Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Και ...Δράμα η κυρία, ρε παιδάκι μου...

Δράμα η ΑΕΚ στο παιχνίδι με τη Δόξα. Με εμφάνιση για κλάματα, κόλλησε σε ισοπαλία 0-0 στο ΟΑΚΑ και αποδοκιμάστηκε. Γλίτωσε την ήττα στο δοκάρι του Τριποτσέρη στο 62΄.

Και ...Δράμα η κυρία, ρε παιδάκι μου...
Ποδαρικό με “λευκή” ισοπαλία έκανε η ΑΕΚ στο 2012. Η Ένωση έπαιξε με τη Δόξα Δράμας, μόνο που δράμα ήταν οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου, οι οποίοι αν και είχαν αρκετές ευκαιρίες για να νικήσουν δεν εκμεταλλεύτηκαν καμία, ενώ θα μπορούσαν να είχαν ηττηθεί στο 62', στο δοκάρι του Τριποτσέρη.
Τα πρώτα λεπτά κύλησαν χωρίς καμία φάση και το παιχνίδι κύλησε χωρίς ρυθμό. Γενικά το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλό από πλευράς θεάματος, βαρετό και χωρίς σασπένς. Ευκαιρίες σημειώθηκαν, αλλά ήταν λίγες, ενώ πρωταγωνιστής θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ο Δημήτρης Σιαλμάς, ο οποίος ήταν κινητικός, έφτιαξε φάσεις, βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Σέρεμετ.
Η πρώτη φάση που δημιουργήθηκε ήταν στο 14' με το σουτ του Μπέλεκ να περνάει ελάχιστα άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα, η Ένωση έχασε τη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία της με τον Σιαλμά να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ το ίδιο έκανε και στο 27' με τον Έλληνα επιθετικό να καταριέται την κακοτυχία του. Εκεί όμως που σήκωσε τους οπαδούς της ΑΕΚ από τα καθίσματά τους και τους έβγαλε κυριολεκτικά από τα ρούχα τους ήταν στο 42'. Τι έκανε σε εκείνο το σημείο ο Σιαλμάς; Πέρασε τρεις παίκτες από αριστέρα, μπήκε στην περιοχή αλλά το πλασέ που έκανε ήταν πολύ κακό και κατέληξε άουτ. Έκανε τα δύσκολα και απέτυχε στα εύκολα δηλαδή.
Από τη μεριά τους οι φιλοξενούμενοι ήταν ανύπαρκτοι επιθετικά. Μια φορά πήγαν να απειλήσουν σε αντεπίθεση στο 34΄, αλλά ο Ρούτσης αντί να τελειώσει με όμορφο πλασέ τον Κωνσταντόπουλο, πήγε να σκάψει την μπάλα και την έστειλε πάνω του. Όταν χάνονται τα... άχαστα σε 45 λεπτά δεν είναι καθόλου τυχαίο γιατί το πρώτο ημίχρονο έληξε 0-0...
Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ μπήκε δυνατά, είχε μερικές καλές στιγμές, αλλά όπως και στο πρώτο 45λεπτο ήταν αναποτελεσματική στην τελική της προσπάθεια. Και αφού το σκορ δεν άλλαζε, οι Δραμινοί πήραν θάρρος και βγήκαν μπροστά, πλησιάζοντας απειλητικά τα καρέ του Κωνσταντόπουλου. Στο δίλεπτο 61'-62' μάλιστα οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ, αλλά στην πρώτη φάση ο Κωνσταντόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Βάντερσον, ενώ στη δεύτερη η κεφαλιά του Τριποτσέρη βρήκε δοκάρι!
Στη συνέχεια ακολούθησε ένα δεκάλεπτο λαθών για την ΑΕΚ, το παιχνίδι της οποίας ήταν... δραματικό και άρχισε να δημιουργεί εκνευρισμό στους λιγοστούς φιλάθλους της που ήρθαν να τη δούνε στο ΟΑΚΑ. Στο 79' πάντως η Ένωση έφτασε μία ανάσα από το 1-0, αλλά ο Βέρτζος έδιωξε με το κεφάλι προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή στην εκτέλεση του ελεύθερου από τον Λεονάρντο!
Η ΑΕΚ δεν κατάφερε ούτε στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλα ούτε στα λεπτά των καθυστερήσεων να πετύχει κάποιο γκολ και έτσι έμεινε το 0-0 ως τελικό σκορ...

90'+6' Λήξη αγώνα
90'+5' Κίτρινη στον Λεονάρντο
90' Πέντε λεπτά καθυστερήσεις.
90' -Αλλαγή για τη Δόξα: Ο Ρούτσης έξω, μέσα ο Τοπούζης
87' Σέντρα από δεξιά, κεφαλιά του Μπέλεκ και η μπάλα άουτ.
86' Κίτρινη κάρτα στον Βέρτζο
82' Κίτρινη στον Γεωργέα
81' -Αλλαγή για τη Δόξα. Ο Στεργιανός αντί του Σικαλιά.
79' Κοντά στο γκολ η ΑΕΚ σε εκτέλεση ελεύθερου μέσα στην περιοχή της Δόξας. Ο Λεονάρντο πλάσαρε ωραία και παίκτης της Δόξας τη βρήκε με το κεφάλι, με εντυπωσιακό τρόπο, για να διώξει σε κόρνερ.
76' -Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Καφές αντί του Σιαλμά.
64' Δυνατό σουτ του Μπέλεκ ο Σέρεμερ μπλόκαρε.
62' Δοκάρι για τη Δόξα 'υστερα από κεφαλιά του Τριποτσέρη.
61' Σουτ του Βάντερσον, απέκρουσε σε κόρνερ ο Κωνσταντόπουλος
60' Ο Κάρλος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, το σουτ του όμως κόντραρε...
59' Το διαγώνιο σουτ του Σιαλμά κοντράρεται από δεξιά και έφυγε κόρνερ...
53' -Αλλαγή για την ΑΕΚ: ο Γκερέιρο στη θέση του Μάκου.
51' Καλή φάση για την ΑΕΚ, ο Γεωργέας βρήκε με ωραία πάσα τον Λεονάρντο αλλά το πλασέ του Βραζιλιάνου από διαγώνια αριστερά ήταν αδύναμο και κατέληξε πάνω στον Σέρεμετ.
46' Ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Σιαλμά να σεντράρει από δεξιά, αλλά ο Σέρεμετ μπλόκαρε την τελευταία στιγμή.
46' Έναρξη δευτέρου μέρους
-Αλλαγή για την ΑΕΚ ο Λεονάντο αντί του Κλωναρίδη.
45'+2' Λήξη ημιχρόνου.
45'+1' Ο Κάλα πετυχαίνει γκολ, το οποίο ακυρώνεται ως οφσάιντ, κάτι που επιβεβαίωσε και το ριπλέι.
45'+1' Κίτρινη στον Λεάντρο
42' Απίστευτη ατομική ενέργεια τους Σιαλμά, ο οποίος πέρασε τρεις παίκτες της Δράμας από αριστερά, μπήκε στην περιοχή αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό και η μπάλα πέρασε άουτ.
35' Αλλαγή για τη Δόξα: Ο Κούμπρογλου αντί του Αμπουμπακάρι.
34' Πρώτη ευκαιρία για τη Δόξα που βγήκε στην αντεπίθεση αλλά ο Ρούτσης πάσαρε στον Κωνσταντόπουλο.
27' Χάνει τα άχαστα η ΑΕΚ! Ύστερα από γύρισμα του Κλωναρίδη, ο Σιαλμάς πλάσαρε προ της κενής εστίας αλλά η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο και έφυγε κόρνερ.
24' Δεύτερη μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ. Ύστερα από σέντρα από δεξιά, η άμυνα της Δόξας δεν έδιωξε και ο Σιαλμάς στο δεύτερο δοκάρι εντελώς μόνος δεν έκανε σωστά την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
18' Μακρινό σουτ του Σοϊλέδη, άουτ η μπάλα.
14' Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Κάθετη μπαλιά για τον Μπέλεκ, αυτός γύρισε ωραία και σούταρε, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.
7' Κίτρινη κάρτα στον Αμπουμπακαρί.
1' Έναρξη αγώνα
ΑΕΚ (Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Αργυρίου, Κοντοές, Κάλα, Γεωργέας, Μάκος, Ρίκκα, Κάρλος, Κλωναρίδης, Σιαλμάς, Μπέλεκ
Δόξα Δράμας (Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Βέρτζος, Λεάντρο, Βιανά, Ρούτσης, Αραβίδης, Λίμα, Σικαλιάς, Αμπουμπακαρί, Σοϊλέδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: