Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Εννέα "καυτά" ερωτήματα για το μέλλον του ΠΑΟΚ!!

Ο Σταύρος Κόλκας δίνει τις απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που προκαλούν ανησυχία στους οπαδούς του Δικεφάλου...

Εννέα "καυτά" ερωτήματα για το μέλλον του ΠΑΟΚ
1. Πώς σκοπεύει ο ΠΑΟΚ να αντικαταστήσει τον Βιεϊρίνια;
Είναι σίγουρο και καταγράφηκε στη πρόσφατη συνέντευξη Τύπου των Ζήση Βρύζα και Παντελή Κωνσταντινίδη πως η πώληση Βιεϊρίνια θα φέρει αντικαταστάτη, τουλάχιστον αριθμητικά γιατί κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως ο Πορτογάλος θα αντικατασταθεί και ποιοτικά.
Το θέμα είναι πως δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα αποκτηθεί παίκτης πρώτης γραμμής ή κάποιος που θα αποτελεί το μπακ απ του Γιώργου Γεωργιάδη. Αυτό προφανώς θα εξαρτηθεί πρώτον από τα χρήματα που θα έχει διαθέσιμα ο ΠΑΟΚ και δεύτερον από τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές που θα του προταθούν. Σίγουρα θα αποκτηθεί παίκτης, άγνωστο το βιογραφικό του.
2. Πώς σκοπεύει ο ΠΑΟΚ να αντικαταστήσει τον Κοντρέρας;
Ο Χιλιανός δεν θα αντικατασταθεί άμεσα. Ο ΠΑΟΚ θα βγάλει το επόμενο εξάμηνο με τους Μαλεζά, Τσιρίλο, Μπαλάφα και Κατσικά στο κέντρο της άμυνας. Ο Δικέφαλός θα πάρει στόπερ το ερχόμενο καλοκαίρι. Ηδη ξέρει ποιος είναι αυτός και ήδη έχει κάνει τις πρώτες επαφές μαζί του.
3. Ποιο είναι το μελλοντικό αγωνιστικό πλάνο της ομάδας;
Αυτό το εξάμηνο αναμένεται να είναι ουσιαστικά προσαρμογής στα νέα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν. Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να μείνει μέσα στους στόχους του, ο Μπόλονι θα προσπαθήσει να εντάξει κάποιους παίκτες ακόμη στη λίστα των ενεργών και ο Δικέφαλος θα οδηγηθεί σταδιακά στο καλοκαίρι, εκεί όπου οι αλλαγές θα είναι ριζικές.
Η εικόνα του επόμενου ΠΑΟΚ θα είναι η βάση των Ελλήνων διεθνών που διαθέτει, με κάποιους έμπειρους που θα διατηρηθούν στο ρόστερ και τρεις-τέσσερις ποιοτικές καλοκαιρινές προσθήκες στα οικονομικά δεδομένα που θα μπορεί να καλύψει η ΠΑΕ ποντάροντας στα πολλά συμβόλαια που τελειώνουν.
4. Τι θα κάνει ο Μπόλονι το καλοκαίρι;
Ο Ρουμάνος πολλές φορές δημιούργησε θέμα μέσα από τις τοποθετήσεις του, αλλά μέχρι πρότινος έχει δεσμευτεί δημοσίως πως θα μείνει σίγουρα έως το καλοκαίρι. Είναι δεδομένο ότι οι συνθήκες θα επηρεάσουν τον Μπόλονι και η πώληση Βιεϊρίνια, που μεταφράζεται σε καλύτερη ροή πληρωμών της ομάδας του, μάλλον τις βελτιώνουν. Ο Ρουμάνος έχει τρόπο να απαιτεί και αν διαπιστώσει πως η ομάδα έχει προοπτική, δεν θα μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό παρά να μείνει. Αν όχι, τότε η υπόθεσή του είναι στον αέρα.
5. Πώς αντιμετωπίζει ο Ζαγοράκης όσα λέγονται και ακούγονται γι’ αυτόν;
Σίγουρα δεν πετάει από τη χαρά του για τα όσα λέγονται για αυτόν και τον τρόπο που διοικεί. Αυτό που φαίνεται –αλλά δεν λέγεται και δεν επιβεβαιώνεται από κανέναν– είναι μία διάθεσή του να συμμαζέψει οικονομικά τη ΠΑΕ και το καλοκαίρι να αποφασίσει το αν θα συνεχίσει ή όχι.
Στόχος του είναι η ρύθμιση των χρεών που θα δώσει το δικαίωμα σε μία διοίκηση να γίνει αιρετή. Με τον Ζαγοράκη κανένας βέβαια δεν μπορεί να είναι σίγουρος, όμως είναι γεγονός ότι τη συγκεκριμένη στιγμή είναι χολωμένος. Δεν είναι η πρώτη φορά που περνά αυτήν τη φάση, αλλά είναι ξεκάθαρο πως η φθορά είναι μεγάλη.
6. Τι κλίμα επικρατεί στις τάξεις των οπαδών;
Υπάρχουν δύο τάσεις αυτήν τη στιγμή. Εκείνοι που δέχονται τα όσα λέει η διοίκηση για την συγκυρία και το τι είναι αναγκασμένη να κάνει και οι άλλοι που είτε δεν τα δέχονται, είτε θεωρούν πως τα λάθη που έγιναν πρέπει να καλυφθούν με διαφορετικούς τρόπους. Η ουσία είναι πως οι «αντιδραστικοί» δεν έχουν να προτείνουν τίποτα ουσιαστικό, ενώ σε αυτό το κλίμα συμβάλλουν και τα ΜΜΕ της πόλης που λαϊκίζουν γιατί προφανώς δεν αντέχουν την πίεση που προκαλούν όσοι δεν πιστεύουν στην πρακτική της ΠΑΕ. Ποιος άλλωστε έχασε την προσωπικότητά του για να τη βρούνε τα ΜΜΕ;
7. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να βελτιώσει τη λειτουργία του βάσει των όσων αναφέρονται στο πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου;
Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του Ζαγοράκη και της διοίκησής του. Μπορεί ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ να εμφανίσει μία σοβαρή εταιρική λειτουργία; Μέχρι στιγμής πάντως, παρότι λέει πως έχει αυτήν τη διάθεση, δεν έχει πράξει κάτι ουσιαστικό προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, κάτι που παραδέχτηκε και ο Ζήσης Βρύζας στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.
8. Τι θα συμβεί με τις ανανεώσεις των συμβολαίων που λήγουν;
Από τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται μέχρι στιγμής υπάρχει θετική προδιάθεση για τα τέσσερα από τα εννέα. Η παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία κρίνεται απαραίτητη όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους, ενώ πολλές πιθανότητες έχει και η ανανέωση του Ντορβαλίνο Αλβες με στόχο να μοιραστεί παιχνίδια με τον Κώστα Σταφυλίδη. Προς ανανέωση πάνε και οι Παναγιώτης Γλύκος και Σωτήρης Μπαλάφας, ενώ σίγουρα θα γίνει κουβέντα για τους Στέλιο Μαλεζά και Γιώργο Φωτάκη, τα συμβόλαια των οποίων όμως λήγουν το 2013.
9. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να αντιμετωπίσει άλλο πρόβλημα με την UEFA;
Στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να προϋπολογίσουν πως τα έσοδα θα είναι ακόμη πιο μειωμένα στην επόμενη σεζόν και μόνο αν πετύχουν τα νούμερα όπως πρέπει και σταματήσουν τις υπερβάσεις, δεν θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: