Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Το ντέρμπι του Λάζλο και του "Παπ"

Δύο ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του ΠΑΟΚ στο "Κλ. Βικελίδης". Και οι δύο κέρδισαν πολλά από την ισοπαλία με τους "κίτρινους". Γράφει ο Ευγένιος Δαδαλιάρας.

Το ντέρμπι του Λάζλο και του "Παπ"
Είναι αλήθεια ότι ολόκληρη η ομάδα κερδίζει, χάνει ή φέρνει ισοπαλία, όμως, στο "Κλ. Βικελίδης" το βράδυ της Κυριακής (23/10) είναι αλήθεια επίσης ότι ο ΠΑΟΚ είχε δύο μεγάλους πρωταγωνιστές: τον Λάζλο Μπόλονι και τον Θανάση Παπάζογλου.
Και οι δύο κέρδισαν πολλά περισσότερα από τον πόντο που πήρε η ομάδα τους σε ένα πραγματικά σκληροτράχηλο και απαιτητικό παιχνίδι, το οποίο ήθελε (ποδοσφαιρική) μαγκιά για να διεκδικήσεις κάτι καλό, εξαιτίας κυρίως της μεγάλης πίεσης που άσκησε η εξέδρα των οπαδών του Άρη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.
Τόσο ο Ρουμάνος τεχνικός, όσο και ο Έλληνας επιθετικός είχαν κάθε λόγο να φύγουν από το γήπεδο νιώθοντας απολύτως δικαιωμένοι και εξαιρετικά χαρούμενοι. Κι ας μην κέρδισε ο "Δικέφαλος", που θα ήταν το ιδανικό σενάριο γι' αυτούς.
Ο Μπόλονι
Πρώτος νικητής, λοιπόν, ο Λάζλο Μπόλονι. Ο Ρουμάνος του "Κλ. Βικελίδης" δεν είχε καμία σχέση με αυτόν του "Γ. Καραϊσκάκης", αλλά και του ΟΦΗ, στην Τούμπα. Ήταν κλάσεις ανώτερος, διεκδικητικός με τον ενδεδειγμένο τρόπο και αποφασισμένος όχι απλώς να μην χάσει, αλλά να κερδίσει ακόμη.
Δεν σταμάτησε από το πρώτο λεπτό να "ξυπνάει" τους παίκτες του με τις φωνές του. "Έπαιξε" μπάλα μαζί τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ δεν δίστασε να τα βάλει με τους διαιτητές, αλλά κι ολόκληρη την κερκίδα, όταν χρειάστηκε, με σκοπό να περάσει το μήνυμα στον αγωνιστικό χώρο ότι... "απόψε δεν χάνουμε"!
Μετά το γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ δεν άφησε τους παίκτες του να τους πάρει από κάτω, φρόντισε να κάνει γρήγορα τις αλλαγές που πίστευε ότι θα τον βοηθήσουν και -κυρίως- ρίσκαρε.
Γιατί ρίσκαρε; Διότι δεν είναι εύκολο να πάρεις την απόφαση να περάσεις σε ένα τόσο "καυτό" ματς ως βασικό έναν παίκτη, τον οποίο εσύ ο ίδιος δεν χρησιμοποίησες μέχρι τότε παρά δύο λεπτά μονάχα (!) πριν από ενάμιση μήνα. Ο λόγος, φυσικά, για τον Θανάση Παπάζογλου, ο οποίος δικαίωσε απολύτως τον προπονητή του στο ντέρμπι.
Ο Μπόλονι έδειξε στο "Κλ. Βικελίδης" ότι άρχισε να καταλαβαίνει καλά τι εστί ελληνικό πρωτάθλημα και τι χρειάζεται για να παίρνει η ομάδα του αποτελέσματα. Ρέφαρε έναν από τους χαμένους εντός έδρας βαθμούς κόντρα στον ΟΦΗ και δεν έχει παρά να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Στο χέρι του είναι...
Ο Παπάζογλου
Έτερος κερδισμένος, όπως είπαμε, είναι ο Θανάσης Παπάζογλου. Για τον Έλληνα επιθετικό το αναφέραμε σε αυτήν εδώ τη στήλη και μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ -με αποτέλεσμα πολλοί να εκφράσουν σθεναρά τις αντιρρήσεις τους- ότι κακώς δεν χρησιμοποιήθηκε τότε, εφόσον ο ΠΑΟΚ από ένα σημείο και μετά έψαχνε δρόμο στην αντίπαλη εστία με γιόμες.
Στο "Κλ. Βικελίδης", κατ' αρχήν, έκανε αυτό ξέρει καλά: να σκοράρει με το κεφάλι. Έκανε και πολλά άλλα, όμως, για τα οποία πήρε δημοσίως τα συγχαρητήρια από τον προπονητή του. Έτρεξε, πίεσε ψηλά, αλλά και κάτω από τη μεσαία γραμμή, σούταρε, ζήτησε μπάλες, πήρε πρωτοβουλίες.
Αν δεν ήξερε κάποιος ότι ο παίκτης τελευταία φορά αγωνίστηκε στις 10 του περασμένου Σεπτεμβρίου, για δύο μόλις λεπτά κόντρα στον Εργοτέλη, θα έλεγε ότι ο Παπάζογλου του "Κλ. Βικελίδης" είναι βασικός στον ΠΑΟΚ και βρίσκεται σε φουλ ρυθμό. Θεαματική η βελτίωσή του, μόνο που θέλει ανάλογη συνέχεια. Το γκολ -αυτό ειδικά- είναι σίγουρο ότι θα τον βοηθήσει.
Και δυο σημειώσεις για τον Παπάζογλου: τελευταία φορά που έπαιξε βασικός σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ ήταν στις 19 Μαΐου του 2010, πάλι στο Χαριλάου, κόντρα στον Άρη, στο φινάλε των πλέι οφ εκείνης της σεζόν, όταν σκόραρε και πάλι με το κεφάλι. Τελευταία φορά, δε, που σκόραρε σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ ήταν στις 29 Αυγούστου του 2010 απέναντι στον Πανσερραϊκό. Όλα αυτά κάτι λένε για τον αποφασιστικό τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να αρπάξει την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του από τα μαλλιά στο "Κλ. Βικελίδης". Αυτουνού κι αν είναι στο χέρι του...
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: