Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

"Προχωράμε με πίστη"

Η γκέλα με την Δράμα δεν έχει... οικονομικές δικαιολογίες από τον Νίκο Κωστένογλου, αλλά η πίστη παραμένει ενόψει της συνέχειας.

"Προχωράμε με πίστη"
Αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός της Ένωσης:
«Γνωρίζαμε ότι ο αντίπαλος καταβάλλει τεράστια προσπάθεια και θα δημιουργήσει προβλήματα σε διάφορες ομάδες. Θεωρώ ότι δικαιούμασταν τη νίκη. Είχαμε τρεις κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και αν σκοράραμε το ματς θα ήταν τελείως διαφορετικό. Μου είπαν ότι το γκολ που πετύχαμε δεν ήταν οφσάιντ και ο διαιτητής θα έπρεπε να αφήσει τη Δόξα με 10 παίκτες. Εμείς, ως ΑΕΚ, πάντως δεν πρέπει να ψάχνουμε δικαιολογίες. Μας στενοχωρεί το ότι δε νικήσαμε αλλά δε θα μηδενίσω την προσπάθεια των παικτών όλο αυτό το διάστημα. Σε κάποια σημεία του παιχνιδιού χάσαμε την ηρεμία μας και επιθετικά δε λειτουργήσαμε τόσο καλά ώστε να κάνουμε ευκαιρίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε μια-δυο περιπτώσεις, θα μπορούσαμε να σκοράρουμε στο έμμεσο αλλά τελικά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Αφήνουμε αυτό το ματς, κρατάμε τα καλά, συνεχίζουμε προσηλωμένοι τη δουλειά, προσπαθούμε και θα βελτιωθούμε κι άλλο μέρα με τη μέρα και προετοιμαζόμαστε για το επόμενο ματς.

Τα οικονομικά προβλήματα είναι γνωστά αλλά δε θέλω να τα παρουσιάζουμε ως δικαιολογία σε κάθε αρνητικό αποτέλεσμα. Ζούμε με αυτό, το ξέρουμε αλλά δε φταίει αυτό για το σημερινό αποτέλεσμα. Αποδεχόμαστε την ισοπαλία, θέλω να έχουμε ευπρέπεια σε αυτό. Το κλίμα είναι καλό, οι σχέσεις των παικτών πολύ καλές και όπως έχω ξαναπεί ελπίζω να βρεθεί λύση στο οικονομικό. Δε θα ήθελα ποτέ, όμως, να έχουμε άλλοθι στο μυαλό μας πριν αρχίσει ένα ματς. Και ποτέ δε θα ρίξω ευθύνες στη διαιτησία ακόμη κι αν κάποιες αποφάσεις επηρεάζουν την εξέλιξη. Ζούμε με τα οικονομικά προβλήματα, ελπίζω να βρεθεί λύση αλλά όχι δικαιολογίες για το αποτέλεσμα.

Είχα πει και σε δηλώσεις μου ότι η Δόξα θα προκαλέσει προβλήματα σε ομάδες. Ηλπιζα να μην το κάνει σε εμάς, το έκανε. Αν και χάθηκαν τρεις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο που δε χάνονται... Θέλω όμως να αποδεχόμαστε τα αποτελέσματα, να είμαστε σε εγρήγορση και να μας απασχολεί μόνο το πώς θα βελτιωνόμαστε.

Η διακοπή ήταν μια ευκαιρία να δουλέψουμε λίγο παραπάνω. Αν πετυχαίναμε τα γκολ τώρα θα συζητούσαμε αλλιώς. Δέχομαι την ισοπαλία, ο αντίπαλος μπήκε σε μια στρατηγική καθυστερήσεων, μπορεί να αδικηθήκαμε από κάποια πράγματα αλλά η ΑΕΚ πάντα θα πρέπει να παλεύει ως το τέλος για τη νίκη ό,τι κι αν γίνεται. Θεωρητικά ήταν εύκολο ματς αλλά αποδεικνύεται ξανά ότι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν δεδομένα. Δε θα ακυρώσουμε την προσπάθεια όλων από τότε που ήρθα στην ομάδα.

Θα έρθουν και άλλα δύσκολα και οδυνηρά αποτελέσματα αλλά θέλω να δείχνουμε πόσο ενωμένοι είμαστε μετά από τέτοια ματς. Σε τέτοιους αγώνες μπορεί με μία φάση να χάσεις και το ματς, όπως θα μπορούσε να γίνει με το δοκάρι της Δόξας. Προχωράμε με σοβαρότητα, συνέπεια, υπευθυνότητα και πίστη σε αυτό που κάνουμε. Δε θέλω διακυμάνσεις αισιοδοξίας και απογοήτευσης.

Ο β' γύρος θα είναι πιο δύσκολος και θα βρούμε κι άλλες ομάδες που θα παίζουν αμυντικά και θα πρέπει να έχουμε οξυδέρκεια και σωστή τακτική για να κερδίσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: