Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Τζιμπούρ, Μάντζιος "τιμωρούν" ομάδες και ο Λέτο τους αμφισβητίες του...

Τα κατατόπια της Ν. Σμύρνης ο Ράφικ Τζιμπούρ τα ξέρει καλά. Και χθες φρόντισε να (μας) το υπενθυμίσει. Με τα δύο γκολ που πέτυχε μας θύμισε και κάτι άλλο... Γράφει ο Ανδρέας Παπαλουκάς.
Τζιμπούρ, Μάντζιος "τιμωρούν" ομάδες και ο Λέτο τους αμφισβητίες του...
Οτι συνήθως «τιμωρεί» τις προηγούμενες ομάδες του, αλλά ποτέ του δεν τα πανηγυρίζει, σεβόμενος, προφανώς, το ψωμί που έχει φάει. Γι΄ αυτό και αποθεώθηκε, κατά την αντικατάστασή του, από τους οπαδούς του Πανιωνίου.
Μπορεί, όμως, κι εκείνος να αποθεώνει τον Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο Αργεντινός άσος είχε δύο τελικές πάσες (στο πρώτο του γκολ και στο τέρμα του Μιραλάς), ενώ από τα δικά του πόδια πέρασε και το τρίτο γκολ, που πέτυχε ξανά ο Τζιμπούρ.
Αν τον είχε η ΑΕΚ, σίγουρα θα ήταν καλύτερα τα πράγματα για εκείνη. Και δεν θα γνώριζε με τόσο εύκολο τρόπο την ήττα από τον ΟΦΗ. Αλλά και τον Μάντζιο, που κατέβαλε... φιλότιμες προσπάθειες για να μεταγραφεί στην Ενωση, να αποκτούσε, πάλι καλύτερη θα ήταν. Κι εκείνος την τιμώρησε με δύο γκολ. Για την απόρριψη.
Κάτι ανάλογο κάνει και ο Λέτο. Ο... σέντερ φορ Λέτο. Τιμωρεί τους αμφισβητίες του και απολαμβάνει τα 7 γκολ που έχει πετύχει -σε 5 αγωνιστικές, καθώς είναι σε εκκρεμότητα οι αγώνες με την ομάδα Α και την ομάδα Β- στο πρωτάθλημα, έχοντας μέσο όρο τερμάτων 1,4 γκολ ανά παιχνίδι.
Αν μη τι άλλο αξιοζήλευτη επίδοση, ιδίως από έναν παίχτη ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια είχε μάθει να αγωνίζεται στα «φτερά» των ομάδων του, σπάνια πατούσε περιοχή και μοιραία σπανιότατα σκόραρε. Το μαρτυρούν οι αριθμοί: Την πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα (και τον Ολυμπιακό) είχε πετύχει ένα γκολ στο πρωτάθλημα κι ένα στην Ευρώπη.
Την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2009-2010), στον ΠΑΟ πλέον, ήταν σαφώς πιο παραγωγικός, καθώς σημείωσε 6 γκολ στο πρωτάθλημα και από ένα σε Κύπελλο και Ευρώπη, ενώ φέτος, παρότι ακόμα διανύουμε τον Οκτώβριο, έχει ήδη ισοφαρίσει το... πανελλήνιο ρεκόρ του, με 8 τέρματα (7 στη Σούπερ Λίγκα κι ένα στην Ευρώπη). Κι έτσι όπως έχει πάρει φόρα, καθώς και το δικαίωμα (μετά την αποχώρηση του Σισέ) να εκτελεί τα πέναλτι, προβλέπεται να συντρίψει το ρεκόρ... Λέτο.
Ομως, πέραν του Αργεντινού, που δείχνει, με τον τρόπο που πανηγυρίζει τα γκολ, ότι διανύει την ποδοσφαιρική του ανάπτυξη, τον ΠΑΟ του αγώνα με τον Εργοτέλη απόλαυσαν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, αλλά και ο κόσμος του «τριφυλλιού», που είδε την αγαπημένη του ομάδα να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και να δημιουργεί πλήθος ευκαιριών. Αυτό που απομένει είναι να τον δει να παίζει καλά και να αποσπά θετικά αποτελέσματα στα τρία συνεχόμενα ντέρμπι με ΠΑΟΚ (30/10 στην Τούμπα), με ΑΕΚ (6/11) και Ολυμπιακό (19/11 στο Καραϊσκάκη). Εκεί θα δείξει αν τα καταφέρνει και στα δύσκολα...
Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: