Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

"Επαφές για το τελικό ντιζάιν του γηπέδου!"

Το γηπέδο είναι προτεραιότητα για τον πρίγκιπα Αλ Σαούντ, όπως δήλωσε σήμερα ο Βλάσης Τσάκας, τονίζοντας πως έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές με αμερικανική εταιρία!
"Επαφές για το τελικό ντιζάιν του γηπέδου!"
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον "Skai 100,3":
«Όλοι θέλουμε το καλό του Παναθηναϊκού και εδώ υπάρχει μια μεγάλη προοπτική. Οι μέρες που περνάμε στην Ελλάδα είναι δύσκολες και το ποδόσφαιρο είναι μια διέξοδος και όταν υπάρχει και μια τέτοια προοπτική όπως του Πρίγκιπα τότε είναι θετικό για τους φίλους του Παναθηναϊκού».
- Ο Πρίγκιπας αναφέρθηκε και σε νέους οπαδούς για τον Παναθηναϊκό. Στοχεύετε σε κάτι τέτοιο;
«Ε βέβαια. Δεν είναι λογικό; Όταν ετοιμάζεται να κάνει μια τέτοια επένδυση, όταν ξέρεις το μέγεθος του Παναθηναϊκού αναζητάς και καινούριος φιλάθλους. Ήδη στη Σαουδική Αραβία έχουμε νέους υποστηρικτές».
- Πως είδατε τον Παναθηναϊκό στο ματς με τον Εργοτέλη;
«Είχαμε καιρό να δούμε Παναθηναϊκό σαν αυτό με τον Εργοτέλη. Ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο. Χαιρόσουν να τον βλέπεις».
- Εσείς θέλετε να κάνετε μια επένδυση στην Ελλάδα μέσω του Παναθηναϊκού με ποιο σκοπό;
«Πάμε να κάνουμε μια επένδυση και επειδή η δική μου φιλοσοφία είναι ότι στους χαλεπούς καιρούς μπορούν να γίνουν επενδύσεις επειδή θα αποδώσουν. Για παράδειγμα με τις μεταπωλήσεις ποδοσφαιριστών θα μπορούσες να κερδίσεις. Όταν παίρνεις εξελίξιμους ποδοσφαιριστές και μετά τους πουλάς έχεις κέρδος. Δεν πας να έχεις πολύ πλούσιους παράγοντες πρέπει να έχεις από εδώ και στο εξής ισοσκελείς ισολογισμούς. Θα έρθουν ονόματα αρκετά καλά. Πιθανόν να έρθει και ένα όνομα που θα κάνει πάταγο. Το σύγχρονο μάρκετινγκ σου δίνει αρκετούς ελιγμούς και εμείς θα τους εκμεταλλευτούμε».
- Σε τι στάδιο βρισκόμαστε και τι ποσοστό δίνεται για να ολοκληρωθεί η δουλειά;
«Όταν επιτευχθεί η σύνταξη και η υπογραφή του M.O.U. θα έχει ολοκληρωθεί κατά 80% η δουλειά».
- Έχει υπάρξει διαφορά ανάμεσα στη πρόταση σας και τη πρόταση του κ. Βαρδινογιάννη;
«Όχι είναι λάθος. Η δική μας πρόταση δόθηκε στην δημοσιότητα αφού είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της πρότασης του κ. Βαρδινογιάννη. Θα δούμε αρκετά κοινά στοιχεία και αρκετές διαφορές. Η ανακοίνωση Βαρδινογιάννη δεν απέρριπτε τη πρόταση μας και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Επειδή όμως εμείς ήμαστε άνθρωποι που κουβεντιάζουμε τα πάντα θέλαμε να δούμε ένα-δυο θέματα. Ο Πρίγκιπας είπε να υπογράψουμε για να τελειώνουμε το θέμα. Εγώ όμως είδα κάποια κενά και αντέδρασα και πλέον διαλέγουμε μια μέση λύση παντρεύοντας τις δύο προτάσεις. Αυτή είναι και η τελικής μας πρόταση».
- Το θέμα έχει να κάνει με την εγγυητική επιστολή;
«Καταρχήν ο κ. Βαρδινογιάννης δεν προτείνει εγγυητική επιστολή για να μπουν μετρητά σε ένα λογαριασμό. Θέλουμε να έχουμε έναν έλεγχο και να δούμε τα πάντα. Αυτός θα ξεκινήσει με την υπογραφή του M.O.U. Ζητάμε είκοσι μέρες από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο έλεγχος ώστε να είμαστε έτοιμοι».
- Από εδώ και πέρα τι γίνεται;
«Ο κ. Πετρόπουλος έχει ραντεβού με την πλευρά των δικηγόρων. Θα προτείνει μια μέση λύση, να παντρέψουμε τις δυο προτάσεις. Θα προτείνουμε 2-3 σημεία. Την Τρίτη θα αποτυπωθεί η συμφωνία και την Τετάρτη θα έχουμε τις υπογραφές στο M.O.U. Με ρωτάνε συνέχεια γιατί την Τετάρτη. Γιατί την Δευτέρα έρχεται αυτό που περιμένουμε τόσο καιρό, το πρωτότυπο πληρεξούσιο. Πρέπει να πάει στη πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας και μετά στο Υπουργείο εξωτερικών για μετάφραση και να πέσουν οι υπογραφές».
- Και πότε θα ξεκινήσει ο οικονομικός έλεγχος;
«Αν υπογραφεί την Τετάρτη θα ξεκινήσει την Πέμπτη ο οικονομικός και νομικός έλεγχος της ΠΑΕ».
- Υπάρχει ήδη η εταιρεία που θα την κάνει;
«Ναι, ναι βεβαίως και πρέπει να σας ενημερώσω γιατί εμείς έχουμε βρει τα πάντα ότι τα πλάνα μας είναι πολύ προχωρημένα και εμείς θα μπορούσαμε και αύριο να έχουμε διοίκηση στον Παναθηναϊκό».
- Και πότε θα περάσει στα χέρια σας η ΠΑΕ Παναθηναϊκός;
«Από τις 4 του Νοέμβρη θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας, σαράντα μέρες. Είναι πράγματα που δεν τα ξέρω ακριβώς και δεν μας απασχολούν. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι από τη συμμετοχή μας στο M.O.U. θα είμαστε εμείς αυτοί που θα κάνουμε κουμάντο. Και πρέπει να σας πω επίσης ότι εδώ και δέκα μέρες μπαίνουμε σε λεπτομέρειες καταρτισμού της επόμενης μέρας».
- Αν ολοκληρωθεί το "deal" θα θεωρήσετε ότι είναι προσωπική δικαίωση και για εσάς που έχετε ακούσει τόσα;
«Στην Ελλάδα έχουν μάθει κάθε τι το διαφορετικό να το απορρίπτουμε. Έκανα ένα λάθος όταν έκανα την εμφάνιση μου. Έπρεπε να πάρω ένα πούρο, μια μερσεντές, τέσσερις-πέντε μπράβους και να μπω στη ΠΑΕ. Εμένα τέτοια τρικ που δεν αρέσουν στον κόσμο δεν μου αρέσουν. Ήμαστε μισό βήμα πριν την τελική υπογραφή με ότι αυτό μπορεί ο καθένας να το μεταφράσει».
- Τι λέτε σε αυτούς που λένε ακόμα ότι δεν ισχύει η όλη ιστορία;
«Το ότι ισχύει, ισχύει 100% αυτό είναι γνωστό σε όλους. Το αν θα ολοκληρωθεί δεν μπορώ να το πω. Μέχρι να τελειώσουμε πάντα θα υπάρχει μια επιφύλαξη. Φέραμε μια αληθινή πρόταση. Φέραμε ένα Πρίγκιπα που θέλει να κάτσει στο θρόνο του Παναθηναϊκού και πιστέψτε με ο Πρίγκιπας θέλει πολύ μεγάλο τον Παναθηναϊκό».
- Όσον αφορά το γήπεδο τι γίνεται;
«Το γήπεδο για εμάς είναι προτεραιότητα. Το είπα από τη πρώτη μέρα. Ήδη ήμαστε σε επαφές με αμερικάνικη εταιρεία για το τελικό ντιζάιν του γηπέδου παρά το γεγονός ότι μου αρέσει αυτό που έχω δει αλλά δεν αποκλείεται να γίνουν αλλαγές».
- Κλείνοντας θα θέλατε να μου πείτε την άποψη σας για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την απόφαση για τον Λεβαδειακό και τη Δόξα Δράμας;
«Όπου η πλειοψηφία κερδίζει εγώ είμαι με την πλειοψηφία. Αλλά παραρτήματα, υποκαταστήματα θα κοιτάξουμε να τα κλείσουμε. Ο καθένας θα βολεύεται με αυτά που έχει. Ο Λεβαδειακός ο οποίος ήταν κατηγορούμενος στο πιο καραμπινάτο παιχνίδι, ανεβαίνει στη Σούπερ Λιγκ. Και είναι εκτός η Λάρισα, μια ομάδα με κόσμο, με ήθος και με ένα πρόεδρο αξιολογότατο τον οποίο δεν τον γνωρίζω αλλά έχω δει τι έχει προσφέρει ή και ο Πανσερραϊκός ο οποίος είναι έξω από αυτά. Τι μπορώ να πω παραπάνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: