Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Μέχρι την Παρασκευή ανακοινώνεται το νέο ΔΣ

Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να υποδεχτεί τη νέα διοίκηση και μέχρι την Παρασκευή αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης έκανε σήμερα το ραντεβού με τον Γιώργο Σαχπατζίδη, αλλά αναμένονται και άλλα.
Μέχρι την Παρασκευή ανακοινώνεται το νέο ΔΣ
Όπως όλα δείχνουν το νέο σχήμα θα είναι 9μελές. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ. Από το παλιό σχήμα ο Σπύρος Μηλιωρίδης είναι το φαβορί να παραμείνει από την παλιά διοίκηση, όμως ο ίδιος δεν έχει ενημερωθεί για κάτι τέτοιο.
Οι δυο γιοι του Γιώργου Σαχπατζίδη, θα είναι μάλλον μέσα στο διοικητικό σχήμα, αν και στο σημερινό ραντεβού ξεκαθάρισε ο πατέρας τους πως αυτός δεν είναι ο αυτοσκοπός τους.
Ο Ζήσης Βρύζας δεν έχει ακόμη μιλήσει αναλυτικά με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, εκτός από λίγο στη Ρωσία αλλά σύντομα αναμένεται να γίνει μία επαφή γύρω από τους ακριβείς ρόλους που πρέπει να υπάρχουν στην ομάδα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ πρότεινε και στον Παντελή Κωνσταντινίδη να αναλάβει διοικητικό πόστο, αλλά το τοπίο είναι αρκετά θολό ακόμη και δεν υπάρχει κάποια απόφαση από τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας.
Εκπρόσωπος του Α.Σ. ΠΑΟΚ, αναμένεται να είναι ο Βαγγέλης Ποζατζίδης, ο οποίος θα βρεθεί για ένα εξάμηνο στη ΠΑΕ και αν τα πάει καλά θα βρίσκεται και στην επόμενη διοίκηση.
Από εκεί και πέρα, γίνεται προσπάθεια να βρεθούν πρόσωπα τα οποία θα μπορέσουν να συμβάλουν και οικονομικά. Επαφές έχουν γίνει, κάποιες προχώρησαν κάποιες σταμάτησαν αλλά θα συνεχιστούν στο επόμενο διήμερο μέχρι να υπάρξει αποτέλεσμα.
Πηγή: paok24.gr

Αρχίζουν τα «Πάτερ Ημών»;

Στην ΑΕΚ αποφάσισαν να διώξουν τον Χιμένεθ, σύμφωνα με τα τελευταία σενάρια και είναι πρόθυμοι να... βγάλουν και δίσκο για την αποζημίωση. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για συμφωνία με Κωστένογλου.

Αρχίζουν τα «Πάτερ Ημών»;
Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει για την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ το πρωί της Τετάρτης, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνάντηση της Τρίτης με τον Σταύρο Αδαμίδη και τον μάνατζερ του Ισπανού τεχνικού! Πηγές αναφέρουν, ότι ο προπονητής της Ένωσης, εκτός της έμπρακτης και δημόσιας στήριξης, ζήτησε οικονομικές εγγυήσεις, δηλαδή την άμεση εξόφληση των περυσινών οφειλομένων προς τον ίδιο και τους παίκτες!
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό δεν άρεσε στον πρόεδρο της ΑΕΚ, αφού οι οφειλές προς τα μέλη της ομάδας αγγίζουν τα 2 εκατ. Ευρώ και είναι γνωστό ότι στην Ένωση λεφτά δεν υπάρχουν.
Η δυσαρέσκεια που δημιουργήθηκε είναι έντονη, με τις πηγές να αναφέρουν ότι οι άνθρωποι που χειρίζονται τις τύχες της ομάδας έχουν αποφασίσει οριστικά για την απομάκρυνση του Χιμένεθ.
Βέβαια το ίδιο είχε διαρρεύσει και μετά την ήττα από την Στουρμ Γκρατς, με τους διοικούντες να κάνουν πίσω μπροστά στο κόστος της αποζημίωσης...
Σίγουρα, τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει ούτε τώρα! Το ταμείον παραμένει να είναι μείον, Νοτιάς και Παππάς δεν πρόκειται να βάλουν το χέρι στην τσέπη (για να αποζημιώσουν τον Ισπανό), έτσι οι άνθρωποι της ΑΕΚ προσπαθούν να βρούνε τη... φόρμουλα, ώστε το διαζύγιο να βγει με λιγότερο αναίμακτο τρόπο.
Στο τέλος, θα βγάλουν και δίσκο, όπως στις εκκλησίες, για να πληρώσουν τα σπασμένα της απομάκρυνσης του Ανδαλουσιανού τεχνικού.
Όσον αφορά τον αντικαταστάτη του Χιμένεθ, φιγουράρει, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, ο Νίκος Κωστένογλου, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τις πηγές, έχει δεχτεί κλήση ώστε την Τετάρτη να προπονήσει την ομάδα.
Ντεζαβού θυμίζει όλο αυτό το σκηνικό... Ούτε με 1000 "πάτερ ημών" δεν πρόκειται να γίνει καλά αυτή η ομάδα.

Για τα 6 παιδιά που χάθηκαν!

Mε αφορμή την επέτειο για τον άδικο χαμό των «6» στα Τέμπη, ο Μάνος Αντώναρος γράφει για την ασφάλεια που έχουμε υποχρέωση να προσφερουμε στον εαυτό μας και στα παιδιά μας.
Στους τόσους μήνες που γράφω (με πολλή χαρά) εδώ στο gazzetta ΕΝΑ (αλήθεια μόνο ΕΝΑ) πράγμα μου έκανε εντύπωση.
Η επίθεση που έφαγα από τους φίλους του Άρη, όταν έγραψα για τον κόσμο (όχι την ομάδα) του ΠΑΟΚ.
Με θυμώνει όταν άνθρωποι δεν μπορούν να μιλήσουν λογικά. Όχι να συμφωνήσουν μαζί μου… αυτό είναι αδιάφορο… αλλά να ρε παιδί μου… να μην έχεις οπωσδήποτε μια αρνητική απάντηση συνεχώς κάτω από τη γλώσσα.
Σήκωσα τα χέρια ψηλά.
Η αλήθεια είναι ότι είχα βρεθεί ποοοοοολύ καιρό out of traffic (σε επίπεδο οπαδών) και μάλλον είχα χάσει πολλά επεισόδια.
ΟΧΙΙΙΙΙΙ! Δεν προτίθεμαι να ξαναρχίσω αυτή την ανώφελη κουβέντα. Τον πρόλογο τον έκανα γιατί είχα λόγο:
Σήμερα κλείνουν 12 χρόνια από τότε που σκοτώθηκαν σε τροχαίο τα 6 παιδιά, οπαδοί του ΠΑΟΚ στα Τέμπη. Διάβασα με προσοχή το άρθρο του Γιώργου Βροντάκη και αυτό που μου ‘κανε περισσότερο εντύπωση ήταν η παράγραφος:
«Θρήνος δεν υπάρχει μόνο στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, αλλά με το τραγικό γεγονός συγκινήθηκαν και άλλοι φίλαθλοι από όλη την Ελλάδα. Ένα από τα χιλιάδες τηλεγραφήματα που δέχτηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ήταν και από τον μεγαλύτερο σύνδεσμο φιλάθλων του Άρη, τον Super 3, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και δήλωσε ότι σε ένδειξη πένθους δεν θα κάνει τη ραδιοφωνική του εκπομπή.»
Το πένθος φίλοι/ες μου τα ισοπεδώνει όλα.
Το πένθος μας συνδέει. Όχι η χαρά (δυστυχώς), αλλά το πένθος. Την αρχαία τραγωδία που όλοι μας έχουμε κι από μια σταγόνα της στο DNA μας, την υπηρετούμε όλοι/ες.
Πολλές ομάδες έχουν τους νεκρούς ήρωές τους. Ο Ολυμπιακός έχει, ο ΠΑΟΚ έχει, η Μάντσεστερ έχει, η Τορίνο έχει… πολλές έχουν. Αεροπορικά δυστυχήματα, τροχαία, κερκίδες με κλειστές πόρτες. Νέοι άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή από τη μια στιγμή στην άλλη είτε πηγαίνοντας (φεύγοντας) στο γήπεδο για να παίξουν ή να παρακολουθήσουν.
Ημουν νεαρός ρεπόρτερ στον " Ελεύθερο Τύπο", όταν μου τηλεφώνησαν στις 2 το πρωί να πάω να καλύψω ένα τροχαίο που’χε συμβεί στην παραλιακή λεωφόρο στην Αθήνα. Το σπίτι μου ήταν δίπλα και έφτασα σε 5 λεπτά… Δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου τι είδα, όταν πλησίασα. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ… Το βλέμμα μιας κοπελίτσας στο σκοτάδι, που μου «ζητούσε» βοήθεια και δεν μπορούσα τίποτα να κάνω. Μερικά χρόνια αργότερα ήμουν στην παραγωγή ειδήσεων του ΑΝΤ1, όταν χωρίς να είμαι προετοιμασμένος έφταναν σωρηδόν στο κανάλι αμοντάριστα πλάνα από από μια πτώση επιβατηγού αεροπλάνου (νομίζω) στο Παγγαίο. Όχι δεν θέλω να τα θυμάμαι…
Την μια στιγμή είσαι ευτυχισμένος και την άλλη δεν υπάρχεις.
Όχι, δεν είναι σαν την καρδιακή προσβολή. Αυτό είναι τουλάχιστον φυσιολογικό. Και σπάνια αφορά νεαρά άτομα. Ένα τροχαίο όμως είναι ανόητο… και αφορά βασικά νεαρά άτομα. Αυτό είναι φρικαλέο. Δεν το χωράει το μυαλό μου… και βέβαια ούτε που ξεχωρίζω χρώμα κασκόλ.
Ναι τα παιδιά του ΠΑΟΚ επέστρεφαν στην πόλη τους…θα γελούσαν, θα ήπιαν, θα πείραξαν, θα έκαναν αγαρμπιές, θα ήταν ευτυχισμένα και ξαφνικά εκεί που τους είχε πάρει γλυκά ο ύπνος όλα τέλειωσαν.
Ναι, έγιναν ήρωες.
Ναι, αλλά πάτε τώρα να το πείτε στις μανάδες τους.
Οι ομάδες έχουν ήρωες. Αγνούς ήρωες που χάθηκαν για άσχετους με το παιγνίδι λόγους… Σήμερα -12 χρόνια μόλις μετά- έχουν (οι ομάδες;) ξανά νεκρούς. Όχι όμως επειδή ένας άπειρος 19χρονος οδηγός έκανε παράβαση και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα… αλλά γιατί κάποιος(οι) τραβάνε μαχαίρια.
Δυστυχώς δεν μπορώ να συνετίσω αυτούς που τραβάνε μαχαίρια. Δεν είναι δυνατόν. Δεν γεννήθηκα χθες για να μην ξέρω ότι μόνο και που κουβαλάς μαχαίρι πάνω σου, η συνεννοηση γίνεται αδύνατη.
Μπορω όμως να πω σ’ αυτούς που δεν έχουν μαχαίρια, να μην πηγαίνουν εκεί που έχει μαχαιροβγάλτες. Και σεις οι πιτσιρικάδες που μπορεί να με διαβάζετε, σας διαβεβαιώνω ότι ΤΟ ΙΔΙΟ ακριβώς θα συμβουλέψετε τα παιδια σας, 20 χρόνια από τώρα… Το κόλπο σ’ αυτή τη ζωή είναι να μπορέσεις να πας στο αύριο…
Αν ο 19χρονος οδηγός του πουλμαν 12 χρόνια πριν στα Τέμπη δεν έβγαινε στο αντίθετο ρεύμα, τότε σήμερα αυτά τα παιδιά 12 χρόνια μεγαλύτερα, θα έβλεπαν τον Βεϊρίνια.
Σε έναν κόσμο τόσο ασταθή, που η ανασφάλεια (ή έλλειψη ασφάλειας) βασιλεύει, δεν χρειάζεται να’χεις πάρει 3 phd για να παίρνεις όλα τα μέτρα ασφαλείας, που μπορείς ώστε να φτάσεις στο αύριο.
Δεν γεννήθηκα επίσης χθες για να μην ξέρω ότι σε ένα 18χρονο παιδί είναι ποοοολύ δύσκολο να του εξηγήσεις ότι πρέπει να προσέχει.
Ναι, είναι πολύ δύσκολο.
Αλλά δεν είναι δύσκολο να του το μάθεις όταν είναι 2 χρονών…
Βλέπω με τρόμο, θυμό, έκπληξη νέους γονείς να πηγαίνουν βόλτα με το αυτοκίνητο , κρατώντας τα παιδιά τους αναμεσα σ’ αυτούς και το τιμόνι, είτε κρατώντας τα αγκαλιά οι μανάδες στο κάθισμα του συνοδηγού, είτε αφήνοντας τα στο πίσω κάθισμα να χοροπηδάνε ελέυθερα.
Βλέπω ανθρώπους να κουβαλάνε πάνω σε μηχανάκια τα παιδιά τους κάνοντας τα σαντουϊτς… Κανείς από την οικογένεια δεν φοράει καν κράνος.
Γνωρίζω μαμάδες που υποκύπτουν στα κλάμματα των παιδιών τους και δεν τα βάζουν στα ειδικά καθίσματα για παιδιά… παρ’ ότι έχουν αγοράσει…
Επρεπε να τους έχω όλους αυτούς μαζί, εκείνο το βράδι που νεαρός συντάκτης έτρεξα να καλύψω το τροχαίο στο Φάληρο… έπρεπε να ήταν εκεί μαζί μου, όταν αναμεσα στις λαμαρίνες με κοιτούσε για βοήθεια χωρίς να μπορεί να μιλήσει εκείνη η κοπελίτσα… είχε έρθει από το πίσω κάθισμα στο μπροστινό… πέθανε εκεί… μπροστά στα μάτια μου… επειδή απλώς κανείς δεν την είχε εκπαιδεύσει να φορά ζώνη ασφαλείας και στο πίσω κάθισμα. (όχι ότι θα είχε απαρατήτως ζήσει, αλλά θα είχε σίγουρα πολλές περισσότερες πιθανότητες).
Πείτε μου ειλικρινά:
Δεν είναι η μεγαλύτερη βλακεία του κόσμου;
Το Σάββατο που μας πέρασε παρακολούθησα μια ημερίδα της Νορβηγικής Πρεσβείας για την ασφάλεια του παιδιού στο αυτοκίνητο. Οι Σκανδιναβοί έχουν ΜΕΓΑΑΑΑΛΗ παραδοση σ’ αυτά τα πράγματα. Στην Σουηδία, αμα σε πιάσουν να έχεις το παιδί σου χωρίς καθισματάκι στο αυτοκίνητο, δεν σου κόβουν μόνο πρόστιμο (εκτός από τον κώλο)…φωνάζουν την Πρόνοια. Σε θεωρούν δλδ ανάξιο να’σαι γονιός.
Εχουν δίκιο; 1000 %!
Ο 19χρονος οδηγός του τραγικού πούλμαν έκανε προσπέραση βραδιάτικα…. Στα Τέμπη! Στα Τέμπη!!!!!!!!!!!!!!!!!  Δεν ήταν μόνο θέμα απειρίας. Ηταν βασικά θέμα οδηγητικής κουλτούρας. Αυτή τη μη κουλτούρα την πλήρωσαν με τη ζωή τους τα εξη παιδιά του ΠΑΟΚ.
Στη Σουηδία με νόμο όλα τα ειδικά καθισματάκια των παιδιών «βλέπουν» ανάποδα. Στην Νορβηγία το προσπαθούν…και πηγαίνουν ήδη πολύ καλά… εμείς εδώ ταχουμε πίσω ελεύθερα και χοροπηδάνε…
http://www.youtube.com/watch?v=sssIsceKd6U
Ακουσα ότι μακάρι να ήταν δυνατόν οι άνθρωποι να κάθονται ανάποδα στα αεροπλάνα… και στα αυτοκίνητα.
Αν λέμε ότι αγαπάμε τα παιδιά μας, τα λόγια δεν είναι αρκετά. Αμα το παιδί σας γίνει ο αερόσακος σας και το λιώσετε πάνω στο παρμπριζ… πάτε στον 7ο ουρανό, να του πείτε ότι το αγαπούσατε. Αν αγαπάς κάποιον κατά πρώτο λόγο τον προστατεύεις.
Πόσο πολύ όταν μιλάμε για προστασία του εαυτού μας. Οσοι με διαβάζετε, μπορείτε ό,τι ομάδα και να’στε… ο,τι δράκο και να έχετε στο μυαλό σας να κάνετε και να πείτε όποια παπαριά σας έρχεται στο κεφάλι… ΜΟΝΟ μην σκοτωθείτε σας παρακαλώ και μην σκοτώσετε άλλους.
Με ρωτάνε, τί θέλω για την κόρη μου.
Υγεία!
Να είναι υγιής. Όλα τα άλλα θα έρθουν ή δεν θα έρθουν.
Θα σας πω πώς φόρεσα εγώ (για πάντα) ζώνη. Έίναι καλός μου φίλος ο Αρης Σταθάκης, που τόσα έχει κάνει για την ασφάλεια των ανθρώπων και δουλεύαμε μαζί στον ΑΝΤ1. Πάω μια μέρα δουλειά… είχα ένα Γκολφάκι… βιαζόμουν και έτρεχα σαν τρελλός. Στο φανάρι του «Υγεία» (λεωφόρο Κηφισίας) σταματώ στο τσακ. Δίπλα μου ένα αυτοκίνητο. Γυρνώ και κοιτώ.
Οδηγεί ο Αρης, φορώντας τη ζώνη του (τότε τη φορούσε εκείνος και καμμιά 100στή άλλοι) Εχει γυρίσει και έχει κοιτάξει ποιος μαλάκας, έπεσε στα φρένα. Ο μαλάκας ήμουν εγώ που οδηγούσα (βέβαια) χωρίς ζώνη. Μου χαμογέλασε… ο Αρης είναι εξαιρετικός κύριος… διέκρινα όμως στη ματιά του μια… πώς να το πώ;… σιχασιά. Την ίδια που΄χω κι εγω σήμερα όταν βλέπω παιδιά στις αγκαλιές των συνοδηγών… Ντράπηκα πολύ και εκεί σε εκείνο το φανάρι ορκίστηκα ότι θα φοράω πάντα ζώνη. Ευκολο ήταν…
Δώρο για ασφάλεια!
Σήμερα το πρωί μου τηλέφωνησε ο φίλος μου ο Βαγγέλης Φραγκισκάτος που έχει το trikiklo, ένα μαγαζί με πράγματα για βρέφη και μικρά παιδάκια… η γυναίκα του η Tine είναι Δανέζα (εκεί τα αγαπάνε πολύ τα παιδιά… δεν είναι τυχαίο ότι ολοι οι μεγάλοι παραμυθάδες ήταν Δανοί) και βέβαια και οι δυό τους έχουν κόλλημα με την ασφάλεια των παιδιών.
Μου τηλεφωνησε λοιπόν…συνήθως μου λέει για τη gazzetta … είναι και Θεσσαλονικιός… αγαπά και τον ΠΑΟΚ … έτσι και σήμερα είπαμε για την θλιβερή επέτειο…
-Να κανονίσω με τον Ρεφενέ (έναν άλλον φίλο μας τον Γιώργο Ρεφενέ , είναι κι αυτός μουρλός με την ασφάλεια των παιδιών) να δώσουμε στους αναγνώστες σου από κοινού ένα καθισματάκι (που κοιτάει ανάποδα) της BeSafe;
-Ωραία ιδέα. Δεν ξέρω αν κάνουν διαγωνισμούς στο gazzetta. Θα μάθω και θα σου πω…
Πήρα τον Παπαθεοδώρου… του’πα το και το… Είσαι;
-Είμαι! Θα το κληρώσουμε;
-Ναι…θα σου πω πώς…
Ναμαστε λοιπόν με ένα τρομερό καθισματάκι της BeSafe που κοιτάει ανάποδα … να δείτε το και εδώ:
http://www.trikiklo.com/On_the_road/Car_seats/izi_combi_isofix_x3.html
Ο διαγωνισμός θα τρέχει μέχρι το βράδι στις 22.00 της Κυριακής 9/10/11). Θα σας κλήρώσω ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ in video με έναν Randomizer… Aν π.χ. είναι 50 σχόλια, θα βάλουμε σε μια εφαρμογή τα νούμερα 1 έως 50 θα πατησουμε ένα κουμπί κι Randomizer θα διαλέξει ΕΝΑ νούμερο… θα μετρήσουμε από το τελευταίο προς τα πίσω (από πάνω προς τα κάτω) τα comments, που θα έχουν έρθει μέχρι τις 22.00 της Κυριακής και αυτό θα’ναι. Ο/η νικητής/τρια θα επικοινωνήσει μαζί μου και θα πάρει το καθισματάκι του.

Και αν είστε 16 ετών αγορι, τι θα το κάνετε το καθισματάκι; Αν δεν έχετε παιδιά; Αν τα παιδιά σας είναι μεγάλα;
Εδώ ακριβώς είναι που μ’ αρέσει:
Θα το χαρίσετε στην αδελφή σας που έχει μωρό… στην φίλη σας που είναι έγκυος… μπορείτε να το κάνετε ο,τι θέλετε (if u know what I mean) … το θέμα είναι ότι όπως και ναχει ένα παιδάκι θα ταξιδεύει με οσο δυνατή ασφάλεια γίνεται.
Εχει κι άλλο ένα κόλπο αυτός ο διαγωνισμός: Μερικοί, που δεν θα κερδίσουν, πιθανώς θα σκεφτούν καλύτερα και αύριο το πρωί δεν θα ξαναβάλουν το παιδί τους τριαλαρούμ στο πίσω κάθισμα… δεν χρειάζεται να πάρουν το συγκεκριμένο… ούτε καν να κοιτάει ανάποδα… ακομα και το πιο φτηνό να πάρουν, η ασφάλεια του παιδιού τους πολλαπλασιάζεται…
Το βασικό συστατικό της αγάπης είναι η ασφάλεια. Μην το ξεχνάτε.
Το να αγαπάτε λοιπόν τα παιδιά σας είναι αυτονόητο.
Για να γίνει όμως αυτονόητο, πρέπει βασικά να αγαπάτε τον εαυτό σας.
Ναι, πιο πολύ κι από την ομάδα σας.
Αν (μακρυά από δω) σαβουρντιχτείτε με τη μηχανή σας και το κορμί σας (το κεφάλι σας) γλυστράει με 100 χλμ/ωρα κατευθείαν προς τη γωνία του πεοζοδρόμιου… και το κράνος που φοράτε σας σώσει τη ζωή, να είστε σίγουροι πώς οι ψυχούλες εκείνων των 6 ΠΑΟΚτσήδων που χάθηκαν στα Τέμπη, για λίγο χαμογελούν.
Να προσέχετε και να στε καλά.gazzetta gr

Ζητάει ενημέρωση για το πόρισμα και ο Σαχπατζίδης

Συναντήθηκαν σήμερα πριν από λίγες ώρες, ο Θοδωρής Ζαγοράκης και ο Γιώργος Σαχπατζίδης με στόχο να συζητήσουν το τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής στη διοίκηση του ΠΑΟΚ.
Ζητάει ενημέρωση για το πόρισμα και ο Σαχπατζίδης
Οι δύο άντρες τα είπαν για πολύ ώρα και αυτό που φαίνεται είναι πως Ζαγοράκης και Σαχπατζίδης συμφωνούν να μπούνε οι δύο γιοι του τελευταίου Δημήτρης και Γιώργος στη διοίκηση.
Το θέμα για τον Σαχπατζίδη απ ότι φαίνεται είναι ένα και αυτό αφορά την ενημέρωση που θα πρέπει να έχει και ο ίδιος και όλοι όσοι θα μπούνε για το αποτέλεσμα του πορίσματος, το τι ακριβώς συμβαίνει και αν η κατάσταση είναι τέτοια που με πολύ δουλειά μπορεί να ισορροπήσει.
Ο Ζαγοράκης από την πλευρά του ξεκαθάρισε πως θα γίνει αυτή η ενημέρωση και πως όλα μπορούν να κυλήσουν ομαλά.
Πηγή: paok24.gr

Αύξηση 72% του καρκίνου στο στόμα λόγω... στοματικού έρωτα!

Ο σεξουαλικά μεταδιδόμενος ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), εμφανίζεται πλέον σε μια τεράστια μερίδα του πληθυσμού, παγκοσμίως. Μερικά στελέχη του προκαλούν τα κονδυλώματα, ενώ μερικά άλλα πιο επικίνδυνα προκαλούν ακόμα και καρκίνο.
Αύξηση 72% του καρκίνου στο στόμα λόγω... στοματικού έρωτα!
Οι κυριότερες μορφές καρκίνων που προκαλούνται από τον συγκεκριμένο ιό είναι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες και ο καρκίνος του στόματος (φάρυγγα) κυρίως στους άντρες.
Μάλιστα στους άντρες, ο ιός φέρεται να προκαλεί περισσότερα περιστατικά καρκίνου του στόματος από ότι το τσιγάρο.
Ειδικοί από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο ανέλυσαν τα βιοστατιστικά στοιχεία από 271 κακοήθειες ασθενών των τελευταίων 10 ετών και διαπίστωσαν ότι οι περιπτώσεις καρκίνου που οφείλονταν στον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) παρουσίαζαν δραματική αύξηση 72%.
Οι ειδικοί εκτιμούν πως έως το 2020 καρκίνοι που σχετίζονται με τον σεξουαλικώς μεταδιδόμενο ιό θα εμφανίζονται συχνότερα και από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, που επίσης οφείλεται σε αυτόν.
Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Clinical Oncology.
Πηγή: cosmo.gr

Το πόρισμα και το τι μέλλει γενέσθαι...!!

Σήμερα αναμένεται να παραδοθεί το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που όρισε η επιτροπή διαφάνειας για να φανεί το τι ακριβώς συμβαίνει στα οικονομικά του ΠΑΟΚ. Ο Θανάσης Κατσαρής θα το έχει στα χέρια το πόρισμα και τότε θα ξεκινήσει μία διεργασία… ξεκαθαρίσματος
Το πόρισμα και το τι μέλλει γενέσθαι...
Αύριο, ο πρόεδρος του Α.Σ. ΠΑΟΚ αναμένεται να καλέσει τους ορκωτούς οι οποίοι θα πρέπει να τους αναλύσουν τα νούμερα και να τον ενημερώσουν για το αν υπάρχουν σκιές στα όσα έγιναν ή όχι.
Μετά από αυτή τη διαδικασία, το τοπίο είναι κάπως θολό. Είναι γνωστό για παράδειγμα πως δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα και αυτό έχει να κάνει με το ότι δεν μπορεί να είναι γνωστό εκτός της οικογένειας της ομάδας το τι αναφέρει αυτό.
Θα είναι ενήμερος ο Θανάσης Κατσαρής αλλά και τα μέλη της επιτροπής διαφάνειας τα οποία καλύπτουν όλες τις τάσεις. Αυτές οι δύο πλευρές λογικά, θα κάνουν μία δημόσια τοποθέτηση, σύμφωνα με την οποία θα φανεί αν υπάρχουν σκιές ή όχι.
Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται στη ΠΑΕ, αυτή η δημόσια τοποθέτηση θα προηγηθεί της ανακοίνωσης της νέας διοίκησης αφού ο Θοδωρής Ζαγοράκης δεν επιθυμεί να υπάρχουν σκιές.
Άρα η νέα διοίκηση πάει για Παρασκευή ή Δευτέρα. Το κενό που υπάρχει δεν τρομάζει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ αφού δεν τρέχει κάτι πολύ σημαντικό τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Πηγή: paok24.gr

"Ο πρίγκιπας θα ζητήσει να τροποποιηθεί ο σχετικός νόμος "

Ο Βλάσης Τσάκας επικαλέστηκε την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιτρέπει τις αγορές ομάδων από μη Ευρωπαίους πολίτες, ενώ τόνισε ότι εάν τα χρήματα του Πρίγκιπα Σουλτάν δεν είναι ευπρόσδεκτα, τότε να του το πουν!
"Ο πρίγκιπας θα ζητήσει να τροποποιηθεί ο σχετικός νόμος "
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στα "prasinanea.gr":
"Για εμάς ισχύει το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Ο Πρίγκιπας δεν επιθυμεί να γίνει κάτι παράνομο ή να καταφύγει σε διάφορες λύσεις αμφιβόλου προελεύσεως. Δεν τον εκφράζουν. Απλά θέλει να ισχύσει στην περίπτωση του, η ίδια νομοθεσία που ισχύει σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση" 
"Η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτρέπει την κατοχή μετοχών ποδοσφαιρικών συλλόγους από μη Ευρωπαίους πολίτες. Το έχουμε δει με πολλές ομάδες όπως η Μάντσεστερ Σίτι, η Μάλαγα και άλλες. Δεν μπορεί επομένως στην Ελλάδα να απαγορεύεται κάτι τέτοιο" τόνισε στη συνέχεια ο Βλάσης Τσάκας.
"Ο Πρίγκιπας θα ζητήσει να τροποποιηθεί ο σχετικός νόμος για να είναι νόμιμος. Θέλει απλά να ισχύσει ότι ισχύει σε όλη την Ευρώπη. Αν όμως δεν θέλουν τα λεφτά που προτίθεται να επενδύσει στον Παναθηναϊκό και στο νέο γήπεδο, τότε να του το πουν για να φύγει" ανέφερε στο τέλος.
Πηγή: prasinanea.gr

Το σκεπτικό, να πούμε...!!

Συζητήσεις καφενείου και πολλά «να πούμε» περιλαμβάνει το σκεπτικό που έδωσε στην δημοσιότητα η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ για την υπόθεση του υποβιβασμού του Αστέρα Τρίπολης.
Το σκεπτικό, να πούμε...
Σε αυτό υπάρχουν συνομιλίες του Μάκη Ψωμιάδη με τον «Νίκο» για τις... βαλίτσες με τα χρήματα που πήγαιναν ως “ΔΩΡΟ” στα παιχνίδια Καβάλα – Αστέρας Τρίπολης και Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός Βόλου, ενώ γίνεται αναφορά σε γεγονότα του παράνομου χρηματισμού, όπως τον αναφέρει, και στις 500.000 ευρώ που προσέφερε ο Γιώργος Μποροβήλος σε Αχιλλέα Μπέο και Ψωμιάδη.

Αναλυτικά:

Αναλυτικά το σκεπτικό της απόφασης:
"Αποτελούμενη από τον Χαρίλαο Κλουκίνα, ως Πρόεδρο και τους Στέφανο Στεφανόπουλο τ. Εφέτη και Γεώργιο Στεφανάκη - Εισηγητή, Δικηγόρο Αθηνών, ως μέλη και από τη γραμματέα Μαρία Περιστέρη.

Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό της στις 30 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 13:00 για να δικάσει επί των αναφερομένων :

α) στην από 22-9-2011 και αριθμό πρωτοκόλλου 29924/2011 πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της Ε.Π.Ο κατά των :
1) Γεωργίου ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΥ, προέδρου του Δ.Σ. της Π.Α.Ε. «ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ»,
2) Π.Α.Ε. «ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ», νομίμως εκπροσωπουμένης,
3) Αχιλλέα ΜΠΕΟΥ, μεγαλομετόχου - ιδιοκτήτη της ΠΑΕ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ»
4) ΠΑΕ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ» νομίμως εκπροσωπούμενης, η οποία (πειθαρχική δίωξη) κοινοποιήθηκε προς τους πρώτο και δεύτερη εκ των ανωτέρω πειθαρχικώς εγκαλουμένων με υπ’ αριθ. πρωτ.. 275/27-9-2011 κλήση προς απολογία και β) στην από 22-9-2011 και αριθμό πρωτοκόλλου 29923/2011 πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της Ε.Π.Ο κατά των:
1) Γεωργίου ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΥ, προέδρου του Δ.Σ. της Π.Α.Ε. «ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ» και
2) Π.Α.Ε. «ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ» νομίμως εκπροσωπουμένης, η οποία (πειθαρχική δίωξη) κοινοποιήθηκε προς τους ανωτέρω πειθαρχικώς εγκαλούμενους με υπ’ αριθ. πρωτ.. 274/27-9-2011 κλήση προς απολογία.

O Γεώργιος ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ παραστάθηκε με τους πληρεξούσιους δικηγόρους του Παντελή Αζαριάδη, Αργύριο Λίβα και Στ. Σουροβίκη.

Η ΠΑΕ «ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ» εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γ. Μποροβήλο (πρώτος εγκαλούμενος), ο οποίος διόρισε στο ακροατήριο του ίδιους ως άνω τρεις πληρεξούσιου δικηγόρους.

Οι εγκαλούμενοι Αχιλλέας ΜΠΕΟΣ και ΠΑΕ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ» ως μηδέποτε κληθέντες προς απολογία δεν εμφανίστηκαν ούτε εκπροσωπήθηκαν στο ακροατήριο.

Διαβάστε περισσότερα στο sportdog.gr

Η απάντηση της ΕΡΤ για το Champions League!!

Με αφορμή τον ντόρο που δημιουργήθηκε με την ΕΡΤ και την απόκτηση των δικαιωμάτων του Champions League, η δημόσια τηλεόραση με ανακοίνωσε της επεσήμανε πως αφενός το κόστος της συμφωνίας με την ΤΕΑΜ είναι μικρότερο απ' το συμβόλαιο για την τριετία 2009-12, ενώ τονίζει πως δεν επιβαρύνεται από άλλα μεγάλα συμβόλαια.
Η απάντηση της ΕΡΤ για το Champions League
Αναλυτικά:
"Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τη συνέχιση της μετάδοσης από τη Δημόσια Τηλεόραση της κορυφαίας διοργάνωσης ποδοσφαίρου, CHAMPIONS LEAGUE, και κατά την τριετία 2012 – 2015, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ Α.Ε. επισημαίνει τα ακόλουθα:
1. Η ΕΡΤ Α.Ε. έχει την υποχρέωση να προσφέρει στους Έλληνες τηλεθεατές, που πληρώνουν γι’ αυτήν, το καλύτερο δυνατό τηλεοπτικό προϊόν. Το CHAMPIONS LEAGUE είναι αναμφίβολα το κορυφαίο διασυλλογικό ποδοσφαιρικό γεγονός του κόσμου.
2. Με τη φετινή συμφωνία, η Διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. πέτυχε σημαντική μείωση του τιμήματος (άνω του 20%), σε σχέση με το προηγούμενο συμβόλαιο ΕΡΤ Α.Ε. - TEAM (2009-2012).
3. Η επιλογή αυτή αξιολογήθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο ως η πλέον ενδεδειγμένη, καθώς από την τρέχουσα τηλεοπτική περίοδο η Δημόσια Τηλεόραση δεν επιβαρύνεται με άλλα μεγάλα ποδοσφαιρικά συμβόλαια (ΟΣΦΠ, Super League).
4. Η ΕΡΤ έκλεισε με πλεόνασμα τον ισολογισμό της προηγούμενης χρονιάς και οφείλει να επενδύσει μέρος των εσόδων της σε ποιοτικές εκπομπές και τηλεοπτικά προγράμματα υψηλής τηλεθέασης.
5. Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση σέβεται απολύτως τους κανόνες της τηλεοπτικής αγοράς και λειτουργεί με πλήρη νομιμότητα και διαφάνεια.
6. Απορούμε με αυτούς που δηλώνουν ότι γνωρίζουν τις προσφορές που έκαναν τα άλλα κανάλια. Η διαδικασία των κλειστών προσφορών δεν έχει αμφισβητηθεί από κανέναν και ποτέ".

Την Πέμπτη "κληρώνει" για Αστέρα και ΟΦΗ...!!

Την Πέμπτη (6/10) θα συνεδριάσει η Επιτροπή Εφέσων της ΕΠΟ για εκδικάσει την έφεση του Αστέρα Τρίπολης κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, αλλά και του εισαγγελέα Ανδρέα Φάκου για τον ΟΦΗ...
Την Πέμπτη "κληρώνει" για Αστέρα και ΟΦΗ...
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
Σας ενημερώνουμε ότι η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ θα συνεδριάσει την Πέμπτη 6/10 και ώρα 12:00 στα γραφεία της Ομοσπονδίας στο Πάρκο Γουδή.
Οι εφέσεις που θα συζητηθούν είναι οι εξής:
1.Έφεση ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και προέδρου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΥ κατά της υπ΄αριθμ. 216/30-9-2011 απόφασης της ΠΕ/S.L.
2.Έφεση Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα ΑΝΔΡΕΑ ΦΑΚΟΥ κατά της υπ΄αριθμ. 214/30-9-2011 απόφασης της ΠΕ/S.L, της ΠΑΕ ΟΦΗ, του ΗΡΑΚΛΗ ΝΥΧΤΑΡΗ μεγαλομετόχου και ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΧΛΑ Προέδρου.
3.Έφεση Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα ΕΜ. ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗ κατά της υπ΄αριθμ.302/29-9-2011 απόφασης ΠΕ/ΕΝΩΣΗΣ Β-Γ, της ΠΑΕ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ, του προέδρου ΙΩΑΝΝΗ ΡΟΔΗ και των διαιτητών ΑΛΕΞ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΜ. ΒΕΡΡΗ και ΠΑΝ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΥ.

Πολύ κερδοφόρο, ήδη, το "Γιουβέντους Αρίνα"

Τεράστια κέρδη αποφέρει το νεό γήπεδο της Γιουβέντους στη "Γηραιά Κυρία", αν και έχουν διεξαχθεί σε αυτό μόνο τρία παιχνίδια!
Πολύ κερδοφόρο, ήδη, το "Γιουβέντους Αρίνα"
Το "Γιουβέντους Αρίνα" χωρά 41.000 οπαδούς και σε κάθε αγώνα (σ.σ. με αντιπάλους Πάρμα, Μπολόνια και Μίλαν) γίνεται το αδιαχώρητο.

Χαρακτηριστικά, τα κέρδη από τα εισιτήρια σε αυτά τα τρία πρώτα παιχνίδια φθάνουν στα 4.200.000 ευρώ και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της ομάδας αν συνεχιστεί αυτή η ανταπόκριση των φίλων των "μπιανκονέρι", τότε στο τέλος της χρονιά θα έχουν κερδίσει 27.000.000 ευρώ από τα εισιτήρια σε σχέση με τα 12.000.000 που κέρδισαν πέρυσι (στο Ολίμπικο του Τορίνο).

«Άκυρο» από ΕΕΑ στον Πρίγκιπα!

Φρένο στις προθέσεις του Σουλτάν Αλ Σαούντ να αποκτήσει το 54% των μετοχών του Παναθηναϊκού βάζει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Περάκης.
«Άκυρο» από ΕΕΑ στον Πρίγκιπα!
Ο κ. Περάκης που είναι μέλος της Επιτροπής, με δηλώσεις του στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6, τόνισε πως είναι δύσκολο να προχωρήσει το deal λόγω της... καταγωγής του ενδιαφερόμενου, αν και την προηγούμενη φορά που είχε προκύψει τέτοιο θέμα, ο Βλάσης Τσάκας είχε ξεκαθαρίσει πως υπάρχει λύση.

Αναλυτικά:

-Εάν μπορεί ο Σαουδάραβας πρίγκιπας να πάρει τις μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:
«Η απάντηση είναι όχι. Δεν είναι κάτι περίπλοκο. Η θέλει κάποια ειδική γνώμη. Είναι ξεκάθαρο και πολύ φανερό στο νόμο.

-Για τα όσα υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι του πρίγκιπα ότι έχει βρεθεί τρόπος για την έγκριση της ΕΕΑ:
«Αυτό που με προβληματίζει όταν ακούω αυτά είναι η σοβαρότητα των προτάσεων. Αν κάποιος θέλει στα αλήθεια να βάλει τόσα πολλά εκατομμύρια ευρώ, υποθέτω ότι πρώτα πρέπει να έχει δει εάν γίνεται. Αν θέλει να την κάνει και να μην είναι νόμιμη είναι άλλο θέμα»
Σαν φυσικό πρόσωπο με μετοχές κάτω του 10% δεν χρειάζεται άδεια. Εκτός κι αν είναι πολλά φυσικά πρόσωπα που λειτουργούν σαν μια ομάδα, που έχουν αποφασίσει να ασκήσουν μαζί τη διοίκηση, οπότε θέλουν την άδεια τότε της Επιτροπής»

-Εάν μπορούν το σύνολο των μετοχών να το «σπάσουν» σε τμήματα του 7% και να περάσει έτσι την έγκριση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού:
«Δεν μπορεί, ούτε τότε. Νομίζω ότι παλιότερα υπήρξε άλλη μια τέτοια περίπτωση με την ΠΑΕ Άρης. Είχαν μαζευτεί κάποιοι, υποτίθεται ο καθένας από ένα μονοψήφιο ποσοστό στα χέρια του, και ήθελαν να πάρουν τον Άρη. Πίσω τους κρυβόταν κάποιος άλλος. Τελικά, βάσει και της λογικής που σας είπα δεν τους επετράπη να πάρουν μετοχές.
Κάτι αντίστοιχο, αυτές τις ημέρες, γίνεται και με μια άλλη ομάδα, αλλά δεν είναι του παρόντος. Πάντως, αν κάποιος έχει ελληνική ή ιθαγένεια άλλου κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέχρι 10% δεν υπάρχει πρόβλημα να πάρει μετοχές και δεν χρειάζεται άδεια. Αν είναι εταιρεία ή νομικό πρόσωπο χρειάζεται άδεια οποιοδήποτε ποσοστό και να έχει. Από 10% και πάνω χρειάζονται άδεια και φυσικά πρόσωπα.
Δεν μπορεί ένας Σαουδάραβας ή μια εταιρεία Σαουδικής Αραβίας, αλλά ούτε μια ευρωπαϊκή εταιρεία που μέτοχος θα είναι Σαουδάραβας».

-Αν εμφανιστεί ο Βλάσης Τσάκας σαν μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με 54% μέσα από τη συμμετοχή του σε Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου. Η Επιτροπή πώς μπορεί να ερευνήσει ότι τα χρήματα που βάζει είναι δικά του ή όχι:
«Η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα αυτή από το Νόμο να ψάξει να βρει την προέλευση των χρημάτων. Οποιασδήποτε χρηματικής καταβολής, είτε μεταβίβασης, είτε αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η Επιτροπή έχει την δυνατότητα να ερευνήσει την προέλευση των χρημάτων. Κι επίσης έχει την δυνατότητα από το Νόμο, αν δεν δικαιολογεί με νόμιμο τρόπο την προέλευση των χρημάτων αυτών να μην χορηγεί άδεια ή να ανακαλεί. Ακόμη μπορεί να συντάσσει εκθέσεις που να μπορούν να έχουν κακές συνέπειες για την ομάδα.
Αν κάποιος πάει να κάνει κάτι τέτοιο και να βρεθεί ακάλυπτος, η ομάδα μπορεί ακόμη και να πέσει κατηγορία. Μέχρι το τελευταίο φυσικό πρόσωπο πρέπει να είναι ευρωπαίος πολίτης. Αν ο πρίγκιπας όμως έχει μια ευρωπαϊκή ιθαγένεια τότε, ναι το συζητάμε».

-Αν κάποιος που ενδιαφέρεται για την απόκτηση μετοχών έχει απευθυνθεί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού:
«Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Δεν έχει έρθει κανείς».

"Στηρίζουμε τον προπονητή"

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θανάσης Αθανασιάδης, με δηλώσεις που έκανε σε αθλητικό ραδιόφωνο, διέψευσε τις φήμες περί απομάκρυνσης του Σάκη Τσιώλη, χαρακτηρίζοντάς τες "σενάρια φαντασίας".
"Στηρίζουμε τον προπονητή"
"Αυτά τα φαντάζονται κάποιοι για να δημιουργήσουν θέμα στην ομάδα. Κατηγορηματικά σας λέω πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα για τον προπονητή μας. Λογικό είναι ένα κακό ξεκίνημα να αυξάνει την ανησυχία των οπαδών μας. Σίγουρα και εμάς δεν μας αρέσουν τα αποτελέσματα της ομάδας. Λαμβάνουμε υπ’ όψιν όλα τα δεδομένα.

Πιστεύουμε, όμως, ότι σε συνεργασία με τον προπονητή θα διορθωθούν τα κακώς κείμενα. Η ομάδα έχει πολύ καλούς παίκτες, έχει βάθος στον πάγκο και όλοι δουλεύουν για το καλύτερο. Επίσης, σημαντικός παράγοντας είναι πως η ομάδα δίνει αγώνες κάθε δύο εβδομάδες. Πιστεύω ότι αν αποκτήσει ρυθμό η ομάδα, τότε θα είναι καλύτερα τα πράγματα"
, δήλωσε αρχικά στον "Novasportfm 94,6" και συμπλήρωσε:

"Το καλοκαίρι ήμασταν σε συχνή επαφή με τον προπονητή, με τον οποίο έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Ο σχεδιασμός έγινε με βάση τους στόχους της ομάδας. Δεν υπήρξε η παραμικρή προστριβή με τον προπονητή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στηρίζουμε τον προπονητή μας. Δεν νομίζω πως αυτό πρέπει να αποτυπωθεί σε ένα κομμάτι χαρτί με πέντε λέξεις.

Δεν υπάρχει θέμα με την παρουσία του προπονητή στην ομάδα. Το κλίμα μπορεί πολύ εύκολα να αντιστραφεί με ένα καλό αποτέλεσμα και μια νίκη μπορεί να δώσει την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα για να ξεκινήσει τα θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Όλα αυτά θα περάσουν στην άκρη, ανάλογα με τα αποτελέσματα".

"Πιθανόν να ασκήσουμε νέες διώξεις για τα «στημένα»"

Νέο κύκλο πειθαρχικών διώξεων προαναγγέλλει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Ανδρέας Φάκος για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων. «Πιθανόν να ασκήσουμε και νέες πειθαρχικές διώξεις για τους ‘‘στημένους’’ αγώνες» δήλωσε στο ΑΠΕ ο κ. Φάκος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «ο μεγάλος όγκος των κατηγορητηρίων έχει φύγει από τα χέρια μας και η υπόθεση αυτή φαίνεται, ότι βρίσκεται κοντά στο τέλος της».
"Πιθανόν να ασκήσουμε νέες διώξεις για τα «στημένα»"
Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν ο ίδιος και ο έτερος ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Μανόλης Αντωνακάκης ως προς τη σύνταξη των κατηγορητηρίων: «Εχουν μείνει πλέον απομεινάρια της πολύκροτης αυτής υπόθεσης. Εγώ και ο κ. Αντωνακάκης έχουμε, ως ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς, δύο κύριες πηγές, από τις οποίες αντλούμε υλικό. Το πόρισμα της εισαγγελέως κ. Παπανδρέου, αλλά και αυτό του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Παράλληλα, έχουμε ζητήσει από τον ανακριτή κ. Κασίμη να μας στείλει ότι νεότερα στοιχεία έχει, όπως και από το ΣΔΟΕ. Το τελευταίο, αντιμετωπίζει, όμως, δυσκολίες για να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται από τις τράπεζες».
-Περιμένετε την αποστολή στοιχείων και από το εξωτερικό;
«Ναι, από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, συγκεκριμένα. Η κ. Παπανδρέου τα έχει ζητήσει από τις 15 Μαίου, αλλά έως τώρα δεν έχουν στείλει το παραμικρό οι χώρες αυτές. Οταν πάρουμε στα χέρια μας τα στοιχεία αυτά, θα ‘‘φωτιστεί’’ και άλλο η υπόθεση».
-Για ποιο λόγο υποβάλατε μαζί με τον κ.Αντωνακάκη, έφεση κατά των αποφάσεων των Πειθαρχικών Επιτροπών της Σούπερ Λίγκας και της Ενωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' και Γ' Εθνικής, με τις οποίες απαλλάχθηκαν ΟΦΗ και Θρασύβουλος;
«Οι κρίσεις στις συγκεκριμένες αποφάσεις των δύο Πειθαρχικών Επιτροπών δεν είναι σωστές από ουσιαστικής πλευράς. Παράλληλα, δεν μας έχουν στείλει ακόμη το σκεπτικό των αποφάσεών τους για ΟΦΗ και Θρασύβουλο, παρά το σχετικό αίτημα που έχουμε υποβάλλει. Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό. Εμείς, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να απαλλαγούν οι δύο ΠΑΕ. Αλλά πρέπει να γνωρίζουμε το σκεπτικό, σύμφωνα με το οποίο απαλλάχθηκαν των κατηγοριών».
-Πιστεύετε ότι θα υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης των «στημένων» ή θα μείνουν κάποια ... σκοτεινά σημεία;
«Αισιοδοξώ, ότι θα φθάσουμε έως το τέλος. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έχει γίνει για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου και μάλιστα κάτω από τις συνθήκες που επικρατούν. Το καίριο θέμα είναι ό,τι δεν γίνονται πλέον λοβιτούρες και "αλισβερίσια". Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι πια "ξέφραγο αμπέλι". Μπήκε φραγμός στην ασυδοσία κάποιων».
Πηγή: tovima.gr

Έχεις διαρκείας; Έχεις και έκπτωση στο "Kama Sutra"!!

Αυτή η σύνοψη δεν είναι διαθέσιμη. Κάντε κλικ εδώ, για να δείτε την ανάρτηση.

Πάει στη Βουλή το θέμα ΕΡΤ και Champions League!!

Το θέμα της συμφωνίας της ΕΡΤ με την ΤΕΑΜ για τα δικαιώματα του Champions League φέρνουν στη βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς με σχετική ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Επικρατείας.
Πάει στη Βουλή το θέμα ΕΡΤ και Champions League

Το κείμενο της ερώτησης που υπογράφουν ο Νίκος Τσούκαλης, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Θανάσης Λεβέντης, έχει ως εξής:
«Την στιγμή που η κυβέρνηση εξαγγέλλει τη μείωση των δαπανών της δημόσιας τηλεόρασης και μάλιστα μέσω της εφεδρείας - απόλυσης περίπου 1000 εργαζομένων, η διοίκηση της ΕΡΤ προχωρά σε συμφωνία με την TEAM ( την εταιρεία που διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων του Champions League).
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων, η ΕΡΤ χρειάστηκε να προσφέρει 18-24 εκατ. ευρώ για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Champions League, τα οποία και θα προκαταβάλει στην ΤΕΑΜ, μιας και δεν έχει τη δυνατότητα χορήγησης εγγυητικής επιστολής.
Η κρατική τηλεόραση πρόκειται να δείξει 17 αγώνες το χρόνο, χωρίς να έχει την αποκλειστικότητα του τελικού του Champions League, αφού παράλληλα θα τον δείχνει και η Nova. Για να μπορέσει η ΕΡΤ να έχει οικονομικό όφελος, πρέπει να βρει για κάθε αγώνα που θα μεταδίδει διαφημιστικά έσοδα περίπου 400.000 ευρώ, την ώρα που η διαφημιστική αγορά τονίζει ότι η διαφημιστική απόδοση του Champions League τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει σημαντική πτώση.
Και όλα αυτά τη στιγμή που θα μπορούσε να πάρει και πάλι τα δικαιώματα με λιγότερα χρήματα, αφού σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τα υπόλοιπα κανάλια δεν πρόσφεραν στην ΤΕΑΜ περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ το έτος ( η συμφωνία της ΕΡΤ είναι 6-8 εκατ. ευρώ το έτος). Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογη πρακτική είχε εφαρμόσει και η ΕΡΤ με τα δικαιώματα μετάδοσης αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος, με προκλητικές συμφωνίες με συγκεκριμένες ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

* Αληθεύουν τα δημοσιεύματα του τύπου για το χρηματικό αντίτιμο της συμφωνίας της ΕΡΤ με την ΤΕΑΜ;
* Το ποσό αυτό θεωρείται αναλογικό, όταν οι αντίστοιχες προσφορές των ιδιωτικών καναλιών ήταν πολύ μικρότερες;
* Θα υπάρχει οικονομικό όφελος για την ΕΡΤ από τη συγκεκριμένη συμφωνία;»
Πηγή: gazzetta.gr

"Θέση στην Εθνική ο Μήτρογλου"

Ο τεχνικός του ΟΦΗ, Νίκος Αναστόπουλος, μίλησε για την παρουσία της ομάδας του στο πρωτάθλημα, για τους στόχους των Κρητικών, ενώ αναφέρθηκε και στην αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας με την Κροατία, τονίζοντας ότι θέση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δικαιούται και ο Κώστας Μήτρογλου.
"Θέση στην Εθνική ο Μήτρογλου"
Αναλύτικα όσα είπε ο Νίκος Αναστόπουλος στον "Novasportfm 94,6":

Για το γεγονός ότι παρέταξε τον ΟΦΗ με επιθετικά κόντρα στον Εργοτέλη:
«Υπάρχουν ομάδες που είναι ένα σκαλί πάνω και άλλες που είναι ένα σκαλί κάτω. Ομάδες που είναι για τον τίτλο, άλλες που παλεύουν για πεντάδα κι έξοδο στο Europa League και εκείνeς που θέλουν την παραμονή. Ανάλογα με τον αντίπαλο, ετοιμαζόμαστε. Διαφορετικό είναι να παίζεις με την Ξάνθη ή τον Εργοτέλη. Ο σκοπός είναι πάντα να νικάμε. Κάποιες φορές σου βγαίνουν τα πλάνα, άλλες όχι. Δεν συμφωνώ με αυτό που λένε πως ο ΟΦΗ το ήθελε περισσότερο. Τι, ο Εργοτέλης δεν το ήθελε ή ο ΠΑΟΚ, με τον Ολυμπιακό»;
Για το ότι χρησιμοποίησε παίκτες που δεν έκαναν προετοιμασία με την ομάδα:
«Τα προβλήματα ήταν γνωστά. Ήρθαν παίκτες όπως ο Σίσιτς ή ο Σουμπίνιο ήρθαν μετά το τέλος της προετοιμασίας. Στον ΟΦΗ δεν υπάρχει πίστωση χρόνου, οπότε κι αυτοί μπήκαν κατευθείαν στα βαθιά νερά. Όταν σε ένα παίκτη δίνεται η ευκαιρία να παίξει, τα δίνει όλα. Το Σάββατο δείξαμε φοβερή διάθεση και ο Εργοτέλης δεν έπαιξε. Για να συμβεί αυτό κάτι κάναμε εμείς. Κλείσαμε Ρομάνο και Κουτσιανκιούλη και αναγκάσαμε τον Εργοτέλη να πάει σε ψηλές σέντρες, αλλά με τα παιδιά που έχουμε στο κέντρο της άμυνας, καθαρίσαμε εύκολα».
Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος:
«Το Γεντί Κουλε είναι πραγματική έδρα και θα μας βοηθήσει πολύ βαθμολογικά. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Τώρα παίζουμε με ΠΑΟΚ στην Τούμπα κι ακολουθεί η ΑΕΚ. Τον ΠΑΟΚ τον έχω νικήσει με ΠΑΣ και Καλλιθέα, αλλά για να διατηρηθούν οι παραδόσεις πρέπει να παίξεις».
Για τους στόχους του ΟΦΗ:
«Όσο πιο ψηλά μπορούμε. Δεν υπάρχει ταβάνι και θα πρέπει το γρηγορότερο δυνατό να πετυχαίνουμε έναν-έναν τους στόχους μας. Από την πείρα μου ξέρω πως αν βάζεις πολλούς στόχους, κάπου τους χάνεις. Τρία παιχνίδια έχουμε δώσει, δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα. Πάμε βήμα-βήμα».
Για την κρίσιμη αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας με την Κροατία:
«Είναι δύσκολο το ματς ειδικά σε αυτό το επίπεδο. Έχουμε πλεονέκτημα γιατί παίζουμε εντός, αλλά ο κόσμος για να ξεσηκωθεί θα πρέπει να τον βοηθήσει η ομάδα. Έχουμε τον πρώτο λόγο, χωρίς να παραγνωρίζουμε την αξία της Κροατίας. Θεωρητικά μπορούμε και το έχουμε αποδείξει σε τέτοια παιχνίδια».
Για τους επιθετικούς στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα:
«Γκέκας και Χαριστέας είναι καλοί επιθετικοί. Δικαιούται και μια θέση ο Μήτρογλου, ο οποίος δείχνει στον Ατρόμητο να έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα».
Τέλος, ο Νίκος Αναστόπουλος αναφέρθηκε και στο γκολ που είχε σημειώσει ο ίδιος κόντρα στην Ουγγαρία το 1986:
«Ξεκίνησα από αριστερά από μια κάθετη του Κωφίδη. Με την Εθνική ήταν το καλύτερό μου γκολ. Ήταν θεαματικό και είχε και ευτυχή κατάληξη και αυτό έχει σημασία».

"Tακουνάκια αυτοί, ψυχή εμείς"!

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε στους παίκτες της Αεκ για την φυσική κατάσταση και το πρέσινγκ που πρέπει να έχουν στο ντέρμπι, για να μπορέσουν να σταματήσουν τον Ολυμπιακό που είναι πολύ ποιοτικός από την μέση και μπροστά. "Αν ο Ολυμπιακός έχει τεχνική και κάνει τακουνάκια στο ματς, εμείς έχουμε ψυχή να δείξουμε", είπε μεταξύ άλλων...
"Tακουνάκια αυτοί, ψυχή εμείς"!
«Πρέπει να τρέχουμε όλοι μαζί σαν ομάδα και να πιέζουμε από την επίθεση. Υπάρχουν πιο ποιοτικές ομάδες από εμάς στο πρωτάθλημα. Αλλά εμείς έχουμε να δείξουμε πάθος, ψυχή και φυσική κατάσταση. Δεν είμαστε η πιο τεχνική ομάδα του πρωταθλήματος. Με τον ΠΑΟΚ δεν τρέξαμε, τους αφήσαμε πολλούς χώρους και είδατε τι πάθαμε τελικά. Δεν πρέπει να παρατάμε τις φάσεις. Ούτε μια...» είπε μεταξύ άλλων ο Χιμένεθ στα αποδυτήρια στα Σπάτα.
Εν συνεχεία ανέφερε για το ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ αναλύοντας κάποια περισσότερα πράγματα «Με τον Ολυμπιακό πρέπει να τρέχουμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αν ο Ολυμπιακός έχει τεχνική και κάνει τακουνάκια στο ματς, εμείς έχουμε ψυχή να δείξουμε.
Να τους πιέζουμε παντού, σε όλο το γήπεδο, να μην μπορούν να κάνουν αυτά που μπορούν. Πέρυσι δεν τρέξαμε στο Καραϊσκάκη και είδατε τι έγινε. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας εκείνο το παιχνίδι. Οσο σκληρό και αν είναι, θα μας βοηθήσει. Σιγά – σιγά προετοιμαζόμαστε ήρεμα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Δεν πρέπει να αγχωνόμαστε. Σας πιστεύω και θέλω να το ξέρετε».
Πηγή: aek365.gr
 

Ο Κοστάντσο και οι Καρυάτιδες! (ΦΩΤΟ)

Ο Κοστάντσο δεν ξεκίνησε καλά. Τα τρώει στην κλειστή του γωνία, κάνει έξοδο σα να κυνηγάει πεταλούδες, διώχνει με ακρίβεια προς τους αντιπάλους και -το πιο κλασικό- δεν κάνει καν τον κόπο να πέσει όταν γίνεται σουτ. Με λίγα λόγια, ό,τι πάει μέσα, γράφει! Το Κουρκούτι συμπάσχει με τις ανησυχίες του μέσου οπαδού του Ολυμπιακού και προσπαθεί να δώσει λύση στο θέμα του τερματοφύλακα.
Ο Κοστάντσο και οι Καρυάτιδες! (ΦΩΤΟ)
Η πρόταση είναι απλή και κατανοητή: Γίνονται οι απαραίτητες συνεννοήσεις με το Υπουργείο και -λόγω και της δεδομένης αγάπης των πολιτικών μας για την χώρα μας- δεν υπάρχει καμία αντίρρηση στο να ξηλωθεί μια Καρυάτιδα από το Ερέχθειο της Ακρόπολης. Η Καρυάτιδα παίρνει θέση στην αρχική εντεκάδα όλων των εντός και εκτός έδρας αγώνων του Ολυμπιακού…
Α. Έχουμε τον Κοστάντσο στο τέρμα
(Ωχ, σόρι, παραείμαι εμπαθής…)
Πάμε πάλι:
Α. Έχουμε τον Κοστάντσο στο τέρμα
Β. Αφαιρούμε τον Κοστάντσο

Γ. Προσθέτουμε την Καρυάτιδα
Επιτυχία.
Έχουμε την ίδια αστάθεια στο τέρμα ΑΛΛΑ δίδεται η ευκαιρία στον κόσμο του Ολυμπιακού να έρχεται σε τακτική επαφή με την πολιτιστική μας κληρονομιά!
Η στατικότητα στο Ερέχθειο της Ακρόπολης θα επηρρεαστεί με την αφαίρεση της Καρυάτιδας. Αντί αυτής, τοποθετείται ο ίδιος ο Κοστάντσο και επιτέλους φαίνεται χρήσιμος και στον αθλητισμό (με την απουσία του) αλλά και στον Πολιτισμό!
ΠΗΓΗ: sport24.gr
 

"Χτυπάνε το κεφάλι τους στον Ολυμπιακό με τον Σηφάκη"...

Ο Νίκος Σαργκάνης μίλησε στον "ARIS FM 92.8" για τους Μιχάλη Σηφάκη και Μάρκο Βελλίδη, αναφέροντας μεταξύ άλλων για τον πρώτο πως "είναι ένας πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας. Στον Ολυμπιακό χτυπάνε το κεφάλι τους που τον αφήσανε"...
"Χτυπάνε το κεφάλι τους στον Ολυμπιακό με τον Σηφάκη"...
Τα σημαντικότερα αποσπάσματα:
Για τον Μάρκο Βελλίδη, τόνισε:

«Τον γνώρισα στις μικρές εθνικές ομάδες. Τότε, μας είχε πει πως ήρθε από την Καστοριά για να παίξει μπάλα, και όχι για να κάνει τον τουρίστα.. Είχα ακούσει καλά λόγια από τον Τάκη Οικονομόπουλο και τον καλέσαμε. Είναι εγωιστής στη δουλειά του, δουλεύει πολύ και νομίζω πως είναι μεγάλη ευκαιρία για αυτόν δεδομένης της παρουσίας του Γιάννη Πλαβούκου στον ΑΡΗ, να δουλέψει σωστά και να δείξει αυτό που μπορεί να κάνει».

Επιστρέφοντας στον Μάρκο Βελλίδη, σημείωσε:
«Επίσης στις μικρότερες εθνικές είχα καλέσει και τον Μιχάλη Σηφάκη, έδειχνε πως είχε όλα τα εφόδια για να γίνει αυτό που είναι σήμερα. Η αλήθεια είναι πως όλοι περιμένουμε μια ευκαιρία. Με την ατυχία του τραυματισμού του Μιχάλη, δόθηκε στον Μάρκο η ευκαιρία να δείξει ότι αξίζει να βρίσκεται στο ρόστερ του ΑΡΗ και να φιλοδοξεί να καθιερωθεί και μπει κάποια στιγμή στην εθνική ομάδα.
Πρώτα πρέπει να ‘χτυπήσει’ την πόρτα του Αρη και να καθιερωθεί στην ομάδα και στη συνέχεια να ‘χτυπήσει’ την πόρτα της εθνικής. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από τερματοφύλακες και πρέπει να δοθούν ευκαιρίες σε ελληνόπουλα.
Πρέπει να συνεχίσει με τους ίδια καλή απόδοση και να μην ανησυχεί, κάποια στιγμή θα μπει και στην εθνική».

Αναφορικά με το ύψος του ποδοσφαιριστή και για το αν αυτό αποτελεί μειονέκτημα δήλωσε:

«Είναι αλήθεια πως ύψος παίζει ρόλο. Δεν θα πούμε ότι είναι από τα πρώτα κορμιά που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη ούτε στην Ελλάδα. Με τη δουλειά μπορεί να αναπληρώσει τους πόντους που του λείπουν. Διότι μιλούμε για πόντους και όχι για μέτρα. Έχει διαφορά το 1,87 με το 1,84».
Για τον Μιχάλη Σηφάκη, τόνισε:
«Είναι ένας πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας. Στον Ολυμπιακό χτυπάνε το κεφάλι τους που τον αφήσανε. Θέλω να ευχηθώ καλή ανάρρωση στον Μιχάλη. Πραγματικά τον χρειαζόμαστε όλοι».
Ακόμη, ερωτηθείς σχετικά με την άποψη του για τον νεοαποκτηθέντα πορτιέρο, Έλντιν Γιακούποβιτς, είπε:
«Είναι ένας αξιόλογος τερματοφύλακας. Θα μπορέσει να βοηθήσει. Όταν έχεις έναν τερματοφύλακα δεν έχεις κανένα. Όταν έχεις δύο, τότε έχεις έναν".

"Απευθείας στο Euro"

Σε κατάστημα χορηγού της Εθνικής ομάδας βρέθηκαν οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Θανάσης Πέτσος, Αλέξανδρος Τζιόλης και ο τεχνικός διευθυντήςΤάκης Φύσσας, oι οποίοι εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για το παιχνίδι με την Κροατία και την πρόκριση στο Euro του 2012.
"Απευθείας στο Euro"
Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δήλωσε αρχικά: «Σίγουρα το παιχνίδι με την Κροατία είναι το πιο σημαντικό, είναι ένας τελικός και όλοι πιστεύουμε ότι θα το κερδίσουμε. Πιστεύω ότι θα βρεθούμε απευθείας στο Ευρωπαϊκό χωρίς να παίξουμε μπαράζ».

O Αλέξανδρος Τζιόλης από τη μεριά του, τόνισε: «Νομίζω η ομάδα είναι έτοιμη 100%. Την Παρασκευή όντως είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, σαν τελικός, με την έννοια ότι είναι πολύ σημαντικό. Η ομάδα είναι έτοιμη 100% και σωματικά και ψυχικά και ελπίζουμε για το καλύτερο. Σε κάθε παιχνίδι η ομάδα μπαίνει μέσα για να κερδίσει, σίγουρα όπως είπα η συγκεκριμένη φάση είναι προς το τέλος της και η κρισιμότητα του παιχνιδιού είναι πολύ μεγάλη αλλά θα μπούμε μέσα και θα κερδίσουμε», ενώ ο Θανάσης Πέτσος υπογράμμισε:

«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και μπορούμε να τα καταφέρουμε να πάμε στο Euro 2012. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και μπορούμε να κερδίσουμε την Κροατία και μετά να πάρουμε μια νίκη με τη Γεωργία».
Όσο για το σχόλιο του Κυριάκου Παπαδόπουλου: «Πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι και θα καταφέρουμε να προκριθούμε».

«Έκαναν το έγκλημα μέρος του ποδοσφαίρου...»

Ο Αλέξης Κούγιας απαντώντας σε όσα του καταλόγισε ο Γιώργος Τσακογιάννης σε συνέντευξή του μέσα από την φυλακή, υποστήριξε πως αυτός μαζί με τον Αχιλλέα Μπέο έφεραν το έγκλημα στο ποδόσφαιρο! Επίσης, μίλησε για την τρίτη κασέτα, χωρίς όμως να πει ονόματα.
«Έκαναν το έγκλημα μέρος του ποδοσφαίρου...»
Αρχικά, απαντώντας στα χθεσινά λεγόμενα του Τσακογιάννη και στον ισχυρισμό μου πως ουδέποτε τον απείλησε, είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ: «Κάποιοι έχουν ξεχάσει πως υπάρχουν δικαστές και δικηγόροι με αξιοπρέπεια. Αφού ακούγεται στην κασέτα να μιλάει για πέντε σκαμπίλια στα πόδια. Τι να πω εγώ; Δεν έχω τίποτα να του απαντήσω. Όλοι κάνουν λάθη στη ζωή τους. Υπάρχουν όμως και επαγγελματίες εγκληματίες. Δεν θα πω εγώ τι είναι όμως ο Τσακογιάννης και Μπέος.

Δεν θέλω να επιβαρύνω την θέση τους. Άλλωστε εγώ σε όλη μου την καριέρα υπερασπίζομαι τέτοιους ανθρώπους για να έχουν καλύτερη μεταχείριση. Ωστόσο, αυτοί έκαναν την παρανομία, την κλοπή και το έγκλημα μέρος του ποδοσφαίρου και εκεί εγώ έκανα τη μικρή παρέμβασή μου».

Τέλος, για την περιβόητη τρίτη κασέτα ανέφερε: «Άκουσα την τρίτη κασέτα. Είχα πει πως μιλάνε δύο κορυφαίοι παράγοντες του ποδοσφαίρου, αλλά δεν θα πω ποιοι είναι. Έχω δεσμευτεί και την κασέτα αυτή δεν την έχω».

700 ώρες... στημένα!!

Την ώρα που η ελληνική δικαιοσύνη σκοπεύει να ζητήσει από την UEFA να της στείλει νέο πακέτο με ύποπτα ή διεφθαρμένα ποδοσφαιρικά παιχνίδια, για να τα «δέσει» με το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνομιλιών, τα ηχογραφημένα του σούπερ κοριού της ΕΥΠ σηκώνουν μεγάλη συζήτηση και προκαλούν ξανά μεγάλο ενδιαφέρον.
700 ώρες... στημένα!
Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος
Η Αστυνομία απάντησε πρόσφατα σε ένα αίτημα του ανακριτή Γιώργου Κασσίμη ότι της είναι υπηρεσιακώς αδύνατον να προχωρήσει σε επίσημη απομαγνητοφώνηση των ηχογραφημένων συνομιλιών για τα «στημένα». Ξέρετε πόσες είναι οι συνομιλίες; Φτάνουν τις 39 χιλιάδες! Ξεπερνούν, σε διάρκεια, τις 700 ώρες! Ενας άνθρωπος θα χρειαζόταν περίπου 40 ημέρες για να τις απομαγνητοφωνήσει, αν ασχολιόταν νυχθημερόν με αυτή και μόνο τη δουλειά. Και η Αστυνομία δήλωσε ότι δεν μπορεί να το κάνει.
Αυτή η κοπτοραπτική των συνομιλιών είναι επίφοβη, σύμφωνα με τους νομικούς που δουλεύουν για την υπεράσπιση των κατηγορούμενων. Διότι αυτοί βρίσκουν βάση για να στηρίξουν τον ισχυρισμό ότι υπάρχουν αποσπάσματα στις συνομιλίες τα οποία αποδεικνύουν ότι αυτές είναι «της πλάκας» και δεν θα έπρεπε να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη στη δικογραφία.
Η ΕΥΠ βεβαίως δεν έχει ενεργήσει αυτοβούλως στην επιλογή των συνομιλιών που έχουν απομαγνητοφωνηθεί και περιληφθεί στα τέσσερα ντοσιέ που μπήκαν στην δικογραφία της υπόθεσης μετά από τα σχετικά ειδικά βουλεύματα. Ποιος μπορεί όμως να είναι βέβαιος ότι δεν κρύβονται κι άλλα μαργαριτάρια στις 39 χιλιάδες συνομιλίες; Γιατί να μην μπει κάποιος στον κόπο να τις ξανακούσει και να τις απομαγνητοφωνήσει;
Η έρευνα συνεχίζεται, η ανάκριση συνεχίζεται και ο Οκτώβριος προβλέπεται ότι θα είναι ένας πολύ ενδιαφέρον μήνας.
Πηγή: sport-fm.gr

Τελειώνουν τα μαγικά της... "μαγισσούλας"

Ο Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν, η "brujita" (σ.σ. μπρουχίτα=μαγισσούλα), σκέφτεται πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο στα 35 του να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.
Τελειώνουν τα μαγικά της... "μαγισσούλας"
Ο ηγέτης της Εστουδιάντες ταλαιπωρείται από τραυματισμό στον αστράγαλο, στον οποίο υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση πριν λίγο καιρό και δεν έχει αναρρώσει πλήρως, με αποτέλεσμα να μην έχει βοηθήσει σημαντικά τους «Φοιτητές» στο φετινό πρωτάθλημα (5 συμμετοχές, 1 γκολ).

Η «Εστού» ούτε που θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο να χάσει τον «Μπρουχίτα» στη μέση του πρωταθλήματος και προσπαθεί να τον πείσει να βάλει τέλος στην καριέρα του τον Δεκέμβριο.

«Ο αστράγαλος δεν με βοηθάει στο να ξεπεράσω τον τραυματισμό. Και επίσης έχω κουραστεί από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στον σύλλογο. Οι πιθανότητες να ολοκληρώσω την καριέρα μου είναι 50-50. Μέσα στις επόμενες μέρες θα σκεφτώ ποια θα είναι η απόφασή μου. Αν δηλαδή θα σταματήσω τώρα ή θα το κάνω τον Δεκέμβριο», τόνισε ο Βερόν.

Κρούση και στον "Τίγρη"!

Ύστερα από τις κρούσεις στους Τάκη Κανελλόπουλο και Στάθη Μπαϊρακτάρη από την ΚΑΕ ΑΕΚ, ήρθε και η κρούση προς τον Δημήτρη Μελισσανίδη, προκειμένου να ενισχύσει οικονομικά την ομάδα.
Κρούση και στον "Τίγρη"!
Η διοίκηση της "Ένωσης" αποφάσισε να προσεγγίσει επιχειρηματίες υψηλού βεληνεκούς, οι οποίοι θα έχουν την οικονομική άνεση να προσφέρουν στην ομάδα.

Έτσι, μετά τις κρούσεις σε Κανελλόπουλο και Μπαϊρακτάρη, οι διοικούντες την ΚΑΕ, σύμφωνα με πληροφορίες του "superbasket.gr", προσέγγισαν τον "Τίγρη", με σκοπό να ενισχύσει οικονομικά την ΑΕΚ και να μπορέσει έτσι, να κάνει άλλες δύο μεταγραφές.

Μάλιστα η κρούση έχει γίνει μέσω τρίτων και έχει ζητηθεί να γίνει ραντεβού με τον Μελισσανίδη. Στην ΑΕΚ βρίσκονται εν αναμονή της απάντησής του.

πηγή: sportdog.gr