Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

«Χρόνια πολλά στα ζώα»!!

Σήμερα, στις 4/10 εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα των ζώων και με ανακοίνωση του ο "Super 3" εύχεται... "χρόνια πολλά" στα ζώα "που μας δυσκολεύουν την ζωή, που εύκολα «τρώνε» τον διπλανό τους και που όπως λέει το κείμενο «… να προλάβουν να εξαλείψουν κάθε ίχνος ζωής στην `φάρμα των ζώων'»…
«Χρόνια πολλά στα ζώα»!
Αναλυτικά:
«Όλα έχουν την ώρα τους. Και αν το παραφράσουμε κιόλας λιγάκι, ώστε να το μετατρέψουμε και να το προσαρμόσουμε στα Ελληνικά μέτρα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι όλα - και όλοι - έχουν τη μέρα τους. Έτσι λοιπόν σήμερα που είναι η μέρα των ζώων, μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι μόνο η μέρα των άλλων ειδών του ζωικού βασιλείου αλλά και πολλών εκπροσώπων του ανθρώπινου είδους.
Και φυσικά υπάρχουν πάμπολλα ζώα ανάμεσά μας, πέρα από τα σκυλιά τις γάτες και τ' άλλα διάφορα κατοικίδια ή αδέσποτα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις πόλεις ή τα ζώα που εκτρέφονται στις κτηνοτροφικές μονάδες ή όσα υπάρχουν σε φάρμες και αγροκτήματα ή ακόμα και ελεύθερα στη φύση.
Πέρα απ' αυτά τα ζώα όμως, υπάρχουν και τ' άλλα, τα μισητά ζώα... τα επικίνδυνα ζώα... που σκοπό έχουν την εκμετάλλευση και την εξόντωση των άλλων, όχι για να μπορέσουν να επιβιώσουν τα ίδια αλλά για να πλουτίσουν μέσα από την εξαθλίωση όλων όσων μπορούν να τους έχουν… του ποδιού τους ή - στη συγκεκριμένη περίπτωση - του χεριού τους.
Πολλά τα ζώα και δεν ξέρουμε σε ποια να πρωτοαπευθύνουμε τις ευχές μας. Μήπως πρώτα σ' όλα εκείνα τα ζώα που αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς, αντιμετωπίζοντάς μας σαν λογιστικές εξισώσεις και όχι σαν πραγματικούς αριθμούς των οποίων τις ζωές καταστρέφουν χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό; Μήπως να τους ευχηθούμε και μακροημέρευση για να προλάβουν να εξαλείψουν κάθε ίχνος ζωής στην «φάρμα των ζώων»;
Να μη ξεχάσουμε να ευχηθούμε «χρόνια πολλά» και σ' όλα εκείνα τα ζώα που έχουν πλημμυρίσει τον τόπο, τον εκμεταλλεύονται όταν και όποτε τους το επιτρέπουν οι καταστάσεις και οι «θεσούλες» που μπορεί να κατέχουν ευκαιριακά, μη διστάζοντας μετά να… μοιραστούν με όλους τους υπόλοιπους τις ευθύνες για τις δικές τους πράξεις και να βάλουν - φυσικά - όλους τους άλλους να πληρώσουν τα δικά τους κλεμμένα.
Να μη ξεχάσουμε να ευχηθούμε «χρόνια πολλά» στα λαμόγια, στους βολεμένους, στους αρπαχτράκηδες, στους μιζαδόρους, στους παρατρεχάμνεους, στους επίορκους, στους κλέφτες, στους απατεώνες, στους μεσάζοντες, στους μεγαλοσχήμονες κουστουμάτους, στους συνδικαλισταράδες εργατοπατέρες, στους θεάρεστους εθνοπατέρες, στους ταγούς του Ελληνικού Έθνους, στους δήθεν υπερασπιστές των δικαιωμάτων μας που είναι οι πρώτοι που πρόθυμα τα καταπατούν και τα βιάζουν.
Να μη ξεχάσουμε να ευχηθούμε «χρόνια πολλά» στα ζώα αυτά που κάνουν «ασκήσεις επί χάρτου» δίχως να δίνουν δεκάρα γι' αυτούς που πάνω στον «χάρτη» τους φαίνονται σαν κουκίδες ή σαν νούμερα αλλά στην ουσία είναι ανθρώπινες υπάρξεις με αγωνίες, λύπες και στενοχώριες, βουτηγμένοι στην ανασφάλεια και το άγχος για το μέλλον τους, αν μπορεί να θεωρηθεί πλέον ότι μπορεί να υπάρξει μέλλον.
Να μη ξεχάσουμε να ευχηθούμε «χρόνια πολλά» στα ζώα αυτά που κατάφεραν να στερήσουν από τους ανθρώπους αυτού του τόπου την δυνατότητα να ονειρεύονται και να σχεδιάζουν για ένα καλύτερο αύριο και τους μετέτρεψαν σε σκυφτές σκιές που απλά κυκλοφορούν στο δρόμο, υπολογίζοντας συνεχώς πώς και αν θα μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα στη καθημερινή τους ζωή.
Να μη ξεχάσουμε να ευχηθούμε «χρόνια πολλά» στα ζώα αυτά που με κροκοδείλια δάκρυα μάς ανακοινώνουν τη λύπη τους για τα μέτρα που ρημάζουν καθημερινά ολοένα και περισσότερο τον απλό κόσμο, διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και έντεχνα στρέφουν επαγγελματικά σύνολα εναντίον αλλήλων…
Και τέλος, να μη ξεχάσουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τα υπόλοιπα ζώα του πλανήτη, που τα εξισώνουμε με τ' ανθρώπινα ζώα, τ` απεχθέστερα και πλέον επικίνδυνα…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: