Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

O Βίκτορ Κόντε επιστρέφει με... ποτά!!

Ο άνθρωπος που «ξεφτίλισε» για μια δεκαετία τους ελέγχους ντόπινγκ στον αθλητισμό με την …ικανότητα απαγορευμένων ουσιών, δικής του παραγωγής, να διαφεύγουν από τις αναλύσεις ακόμα και των καλυτέρων εργαστηρίων του κόσμου, ο Βίκτορ Κοντε επανήλθε δριμύτερος.
O Βίκτορ Κόντε επιστρέφει με... ποτά!
Αυτή τη φορά χωρίς την εταιρία σκάνδαλο, την BALCO, μέσω της οποίας προμήθευε σε μεγάλα αστέρια, κυρίως του στίβου, ουσίες που ήταν αδύνατον να ανιχνευθούν στους ελέγχους.
Μετά την αποφυλάκιση του, έστησε σιγά – σιγά νέα εταιρία, βασισμένη σε μια ιδέα που είχε χρόνια στο μυαλό του αλλά δεν πρόλαβε να υλοποιήσει μετά τον σάλο που ξέσπασε με την έρευνα και τις αποκαλύψεις της Αμερικανίδας σπρίντερ Μάριον Τζόουνς.
Ο Κόντε επανήλθε λοιπόν με μία εταιρεία παραγωγής ενεργειακών ποτών που ύστερα από όσα συνέβησαν το 2005, χρειάζεται ισχυρή διαφήμιση για την εξασφάλιση κερδών.
Πολλοί εμφανίζονται δύσπιστοι με ισχυρή την εντύπωση ότι κάτι το απαγορευμένο θα υπάρχει –δεν μπορεί- μέσα στο μπουκάλι. Και επειδή όπως προείπαμε το σχέδιο του απαιτεί διαφήμιση, ο Κόντε άρχισε να μιλάει, τάχα να αποκαλύπτει…
Και έτσι είπε ότι το 2005 είχε μία συζήτηση με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ όπου ζήτησε να βοηθήσει εθελοντικά στον πόλεμο κατά του ντόπινγκ. Τα νέα έφθασαν στον Ρογκ που παραδέχθηκε τη συνάντηση τους αλλά την εντόπισε στα τέλη του 2007.
Ο Κόντε πρόχειρα – πρόχειρα αποκάλυψε στον πρόεδρο της ΔΟΕ ποια εργαστήρια προειδοποιούν αθλητές, πώς κινείται το κύκλωμα αθλητών και προπονητών στη πώληση απαγορευμένων ουσιών κλπ. Ο Ρογκ ζήτησε βέβαια στοιχεία για όλα αυτά, αποδείξεις, αλλά ποτέ δεν έλαβε τίποτα.
Ο Βίκτορ Κόντε ξεκίνησε την …καριέρα του παίζοντας σαξόφωνο σε ένα μικρό μουσικό γκρουπ στο Μαιάμι. Μετά ασχολήθηκε με σκευάσματα υγιεινής διατροφής και κατέληξε στην εταιρεία BALCO, το ντόπινγκ και τη φυλακή. Προχθές δήλωσε επίσης «κάτι συμβαίνει στην Τζαμάικα».
Ξέχασε να πεί όμως ότι εκεί μένει και εργάζεται ο βιοχημικός, συνεργάτης και φίλος του, ο Πίτερ Άρνολντ που μετανάστευσε από τις ΗΠΑ μετά το σκάνδαλο Τζόουνς και τις σχετικές έρευνες.
Πηγή: ΕΘΝΟΣΠΟΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια: