Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Ισοπαλία στην πρεμιέρα του mundial

Γκολ και θέαμα μοιράστηκαν η Νότιος Αφρική και το Μεξικό στο πρώτο παιχνίδι του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα αναδείχθηκαν ισόπαλα 1-1 για την 1η αγωνιστική του 1ου ομίλου της διοργάνωσης, σε μία χορταστική αναμέτρηση, με το αποτέλεσμα αυτό να αφήνει ικανοποιημένες και τις δύο πλευρές.

Με μεγάλη όρεξη μπήκε στον αγωνιστικό χώρο το Μεξικό, δείχνοντας ότι ήθελε να καθαρίσει το παιχνίδι από νωρίς, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που έμοιαζαν μουδιασμένοι στα πρώτα λεπτά. Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Χαβιέρ Αγκίρε ήταν μόλις στο 2`, όταν ο Κούνε έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του Ντος Σάντος.

Το Μεξικό συνέχισε να πιέζει, αλλά ο γκολκίπερ των νοτιοαφρικανών βρέθηκε σε καλή μέρα και σταμάτησε με επιτυχία κάθε αντίπαλη προσπάθεια. Σταδιακά, οι μπαφάνα-μπαφάνα ανέβασαν ταχύτητα και προσπάθησαν να βρουν ανοιχτούς διαδρόμους για την περιοχή του Πέρεζ, χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στο 38ο λεπτό όταν ο Βέλα, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Ιρματόφ το ακύρωσε κρίνοντας πως ο άσος του Μεξικού ήταν σε θέση οφσάιντ. Τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους βρήκαν τη διοργανώτρια να πιέζει τον Πέρεζ, αλλά τους έλειπε η τελική φάση και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον πίνακα του σκορ να δείχνει 0-0.

Οι νοτιοφρικανοί διατήρησαν τον γρήγορο ρυθμό και μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου και κατάφεραν να ανοίξουν νωρίς το σκορ. Ηταν το 55ο λεπτό, όταν ο Πίενααρ έβγαλε για τον Τσιμπαλάλα και αυτός με ένα εκπληκτικό αριστερό κεραυνοβόλησε τον Πέρεζ, γράφοντας το 1-0.

Το συγκρότημα του Κάρλος Παρέιρα κυνήγησε και δεύτερο γκολ, με τον Μοντίσε να χάνει δύο σημαντικές ευκαιρίες, στο 66` και στο 69`. Το Μεξικό, όμως, ήταν αυτό που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν στο 79` ο Μάρκες εκμεταλλεύθηκε τη σέντρα του Γκουαρντάντο από τα αριστερά και με δυνατό σουτ έκανε το 1-1.

Ο Μφέλα έχασε σπουδαία ευκαιρία να βάλει ξανά μπροστά στο σκορ τη Ν. Αφρική, στο 88` όταν το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι και το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: