Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Παιχνίδια μάνατζερ για Μπέλεκ;

Μόνο 10.000 ευρώ η οφειλή στον Μπέλεκ, σύμφωνα με όσα διαρρέει η ΠΑΕ ΑΕΚ, μετά το θέμα που έσκασε με τις τάσεις φυγής του Καμερουνέζου.

Παιχνίδια μάνατζερ για Μπέλεκ;
Στην διοίκηση γνωρίζουν τις σκέψεις του Καμερουνέζου, καθώς πολλές φορές ο μάνατζερ του Τιτί Καμαρά έχε ανέβει στα Σπάτα και ζητά να πληρωθεί άμεσα ο πελάτης του.
Η ΠΑΕ ΑΕΚ πήρε θέση πριν από λίγο και ανέφερε ότι η οφειλή προς τον Μπέλεκ είναι μόλις 10.000 ευρώ και η συγκεκριμένη δόση έληξε στις 31 Δεκεμβρίου. Δηλαδή, είναι η τέταρτη μέρα σήμερα που ο Καμερουνέζος φορ είναι απλήρωτος… Στην ΑΕΚ είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τον Μπέλεκ, δεν έχουν κανένα παράπονο και θεωρούν πως είναι άδικο να θέλει να φύγει από την Ενωση.
Μάλιστα, τονίζουν ότι ο νεαρός παίκτης… παρασύρεται από τον μάνατζερ του, καθώς ο τελευταίος παίρνει προμήθεια από κάθε δόση. Για αυτό και πιέζει την ΠΑΕ ΑΕΚ συνεχώς τις τελευταίες ημέρες και φέρνει τον Μπέλεκ σε θέση να δηλώνει στα αποδυτήρια πως θα επιστρέψει στην Ουντινέζε τερματίζοντας τον δανεισμό του άμεσα.
ΠΗΓΗ: aek365.gr

Ματσάρα στα Ψαχνά!!

Ματς θρίλερ έγινε στα Ψαχνά, όπου ο τοπικός Ηρακλής με γκολ στο 93' απέσπασε ισοπαλία 2-2 από την Καλλιθέα, η οποία ως το 75' προηγούνταν 2-0!

Ματσάρα στα Ψαχνά
Μαρουκάκης και Ζουλιώτης ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές και σκόρερ της συνάντησης! Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους Ευβοιώτες και σε διάστημα έξι λεπτών πέτυχαν δύο τέρματα με τον Μαρουκάκη.
Οι Αθηναίοι διατηρούσαν με ευκολία το υπέρ τους αποτέλεσμα αλλά στο 75' τα δεδομένα άλλαξαν. Στο λεπτό αυτό ο Σέγκος κέρδισε πέναλτι από τον Βιδάλη, ο οποίος παράλληλα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.
Ο Ζουλιώτης ήταν εύστοχος από τα έντεκα μέτρα και μείωσε σε 2-1 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Ο Ηρακλής προσπάθησε να αξιοποιήσει το αριθμητικό του πλεονέκτημα και άσκησε ασφυκτική πίεση στην εστία της Καλλιθέας αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης. Πράγματι, οι προσπάθειες των γηπεδούχων απέφεραν το 2-2 καθώς στο 93' ο Ζουλιώτης με πλασέ νίκησε τον τερματοφύλακα Κατσούλη και χάρισε τον πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του!
Πηγή: mikriliga.com

Από Φλεβάρη ο Μπουμσόνγκ!!

Τελικά οι πρώτες εκτιμήσεις για τον τραυματισμό του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ επιβεβαιώθηκαν, καθώς ο Γάλλος αμυντικός υπέστη κάταγμα στο δάχτυλο του ποδιού του και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα με ενάμισι μήνα...

Από Φλεβάρη ο Μπουμσόνγκ
Σε συνδυασμό με την φυγή του Σεντρίκ Καντέ για το Copa Africa αφήνουν τον Ζεσουάλδο Φερέιρα μόνο με τους Γιόσου Σαριέγκι και Ματίας Μπιέρσμιρ για την θέση του στόπερ.
Ο «Μπουμ» θα χάσει κατά σειρά τα παιχνίδια με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (Κύπελλο), με Κέρκυρα, Δόξα Δράμας (εξ αναβολής) στο ΟΑΚΑ, με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, με τον Λεβαδειακό (εξ αναβολής) και τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, με την Δόξα Δράμας εκτός έδρας, όπως και με τον Λεβαδειακό, με την Ξάνθη στο Ολυμπιακό Στάδιο και με τον Εργοτέλη στην Κρήτη.
πηγή: sportdog.gr

Εκλεισε στην Ντόρτμουντ ο Ρόις!!

Στην Ντόρτμουντ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μάρκο Ρόις, ο οποίος είναι ίσως το κορυφαίο ταλέντο στην Γερμανία. Σχεδόν 18 εκατ. ευρώ θα δώσουν οι Βεστφαλοί, το καλοκαίρι η μεταγραφή.

Εκλεισε στην Ντόρτμουντ ο Ρόις
Ο Ρόις είναι 22χρονών και αγωνίζεται στην έκπληξη της φετινής Bundesliga, Γκλάντμπαχ η οποία μετά από 17 ματς είναι μόλις στο -4 από την κορυφή και την Μπάγερν Μονάχου. Ο ίδιος βασικά την έχει κάνει έκπληξη, αφού πέρυσι έβαλε 10 γκολ και φέτος στο μισό της σεζόν έχει βάλει ήδη άλλα τόσα! Οι πρωταθλητές Γερμανίας έπαιζαν εδώ και αρκετό καιρό για τον παίκτη ο οποίος έκανε τα πρώτα του βήματα στις δικές του ακαδημίες, μόνο που τώρα έσκασαν 17,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν ξανά.

Οι διευθυντές της Ντόρτμουντ επιβεβαίωσαν το deal, που ίσως αφήσει ξενερωμένες τις Μπάγερν Μονάχου, Αρσεναλ και Ρεάλ Μαδρίτης, που είχαν επίσης ενδιαφερθεί για τον παίκτη, ο οποίος θα υπογράψει για 5 χρόνια και θα αλλάξει στρατόπεδο το καλοκαίρι. «Είναι σημαντικό για 'μένα να ξεκαθαρίσω ότι αυτή δεν ήταν μία απόφαση κόντρα στην Γκλάντμπαχ. Είχα κάποια υπέροχα χρόνια μέχρι τώρα και η Μπορούσια μου έδωσε τη δυνατότητα να αποδείξω τι μπορώ να κάνω στην Bundesliga και να γίνω ο παίκτης που είμαι τώρα» ήταν τα λόγια του Ρόις.
πηγή: sportdog.gr

"Μια μέρα θα γυρίσω στον ΠΑΟΚ"

Ο Aντρέ Βιεϊρίνια φανερά συγκινημένος τόνισε μετά το τέλος του ματς με τον Λεβαδειακό πως μια μέρα θα επιστρέψει στην Τούμπα.

"Μια μέρα θα γυρίσω στον ΠΑΟΚ"
Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός μίλησε, κατά την αποχώρησή του από την Τούμπα, λέγοντας ότι «κάποια μέρα θα γυρίσω ξανά στον ΠΑΟΚ».

«Θα μου λείψουν πολλά πράγματα, ο κόσμος, οι φίλοι, η Θεσσαλονίκη. Ετσι, όμως, ήρθαν τα πράγματα… Επαναλαμβάνω ότι κάποια μέρα θα γυρίσω. Ο ΠΑΟΚ είναι πολλά πράγματα για μένα», κατέληξε ο Βιεϊρίνια.

"Δύσκολο να πάρεις έτσι αποτέλεσμα"

Στα λάθη και στη νευρικότητα των παικτών του στάθηκε ο Γιώργος Παράσχος μετά την ήττα με 3-1 από τον ΠΑΟΚ.

"Δύσκολο να πάρεις έτσι αποτέλεσμα"
"Κάναμε πολύ εύκολα το λάθος. Οταν έχεις ένα ΠΑΟΚ με αυτή την εμπειρία είναι δύσκολο έτσι να πάρεις αποτέλεσμα. Μετά το πρώτο γκολ δυστυχώς στη τελική πάσα ήμασταν νευρικοί, ενώ ήταν πολύ δύσκολο στη συνέχεια να μπούμε στο παιχνίδι", είπε αρχικά και στη συνέχεια τόνισε:
"Η δική μας η μάχη συνεχίζεται. Παίζουμε Τετάρτη- Σάββατο και πάλι Τετάρτη και να δούμε που μπορεί να βγει αυτό και να δούμε πως μπορούμε να γλιτώσουμε από τραυματισμούς και κάρτες. Εύχομαι στον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του", είπε ο τεχνικός του Λεβαδειακού.

O ΠΑΟΚ του ΔΝΤ!!

O ΠΑΟΚ γυρίζει αναγκαστικά σελίδα, λόγω του ποδοσφαιρικού ΔΝΤ. Ποιος θα διαχειριστεί τη μελλοντική «ομάδα νέων»;

O ΠΑΟΚ του ΔΝΤ
Ο ταλαντούχος κύριος Βιεϊρίνια αποτελεί (και επίσημα) παρελθόν από το δικέφαλο, την ίδια στιγμή που ο ποιοτικός Κοντρέρας “ετοιμάζει βαλίτσες” και ο Σαλπιγγίδης “εξετάζει όλες τις προτάσεις”. Με τη σειρά τους, οι «μεγάλοι» Χαλκιάς – Λίνο – Γκαρσία – Τσιρίλο – Ίβιτς ενδέχεται να αποδεσμευτούν ή να παραγκωνιστούν το καλοκαίρι πιστοποιώντας το οριστικό τέλος της «ομάδας του Σάντος».
Το ποδοσφαιρικό ΔΝΤ
Η οικονομική κρίση επιτάσσει ραγδαία μείωση budget και οδηγεί το δικέφαλο σε ριζική αναγκαστική ανανέωση roster. Διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος «απομάκρυνσής» από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λόγω «μη εκπλήρωσης των οικονομικών προϋποθέσεων». Το Financial Fair Play της UEFA βάζει τέλος στις σπατάλες του παρελθόντος και εξορθολογεί τις δαπάνες των ομάδων στοχεύοντας σε αυτό που λέμε λαϊκά «νοικοκύρεμα». Πρόκειται για μονόδρομο που η διοίκηση Ζαγοράκη αποφάσισε να ακολουθήσει προκειμένου να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της ΠΑΕ για τα επόμενα χρόνια. Όσες ομάδες αγνοήσουν τα νέο ποδοσφαιρικό status quo θα αντιμετωπίσουν της συνέπειες του πελέκι της UEFA στο μέλλον.
Η ελληνική νοοτροπία
Σαφώς, η μετάβαση στη «νέα εποχή» του ΠΑΟΚ θα μπορούσε να γίνει με πιο ομαλό τρόπο ώστε να διασφαλιστεί η ηρεμία στο ποδοσφαιρικό τμήμα και η αποτροπή αντιδράσεων από τους οπαδούς. Το επικοινωνιακό τμήμα της ΠΑΕ έπρεπε να είχε προετοιμάσει νωρίτερα τον κόσμο, κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση για πρόσθετη οικονομική βοήθεια ώστε να διατηρηθούν τα «μεγάλα αστέρια». Στην Ελλάδα, όμως, κανένας φορέας δε λειτουργεί προνοητικά και ο δικέφαλος δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο (ανεξαρτήτως προεργασίας) αλλά θα προστατεύονταν η ομοιογένεια του τρίπτυχου κόσμος-διοίκηση-προπονητής και ενδεχομένως θα ήταν μεγαλύτερο το ποσό που θα λάμβανε ο ΠΑΟΚ από τη μεταπώληση των Βιεϊρίνια-Κοντρέρας.

Η κρίση δίνει ευκαιρίες στο… «νέο αίμα»
Η διοίκηση του δικεφάλου γνώριζε εκ προοιμίου την κατάσταση και είχε φροντίσει να ενισχυθεί με νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές ικανούς να αντικαταστήσουν σταδιακά τους «αγαπημένους του κόσμου». Επιπρόσθετα, έχτισε προπονητικό κέντρο στη Μεσήμβρια προκειμένου να δημιουργήσει τις συνθήκες για τη μελλοντική στελέχωση της ομάδας από νεαρούς ποδοσφαιριστές με μικρό κόστος. Πλέον, ζητούμενο αποτελεί η σταδιακή ένταξή τους στη βασική 11άδα και η σωστή ‘ποδοσφαιρική διαπαιδαγώγησή’ για να ωριμάσουν σύντομα και να αποδώσουν σε υψηλό επίπεδο νωρίτερα από ότι και οι ίδιοι θα περίμεναν. Τόσο το προπονητικό team όσο και οι φίλαθλοι οφείλουν να στηρίξουν τη «νέα γενιά» ώστε να διασφαλιστεί η άρτια λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος και να μη διαρρηχθεί το οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια. Ιδιαίτερα οι Κατσικάς- Σταφυλίδης-Γεωργιάδης επιβάλλεται να «πίάσουν από τα μαλλιά» την ευκαιρία και να αποδείξουν ότι αξίζουν να φοράνε φανέλα βασικού στον δικέφαλο.
Ποιος θα είναι ο καπετάνιος στη φουρτούνα;
Σε συνθήκες κρίσης, ο καθοδηγητής επωμίζεται το μεγαλύτερο βάρος της επιτυχίας ή αποτυχίας. Επομένως, «ρόλο κλειδί» θα αναλάβει ο προπονητής που θα κληθεί να δημιουργήσει τη καινούρια ομάδα στη σκιά των μεγάλων επιτυχιών της προηγούμενης 3ετίας. Ο Μπόλονι διαθέτει την εμπειρία και τις τακτικές γνώσεις, αλλά η διάθεσή του να αναλάβει ένα τόσο δύσκολο έργο σε συνθήκες έλλειψης ρευστότητας είναι αμφίβολη. Το σημαντικότερο «στοίχημα» της διοίκησης Ζαγοράκη είναι, λοιπόν, να προσλάβει τον «επόμενο Σάντος» που θα μετατρέψει και πάλι τις «σαρδέλες» σε νικητές».

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξαναγίνει "οικογένεια" και να προσλάβει ένα προπονητή με τα χαρακτηριστικά του Άγγελου Αναστασιάδη
Ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξαναγίνει "οικογένεια" και να προσλάβει ένα προπονητή με τα χαρακτηριστικά του Άγγελου Αναστασιάδη
Συμπέρασμα
Η πώληση του Βιεϊρίνια είναι οδυνηρή και η αποδέσμευση του Κοντρέρας αναπόφευκτη. Ήταν, όμως, επιβεβλημένες για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους της ομάδας και να μειωθούν οι πιθανότητες προσφυγών άλλων παικτών στο προσεχές μέλλον. Καλώς ή κακώς, ο δικέφαλος είναι μία Ανώνυμη Εταιρία που λειτουργεί σε καθεστώς οικονομικής κρίσης και υπόκειται σε αυστηρούς ελέγχους από το Financial Fair Play της UEFA.Το μέλλον του, λοιπόν, δεν εξαρτάται μόνο από τα «θέλω» των φιλάθλων.
Στο ποδόσφαιρο, η μεγαλύτερη επιτυχία είναι η διάρκεια. Ανεξαρτήτως οικονομικών συνθηκών, ο ΠΑΟΚ οφείλει να παραμείνει ανταγωνιστικός και να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Για να συμβεί αυτό επιβάλλεται να επανενεργοποιηθεί ο βασικός του χορηγούς: ο κόσμος…Το κρισιμότερο σταυροδρόμι της διοίκησης Ζαγοράκη μόλις ξεκίνησε…
πηγή:overlap.gr

«Κάρφωσε» την Παρί ο Πάτο!

Η Παρί Σεν Ζερμέν επιθυμεί διακαώς την απόκτηση του Πάτο από την Μίλαν και ο Βραζιλιάνος ήταν ο μοναδικός σκόρερ του φιλικού μεταξύ των δύο ομάδων.

«Κάρφωσε» την Παρί ο Πάτο!
Μίλαν και Παρί κοντραρίστηκαν στο Ντουμπάι και οι Ροσονέρι επικράτησαν με γκολ του 22χρονου Βραζιλιάνου, για τον οποίο τα σενάρια μεταγραφής δίνουν και παίρνουν. Οι Γάλλοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν 45 εκατ. ευρώ για να τον κάνουν δικό τους, όμως αυτός μόλις στο 4' πλήγωσε την ομάδα του πρώην προπονητή του, Κάρλο Αντσελότι. Στο φιλικό επέστρεψε στην δράση ο Τζενάρο Γκατούζο, οποίος από την αρχή της σεζόν ταλαιπωρείται με σοβαρό πρόβλημα στο μάτι.
πηγή: sportdog.gr

Την Πέμπτη μιλάει ο Κοντρέρας!!

Ο Πάμπλο Κοντρέρας δε μίλησε σήμερα καθόλου, κάτι το οποίο θα κάνει την Πέμπτη (5/1) μιας και θα βρεθεί στις 14.00 στην Τούμπα για να δώσει τη συνέντευξη Τύπου που υποσχέθηκε.

Την Πέμπτη μιλάει ο Κοντρέρας
Ο Χιλιανός στόπερ θέλει να πει ένα τελευταίο αντίο στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, αναφέροντας όλα τα δεδομένα της υπόθεσής του, ενώ θα αναχωρήσει την Παρασκευή για την πατρίδα του.
πηγή: sportdog.gr

"To πιστέψαμε, αλλά..."

Ανάμικτα τα συναισθήματα στο Αγρίνιο, με τον Μπάμπη Τεννέ να τονίζει πως η ομάδα του έδειξε ότι μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα.

"To πιστέψαμε, αλλά..."
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του Παναιτωλικού στην συνέντευξη Τύπου : «Τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Είμαστε χαρούμενοι γιατί κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα πήραμε βαθμό σημαντικό, με καλή εμφάνιση αλλά χάσαμε άλλους δύο. Μέσα σε ένα λεπτό και σε μια στιγμή που πιστέψαμε ότι τους είχαμε στο τσεπάκι. Εκεί φαίνεται η μεγάλη ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός. Το έχει ξανακάνει, το έκανε και σήμερα. Θέλουμε να είναι ψηλά η ψυχολογία. Δείξαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα».
Για την διαιτησία: «Υπάρχουν δύο δύσκολες φάσεις στο ματς. Από κει και πέρα έγινε μια πολύ καλή διαιτησία και προς Θεού σε ένα τέτοιο ματς να γίνεται συζητήση για διαιτησία».

Για τον Πετρόπουλο και την ενίσχυση:  Εμείς έχουμε πει ότι δεν θέλουμε δανεικούς. Αν μείνει ελεύθερος το συζητάμε. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ανακοινωθεί μεταγραφή(σ.σ Κρικβέλια)».

"Οι διαιτητές ήταν ...τρίτη ομάδα"!

Έξω φρενών ήταν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα για τη διαιτησία του Βοσκάκη στο ματς με τον Παναιτωλικό, λέγοντας μεταξύ άλλων στη συνέντευξη πως "υπάρχει και μία τρίτη ομάδα, η οποία δεν έδωσε τα εχέγγυα για να παιχτεί ο αγώνας όπως έπρεπε"...

"Οι διαιτητές ήταν ...τρίτη ομάδα"!
Ο Πορτογάλος, που δεν μπορούσε να κρύψει τον εκνευρισμό του για την διαιτησία του Βοσκάκη, μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου ανέφερε χαρακτηριστικά:
Για το παιχνίδι: «Καλή χρονιά σε όλους (σ.σ. το είπε στα ελληνικά). Ο Παναθηναϊκός έχασε δύο βαθμούς από τον Παναιτωλικό. Είναι ένα ωραίο γήπεδο, απέναντι σε μία ομάδα καλή, έμπειρη, επιθετική και αυτό συμβαίνει στο πρωτάθλημα. Όταν μία ομάδα διεκδικεί τον τίτλο, βρίσκει δυσκολίες. Βεβαίως σε τέτοιου είδους αγώνες πρέπει να υπάρχει κάποιος ο οποίος πρέπει να ξέρει να διαιτητεύει το ματς, εφαρμόζοντας σωστά τους κανονισμούς.
Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να κάνουν τη δουλειά τους. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε για τη νίκη, τους τρεις πόντους. Ο αντίπαλος μας έπαιξε με τα όπλα του, με ότι είχε στη διάθεση του, με βάση τη δυναμικότητα του. Ο άρχων του ματς δεν ήταν καλός, οι αποφάσεις του επηρέασαν το αποτέλεσμα και το σκορ είχε να κάνει με τις αποφάσεις του.
Επίσης να πω ότι δεν είναι δυνατόν η ομάδα μου να δέχεται τόσα σκληρά μαρκαρίσματα, ο διαιτητής να μας επιτρέπει να μας παίζουν τόσο σκληρά και στο τέλος οι ποδοσφαιριστές μου να δέχονται τις κάρτες. Είχαμε παίξει 8 ματς στο πρωτάθλημα συν ένα αγώνα για το Κύπελλο και η αλήθεια είναι πως μέσα μας πιστεύαμε ότι τα πράγματα θα άλλαζαν.
Θα περιμένω να δω τι βαθμός θα δοθεί στο συγκεκριμένο διαιτητή για αυτό το παιχνίδι. Με τον ίδιο τρόπο που εμείς τιμωρούμαστε όταν δεν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, να τιμωρείται και ο διαιτητής. Για να κλείσει το θέμα, μετά από την εμπειρία που έχω από πέρυσι, φέτος και τους πολλούς αγώνες που έχω δώσει εδώ, κανένας δεν πρόκειται να με εξαπατήσει.
Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να προστατεύονται από την εφαρμογή των κανονισμών. Για αυτό το λόγο, λέω ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός απέναντι στους ποδοσφαιριστές. αν θέλουμε να έχουμε καλούς αγώνες, οι διαιτητές πρέπει να προστατεύουν το παιχνίδι. Για να μην πω ότι πρέπει να υπάρχει προσοχή σε ορισμένους ποδοσφαιριστές. Τώρα αρχίζω κατανοώ γιατί οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είναι αγανακτισμένοι με ορισμένα θέματα που έχουν να κάνουν με τη δομή του πρωταθλήματος».
Για το αν ο διαιτητής έκρινε το αποτέλεσμα: «Υπάρχουν πολλοί αγώνες και πολλές καταστάσεις. Εγώ δεν ήρθα τώρα στην Ελλάδα. Έχω δει πολλούς αγώνες. Δεν λέω αν ο διαιτητής ήταν κακός ή όχι, αλλά όπως σφυρίζει, δεν αναπτύσσεται το ποδόσφαιρο».
Για το αν τον ικανοποίησε η ομάδα του: «Δεν με ικανοποίησε. Σε μερικές περιπτώσεις καθόλου. Σε άλλες στιγμές, έκανε το καλύτερο που μπορούσε με βάση τις δυνατότητες της. Έρχομαι εδώ για να υπερασπιστώ το ποδόσφαιρο. Εγώ αναφέρομαι πως όταν υπάρχει μία ομάδα. Είπα ότι η διαιτητική τριάδα δεν υπερασπίζεται το ποδόσφαιρο, όπως εγώ. Ακόμα και αν φύγω από τη χώρα, τα ίδια θα λέω».
Για το αν με την αναφορά του στη διαιτησία, αδικεί τον Παναιτωλικό: «Δύο ομάδες έπαιξαν, η μία ήταν ο Παναθηναϊκός με τα γνωστά προβλήματα, που έκανε ένα ματς που θα μπορούσε να το είχε νικήσει, από την άλλη είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα καλή, επιθετική, με δυνατότητες. Αλλά υπάρχει και μία τρίτη ομάδα, η οποία δεν έδωσε τα εχέγγυα για να παιχτεί ο αγώνας όπως έπρεπε. Πάντα έχω μεγάλο σεβασμό για τους αντιπάλους. Εγώ δεν μιλάω σε δημοσιογράφους οι οποίοι δεν γνωρίζουν την ιστορία του πρωταθλήματος. Ήσασταν στο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και το αναφέρατε.
Φανταστείτε το ματς να γινόταν όπως σας λέω. Θα είχαμε εξαιρετικό θέαμα. Πρέπει να υπερασπίζονται οι ποδοσφαιριστές. Πρέπει να ξεχωρίζουμε τα σκληρά μαρκαρίσματα και τις κίτρινες κάρτες. Εγώ είμαι εδώ για να πω την άποψη μου και αυτό κάνω.
Στο ποδόσφαιρο υπάρχει κάτι σημαντικό. Είπατε ότι σήμερα έγινε ένα ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Εγώ συμπληρώνω ότι εάν υπάρχει καλό διαιτητικό τρίο, πόσο καλό θα ήταν το παιχνίδι. Έχω κουραστεί να βλέπω τον Παναθηναϊκό να πλήττεται. Να μην υπάρχει σεβασμός απέναντι μας. Εγώ δεν υπερασπίζομαι τους ποδοσφαιριστές μου. Δεν λέω ότι μας αδικεί η διαιτησία.
Διότι αν έλεγα στους ποδοσφαιριστές μου ότι ο διαιτητής φταίει για όλα, αυτοί θα έβρισκαν δικαιολογία. Δεν είναι αυτή η δουλειά μου. Αφού δεν γίνεται κατανοητό το μήνυμα που θέλω να περάσω, ξεκαθαρίζω ότι αυτή είναι η άποψη μου. Είδαμε άλλο αγώνα, όπως φαίνεται».
Για το αν σε κάποιο μέρος του κόσμου σφυρίζονται όλα τα φάουλ: «Όταν γίνονται φάουλ, ο διαιτητής σφυρίζει το φάουλ. Αυτό γίνεται παντού. Στην Κίνα, στην Αγγλία, παντού».
Για το αν ο διαιτητής έκρινε το αποτέλεσμα: «Όχι. Εγώ δεν λέω ότι για τη σημερινή ισοπαλία φταίει ο διαιτητής. Απλά μπορείς να ξέρεις εάν ο διαιτητής σφύριξε σωστά. Τον είδατε και μπορείτε να καταλάβετε τι εννοώ».
Για το αν μπορεί να απαριθμήσει τα λάθη της διαιτησίας: «Θα σας πω τη γνώμη μου και εσείς ακούστε τη. Είχα και συνεχίζω να έχω μεγάλο σεβασμό για τους δημοσιογράφους. Σας σέβομαι πολύ. Εγώ είπα ότι είχα να πω και εσείς ερμηνεύστε το όπως πιστεύετε».

''Μελαγχολική τριάρα!'' (ΦΩΤΟ)

Στο ''αντίο'' των Βιεϊρίνια-Κοντρέρας επικεντρώνονται περισσότερο τα παοκτσήδικα Media παρά στη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Λεβαδειακό, στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς!

''Μελαγχολική τριάρα!'' (ΦΩΤΟ)
Διαβάστε πως διαχειρίστηκαν το θέμα τα παοκτσήδικα sites:
Olapaok.gr
Αντίο σε Αντρέ, Πάμπλο με τριάρα
Ο ΠΑΟΚ μπήκε με το δεξί στο 2012 αποχαιρετώντας τους Βιεϊρίνια, Κοντρέρας με ένα άνετο 3-1 επί του Λεβαδειακού. Έβαλε τη σφραγίδα του στον αγώνα ο Αθανασιάδης με την ασίστ στον Ίβιτς στη φάση του 1-0 (21΄) και δύο τέρματα (49΄ και 84΄). Ελπιδοφόρα μηνύματα στην "πρώτη" του Κατσικά, φουριόζος επανήλθε ο Σταφυλίδης που είχε και δοκάρι.
Paok24.com
Μελαγχολικό τρίποντο...

Σ΄ ένα μελαγχολικό τοπίο, με τους περίπου 10.000 φίλους του ΠΑΟΚ να αποχαιρετούν πριν τη σέντρα τον Αντρέ Βιεϊρίνια και τον Πάμπλο Κοντρέρας, οι οποίοι με δάκρυα στα μάτια πήραν το τελευταίο χειροκρότημα, ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Λεβαδειακό με 3-1 κι ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας...

Φόβοι για κάταγμα!!

Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ αποχώρησε υποβασταζόμενος για τα αποδυτήρια στο Αγρίνιο και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κάταγμα.

Φόβοι για κάταγμα!
Λίγα λεπτά πριν την συμπλήρωση 80 λεπτών στο Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός, ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός του Τριφυλλιού ζήτησε αλλαγή καθώς δεν μπορούσε να πατήσει καν το πόδι του. Ο Μπουμσόνγκ αποχώρησε υποβασταζόμενος και οι γιατροί του Παναθηναϊκού φοβούνται πως ο έμπειρος αμυντικός έχει υποστεί κάταγμα.
πηγή: sportdog.gr   

"Τρένο" ο Κολοσσός/ Νίκη για Άρη!

Την ξέφρενει πορεία του συνέχισε ο Κολοσσός και επικράτησε στην παράταση με 93-90 του ΑΓΟΡ. Ήττα για ΠΑΟΚ από ΚΑΟΔ 93-72, 79-71 ο Άρης το Μαρούσι

"Τρένο" ο Κολοσσός!

Κολοσσός-ΑΓΟΡ 93-90
Τίποτα δεν είναι τυχαίο, ούτε η πορεία τουΚολοσσού. Η ομάδα της Ρόδου έχει αποκτήσει μέταλλο νικητή και τα ροζ φύλλα ακολουθούν το ένα το άλλο, φτάνοντας αισίως στο 9-1! Απ' την άλλη, ο ΑΓΟΡ έπεσε στο 5-5.
Τα δεκάλεπτα: 16-11, 30-33, 53-52, 73-73, 93-90
ΚΑΟΔ-ΠΑΟΚ 93-72
Οι Χαραλαμπίδης και Χαντ επέστρεψαν από τους τραυματισμούς τους, ενώ στη διάθεση του Γιώργου Καλαφατάκη ήταν για πρώτη φορά κι ο Κρις Μονρό που έκανε θετικό ντεμπούτο κόντρα στην πρώην ομάδα του. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στην επιστροφή επέβαλλαν τον ρυθμό τους με τον ΠΑΟΚ που είχε σε εξαιρετική ημέρα τους Ντικούδη, Ράοτ και Καλαμπόκη να γνωρίζει την έβδομη νίκη του.
Τα δεκάλεπτα:23-23, 44-40, 68-56, 93-72
Άρης-Μαρούσι 79-71
Ο Άρης επέστρεψε... βαρύς απ' το εορταστικό πρόγραμμα, παρόλα αυτά πήρε αυτό που ήθελε, χάρη στην αντεπίθεση της τρίτης περιόδου. Η νίκη τον ανέβασε στο 4-6, ενώ το Μαρούσι έκανε το 0/10.

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 32-42, 54-53, 79-71
Ίκαρος-Ηλυσιακός 75-69
Ο Ηλυσιακός φαινόταν πως θα κάνει υγιεινό περίπατο στη Γλυφάδα, ο Ίκαρος όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη στο ντεμπούτο των Σκορδίλη, Βασίλιεβιτς και Μπάξτερ βρέθηκε και με 21 πόντους πίσω στο σκορ, κατά την ανάπαυλα όμως όχι μόνο επέστρεψε στο παιχνίδι αλλά πήρε και τη νίκη.
Τα δεκάλεπτα: 14-23, 29-43, 54-54, 75-69
Πηγή: Gazzetta.gr

Ο ΠΑΟΚ είχε Ίβιτς και... Σάντα Κλάους!!

Με το δεξί μπήκε ο ΠΑΟΚ στη νέα χρονιά, παίρνοντας την πρώτη του νίκη στο 2012. Ο “Δικέφαλος του βορρά” επικράτησε 3-1 του Λεβαδειακού στην Τούμπα, χάρη στα γκολ του Ίλια Ίβιτς (22') και του Στέφανου, Κλάους, Αθανασιάδη (49', 84'). Οι Βοιωτοί το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις με τον Ναπολεόνι.

Ο ΠΑΟΚ είχε Ίβιτς και... Σάντα Κλάους!
Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς και απέκτησε από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Στέφανο (Κλάους) Αθανασιάδη, ο οποίος ήταν πολύ κινητικός (μαζί με τον Ίβιτς) και δημιουργικός στο παιχνίδι του. Οι “ασπρόμαυροι” απείλησαν με το καλημέρα τον Λεβαδειακό, αλλά ύστερα από φάση διαρκείας στο 5', ο Κυριακίδης λειτούργησε σωτήρια στο πλασέ του Γεωργιάδη. Στο 14' του σουτ του Ίβιτς κόντραρε σε αμυντικό με τον Σέρβο να διαμαρτύρεται για χέρι, στο 22 όμως ο ίδιος ο παίκτης κατάφερε να χριστεί σκόρερ, ανοίγοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα για την ομάδα του. Ύστερα από καταπληκτική κάθετη μπαλιά του Αθανασιάδη, ο Ίβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, την έσκαψε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Ο Λεβαδειακός μέχρι τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ήταν άφαντος επιθετικά. Στο 32' έσπασε... ρόδι με την πρώτη εμφάνισή του στα καρέ του ΠΑΟΚ. Ύστερα από ασυννενοησία του Γκαρσία με τον Μαλεζά, Κοιλιάρας έκλεψε την μπάλα, σέντραρε αλλά ο Γλύκος βγήκε γρήγορα και μπλόκαρε την μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι... ξεθάρεψαν για τα καλά στη συνέχεια και δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου θα μπορούσαν να είχαν φέρει το ματς στα ίσια, αλλά ο Φαβάλι έπιασε πολύ κακό σουτ ύστερα από φάση διαρκείας στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Έτσι οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι πήγαν στα αποδυτήρια προπορευόμενοι με 1-0 στο σκορ.
Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να πετύχει γρήγορα το γκολ με τον Αθανασιάδη, ο οποίος έψαχνε να βρει δίχτυα από το πρώτο ημίχρονο. Ύστερα από σέντρα του Φωτάκη, ο Ιβιτς πήρε την κεφαλιά, ο Σαλπιγγίδης μοίρασε στον Κλάσαρε που πλάσαρε στην κενή εστία για το 2-0. Στη συνέχεια και για ένα 15λεπτο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε πολύ (με τις αλλαγές) με αποτέλεσμα να μην γίνει καμία φάση. Ο Λεβαδειακός έσπασε τη... μονοτονία από το 65' και μετά πραγματοποιώντας κάποιες απόπειρες στην εστία του Γλύκου μέχρι το τέλος, ήταν όμως αναποτελεσματικός στις προσπάθειές του.
Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έριξε ταχύτητες, πέτυχε όμως και τρίτο γκολ! Σκόρερ ποιος άλλος από τον Αθανασιάδη, το γκολ του οποίου στο 84' ήρθε σαν δώρο του Σάντα Κλάους. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να σημειώσουν και τέταρτο γκολ, αλλά το ασύλληπτο σουτ του Σταφυλίδη στο 90' κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Σταφυλίδη. Στις καθυστερήσεις ο Λεβαδειακός μείωσε με τον Ναπολεόνι και έτσι το τελικό σκορ έγραψε 3-1!

 
ΛΗΞΗ αγώνα
93' Γκολ για τον Λεβαδειακό: Ο Ναπολεόνι πρόλαβε την έξοδο του Γλύκου, πλάσαρε και μείωσε σε 3-1.
90' Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ με ασύλληπτο σουτ του Σταφυλίδη εκτός περιοχής!
84' Γκολ για τον ΠΑΟΚ: Ο Αθανασιάδης γράφει το 3-0. Λάθος του Φαβάλι, ο Λάζαρ πάσαρε στον Αθαναδιάδη, ο οποίος μόνος με τον Κυριακίδη πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ.
80' -Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ: Ο Λαζάρ στη θέση του Φωτάκη.
79' -Αλλαγη για τον Λεβαδειακό, ο Πόποβιτς αντί του Κόρμπου.
79' Κίτρινη στον Μουλόπουλο.
78' Eυκαιρία για τον Λεβαδειακό, ο Φαβαλι έβγαλε τετ α τετ τον Βασιλείου, ο οποίος άργησε απίστευτα και κόπηκε.
77' Σουτ του Αθανασιάδη, μπλόκαρε ο Κυριακίδης.
70' Μπέρδεμα στην άμυνα του Λεβαδειακού, μπλόκαρε τελικά ο Κυριακίδης.
69' Κίτρινη στον Μαλεζά.
68' Σουτ του Φαβάλι, με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε ο Γλύκος.
67' -Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Εξω ο Ιβιτς μέσα ο Γιάννου.
65' Καλή φάση για τον Λεβαδειακό, ο Βασιλείου διεκδίκησε τη μπάλα με τον Κάτσικα, ενώ έβγαινε και ο Γλύκος, η μπάλα πέρασε εκτός, στο έδαφος ο άσος των Βοιωτών.
59' Σουτ του Φωτάκη, μπλοκάρει ο Κυριακίδης.
56' -Αλλαγή για τον Λεβαδειακο. Ο Ζαουί αντί του Μελισσά.
53' -Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ: Ο Σταφυλίδης αντί του Έτο.
49' Γκολ για τον ΠΑΟΚ: Ύστερα από σέντρα του Φωτάκη από δεξιά, ο Ιβιτς πήρε την κεφαλιά, ο Σαλπιγγίδης μοίρασε στον Αθανασιάδη, ο οποίος πλάσαρε στην κενή εστία για το 2-0.
46' Έναρξη δευτέρου μέρους.
45' Λήξη πρώτου ημιχρόνου.
43' Ύστερα από φάση διαρκείας, ο Φαβάλι έπιασε το σουτ μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ με την μπάλα  να φεύγει ψηλά άουτ.
38' Σουτ άουτ του Ίβιτς
37' Δυνατό σουτ του Σαλπιγγίδη μέσα από την περιοχή, αποκρούει σε κόρνερ ο Κυριακίδης.
32' Ασυννενοησία του Γκαρσία με τον Μαλεζά, κλέβει την μπάλα ο Κοιλιάρας, επιχειρεί τη σέντρα, αλλά ο Γλύκος βγαίνει γρήγορα και μπλοκάρει την μπάλα.
25' Σέντρα του Αθανασιάδη από δεξιά, ο Γεωργιάδης σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
22' Γκολ για τον ΠΑΟΚ: Ύστερα από κάθετη μπαλιά του Αθαναδιάδη στον Ίβιτς, ο Σέρβος έσκαψε την μπάλα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!
19' Έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του ΠΑΟΚ για ένα φάουλ που δόθηκε πάνω στον Έτο και ενώ ο Βραζιλιάνος έφευγε μόνος του από πλάγια.
14' Αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, ο Σαλπιγγίδης σπάει αριστερά την μπάλα στον Ίβιτς που μπαίνει στην περιοχή, επιχειρεί να γυρίσει την μπάλα, όμως, βρίσκει πάνω σε αμυντικό του Λεβαδειακού και απομακρύνεται. Ο Σέρβος διαμαρτύρεται για χέρι.
7' Ο Γκαρσία εκτελεί απευθείας φάουλ η μπάλα κοντράρει και καταλήγει κόρνερ.
5' Eυκαιρία για τον ΠΑΟΚ, ύστερα από γέμισμα για τον Αθανασιάδη, ο Κουτσόπουλος έκοψε, η μπάλα πήγε στον Γεωργιάδη που πλάσαρε, ο Κυριακίδης έσωσε την εστία του. Κατά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Κλάους πήρε την κεφαλιά, αλλά απέκρουσε πρώτα ο Κυριακίδης και στη συνέχεια οι παίκτες του Λεβαδειακού σε κόρνερ
1' Εναρξη αγώνα
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ετο, Κατσικάς, Μαλεζάς, Λίνο, Γκαρσία, Φωτάκης, Ιβιτς, Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης, Αθανασιάδης
Λεβαδειακός: Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τομάς, Κοιλιάρας, Μελισσάς, Βασιλείου, Ζησόπουλος, Φαβάλι, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Κόρμπος.

Καμάρωνε η άμυνα, καμάρι ο Τοτσέ!!

Ο Τοτσέ, με γκολ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, γλίτωσε τον Παναθηναϊκό από ήττα στο Αγρίνιο (1-1). Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε στο 63΄ με τον Καμαρά, τον οποίο καμάρωνε η άμυνα του τριφυλλιού, που ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Βύντρα στο 0-0.

Καμάρωνε η άμυνα, καμάρι ο Τοτσέ!
Σε ένα ματς χωρίς πολλές φάσεις ο Καμαρά εκμεταλλεύτηκε τη μία από τις λιγοστές και έκανε το 1-0 στο 63`, γκολ το οποίο δεν ήταν αρκετό για να πάρει τη νίκη ο ελλιπής Παναιτωλικός κόντρα στον ακόμα πιο... ελλιπή Παναθηναϊκό, που από το 80` και μετά έπαιξε και με 10, αφού τραυματίστηκε ο Μπουμσόνγκ και ο Φερέιρα είχε κάνει τις αλλαγές του, καθώς ο Τοτσέ στις καθυστερήσεις έσωσε την παρτίδα για τους πράσινους.
Οι ψυχωμένοι Αγρινιώτες στο παρά... ένα δεν κατάφεραν να νικήσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους τους πράσινους, οι οποίοι γλίτωσαν στο τέλος παρά τις απουσίες τους, αλλά έχασαν έδαφος στη μάχη του τίτλου από τον Ολυμπιακό...
Πράσινη ανούσια κατοχή
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα στο ματς και στο πρώτο 15λεπτο είχε δυο καλές ευκαιρίες με τον Κλέιτον (ιδίως στο 8`), όμως οι Αγρινιώτες ισορρόπησαν και μάλιστα σκόραραν και με τον Εντζεγκουέλε στο 20`, όμως σωστά δεν μέτρησε ως οφσάιντ.
Οι πράσινοι είχαν την κατοχή, αλλά είχαν μπλοκαριστεί στον άξονα και δεν έκαναν παιχνίδι από τα άκρα με αποτέλεσμα να είναι ανούσιοι. Από την άλλη ο Παναιτωλικός αμυνόταν σωστά, όμως δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά.
Ο Παναθηναϊκός πήρε κάποιες πρωτοβουλίες στο τελευταίο 5λεπτο, με το 0-0 πάντως να παραμένει ως την ανάπαυλα. Τέλος, στο 41` οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Άντι στον Βύντρα, σε μια δύσκολη φάση, με τον παίκτη των πρασίνων πάντως να πέφτει... εντυπωσιακά.
Καμαρά, Μπλάζιτς και... Τοτσέ!
Βλέποντας την ίδια φλυαρία στην επίθεση, ο Φερέιρα στο 58` πέρασε τον Πετρόπουλο αντί του Καραγκούνη. Όμως στο 63` ο Ρότσα με μια φοβερή κάθετη έκοψε στα δύο την άμυνα του Παναθηναϊκού και ο Καμαρά με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0!!
Ο Παναιτωλικός στη συνέχεια κλείστηκε φυσικά, για να κρατήσει το 1-0, ενώ ο Πορτογάλος έψαχνε λύσεις με Μαρίνο και Τοτσέ από τον πάγκο για να γυρίσει το σκορ... Σαν να μην έφτανε το γκολ για τον ΠΑΟ, στο 80` τραυματίστηκε ο Μπουμσόνγκ και αποχώρησε, με τους πράσινους να συνεχίζουν με 10, καθώς είχαν γίνει όλες οι αλλαγές.
Ο Μπλάζιτς έκανε την απόκρουση του αγώνα στο 88` στο σουτ του Τοτσέ, αλλά ο Ισπανός πήρε την εκδίκηση του στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν σημείωσε το 1-1, κλέβοντας την μπουκιά από το στόμα των Αγρινιωτών..

Το φιλμ του αγώνα:
90+5` Λήξη του αγώνα
90+3` Ο Τοτσέ με ωραίο σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-1!
90+1` Κίτρινη στον Σιμάο
88` Φοβερή πάσα του Κατσουράνη από δεξιά, ο Τοτσέ στην κίνηση έπιασε το σουτ, αλλά ο Μπλάζιτς απέκρουσε!
84` Ο Πασάς αντί του Καραμαλίκη
80' Με 10 θα συνεχίσει ο Παναθηναϊκός καθώς ο Μπουμσόνγκ δεν μπορεί να συνεχίσει και οι"πράσινοι" έχουν κλείσει και τις τρεις αλλαγές
73` Κίτρινη στον Κούσα
71'  Ο Τοτσέ στη θέση του Μαυρία
70` Κίτρινη στον Πετρόπουλο
68` Κούσας αντί του Μουμίν
67` Ο Μαρίνος αντί του Ζέκα
65` Ο Παλαιολόγος αντί του Σιόντη
63` Ο Ανρί Καμαρά με ωραίο πλασέ από τη φοβερή κάθετη μπαλιά του Ρότσα έκανε το 1-0 από πλάγια θέση αριστερά!
58` Ο Πετρόπουλος αντί του Καραγκούνη
52` Kαλό σουτ του Κλέιτον έξω από την περιοχή, απέκρουσε δύσκολα ο Μπλάζιτς
46` Έναρξη του δευτέρου μέρους
45+1` Λήξη του πρώτου μέρους
43` O Mαυρίας ξεμαρκαρίστηκε ωραία από αριστερά και σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ
42` Ο Παναθηναϊκός ζητάει πέναλτι σε σπρώξιμο του Άντι στον Βύντρα στην περιοχή...
38` Μακρινό συρτό σουτ του Καραγκούνη, μπλόκαρε ο Μπλάζιτς
33` Κίτρινη στον Καραγκούνη
29` Κίτρινη στον Καντέ
21` Κίτρινη στον Καραμαλίκη
20` O Εντζεγκουέλε σκόραρε με κεφαλιά αλλά το γκολ δεν μέτρησε σωστά ως οφσάιντ
17' Δυνατό σουτ του Σπυρόπουλου από πλάγια θέση και αριστερά, η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Μπλάζιτς
13` Ο Καμαρά στόπαρε μες στην περιοχή και σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ πάνω από τα δοκάρια
12` Σουτ του Κλέιτον έξω από την περιοχή, ο Μπλάζιτς έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ
8` Ο Μαυρίας έκοψε στον Κλέιτον από αριστερά, αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου κόντραρε στον Ντολεζάι και πέρασε κόρνερ
1` Έναρξη του αγώνα
Οι συνθέσεις:
Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Μουμίν, Ρότσα, Μπουμάλ, Ενζενγκέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Καραμαλίκης, Σιόντης, Άντι, Καμαρά.
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Ζέκα, Σιμάο, Βύντρα, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Μαυρίας, Κλέιτον.
Διαιτητής: Βοσκάκης
Βοηθοί: Δημητριάδης, Φραγκιαδάκης

"Έχουμε Μάρκο!"

Να συνεχίσει τα γκολ ο Μαρκόφσκι θέλει ο Σουάνης, καθώς έτσι η Ξάνθη παίρνει τους βαθμούς!

"Έχουμε Μάρκο!"
«Ήταν ένα πολύ καλό ξεκίνημα για τη νέα χρονιά. Οι τρεις βαθμοί σε μια πολύ δύσκολη έδρα είναι πολύ σημαντικοί και θα φανούν στη διάρκεια, τώρα που ξεκινά ένα δύσκολο πρόγραμμα για εμάς. Ήταν ένα καλό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες και δίκαια καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς», δήλωσε αρχικά ο επιθετικός της Ξάνθης.
Για τον Μαρκόφσκι: «Κάναμε πολλές ευκαιρίες, ο Μάρκο κατάφερε να βάλει δυο γκολ. Δουλέψαμε όλοι στην ομάδα γι' αυτόν και δικαιώνει την προσπάθεια με δύο γκολ. Σίγουρα όλη η ομάδα προσπάθησε, αλλά του οφείλουμε συγχαρητήρια. Δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες όλα τα χρόνια που είμαι στην ομάδα, αλλά ο Μάρκο βάζει γκολ και του εύχομαι να συνεχίσει έτσι. Τα βάζει μέσα και μας δίνει βαθμούς».
Για το ματς με τον ΠΑΟΚ: «Από τη στιγμή που θα μπούμε στο αεροπλάνο θα πρέπει να σκεφτόμαστε αυτό το παιχνίδι. Είναι εξίσου σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Πρέπει να συνεχίσουμε το σερί μας, παίζουμε στην έδρα μας και ότι είναι να έρθει ας έρθει».

Ανοίγει την πόρτα;

Ο Στιβ Μπέλεκ μάλλον δεν έχει... ψηθεί από την περίπτωση του Βασίλη Ξενιάδη και σκέφτεται πολύ σοβαρά πλέον το ενδεχόμενο να γυρίσει στην Ουντινέζε, αφού παραμένει απλήρωτος...

Ανοίγει την πόρτα;
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα aek365.gr νεαρός Καμερουνέζος φορ έλεγε σήμερα μέσα στα αποδυτήρια στα Σπάτα σε συμπαίκτες του ότι η υπομονή του τελείωσε και ότι σκεφτόταν σοβαρά να μην πάει καν στην Λιβαδειά για τον αγώνα του Σαββάτου!
Πάντως, το πιθανότερο είναι να αγωνιστεί το Σάββατο με τον Λεβαδειακό, αλλά ξεκαθάρισε σε συμπαίκτες του ότι θα μιλήσει με την Ουντινέζε (εκεί ανήκει) για να λήξει ο δανεισμός του και να επιστρέψει αφού δεν τηρούνται οι οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ προς το πρόσωπο του...

"Δική μας ευθύνη"

Για την εικόνα του Άρη και το κακό αποτέλεσμα στην Κέρκυρα, ο Τόχα ρίχνει την ευθύνη συνολικά στην ομάδα.

"Δική μας ευθύνη"
«Προσπαθήσαμε να πάρουμε την νίκη, δώσαμε μάχη για να πετύχουμε κάτι καλύτερο, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περιμέναμε μέσα στο γήπεδο. Θέλαμε τη νίκη, αλλά χάσαμε τον αγώνα, είχαμε και κάποιες ευκαιρίες και ίσως θα μπορούσαμε να πάρουμε έστω την ισοπαλία. Μερίδιο ευθύνης έχουν όλοι, οι ποδοσφαιριστές, το τεχνικό τιμ. Εμείς σαν αθλητές, πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο και να κάνουμε ότι καλύτερο στη συνέχεια, να δουλέψουμε σκληρά και να βελτιωθούμε άμεσα για να βγάλουμε την ομάδα από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Είναι δύσκολα τα πράγματα και σχετικά με τα πλέι οφ, πρέπει να καταφέρουμε να βγάλουμε στο γήπεδο την ποιότητα που έχει η ομάδα και να προσπαθήσουμε ακόμη παραπάνω και να προλάβουμε το… τρένο», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα στην Κέρκυρα ο Τόχα.

Ικανοποιημένος ο Ουζουνίδης!!

H αντίδραση και η ανατροπή στην Κρήτη κόντρα στον Εργοτέλη άρεσε πολύ στον προπονητή της Ξάνθης, Μαρίνο Ουζουνίδη.

Ικανοποιημένος ο Ουζουνίδης

Καλή χρονιά και στο ποδόσφαιρο, μακάρι να αποτελέσει η νέα χρονιά αρχή να βελτιωθούν κάποια πράγματα στο ποδόσφαιρο. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για, απέναντι σε έναν αντίπαλο που ξέρει να παίρνει αποτελέσματα στην έδρα του. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ σε ένα δύσκολο σημείο του αγώνα, στο τέλος του ημιχρόνου. Στο πρώτο μέρος ήμασταν καλύτεροι, έπρεπε εμείς να έχουμε προηγηθεί, αλλά από ένα λάθος δεχτήκαμε το γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε όπως έπρεπε και πετύχαμε δύο γκολ. Στη συνέχεια πίεσε ο Εργοτέλης, αλλά οι επεμβάσεις του Βιβιανί και η τύχη μας βοήθησαν να μην ισοφαριστούμε. Εμείς αξίζαμε τη νίκη και κερδίσαμε δίκαια.
Τώρα μπροστά μας έχουμε δύσκολη συνέχεια, με μεγάλους αντιπάλους. Αυτό το «τρίποντο» μας δίνει ώθηση. Ελπίζουμε να είμαστε καλύτεροι και να πάρουμε κάτι περισσότερο από ότι στον πρώτο γύρο για να διεκδικήσουμε καλύτερη θέση στη βαθμολογία. Εύχομαι καλή τύχη στον Εργοτέλη και τον Νίκο Καραγεωργίου και η ομάδα να πάρει καλύτερη θέση από ότι έχει», είπε αρχικά ο τεχνικός της Ξάνθης.
Για τον πρώτο γύρο: «Στον πρώτο γύρο οι ομάδες έχουν την σειρά που πρέπει, σύμφωνα με την εικόνα που έδειξαν. Περίμενα κάτι περισσότερο από ομάδες όπως ο Αρης και ο ΠΑΣ Γιάννινα, όμως δεν γίνεται να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα πριν τελειώσει το πρωτάθλημα, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που είχε φέτος. Για μας ο πρώτος γύρος ήταν καλός αγωνιστικά και βαθμολογικά. Στην αρχή είχαμε λίγους βαθμούς, αλλά σε επτά παιχνίδια πήραμε έξι νίκες. Ελπίζω να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά και να βελτιώνουμε τα νέα παιδιά που έχουμε στην ομάδα, γιατί αυτά θα αποτελέσουν το μέλλον».
Για τον Μαρκόφσκι: «Είναι πολύ καλός σκόρερ και του αξίζουν συγχαρητήρια. Όχι επειδή έβαλε τα γκολ, αλλά επειδή δεν απογοητεύτηκε στην αρχή, αλλά συνέχισε να δουλεύει σκληρά και περίμενε την ευκαιρία και την πήρε».

Στο νοσοκομείο ο Ρονάλντο!!

Σε νοσοκομείο της Μπαχία νοσηλεύτηκε της πρώτες ημέρες του 2012 ο Ρονάλντο και η διάγνωση έδειξε... δάγκειο πυρετό. Το «φαινόμενο» ακολουθεί θεραπευτική αγωγή και αιτία για την ταλαιπωρία ήταν ένα κουνούπι.

Στο νοσοκομείο ο Ρονάλντο!
«Καταραμένο κουνούπι» ήταν το μήνυμα του Ρονάλντο μέσα από το twitter, αφού μολυσμένο έντομο του προκάλεσε δάγκειο πυρετό. Το «φαινόμενο» βρισκόταν μαζί με την οικογένειά του στην Μπαχία για διακοπές, ωστόσο ένα κουνούπι τον έστειλε στο νοσοκομείο την Πρωτοχρονιά. Η ασθένεια αυτή δεν είναι επικίνδυνη όταν διαγνωσθεί έγκαιρα και ο Βραζιλιάνος ήταν τυχερός. Μάλιστα, πήρε εξιτήριο και ακολουθεί ειδική αγωγή, ώστε να θεραπευτεί.
Πηγή: Gazzetta.gr

"Καλύτερη η Ξάνθη"

Ο Νίκος Καραγεωργίου αναγνώρισε την ανωτερότητα της Ξάνθης, ωστόσο στάθηκε και στα προβλήματα που είχε η ομάδα του.

"Καλύτερη η Ξάνθη"
«Δεν ξεκίνησε καλά η χρονιά και νομίζω ότι κέρδισε ο καλύτερος που ήταν η Ξάνθη. Ανταποκριθήκαμε σε πολύ μικρά σημεία του παιχνιδιού και ο Εργοτέλης δεν θύμισε την εικόνα άλλων παιχνιδιών, ίσως επειδή ο αντίπαλος ήταν πολύ ικανός και μας δημιουργούσε πολλά προβλήματα. Δεν σταματάμε εδώ, χάσαμε και προχωράμε κοιτάζοντας το επόμενο παιχνίδι», δήλωσε αρχικά ο τεχνικός του Εργοτέλη

Για το αν ανησυχεί για υποβιβασμό: «Δεν νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε τώρα τέτοιες σκέψεις και ούτε καν περνάει από το μυαλό μου ότι αυτή η ομάδα μπορεί να μπλέξει σε τέτοιες περιπέτειες. Οπωσδήποτε, δεν είναι καλό να υπάρχουν τέτοια αποτελέσματα. Ήταν ένα παιχνίδι που δεν περίμενα ότι θα το χάναμε. Οι 21 βαθμοί ήταν το υψηλότερο όριο κατάκτησης βαθμών στον πρώτο γύρο και ελπίζω ότι στον δεύτερο γύρο δεν θα έχουμε προβλήματα ώστε να συγκεντρώσουμε τους βαθμούς που δεν πήραμε μέχρι τώρα».

Στη συνέχεια ο Καραγεωργίου αναφέρθηκε στα προβλήματα της ομάδας του: «Ο Εργοτέλης είναι διαφορετικός από αυτόν που βλέπετε. Ο Εργοτέλης προετοιμάστηκε με μια διαφορετική φιλοσοφία και με μια άλλη επιθετική ανάπτυξη. Τα προβλήματα που μας δημιουργούνται, δεν μας επιτρέπουν να αγωνιστούμε με τον τρόπο που θέλουμε. Είναι δύσκολο να το κάνουμε γιατί παίκτες που είναι μπροστάρηδες σε αυτήν την διαδικασία όπως οι Ρομάνο, Τζούνιορ, Μπούντιμιρ βρίσκονται εκτός. Παρ’ όλα αυτά, παλεύουμε με αυτά τα προβλήματα».

Ενώ για τα μεταγραφικά είπε: «Θα ήθελα και εγώ να γίνει κάποια μεταγραφή. Όμως τα οικονομικά δεδομένα δεν επιτρέπουν να γίνει κάποια κίνηση αυτή τη στιγμή».

Νέρι, πάλι φταίνε οι άλλοι;

Πολύ διαφορετικά θα φανταζόταν ο Νέρι Καστίγιο την καριέρα του, όταν πριν από δέκα χρόνια ξεκινούσε στον Ολυμπιακό, ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που εμφανίστηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Νέρι, πάλι φταίνε οι άλλοι;
Το ξεκίνημα στον Ολυμπιακό
Αμούστακο παιδί ήρθε στον Ολυμπιακό ο Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο το 2000 και όλοι στο Ρέντη μιλούσαν για ένα καταπληκτικό ταλέντο. Οι μεγαλύτεροι Λατίνοι των ερυθρόλευκων τον είχαν από «κοντά» με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Τζιοβάνι, ο οποίος τον είχε σαν μικρό αδερφό. Τα πρώτα τρία χρόνια ήταν η προσαρμογή του και σταδιακά έπαιρνε συμμετοχές, ώσπου την περίοδο 2003-04 ήρθε η καθιέρωση όπου σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη, μέτρησε συνολικά 39 συμμετοχές και 11 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Ακολούθησαν άλλες τρεις σεζόν που συνοδεύτηκαν με τίτλους του ΟΣΦΠ. Τελευταία του σεζόν στο λιμάνι, ήταν το 2006-07 που ήταν γεμάτη από συμμετοχές και (35 συμμετοχές-15 γκολ).
Η απογείωση… που έγινε προσγείωση
Μετά από αρκετές μέρες σεναρίων φημολογίας και διαπραγματεύσεων, στις 31 Ιουλίου του 2007 ο Ολυμπιακός του Σωκράτη Κόκκαλη συμφώνησε με την Σαχτάρ Ντόνετσκ για την παραχώρηση του Καστίγιο έναντι 15 εκατ. Η αλήθεια είναι ότι ο πάικτης δέχτηκε πιέσεις γιατί ήθελε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αλλά η διοίκηση των ερυθρόλευκων δεν μπορούσε να αρνηθεί αυτά τα χρήματα για τον 23χρονο τότε επιθετικό. Από εκείνη την ημέρα και έπειτα η καριέρα του Νέρι ήταν σε φθίνουσα πορεία.
Δεν στέριωσε πουθενά
Όλα ξεκίνησαν στραβά για τον Καστίγιο στην παγωμένη Ουκρανία και με το «καλημέρα» οι σχέσεις του με τον προπονητή του συλλόγου Μιρτσέα Λουτσέσκου ήταν κάκιστες. Ο Ρουμάνος τεχνικός που είναι λάτρης της πειθαρχίας δεν συμπάθησε ποτέ τον Μεξικανό, ο οποίος από την πλευρά είχε συνηθίζει να είναι το καλομαθημένο παιδί στο Ρέντη.
Αποτέλεσμα όλων αυτών οι συνεχόμενοι δανεισμοί του. Αρχικά στην Μάντσεστερ Σίτι, την επόμενη χρονιά στην Ντνιέπρ και στη συνέχεια στους Σικάγο Φάϊρ. Αξίζει να αναφερθεί ότι από το 2007 μέχρι το 2010 που ήρθε στον Άρη είχε συνολικά 38 συμμετοχές και δύο γκολ στις τέσσερις ομάδες που έπαιξε σε 3,5 χρονια…
Η επιστροφή στην Ελλάδα
Πριν από έναν χρόνο ο η Σαχτάρ παραχώρησε δανεικό στον Άρη τον Νέρι Καστίγιο, ο οποίος έλπιζε ότι η αγαπημένη του Ελλάδα θα τον βοηθήσει να ξανα-ζωντανέψει την καριέρα του. Το πρώτο εξάμηνο κύλησε καλά, με τον Νέρι να μετρά δέκα συμμετοχές και δύο γκολ.
Έτσι το καλοκαίρι του 2011, κατάφερε να αποδεσμευτεί από τους Ουκρανούς και να υπογράψει με κανονική μεταγραφή στους κίτρινους, οι οποίοι επένδυσαν πάνω του, προσφέροντας του διετές συμβόλαιο με 550.000 ευρώ ετησίως. Ταυτόχρονα του δόθηκε ο ρόλος του ηγέτη της ομάδας και όλα έδειχναν να κυλούν ομαλά.
Φταίει και ο Άρης;
Το φετινό πρωτάθλημα ξεκίνησε με τον Τσιώλη να έχει στα βασικά του πλάνα τον Καστίγιο, αλλά χωρίς αυτός να πείθει με την παρουσία του. Η έλευση του Πρόμπιερζ σήμανε ουσιαστικά το τέλος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι φταίει ο Πολωνός τεχνικός. Η αδιαφορία και ο εγωισμός του, που συνδυάστηκαν με κακές εμφανίσεις έβγαλαν εκτός εαυτού τόσο τον κόσμο, όσο την διοίκηση των κίτρινων.
Πλέον οι δύο πλευρές βρίσκονται στα άκρα και ο Καστίγιο αρνείται να λύσει το συμβόλαιο του με τον Άρη, απαιτώντας συνολικά το ποσό που θα λάμβανε σε δύο χρόνια. Το θέμα είναι ότι σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να υφίσταται και σίγουρα δεν μπορεί να φταίνε μονίμως οι άλλοι. Πλέον είναι δεδομένο ότι ο ταλαντούχος Καστίγιο δεν θα κάνει ποτέ μια καριέρα ανάλογη των ικανοτήτων του και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ανήκει στον ίδιο.
Πηγή: sport-fm.gr

Το "πουλέν" της Γαλατασαράι (ΒΙΝΤΕΟ)

Το "πουλέν" της Γαλατασαράι (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Εμρέ Τσολάκ, ο 20χρονος μέσος της Γαλατασαράι, που έχει κάνει μεγάλο ντόρο γύρω από το όνομα του, πέτυχε ένα φοβερό γκολ στο ματς με την Μπουγιούκσεχίρ!

πηγή: sportdog.gr   (κλικ πάνω στη εικόνα)