Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Μεγαλοπρεπές πισωγύρισμα!

Με το ξεκίνημα του νέου χρόνου η ΑΕΚ έκανε την γκέλα της χρονιάς, αφού δεν κατάφερε να κερδίσει στο ΟΑΚΑ την τελευταία ομάδα της βαθμολογίας και κατά γενική ομολογία την ασθενέστερη της κατηγορίας. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.

Μεγαλοπρεπές πισωγύρισμα
Η χειρότερη ΑΕΚ, από τότε που την ανέλαβε ο Κωστένογλου, σκόνταψε φυσιολογικά σε μια Δόξα, που το μόνο που είχε ήταν το πάθος του «ξεγραμμένου» που αρνείται να αποδεχθεί τον ρόλο του σάκου του μποξ. Κι αυτό το πάθος δίκαια επιβραβεύτηκε, αφού ο θεωρητικά ανώτερος αντίπαλός της έκανε ό,τι μπορούσε για να... μην κερδίσει.
Η χθεσινή εικόνα της ΑΕΚ συνιστά ένα μεγαλοπρεπές πισωγύρισμα στις εμφανίσεις του περασμένου φθινοπώρου, όπου βλέπαμε μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς ρυθμό, ανίκανη να δημιουργήσει, φλύαρη και αμήχανη.
Οι απουσίες πολλών ποδοσφαιριστών της θα μπορούσε να αποτελεί δικαιολογία, αν είχε απέναντί της μια ομάδα ικανή να της δημιουργήσει προβλήματα. Η Δόξα, όμως, τουλάχιστον στα πρώτα 45', έδειχνε εντελώς ανίσχυρη, μια ομάδα που αμυνόταν όπως όπως και περνούσε με δυσκολία τη σέντρα. Στο διάστημα αυτό η ΑΕΚ δημιούργησε μόλις τρεις ευκαιρίες που χάθηκαν από τον Σιαλμά και τον Μπέλεκ. Στο β' μέρος ο Κωστένογλου έριξε στο ματς τον Λεονάρντο και μετά τον Γκερέιρο και τον Καφέ, αλλά η εικόνα της έγινε χειρότερη.
Η Δόξα πίστεψε ότι μπορούσε να πάρει κάτι από το ματς, κράτησε καλύτερα την μπάλα και έφτασε κι αυτή δύο φορές κοντά στο γκολ. Οι παίκτες της ΑΕΚ, χωρίς καθαρό μυαλό, δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Σερεμέτ, παρά μόνο μια φορά στα τελευταία λεπτά. Και πώς να το έκαναν τη στιγμή που όλοι τους είχαν πολύ κακή απόδοση.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, θα έλεγα ότι η ισοπαλία ήταν και το πιο δίκαιο αποτέλεσμα.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: