Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

«Θα τους καταπιούμε όλους»!

Ο πρόεδρος της ομάδας της Πάτρας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έπειτα από τη σημερινή απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ, μίλησε για όλους και για όλα, ενώ δήλωσε πως επειδή είδε τα μάτια των παικτών της ομάδας του να γυαλίζουν «θα τους καταπιούμε όλους».
«Θα τους καταπιούμε όλους»!
Αναλυτικά είπε:
«Η σημερινή μέρα είναι ίσως η σημαντικότερη μέρα από τότε που πήρα στα χέρια τις μετοχές της ΠΑΕ Παναχαϊκή. Το πρώτο που θέλω να δηλώσω, είναι ότι έχω περάσει από τη μέρα που έγινε το παιχνίδι εδώ με τον Ασπρόπυργο ίσως το χειρότερο κομμάτι της ζωής μου.
Σήμερα, μετά από μια τυραννική αναμονή όσο για μένα, όσο για τους παίκτες, προπονητές και το σύνολο των οπαδών μας, αποφασίστηκε τελεσίδικα ότι είναι πρωταθλήτρια Γ’ Εθνικής και θα αγωνίζεται στην Β’ Εθνική του χρόνου.
Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων είναι μια απόλυτη δικαίωση για μένα, αφού με απαλλάσσει εντελώς αυτής της σκευωρίας που έστησε αυτοί που νόμιζαν ότι θα με λεκιάσουν και δεν θα είμαι ο μάρτυρας κατηγορίας εις βάρος τους τόσο στα αθλητικά δικαστήρια όσο και σε αυτά που έρχονται τα σοβαρά, εκεί που αποφασίζοντας καθείρξεις και φυλακίσεις.
Και αυτό μου δίνει βαθιά ικανοποίηση γιατί αυτό δεν θα μπορούσα να το αντέξω.
«ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΑ ΑΝ ΜΕ ΤΙΜΩΡΟΥΣΑΝ»
Σήμερα σας λέω πως αν τιμωρούμουν έστω και με μια μέρα ότι διέπραξα το αδίκημα της δωροδοκίας ανεξαρτήτως του αν η Παναχαϊκή μας, θα αγωνιζόταν στην Β’ ή Γ’ Εθνική κατηγορία εγώ ήδη είχα ετοιμάσει την αποχώρησή μου.
Δεν θα μπορούσα ποτέ να δεχτώ μετά την προσωπική, επαγγελματική, κοινωνική και αθλητική διαδρομή ότι θα αρκούσε μια σκευωρία με αιχμή του δόρατος ένα ανήθικο πρόσωπο, ένα αδίστακτο πρόσωπο, για να κουβαλάω στην πλάτη μου, την ρετσινιά του παράνομου ανθρώπου στο ποδόσφαιρο, ρετσινιά που θα έκαναν τα παιδιά μου να ντρέπονται για μένα.
Είμαι υπερήφανος άνθρωπος, δεν υπήρξα ποτέ ρεαλιστής, είμαι απόλυτα συναισθηματικός άνθρωπος και έχω και αίσθηση ντροπής.
Μόνο και μόνο η καταδίκη μου θα ήταν αρκετή για να με εξοντώσει και ηθικά και πολύ φοβάμαι πως δεν θα μπορούσα να αντέξω το υπόλοιπο της ζωής μου αυτή την ρετσινιά.
Είμαι 37χρόνια ποινικολόγος, έχω κάνει τα πάντα για να είναι καθαρό το επάγγελμά μου και ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο από ηλικίας 14ετών.
Έχω κάνει τα πάντα και εκεί για περισσότερα από 45χρόνια και να απολαμβάνουν οι οπαδοί όλων των ομάδων καθαρό ποδόσφαιρο.
«Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ»
Ήρθε η παμψηφεί απόφαση που αφορά την προσωπικότητά μου να με δικαιώσει και είναι μια παμψηφεί δικαίωση η οποία εξεδώθει από έναν Αρεοπαγίτη τον κ. Θεμελή, από τέσσερις αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου τον κ. Φάκο, κ. Αντωνακάκη, κ. Βλάση και τον κ. Βασιλόπουλο και από δυο δικηγόρους παρ' Αρείω Πάγω, τον κ. Ανδριανόπουλο και την κα Αναστασάκη.
Όλοι αυτοί αποφάσισαν πως εγώ δεν είμαι άνθρωπος που δωροδοκεί και γι’ αυτόν τον λόγο με απήλλαξαν ομόφωνα. Καταλαβαίνετε ότι αυτή η απόφαση έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα και εκθέτει ανεπανόρθωτα τους Κατσή, Ζυγογιάννη και Παντελοπούλου όσον αφορά εμένα και τα όσα μου απέδιδαν.
Με την ίδια απόφαση που εμένα με απήλλαξε παμψηφεί, το εργαλείο του κυκλώματος ο Σταθάκης τιμωρείται εκτός από το ποδόσφαιρο για 5 χρόνια και με απαγόρευση να πηγαίνει στα γήπεδα έστω και ως φίλαθλος για 2χρόνια και 20.000 ευρώ και είναι και αυτό ηθική δικαίωση.
Γιατί ανεξαρτήτως αν ήταν το υποκινούμενο και όχι ηθικός αυτουργός, σε όλη του την ζωή θα έχει την ρετσινιά του σκευωρού. Ο Σταθάκης και οι ηθικοί αυτουργοί προσπάθησαν με ακραίο τρόπο να εξαφανίσουν την Παναχαϊκή και εμένα και βρήκαν και στην Πάτρα συνεργούς.
Δεν είναι τυχαίο που εφημερίδα Πελοπόννησος από την Παρασκευή έχει δημοσίευμα ότι από την Παναχαϊκή θα αφαιρεθούν βαθμοί. Εκείνο που προέβλεπαν όλοι είναι ότι, μαζί με την Παναχαϊκή μας θα εξαφάνιζαν και εμένα. Θέλω να σας πω ότι η απόφαση για την Παναχαϊκή έχει βγει από την Παρασκευή. Και την Παρασκευή εξεδώθει παμψηφεί, απαλλαχτική απόφαση για την Παναχαϊκή και για μένα.
Και ενώ η απόφαση επρόκειτο να δημοσιευθεί την Παρασκευή ο δικηγόρος κ. Ανδριανόπουλος, δεν γνωρίζω για ποιόν λόγο, ζήτησε η απόφαση να δημοσιευτεί την Δευτέρα. Και αν είχε γίνει διάσκεψης πολλών ωρών, ξαναέγιναν μέσα στο σαββατοκύριακο φοβερά πράγματα μέχρι που κάποιος είπε να φέρουν όλους τους ποδοσφαιριστές της Χερσονήσου από την Κρήτη για να μάθουν αν έγινε δωροδοκία.
«ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΟΥΝ»
Σήμερα προσπαθούσαν μέχρι τελευταία στιγμή να υποβιβάσουν την Παναχαϊκή και να τιμωρηθώ και εγώ. Τελικώς το μόνο που κατάφεραν είναι κατά πλειοψηφία, γιατί μειοψήφησε ο Αρεοπαγίτης κ. Θεμελής, ο πρόεδρος, να μας αφαιρεθούν -5 βαθμοί.
Δεν έχω στα χέρια μου το πλήρες σκεπτικό της αποφάσεως για να το αναλύσω νομικά και ουσιαστικά, για να αποφασίσω μαζί με τους συνεργάτες μου αν θα καταθέσουμε προσφυγή στο CAS, για να εξαφανίσουμε και τους -5 βαθμούς.
ΠΑΙΚΤΕΣ: «ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ»
Αυτό όμως, είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει γιατί σήμερα πήρα μια ακόμα πολύ μεγάλη ικανοποίηση την απόφαση την ανακοίνωσα πριν από εσάς στους ποδοσφαιριστές μας και στους προπονητές μας και εκείνο που είδα είναι ότι γυαλίζει το μάτι τους.
Από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο μου είπαν τι είναι πέντε βαθμοί θα τους καταπιούμε όλους. Είναι βέβαιο, ότι η Παναχαϊκή μας από σήμερα θα είναι η Παναχαϊκή που είδε όλη η Ελλάδα τον περσινό δεύτερο γύρο. Και είναι βέβαιο ότι αυτοί οι -5 βαθμοί ίσως να αποτελέσουν το μεγαλύτερο εφαλτήριο, γιατί εμείς έναν στόχο έχουμε, την άνοδο.
Βλέποντας ποιοι είναι οι αντίπαλοί μας χωρίς να θέλω να μιλήσω υπεροπτικά, εγώ προσωπικά, οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές μας δεν φοβόμαστε κανέναν. Φοβόμαστε μόνο τον κακό μας εαυτό και φοβόμαστε αυτό το πολύ μικρό κομμάτι, του περιβάλλοντος που χρόνια δεν αφήνει την Παναχαϊκή να αναπνεύσει, αφού μέχρι και την τελευταία στιγμή.
Αυτό το περιβάλλον από την Πάτρα είναι αυτό που μαζί με τον Σταθάκη, Τραυλό, Τσακογιάννη, Μπέο και τους δικηγόρους τους και μαζί με δήθεν αθλητικούς δικαστές και δεν εννοώ την επιτροπή εφέσεων, προσπαθούσαν να εξαφανίσουν την Παναχαϊκή και εμένα.
ΒΡΑΔΙΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΗΝ ΑΓΥΙΑ (;)
Πριν από λίγο δέχθηκα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Football League Σπύρο Καλογιάννη, οποίος όρισε τον αγώνα στο γήπεδο της Αγυιάς και οποίος πιθανότατα θα είναι βραδινός.
Επικοινώνησα με τον κ. Τσαούσογλου, γιατί τυπικά δεν έχουμε υπογράψει τη νέα σύμβαση, αλλά είναι στην αρμοδιότητα του κ. Καλογιάννη, ακόμα και αν δεν υπάρχει συμφωνητικό να ορίσει όποιο γήπεδο θέλει και είναι βέβαιο ότι είτε Σάββατο, είτε Κυριακή, είτε Δευτέρα το παιχνίδι με τον Πλατανιά θα είναι νυχτερινό.
«ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ, ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΞΥΠΝΗΣΕ»
Θα είναι μια ιστορική ημέρα και περιμένω λαοθάλασσα… για να τους πνίξουμε. Θα δώσουμε το μήνυμα ότι το θηρίο ξύπνησε. Δεν μπορεί τίποτα να το σταματήσει και μάλιστα, έχει αγριέψει πάρα πολύ το θηρίο μετά τα όσα έγιναν.
Γιατί αν είσαι ένα άγριο θηρίο και δεν σε σκοτώσουνε και απλώς σε τραυματίσουν ελαφρά είσαι πολύ πιο επικίνδυνος και αυτό είναι το μήνυμα. Είμαστε πολύ ελαφρά τραυματισμένοι και αυτοί που πήγαν να μας σκοτώσουν έχουν ήδη εκτεθεί απέναντί μας και τους ξέρουμε. Περάσαμε ένα μαρτύριο, αλλά τελείωσε.
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Θέλω να σας πω ότι πιθανότατα την Πέμπτη θα γίνει επίσημη παρουσίαση σε χώρο που θα καθοριστεί όλων των νέων ποδοσφαιριστών της Παναχαϊκής. Για πρώτη φορά νιώθω ξαλαφρωμένος.
Έχω αίσθηση ευθύνης και ξέρω τι είναι να κουβαλάς στις πλάτες σου την λαχτάρα αυτών των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που αγωνιούν κάθε μέρα και αγωνιούσαν μέχρι πριν από λίγο.
Είμαι βέβαιος ότι όλοι έχουν αντιληφθεί το τι αγώνα έχω κάνει το τελευταίο διάστημα και σε αυτό το σημείο θέλω δημοσίως να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Δημαρά για την ηθική συμπαράσταση του, τον Αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλο, τον πρώην Υπουργό τον κ. Μπεκίρη. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κ. Χρυσανθακόπουλο, για τις ερωτήσεις που έκανε στην Βουλή, τον κ. Νίκο Νικολόπουλο, την κ. Νατάσα Ράγιου και την κ. Βίβιαν Σαμούρη.
Το χειρότερο το οποίο μου συνέβη όλο αυτό το διάστημα είναι αυτή η εμετική και με απειλές τελευταία ανακοίνωση, που δήθεν αφορά και τους οργανωμένους, γιατί δεν το πιστεύω, έχω ήδη δεχθεί τα μηνύματα ότι αφορά μόνο πέντε ανθρώπους που την έγραψαν με τον κ. Σταθάκη.
«ΔΕΝ ΤΑ ΕΒΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ»
Θέλω να σας πω ότι έμαθα ο κ. Θωμαϊδης διέψευσε όσα είπαμε με την ανακοίνωση, ούτε μια λέξη δεν έβγαλα από το κεφάλι μου, είναι όλα όσα μου είπε ο ίδιος σε τηλεφώνημα που μου έκανε.
Μάλιστα, θα προσθέσω σε αυτά που μου είπε, πως όταν του έδωσαν την ανακοίνωση και την διάβασε είναι πως αυθόρμητα ήθελα να με πάρει για να κάνω μήνυση. Προσφέρομαι και σε δημόσια αντιπαράθεση με τον κ. Θωμαϊδη.
Χαιρετίσματα στον κ. Θωμαϊδη δεν περίμενα ποτέ να διαψεύσει αυτά που μου είπε… Χαιρετίσματα σε όλους όσους με καθημερινή ενασχόληση προσπάθησαν να μας κάνουν κακό.
Από αυτή την ταλαιπωρία τόσο η Παναχαϊκή όσο και εγώ βγαίνουμε φοβερά ενισχυμένη, γιατί όλοι γνωρίζουν ότι μόνοι μας, χωρίς ούτε ένα δεκανίκι, και αυτό αποδεικνύεται και από την σημερινή απόφαση παλέψαμε όλον τον υπόκοσμο του ποδοσφαίρου, τους ιδιοκτήτες ομάδων, την διοίκηση του ποδοσφαίρου και δεν αναφέρομαι στην ΕΠΟ, μιλάω για την Football League, τον υπόκοσμο των δικηγόρων και δικαστών. Πως ήταν απέναντί μας, τι μίσος είχαν και ποια είναι η απόφαση καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη απόφαση είναι η σημερινή και μάλιστα κατά πλειοψηφία.
Θέλω την Κυριακή να γίνει πανζουρλισμός στο γήπεδο γιατί οι Πατρινοί είναι έξυπνοι δεν είναι κοροΐδα».
ΑΦΙΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΣΕ ΤΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο Αλέξης Κούγιας, αφιέρωσε την σημερινή αθώωση της δικής τους και της ομάδας στα δυο του παιδιά αλλά και τον φίλαθλο της Παναχαϊκής Παναγιώτη Κωστόπουλο, που είχε υποστεί σοβαρό τροχαίο και για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν κλινήρης ενώ έχει κινητικά προβλήματα.
Μάλιστα, τόνισε πως ήταν το δεύτερο τηλεφώνημα μετά τον γιο του, στην διάρκεια της ανακοίνωσης της καταδικαστικής απόφασης για την Παναχαϊκή.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Κούγιας, αναμένεται να απαντήσει θετικά στην πρόταση των ανθρώπων της διοργανώτριας αρχής ώστε να αναλάβει το πόστο του προέδρου της Λίγκας.
Πηγή: sport-fm patras

Μεταγραφική περίοδος μόνο για Λιβαδειά και Δόξα!!

Άλλες δύο εβδομάδες θα έχουν περιθώριο να κάνουν τις μεταγραφές που επιθυμούν οι Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας.
Μεταγραφική περίοδος μόνο για Λιβαδειά και Δόξα
Μετά από σχετικό αίτημα των ομάδων η ΕΠΟ στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της έδωσε προθεσμία άλλων δύο εβδομάδων για να ενισχύσουν το ρόστερ τους οι δύο ομάδες, οι οποίες βάσει της απόφασης της Σούπερ Λίγκας θα αντικαταστήσουν τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα στο πρωτάθλημα.
Πηγή: sport-fm.gr

"Σε στηρίζουμε, αλλά βρες λύσεις"...

Η συνάντηση του Σάκη Τσιώλη και της διοίκησης του Άρη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε και καμία συνάντηση δεν επίκειται να γίνει το βράδυ. Διήρκεσε περίπου δύο ώρες και αναλύθηκαν σ’ αυτήν όλα τα δεδομένα που αφορούν στο αγωνιστικό τμήμα και την πορεία της ομάδας, μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι.
"Σε στηρίζουμε, αλλά βρες λύσεις"...
Θέμα προπονητή δεν υπάρχει για την διοίκηση, όπως επανέλαβε στον 53χρονο τεχνικό. Τον στηρίζει. Από την άλλη, ο Τσιώλης δεν έχει καμία διάθεση να πηδήξει από το καράβι. Απεναντίας, υποσχέθηκε ξανά ότι θα συνεχίσει την προσπάθειά του να αλλάξει την κατάσταση.
Ο προβληματισμός είναι δεδομένος σε όλους, όπως και η ανάγκη για να λείψει αποφάσεων και δραστικών μέτρων. Διοίκησης και προπονητής συμφώνησαν σ’ αυτό. «Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Εμείς θα στηρίξουμε όποιες αποφάσεις πάρεις, όσο σκληρές κι αν είναι. Δεν μας ενδιαφέρουν ονόματα, ούτε το κόστος των αποφάσεων. Κάνει ό,τι κρίνεις αναγκαίο, μόνο βρες λύσεις για να συνέλθει άμεσα η ομάδα» φέρεται να ήταν το μήνυμα των διοικούντων στον Τσιώλη, που είναι υποχρεωμένος να αλλάξει τροπάριο.
Από την Τετάρτη (αύριο η ομάδα έχει ρεπό) οι παίκτες θα αντικρίσουν έναν διαφορετικό Τσιώλη, πιο αποφασισμένο από ποτέ να προχωρήσει σε τομές που θα φέρουν την ανάκαμψη του Αρη...
Πηγή: allaboutaris.com
 

Ευτυχώς, το είδαν λίγοι...!!

Ταλαιπώρησαν το μπάσκετ στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν 65-52 κεκλεισμένων των θυρών και μπήκαν με το δεξί στην Α1, μετά από αγώνα παιδικής χαράς...
Ευτυχώς, το είδαν λίγοι...
Σε ένα πολύ κακό παιχνίδι από πλευράς θεάματος και χωρίς κόσμο λόγω τιμωρίας, ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη με 65-52 στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική της Α1. Ο «Δικέφαλος» μπόρεσε ουσιαστικά να κοντράρει τους Πειραιώτες μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς την διαφορά την έκαναν οι Χάινς και Σπανούλης. Ο Έλληνας άσος είχε 18 πόντους με έξι ριμπάουντ και ο Αμερικανός 16 με τέσσερις τάπες. Για τον ΠΑΟΚ καλή εμφάνιση είχαν οι Στίγκερς, Ντικούδης και Γκόρι, που σημείωσαν από 11 πόντους.
Ξεκίνησε δυνατά, τελείωσε εντυπωσιακά!

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με τέσσερις πόντους του Ντικούδη ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, 6-2 και 8-4. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε προσωρινά στο 8-8 και πέρασε μπροστά για πρώτη και μοναδική φορά στο πρώτο δεκάλεπτο με 8-9 από μία εύστοχη βολή του Σπανούλη, ωστόσο η συνέχεια ανήκει στους γηπεδούχους. Ο «Δικέφαλος» με τον Γκριν να δημιουργεί πολλά προβλήματα στους Πειραιώτες κάτω από την ρακέτα και τον Στίγκερς να πετυχαίνει ένα μοναδικό τρίποντο από το κέντρο στην λήξη της περιόδου, έφτασε στο 22-16.

Οι εντολές του Ίβκοβιτς και ο σούπερ Χάινς

Στο δεύτερο ημίχρονο το... σκηνικό ανατράπηκε, καθώς ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έδωσε εντολή στους παίκτες του να πιέζουν σε όλο το γήπεδο, γεγονός που δυσκόλεψε πάρα πολύ τους Θεσσαλονικείς. Ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε 25-16 και μετά... σιώπησε. Ο Ολυμπιακός με ένα σερί 14-0 έφερε «τούμπα» το ματς και προηγήθηκε 25-30! Η βελτίωση των Πειραιώταν ήταν αποτέλεσμα της σωστής άμυνας, αλλά και των εύστοχων επιλογών στην επίθεση από τους Σπανούλη και Χάινς. Ο Έλληνας γκαρντ έκλεισε το ημίχρονο με 12 πόντους και 2/4 τρίποντα, ενώ ο Αμερικανός είχε 10 πόντους και τέσσερις τάπες! Για τον ΠΑΟΚ, που στο δεύτερο δεκάλεπτο πέτυχε μόλις 8 πόντους τη στιγμή που δέχθηκε 20, ανάσες στην επίθεση έδωσε πέντε πόντους στα τελευταία λεπτά ο Καλαμπόκης.

Ξέφυγε ο Ολυμπιακός, επέστρεψε ο ΠΑΟΚ

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, καθώς συνεχίζοντας να παίζει άμυνα σε όλο το γήπεδο, «εγκλώβισε» τον ΠΑΟΚ, που σε περίπου επτά λεπτά είχε πετύχει μόνο δύο πόντους! Αυτό βοήθησε τον Ολυμπιακό να προηγηθεί με 49-32, χωρίς τους Χάινς και Σπανούλη στο παρκέ. Ο Αμερικανός χρεώθηκε γρήγορα με τρίτο φάουλ, ενώ ο Έλληνας άσος έπρεπε να ξεκουραστεί. Η απουσία όμως των δύο καλύτερων παικτών του Ολυμπιακού στο σημερινό ματς από το παιχνίδι, βοήθησε τον «Δικέφαλο» να μειώσει. Με ένα σερί 11-0... ροκάνισε την διαφορά και τελικά το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται 50-43.
Όλα τα... λεφτά το τρίποντο του Παπανικολάου

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε στο τελευταίο δεκάλεπτο να κάνει την... ηρωική αντεπίθεση και παρά τους δύο γρήγορους πόντους του Σπανούλη, με ένα σερί 6-0 μείωσε σε 47-54. Στο σημείο αυτό οι γηπεδούχοι έχασαν δύο ευκαιρίες για να μειώσουν και άλλο, ενώ ο Ολυμπιακός μετά από λάθος επιθέσεις βρήκε λύση με το τρίποντο του Παπανικολάου. Το καλάθι αυτό ήταν καθοριστικό, καθώς περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος του ματς ο Ολυμπιακός ξέφυγε και πάλι στο +10. Στην συνέχεια ο «Δικέφαλος», αν και είχε τις ευκαιρίες, δεν μπόρεσε να μειώσει το σκορ, καθώς είχε πολλές λανθασμένες επιλογές στην επίθεση. Το τελικό σκορ ήταν 65-52.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 30-36, 43-50, 65-52

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Γκίντενς 7 (1), Στίγκερς 11 (1), Αράπης, Γκορί 11, Ντικούδης 11, Καλαμπόκης 7, Αντρουσκεβίτσιους, Ράιτ 5 (1), Γιαννακίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίβκοβιτς): Χάινς 16, Άντιτς 2, Σπανούλης 18 (2), Κέσελ 2, Γκετσεβίτσιους 3, Γλυνιαδάκης 6, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 3 (1), Μάντζαρης 7 (1), Σλούκας.

Ο κουρασμένος και η ομάδα χωρίς ταυτότητα!!

Διαβάστε μία διαφορετική ανάλυση για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη.
Ο κουρασμένος και η ομάδα χωρίς ταυτότητα

Παρά τους θετικούς οιωνούς που δημιούργησε η επίτευξη γρήγορου γκολ, οι γηπεδούχοι δε διαχειρίστηκαν ορθά τις ευνοϊκές συγκυρίες και δεν κατάφεραν να κερδίσουν για πέμπτη συνεχή επίσημη αναμέτρηση. Αντίθετα, ο δικέφαλος ισορρόπησε σταδιακά το παιχνίδι αλλά προδόθηκε από τη ψυχοσωματική κόπωση και την έλλειψη διάθεσης του Μπόλονι να ρισκάρει ώστε να «κλέψει τη νίκη» μετά το 80ο λεπτό.
Η τακτική ανάλυση ενός παιχνιδιού είναι μία «φωτογραφία» των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν σε μία συγκεκριμένη αναμέτρηση. Επομένως, το www.overlap.gr κρίνει σκόπιμο να παραθέσει το γενικό πλαίσιο λειτουργίας των ομάδων ώστε να προσφέρει στους αναγνώστες την ευκαιρία να κατανοήσουν τους λόγους που οδήγησαν σε συγκεκριμένες αγωνιστικές συμπεριφορές.
Αξιολόγηση καταστάσεων πριν την τακτική ανάλυση του παιχνιδιού
Ο ΠΑΟΚ συμμετείχε στα περσινά play offs (6 παιχνίδια), άλλαξε προπονητή, διαθέτει roster με αρκετούς παίκτες που καταπονούνται από τη συμμετοχή τους σε εθνικές ομάδες, ξεκίνησε τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις το καλοκαίρι, συμμετέχει σε ομίλους του Europa League και δεν είχε «ρεπό» από αναμετρήσεις με τις ομάδες Α και Β. Φέτος, έχει δώσει συνολικά 14 επίσημες αναμετρήσεις.
Ο Άρης δε συμμετείχε στα περσινά playoffs, διατήρησε τον ίδιο προπονητή, είχε χρόνο για προγραμματισμό και μακροσκελή προετοιμασία, δε διαθέτει πολλούς παίκτες με υποχρεώσεις σε εθνικές ομάδες, είχε δύο «ρεπό» λόγω κλήρωσης με ομάδες Α και Β και δε συμμετέχει στην Ευρώπη. Φέτος, έχει δώσει συνολικά 5 επίσημες αναμετρήσεις.
Αντιλαμβανόμενοι το αγωνιστικό background των ομάδων πριν την αναμέτρηση, θα είναι ευκολότερο να προβληματιστούμε για τα αίτια που οδήγησαν στην επιλογή συγκεκριμένων τακτικών.
Οι αρχικές τακτικές των προπονητών
Ο Τσιώλης επέλεξε αμυντικογενές 4-2-3-1 με μοναδικό προωθημένο τον Γιάκομπ. Τα χαρακτηριστικά των παικτών που χρησιμοποιήθηκαν φανέρωσαν την πρωταρχική επιδίωξή του για διατήρηση του μηδέν στην άμυνα:
Ακόστα: η τοποθέτησή του στο αριστερό άκρο οφείλεται στην επιθυμία για στενή επιτήρηση των
Σαλπιγγίδη-Έτο. Ο παίκτης δεν είναι εξτρέμ αλλά «μέσα αριστερά» αμυντικός χαφ
Καπετάνος: ουσιαστικά αποτελούσε τρίτο αμυντικό χαφ και όχι προωθημένο επιτελικό μέσο. Ο παίκτης δεν είναι δημιουργικός χαφ
Παπαστεργιανός: πρόκειται για αμυντικογενή παίκτη που προωθείται σπάνια και δεν ‘παίζει’ overlap με το εξτρέμ. Προτιμήθηκε αντί του Νέτο γιατί είναι περισσότερο πειθαρχημένος στις αμυντικές οδηγίες.
Σχόλιο: η συνύπαρξη μεγάλου αριθμού αμυντικογενών παικτών οδήγησε σε «δημιουργικό πρόβλημα», καθιστώντας την ανάπτυξη των γηπεδούχων νωχελική. Το επιθετικό πλάνο περιορίστηκε σε βαθιές μπαλιές προς τον Γιάκομπ με σκοπό το «σπάσιμο» της μπάλας στα άκρα.

Οι στημένες φάσεις είναι εξαιρετικά σημαντικές στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Δε μπορούν, όμως, από «μόνες τους» να συμβάλλουν στην ομαλή πορεία μίας ομάδας στον μαραθώνιο της Super League
Ο Μπόλονι χρησιμοποίησε 4-4-1-1, με τον Βιεϊρίνια σε ρόλο προωθημένου επιτελικού μέσου και σέντερ φορ τον Παπάζογλου.
-Παρέταξε δύο αμυντικά χαφ με τον Αρίας σε ρόλο «κόφτη» και τον Λαζάρ να επωμίζεται το ‘βάρος’ της ανάπτυξης από τον άξονα.
-Έδωσε εντολή για ελάχιστες προωθήσεις σε Ετό-Σνάουτσνερ ώστε να μη δημιουργηθούν κενοί χώροι στην άμυνα (ο Ετό διενήργησε τις λιγότερες επελάσεις κατά τη φετινή περίοδο).
-Δεν τοποθέτησε ψηλά τα εξτρέμ, με σκοπό να συμβάλλουν στην αμυντική λειτουργία της ομάδας.
Σχόλιο: η χρησιμοποίηση του Ρομπέρ στο αριστερό άκρο έλαβε χώρα με δεδομένη την κόπωση του Βιεϊρίνια. Ως γνωστό, ο Μπόλονι εγείρει πολλές αξιώσεις από τα εξτρέμ του (θέλει να καλύπτουν ολόκληρη την πλευρά) επομένως είναι επίφοβο να χρησιμοποιηθεί για 90 λεπτά κάποιος παίκτης που δεν έχει καλή φυσική κατάσταση.
Άρης: Επιθετική άμυνα και πίεση ψηλά στα πρώτα 30 λεπτά
Ο Τσιώλης επεδίωξε να εκμεταλλευτεί το πάθος των παικτών για νίκη και την «ώθηση» του κόσμου, «πιέζοντας ψηλά» ώστε να βραχυκυκλώσει την κυκλοφορία του δικέφαλου. Η «επιθετική άμυνα» των κιτρινόμαυρων προσέφερε αγωνιστική υπεροχή στο πρώτο μισάωρο, αλλά εξουθένωσε τους παίκτες με αποτέλεσμα να εμφανιστούν έντονα σημάδια κόπωσης στο δεύτερο ημίχρονο.
Σχόλιο: η εντολή για «πίεση ψηλά» στο πρώτο ημίωρο είχε δοθεί και στην πρεμιέρα απέναντι στα Γιάννενα. Η εικόνα του παιχνιδιού ήταν ανάλογη, με τον Άρη να έχει αρχικά την υπεροχή και να καταρρέει σωματικά λόγω κούρασης στο δεύτερο ημίχρονο.
Το man-to-man του Πρίττα στον Βιεϊρίνια
Ο Τσιώλης «εξουδετέρωσε» τον Πορτογάλο «αφιερώνοντας» ένα παίκτη για την προσωπική επιτήρησή του. Ο Πρίττας αντεπεξήλθε επαρκώς στα ανασταλτικά του καθήκοντα, καθώς αποτέλεσε τη «σκιά» του Βιεϊρίνια σε όλο το μήκος και το πλάτος του γηπέδου. Ο ΄πλήρως αμυντικογενής’ του ρόλος κατέστησε ‘ακίνδυνο’ τον αντίπαλο, αλλά δεν του επέτρεψε να συμμετάσχει ενεργά στην επιθετική ανάπτυξη των κιτρινόμαυρων.
Η παρουσία του Βιεϊρίνια (κυρίως) στο πρώτο ημίχρονο δεν έγινε αισθητή, αποδεικνύοντας ότι ο ΠΑΟΚ δε διαθέτει ανταγωνιστικό εναλλακτικό πλάνο επιθετικής λειτουργίας (plan B). Παρά το γεγονός ότι τα προσόντα του Πορτογάλου τον καθιστούν θεωρητικά επικίνδυνο «πίσω από τους επιθετικούς», εντούτοις η αγωνιστική του συμπεριφορά παραπέμπει σε παίκτη που δε γνωρίζει τα τακτικά ζητούμενα της θέσης και δε διαθέτει ωριμότητα ώστε να κινηθεί «χωρίς τη μπάλα» στον άξονα.
2ο ημίχρονο
ΠΑΟΚ: Αλλαγή προσώπων, συστήματος και τακτικής
Δεδομένης της κακής αγωνιστικής εικόνας των φιλοξενούμενων και λαμβάνοντας υπ’ όψιν την αδυναμία ορθολογικής ανάπτυξης, ο Μπόλονι αντικατέστησε τον «αφανή Ρομπέρ» με τον Ίβιτς μετατρέποντας το σύστημα σε κλασικό 4-2-3-1.
-Μετάφερε τον Βιεϊρίνια αριστερά και ανέβασε τα εξτρέμ κατά 2-3 μέτρα ώστε να απειλήσουν με περισσότερες αξιώσεις την αντίπαλη εστία.
-Επεδίωξε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα (με τη χρησιμοποίηση τριών χαφ), να αποκτήσει αυξημένη κατοχή μπάλας και να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας.
-Ανέθεσε στον Ίβιτς το ρόλο οργανωτή και του επέτρεψε να προωθείται (ως κρυφός φορ) όταν η μπάλα βρίσκεται στα άκρα .
-Έδωσε εντολή στον Λάζαρ να προωθείται συχνότερα από ότι στο πρώτο ημίχρονο.
Σχόλιο: οι αλλαγές του Μπόλονι απέφεραν άμεσα καρπούς, καθώς η ομάδα του ισοφάρισε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου από γέμισμα του Λαζάρ ο οποίος προωθήθηκε (κατόπιν σχετικής εντολής) προς τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων.
Άρης: Συνεχείς αλλαγές με σταθερά ασαφές επιθετικό πλάνο
Μετά την ισοφάριση, ο Τσιώλης ‘έριξε στο παιχνίδι’ τους επιθετικογενείς Καστίγιο και Νέτο με στόχο να εκμεταλλευτεί (i) τη θεωρητική ‘φρεσκάδα’ τους και (ii) την ποιότητά τους με τη μπάλα στα πόδια. Οι γηπεδούχοι παρέμειναν ουσιαστικά με δύο καθαρόαιμα αμυντικά χαφ και επεδίωξαν να ανεβάσουν τις γραμμές τους προκειμένου να εντείνουν την πίεση. Ωστόσο:
-Οι Καστίγιο-Νέτο δεν επέδειξαν αγωνιστικό πάθος, δεν κατάφεραν να κερδίσουν προσωπικές μονομαχίες, δε διέθεταν εκρηκτικότητα ώστε να περάσουν τους αντίπαλους στο «ένας εναντίον ενός» και να δημιουργήσουν ρήγματα.
-Οι Γιάκομπ-Ούμπιντεζ παρουσίασαν σταδιακά σημάδια κόπωσης τα οποία εντάθηκαν μετά το 75ο λεπτό με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί περαιτέρω η επιθετική λειτουργία της ομάδας.
Παρά τις διαρκείς αλλαγές και τους «τακτικούς πειραματισμούς» του Τσιώλη, ο Άρης απέδειξε ότι δε διαθέτει επιθετικό πλάνο. Οι παίκτες δε συνδυάζονται σε «μικρούς χώρους», δεν προσφέρουν βοήθειες στα 3-4 μέτρα, δεν έχουν δυνατότητα «κάθετης ή διαγώνιας» μεταβίβασης και αρκούνται στην προώθηση της μπάλας με «γιώμες».
Σχόλιο: εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι οι επικριτές του Κούπερ διαψεύδονται, καθώς προφανώς δεν ήταν υπαίτιος ο Αργεντίνος για την «ανάπτυξη με καμινάδες» και την απουσία ορθολογικών μεταβιβάσεων «με τη μπάλα κάτω». Όπως έχουμε πολλάκις αναφέρει, οι τακτική δεν είναι ένα «θεωρητικό – άψυχο» σχέδιο αλλά προσαρμόζεται στις ικανότητες των παικτών.
Συμπέρασμα
Το overlap.gr θα επικεντρωθεί στα αγωνιστικά συμπεράσματα της αναμέτρησης και δε θα διαιωνίσει την προπονητολογία και τις εύκολες κριτικές εκατέρωθεν. Ούτως ή άλλως, έχουμε προ πολλού αναφέρει τις ενστάσεις μας σχετικά με την ευρύτερη λειτουργία του Άρη και την ύπαρξη ελάχιστων ποιοτικών εναλλακτικών λύσεων στον ΠΑΟΚ. Αφήνουμε, λοιπόν, σήμερα να… «προβληματιστούν» οι ‘μετά Χριστόν προφήτες’ που προσπαθούσαν να κάνουν το ‘άσπρο-μαύρο’ επί σειρά μηνών.
Τα τακτικά-αγωνιστικά συμπεράσματα, λοιπόν, συνοψίζονται ως εξής:
Άρης
-Οι κεντρικοί αμυντικοί δε διαθέτουν ποιότητα με τη «μπάλα στα πόδια», δεν αναπτύσσουν ορθολογικά το παιχνίδι προς τα αμυντικά χαφ και περιορίζονται σε βαθιές μπαλιές και «τυφλά» διωξίματα.
-Τα εξτρέμ δε διαθέτουν έκρηξη και ταχύτητα ώστε να παίξουν «στην πλάτη» της άμυνας και να δεχτούν διαγώνιες πάσες ή «σπασίματα» του Γιάκομπ.
-Ο Γιάκομπ κερδίζει αρκετές εναέριες μονομαχίες, αλλά επικεντρώνεται αποκλειστικά στο παιχνίδι «με πλάτη στην εστία». Λαμβάνει τη μπάλα μακριά από τη μεγάλη περιοχή και δεν έχει τη δυνατότητα να επιτεθεί με «πρόσωπο» στην εστία, διότι είναι «βαρύς».
-Η ομάδα δε διαθέτει τον ποδοσφαιριστή που θα συνδέσει το κέντρο με την επίθεση. Αδυνατεί να παίξει «ποδόσφαιρο κατοχής» και να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού.
-Οι κιτρινόμαυροι είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι στις «στημένες φάσεις» λόγω των υψηλόσωμων παικτών τους. Ωστόσο, δεν αρκεί να σκοράρεις από «στημένα» αν επιδιώκεις να πετύχεις υψηλούς στόχους.
-Η επιλογή του Καστίγιο ως «ηγέτη» κρίνεται προς το παρόν ανεπιτυχής ενώ η ευρύτερη συμπεριφορά προς τους παίκτες επιτείνει το κακό κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας
οι ποδοσφαιρικές ικανότητες αρκετών παικτών έχουν υπερτιμηθεί, ενώ η φυσική κατάσταση της ομάδας είναι ανεξήγητα κακή.

ΠΑΟΚ
-H απουσία πρωτοκλασάτων παικτών δημιουργεί αγωνιστικά κενά που δε μπορούν να καλυφθούν από τους αναπληρωματικούς και δημιουργούν πρόβλημα στην ανάπτυξη της ομάδας.
-Oι διακυμάνσεις στην απόδοση του Βιεϊρίνια δεν επιτρέπουν στον δικέφαλο να κάνει το «βήμα παραπάνω» ο Παπάζογλου απέδειξε ότι είναι «παρών», άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Μπόλονι και αποτελεί το σημαντικότερο κέρδος του δικέφαλου από την αναμέτρηση.
-O Αρίας δε μπορεί να αναπληρώσει επαρκώς το κενό του Βιτόλο στο ανασταλτικό κομμάτι.
-Η πλειοψηφία των βασικών παικτών έχει επηρεαστεί από το βεβαρημένο αγωνιστικό πρόγραμμα και το επίπεδο απόδοσής τους είναι μειωμένο ο δικέφαλος δε διαθέτει το βάθος για να πρωταγωνιστήσει τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη.
ΠΗΓΗ: overlap.gr

Τι Superleague, τι Football League...

Η Football League αναμένεται να ξεκινήσει το ερχόμενο σαββατοκύριακο, πλην όμως θα ξεκινήσει (τι άλλο;) «κουτσουρεμένο», αφού από τα εννέα παιχνίδια του προγράμματος, θα διεξαχθούν τα πέντε...
Τι Superleague, τι Football League...
Θα παίξουν, δηλαδή, στην πρεμιέρα Παναχαϊκή - Πλατανιάς Χανίων, Βέροια - Βύζας, Πανθρακικός - Καλλονή, Καλλιθέα - Διαγόρας, Θρασύβουλος – Γιαννιτσά, ενώ για τα υπόλοιπα τέσσερα... έχει ο Θεός.
Συγκεκριμένα, αναβλήθηκαν τα παιχνίδια του Πιερικού με την «Ομάδα Β» και της «Ομάδας Α» με τον Ηρακλή Ψαχνών, αφού Λάρισα και Πανσερραϊκός έχουν καταθέσει έφεση κατά της απόφασης της Superleague για άνοδο του Λεβαδειακού και της Δόξας Δράμας.
Αναβλήθηκαν, όμως, οι αναμετρήσεις του Εθνικού Αστέρα με τον Φωκικό και του Αγροτικού Αστέρα με την Αναγέννηση Επανομής και γιατί εκκρεμούν οι εφέσεις των δύο «Αστέρων», όσο και γιατί οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν το μετοχικό κεφάλαιο των 500 χιλιάδων ευρώ που απαιτείται για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα.
Παρεμπιπτόντως, οι υποθέσεις του Εθνικού Αστέρα και του Αγροτικού Αστέρας είναι προγραμματισμένες να εκδικαστούν την Τετάρτη και την Πέμπτη, πλην όμως τις συγκεκριμένες ημέρες υπάρχει απεργία των δικηγόρων.
Πηγή: sentra-goal.gr

Η Σιόν "γλυκοκοιτάζει" τον... Ντελ Πιέρο!!

Η Σιον δικαιώθηκε στο... σίριαλ με την UEFA, αναφορικά με την συμμετοχή της στο Europa League και τώρα ετοιμάζεται να κάνει μεταγραφικό "μπαμ", καθώς ο πρόεδρος της ελβετικής ομάδας θέλει να αποκτήσει τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο και τα χρήματα δεν αποτελούν πρόβλημα...
Η Σιόν "γλυκοκοιτάζει" τον... Ντελ Πιέρο!
«Εκτιμώ και σέβομαι τον Ντελ Πιέρο, έχω παρακολουθήσει την κατάσταση και αν η Γιουβέντους δεν τον θέλει, εγώ ενδιαφέρομαι. Θα ήθελα να έρθει στη Σιόν και πιστεύω πως υπάρχει λύση. Τα χρήματα δεν είναι το πρόβλημα, θα κάνω ό,τι μπορώ για να τον φέρω στην ομάδα», τόνισε ο... ιδιόρρυθμος πρόεδρος της Σιόν, Κρίστιαν Κονσταντίν.

Το status του Σταύρου Αδαμίδη στο Facebook (ΦΩΤΟ)

Ο Σταύρος Αδαμίδης εξέφρασε στενοχώρια για την αποχώρησή του, μέσω του προφίλ του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Διαβάστε τους πικρούς διαλόγους που ακολούθησαν την πικρή είδηση, τους οποίοτς έχει συλλέξει το Κουρκούτι!
Το status του Σταύρου Αδαμίδη στο Facebook (ΦΩΤΟ)
Δείτε τη φώτο που αλιεύσαμε από το sport24.gr.
Πρωταγωνιστές, ο παραιτηθείς πρόεδρος της ΑΕΚ, ο ομολογός του Ολυμπιακού, ο Αχιλλέας Μπέος πίσω από τα σίδερα της φυλακής, ο καταζητούμενος Ψωμιάδης και ο Οριτζιναλίστας οπαδός της Ένωσης.

Πες το με ένα μπλουζάκι!!

Με αφορμή το... περιβόητο μπλουζάκι του Μάριο Μπαλοτέλι μετά το γκολ του απέναντι στην Γιουνάιτεντ, διαβάστε ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα για τον ξεχωριστό τρόπο έκφρασης των ποδοσφαιριστών!
Πες το με ένα μπλουζάκι!
Η εικόνα του Μάριο Μπαλοτέλι να πανηγυρίζει με σηκωμένη τη φανέλα του και το μήνυμα «Γιατί πάντα εγώ;» έχει κάνει το γύρο του κόσμου και συνοδεύει τα περισσότερα ρεπορτάζ για τον θρίαμβο της Σίτι επί της Γιουνάιτεντ με 6-1! Το gazzetta.gr θυμίζει ανάλογες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μέσω t-shirt κάτω από τις φανέλες, έστειλαν τα δικά τους μηνύματα!
Η... βιασύνη του Ίαν Ράιτ
Οι πανηγυρισμοί με μπλουζάκια δεν αποτελούν κάτι το καινούργιο. Ο Ιαν Ράιτ, ο οποίος αγωνίστηκε στην Άρσεναλ από το 1991 μέχρι το 1998 πανηγύρισε την ισοφάριση με 178 γκολ του πρώτου σκόρερ των «Κανονιέρηδων», Κλιφ Μπάστιν, με ένα μπλουζάκι που... προϊδέαζε για τη συνέχεια. Έχοντας το σήμα της Nike και παραφράζοντας το γνωστό logo της, το t-shirt του πρώην επιθετικού της Άρσεναλ έγραφε «179 - Μόλις το έκανα», παρά το ότι είχε 178 γκολ! Στη συνέχεια του αγώνα ωστόσο πραγματοποίησε χατ-τρικ και όχι απλά έφτασε τα 179, αλλά τα ξεπέρασε κιόλας!
Διαβάστε το υπόλοιπο αφιέρωμα στο gazzetta.gr

Πάει για Τρίτη του Πρίγκιπα...!!

Για την Τρίτη μετατέθηκαν οι όποιες εξελίξεις στο θέμα της απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον Πρίγκιπα.
Πάει για Τρίτη του Πρίγκιπα...
Οι νομικοί εκπρόσωποι του Σουλτάν Αλ Σαούντ από την Δευτέρα το πρωί βρίσκονταν σε επαφή με τους αντίστοιχους του Γιάννη Βαρδινογιάννη, προκειμένου να βρουν τη... χρυσή τομή και να προχωρήσουν στην σύνταξη του περιβόητου πλέον MOU, έτσι ώστε να πέσουν οι υπογραφές.
Όπως έλεγαν από την πλευρά του Σαουδάραβα, σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις, όμως ανάλογες υποσχέσεις έχουμε ακούσει και στο παρελθόν χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει πραγματικότητα, προς το παρόν τουλάχιστον. Άλλωστε πριν προχωρήσουν παρακάτω οι δύο πλευρές, θα πρέπει να φτάσει επιτέλους στην Αθήνα και το πρωτότυπο πληρεξούσιο, με το γνήσιο της υπογραφής, από την πλευρά του Πρίγκιπα, όπως είχε ζητήσει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης από την προηγούμενη εβδομάδα.
Παράλληλα όμως, ιδιαίτερα καθοριστικό ενδεχομένως να αποδειχθεί και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 17:00 στο Μαρούσι. Κεντρικό θέμα συζήτησης θα είναι το αν θα δοθεί η απαραίτητη εξουσιοδότηση στην «Arboris Capital», προκειμένου να προχωρήσει στην εξεύρεση επενδυτή για τους «πράσινους».
Θυμίζουμε οτι ο Θανάσης Γιαννακόπουλος στο προηγούμενο Δ.Σ δεν ήταν θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο, σε αντίθεση με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη που ήθελε να προχωρήσει και η συγκεκριμένη υπόθεση, παράλληλα με αυτή του Πρίγκιπα.
Εδώ όμως γεννάται το εξής ερωτηματικό: Τι στάση θα κρατήσει η πλευρά του Σαουλτάν Αλ Σαούντ, στην περίπτωση που το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ανάψει το... πράσινο φως για την Arboris Capital; Θα συνεχίσει κανονικά τις συζητήσεις της με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη ή θα αποσύρει την πρόταση, όπως είχε πει ο Βλάσης Τσάκας (έστω και αν η «απειλή» αυτή αφορούσε την Γ.Σ που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα).
Πηγή: leoforos.gr

Ναι, ξεκινάει η Football League την Κυριακή!!

Την προσεχή Κυριακή (30/10) θα ξεκινήσει οριστικά το πρωτάθλημα της Football League, όπως αποφάσισε η διοργανώτρια αρχή στην συνεδρίαση της Δευτέρας (24/10).
Ναι, ξεκινάει η Football League την Κυριακή!
Αντίθετα το πρωτάθλημα Νέων της κατηγορίας αναβλήθηκε για μια εβδομάδα, ενώ δεν έγινε δεκτή και η παραίτηση του Αναπληρωτή Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής κ. Ευάγγελου Κατσή.
Αναλυτικά οι αποφάσεις της Football League:
"Κατά τη σημερινή συνεδρίαση το Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ - FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:
Οριστικοποίησε την έναρξη του Πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ για τις 30-10-2011.
Ανέβαλε το Πρωτάθλημα Νέων της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ για μια εβδομάδα.
Δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αναπληρωτή Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής κ. Ευαγγ. Κατσή".

Δεν το βάζουν κάτω...!!

Έφεση στη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ για την απόφαση αντικατάστασης του Ολυμπαικού Βόλου και της Καβάλας από την Δόξα Δράμας και τον Λεβαδειακό, κατέθεσαν η ΑΕΛ και ο Πανσερραϊκός.
Δεν το βάζουν κάτω...
Οι δύο ομάδες είναι αποφασισμένες να εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητές τους για να δικαιωθούν, καθώς η Σούπερ Λιγκ τους έχει απαγορέψει να αγωνιστούν μέχρι τις 19 Νοεμβρίου.

πηγή: sportdog.gr   

Ο μακαρίτης έφυγε, o φόρος έρχεται!!

Η εφορία θα σε βρει και στην άλλη ζωή. Ή τουλάχιστον θα βρει τους συγγενείς σου.
Ο μακαρίτης έφυγε, o φόρος έρχεται!
Μπορεί να πέθανε τον Ιανουάριο αλλά συμφώνως προς την Εφορία ο μακαρίτης καλείται να καταβάλει εισφορά αλληλεγγύης. Δεν πρέπει να πίστευαν στα μάτια τους οι συγγενείς του εκλιπόντος, όταν την περασμένη εβδομάδα άνοιξαν την ειδοποίηση από την Εφορία σύμφωνα με την οποία ο μακαρίτης πρέπει να πληρώσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 950 ευρώ για το 2010.
Το βάρος πέφτει στους ώμους των συγγενών του, οι οποίοι προχώρησαν στην αποδοχή κληρονομιάς τον Φεβρουάριο του 2010, λίγες εβδομάδες μετά το θάνατο του οικείου τους. «Ξέραμε, τότε, πως θα πληρώσουμε ό,τι ήταν τέλος πάντων να πληρώσουμε ως φόρο εισοδήματος του μακαρίτη, αλλά φαίνεται πως λογαριάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο» δηλώνει ένας από τους αποσβολωμένους συγγενείς, τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση του enet.gr.
«Αν δηλαδή η κυβέρνηση αποφασίσει να επιβάλει έκτακτη εισφορά για το 2009 ή το 2008 στα φυσικά πρόσωπα θα μας στείλουν και άλλες ειδοποιήσεις στο όνομα του θείου» διερωτάται.
ΠΗΓΗ: kamarinia.gr/enet

Τα οικονομικά επί τάπητος!!

Για τέσσερις περίπου ώρες, οι παράγοντες του ΠΑΟΚ τα έλεγαν στα γραφεία της ΠΑΕ, στο πρώτο ουσιαστικό και πιο σημαντικό διοικητικό συμβούλιο από την πρώτη ημέρα που ανέλαβαν…
Τα οικονομικά επί τάπητος
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι αποκλειστικό θέμα στο σημερινό συμβούλιο ήταν το οικονομικό. Μόνο για τα οικονομικά μιλούσαν οι οκτώ παράγοντες της ΠΑΕ που συμμετείχαν στο συμβούλιο (απουσίαζε ο Κωνσταντινίδης) αναλύοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Αρχικά οι υπεύθυνοι επί των οικονομικών ανέλυσαν την σημερινή κατάσταση. Ανέφεραν με λεπτομέρειες πως ακριβώς έχουν τα οικονομικά δεδομένα σήμερα, αλλά μίλησαν με λεπτομέρειες και για τον προϋπολογισμό της φετινής σεζόν, όπως και για τους κινδύνους που υπάρχουν σε αυτή την χρονική περίοδο.
Το θέμα εξαντλήθηκε σε θεωρητικό επίπεδο και από εδώ και πέρα αναμένονται οι ουσιαστικές αλλαγές και ο νέoς τρόπος λειτουργίας της ΠΑΕ.
Πηγή: paok24.gr

Μπαίνει στο "ψυγείο" ο Καστίγιο...!!

Η ευκαιρία που πήρε ο Νέρι Καστίγιο από τον Σάκη Τσιώλη στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΟΚ μάλλον ήταν η τελευταία για τον Μεξικανό...
Μπαίνει στο "ψυγείο" ο Καστίγιο...
Η εμφάνισή του ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον έλληνα τεχνικό, του οποίου ο Καστίγιο αποτέλεσε προσωπικό στοίχημα το καλοκαίρι. Δεν είναι μυστικό και το έχει παραδεχτεί πολλές φορές ο 53χρονος προπονητής, ότι στον 27χρονο χαρισματικό παίκτη θα στήριζε πολλά από τα πλάνα του.
Μέχρι και το περιβραχιόνιο του αρχηγού του έδωσε στα φιλικά για να του ανεβάσει την ψυχολογία και να τον χρήσει ηγέτη μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μάταια όμως. Η εικόνα του στα τέσσερα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί είναι καρικατούρα του παίκτη που πριν από κάποια χρόνια μπορούσε να περάσει μια ολόκληρη άμυνα μόνος του. Απείθαρχος αγωνιστικά, αδιάφορος, εκθέτει τον Τσιώλη αλλά και τη διοίκηση που του εμπιστεύτηκε το μεγαλύτερο φετινό συμβόλαιο.
Το σίγουρο είναι ότι μέχρι να συνέλθει δύσκολα θα βρει χώρο από εδώ και πέρα στην ομάδα. Ο προπονητής του Αρη είναι πολύ απογοητευμένος από τους ποδοσφαιριστές στους οποίους έδειξε ανοχή και επειδή καταλαβαίνει ότι κάθε Κυριακή θα… παίζει το κεφάλι του, είναι αποφασισμένος να παίξει το τελευταίοι του χαρτί. Να θέσει εκτός πλάνων όσους δεν μπορούν, χρησιμοποιώντας παίκτες που ξέρει ότι θα παλέψουν. Αν θέλετε διορθώνοντας και το δικό του λάθος.
Πηγή: allaboutaris.com

"Δεν θα τα παρατήσω"

Ο Τζενάρο Γκατούζο παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο "Μιλανέλο" και αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει στην όρασή του, καθώς και στον άτυχο φίλο του Μάρκο Σιμοντσέλι.
"Δεν θα τα παρατήσω"
Ο "Ρίνο", έχοντας σε περίοπτη θέση της φανέλα της Μίλαν με το όνομα του οδηγού του Mοto GP, Mάρκο Σιμοντσέλι, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην πίστα της Σεπάνγκ στη Μαλαισία, μόλις στα 24 του χρόνια, μίλησε αρχικά για τον άτυχο φίλο του:

«Είναι κάτι πάρα πολύ κακό. Είναι μια τραγωδία», είπε κρατώντας την φανέλα της Μίλαν, που αφιέρωσε στον Σιμοντσέλι.

Στη συνέχεια μιλώντας για το πρόβλημα στο μάτι του, τόνισε: «Περιμένουν να σταματήσω; Όχι. Δεν το βάζω κάτω τόσο εύκολα. Χρειάζεται κάτι παραπάνω για να με… ρίξει. Σε αυτές τις 45 ημέρες έχω αρχίσει να προσέχω όλα τα χρώματα, κάτι που δεν έκανα στο παρελθόν. Για αυτό είμαι εδώ.

Σίγουρα στη ζωή υπάρχουν χειρότερα και η απόδειξη είναι αυτό που συνέβη χθες στην Σεπάνγκ. Δυσκολεύομαι, αλλά προσπαθώ και είναι πολύ σημαντικό να μην τα παρατήσω.

Το ποδόσφαιρο δεν έχω σταματήσει να το σκέφτομαι. Σε καθημερινή βάση μάλιστα. Όμως το κακό είναι να μην μπορείς να πας τα παιδιά σου στο σχολείο, γιατί δεν μπορείς να οδηγήσεις. Θέλω να διαβάζω μια εφημερίδα. Βγάζω τα γυαλιά και τα βλέπω όλα διπλά. Αυτό που μου δίνει δύναμη είναι ότι δουλεύω καθημερινά».


Και στη συνέχεια θυμήθηκε...

«Τέσσερις ημέρες πριν το παιχνίδι Μίλαν – Λάτσιο (9 Σεπτεμβρίου) ενημέρωσα ότι βλέπω παράξενα σημάδια. Αυτοί δεν ήθελα να παίξω στον αγώνα και εγώ θυμάμαι είχα εκνευριστεί αρκετά. Είχαν όμως δίκιο. Στην αλήθεια τα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα, ήταν 20 λεπτά κόλασης. Αντιλήφθηκα ότι κάτι συμβαίνει. Έβλεπα τέσσερις Ιμπραϊμοβιτς», είπε.

Ο Γκατούζο συνεχίζει την θεραπευτική του αγωγή, και εκτιμάται ότι, σε ένα διάστημα από 2 έως 6 μήνες μπορεί να υπάρξουν αποτελέσματα.


πηγή: sportdog.gr

Ανακούφιση και... άνοδος!!

"Το μαρτύριο τελείωσε", είπε ο Αλέξης Κούγιας μετά την απόφαση για παραμονή της Παναχαϊκής στην κατηγορία και την αθώωση του ίδιου.
Ανακούφιση και... άνοδος!
"Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που το μαρτύριο, πλέον, τελείωσε", σχολίασε ο γνωστός ποινοκολόγος, που συμπλήρωσε πως ανακοίνωσε ο ίδιος την απόφαση στους ποδοσφαιριστές της ομάδας του, οι οποίοι του απάντησαν ότι: "Οι μείον πέντε βαθμοί δεν είναι τίποτα και θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος".

Μάλιστα, ο πρόεδρος του πατρινού συλλόγου σχολίασε ότι περιμένει "λαοθάλασσα στο πρώτο ματς της ομάδας".

Κόψανε το ρεύμα στη Μίκρα!!

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό δείγμα της κατάστασης που επικρατεί στον Ηρακλή, είναι το γεγονός ότι από σήμερα δεν υπάρχει ρεύμα στις εγκαταστάσεις της Μίκρας, λόγω της οφειλής που υπάρχει προς την ΔΕΗ.
Κόψανε το ρεύμα στη Μίκρα!
Όλες οι προηγούμενες διοικήσεις φρόντιζαν να ρυθμίζουν την οφειλή, πληρώνοντας ένα μέρος αυτής. Κάτι που δεν έπραξε ο Ανδρέας Παντελή, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον ρεύμα.
Τα γραφεία παραμένουν κλειστά, ενώ γίνεται αντιληπτό ότι δεν θα υπάρχει ζεστό νερό και θέρμανση για τους παίκτες που προπονούνται εκεί.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα, τα γραφεία λειτουργούσαν χάρη στην προθυμία ορισμένων υπαλλήλων, οι οποίοι αν και απλήρωτοι αρκετούς μήνες, πήγαιναν καθημερινά στη Μίκρα για να λειτουργήσει, έστω και υποτυπωδώς η ΠΑΕ.
Πηγή: bluearena.gr

Η τακτική και το ριψοκίνδυνο πλάνο της Γιουνάιτεντ (ΦΩΤΟ)

Η Σίτι επιβλήθηκε με εκκωφαντικό τρόπο της άσπονδης συμπολίτισσας Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι του Μάντσεστερ και ντέρμπι κορυφής ταυτόχρονα για την φετινή Πρέμιερ σε ένα ματς που θα μείνει αναμφίβολα στην ιστορία ως η κλασικότερη νίκη των Πολιτών στο Θέατρο των Ονείρων.
Η τακτική και το ριψοκίνδυνο πλάνο της Γιουνάιτεντ (ΦΩΤΟ)
Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τους Νεμάνια Βίντιτς και Φίλ Τζόουνς ενώ ο Ρομπέρτο Μαντσίνι προτίμησε να χρησιμοποιήσει τον πιο πειθαρχημένο αμυντικά Τζέιμς Μίλνερ αντί του Σαμίρ Νασρί καθώς και τον Μάριο Μπαλοτέλι έναντι του κλασικού φορ περιοχής Έντιν Ντζέκο. Η λήξη της αναμέτρησης επιβράβευσε στο απόλυτο τη ρευστή φιλοσοφία από πλευράς φιλοξενουμένων που κατάφερε να εκθέσει ανεπανόρθωτα τα κενά μεταξύ αμυντικής και μεσαίας γραμμής των γηπεδούχων.
Το τακτικό μοτίβο της αναμέτρησης στα πρώτα 20’
Αν για κάποιο λόγο θα πρέπει να θυμόμαστε το συγκεκριμένο χρονικό κομμάτι είναι κυρίως λόγω του αναγνωριστικού του χαρακτήρα σε πλήρη αντίθεση με την άκρως χορταστική συνέχεια. Αμφότερες οι δύο ομάδες προσπάθησαν να ελέγξουν τον ρυθμό προς όφελος τους ενώ στις περιπτώσεις που αυτό κατέστη αδύνατο δεν δίστασαν να επιστρατεύσουν σκληρά μαρκαρίσματα σε περιοχές χαμηλής επικινδυνότητας. Ενδεικτικό δείγμα γραφής των παραπάνω οι πολλές στημένες μπάλες κυρίως υπέρ των Κόκκινων Διαβόλων που διατηρούσαν και τον έλεγχο μέχρι εκείνο το σημείο από τις οποίες προήλθαν και οι όποιες ευκαιρίες κατά τα πρώτα λεπτά.
Σχόλιο: Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της βαρύνουσας σημασίας του ματς ο υπόλοιπος καθαρός χρόνος παιχνιδιού στο σύνολο του πρώτου ημιχρόνου χαρακτηρίστηκε από τις προσπάθειες και των δύο ομάδων να εκμεταλλευτούν τυχών αδυναμίες στις επιστροφές του αντιπάλου κατά την φάση της μετάβασης από επίθεση σε άμυνα.


Παρεμφερείς τακτικοί σχηματισμοί
Αξιοσημείωτο στοιχείο της αναμέτρησης αποτέλεσε η επιλογή κοινών σχηματισμών και από τις δύο πλευρές. Αμφότεροι οι δύο τεχνικοί αποφάσισαν να βασιστούν σε διατάξεις τύπου 4-4-2/4-2-3-1/4-6-0 εξαρτημένες σε μεγάλο βαθμό από τα τεχνικά χαρακτηριστικά καθώς και τις εμπνεύσεις των ποδοσφαιριστών τους με ξεκάθαρα επιθετική νοοτροπία – ανεξαρτήτως συνθηκών – και ανάπτυξη από τα πλάγια. Παράλληλα, ο προπονητικός σχεδιασμός υπαγόρευε και στις δύο των περιπτώσεων υψηλά τοποθετημένη αμυντική γραμμή, προσαρμοσμένο πρέσινγκ από το ½ έως τα ¾ του γηπέδου με κοντινές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών όταν αυτό κρίνεται σκόπιμο ενώ τα ατομικά μαρκαρίσματα δεν ευδοκίμησαν ποτέ αφού έτεροι οι επιθετικοί αγωνιζόντουσαν με βάθος. Συγχρόνως, η τροφοδοσία από πλευράς τερματοφυλάκων στόχευε στην ανάπτυξη από την άμυνα και με την μπάλα κάτω με σκοπό την διαφύλαξη της ποσοστιαίας κατοχής τη στιγμή που τόσο οι πλάγιοι μπακ δημιουργούσαν σε κάθε ευκαιρία το απαιτούμενο πλάτος με τις προωθήσεις τους όσο και οι ακραίοι μέσοι συνέβαλλαν με τις συγκλίσεις τους στην ήδη υπάρχουσα υπερκινητικότητα μεταξύ των μονάδων στον άξονα.
Σχόλιο: Βασικό τακτικό στοιχείο όσον αφορά την τελική έκβαση αποτέλεσαν οι συνεχείς εναλλαγές θέσεων αλλά και η απεριόριστη ελευθερία βούλησης μεταξύ της επιθετικής τετράδας των Πολιτών. Ειδικότερα, η συνήθεια του Σίλβα να υπερφορτώνει με τις κινήσεις του την απέναντι πλευρά δεν οδήγησε μόνο στην επίτευξη του πρώτου γκολ αλλά σε συνδυασμό με την συμμετοχή των ποδοσφαιριστών της Σίτυ σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού καθώς και την αποτελεσματικότητα τους μπροστά από τα αντίπαλα καρέ εκμηδένισαν τις πιθανότητες επιστροφής στο ματς για την Γιουνάιτεντ.
2ο ημίχρονο: Τα βασικά αίτια ως προς την τελική διακύμανση
Αποβολή Έβανς:
Ότι δεν κατάφερε το γκολ του ιδιόρρυθμου Ιταλού κατά το πρώτο ημίχρονο παγίωσε στις αρχές του δευτέρου με συνοπτικές διαδικασίες χάρις την αγωνιστική του συμπεριφορά ο Τζόνι Έβανς. Οι Μπέμπηδες δεν διέθεταν περισσότερες επιλογές εκτός του να παραχωρήσουν τον έλεγχο του ματς στους άσπονδους αντιπάλους τους που πλέον έδειχναν να απολαμβάνουν το χρόνο με τη μπάλα στην κατοχή τους κάνοντας ολοκληρωτικά το παιχνίδι τους.
Possession vs Position:
Ο καιρός που ο Σερ Άλεξ απολάμβανε να κλέβει τέτοιας σημασίας ματς με τη μέθοδο των αντεπιθέσεων φαίνεται πως έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Η φετινή Γιουνάιτεντ είναι φτιαγμένη για να αποδίδει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας ανεξαρτήτως αντιπάλου και το πόσο άβολο φαντάζει οτιδήποτε ξένο δεν άργησε να φανεί. Οι εκπληκτικοί στο χειρισμό μπάλας ποδοσφαιριστές της Σίτυ δεν άργησαν να εκθέσουν για άλλη μια φορά την προβληματική ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων κατοχυρώνοντας με τον πλέον πειστικό τρόπο τους βαθμούς της νίκης.
Η Μάχη των Πάγκων:
Τα απαραίτητα ρίσκα τακτικής από πλευράς Φέργκιουσον έμοιαζαν περισσότερο με τακτικές αλχημείες απέναντι στον καλά διαβασμένο ομόλογο του αφού τελικά εξέθεσαν παρά κάλυψαν τις αδυναμίες του συνόλου του. Η είσοδος των Νασρί και Ντζέκο δεν επιβεβαίωσαν μόνο την χωρίς οίκτο προσέγγιση του Μαντσίνι στο ματς αλλά και επιστέγασαν το απολύτως αλάνθαστο σε αυτή την περίπτωση κοουτσάρισμα του.
Συμπέρασμα
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως γίναμε μάρτυρες της χειρότερης στιγμής στην καριέρα ενός σπουδαίου προπονητή που έχει χαράξει ανεξίτηλα το όνομα του στην ιστορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου. Από την άλλη η δικαίωση ενός τεχνικού που έχει δεχθεί άπλετη κριτική δεν άργησε να έρθει αφού δεν δίστασε να παραδώσει ολοκληρωτικά την μπαγκέτα στα χέρια του Σίλβα καλύπτοντας επιτυχώς αγωνιστικές αδυναμίες του σύγχρονου παρελθόντος. Πλέον, είναι ευρέως αποδεκτό πως η Σίτυ είναι μια ομάδα που δεν στερείται ολοκληρωμένου τακτικού σχεδιασμού και το μόνο ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν θα μπορέσει να επαναλάβει τέτοιου είδους εμφανίσεις στον μαραθώνιο της φετινής Πρέμιερ.
ΠΗΓΗ: overlap.gr

Ξεπούλησε ο Μπαλοτέλι! (ΦΩΤΟ)

Μπορεί ελάχιστοι να "έπιασαν" το μήνυμα στην μπλούζα του Μπαλοτέλι, το οποίο έδειξε μετά το γκολ του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο πολλοί θέλησαν να το αντιγράψουν...
Ξεπούλησε ο Μπαλοτέλι! (ΦΩΤΟ)
Ο Ιταλός άσος αφού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σήκωσε την φανέλα και έδειξε την μπλούζα του στην οποία είχε γράψει «Why Always Me?». Πολλοί γέλασαν με το μήνυμά του, ωστόσο κανείς ακόμα δεν έχει βρει τον αποδέκτη του, αν φυσικά υπάρχει και δεν ήταν απλά άλλη μία... τρέλα του Μπαλοτέλι.

Παρόλα αυτά, το μπλουζάκι άρεσε και ήδη κάποιοι έβγαλαν λεφτά από αυτό!
Η απομίμηση του t-shirt του Ιταλού κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και κάνει... τρελές πωλήσεις!

Καλό... Νοέμβριο για Κύπελλο!!

Όπως αποφάσισε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στην συνεδρίαση της Δευτέρας (24/10), η κλήρωση του νέου Κυπέλλου πιθανότατα θα γίνει την επόμενη Δευτέρα (31/10) και το Κύπελλο θα ξεκινήσει στις 9 Νοεμβρίου.
Καλό... Νοέμβριο για Κύπελλο!
Αναλυτικά οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΠΟ:
"κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ αποφάσισε ότι:
1. Η πιθανότερη ημερομηνία κλήρωσης των αγώνων για το Κύπελλο Ελλάδας 2011-2012 είναι στις 31/10/2011 και η πιθανότερη ημερομηνία έναρξης των αγώνων της διοργάνωσης στις 9/11/2011.
Όλοι οι αγώνες έως και την 6η φάση (προημιτελικά) θα είναι μονοί (νοκ-άουτ). Οι αγώνες της 7ης φάσης (ημιτελικά) θα είναι διπλοί.
2. H κλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος για το πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής Κατηγορίας θα διενεργηθεί την Πέμπτη 27/10/2011 και η έναρξη του πρωταθλήματος ορίστηκε για την Κυριακή 6/11/2011.
3. Ανανεώνονται τα συμβόλαια των Ομοσπονδιακών προπονητών:
3.α. Λεωνίδα Βόκολου (βοηθός κ. Φερνάντο Σάντος και συντονιστής περιφερειακού πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων Νέων και Παίδων.
3.β. Γιώργου Γεωργιάδη (Εθνική Ελπίδων)
3.γ. Προσλαμβάνεται ο Θεόδωρος Ελευθεριάδης ως βοηθός προπονητής του κ. Γεωργιάδη στην Εθνική Ελπίδων.
3.δ. Κώστα Τσάνα (Εθνική Νέων)
3.ε. Βασίλη Γεωργόπουλου (βοηθός κ. Τσάνα στην Εθνική Νέων)
3.στ. Θεόδωρου Παχατουρίδη (Εθνική Παίδων)
3.ζ. Νεκτάριου Πανταζή (βοηθός του κ. Παχατουρίδη στην Εθνική Νέων)
3.η. Βαγγέλη Κουτσάκη και Δημήτρη Μπατσίλα (Εθνικές Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων)
3.θ. Στέφανου Σοϊλεμέ (Εθνική Ανδρών και Ελπίδων Σάλας)
3.ι. Παναγιώτη Μολακίδη και Γρηγόρη Καραβέλη (προπονητές τερματοφυλάκων)

4. Προσλαμβάνονται ως περιφερειακοί συντονιστές του προγράμματος που έχει καταρτίσει ο κ. Φερνάντος Σάντος για τις Εθνικές Ομάδες Νέων και Παίδων οι:

1η περιφέρεια: Βασίλης Μουρατίδης (Δράμα, Εβρος, Θράκη, Καβάλα, Ξάνθη)
2η περιφέρεια: Αστέριος Γιώτσας (Κιλκίς, Μακεδονία, Πέλλα, Σέρρες, Χαλκιδική)
3η περιφέρεια: Νίκος Βασιλείου (Γρεβενά, Ημαθία, Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα)
4η περιφέρεια: Θωμάς Κυπαρίσσης (Θεσσαλία, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα)
5η περιφέρεια: Σωτήρης Ζαβογιάννης (Κέρκυρα, Ηπειρος, Θεσπρωτία, Πρέβεζα-Λευκάδα, Αρτα)
6η περιφέρεια: Γιώργος Φαμέλης (Ευρτανία, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Φωκίδα)
7η περιφέρεια: Σπύρος Λιβαθηνός (Αθήνα, Ανατολική Αττική, Δυτική Αττική, Εύβοια, Περαιάς)
8η περιφέρεια: Σταύρος Μπόμπολας (Αχαΐα, Ζάκυνθος, Ηλεία, Κεφαλλονιά-Ιθάκη, Αιτωλοακαρνανία)
9η περιφέρεια: Πολ Χατζόπουλος (Αργολίδα, Αρκαδία, Κόρινθος, Λακωνία, Μεσσηνία)
10η περιφέρεια: Γιάννης Θωμαΐδης (Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Λέσβος, Σάμος, Χίος)
11η περιφέρεια: Βαγγέλης Κουτσάκης (Ηράκλειο, Λασίθι, Ρέθυμνο, Χανιά)".

Πάνε Ρουμανία Μπόλονι και Κωνσταντινίδης!!

Με βάση πληροφορίες που έρχονται από ρουμανικά ΜΜΕ το μεγάλο αποψινό παιχνίδι Στεάουα – Ραπίντ Βουκουρεστίου θα παρακολουθήσουν ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ.
Πάνε Ρουμανία Μπόλονι και Κωνσταντινίδης
Μεγάλη ημέρα η σημερινή για το ποδόσφαιρο της Ρουμανίας, αφού για πρώτη φορά το μεγάλο ντέρμπι του Βουκουρεστίου ανάμεσα σε Στεάουα και Ραπίντ θα γίνει στη νεότευκτη National Arena… Πρόκειται για τον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος που γίνεται σε αυτό το στάδιο.
Αυτό το ντέρμπι θα παρακολουθήσουν και δύο απεσταλμένοι του Δικεφάλου. Από την Ρουμανία υπάρχει η πληροφόρηση ότι ο Λάζλο Μπόλονι και ο Παντελής Κωνσταντινίδης είναι καλεσμένοι να παραβρεθούν σε αυτό το ιστορικό παιχνίδι στο εντυπωσιακό στάδιο που εγκαινιάστηκε πριν λίγες εβδομάδες από την εθνική ομάδα της Ρουμανίας που έπαιξε κόντρα στην Γαλλία. Ήταν εκείνο το παιχνίδι όπου βραβεύτηκε και ο προπονητής του Δικεφάλου.
Οι δύο απεσταλμένοι του ΠΑΟΚ αναμένεται να επιστρέψουν άμεσα στην Θεσσαλονίκη μετά το τέλος της αναμέτρησης και το σίγουρο είναι ότι θα έχουν πολλές επαφές και για θέματα που μπορεί – μελλοντικά- να απασχολήσουν τον Δικέφαλο.
Πηγή: paok24.gr