Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

14:30, ώρα… Ελλάδος

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΟ 19ο Π.Κ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΗ –ΣΕ ΜΟΥΝΤΙΑΛ- ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ Ν. ΚΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΕΞΕΠΛΗΞΕ ΤΟ 2002.Η δεύτερη μέρα του Παγκόσμιου Κυπέλλου της Αφρικής φέρνει στο προσκήνιο την Εθνική Ελλάδος, στην δεύτερη συμμετοχή της στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση, σε επίπεδο χωρών. Η «γαλανόλευκη» τίθεται αντιμέτωπη της Νότιας Κορέας (14:30, ΝΕΤ) στην πρεμιέρα του Β’ ομίλου, για τον οποίο αργότερα ακολουθεί το ματς της Αργεντινής με την Νιγηρία.

Ρόλο «κλειδί» ο Κατσουράνης

Τα πάντα είναι έτοιμα για το ποδαρικό της Εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αφρικής. Οι διεθνείς προπονήθηκαν σε χαλαρούς ρυθμούς το απόγευμα, είναι ενήμεροι για το τι θα αντιμετωπίσουν την Κυριακή απέναντι στους μαχητικούς Ασιάτες και το μόνο που απομένει είναι το εναρκτήριο σφύριγμα του Νεοζηλανδού Μάικλ Χέστερ.

Ο Ότο Ρεχάγκελ φαίνεται πως έχει κατασταλάξει για το σύστημα αλλά όχι και για τους παίκτες που θα παρατάξει στο ματς του Πορτ Ελίζαμπεθ. Οι κακές αμυντικές επιδόσεις της Εθνικής στα δύο φιλικά με Βόρεια Κορέα και Παραγουάη ήχησαν σαν «καμπανάκι» στα αυτιά του Γερμανού που πλέον προσανατολίζεται στο να χρησιμοποιήσει τρεις παίκτες στα μετόπισθεν, σε μια διάταξη 3-4-3.

Επιπλέον, στην συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε, ο Ρεχάγκελ δεν αποκάλυψε ένα μέρος τις ενδεκάδας (τους έξι παίκτες που συνήθως δίνει), αφήνοντας την εντύπωση πως και ο ίδιος δεν είναι απόλυτα βέβαιος για τους «11». Αυτοί που θα πρέπει να αισθάνονται σίγουροι είναι οι Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαμαράς, Γκέκας.
Από τον ρόλο που θα πάρει ο Κατσουράνης θα κριθούν πολλά. Ο Ρεχάγκελ τον δοκίμασε τις τελευταίες μέρες και πίσω αλλά και μπροστά από τα στόπερ. Το πιθανότερο σενάριο για την Κυριακή είναι το δεύτερο, με τον μέσο του Παναθηναϊκού να παίζει πιο πίσω από τους Καραγκούνη, Τζιόλη και μπροστά από Βύντρα και Κυργιάκο. Την θέση του Βύντρα διεκδικεί και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ενώ στις θέσεις τις επίθεσης, ένας εκ των Σαλπιγγίδη, Χαριστέα θα δει το παιχνίδι από τον πάγκο, τουλάχιστον στο ξεκίνημα του.

Γρήγοροι και θανάσιμοι…

Η Ν. Κορέα έχει σαφώς περισσότερες εμπειρίες από Παγκόσμια Κύπελλα από την Ελλάδα. Στο Μουντιάλ του 2002 το οποίο συνδιοργάνωσε με την Ιαπωνία, έφτασε ως τα ημιτελικά υπό τις οδηγίες του Γκους Χίντινγκ, έχοντας και την αμέριστη συμπαράσταση από τους διαιτητές που την βοήθησαν στα ματς με την Ιταλία και την Ισπανία. Όμως, στις υπόλοιπες έξι συμμετοχές της αποκλείστηκε από τον πρώτο κιόλας γύρο, δείχνοντας πως η απόσταση που την χώριζε από τις πιο παραδοσιακές δυνάμεις του ποδοσφαίρου, παρέμενε μεγάλη.

Εν έτη 2010, η «ασιατική τίγρης» αριθμεί αρκετά πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα. Στα υπέρ της είναι η παρουσία παικτών όπως ο Παρκ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην αριστερή πλευρά της επίθεσης, ενώ στα δεξιά έχει εξασφαλισμένη θέση ένας άλλος παίκτης που παίζει στην «Πρέμιερσιπ», ο Λι Τσουνγκ-Γιονγκ της Μπόλτον. Εκεί που αναμένεται να χτυπήσει η Εθνική μας είναι στο μέτριο αμυντικό δίδυμο το οποίο αποτελούν οι άπειροι σε υψηλό επίπεδο, Λι Γιουνγκ-Σόο και Κιμ Χιουνγκ Ιλ.

Πολλά επίσης θα κριθούν στην μάχη στα δεξιά της άμυνας των Κορεατών, εκεί όπου ο Τσα Ντου-Ρι που αγωνίζεται στην Φράιμπουργκ θα έχει ένα ενδιαφέρον ματς απ με τον Γιώργο Σαμαρά, τον παίκτη που ο ομοσπονδιακός τεχνικός Χου Γιουνγκ-Μόο φαίνεται πως υπολογίζει περισσότερο. Στην άλλη πλευρά της άμυνας, ξεχωρίζει η μορφή του Λι Γιουνγκ- Πιο, που έκανε μεγάλη καριέρα στην Αϊντχόφεν και αργότερα στην Τότεναμ ενώ πλέον αγωνίζεται στην Σαουδική Αραβία με την Αλ Χιλάλ.
Η ενδεκάδα της Νότιας Κορέας που θα τεθεί αντιμέτωπη της Εθνικής Ελλάδας, αποτελείται από τους Λι Γουν-Γιάε, Τσα Ντου-Ρι, Λι Γιούνγκ-Πιο, Κιμ Χιούνγκ-Ιλ, Λι Γιούνγκ-Σόο, Κιμ Γιουνγκ-Γο, , Κι Σουνγκ-Γιένγκ, Λι Τσουνγκ-Γιονγκ, Παρκ Γι-Σουνγκ, Γέομ Κι-Χουν, Παρκ Τσου-Γκιούνγκ, σε διάταξη 4-4-1-1.

Όπως το 2002…

ΙΣΟΠΑΛΕΣ ΔΙΧΩΣ ΤΕΡΜΑΤΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ Π.Κ. ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ.-Σε ένα παιχνίδι με λιγοστές φάσεις και ελάχιστο… πάθος η Γαλλία έμεινε στο 0-0 με την Ουρουγουάη στο ντεμπούτο τους στο Π.Κ. της Νοτίου Αφρικής. Πιστοί στις παραδόσεις τους «blues» που σε τρίτη σερί πρεμιέρα τους σε Μουντιάλ δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Στον πάγκο έμεινε ο Σισέ. Για 63 λεπτά αγωνίστηκε ο πρώην άσος του Λεβαδειακού, Νάτσο Γκονζάλες και για 20 ο Σεμπάστιαν Αμπρέου.

Πιστοί στα συστήματα τους

Με το αγαπημένο του 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του Ραϊμόν Ντομενέκ, κάνοντας την… έκπληξη με τον Ντιαμπί στον οποίο έδωσε φανέλα βασικού αντί του Μαλουντά. Οι επιθετικοί προσανατολισμοί των Γάλλων ήταν δεδομένοι πριν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και φανερώθηκαν ξεκάθαρα και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Την ίδια ώρα, ο Όσκαρ Ταμπαρές έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού, τοποθετώντας στα μετόπισθεν τρεις στόπερ σε ένα σύστημα 3-5-2.

Όλοι… Ριμπερί

Τα πρώτα λεπτά στο «Γκριν Πόιντ» είχαν αναγνωριστικό χαρακτήρα με τους «τρικολόρ» να διατηρούν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγματα στην αμυντική γραμμή της Ουρουγουάης. Ωστόσο, ο τρόπος που προσπαθούσαν να επιτεθούν οι Γάλλοι, ήταν μάλλον ανορθόδοξος καθώς όλες οι μπαλιές είχαν στόχο τον Ριμπερί, που από ένα σημείο κι έπειτα έδειξε να χάνει την φρεσκάδα του και τις δυνάμεις του.

«Ξύπνιος» μόνο ο Φορλάν

Από την άλλη πλευρά, η «σελέστε» όντας, άνευρη και δίχως ιδιαίτερη διάθεση να επιτεθεί κατάφερε να απειλήσει την εστία του Λορίς μόλις μία φορά στο πρώτο μέρος με ένα μακρινό σουτ του Φορλάν. Το συγκρότημα του Όσκαρ Ταμπαρές υστερούσε σε δημιουργικότητα με τους Γκονζάλες και Σουάρες να βρίσκονται σε κακή μέρα.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα ούτε στο δεύτερο μέρος με την Ουρουγουάη ωστόσο να μπαίνει πιο δυνατά κάνοντας αισθητή την παρουσία της στα καρέ του Λορίς και πάλι με τον Ντιέγκο Φορλάν.

Γύρω-γύρω…

Μετά από την πεντάλεπτη προσπάθεια των Λατινοαμερικανών, το παιχνίδι επέστρεψε άμεσα στο προηγούμενο αργό και βαρετό τέμπο με τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων να γυρίζουν τη μπάλα γύρω-γύρω χωρίς ουσία. Στο 70’ οι δύο προπονητές αποφάσισαν να κινήσουν τα νήματα, αλλάζοντας τα δεδομένα στις επιθετικές γραμμές τους.

Ο Ανρί πέρασε στην θέση του Ανελκά για την Γαλλία, με τον Ταμπαρές να απαντάει με τον Αμπρέου στην θέση του Σουάρες. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Φορλάν είχε απολέσει μία ακόμα σημαντική ευκαιρία, την καλύτερη ίσως στιγμή της «σελέστε» στο ματς.

Άλλαξαν οι ισορροπίες, όχι και το αποτέλεσμα

Στο 80’ ο Λοντέιρο, ο οποίος είχε περάσει στο παιχνίδι στο 63’ αντί του Γκονζάλες, αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Σανιά, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Η αντίδραση του Ντομενέκ ήταν σχεδόν, άμεση αλλάζοντας τον Γκοβού με τον Ζινιάκ σε μία απέλπιδα προσπάθεια να πιέσουν οι «τρικολόρ» ακόμη περισσότερο και να πετύχουν το γκολ της νίκης, κάτι που ωστόσο δε κατάφεραν με τον αγώνα να ολοκληρώνεται δίχως τέρματα.

Οι συνθέσεις:

Ουρουγουάη (Οσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Βικτορίνο, Μάξι Περέιρα, Πέρες (87΄ Εγκουρέν), Αρεβάλο, Νάτσο Γκονζάλες (63΄ Λοδέιρο), Αλβάρο Περέιρα, Σουάρες (74΄ Αμπρέου), Φορλάν

Γαλλία (Ραϊμόν Ντομενέκ): Λιορίς, Σανιά, Αμπιντάλ, Γκαλάς, Εβρά (75΄ Μαλουντά), Γκουρκίφ, Τουλαλάν, Ντιαμπί, Γκοβού (83΄ Ζινιάκ), Ανελκά (72΄ Ανρί), Ριμπερί

Απίστευτο και όμως αγγλικό !!!

Πατρικό ένστικτο ή... κολλημένος με τον τζόγο; Ένας Βρετανός πόνταρε 120 ευρώ πως ο αβάπτιστος γιος του θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034 με τη φανέλα της Αγγλίας και θα καταφέρει να σκοράρει. Ο γιος του Έντουαρντ, δοκιμαστή τσαγιού από την Αγγλία γεννήθηκε τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, είναι ακόμα αβάπτιστος, ωστόσο... ξέρει τι επάγγελμα θα ακολουθήσει. Θέλει δε θέλει πρέπει να γίνει ποδοσφαιριστής, αφού ο πατέρας του πόνταρε 120 ευρώ στο να συμμετάσχει στο Μουντιάλ του 2034 με τη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας και να σκοράρει. Αν όμως η επιθυμία του πατέρα γίνει πραγματικότητα τότε θα μπουν στα ταμεία της οικογένειας 1.2 εκ. ευρώ!

Η Βραζιλία είναι... τζετ

Η απάντηση του Λουίς Φαμπιάνο στην ατάκα του Μαραντόνα «η Αργεντινή είναι Ρολς Ρόις με τον Μέσι επιβάτη», ήρθε από το ξενοδοχείο της Βραζιλίας: «Είμαστε ένα τζετ έτοιμο να...απογειωθεί».«Απαντες θα εκπλαγούν», πρόσθεσε ο διεθνής στράικερ της Σεβίλλης, ο οποίος είναι πανέτοιμος μετά τον τραυματισμό του. Ο πρώτος σκόρερ του τελευταίου Κυπέλλου Συνομοσπονδιών είπε ακόμη: «Είναι ευθύνη μου να σκοράρω και να κερδίζω τίτλους. Δεν ξέρω εάν θα βγω πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι τόσο σημαντικό. Το μόνο που θέλω είναι να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει».

Ο Φαμπιάνο έχει να σκοράρει από τον περασμένο Σεπτέμβριο στο νικηφόρο 3-1 επί της Αργεντινής. Ωστόσο, με 19 γκολ από τότε που ανέλαβε τη Σελεσάο ο Κάρλος Ντούνγκα το 2006, παραμένει ο κορυφαίος σκόρερ της Βραζιλίας κι έχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ με 25 τέρματα σε 38 αγώνες με την εθνική ομάδα.

«Νιώθω υπέροχα κι έχω ξεπεράσει οριστικά τον τραυματισμό μου. Τώρα ήρθε η ώρα της αλήθειας. Είμαι έτοιμος να σκοράρω» κατέληξε.

«Βόμβες» στο Λονδίνο

Η περίοδος του χόρτου ενόψει του Γουίμπλεντον δεν άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για κάποιους, με τους Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Μάρεϊ και Ρόντικ να αποχαιρετούν νωρίς το τουρνουά στο Κουίνς. Ο Νο1, πλέον, της παγκόσμιας κατάταξης και νικητής του Ρολάν Γκαρός, Ραφαέλ Ναδάλ ολοκλήρωσε στη φάση των προημιτελικών τις υποχρεώσεις του, γνωρίζοντας την ήττα με 7-6, 6-4 από τον συμπατριώτη του Φελιτσιάνο Λόπεζ. Ο νεαρός Ισπανός είχε κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι στον προηγούμενο αγώνα του, ευτυχώς όμως για τον ίδιο δεν ήταν κάτι το ανησυχητικό.

Δεν κατάφερε ωστόσο να αποδώσει τα αναμενόμενα και να ξεπεράσει το εμπόδιο του Λόπεζ, ο οποίος με εκπληκτική εμφάνιση συνέχισε τις εκπλήξεις στο θεσμό, που μέχρι στιγμής έχει χάσει τα έξι από τα μεγαλύτερα ονόματα που φιλοξενούσε. Επόμενος αντίπαλός του στα ημιτελικά ο Αμερικανός, Μάρντι Φις, ο οποίος μετά τον θρίαμβο επί του Άντι Μάρεϊ, επικράτησε με 6-4, 6-4 του Μισέλ Λοντρά και πέρασε στην επόμενη φάση.

Μια μέρα νωρίτερα, είχαν αποχαιρετήσει ο Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο2), ο οποίος ηττήθηκε από τον Χαβιέ Μαλίσε με 6-3, 4-6, 6-2, ο Άντι Ρόντικ (Νο4), που έχασε από τον Ντούντι Σέλα με 6-4, 7-6, αλλά και ο Μάριν Τσίλιτς, ο οποίος αποκλείστηκε από τον Λοντρά με 7-6, 6-2.

«Αέρας» ο Φέντερερ

Την ίδια ώρα, στο τουρνουά του Χάλε, ο Ρότζερ Φέντερερ συνέχιζε ανενόχλητος την πορεία του προς τον 6ο τίτλο του στη Γερμανία, εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά. Ο Ελβετός τενίστας αν και συνάντησε μερική αντίσταση από τον «οικοδεσπότη» Φίλιπ Κολσράιμπερ επικράτησε με 7-5, 6-3 και πέρασε στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τον Φίλιπ Πέτζνερ. Ο Γερμανός από την πλευρά του νίκησε τον Λούκας Λάκο με 6-4. 6-3.

Το έτερο ζευγάρι των ημιτελικών συνθέτουν ο Λέιτον Χιούιτ, ο οποίος έθεσε εκτός συνέχειας τον Αντρέας Μπεκ με 7-6, 6-1 και ο Μπέντζαμιν Μπέκερ, που επικράτησε του Μίσχα Ζβέρεφ με 7-6, 6-1

Νύχτα των ρεκόρ στη Βαρκελώνη

Το break της Κάχα Λαμποράλ στη Βαρκελώνη συνδυάστηκε με την καλύτερη αμυντική επίδοση κόντρα στην Μπαρτσελόνα, τις 50 νίκες του Ιβάνοβιτς στα playoffs και τις 250 συμμετοχές του Σπλίτερ στην ACB!

Οι Βάσκοι του Ντούσκο Ιβάνοβιτς πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό στη Βαρκελώνη και πήραν κεφάλι στη σειρά των τελικών της ACB κόντρα στη Μπαρτσελόνα, υποχρεώνοντας τους Καταλανούς στη χειρότερη επιθετική επίδοση της χρονιάς σε όλες της διοργανώσης με 58 πόντους! Σημειωτέον ότι οι «μπλαουγκράνα» έχουν τη δεύτερη καλύτερη επιθετική συγκομιδή στο ισπανικό πρωτάθλημα με 80.4 πόντους μ.ό. όμως μπλόκαραν στην άμυνα της Κάχα Λαμποράλ.

Οι καλύτερες άμυνες κόντρα στην «Μπάρτσα»
1) Μπαρτσελόνα – Κάχα Λαμποράλ 58-63 (playoffs ACB)
2) Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 60-59 (19η αγωνιστική ACB)
3) Λαγκούν Άρο – Μπαρτσελόνα 71-60 (30ή αγωνιστική ACB)
4) Μάλαγα – Μπαρτσελόνα 57-63 (10η αγωνιστική ACB)
5) Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μ. 63-70 (playoffs Ευρωλίγκα)

«50άρισε» ο Ιβάνοβιτς

Η νίκη επί της Μπαρτσελόνα είχε ξεχωριστή σημασία και για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς που έφτασε τα 50 θετικά αποτελέσματα στα playoffs της ισπανικής Λίγκας. Πλέον το ρεκόρ του Μαυροβούνιου τεχνικού στην postseasonείναι 50-33 ενώ το ντεμπούτο του έγινε στα προημιτελικά της σεζόν 2000-01, στη νίκη τη Τάου Κεράμικα επί της Εστουντιάντες.

«Τρέχει» με 250 ο Σπλίτερ

Ο Τιάγκο Σπλίτερ έφτασε αισίως τις 250 συμμετοχές στη νίκη της Κάχα Λαμποράλ επί της Μπαρτσελόνα. Ο Βραζιλιάνος σέντερ των Βάσκων έκανε ντεμπούτο στην ACB στις 8 Φεβρουαρίου 2004 κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης! Μέχρι χθες ο Σπλίτερ είχε 11.5 πόντους, 5.3 ριμπάουντ και 14.8 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

Μαραντόνα: "Θέλουμε φερ πλέι"

Tην ανησυχία του για το σκληρό παιχνίδι το οποίο ενδεχομένως να επιστρατεύσουν οι Νιγηριανοί για να σταματήσουν τους τεχνίτες παίκτες της Εθνικής Αργεντινής στην πρεμιέρα, εξέφρασε μέσω σημερινών δηλώσεών του ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε επίσης λόγο για την ανάγκη να τηρηθεί το φερ-πλέι ενώ δεν έκρυψε ότι υπάρχει άγχος στην αποστολή εξαιτίας των μεγάλων προσδοκιών που υπάρχουν για αυτούς από τους συμπατριώτες τους.

"Ξέρουμε πώς παίζει η Νιγηρία και αυτοί ξέρουν πώς παίζουμε εμείς. Αυτό όμως που λέω τώρα είναι ότι αυτοί που ζητούν το φερ δεν πρέπει να αποτελούν μειονότητα. Ας κοιτάξουμε το φερ πλέι και οι διαιτητές θα πρέπει να καταλάβουν τη σημασία του.

Όταν πρωτοξεκίνησε το φερ πλέι το 1990 δέχτηκα ένα χτύπημα από παίκτη του Καμερούν (σ.σ στην πρεμιέρα του Μουντιάλ της Ιταλίας), που παραλίγο να σπάσει το κεφάλι μου.

Ο Κανίτζα δέχτηκε κίτρινη κάρτα για ένα ελαφρύ χτύπημα και εμένα παραλίγο να μου χτυπήσουν το κεφάλι. Θέλουμε φερ πλέι, θέλουμε να διασκεδάσουμε τα ματς",
τόνισε ο "Πίμπε Ντ'Όρο" και συνέχισε:

"Έχουμε πολλούς παίκτες που έχουν ένταση, υπάρχει μία συγκεκριμένη ένταση που δημιουργείται όταν έρχεσαι στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ξέρουν πολύ καλά ότι πολλοί άλλοι παίκτες θα μπορούσαν να είχαν προκριθεί αντί αυτών στη διοργάνωση.

Είχα ακόμα περισσότερο άγχος όταν ήμουν παίκτης, έλεγα στον Μαστσεράνο την Πέμπτη ότι ίδρωναν οι παλάμες μου. Ζω με την ίδια ένταση σήμερα αλλά δεν έχω άγχος καθώς πιστεύω σε αυτούς τους 23 παίκτες που έχω μαζί μου. Θα ζήσω ή θα πεθάνω με αυτούς τους 23.

Ξέρω τί περιμένουν από εμάς οι άνθρωποι αλλά και τί αισθάνονται αυτοί που είναι πίσω στην πατρίδα και εγώ ευελπιστώ να ξεκινήσουμε το χτίσιμο του ονείρου.

Πολλοί από εμάς έχουν το ίδιο όνειρο, το οποίο δεν έχει πάρει σάρκα και οστά εδώ και πολύ καιρό".

Group B Χου Γιουνγκ-Μου: "Δεν μετράει μόνο το ύψος"

Ο τεχνικός της Νοτίου Κορέας, Χου Γιουνγκ-Μου, έχει κάνει ειδική προετοιμασία με τους παίκτες του έτσι ώστε να αντιμετωπίσει την διαφορά ύψους που έχουν οι δύο ομάδες.
"Αν το ύψος ήταν ο βασικός παράγοντας, τότε θα παίρναμε μπασκετμπολίστες. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Υπάρχει ρίσκο, αλλά έχουμε και εμείς τα δυνατά μας σημεία", τόνισε χαρακτηριστικά ο Χου Γιουνγκ-Μου.

Ο Κορεάτης μάλιστα είναι προετοιμασμένος για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να στήσει ο Ρεχάγκελ την Ελλάδα.

"Αυτό μπορεί να αλλάξει μέσα σε ένα λεπτό. Έχω πει στους παίκτες μου πως να αντιδράσουν αν οι Έλληνες έχουν 4 στην άμυνα και πως αν παίξουν με 3 κεντρικούς αμυντικούς. Είμαστε έτοιμοι για όλα".

Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Παρκ Γι-Σουνγκ, αφού τόνισε πως δεν φοβάται την ατμόσφαιρα που μπορούν να δημιουργήσουν οι Έλληνες οπαδοί, αποκάλυψε πως αυτός και οι συμπαίκτες έχουν μελετήσει τον Σωτήρη Κυργιάκο.

"Είναι πολύ καλός αθλητής και παίκτης αλλά έχουμε κάνει την μελέτη μας ξέρουμε που είναι δυνατός, αλλά και που υστερεί",
ανέφερε ο Παρκ για τον αμυντικό της Λίβερπουλ.

Χωρίς Facebook Άγγλία και Ισπανία

Αναγκασμένοι να αποχωριστούν ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Τwitter κτλ.) είναι οι Άγγλοι και Ισπανοί διεθνείς κατά την διάρκεια του Μουντιάλ.
Οι παίκτες του "λιονταριών" προς απογοήτευση των θαυμαστών τους δεν θα κάνουν τα σχόλια τους στο διαδίκτυο, ούτε θα γράψουν άρθρα για βρετανικές εφημερίδες.

Έπειτα από εντολή του Φάμπιο Καπέλο, θα περιοριστούν σε τοποθετήσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της αγγλικής ομοσπονδίας.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στην Ισπανία με τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε επίσης να βάζει μπλόκο στη χρήση Facebook και Twitter από τους "φούριας ρόχας".

Ο άλλοτε τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν σαφής ξεκαθαρίζοντας πως μέχρι τις 11 Ιουνίου οι παίκτες του είναι υποχρεωμένοι να μείνουν μακριά από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους.

Μετά την έκρηξη της δημοτικότητας του Twitter δεκάδες αθλητές δημοσιοποίησαν τις απόψεις του μέσω των εφαρμογών της κοινωνικής δικτύωσης.

Τον Ιούλιο του 2009, ο Άγγλος στράικερ Ντάρεν Μπεντ είχε αναγκαστεί να απολογηθεί για την επίθεση που έκανε μέσω Τwitter στον πρόεδρο της Τότεναμ, Nτάνιελ Λίβι τον οποίο κατηγόρησε πως χάλασε τη μετεγγραφή του στη Σάντερλαντ.

Πρόσφατα ο Κακά είπε πως σκόπευε να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό της συζύγου του στο Twitter, καθώς τα Ισπανικά media ανέφεραν πως ασκούσε κριτικής εις βάρος του πρώην προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, Μανουέλ Πελεγκρίνι διότι δεν έδινε μεγάλο χρόνο συμμετοχής στον Βραζιλιάνο άσο.

Group C Καπέλο: "Βρήκα την 11άδα για το ματς με ΗΠΑ"

Αν και απομένουν σχεδόν 48 ώρες από την πρεμιέρα της Εθνικής Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Φάμπιο Καπέλο δείχνει να έχει κατασταλάξει όσον αφορά στους παίκτες που θα εμπιστευτεί για την πρώτη "αποστολή" στη διοργάνωση.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, ο Ιταλός τεχνικός των "λιονταριών" αποκάλυψε ότι έχει διαλέξει τους 11 παίκτες που θα παίξουν βασικοί κόντρα στις ΗΠΑ στο Ρούστενμπουργκ, ενώ μίλησε επίσης και για την μεγάλη πίεση που υπάρχει γύρω από την ομάδα του.

"Έχω αποφασίσει, ξέρω από τώρα την σύνθεση του Σαββάτου και εύχομαι όλοι οι παίκτες, στις επόμενες δύο ημέρες, να είναι καλά.

Είμαι ήρεμος, καταλαβαίνω την πίεση, όπου και αν πάμε άλλωστε βλέπουμε τους άνδρες της ασφάλειας και τους δημοσιογράφους.

Αντιλαμβάνομαι ότι αυτή είναι μία πραγματικά πολύ σημαντική στιγμή για τη χώρα".

Ο Καπέλο εξέφρασε παράλληλα την πεποίθησή του ότι η Αγγλία έχει παρουσιάσει τρομερή βελτίωση από τότε που κάθησε στον πάγκο για πρώτη φορά, το Φεβρουάριο του 2008 απέναντι στην Ελβετία, κάτι που μαρτυρούν άλλωστε και οι 18 νίκες επί συνόλου 24 αγώνων.

"Ναι, έχουμε βελτιωθεί πολύ. Βρήκαμε το πνεύμα και διαφορετικά συστήματα για να παίξουμε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, πολλοί παίκτες με γνωρίζουν καλύτερα αλλά γενικά νομίζω ότι τα πάντα είναι διαφορετικά".

Όσον αφορά τέλος στα πολλά νεύρα που είχε ο Ρούνι στο φιλικό των "λιονταριών" με την τοπική ομάδα Πλάτινουμ Σταρς την περασμένη Δευτέρα, ο "Δον Φάμπιο" έσπευσε να προστατεύσει τον παίκτη του.

"Είναι σε καλή κατάσταση, προπονείται καλά και σκοράρει στις προπονήσεις, κάτι που είναι σημαντικό για εκείνον. Νομίζω ότι θα κάνει ένα φανταστικό Παγκόσμιο Κύπελλο".

Group C "Κίνδυνος για την Αγγλία το υψόμετρο"

Ο παλαίμαχος άσος Τζον Μπέρσφορντ δήλωσε πως το υψόμετρο είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Το πρώτο ματς της Αγγλίας είναι το Σάββατο που μας έρχεται με αντίπαλο την ομάδα της Αμερικής. Παρόλα αυτά ο παλαίμαχος άσος των "λιονταριών" Τζον Μπέρσφορντ, τόνισε πως το υψόμετρο θα δυσκολέψει αρκετά τις προσπάθειες των παικτών, καθώς δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοιες συνθήκες.

"Το υψόμετρο μπορεί να σε "σκοτώσει". 'Εχω ταξιδέψει πολλές φορές τόσο με την Πόρτσμουθ όσο και μόνος μου και ξέρω πόσο πολύ μπορεί να σε επηρεάσει.

Όχι μόνο γιατί αισθάνεσαι πως το στήθος σου καίει από την έλλειψη οξυγόνου, αλλά το σώμα σου κουράζεται πολύ εύκολα. Κανείς δεν το έχει αναφέρει αυτό. Χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών γεγονότων, η φυσική κατάσταση αν δεν είναι καλή, τότε θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα".

Συμπληρώθηκε η 5άδα του Καρακούση, αναμένει την έγκριση του Ερασιτέχνη

Στα χέρια του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ βρίσκεται πλέον ο φάκελος με τις προτάσεις του Άρη Καρακούση σχετικά με το μέλλον του τμήματος μπάσκετ. Ο τελευταίος θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο νέος πρόεδρος της ΚΑΕ και την Παρασκευή (11/06) φρόντισε να ενημερώσει τον Ερασιτέχνη για τους ανθρώπους που θα τον πλαισιώνουν στην περίπτωση φυσικά που εγκριθεί το πλάνο του. Πλην των Πόλυ Κατσιώρα και Σταύρου Πολυζωίδη, τα ονόματα των οποίων είχαν ήδη διαρρεύσει, έγινε γνωστό πως στο νέο διοικητικό σχήμα θα μετέχουν ο Ντίνος Γεωργιάδης, παλιός αθλητής και προπονητής του ΠΑΟΚ, και ο Θανάσης Παπαϊωάννου.

Σε δηλώσεις του επί του θέματος ο Άρης Καρακούσης σημείωσε μεταξύ άλλων πως "στις εξαγγελίες μας ήμασταν στην ώρα μας. Η επιλογή έγινε με βάση πολλά κριτήρια και το τι μπορούν να φέρουν στο σύλλογο, πώς θα βοηθήσουν. Πρώτα η σωστή λειτουργία και μετά τα λεφτά. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε".

Μαραντόνα: «Ελπίζω να το πάρουμε!»

Την πίστη του πως η Εθνική ομάδα της Αργεντινής έχει τα φόντα να κατακτήσει το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο εξέφρασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της, Ντιέγκο Μαραντόνα. Αισιόδοξος για την τύχη της ομάδας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής εμφανίστηκε ο τεχνικός της Εθνικής Αργεντινής, Ντιέγκο Μαραντόνα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Γιοχάνεσμπουργκ, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τη Νιγηρία στην πρεμιέρα του Β' ομίλου.

«Αύριο ξεκινά το δικό μας όνειρο. Ελπίζουμε να καταφέρουμε να κατακτήσουμε το Μουντιάλ!», τόνισε αρχικά. Μετά μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους παίκτες του, υπογραμμίζοντας την ποιότητα, τον επαγγελματισμό και την αγωνιστικότητά τους: «Τώρα η υπευθυνότητα των ποδοσφαιριστών είναι σε πολύ ανώτερο επίπεδο σε σχέση με την εποχή που αγωνιζόμουν. Είμαι βέβαιος ότι οι 23 ποδοσφαιριστές που έφερα εδώ έχουν και ψυχή και δύναμη. Θα ήταν πολύ δύσκολο να βρω καλύτερους από αυτούς».

Παπέν υπέρ Τζιμπρίλ

Ο Ζαν Πιερ Παπέν τάχθηκε υπέρ της χρησιμοποίησης του Τζιμπρίλ Σισέ στην κορυφή της επίθεσης της Γαλλίας! Ο παλαίμαχος Γάλλος επιθετικός, ένας από τους θρύλους του Γαλλικού ποδοσφαίρου, σε δηλώσεις του τόνισε ότι στο 4-3-3 του Ραϊμόν Ντομενέκ δεν πρέπει να αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης ο Νικολά Ανελκά, αλλά τη θέση του πρέπει να πάρει ο Τζιμπρίλ Σισέ.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι το καλύτερο για τη Γαλλία είναι να αλλάξει το σύστημά της σε 4-3-3 λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 4-2-3-1 που χρησιμοποίησε ο Ντομενέκ κατά τη διάρκεια των προκριματικών», δήλωσε ο Παπέν.

Και συνέχισε, «Οι περισσότεροι παίχτες δεν είναι συνηθισμένοι σε αυτό το σύστημα. Ο Νικολά Ανελκά για παράδειγμα δεν είναι καθαρόαιμος επιθετικός. Η ομάδα μπροστά χρειάζεται έναν επιθετικό με αίσθηση του γκολ, όπως ο Τζιμπρίλ Σισέ, ή ακόμη και ο Αντρέ Πιερ Ζινιάκ».

Συνάντηση Κόκκαλη-Νικοπολίδη

Πρόταση ανανέωσης για ένα ακόμη χρόνο έκανε ο Σωκράτης Κόκκαλης στον Αντώνη Νικοπολίδη και σε περίπτωση που αρνηθεί του αντιπρότεινε να αναλάβει το πόστο του γενικού αρχηγού. Φεύγει ο Λεντέσμα, έρχεται τις επόμενες μέρες ο νέος προπονητής, δυσκολεύει η περίπτωση Αλεξανδρή.Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

1. ο Σωκράτης Κόκκαλης βρέθηκε στις 13:30 το μεσημέρι της Παρασκευής στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και είχε συνάντηση με τους Χρυσικόπουλο και Θεοδωρίδη για να συζητήσουν όλα τα τρέχοντα ζητήματα του συλλόγου.

2. ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε συνάντηση και με τον Αντώνη Νικοπολίδη, με τον οποίο συζήτησε την προοπτική ανανέωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών. Ο Κόκκαλης πρότεινε στον διεθνή πορτιέρο να παραμείνει στην ενεργό δράση για 1 ακόμη χρόνο, ενώ αν αρνηθεί του αντιπρότεινε να αναλάβει το πόστο του γενικού αρχηγού της ομάδας. Ο Νικοπολίδης άκουσε με προσοχή τα όσα του είπε ο Σωκράτης Κόκκαλης και θα απαντήσει τις επόμενες μέρες (Τρίτη ή Τετάρτη). Τούτη τη στιγμή το πιθανότερο είναι να αποδεχθεί την πρόταση για να αναλάβει γενικός αρχηγός. Σε αυτή την περίπτωση, οι "ερυθρόλευκοι" θα προχωρήσουν για τον αντικαταστάτη του στο τέρμα και θα κινηθούν για τις περιπτώσεις Γκσπουρνινγκ και Ντρόμπνι.

3. Οσον αφορά το θέμα του προπονητή, αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέχρι την επόμενη Παρασκευή με την περίπτωση αυτός να είναι ξένος να συγκεντρώνει πλέον πολλές πιθανότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες του contra.gr, το ενδεχόμενο να αναλάβει πρώτος προπονητής ο Αλέκος Αλεξανδρής είναι σχεδόν απίθανο. Πρώτος στη λίστα των υποψηφίων φέρεται να είναι ο Μανόλο Χιμένεθ.

4. Ο Λεντέσμα ενημερώθηκε να φέρει πρόταση από άλλη ομάδα για να φύγει.

5. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού εξετάζουν την πρόταση της Παλμέιρας για τον Λεονάρντο.

6. Στολτίδης, Πάντος, Πάρντο και Λούα Λούα θα κληθούν να συναντηθούν με τη διοίκηση για να μάθουν το μέλλον τους και αν αυτό θα είναι στον Ολυμπιακό. Πρώτα θα ενημερωθούν οι παίκτες και στη συνέχεια θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις. Ολα δείχνουν πως ο Πάρντο θα μείνει (σε αντίθεση με τους άλλους τρεις).

7. Δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του Χεσούς Ντάτολο.

8. Στο μεταγραφικό κομμάτι, τέσσερις παίκτες αναμένεται να αποκτηθούν, ενώ θα προωθηθούν αρκετοί νέοι από τη δεύτερη ομάδα. Αναμένεται η απάντηση του Ντετζαγκά στην πρόταση που του έχει γίνει, ενώ έχουν προταθεί και εξετάζονται οι περιπτώσεις Μιραλάς και Γέστε. Αντίθετα, δεν θα προχωρήσει η περίπτωση του Αριέλ Ιμπαγάσα.

9. Τέλος, στις 28 Ιουνίου θα βγουν τα νέα εισιτήρια διαρκείας για την επόμενη σεζόν.

Ενας...ελέφαντας δοκίμασε τα νεύρα των Αμερικανών

Oταν 10 ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ αποφάσισαν να βγουν βόλτα στο Ράστενμπουργκ της Νοτίου Αφρικής με το λεωφορείο γα ψώνια, προφανώς δεν υπολόγιζαν ότι θα κολλούσαν σε μποτιλιάρισμα που δημιούργησε ένας ελέφαντας.

Και όμως συνέβη. Ενας ελέφαντας έκλεισε για αρκετή ώρα το δρόμο από τον οποίο περνούσε το λεωφορείο και τα νεύρων των διεθνών παικτών των ΗΠΑ δοκιμάστηκαν γι’ αυτό τον τουλάχιστον ασυνήθιστο λόγο.

Ασυνήθιστο βέβαια για τα δικά μας μέτρα και σταθμά. Για τη φύση της Νοτίου Αφρικής πρόκειται για ένα μάλλον συνηθισμένο περιστατικό. Αλλωστε έξω από το ξενοδοχείο που διαμένει η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ υπάρχει η εξής πινακίδα: «Ελέφαντες έρχονται συχνά κοντά στο φράχτη μας. Κρατήστε απόσταση 30 μέτρων και μείνετε ήσυχοι».

Εδώ και τώρα άνοιγμα όλων των φακέλων

Το άνοιγμα όλων των φακέλων, όλων των ομάδων από το 2005 ως και σήμερα ζήτησε η ΠΑΕ Ηρακλής με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής.Η διοίκηση του Γηραιού μάλιστα, απαιτεί την απόλυτη διαφάνεια, υπογραμμίζοντας πως δεν πρέπει να μείνει τίποτα… στο σκοτάδι.
Αναλυτικά:
Η υπόθεση του αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα του ποδοσφαίρου αφορά σε όλους τους πολίτες, καθώς χρηματοδοτείται και επιβιώνει από όλους τους φορολογουμένους. Αυτή η προϋπόθεση ύπαρξης του ποδοσφαιρικού χώρου συνεπάγεται την αδυναμία αποδοχής της οποιασδήποτε ‘ρήτρας εμπιστευτικότητας’, που έρχεται αντιμέτωπη με το αίτημα της απόλυτης διαφάνειας της εποχής μας. Αν και εφόσον η ΕΠΟ επιθυμεί να διαφυλάξει το κύρος της, οφείλει να ανοίξει και να δώσει στην δημοσιότητα το περιεχόμενο όλων των φακέλων, όλων των ΠΑΕ, από το 2005, όταν και καθιερώθηκε η διαδικασία της αδειοδότησης, μέχρι σήμερα. Τίποτε δεν πρέπει να μείνει θολό, τίποτε δεν πρέπει να μείνει στο σκοτάδι. Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ απαιτεί από την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας την απόλυτη διαφάνεια. Εδώ και τώρα άνοιγμα των φακέλων για την διαφάνεια και την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου μας…

Μπράβο στον Κράουτς !

Η βασίλισσα των WAGS δεν είναι άλλη από την Abigail Clancy, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μας κάνει να απορούμε για τα κρυφά ταλέντα του Πίτερ Κράουτς.

Δεν εξηγείται διαφορετικά πως ένα από τα ομορφότερα μοντέλα στην Αγγλία, δηλώνει τρελά ερωτευμένη με τον ψιλο-ατάλαντο και ψιλο-άσχημο επιθετικό της Τότεναμ. Οι δυο τους αρραβωνιάστηκαν τον Ιούλιο του 2009 στη Σαρδηνία, ενώ έχουν υποσχεθεί στα media ότι ο γάμος τους θα είναι talk of the country για πολλές εβδομάδες.

Η δεσποινίς Κράουτς, που μάλλον σας ενδιαφέρει και περισσότερο στην όλη ιστορία, ψηφίστηκε από το περιοδικό FHM ως η 10η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο, αν και κατέχει τα πρωτεία εδώ και καιρό στο… διαγωνισμό για την ομορφότερη Αγγλίδα wag.

Οι εμφανίσεις της στα γήπεδα της Ν. Αφρικής αναμένονται με ενδιαφέρον ανάλογο της πορείας της Αγγλίας στο Μουντιάλ. Ίσως και περισσότερο, γιατί οι Άγγλοι πάλι θα καταφέρουν να αποκλειστούν στους "8"...

Συνέχεια με Πορτογαλία

Για τους επόμενους αγώνες της στο Ευρωπαϊκό Λιγκ προετοιμάζεται η Εθνική βόλεϊ των ανδρών, η οποία το Σαββατοκύριακο (12-13/6) θα αντιμετωπίσει στην Πορτογαλία το αντίστοιχο συγκρότημα της χώρας. Έπειτα από ένα πολύωρο ταξίδι, αφού η άφιξη στην Πορτογαλία χρειάστηκε να γίνει μέσω Μαδρίτης, η ελληνική ομάδα έφτασε στον προορισμό της και συγκεκριμένα στην πόλη Πόβοα Ντε Βαρζίμ, όπου θα φιλοξενηθούν οι δύο αγώνες, στο πλαίσιο του β' προκριματικού ομίλου της διοργάνωσης.

Άπαντες στο γαλανόλευκο στρατόπεδο θέλουν να ξεχάσουν την ήττα της πρεμιέρας κόντρα στην Αυστρία και να συνεχίσουν με επιτυχία τις υποχρεώσεις τους. Τα προβλήματα ωστόσο δεν λείπουν αφού οι τραυματισμοί δεν αφήνουν την Εθνική να... αγιάσει, ενώ η κούραση των διεθνών από τα πλέι οφ του πρωταθλήματος είναι εμφανής.

Σε αυτό ακριβώς στάθηκε και ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Γκόρντον Μέιφορθ, ο οποίος σχολίασε: «Έχουμε ακόμα απουσίες, ενώ πολλοί παίκτες δεν έχουν προλάβει να ξεκουραστούν από τα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτό που κάνουμε είναι να βλέπουμε κάθε μέρα ξεχωριστά για το ποιους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Και εδώ αντιμετωπίζουν προβλήματα ο Καρυπίδης, ο Ανδρεάδης και ο Προύσαλης. Ελπίζω όμως πως θα μπορέσουν όλοι να αγωνιστούν», τόνισε αρχικά ο Αμερικανός κόουτς.

Και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν προβλήματα τους τελευταίους δύο μήνες. Οι υπόλοιπες ομάδες χρησιμοποιούν τους ίδιους παίκτες όλο αυτό τον καιρό. Εμείς δε μπορούμε να παίξουμε με τους ίδιους ούτε για πέντε ημέρες. Έχουμε πάντως καλούς παίκτες μαζί μας εδώ στην Πορτογαλία. Τα παιχνίδια με την Πορτογαλία, όπως και η πρωτιά στον όμιλο, δεν είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Με βάση και τα αποτελέσματα του άλλου ομίλου μέχρι τώρα, ίσως η δεύτερη θέση όχι απλά να μην είναι μειονέκτημα, αλλά να αποτελέσει και πλεονέκτημα στην τελική φάση».

Δύο νίκες και μάλιστα εκτός έδρας μετρούν μέχρι στιγμής οι Πορτογάλοι κόντρα στην Τουρκία, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Παναγιώτη Πελεκούδα, ο οποίος επισήμανε: «Είχαμε ένα άσχημο πρώτο παιχνίδι, όταν και χάσαμε στην Αυστρία, ενώ οι Πορτογάλοι πέτυχαν δύο νίκες. Μπροστά μας είναι δύο δύσκολα παιχνίδια, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όμως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τους νικήσουμε και να τους περάσουμε στη βαθμολογία. Ασφαλώς θα είναι πολύ σημαντικό βήμα αν πετύχουμε νίκες απέναντί τους προκειμένου να περάσουμε στην επόμενη φάση. Η ομάδα είναι καλά. Υπάρχουν ακόμη ορισμένα προβλήματα, αλλά τα παιδιά που βρίσκονται εδώ θα δώσουν το 100% των δυνάμεών τους».

Στον «αέρα» το ΣΕΦ για ΟΣΦΠ

Δέσμη μέτρων για την χρησιμοποίηση του ΣΕΦ έθεσε στην ΚΑΕ Ολυμπιακός ο Π. Μπιτσαξής, αρνητικά απάντησε ο Ολυμπιακός. Επανεξετάζεται η χορηγία του ΟΠΑΠ στο μπάσκετ. Μια σειρά μέτρων που θα μπορούσαν να έχουν προβλεφτεί και κάποια από αυτά εξετάζεται αν θα εφαρμοστούν ανακοινωθήκαν από τον ΓΓΑ, Π. Μπιτσαξή, μετά την σύσκεψη που είχε με την διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός και του ΣΕΦ για τα επεισόδια της περασμένης Κυριακής. Τα μέτρα αυτά είναι:

1) Η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα καταβάλει μέχρι τελευταίου ευρώ το κόστος αποκατάστασης των ζημιών και θα κληθεί να ανορθώσει την βλάβη την οποία επέφερε στην φήμη του Σταδίου και την τεράστια δυσφήμηση της χώρας.

2) Η παραχώρηση του ΣΕΦ στον Ολυμπιακό για το νέο πρωτάθλημα δεν είναι αυτονόητη και δεδομένη. Θα εξαρτηθεί από την αποδοχή ρητρών σε περίπτωση επεισοδίων. Το ΣΕΦ θα έχει δικαίωμα να καταγγέλλει την σύμβαση σε περίπτωση επεισοδίων.

3) Η επιχορήγηση του ΕΣΑΚΕ από τον ΟΠΑΠ επανεξετάζεται κατόπιν των γεγονότων του ΣΕΦ στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχει λάβει για παρόμοια γεγονότα στο παρελθόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ολυμπιακός δεν συμφώνησε με τους παραπάνω όρους του ΓΓΑ και η χρησιμοποίηση του ΣΕΦ από την νέα σεζόν είναι στον «αέρα».

Nαι στον ΠΑΟΚ για το ΟΑΚΑ

Θετική απάντηση έδωσε η Γ.Γ.Α στον "Δικέφαλο" για τη χρήση του Ολυμπιακού Σταδίου στους ευρωπαϊκούς του αγώνες. Η πολιτεία βλέποντας εικόνες βίας στα ελληνικά γήπεδα, τελευταίο παράδειγμα στο ΣΕΦ, αποφάσισε να θέσει όρους σε όσες ομάδες θα χρησιμοποιήσουν από εδώ και στο εξής κρατικά στάδια.

Η αρχή θα γίνει με τον ΠΑΟΚ, εφόσον η ΠΑΕ επιμείνει ότι θέλει να χρησιμοποιήσει το ΟΑΚΑ για τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια. Πιο συγκεκριμένα εκτός από το αντίτιμο που θα πρέπει να καταβάλει η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα υπάρχει ο όρος «ρήτρα βίας». Ο συγκεκριμένος όρος θα ενεργοποιηθεί σε περίπτωση που γίνουν ζημιές στο Στάδιο

Μπάτον στο 1ο σκέλος

Ο Τζένσον Μπάτον έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στην εναρκτήρια περίοδο ελεύθερων δοκιμών του καναδικού GP, στην οποία κυριάρχησαν τα μονοθέσια της McLaren και της Mercedes.

Ο χρόνος που χάρισε τον βρετανό την κορυφή, ήταν στο 1:18.127, αφήνοντας 0.156" πίσω τον Μίκαελ Σουμάχερ της Mercedes και 0.225" τον team mate του στην McLaren, Λιούις Χάμιλτον.

Μόλις τέσσερα χιλιοστά πιο αργός από τον Χάμιλτον ήταν ο Νίκο Ρόσμπεργκ με την άλλη Mercedes στην 4η θέση, ενώ ο Σεμπάστιαν Φέτελ έμεινε 5ος, με επίδοση πάνω από τέσσερα δέκατα μακριά από την καλύτερη του session.

Τον γερμανό οδηγό της Red Bull ακολούθησαν στην κατάταξη οι Ρόμπερτ Κούμπιτσα (Renault) και Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari). Ο άλλος πιλότος της Scuderia, Φελίπε Μάσα, περιορίστηκε στην 12η θέση, δύο μπροστά από τον Μαρκ Ουέμπερ με την δεύτερη Red Bull.

Το 1ο σκέλος διεξήχθη υπό μερική συννεφιά, ωστόσο δεν έβρεξε στην πίστα πέρα από κάποιες ψιχάλες, οι οποίες δεν δημιούργησαν ιδιαίτερο πρόβλημα στους οδηγούς.

Αυτό που προβλημάτισε ήταν το αρκετά σκονισμένο και γλιστερό οδόστρωμα, ωστόσο οι συνθήκες αναμένεται να βελτιωθούν στην 2η περίοδο των δοκιμών, κάτι που θα έχει σίγουρα ανάλογη επίδραση και στα γυρολόγια.

Οι καλύτεροι χρόνοι στο 1ο σκέλος ελεύθερων δοκιμών του GP Καναδά:


Θέση Οδηγός Ομάδα Χρόνος Γύροι

1. Μπάτον McLaren-Mercedes 1:18.127 23
2. Σουμάχερ Mercedes 1:18.285 + 0.158 19
3. Χάμιλτον McLaren-Mercedes 1:18.352 + 0.225 19
4. Ρόσμπεργκ Mercedes 1:18.356 + 0.229 23
5. Φέτελ Red Bull-Renault 1:18.549 + 0.422 27
6. Κούμπιτσα Renault 1:18.662 + 0.535 19
7. Αλόνσο Ferrari 1:18.726 + 0.599 21
8. Λιούτσι Force India-Mercedes 1:19.097 + 0.970 25
9. Χούλκενμπεργκ Williams-Cosworth 1:19.282 + 1.155 31
10. Μπαρικέλο Williams-Cosworth 1:19.313 + 1.186 19
11. Σούτιλ Force India-Mercedes 1:19.373 + 1.246 12
12. Μάσα Ferrari 1:19.511 + 1.384 21
13. Πετρόφ Renault 1:19.549 + 1.422 24
14. Ουέμπερ Red Bull-Renault 1:19.609 + 1.482 26
15. Κομπαγιάσι Sauber-Ferrari 1:20.186 + 2.059 33
16. Μπουεμί Toro Rosso-Ferrari 1:20.320 + 2.193 27
17. Ντε λα Ρόσα Sauber-Ferrari 1:20.584 + 2.457 21
18. Αλγκουερσουάρι Toro Rosso-Ferrari 1:20.823 + 2.696 28
19. Κοβαλάινεν Lotus-Cosworth 1:21.869 + 3.742 24
20. Τσάντχοκ HRT-Cosworth 1:21.977 + 3.850 27
21. Τρούλι Lotus-Cosworth 1:22.543 + 4.416 12
22. Σένα HRT-Cosworth 1:22.701 + 4.574 28
23. Γκλοκ Virgin-Cosworth 1:22.713 + 4.586 20
24. Ντι Γκράσι Virgin-Cosworth 4

Ισοπαλία στην πρεμιέρα του mundial

Γκολ και θέαμα μοιράστηκαν η Νότιος Αφρική και το Μεξικό στο πρώτο παιχνίδι του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα αναδείχθηκαν ισόπαλα 1-1 για την 1η αγωνιστική του 1ου ομίλου της διοργάνωσης, σε μία χορταστική αναμέτρηση, με το αποτέλεσμα αυτό να αφήνει ικανοποιημένες και τις δύο πλευρές.

Με μεγάλη όρεξη μπήκε στον αγωνιστικό χώρο το Μεξικό, δείχνοντας ότι ήθελε να καθαρίσει το παιχνίδι από νωρίς, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που έμοιαζαν μουδιασμένοι στα πρώτα λεπτά. Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Χαβιέρ Αγκίρε ήταν μόλις στο 2`, όταν ο Κούνε έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του Ντος Σάντος.

Το Μεξικό συνέχισε να πιέζει, αλλά ο γκολκίπερ των νοτιοαφρικανών βρέθηκε σε καλή μέρα και σταμάτησε με επιτυχία κάθε αντίπαλη προσπάθεια. Σταδιακά, οι μπαφάνα-μπαφάνα ανέβασαν ταχύτητα και προσπάθησαν να βρουν ανοιχτούς διαδρόμους για την περιοχή του Πέρεζ, χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στο 38ο λεπτό όταν ο Βέλα, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Ιρματόφ το ακύρωσε κρίνοντας πως ο άσος του Μεξικού ήταν σε θέση οφσάιντ. Τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους βρήκαν τη διοργανώτρια να πιέζει τον Πέρεζ, αλλά τους έλειπε η τελική φάση και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον πίνακα του σκορ να δείχνει 0-0.

Οι νοτιοφρικανοί διατήρησαν τον γρήγορο ρυθμό και μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου και κατάφεραν να ανοίξουν νωρίς το σκορ. Ηταν το 55ο λεπτό, όταν ο Πίενααρ έβγαλε για τον Τσιμπαλάλα και αυτός με ένα εκπληκτικό αριστερό κεραυνοβόλησε τον Πέρεζ, γράφοντας το 1-0.

Το συγκρότημα του Κάρλος Παρέιρα κυνήγησε και δεύτερο γκολ, με τον Μοντίσε να χάνει δύο σημαντικές ευκαιρίες, στο 66` και στο 69`. Το Μεξικό, όμως, ήταν αυτό που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν στο 79` ο Μάρκες εκμεταλλεύθηκε τη σέντρα του Γκουαρντάντο από τα αριστερά και με δυνατό σουτ έκανε το 1-1.

Ο Μφέλα έχασε σπουδαία ευκαιρία να βάλει ξανά μπροστά στο σκορ τη Ν. Αφρική, στο 88` όταν το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι και το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Ανανέωσε ο Τακουρίδης

Στον Άρη θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ο Γιάννης Τακουρίδης, ο οποίος σε συνάντηση που είχε με τη διοίκηση υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας, διάρκειας δύο ετών. Βασικός στόχος των Θεσσαλονικέων εν όψει της νέας σεζόν ήταν να διατηρηθεί ο βασικός κορμός. Άλλωστε η περίοδος που ολοκληρώθηκε μπορεί να θεωρείται κάτι παραπάνω από επιτυχημένη γι' αυτό και οι ιθύνοντες του Άρη δεν ήθελαν να προχωρήσουν σε αλλαγές που θα έφερναν την ομάδα πάλι πίσω.

Σε αυτό το πλάνο βρισκόταν και ο 22χρονος κεντρικός, ο οποίος σε δηλώσεις του μετά τη συμφωνία δεν θα μπορούσε παρά να είναι ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη. «Είμαι πολύ χαρούμενος για την τροπή που πήρε το ζήτημα. Με τιμά το ότι η ομάδα ήθελε να ανανεώσει τη συνεργασία της μαζί μου», είπε χαρακτηριστικά ο Τακουρίδης στον ΑΡΗΣ FM.

Και πρόσθεσε, αναφερόμενος στη σεζόν που έφυγε και σε αυτήν που έρχεται: «Πέρσι κατακτήσαμε την 3η θέση στο πρωτάθλημα και του χρόνου ευελπιστούμε για κάτι ακόμη καλύτερο. Είναι θετικό που η ομάδα κράτησε πολλούς παίκτες και με κάποιες προσθήκες θα πάμε ακόμη καλύτερα. Κάθε χρόνο λέγαμε ότι θέταμε ως στόχο το κάτι παραπάνω. Τη χρονιά που μας πέρασε πετύχαμε κάτι περισσότερο από αυτό το παραπάνω.

Στο ίδιο μοτίβο θα συνεχίσουμε και του χρόνου. Στόχος είναι να διατηρήσουμε τα κεκτημένα και ό,τι καλύτερο είναι ευπρόσδεκτο. Θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό. Από την πλευρά μου, θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου και την ψυχή μου για την ομάδα. Εύχομαι να κάνω μια καλή χρονιά και κάθε χρόνο να πηγαίνω όλο και καλύτερα».

«Ζοτς» 2012 κι επισήμως

Οι όποιες αρχικές διαφωνίες ξεπεράστηκαν κι η προφορική συμφωνία μετουσιώθηκε σε υπογραφές. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα είναι ο προπονητής του Παναθηναϊκού και για τα επόμενα δύο χρόνια. Ξεκαθαρίζει του Σπανούλη.Διοίκηση και «Ζοτς» συναντήθηκαν να μιλήσουν για πρώτη φορά για την ανανέωση της συνεργασίας τους την περασμένη Τετάρτη, ωστόσο, με σοβαρές εκρεμμότητες να μην έχουν διευθετηθεί, όπως οι εγγυήσεις πως η ομάδα που θα υπάρχει τη νέα χρονιά (και όχι μόνο) θα διεκδικήσει και τους τρεις τίτλους, δεν έπεσαν οι υπογραφές, όπως είχε συμβεί τις προηγούμενες φορές μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Η νέα συνάντηση σήμερα έβαλε τέλος στις όποιες ανησυχίες υπήρχαν στον κόσμο των «πράσινων», αφού ο Σέρβος προπονητής άκουσε από την διοίκηση αυτά που ήθελε, υπέγραψε το νέο συμβόλαιό του κι επαλήθευσε τον Θανάση Γιαννακόπουλο, που είχε ανακοινώσει πρόωρα το γεγονός στο ΟΑΚΑ λίγο πριν από την έναρξη της φιέστας. Ο «Ζοτς» είναι κι επισήμως ο άνθρωπος που θα καθοδηγεί το «τριφύλλι» και για τα επόμενα δύο χρόνια, με τη νέα συμφωνία να «ανεβάζει» τη διάρκεια της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό στον «πράσινο» αριθμό των 13 χρόνων.

Άρχισε ο διάλογος με Σπανούλη


Η επισημοποίηση της παραμονής του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού δίνει αυτομάτως τη «σκυτάλη» στους παίκτες με συμβόλαια που δε συνεχίζουν τη νέα χρονιά. Ένας εξ αυτών είναι κι ο Βασίλης Σπανούλης.

O ατζέντης του Λαρισαίου γκαρντ, Μίσκο Ραζνάτοβιτς (σ.σ. εκπροσωπεί και τον Νίκολα Πέκοβιτς), άνοιξε σήμερα το «χορό» των συζητήσεων με την «πράσινη» ΚΑΕ κι οι επόμενες ώρες αναμένονται καθοριστικές για το μέλλον του παίκτη στο «τριφύλλι». Διαφορά υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές, ωστόσο, οι «πράσινοι» ευελπιστούν πως θα ξεπεραστούν και πως ο «VSpan» δε θα βγάλει από πάνω του τη φανέλα με τα πέντε αστέρια.

Ρεχάγκελ: «Η καρδιά μου θα χτυπάει πιο δυνατά»

Το σύνθημα της νίκη έδωσε ο Ότο Ρεχάγκελ στην συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής αναμέτρησης κόντρα στη Ν. Κορέα, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά.

Ο Γερμανός προπονητής υπογράμμισε, πως συμμετέχοντας σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο αντιμετωπίζει μία μεγάλη πρόκληση, ενώ επισήμανε πως εκπλήξεις όπως του 2004 δεν επαναλαμβάνονται στη ζωή.

«Είμαστε εδώ και προετοιμαζόμαστε για τέσσερις εβδομάδες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιτέλους αύριο παίζουμε. Έχουμε προπονηθεί αρκετά. Όχι όσο θα θέλαμε, αλλά και οι άλλες ομάδες δεν είχαν περισσότερο χρόνο. Αύριο θέλουμε τη νίκη. Παρόλα αυτά το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μια μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα, αφού άλλες μεγαλύτερες δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν σε αυτό», είπε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός και στη συνέχεια απάντησε στις ακόλουθες ερωτήσεις.

Πιστεύετε να κάνετε την έκπληξη όπως το 2004;
Αυτά δεν επαναλαμβάνονται στη ζωή.
Έχετε κάνει τα πάντα και όμως στα 70 σας φτάνετε για πρώτη φορά στο Μουντιάλ. Πως αισθάνεστε;

Μερικά πράγματα θέλουν το χρόνο τους. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ να αντιμετωπίσω αυτή την πρόκληση.

Θα προσαρμόσετε αύριο την τακτική σας στη Ν. Κορέα; Τι εντύπωση σας δίνει;

Τους είδαμε στην Αυστρία σε δύο αγώνες και θα έλεγα πως είναι πολύ καλοί στο να ακολουθούν οδηγίες. Όταν ο προπονητής τους πει τρέξτε, τρέχουν κλπ. Θα δούμε με ποια στρατηγική θα κατέβουν στο γήπεδο.
Τι συμβουλή θα δίνατε στη Βραζιλία για το παιχνίδι με τη Β. Κορέα;

Καλό θα ήταν οι Βραζιλιάνοι να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλο. Οι Βορειοκορεάτες έχουν πολύ καλούς παίκτες. Θυμηθείτε τι έγινε το 66' με την Ιταλία.
Πότε χτυπούσε πιο πολύ η καρδιά σας; Στα πρώτα δυο EURO ή τώρα.

Είμαι ευτυχής που είμαι εδώ. Η εμπειρία αυτή είναι φανταστική, όπως φανταστική χώρα είναι και η Ν. Αφρική. Αύριο η καρδιά μου θα χτυπάει ακόμα πιο δυνατά. Κατεβαίνουμε για να κερδίσουμε.
Πως βλέπετε τη Ν. Κόρεα;

Από πλευράς τακτικής πιστεύω οι Κορεάτες έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ. Το 1962 είχα ταξιδέψει στην Ασία και είχα παίξει σε αγώνες, όπου η ομάδα μου κέρδιζε εύκολα. Έχουν όμως περάσει πάρα πολλά χρόνια. Είναι εκπληκτικό το πόσο έχουν βελτιωθεί.
Τι θα πείτε αύριο στους παίκτες πριν τον αγώνα;
Τι θα πω στους παίκτες; Δώστε τον καλύτερό σας εαυτό. Να είστε συγκεντρωμένοι. Θυμηθείτε το σχολείο. Όποιος δεν είναι εκεί συγκεντρωμένος θα πρέπει να γράψει τιμωρία εκατό φορές. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι.

Όποια ομάδα προηγηθεί, πιστεύετε θα κερδίσει;

Δεν μπορείτε να το πείτε αυτό. Και η Λίβερπουλ έχανε 3-0 (στον τελικό με τη Μίλαν στην Κωνσταντινούπολη) και εν τέλει το γύρισε. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο, πολλά πράγματα μπορούν να αλλάξουν.
Χαριστέας: Περιμένουμε πως και πως…
Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο Άγγελος Χαριστέας, ο οποίος από τη μεριά του τόνισε:

«Μετά από μια προετοιμασία που ξεκίνησε από την Ελλάδα, συνεχίστηκε στην Ελβετία. Βρισκόμαστε πλέον εδώ και περιμένουμε πως και πως να ξεκινήσει ο αγώνας. Ήδη είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα ξεκίνησε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πιστεύω πως άξια βρισκόμαστε εδώ και ελπίζουμε σε μια καλή συμμετοχή. Είναι πολύ σημαντικό η ομάδα να απαρτίζεται από πολύ ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές όπως ο Σωτήρης Νίνης. Έχουμε κάνει ένα πολύ καλό μείγμα στην ομάδα μας.Η Κορέα δεν βασίζεται σε έναν ή δυο παίκτες, αλλά στο σύνολο και αυτή είναι η δυναμική της. Όλοι οι παίκτες μαζί κάνουν μια πάρα πολύ καλή δουλειά και η φιλοσοφία τους είναι να παρουσιάζονται ίσοι στον αντίπαλο.

Καραγκούνης: Να χαρούμε το Μουντιάλ

Τέλος, ο αρχηγός της εθνικής, Γιώργος Καραγκούνης, δήλωσε:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έφτασε η μέρα να ξεκινήσουμε αυτό το μεγάλο τουρνουά. Ελπίζω να προετοιμαστήκαμε καλά σε αυτές τις 25 μέρες. Όλοι έχουμε βοηθήσει να μη μας λείπει τίποτα. Να έρθουμε εδώ με τις καλύτερες συνθήκες. Θέλω να πιστεύω ότι και αύριο στον αγωνιστικό χώρο θα βγει αυτή η πολύ καλή προετοιμασία. Να χαρούμε το Μουντιάλ και το πρώτο παιχνίδι με ένα καλό αποτέλεσμα. Έχουμε δει την Ν. Κορέα. Είναι συμπαγής ομάδα με πολύ καλές αλληλοκαλύψεις. Παίζει ο ένας για τον άλλο. Κάνουν ντουμπλαρίσματα στα μαρκαρίσματα 2 με 1. Με την Κορέα μοιάζουμε σε πολλά σημεία. Αν στον αγωνιστικό χώρο δείξουμε το πρόσωπο που έχει δείξει και η Κορέα στα τελευταία της παιχνίδια, τότε θα κριθούν τα πάντα στην ποιότητα των δυο ομάδων. Η Ελλάδα δεν παίζει μόνο καλή άμυνα. Παίζει και επίθεση. Προσπαθούμε να βάζουμε γκολ. Μπορεί το χαρακτηριστικό μας να είναι η συμπαγής άμυνα, όμως τα όσα έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια σημαίνει ότι κιόλας σκοράρουμε. Έχουμε έρθει με φιλοδοξίες εδώ. Αν δεν είχαμε, δεν θα παίρναμε αυτή την επική πρόκριση στην Ουκρανία. Ελπίζουμε να βγάλουμε και αύριο το ίδιο πάθος στον αγωνιστικό χώρο».

Νέα επιτυχία στη Μόσχα για Τσιαρτσιάνη-Αρβανίτη

Μεγάλη νίκη πραγματοποίησαν οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη στο δεύτερο γύρο του Γκραν Σλαμ του «Swatch DIVB World Tour» που διεξάγεται στη Μόσχα (Νο 15 του ταμπλό).Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες επικράτησαν με 2-0 σετ (21-16, 21-11) των Ρωσίδων Βάσινα / Κομιάκοβα (Νο 10) σε 39 λεπτά κι εξασφάλισαν τουλάχιστον την 9η θέση στο δεύτερο φετινό Γκραν Σλαμ.

Έτσι το Σάββατο 12 Ιουνίου η Εθνική ομάδα θα διεκδικήσει την πρόκριση στον 3ο γύρο απέναντι στις Αμερικανίδες Άκερς / Τέρνερ (Νο 4).

Τα αποτελέσματα του ελληνικού διδύμου στη διοργάνωση

1ος γύρος: Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη (Ελλάδα, Νο 15) - Βάσινα / Κομιάκοβα (Ρωσία, Νο 10) 2-0 (21-16, 21-11)

2ος όμιλος: Κέσι / Ρος (ΗΠΑ, Νο 2) - Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη (Ελλάδα, Νο 15) 2-1 (21-14, 19-21, 15-12)
Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη (Ελλάδα, Νο 15) - Τζονς / Μπούλτον (Μ. Βρετανία, Νο 31) 2-0 (21-15, 21-19)
Κάιζερ / Φαν Ιέρσελ (Ολλανδία, Νο 18) – Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη 2-0 (21-17, 22-20)

Ήττα για την Εθνική γυναικών στο Ισραήλ

Την ήττα με 3-1 γνώρισε η νεανική Εθνική γυναικών από τις έμπειρες παίκτριες του Ισραήλ, στην πρεμιέρα της Ευρωλίκα.Στη Ρασάνα, η ελληνική ομάδα έδειξε πολλά προβλήματα στην υποδοχή δεν είχε καθόλου πάθος και ψυχή, παρουσιάζοντας την εικόνα ότι θέλει πολύ δουλειά.

Στο πρώτο σετ, οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο ως το 10-10, αλλά συνεχόμενοι πόντοι της Αρτμένκο έφεραν το 16-10. Έτσι ο Καπράρα αντικατέστησε τις Χαντάβα-Νομικού με τις Κοσμά-Ιβάνοβα. Το σετ τελείωσε 25-20.

Στο δεύτερο μέρος τα σερβίς της Σοφίας Κοσμά έδωσαν προβάδισμα νίκης 16-10, που διατηρήθηκε ως το τέλος και το 19-25 έγινε με άσο της Εύης Κυριακίδου.

Ωστόσο, στο τρίτο σετ το 1-5 έγινε γρήγορα 8-6 με τα σερβίς της Φράγκε, που έκανε τη ζημιά και αργότερα, παρά το νέο σχήμα του Καπράρα, με διαγώνια την Χαντάβα και ακραίες τις Κοσμά, Τσίμα.

Τα σετ: 25-20, 19-25, 25-16, 25-19

Ισραήλ (Σέλινγκερ): Φράγκε 13, Βελίκι 15, Βόλιβατς 9, Βισότσκι 10, Πόντε 3, Αρτμένκο 20, Ζίνομπερ(λ, 43%), Χαιμ 1, Αράζι 1

Ελλάδα (Καπράρα): Κυριακίδου 15, Νομικού 5, Κουτουξίδου 3, Τζανακάκη 7, Τσίμα 3, Χαντάβα 5, Καραγκούνη(λ, 34%), Κοσμά 12, Ιβάνοβα 5, Χριστοδούλου, Γκιουζέλη 1.

Καπράρας: «Θύμωσα πολύ»
Αχίλλειος πτέρνα ήταν και πάλι η υποδοχή για τα κορίτσια του Καπράρα, ο οποίος έγινε πυρ και μανία μετά το ματς. «Είναι η πρώτη φορά που θύμωσα πολύ. Περίμενα περισσότερα από τις παλιές παίκτριες. Μετά από τις άμυνες η πασαδόρος μας δεν έπαιζε όπως έπρεπε. Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε στο δεύτερο ματς, αρκεί να βελτιώσουμε την υποδοχή μας και να είναι οι παίκτριες συγκεντρωμένες στο παιχνίδι. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα, αρκεί να πιστέψουν και οι παίκτριες στους εαυτούς τους».

Κοσμά: «Το μυαλό μας δεν ήταν στο γήπεδο»

Η Σοφία Κοσμά, η μοναδική νεαρή που διακρίθηκε για το πάθος της, είπε : «Είχαμε και πάλι προβλήματα στην υποδοχή και το μυαλό μας δεν ήταν στο γήπεδο. Θα κερδίσουμε όμως το δεύτερο παιχνίδι».

Η πρώην παίκτρια του Ολυμπιακού Τατιάνα Αρτμένκο τόνισε «κερδίσαμε γιατί είχαμε καλό σερβίς» και ο Άρι Σέλιγκερ πρόσθεσε: «δυσκολέψαμε την Ελλάδα στην υποδοχή και δεν είχαν καλή επίθεση. Στόχος μας η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό, αλλά θα πάμε στα μπαράζ με τη Λευκορωσία χωρίς δυο βασικές παίκτριες γιατί μετακομίζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Δεν τα βρίσκουν για Μαϊκόν

Σύμφωνα με τον μάνατζερ του Βραζιλιάνου αμυντικού υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις απαιτήσεις της Ίντερ και την πρόταση της Ρεάλ. Ο Μαϊκόν έχει εδώ και καιρό εκφράσει την επιθυμία του να αγωνιστεί στη Ρεάλ του Μουρίνιο, όμως οι απαιτήσεις της Ίντερ φαίνεται πως αποτελούν σημαντικό εμπόδιο στην ολοκλήρωση της μεταγραφής. Μετά τις δηλώσεις του Καλιέντο, μάνατζερ του Μαϊκόν, ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν σταματήσει και δείχνουν να καταλήγουν σε αδιέξοδο, η Μάντσεστερ Σίτυ δείχνει να αναθερμαίνει το ενδιαφέρον της για τον Βραζιλιάνο, ενώ είναι σε σαφώς πιο ευνοϊκή θέση προκειμένου να καλύψει τις απαιτήσεις των «Νερατζούρι».

«Αυτό που ξέρω είναι ότι οι συζητήσεις έχουν αυτή τη στιγμή σταματήσει. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα χρήματα που αξιώνει η Ίντερ και σε αυτά που είναι διατεθιμένη να προσφέρει η Ρεάλ. Ειλικρινά, δε μπορώ να προβλέψω ποιά θα είναι η κατάληξη, όμως από τη μία πλευρά έχουμε έναν πρόεδρο, ο οποίος θέλει να ξοδέψει λίγα, και από την άλλη έναν πρόεδρο που θέλει να κερδίσει πολλά...»

Για το ενδιαφέρον της Αγγλικής ομάδας, «Η Σίτυ; Δεν είναι κάτι το καινούριο το ενδιαφέρον της Σίτυ, καθώς ο Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι μεγάλος θαυμαστής του Μαϊκόν, όμως δεν είμαι σίγουρος ότι ακόμη και αυτοί θα μπορέσουν να καλύψουν τις απαιτήσεις του Μοράτι».

Αυτά, λίγο μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Ίντερ ότι όλοι πωλούνται, ακόμη και τα αστέρια της ομάδας, όμως πάντα στη σωστή τιμή...

Ανακοίνωσε Σπάχια η Φενέρ

Ο Νέβεν Σπάχια έβγαλε τη Βαλένθια στην Ευρωλίγκα, αλλά θα καθοδηγήσει σ' αυτή τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Η τούρκικη ομάδα ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Κροάτη προπονητή. Ο 47χρονος τεχνικός, που αντικαθιστά στον πάγκο των πρωταθλητών Τουρκίας τον Μπόγκνταν Τάνιεβιτς, θα παρουσιαστεί τις προσεχείς ημέρες από τη διοίκηση.

«Όχι» της ΑΕΚ σε Παλέρμο

Το Παλέρμο ζήτησε από την ΑΕΚ να πάρει τον Σάββα Γκέντσογλου ως δανεικό για ένα χρόνο με οψιόν αγοράς ύψους 2 εκατ. ευρώ, αλλά η απάντηση της Ένωσης ήταν αρνητική.Μπορεί ο Ντούσαν Μπάγεβιτς από ένα σημείο κι έπειτα να... ξέχασε στον πάγκο τον Γκέντσογλου, αν και ήταν πολύ καλός όσο αγωνίστηκε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ομάδες του εξωτερικού δεν παρακολουθούν τον νεαρό μέσο. Μία εξ αυτών, η Παλέρμο έκανε κρούση για την απόκτηση του. Οι Ιταλοί πρότειναν στην ΑΕΚ να πάρουν τον Γκέντσογλου ως δανεικό για ένα χρόνο και αν μείνουν ικανοποιημένοι από την παρουσία του, να δώσουν στην Ένωση το ποσό των 2 εκατ. ευρώ το επόμενο καλοκαίρι για να τον κάνουν δικό τους με κανονική μεταγραφή. Η απάντηση της διοίκησης των κιτρινόμαυρων, όμως, ήταν αρνητική, καθώς στην ΑΕΚ πιστεύουν πολύ στο ταλέντο του Γκέντσογλου.

«800.000 ευρώ για Ντιόπ»!

Στην αποκάλυψη πως η ΑΕΚ δίνει στον Ντιόπ τα λεφτά που παίρνει και τώρα στην Πόρτσμουθ, προχώρησε με δηλώσεις του ο διευθυντής του αγγλικού συλλόγου, Άντριου Ανδρονίκου. Μιλώντας στο aek365.gr ο Ανδρονίκου τόνισε ότι η ΑΕΚ δίνει 800.000 ευρώ ετησίως στον διεθνή Σενεγαλέζο άσο, προκειμένου να τον αποκτήσει. Ακολουθούν αναλυτικά όσα είπε ο Ανδρονίκου.

Για τις προθέσεις της ΑΕΚ: «Με ενημέρωσαν μάνατζερ για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ. Από την τελευταία φορά που μιλήσαμε δεν έχει γίνει κάτι συγκλονιστικό. Βρισκόμαστε περίπου στο ίδιο σημείο. Η ΑΕΚ έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της να πληρώσει το συμβόλαιο του Μπούμπα Ντιόπ, τον ένα χρόνο που απομένει για την ολοκλήρωσή του. Είναι ακατόρθωτο για την Πόρτσμουθ να συνεχίζει να πληρώνει τον ποδοσφαιριστή με δεδομένο τον υποβιβασμό μας στην Τσάμπιονσιπ και έχοντας παράλληλα πολλά οικονομικά προβλήματα».

Για τις προτάσεις που υπάρχουν για τον Ντιόπ: «Οπως ανέφερα και σε τοπική εφημερίδα της πόλης μας, μας ενδιαφέρει η πρόταση της ΑΕΚ να πληρώσει το συμβόλαιο του Ντιόπ, αλλά ακόμα περισσότερο μας ενδιαφέρει να βάλουμε χρήματα στο ταμείο μας. Και στην προκειμένη περίπτωση αυτό θα γίνει αν κάποια ομάδα πληρώσει τη Πόρτσμουθ για την απόκτηση των δικαιωμάτων του παίκτη. Η ΑΕΚ λοιπόν δεν μας έχει κάνει καμία πρόταση για να αγοράσει τα δικαιώματα του παίκτη, σε αντίθεση με άλλες τρεις ομάδες -δύο εκ των οποίων είναι από την Γαλλία και η τρίτη από άλλη ομάδα του εξωτερικού- οι οποίες είναι διαθετιμένες να μας πληρώσουν ένα ποσό για να αποκτήσουν τον Ντιόπ, ο οποίος έχει συμβόλαιο με την Πόρτσμουθ για ένα ακόμη χρόνο».

Για τις πιθανότητες της ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ έχει ελπίδες να αποκτήσει τον παίκτη και αυτό είναι ένα ενδεχόμενο που δεν μπορώ να αποκλείσω. Ωστόσο, για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει είτε να αποσυρθούν από την διεκδίκηση του ποδοσφαιριστή οι άλλες ομάδες, είτε να κάνει με τη σειρά της και η ΑΕΚ οικονομική προσφορά για την απόκτηση των δικαιωμάτων».

Ευχαριστήρια ανακοίνωση για Μπλατ

Ευχαριστήρια ανακοίνωση για την προσφορά του Ντέιβιντ Μπλατ στον Άρη και ευχές για την εξέλιξη της καριέρας του, εξέδωσε η ΚΑΕ Άρης.Ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Μπακάμπι Τελ Αβίβ και οι 'κίτρινοι' σχολίασαν σχετικά στην ανακοίνωσή τους:

Ο προπονητής της ομάδας, Ντέιβιντ Μπλατ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα(Παρασκευή, 11/06) το πρωί με τον Πρόεδρο του Άρη, Γιάννη Δαμιανίδη ανακοίνωσε την απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα που τον ανέδειξε, τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, κάνοντας χρήση του όρου που είχε στο συμβόλαιο του. Ο Ντέιβιντ Μπλατ μετέφερε στον κ. Δαμιανίδη ότι η παρουσία του στον πάγκο του Άρη αποτέλεσε μεγάλη τιμή για τον ίδιο καθώς και ότι η συνεργασία του με την ομάδα ήταν άψογη. Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ εύχεται στον κ. Μπλατ καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία στη συνέχεια της καριέρας του.

Ποινή επίπληξης στον Πάμπλο Γκαρσία

Με ποινή επίπληξης για τη δήλωση που έκανε στις 21 Μαρτίου περί διαιτησίας, τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, ο μέσος του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία.

Εξάλλου ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Βαγγέλης Βλάχος τιμωρήθηκε με πρόστιμο 10.000 ευρώ για δηλώσεις του στον Τύπο και ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γ. Χριστοβασίλης, με πρόστιμο 3.000 ευρώ και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δέκα μέρες για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ(2/2).

Πιο αναλυτικά οι αποφάσεις:

1. Επιβάλλει στον ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Πάμπλο Γκαρσία την ποινή της επίπληξης με την υποχρέωση της ανάκλησης, εντός δύο (2) μηνών από τη δημοσίευση της απόφασης, της δήλωσης που έκανε στις 21/3/2010.

2. Επιβάλλει στον προπονητή της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Βαγγέλη Βλάχο, χρηματική ποινή 10.000 ευρώ για δηλώσεις του στον Τύπο στις 22/3/2010.

3. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα χρηματική ποινή 3.000 ευρώ και στον πρόεδρό της, Γ. Χριστοβασίλη, ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δέκα (10) ημέρες (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας της 2/2/2010 ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ).

4. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα χρηματική ποινή 10.000 ευρώ για δυσμενείς κρίσεις κατά διαιτητών στις 29/3/2010.

5. Επιβάλλει στην ΠΑΕ Αιγάλεω χρηματική ποινή 7.500 ευρώ για δυσμενείς κρίσεις κατά της διαιτησίας και της ΕΠΟ στις 17/3/2010.

6. Κατακυρώνει τον μη διεξαχθέντα αγώνα της 14/3/2010 Απόλλων Ευπαλίου-Ανατολή υπέρ του σωματείου Ανατολή με τέρματα 3-0. Αφαιρεί δύο (2) βαθμούς από το σωματείο Απόλλων Ευπαλίου από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

7. Κατακυρώνει τον ματαιωθέντα αγώνα της 2/5/2010 Αγιοι Ανάργυροι-Ιαλυσός υπέρ του σωματείου Αγιοι Ανάργυροι με τέρματα 3-0. Αφαιρεί δύο (2) βαθμούς από το σωματείο Ιαλυσός από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και του επιβάλλει χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.

8. Κατακυρώνει τον μη διεξαχθέντα αγώνα της 16/5/2010 Λευκίμμη-Αναγέννηση Αρτας υπέρ του σωματείου Λευκίμμη με τέρματα 3-0. Αφαιρεί δύο (2) βαθμούς από το σωματείο Αναγέννηση Αρτας από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και του επιβάλλει χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.

9. Κατακυρώνει τον μη διεξαχθέντα αγώνα της 16/5/2010 Κιλκισιακός-Νίκη Πολυγύρου υπέρ του σωματείου Κιλκισιακός με τέρματα 3-0. Αφαιρεί δύο (2) βαθμούς από το σωματείο Νίκη Πολυγύρου από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και του επιβάλλει χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.

10. Κατακυρώνει τον μη διεξαχθέντα αγώνα της 16/5/2010 Ελλάς Ποντίων-Κορωπί υπέρ του σωματείου Ελλάς Ποντίων με τέρματα 3-0. Αφαιρεί δύο (2) βαθμούς από το σωματείο Κορωπί από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και του επιβάλλει χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.

11. Επιβάλλει στον εκπρόσωπο του σωματείου Αήττητος Σπάτων, Θ. Κατσούλη, ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 15 ημέρες και χρηματική ποινή 800 ευρώ (αγώνας Δ΄ Εθνικής της 7/3/2010 Κορωπί-Αήττητος Σπάτων).

12. Επιβάλλει στο σωματείο Μινώταυρος χρηματική ποινή 400 ευρώ για τον αγώνα Δ΄ Εθνικής της 25/4/2010 Μινώταυρος-Σπάθα.

Μπερέτα: «Τα έχω βρει σε όλα με τον ΠΑΟΚ, υπογράφω προσεχώς»

Πολύ σύντομα θα υπογράψει και τυπικά στον ΠΑΟΚ ο Μάριο Μπερέτα, όπως αποκάλυψε ο Ιταλός τεχνικός σε ραδιόφωνο της πατρίδας του.«Τα έχω βρει σε όλα με τον ΠΑΟΚ», είπε ο Μπερέτα και συνέχισε: «Ακόμη δεν έχω υπογράψει συμβόλαιο, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί έχω να λύσω μερικά μικρά ζητήματα με την Τορίνο, με την οποία έχω συμβόλαιο σε ισχύ. Μόλις τελειώσω και τυπικά τη συνεργασία μου με την Τορίνο, θα υπογράψω το συμβόλαιό μου στον ΠΑΟΚ. Αυτό μπορεί να γίνει σήμερα ή το αργότερο μέχρι την Κυριακή», διευκρίνισε.

Τέλος, αναφέρθηκε στη νέα σελίδα που ανοίγεται στην καριέρα του

«Θα είναι μια πολύ σημαντική εμπειρία για μένα. Ο ΠΑΟΚ συμμετέχει στα προκριματικά του Champions League κι αυτό μόνο του είναι κάτι ξεχωριστό», τόνισε.

Ανακοίνωσε Λαζαρίδη για δύο χρόνια ο Άρης

Παίκτης του Άρη θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια ο Νίκος Λαζαρίδης, όπως ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα η 'κίτρινη' ΠΑΕ.Ο 31χρονος αμυντικός έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης και σήμερα ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταγραφή του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Νίκου Λαζαρίδη για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός έχει γεννηθεί στις 12-07-1979, έχει ύψος 1.83 και είναι 77 κιλά.

Who is who

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Κοζάνη με την οποία στις επαγγελματικές κατηγορίες είχε 29 συμμετοχές. Στην συνέχεια στην Καστοριά είχε συνολικά 77 συμμετοχές και 10 γκολ. Το πρώτο μισό του 2005 αγωνίστηκε 9 φορές με την φανέλα του Πανιωνίου πριν πάρει μεταγραφή τον Ιανουάριο στον Αστέρα Τρίπολης. Στην ομάδα της Τρίπολης τα τελευταία 4,5 χρόνια είχε συνολικά 144 συμμετοχές και έχει σκοράρει 6 φορές.

Συνολικά στις επαγγελματικές κατηγορίες έχει 259 συμμετοχές και 16 γκολ.

«Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τα συναισθήματά μου»

Στις πρώτες του δηλώσεις στην ιστοσελίδα του συλλόγου, σχολίασε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ολοκληρώθηκε η μεταγραφή μου στον ΑΡΗ. Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τα συναισθήματά μου την στιγμή που θα ανήκω σε μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο ΑΡΗΣ. Θεωρώ ότι μπορώ να βοηθήσω, είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις και πραγματικά ανυπομονώ να ξεκινήσει η προετοιμασία και υπό τις οδηγίες του κ. Κούπερ και την συμπαράσταση του κόσμου μας να πετύχουμε τους στόχους της νέας χρονιάς σε Ελλάδα και Ευρώπη».

«Κανένα θέμα με Κούπερ», λένε στην ΠΑΕ για το (φημολογούμενο) ενδιαφέρον του ΟΣΦΠ

Δεν υπάρχει θέμα αποχώρησης του Έκτορ Ραούλ Κούπερ από την τεχνική ηγεσία του Άρη, πολύ περισσότερο για να αναλάβει τις τύχες του Ολυμπιακού, σύμφωνα με όσα αναφέρουν επίσημα από την 'κίτρινη' ΠΑΕ.Ο Αργεντινός τεχνικός, μάλιστα, έχει ζητήσει ήδη από τη διοίκηση του συλλόγου να του βγάλουν εισιτήρια για την επιστροφή του στην πατρίδα μας, στις 20 του Ιουνίου, προκειμένου να αρχίσει η προετοιμασία της ομάδας ενόψει της νέας περιόδου.

Καλή επιτυχία στην Εθνική


Με αφορμή την έναρξη της του Μουντιάλ, η ΠΑΕ Άρης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για την εθνική ομάδα: Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα ήθελε να ευχηθεί καλή επιτυχία στην Εθνική Ελλάδας και όλους τους διεθνείς ποδοσφαιριστές (ανάμεσα στους οποίους και οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου Μιχάλη Σηφάκη και Σάκη Πρίττα) στην προσπάθειά τους να τιμήσουν τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ν.Αφρικής.

Συγχαρητήρια σε Ολ. Βόλου, Κέρκυρα και Πανσερραικό

Τέλος, οι 'κίτρινοι' εξέδωσαν συγχαρητήρια ανακοίνωση προς τους Ολυμπιακό Βόλου, Κέρκυρα και Πανσερραϊκό που 'ανέβηκαν' στη Σούπερ Λίγκα: Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ συγχαίρει τις ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου, Κέρκυρα και Πανσερραικό για την άνοδο στην SUPERLEAGUE και τους εύχεται καλή επιτυχία τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Tenorio-Στοίχημα...Viva Mexico - Πάμε Ελλαδάρα ...

Επιμέλεια-Tenorio



Χαιρετώ όλα τα φιλαράκια.

Καταρχήν ,μην περιμένετε να τα αρπάξουμε χοντρά από το Mundial καί να γίνουμε πλούσιοι, πρόκειτε γιά μιά πολύ δύσκολη πραγματικά διoργάνωση πού πολύ εύκολα οποιαδήπoτε πρόβλεψη μπορεί κάλιστα πολύ εύκολα να πάει στο βρόντο.Πολύ φίλοι με ρωτούν αν έχω κάποιες μακροχρόνιες προβλέψεις γιά πρώτους σκόρερ πρωτιές ομίλων καί άλλα τέτοια ειδικά στοιχήματα.Να σας πω την αλήθεια από την πλευρά μου παίδες, τέτοιου είδους στοιχήματα καί μάλιστα μακροχρόνια, τα αποφεύγω όπως ο διάλος το λιβάνι.Είμαι λάτρης τού καθαρού σημειού στα 90 λεπτά,καί εκεί θα ρίξω το βάρος μου.

Όσο κρατήσει λοιπόν το Mundial καί θεωρώ ότι αξίζει κάτι αναφοράς θα τα λέμε μαζί, αν όχι πάλι, πίτσα μπύρα καναπές καί άγιος ο Θεός. To στοίχημα δεν τελειώνει ποτέ, καί δεν πρέπει να τρελενόμαστε επειδή ντε καί καλά είναι Mundial γιά να παίξουμε κάτι..


Πάμε ευθύς αμέσως να δούμε τι έχουμε συνδιαστικά γιά την πρεμιέρα της Παρασκευής καί για τον αγώνα της Εθνικής μας το Σαββάτο .


South Africa - Mexico (2)

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Γαλλία, Ουρουγουαή, Μεξικό, Νότιος Αφρική

Πρεμιέρα στη διοργάνωση ,η οικοδέσποινα South Africa φιλοξενεί την ομάδα τού Mexico.

Στο «Soccer City Stadium» του Johannesburg, χωρητικότητας 88.460 θεατών.

Διαιτητής αγώνα : Ravshan Irmatov (Uzbekistan)


Mε αρκετές φιλοδοξίες ξεκινά η οικοδέσποινα South Africa την διοργάνωση η οποία ποντάρει πολλά στην βοήθεια τού κόσμου.Οί γηπεδούχοι βρίσκονται γιά 3η φορά στην ιστορία τους σε τελική φάση Mundial.Η South Africa σαν διοργανώτρια δεν έδωσε αγώνες στα προκριματικά. Πάντως δείχνει να είναι γενικώς σε καλή κατάσταση καθώς παραμένει αήττητη σε 12 αγώνες φιλικών προετειμασίας πού έδωσε όλο αυτό το διάστημα.Εκτός αποστολής καί Mundial, από τούς καλύτερους καί πίο γνωστούς παίκτες της ο επιθετικός Benny McCarthy.

Eκτός τούς Aaron Mokoena (Portsmouth) Anele Ngcongca (Genk) Steven Pienaar (Everton) Kagisho Dikgacoi (Fulham) πού παίζουν σε γνωστές ομάδες, όλοι οί άλλοι αγωνίζoνται σε συλλόγους λίγο πολύ άγνωστους.

Ακούω από πολύ κόσμο ότι θα ευνοηθεί η South Africa σαν διοργανώτρια ομάδα ότι θα την σπρώξουν καί άλλα τέτοια.Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω με αυτό το θέμα, δηλαδή γιά να καταλάβω, αν δεν έχει τα αγωνιστικά φόντα να προχορήσει τι θα γίνει ,με όποιον παιζει θα παίρνει πέναλτι υπέρ της καί άλλα τέτοια πού έχει να κάνει γενικώς με το σπρώξιμο?. Βρε άμα δεν έχει την ομάδα καί δεν τσουλάει το θέμα όσα σφυρίγματα καί να πάρει δεν μπορεί να κάνει τίποτα.Εντάξει υπάρχει ανέβασμα σε αγωνιστικό καί οργανοτκό επίπεδο, γιά να φτάσουν όμως ομάδες ακόμα σε στύλ Mexico, σε εμπειρία καί παραστάσεις τέτοιων αγώνων, έχουν να φάνε πολύ ψωμί ακόμη.

Το Mexico αν δεν με απατά η μνήμη μου είναι από της Εθνικές ομάδες πού σχεδόν πάντα ξεκινάνε πρώτοι απ΄όλους την προετιμασιά τους σε ανάλογες μαγάλες διοργανώσεις.Ετσι έπραξε καί τώρα καθώς είναι από της πρώτες ομάδες πού ξεκίνησαν πρίν 1,5 μήνα .Συνεχείς η παρουσίες των Μεξικανών σε Mundial στο οποίο δίνουν ανελλιπώς το παρόν από το 1994 και μετά, με συνεχείς προκρίσεις ως τη φάση των «16».

Γνωστοί παίκτες πού παίζουν σε καλά Eυρωπαικά πρωταθλήματα είναι οι : Rafael Márquez (Barcelona) Ricardo Osorio (Stuttgart) Carlos Salcido (PSV) Francisco Rodríguez (PSV) Andrés Guardado (La Coruna) Giovani dos Santos (Galatasaray) Carlos Vela (Arsenal) Guillermo Franco (West Ham) οί υπόλοιποι αγωνίζoνται αποκλειστικά στο πρωτάθλημα τού Μεξικού κυρίως από την ομάδα της Chivas Guadalajara.

Θεωρώ κολοπετσομένη, σφιχτή καί πολύ δυσκολό-κατάβλητη ομάδα το Mexico.Το άγχος νομίζω θα είναι με την πλευρά των γηπεδούχων καθώς το βάρος γιά διάκριση θα είναι μεγάλο.Πίο έμπειρη ομάδα η Μεξικάνοι μπορούν πιστεύω να εκμεταλευτούν την απειρία της South Africa στην πρεμιέρα.Στο κάτω κάτω εδώ μεγαθήρια φαβορί ομάδες Εθνικών χωρών έχουν λιγύσει υπό το βάρος τού οικοδεσπότη καί της πρεμιέρας, πόσο μάλλον η South Africa.

Θα ρισκάρω στο διπλό τού Mexico σε απόδοση (2,70)


South Korea - Greece (2)

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Αργεντινή, Νιγηρία, Νότιος Κορέα, Ελλάδα

Στο Port Elizabeth «Nelson Mandela Bay Stadium» χωρητικότητας 46.082 θεατών

Διαιτητής αγώνα : Michael Hester (New Zealand)


Φαίνεται μερικοί πως ξεχνούν εύκολα το τι έκανε η Εθνική μας στο Εuro το 2004, καί τί έλεγαν πρίν από την κατάκτηση, μετά την κατάκτηση ,ακόμη καί τώρα.Θα ξεφτυλιστούμε, θα φάμε 10 γκόλ όπως στην Αμερική καί άλλα τέτοια, αυτά ακούω καθημερινά γιά το τωρινό Mundial όσο αφορά την Εθνική.Κάθε μέρα βέβαια δεν είναι πασχαλιά ούτε κάθε μέρα γίνονται τέτοια θαύματα.Ποίος πίστευε δηλαδή ότι θα κατακτούσαμε το τρόπαιο όταν λέγαμε γιά μιά καλή πορεία καί ότι προκύψει. Ελα όμως πού ο Γερμανός καί τα παληκάρια του είχαν άλλα σχέδια καί έφεραν τα πάνω κάτω.

Το κλίμα πού μπορώ να πιάσω από την Εθνική έτσι κυρίως από δηλώσεις παικτών είναι αρκετά καλό καί πως υπάρχει πίστη γιά την νίκη.

Το ότι δεν παίζουμε καί την σούπερ μπάλλα το βλέπουμε καί το ξέρουμε, αλλά η τακτική καί το στήσιμο της ομάδας από τον τεράστιο Otto είναι τέτοιο πού μπορεί να δυσκολέψει οποιαδήποτε ομάδα.Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές ομάδες μετά το τέλος τού Εuro υοθέτησαν στοιχεία από το παιχνίδι της Εθνικής.

Η South Korea είναι μιά πολύ γρήγορη καί σχετικά καλή ομάδα την οποία αν υποτιμήσεις το σίγουρο είναι ότι θα την πατήσεις.Καλό καί γρήγορο σύνολο με καλή φυσική κατάσταση.Μετά την πολύ καλή παρουσία στο Mundial τού 2002 καί την φυγή τού Hiddink η πορεία δεν ήταν ανάλογη στην συνέχεια.Ηρθαν αρκετοί προπονητές ,όπως Coelho, Advocaat, Verbeek με σκοπό να συνεχίσουν κάτι ανάλογο με αυτό τού Hiddink ,αλλά δεν μπόρεσαν να προσφέρουν.Από το 2007 η ομοσπονδία της South Korea ανάθεσε στο Huh Jung Moo τα ηνία της ομάδας.

Η πιό καλοί καί σημαντικοί παίκτες κλειδιά της South Korea είναι οί : Park Ji-Sung (Man United) Lee Chung-Yong (Bolton) Park Chu-Young (Monaco) .

Μην υποτιμάτε την Ελληνική ψυχή, σεβασμός στην πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Εχω εμπυστοσύνη στο τεράστιο Οττο καί τα παληκάρια του.

Δεν ξέρω εσείς τι λέτε ,εγώ όμως θα ρισκάρω στο διπλό της Εθνικής σε απόδοση (2,65)


Ανακεφαλαιώνοντας, οί επιλογές μου σε Μουντιαλική δυάδα με : Mexico - Greece

Viva Mexico - Πάμε Ελλαδάρα..


Καλά να περνάτε, τα σέβη μου....

Καλαμπούρι αξίας... 25.000 ευρώ

Μπορεί να μην εργάζεται πλέον στην Ιταλία, όμως έχει πάρει ένα... σουβενίρ από την χώρα. Ο Ζοζέ Μουρίνιο θα πληρώσει με 25,000 ευρώ το αστείο που είχε κάνει μετά τον τελικό του Coppa Italia και είχε αποδέκτη την Ρόμα. «Τα λεφτά που γλίτωσε από τα πριμ που δεν θα δώσει η Ρόμα, μπορεί να τα τάξει στην Σιένα για να μας κερδίσει την τελευταία αγωνιστική» είπε πει ο Special One.
Η λίγκα της Ιταλίας επιβεβαίωσε το πρόστιμο για το καλαμπούρι του Πορτογάλου προπονητή, ο οποίος δώσει και ένα ποσό στους Τζαλορόσι, που εθίγησαν από την δήλωσή του.