Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Παραλύει αύριο η χώρα από τις απεργίες

Λουκέτο θα βάλουν αύριο, Τετάρτη, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.
Παραλύει αύριο η χώρα από τις απεργίες
Για άλλη μια ημέρα οι πολίτες θα ταλαιπωρηθούν, καθώς θα υπάρξουν προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών, διότι ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην πολιτική της κυβέρνησης για την εργασιακή εφεδρεία, η οποία ρίχνει στον προθάλαμο των απολύσεων χιλιάδες εργαζόμενους.
Σήμερα αποφασίζουν για τη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους οι σε ΕΘΕΛ και μετρό.
Τα λεωφορεία ενδέχεται να τραβήξουν χειρόφρενο όλο το 24ωρο ενώ οι συρμοί του μετρό να κινηθούν μονάχα μερικές ώρες , ώστε να μπορέσει ο κόσμος να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας για να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να προκληθούν και στις πτήσεις των αεροσκαφών, καθώς οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίες Υγείας Πρόνοιας, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην απεργία.
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αντιδρούν στην εργασιακή εφεδρεία και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί θεωρούν επιβεβλημένη τη συμμετοχή τους, από κοινού με όλα τα κοινωνικά στρώματα, στην απεργία της 5ης Οκτωβρίου, με στόχο την προάσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας και των κοινωνικών αγαθών.
Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις με τετράωρη στάση εργασίας στις 13 Οκτωβρίου από τις 11.00 έως τις 15.00 και 24ωρη απεργία στις 19 Οκτωβρίου.
Στην απεργία της Τετάρτης θα συμμετάσχουν επίσης και οι δικηγόροι "σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση και πλήττουν το σύνολο των Ελλήνων πολιτών και ιδιαίτερα τους δικηγόρους με την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος, της ειδικής έκτακτης εισφοράς και του τέλους ακινήτων, με τη δήθεν απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος, με την επιβολή αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης, τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και με την επιβολή Φ.Π.Α. 23%", όπως επισημαίνουν στη σημερινή τους ανακοίνωση.
Την Τετάρτη απεργούν και οι εργαζόμενοι στα εμπορικά λιμάνια όλης της χώρας καθώς και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ, αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και την εργασιακή εφεδρεία.
Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας από τα μέσα Σεπτέμβρη έχει τονίσει, ότι τα λιμάνια λειτουργούν σε 24ωρη βάση, με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και δεν επιδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η ΟΜΥΛΕ, σε σημερινή της ανακοίνωση, αναφέρει ότι «η εργασιακή εφεδρεία οδηγεί απευθείας στην απόλυση, χωρίς τις ελάχιστες πρόνοιες της εργασιακής νομοθεσίας». Προσθέτει, επίσης, ότι «η κυβέρνηση πανικόβλητη δεν διστάζει να παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις, νόμους και κανονισμούς και οδηγεί τους εργαζόμενους στην απόγνωση».
Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην εκπαίδευση «με τα χιλιάδες κενά, τις ελλείψεις βιβλίων, τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρήματα για τις λειτουργικές τους δαπάνες».
Κλειστά θα παραμείνουν και τα ΤΕΙ, καθώς οι καθηγητές θα συμμετάσχουν στην απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό στα Τεχνολογικά Ιδρύματα. Ζητούν, επίσης, τον διορισμό όλων των εκλεγμένων μελών εκπαιδευτικού προσωπικού, που εκκρεμεί τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και την άμεση προκήρυξη των θέσεων που εκκενώθηκαν λόγω συνταξιοδότησης.
Απεργούν επίσης και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση οι οποίοι από σήμερα έχουν προχωρήσει σε κατάληψη όλων των δημοτικών γκαράζ, αλλά και των ΧΥΤΑ αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
Στην απεργία της Τετάρτης θα συμμετάσχουν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην Κέρκυρα.
Σε εικοσιτετράωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ « εναντίον της απαράδεκτης, αντεργατικής "εργασιακής εφεδρείας"».
Πηγή: hbnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: