Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Οι υποθέσεις των Γκρανέρο και Σισοκό!!

Οι Άγγλοι επιμένουν για τον Εστεμπάν Γκρανέρο και τον Ολυμπιακό -που συνιστά όμως μία δύσκολη περίπτωση- ενώ σύμφωνα με πληροφόρηση από την Γερμανία ο Ιμπραϊμ Σισοκό ενδέχεται να απασχολήσει το καλοκαίρι τους Πειραιώτες.
Αναμφίβολα πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές με άλλα δεδομένα για τις οποίες σαφώς και ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει κάποια κίνηση. Ωστόσο έχουμε να κάνουμε με δύο παίκτες που δεν αποκλείεται να τον απασχολήσουν την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.
Αρχίζουμε με τον Εστεμπάν Γκρανέρο. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός με την σημαντική εμπειρία από Ισπανία και Αγγλία με βάση την ενημέρωση από την Μεγάλη Βρετανία συνεχίζει να απασχολεί τον Ολυμπιακό. Ο Μίτσελ ξέρει και εκτιμά τον παίκτη, που έκανε μία καλή χρονιά με την ΚΠΡ.
Βέβαια μία τέτοια μεταγραφική υπόθεση έχει αρκετά μεγάλες δυσκολίες. Πέραν της όποιας επιθυμίας του ίδιου του παίκτη και των σκέψεών του η πιο μεγάλη όλων είναι το οικονομικό της κόστος. Ο Γκρανέρο έχει συμβόλαιο έως το 2016 και κοστολογείται από 6,5 μέχρι 7 εκατ. ευρώ.
Από εκεί και πέρα υπάρχει ο Σισοκό. Ο Ιβοριανός παίκτης που είναι δανεικός στον Παναθηναϊκό από την Βόλφσμπουργκ έχοντας κατά το παρελθόν πολύ μικρό χρόνο συμμετοχής με τα χρώματά της και τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν δεν φαίνεται να υπολογίζεται για την ερχόμενη περίοδο.
Η γερμανική ομάδα τον παραχωρεί με 1,5 έως 2 εκατ. ευρώ και ο Τύπος της χώρας υποστηρίζει πως μπορεί να μείνει Ελλάδα αλλά για τον Ολυμπιακό. Ο Σισοκό έχει συμβόλαιο με τους «λύκους» έως το 2015 και ο δανεισμός του στους «πράσινους» εκπνέει το καλοκαίρι. Πρόθεση του συλλόγου του είναι βέβαια να συζητήσει πρώτα με τον Παναθηναϊκό.
Θα κουβεντιάσει αρχικά για την προοπτική ανανέωσης του δανεισμού ή αγοράς και μετά θα στραφεί σε άλλες λύσεις. Η Βόλσφμπουργκ αυτήν την στιγμή έχει 16 δανεικούς, εκ των οποίων  θέλει πίσω μόνο έναν. Ο λόγος για τον Κορεάτη Κου που παίζει ως δανεικός στην Άουγκσμπουργκ.
Η Άουγκσμπουργκ θέλει να τον αγοράσει ενώ ενδιαφέρον έχουν επιδείξει και άλλες ομάδες, ωστόσο η Βόλφσμπουργκ επιζητά την επιστροφή του. Δεν είναι διατεθειμένη να τον δώσει ξανά ως δανεικό ή να τον πουλήσει. Τουλάχιστον όχι τώρα.
«Εκτός από τον Κου κανένας άλλος παίκτης από τους δανεικούς δεν είναι σίγουρος για επάνοδο για τη νέα χρονιά», μεταδίδουν γερμανικά ΜΜΕ. Την ίδια ώρα ο αθλητικός διευθυντής της Βόλφσμπουργκ, Κλάους Άλοφς ρωτήθηκε από Γερμανούς δημοσιογράφους για τους δανεικούς.
Η απάντηση του Άλοφς ήταν η εξής: «Αυτήν την στιγμή έχουμε πολλούς παίκτες που παίζουν δανεικοί σε άλλες ομάδες. Εμείς αυτό που θα κάνουμε θα είναι πρώτα να μιλήσουμε με αυτές για τις προθέσεις τους για τους ποδοσφαιριστές και μετά θα αποφασίσουμε».
Θα πρέπει να σημειωθεί φυσικά ότι από μεριάς Ολυμπιακού δεν υφίσταται καμία επιβεβαίωση για τα δύο ονόματα ενώ δεν έχει διαρρεύσει να έχει γίνει η οποιαδήποτε κινητοποίηση για εκείνους. Οι Άγγλοι εμφανίζονται ωστόσο σίγουροι πως οι ερυθρόλευκοι θα ασχοληθούν με τον Ισπανό ενώ οι Γερμανοί εκτιμούν πιθανή εμπλοκή τους με τον Σισοκό.
Πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: