Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Αμερικανοί, κοινοτικοί και Έλληνας!

Ένας αγώνας Ευρωλίγκας αποδείχθηκε αρκετός για να αναδείξει τα προβλήματα του μπασκετικού Ολυμπιακού και το αποψινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη έρχεται στη χειρότερη δυνατή στιγμή.
Αμερικανοί, κοινοτικοί και Έλληνας!
Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος δεν παίζει, το ίδιο και ο Κεϊλίν Λούκας, αλλά και ο Μιχάλης Πελεκάνος. Στην κατάσταση που βρίσκονται οι Πειραιώτες, πρόκειται για πάρα πολύ σημαντικές απουσίες, απέναντι στην τρίτη καλύτερη ομάδα της Α1. Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό το ντέρμπι στην Θεσσαλονίκη γίνεται κεκλεισμένων των θυρών.
Το φοβούνται πολύ και πολλοί το ματς αυτό στον Πειραιά και αν γίνει καμιά στραβή, τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου καλά για τον Ίβκοβιτς και την ομάδα του. Την Πέμπτη υπάρχει και παιχνίδι Ευρωλίγκα και μέχρι τώρα κανείς δεν νοιάζεται.
Αυτό που φαίνεται από μακριά είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κάνει τίποτα με το ρόστερ που επέλεξαν οι προπονητές του. Οι Αγγελόπουλοι έριξαν το μπάτζετ στο μισό, αλλά οι αναλυτές του μπάσκετ συμφωνούν σε ένα πράγμα: μπορούσαν να γίνουν πολύ καλύτερες επιλογές.
Ήδη στην πιάτσα ακούγονται τα πρώτα ονόματα παικτών, αλλά το ψάξιμο δεν έχει αρχίσει. Ο Ίβκοβιτς δεν έχει ασχοληθεί προς το παρόν. Εκτός κι αν μπήκαν από μόνοι τους στη διαδικασία οι Αγγελόπουλοι. Αυτοί έτσι κι αλλιώς διαφωνούσαν με πολλές επιλογές, αλλά άφησαν τους προπονητές να κάνουν ό,τι θέλουν. Αν πράγματι ασχοληθούν οι πρόεδροι της ομάδας του λιμανιού - δεν μπορεί να τους άρεσε η εικόνα που είδαν στην Ισπανία - θα υπάρξει σοβαρό θέμα. Θα πρέπει να φύγουν παίκτες για να έρθουν άλλοι.
Στην αγορά υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί, αλλά και διάφοροι κοινοτικοί. Α, και ένας Έλληνας. Ο Κώστας Κουφός ψάχνει εδώ και καιρό να έρθει στην Ελλάδα. Δεν κοστίζει τίποτα και είναι και καλός. Θα κάτσει όσο διαρκέσει το λοκ άουτ, αλλά έτσι όπως είναι ο Ολυμπιακός, χρειάζεται να αναζητήσει λύσεις. Έστω και μέχρι τα μισά της σεζόν. Μετά, όλο και κάποιος θα μείνει ελεύθερος. Τώρα υπάρχει ανάγκη, γιατί οι "ερυθρόλευκοι" θα κινδυνεύσουν να μείνουν εκτός TOP 16 στην Ευρωλίγκα...

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: