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τζιοβάνι ντε Μπιάζι, και μίλησε με τον 20χρονο χαφ του ΠΑΟΚ.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι οι Αλβανοί πρότειναν και χρηματικό μπόνους στον νεαρό μέσο για να πειστεί, όμως εκείνος δεν το δέχθηκε. Ωστόσο, εκείνος αποφάσισε να πει «ναι» στην αλβανική πρόταση και να απορρίψει την ελληνική.
Όλα δείχνουν ότι το ντεμπούτο του θα πραγματοποιηθεί στο σημαντικό για την Αλβανία με τη Νορβηγία (στις 07/06), κόντρα στην οποία θα παλέψει για να αυξήσει τις πιθανότητές της να προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. arenafm gr

”Δεν απέτυχε η Λέσχη, αλλά οι άνθρωποι της

Με άρθρο του στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία ο Σίμης Ηλιάδης σχολιάζει την κατάστασ στον Άρη. Ολόκληρο το άρθρο του αναφέρει τα εξής :
Γράφει ο Σίμης Ηλιάδης*
Η Λέσχη Φίλων Άρη από την πρώτη στιγμή λειτουργίας της (2006), στα νηπιακά της βήματα, ήταν αναγκασμένη για να επιβιώσει να προσαρμοστεί στο περιβάλλον και στις συνθήκες που λειτουργούσε ο Άρης.
Ένα περιβάλλον που το όριζε ο λόγος ενος πανισχυρου Προέδρου με την απόλυτη στήριξη του μεγαλυτερου συνδέσμου του Άρη. Σε αυτό το περιβάλλον ήταν στρατηγική απόφαση της Λέσχης (τώρα Κοινωνίας Μελών Άρη) να κινηθεί με αργά και σταθερά βήματα, έχοντας πάντα στραμμένο το βλέμμα προς τον στόχο της εδραίωσης της.
Η Λέσχη έκανε το πρώτο ουσιαστικό της βήμα, δικαιολογώντας για πρώτη φορά τον ρόλο της ως μεγαλομετόχου και ρυθμιστή των εξελίξεων στην Π.Α.Ε. Αρης το 2009 και κατέδειξε σε όλους ότι ιεραρχικά ο ρόλος της Λέσχης είναι ανώτερος από την διοίκηση της Π.Α.Ε. που αυτή εκλέγει άρα και «υποχρεούται» και να ελέγχει.

Σήμερα 4 χρόνια μετά, βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν για την Λέσχη. Στην πορεία αυτών των χρόνων χάθηκε η ουσία της Λέσχης και μετέπειτα Κοινωνίας Μελών Αρη. Η «ουσία» της Λέσχης δεν βρίσκετε ούτε στην εκλογή διοίκησης, ούτε στον ελεγκτικό της ρόλο που είναι βασικοί σκοποί της δημιουργία της. Η ουσία και η επιτυχία της Λέσχης είναι στην σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο δ.σ. της Λέσχης και στα μέλη της.

Εμπιστοσύνη που χάθηκε όταν τα ίδια τα συμβούλια της Λέσχης “αποφάσισαν” ότι η Λέσχη, δεν μπορεί πια να επιτελέσει τον ρόλο της ως μεγαλομετόχου στην ΠΑΕ επειδή δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα χρέη που δημιούργησαν οι διοικήσεις της Π.Α.Ε.
Αν ανατρέξει κανείς σε όλα τα παρεμφερή μοντέλα σε όλον τον κόσμο θα διαπιστώσει οτι σε καμιά ομάδα δεν είναι το ζητούμενο να καλυφθεί το budget από τις συνδρομές των μελών, πολύ περισσότερο τα χρέη που δημιούργηθηκαν από κακοδιαχείρηση. Συνήθως οι συνδρομές καλύπτουν ένα ποσοστό κάτω του 10% .

Η Λέσχη είναι ένα ευέλικτο σύστημα διοίκησης χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς αδιέξοδα. Η Λέσχη δεν αποκλείει τους «επενδυτές», το αντίθετο μάλιστα… Στο ποδόσφαιρο, τα «χρήματα» είναι ένα διαχρονικό ζητούμενο, πάντα θα αναζητούνται νέοι τρόποι εισροής κεφαλαίων και ειδικότερα στον Αρη που «διοικούν» οι οπαδοί.
Αυτό που δεν κατανοήσαμε είναι το ότι «διοικούν» οι οπαδοί δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να διοικούν σωστά και σε επαγγελματικά πρότυπα. Ο Άρης και η Λέσχη φίλων Αρη σε αυτόν τον τομέα από πολύ νωρίς έχει φροντίσει να αναπτύξει συνεργασία με ομάδες που εφαρμόζουν με επιτυχία αντίστοιχα μοντέλα αλλά και με τον οργανισμό supporters direct που έχει σαν στόχο την μεταφορά της τεχνογνωσία της.

Το 2011 μετά από αλλεπάληλες συναντήσεις με όλους τους φορείς του Αρη, από τον πρόεδρο μέχρι και τους οπαδούς, προτάθηκε ένα σχέδιο λειτουργίας, που ποτέ δεν υπήρξε στον Αρη, για να μπορέσει ο σύλλογος να οργανωθει σε επαγγελματικά πλαίσια. Το σχέδιο αυτό μπήκε στο συρτάρι και δεν εφαρμόστηκε ποτέ.
Στον Αρη δεν απέτυχε η Λέσχη αλλά οι άνθρωποι που την διαχειρίστηκαν.
Δεν προχωρήσαμε ποτέ ουσιαστικά στο δεύτερο βήμα που ήταν και είναι το πιο σημαντικό. Στην ανάληψη της ευθύνης και άρα της «εξουσίας».

Είναι πολύ εύκολο τις δικές μας παραλείψεις, λάθος αποφάσεις να τις «χρεώνουμε» στο μοντέλο αλλά δεν είναι η πραγματικότητα. Με αυτήν την λογική στον Άρη πριν από την Λέσχη, «απέτυχαν» και οι επενδυτές και οι ανθρωποι τους.

* Ο Σίμης Ηλιάδης διετέλεσε Πρόεδρος της Λέσχης Φίλων Άρη

Συγκάτοικοι Ηρακλής και Απόλλων στην κορυφή

Μεγάλος χαμένος της 40ης αγωνιστικής ήταν τελικά ο Απόλλων που «κόλλησε» στο μηδέν κόντρα στον Παναιτωλικό και απέκτησε συγκάτοικο την πρώτη θέση αφού ο Ηρακλής νίκησε με 3-1 την Αναγέννηση Γιαννιτσών και έφτασε τους 71 βαθμούς, όσους έχει και η Αθηναϊκή ομάδα.
Επίσης, καθοριστικό βήμα για την άνοδό του στην πρώτη κατηγορία έκανε και ο Εργοτέλης καθώς επικράτησε με 3-1 της Παναχαϊκής και πλέον είναι στη δεύτερη θέση έχοντας 70 βαθμούς, έναν λιγότερο από Απόλλωνα και Ηρακλή.
Στην τέταρτη θέση πέρασε ο Ολυμπιακός Βόλου αφού πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Πιερικού και προσπέρασε τον Παναιτωλικό που ήρθε ισόπαλος με τον Απόλλωνα στο ντέρμπι της αγωνιστικής.
Φωκικός και Λάρισα έμειναν στο μηδέν ενώ το βαθμό της ισοπαλίας μοιράστηκαν και οι Εθνικός Γαζώρου και Ηρακλής Ψαχνών. Ο Βύζας έκανε αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία αφού νίκησε στην εκπνοή της αναμέτρησης την Καλλιθέα αι προσπέρασε τον Θρασύβουλο που είχε ρεπό.
Η Καλλονή είχε εύκολο απόγευμα καθώς νίκησε με 3-1 την ήδη υποβιβασμένη Αναγέννηση Επανωμής ενώ ο Πανσερραϊκός επικράτησε εκτός έδρας της Καβάλας παρά τα αρκετά οικονομικά και διοικητικά προβλήματα χωρίς ωστόσο να έχει πιθανότητες για συμμετοχή στα πλέι οφ.
Τέλος, Η Νίκη Βόλου δεν κατάφερε να πάρε τους τρεις βαθμούς της νίκης κόντρα στην Δόξα Δράμας και έχασε την ευκαιρία να ανέβει περισσότερο στη βαθμολογία και να διεκδικήσει μέχρι τέλους μία από τις τρεις πρώτες θέσεις που οδηγούν απευθείας στην πρώτη κατηγορία.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 0-0 (ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ)
ΦΩΚΙΚΟΣ - ΑΕΛ 0-0 (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ)
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1-3  (Γ.Ε. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ )
(39' Βάντερσον σουτ - 41' Ρομάνο σουτ, 43' πεν Γκαντιάγκα, 73' Κοζορώνης σουτ)
ΚΑΒΑΛΑ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 0-1(«Α. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ»)
(30' πεν Σίμιτς)
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ 1-1(ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΕΡΡΩΝ)
(62' Γαϊδαρτζής σουτ - 36' Γέσιτς σουτ)
ΚΑΛΛΟΝΗ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ 3-1(ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ)
(28' Κάντζι σουτ, 31', 47' Λεοζίνιο σουτ - 80' Τοπούζης σουτ)
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ 0-0 (Γ.Σ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 3-1(ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ)
(11' Ισαάκ σουτ, 12', 37' Στεφανίδης σουτ - 24' Άρτσε σουτ)
ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 0-2(1ο ΟΑΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ)
(47' Παλαιολόγος κεφ, 82' Μπολάτι κεφ)
ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ 2-1 (ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΓΑΡΩΝ)
(56', 85' Κρολ σουτ & κεφ - 4' Ατματζίδης σουτ)

Ώρα να ανοίξουν τα χαρτιά τους

Η επόμενη μέρα στην ΠΑΕ στο επίκεντρο της σημερινής Γ.Σ
Ώρα να ανοίξουν τα χαρτιά τους Οι ενδιαφερόμενοι για την διοίκηση της ΠΑΕ καταθέτουν σήμερα τις προτάσεις τους ενώπιον των μελών της ΚΜΑ. Ποιες οι τελευταίες κινήσεις των υποψηφίων.
Η ώρα της αλήθειας για τους υποψήφιους για την ΠΑΕ έφτασε. Το απόγευμα (16:00) στο Nick Gallis Hall πραγματοποιείται η κρίσιμη Γ.Σ της ΚΜΑ με κεντρικό θέμα τις εκλογές στην ΠΑΕ. Η ΚΜΑ έχει φροντίσει από προχθές να ορίσει έναν άξονα πάνω στον οποίο οι υποψήφιοι για την διοίκηση της ΠΑΕ θα κινηθούν όταν ανέβουν στο βήμα και ο κόσμος περιμένει να ακούσει το πλάνο των
Σκόρδα, Ηλιάδη και Αβάνογλου για συγκεκριμένα πράγματα. Το πλάνο τους για την διοικητική δομή της εταιρίας, την Οικονομική της εξυγίανση (πλάνο διετίας-προϋπολογισμός εσόδων εξόδων- συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου- πρόβλεψη για τη διαχείριση υπάρχοντος χρέους), πως θα κινηθούν στο αγωνιστικό και τι προβλέπουν στο εμπορικό κομμάτι με γεγονός ότι του χρόνου ο Αρης γιορτάζει και τα 100 του χρόνια.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση του Αναστάση Αβάνογλου που μέχρι στιγμής είναι αυτός που δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του αλλά αφήνει να εννοηθεί ότι κομίζει λύση που θα προσφέρει χρήματα και όραμα. Το ερώτημα που θα απαντηθεί σήμερα είναι αν θα ανακοινώσει σήμερα το όνομα της εταιρίας η οποία προτίθεται να επενδύσει στην ΠΑΕ ή αν θα προχωρήσει μόνο σε εκδήλωση ενδιαφέροντος η οποία θα πάρει σάρκα και οστά εφόσον προκηρυχτεί νέα ΑΜΚ ύψους 7εκ ευρώ, ώστε με την κάλυψή της, ο ενδιαφερόμενος να γίνει αυτομάτως κάτοχος του 51%.

Ο παράγοντας των κιτρίνων  περιμένει ένα χαρτί επίσημης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την εταιρία ώστε να ισχυροποιήσει τη θέση του ενώπιον του σώματος αλλά και τη βούλησή του να αναβληθούν οι εκλογές και να διοριστεί μια προσωρινή διοίκηση με τον ίδιο που θα τρέξει όλα τα θέματα, μέχρι να τρέξει η νέα αύξηση και να υπάρξει τότε αλλαγή σκυτάλης.

ΗΛΙΑΔΗΣ
Στην άμεση χρηματοδότηση της εταιρίας ώστε να καλυφτούν οι ανάγκες μέχρι να επιτευχθεί η υπαγωγή στο άρθρο 99 θα στηριχτεί το πλάνο που θα παρουσιάσει σήμερα στη Γ.Σ ο Δημήτρης Ηλιάδης. Ο πρώην Πρόεδρος του Αρη έχει εξασφαλίσει συνεργασίες που θα τον βοηθήσουν να χρηματοδοτήσει την επένδυσή του και συν το χρόνο να καταστεί και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ.

ΣΚΟΡΔΑΣ
Την προσθήκη δυο θεσσαλονικέων επιχειρηματιών που θα ενισχύσουν το ψηφοδέλτιό του  θα παρουσιάσει σήμερα ο Λάμπρος Σκόρδας. Πρόκειται για τον Χρήστο Τσομπανίδη που είναι ιδιοκτήτης εταιρίας που ασχολείται με χωματουργικές εργασίες και ο Θανάσης Κώνστας, ιδιοκτήτη τεσσάρων εταιριών που ασχολούνται με τη εγκατάσταση αερίου και τον έλεγχο συσκευών αερίου. Οι υπόλοιποι του ψηφοδελτίου θα είναι οι ήδη συνεργάτες του στην προσωρινή διοίκηση Βογιατζής, Τσιόνκης και Βασβάνης. allaboutaris com

Ακόμα και η ...σκιά του Γκαρσία θα βοηθούσε!

Ο γνωστός - άγνωστος του sportdog κάνει "ντου στα αποδυτήρια" και αναρωτιέται πόσο χειρότερος θα ήταν ο ΠΑΟΚ με τον Γκαρσία και τον Δώνη στην ομάδα. Εσείς τι πιστεύετε;
Στο ποδόσφαιρο γενικά δεν είναι ωραία να μιλάμε θεωρητικά, αλλά εγώ έχω μείνει με την απορία. Ο ΠΑΟΚ, δηλαδή, πόσο χειρότερος θα ήταν σήμερα, αν έμεναν μέχρι τώρα ο Δώνης και ο Γκαρσία;
Θέλω να πω ότι μέχρι να φύγουν και οι δυο, η ομάδα όσο να ΄ναι τσούλαγε. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην έπαιζε καλή μπάλα, όμως μέσα στο γήπεδο είχε ένα πλάνο. Έπαιρνε και μερικά αποτελέσματα.
Τα αυγά και τα καλάθια
Ακόμα και η σκιά του Γκαρσία ίσως να μπορούσε να δώσει λίγη πίστη στους παίκτες του ΠΑΟΚ που δείχνουν να έχουν χάσει τα αυγά και τα καλάθια. Ειδικά με τον ΠΑΣ φάνηκε πόσο αγχωμένοι ήτανε. Πελάγωναν με το παραμικρό. Κι όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά ο ΠΑΟΚ θα χρειαζόταν και μέσα στο γήπεδο μια προσωπικότητα σαν τον Γκαρσία. Κι όσο μπορούσε να παίξει, ας έπαιζε.
Χωρίς αρχή και τέλος
Όπως, βέβαια, και ο Δώνης. Ο ΠΑΟΚ επί των ημερών του δεν έπαιξε καμία μπαλάρα. Δεν ήταν, όμως, ο ΠΑΟΚ έτσι όπως είναι σήμερα. Μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος βλέπουμε στα πλέι οφ. Απαράδεκτη εικόνα.
Συνύπαρξη στα αποδυτήρια
Και κάθεσαι και λες. Αν Δώνης και Γκαρσία μπορούσαν με κάποιον τρόπο να συνυπάρξουν στα αποδυτήρια τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν, δεν θα γινόταν ο ΠΑΟΚ να σταθεί σε ένα καλύτερο επίπεδο απ΄ ό,τι είναι τώρα; Σκέψεις κάνουμε, άλλωστε. Μπορεί, δηλαδή, κάποιος να πει ότι θα ήταν ακόμα χειρότερη η ομάδα αν έμεναν οι δυο τους. Πού να ξέρεις…
Ποια νίκη; Ούτε ισοπαλία
Και πάει ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ που παίζεται η μισή χρονιά και δεν μπορεί να πάρει πλέον όχι νίκη, αλλά ούτε καν ισοπαλία. Ο ΠΑΣ με τόσους αναπληρωματικούς κάνει διπλό, ο Ατρόμητος κάνει ανατροπή και τώρα έρχονται δυο ματς με τον Αστέρα ο οποίος δείχνει να παίρνει ξανά τα πάνω του. Τέλος πάντων. Ζόρια για τον ΠΑΟΚ έτσι όπως έγιναν τα πράγματα. Πολλά ζόρια…

Aποθέωση για την αποστολή του ΠΑΣ

Παρά το προχωρημένο της ώρας, περίπου 200 φίλοι του ΠΑΣ, περίμεναν την αποστολή της ομάδας, για να την αποθεώσουν στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, κατά την άφιξη της από την Θεσσαλονίκη

Aποθέωση για την αποστολή του ΠΑΣ
Οι φίλοι του ΠΑΣ, σε ελάχιστη ώρα, οργάνωση την υποδοχή για τον «Άγιαξ» της Ηπείρου, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι έτσι περίπου 200 φίλοι της ομάδας βρέθηκαν στο πάρκινγκ κοντά στο Πανηπειρωτικό, όπου αφήνουν οι ποδοσφαιριστές τα αυτοκίνητα τους, για να τους αποθεώσουν. Σίγουρα η έκπληξη ήταν ευχάριστη και μεγάλη, όταν οι ποδοσφαιριστές είδαν στο τέρμα του οδικού τους ταξιδιού από την Θεσσαλονίκη, να τους περιμένει κόσμος της ομάδας.

Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Χριστόπουλος, ήταν το κεντρικό πρόσωπο των εκδηλώσεων λατρείας των οπαδών που αναμένεται να έχουν πιο δυναμική παρουσία στη συνέχεια των πλέι-οφ.

Θέλει να παίξει στο εξωτερικό ο Φούντας

Στο εξωτερικό θέλει να αγωνιστεί τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Ταξιάρχης Φούντας, όπως ξεκαθάρισε στον Νίκο Λυμπερόπουλο. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής αναζητεί εκτός των συνόρων τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και σύμφωνα με δημοσιεύματα ανακοίνωσε τις προθέσεις του στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Ένωσης.
Ο Φούντας δεν είναι διατεθειμένος να αγωνιστεί στη Football League 2 την ΑΕΚ και για αυτό τον λόγο ψάχνει τρόπο για να αποχωρήσει. Ο 17χρονος παίκτης φέρεται να βρίσκεται στο μετεγγραφικό στόχαστρο των Βέρντερ Βρέμης, Στουτγάρδης και Σάλτσμπουργκ.

Tragic No 2!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τη δεύτερη σερί ήττα του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ.
Το… σίριαλ με τίτλο «τραγωδία» και πρωταγωνιστή τον ΠΑΟΚ συνεχίστηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Τούμπα με το δεύτερο επεισόδιο. Ο… κατήφορος δηλαδή συνεχίζεται. Μετά τον Ατρόμητο Αθηνών ήταν σειρά του ΠΑΣ Γιάννινα να… βυθίσει στο μαύρο σκοτάδι τον Δικέφαλο κερδίζοντας τον στην Τούμπα.
Από την 2η αγωνιστική ο Δικέφαλος πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το πλεονέκτημα των 4 βαθμών που είχε όταν ξεκινούσε η διαδικασία των πλει οφ και από θέση ισχύος βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο σε ότι αφορά την κατάκτηση της 1ης  θέσης που οδηγεί στους προκριματικούς γύρους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η ομάδα έδειξε για άλλα μια φορά ότι δεν είναι ομάδα αλλά ένα σύνολο παικτών που δεν ξέρουν που βρίσκονται. Οσες ομιλίες κι αν επιχειρήσει ο Ιβάν Σαββίδης δεν θα καταφέρει να πετύχει απολύτως τίποτε. Ο ΠΑΟΚ νοσεί βαριά και το φάρμακο δεν είναι οι ομιλίες και οι ασπιρίνες.
Οι αντιδικίες και τα μπινελίκια ματξύ των παικτών στην διάρκεια του αγώνα, η παντελής έλλειψη αγωνιστικού πλάνου, η κάκιστη φυσική κατάσταση των περισσοτέρων παικτών, η αδιαφορία και η κακή ψυχολογική κατάσταση δεν είναι αρρώστις που δημιουργήθηκαν τώρα.
Είναι ασθένειες που βασανίζουν εδώ και μήνες τον ΠΑΟΚ και τώρα που αυξήθηκε η πίεση εμφανίστηκαν. Η ομάδα είναι ακυβέρνητο καράβι όχι γιατί δεν μπορεί ο Γεωργιάδης να πιάσει το τιμόνι αλλά γιατί δεν υπάρχει σοβαρή προσέγγιση από τους ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδοσφαιρικό τμήμα.
Η καθυστερημένη αντικατάσταση του Γιώργου Δώνη (φέρει απόλυτα την ευθύνη για την έλλειψη αγωνιστικού πλάνου, φυσικής κατάστασης και ομοιογένειας των παικτών) και το γεγονός ότι εμπιστεύθηκε έναν άνθρωπο παντλώς άσχετο από ποδόσφαιρο (Γέρμαν Τσιστιάκοφ) οδηγούν τον ΠΑΟΚ με μαθηματική ακρίβεια σε αποτυχία στο πρωτάθλημα μετά την αποτυχία στο θεσμό του Κυπέλλου.
Γι αυτό υποστηρίζω ότι ο ΠΑΟΚ μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι. Οι κακές επιλογές παικτών τόσο το καλοκαίρι όσο και τον Ιανουάριο, το γεγονός ότι ο Τσιστιάκοφ έβαλε πάνω από το συμφέρον της ομάδας τον εγωισμό του και έδιωξε τον Γκαρσία για να μείνει στην ομάδα ο Δώνης καθώς επίσης και το γεγονός ότι ο Βρύζας έχει αποστασιοποιηθεί από τις εξελίξεις έχουν μετατρέψει την ομάδα σε παιδική χαρά.
Δεν μπορώ να φανταστώ πως οι ασθένειες που ταλαιπωρούν τον ΠΑΟΚ μπορούν να γιατρευτούν μέχρι την Τετάρτη που η ομάδα θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης. Οσα μηνύματα κι αν στείλει ο Σαββίδης από το Ροστόφ όσες ομιλίες κι αν οργανώσει δεν θα καταφέρει να πετύχει το επιθυμητό.
Να δει δηλαδή την ομάδα να παίζει σωστό ποδόσφαιρο (άγνωστη ένοια για τον φετινό ΠΑΟΚ) και να κερδίζει. Για να κερδίσει πρέπει πρώτα να πάιξει καλό ποδόσφαιρο. Η εξέλιξη της χρονιάς είναι η χειρότερη που θα μπορούσαν να φανταστούν στην Τούμπα γιατί πολύ απλά δεν έβλεπαν πέρα τη μύτη τους.
Δεν έβλεπε ο Τσιστιάκοφ συγκεκριμένα στον οποίο ανατέθηκε να ηγηθεί του ποδοσφαιρικού τμήματος χωρίς να έχει την υποδομή για να πετύχει στο έργο που ανέλαβε. Με λίγους μήνες εργασίας στην Ρώσικη λίγκα του μπάσκετ, 1.5 χρόνο τεχνικός διευθυντής στην Ανζί πως έγινε ειδικός στην δημιουργία ομάδων.
Η ευθύνη για την επιλογή βαραίνει τον Σαββίδη που όσο πιο γρήγορα αντιθληφθεί ότι τα λεφτά του πάνε χαμένα τόσο πιο γρήγορα θα λύσει το πρόβλημα και θα δημιουργήσει την ομάδα που ονειρεύεται.
Δεν ξέρω ποιον θα επιλέξει. Αυτό είναι πρόβλημα του μεγαλομετόχου που έχει διαθέσει αποδεδειγμένα μέχρι τώρα 22.000.000 ευρώ για την ΠΑΕ και η ομάδα παρουσιάζει την εικόνα που βλέπουμε. Βέβαια δεν διατέθηκε το ποσό που προαναφέρω για το ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά όπως και να το κάνουμε το μπάτζετ του ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγαλύτερο από του Ατρομήτου Αθηνών και του ΠΑΣ Γιάννινα που τον κέρδισαν με χαρακτηριστική άνεση.
Για όσους βιαστείτε να πείτε ότι είναι νωρίς να κρίνουμε τον Σαββίδη θα πω ότι δεν είναι καθόλου νωρίς. Αν δεν τον κρίνουμε τώρα ανάλογη θα είναι και η επόμενη χρονιά γιατί θα συνεχίσει να εμπιστεύεται μαθητευόμενους μάγους με ότι αυτό συνεπάγεται.
Υ. Γ. Αν εξαιρέσω τον Βούκιτς που είχε φιλότιμο και έδειξε ότι όταν αποκτήσει φυσική κατάσταση θα προσφέρει βοήθεια στην ομάδα οι υπόλοιποι….Και θυμίζω ότι ο Βούκιτς ήταν προσωπική επιλογή του Σαββίδη!
Πηγή: gazzetta.gr

Έγκλημα και Τιμωρία!!

Το φάντασμα του Ρασκόλνικωφ, ήρωα του Ντοστογιέφσκι σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα παγκοσμίως που διδάσκεται σε πολλές σχολές Ψυχολογίας πανεπιστημίων του σύγχρονου κόσμου, θα χάιδευε με στοργή τα κεφάλια των πεσμένων στο χορτάρι παικτών της Μπενφίκα, αναγνωρίζοντας εικόνες από το δικό του δράμα. Θύτης και θύμα ταυτόχρονα του τρόπου προσέγγισης σε ένα ερώτημα που για να βρει την απάντηση θα σκοτώσει, θα χάσει την ψυχή του που θα συναντήσει ξανά όταν έρθει η κάθαρση. Οι πορτογάλοι κατάφεραν να χάσουν ένα ακόμα ευρωπαϊκό τίτλο, δύο φετινούς στόχους σε πέντε ημέρες, από μία αντίπαλο εξαιρετική στο να μη χάνει χιλιοστό των υλικών στο ζύγι από τις χρυσές συνταγές που τις χαρίζουν ευρωπαϊκά κύπελλα, χωρίς να είναι φαβορί. Χωρίς καν να αποδεικνύει την ανωτερότητα της στο μεγαλύτερο μέρος των τελικών που έχει συμμετάσχει σε δύο συνεχόμενες σεζόν.

Η Μπενφίκα με σχηματισμό 1-4-1-4-1 ξεκίνησε το παιχνίδι με σκοπό να «πνίξει» την αντίπαλο της εφαρμόζοντας κατά γράμμα όσα επιτάσσουν οι σχολές του σύγχρονου ποδοσφαίρου και στις τέσσερις φάσεις:
  • Συνδυαστικό παιχνίδι, με δημιουργική ανάπτυξη τις πρώτες ζώνες, γρήγορη και ευέλικτη λειτουργία που απορρέει από τον συνδυασμό μεγάλων και μικρών μεταβιβάσεων, χρησιμοποιώντας το πλάτος και το βάθος του γηπέδου (ο σχηματισμός στην επιθετική φάση και ενώ η μπάλα βρίσκεται πλέον στις ζώνες επίθεσης μεταβάλλεται σε 1-2-4-4….)
  • Ενεργητική άμυνα ,πιεστική (αυστηρά) προσανατολισμένη στη μπάλα, με πίεση σε άμεσους χρόνους όταν χαθεί η κατοχή με τη συμμετοχή πολλών παικτών (οι ακραίοι χαφ πρεσάρουν άμεσα τους αντίπαλους ακραίους μπακ, οδηγώντας με αυτό τον τρόπο το παιχνίδι της Τσέλσυ στον άξονα όπου διαθέτει υπεραριθμία η Μπενφίκα).
  • Ελκυστικότητα παιχνιδιού, με ξαφνικούς συνδυασμούς, με ρίσκο και θάρρος στην πρόκληση προσωπικών μονομαχιών-ειδικότερα στην δεύτερη ζώνη επίθεσης (στο πρώτο τέταρτο του αγώνα καταγράφεται υψηλός δείκτης μονομαχιών στην πρώτη ζώνη άμυνας της Τσέλσυ-15,οι παίκτες της Μπενφίκα κερδίζουν τις 11 από αυτές).
  • Άριστη τεχνική υπό την πίεση των αντιπάλων και ευελιξία στην τακτική (διατηρεί σε σταθερό ρυθμό τον έλεγχο του αγώνα, τόσο στα ποσοστά κατοχής 56%-44%, στις επικίνδυνες επιθέσεις με 13 υπέρ της έναντι 4 των αντιπάλων, με συνέπεια και πλουραλισμό λύσεων σε όλες τις αγωνιστικές φάσεις).
Στο ίδιο διάστημα η Τσέλσυ ( με σχηματισμό 1-4-2-3-1) έχει να αντιπαρατάξει ένα χαρακτήρα που θυμίζει έντονα το βρετανικό στυλ παιχνιδιού προσαρμοσμένο στη σημερινή εποχή ,κι αν κάτι είναι άξιο θαυμασμού είναι η σταθερότητα στη διατήρηση ταυτότητας και του χαρακτήρα της ομάδας, ανεξάρτητα από την επιλογή προπονητή, ένα σύνολο που έμαθε το μάθημα του από τον περυσινό τελικό του Μονάχου και δεν άλλαξε στο παραμικρό την επιτυχημένη συνταγή:
  • γνωρίζοντας πολύ καλά τις δυνάμεις της ομάδας-καταπονημένη από τον υψηλό δείκτη έντασης σε προηγμένο πρωτάθλημα στο τέλος της περιόδου-αφήνει την πρωτοβουλία στον αντίπαλο ,κλείνοντας τους χώρους στο μισό γήπεδο.
  • εφαρμόζοντας άμυνα χαμηλής πίεσης στο σύνολο, κινούμενη συνειδητά στις πρώτες ζώνες άμυνας της, περιορίζοντας απλά τα κενά στις περιοχές ευθύνης κάθε παίκτη.
  • όταν κερδίζει την κατοχή επιχειρεί άμεσα μεγάλη μεταβίβαση στον Τόρες, ο οποίος κρατά την μπάλα έως ότου δεχθεί βοήθειες από τους συμπαίκτες, χαρίζοντας παράλληλα πολύτιμες ανάσες και χρόνο για την ανάπτυξη.
  • περιορίζοντας τα αβίαστα λάθη της, όπως πέρυσι απέναντι στην Μπάγιερν, σε μόλις τέσσερα, εξαιρετικός αριθμός σε τέτοιο επίπεδο και αγωνιστικών απαιτήσεων…
  • χρησιμοποιώντας απλή ποδοσφαιρική λογική και ορθολογικό τρόπο προσέγγισης των απαιτήσεων του αγώνα προσαρμοσμένες στην αξία του συνόλου και κυρίως στηριζόμενη στο βασικό κανόνα :διαθέτοντας παίκτες υψηλής κλάσης, από τους κορυφαίους σε παγκόσμιο επίπεδο, σε κάθε γραμμή-και στον άξονα. Του Τσεχ στην άμυνα, του Λάμπαρντ στο κέντρο, του Τόρες στην επίθεση.
Η ανώτερη Μπενφίκα έχασε δύο φορές την ευκαιρία να κερδίσει ένα δικό της παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο όπου είχε τις ευκαιρίες και ήταν πάντα πολύ κοντά στο να σημειώσει πρώτη γκολ, να μεταφέρει το βάρος στην άλλη πλευρά ώστε να βρει ανοικτούς χώρους πλέον και να «τελειώσει» την υπόθεση τελικός 2013. Κυρίως για να αφήσει πίσω τις μνήμες του τελικού πρωταθλήματος με την Πόρτο. Από την στιγμή που δεν το κατάφερε ήταν θέμα χρόνου πλέον να δεχθεί το γκολ από τη στιγμή που οι ψυχικές και σωματικές δυνάμεις θα άρχιζαν να την εγκαταλείπουν.
Στο δεύτερο μέρος όπου-όπως και στον περυσινό τελικό- η Τσέλσυ ανέβασε τον ρυθμό της και κέρδιζε πλέον τις μονομαχίες στις ζώνες του κέντρου, και από εκεί επιχείρησε πλέον κάθετες πάσες τόσο στον Ραμίρεζ (με εμμονή) όσο και στον Τόρες: η Μπενφίκα και εδώ είχε τη λύση, εφαρμόζοντας με εξαιρετικό τρόπο το τεχνητό οff side, εκθέτοντας 9 φορές τους αντιπάλους, αρκούσε όμως μία φορά για να πληρώσει ακριβά το λάθος της.
Την δεύτερη ευκαιρία της η Μπενφίκα την έχασε μετά την ανέλπιστη ισοφάριση δώρο με το χέρι πέναλτυ: έχοντας αιφνιδιάσει με το ρίσκο των αλλαγών του προπονητή της, τόσο στα πρόσωπα, όσο και στην τακτική, ρίσκο που απέδωσε καρπούς (αντικατάσταση Μελγαρέχο και Λίμα, μετατόπιση του δημιουργικού Γκαϊτάν αριστερά, δημιουργώντας εκεί την υπεραριθμία και την ποιοτική της υπεροχή),είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της και μπορούσε να πάρει τη νίκη.
Τα στατιστικά του αγώνα
Τα στατιστικά του αγώνα
Χαρακτηριστικότερη φάση όλων στα 94 λεπτά του αγώνα, αυτή που αποτυπώνει και την εικόνα των δύο ομάδων-κυρίως τον τραγικό χαρακτήρα της ομάδας της Λισαβόνας, είναι το γκολ που έκρινε και το παιχνίδι. Στην τελευταία-λογικά-επικίνδυνη επίθεση των αντιπάλων της η αφέλεια και η έλλειψη καθαρού μυαλού μπορεί να διδάσκεται σε σεμινάρια ως παράδειγμα προς αποφυγή):
  • η ενδεδειγμένη λύση της παρεμπόδισης του παίκτη που εκτελεί το κόρνερ(ως προς τον ελεύθερο τρόπο εκτέλεσης, και την παρεμπόδιση σε περίπτωση που θελήσει να φέρει την μπάλα σε χαμηλό, ή μέσο ύψος, ή στο πρώτο δοκάρι) δεν εφαρμόζεται…
  • την στιγμή που στην περιοχή της 10 παίκτες έναντι μόλις 6 της Τσέλσυ, που κρατά παίκτες στην άμυνα της με το φόβο της αντεπίθεσης.
  • δεν υπάρχει τοποθετημένος παίκτης πίσω από τον τερματοφύλακα που αρχικά κατευθύνεται προς την μπάλα, κι όταν αυτή κατευθύνεται προς το τέρμα είναι εκτός θέσης.
  • χάνοντας την τελευταία, κρίσιμη μονομαχία, δύο εναντίον ενός μάλιστα, όταν και στις εναέριες μονομαχίες στο σύνολο του αγώνα υπερτερεί των αντιπάλων της (36 έναντι 33)….
Η Τσέλσυ προσέθεσε ένα ακόμα τρόπαιο, το δεύτερο σερί ευρωπαϊκό της. Η Μπενφίκα έχασε άλλο ένα. Όπως , όμως συχνά έχει συμβεί στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αυτές ακριβώς οι ομάδες λατρεύονται και μένουν στις καρδιές του θαυμαστού, αυτού, κόσμου: που επιδιώκουν την νίκη αρνούμενες τον παθητικό ρόλο ,(με κύρια επιδίωξη απλά την αποφυγή της ήττας) με επιθετικό παιχνίδι πρωτοβουλίας, αισθητικά όμορφο στα μάτια αυτών που το απολαμβάνουν, χωρίς σκοπιμότητα έως και με παιδική αφέλεια και άγνοια κινδύνου στις λεπτομέρειες που κρίνουν τον νικητή-ακόμα και σε έναν τελικό…. Η Ολλανδία του Κρόιφ έμεινε στην κορυφή των συνόλων που αγαπήθηκαν, χαραγμένη στις συνειδήσεις ως η ομάδα που εξέλιξε το άθλημα-το ίδιο συνέβη και με την Μπενφίκα το βράδυ της Τετάρτης στο Άμστερνταμ δίνοντας του ένα φύσημα ακόμα. Κι αν ο ήρωας του Ντοστογιέφσκι ήταν πραγματικός…τότε ένας Ρασκόλνικωφ θα τριγυρνούσε στα στενά μεθυσμένος, κλαίγοντας και γελώντας ταυτόχρονα λυτρωμένος. Με ερυθρόλευκο κασκόλ -που έχει σήμα τον αετό -στο λαιμό…
Πηγή: overlap.gr