Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Πέτυχε το απόλυτο η Καλλιθέα στο Αργος


Φάση από τον αγώνα Χερσόνησος - Παναχαϊκή Η Καλλιθέα πέρασε και από το Αργος και έφτασε τις τέσσερις νίκες στις ισάριθμες αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος του νοτίου ομίλου της Γ' Εθνικής. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη κέρδισε με 1-0 το ματς με τον Παναργειακό και παραμένει στην κορυφή της κατάταξης.

Με νίκες, όμως, συνέχισαν η Παναχαϊκή, ο Κεραυνός και ο Βύζας. Οι Πατρινοί επιβλήθηκαν 3-1 του Ολυμπιακού Χερσονήσου στην Κρήτη, η ομάδα της Κερατέας επικράτησε 1-0 του Χαϊδαρίου, ενώ οι Μεγαρείς κέρδισαν με το ίδιο σκορ το γειτονικό ντέρμπι με αντίπαλο τον Ασπρόπυργο.

Στη Ζάκυνθο, η ομώνυμη ομάα συνδύασε την επιστροφή στη φυσική της έδρα με το εντυπωσιακό 3-0 σε βάρος του Σαρωνικού Αίγινας.

Τα αποτελέσματα
  • Ολυμπιακός Χερσονήσου-Παναχαϊκή 1-3
    (69' Σεμερτζίδης - 28' Κυβελίδης, 45', 89' Τσιβίλογλου)

  • Αγία Παρασκευή-Ατσαλένιος 2-0
    (30', 63' πέν. Ιορδανίδης)

  • ΠΑΟ Ρουφ-Κόρινθος 0-1
    (64' Χώνος)

  • Ασπρόπυργος-Βύζας Μεγάρων 0-1
    (3' Ατματζίδης)

  • Πλατανιάς Χανίων-Αίας Σαλαμίνας 1-0
    (82' Πάγκαλος)

  • Παναργειακός-Καλλιθέα 0-1
    (16' Κατσαρός)

  • Κεραυνός Κερατέας-Χαϊδάρι 1-0
    (29' πέν. Κουσκουνάς)

  • Ζάκυνθος-Σαρωνικός 3-0
    (44' Μόσκαλ, 74', 93' Μπάσα)

    Ρεπό είχε ο Παναιγιάλειος
  • Στην κορυφή η Αναγέννηση Επανομής


    Το σήμα της Αναγέννησης Επανομής Την Αναγέννηση Επανομής... έφερε στην κορυφή του βορείου ομίλου της Γ' Εθνικής η τέταρτη αγωνιστική του Πρωταθλήματος, καθώς επιβλήθηκε 2-1 του Θερμαϊκού εκτός έδρας και έφτασε τους οκτώ βαθμούς στην κατάταξη.

    Οι μέχρι πρότινος πρωτοπόροι ΠΑΟΝΕ και Φωκικός περιορίστηκαν σε ισοπαλίες, 0-0 με τη Νίκη Βόλου και 1-1 με τον Οδυσσέα Αναγέννησης, αντίστοιχα.

    Αίσθηση προκάλεσε η αποτυχία των Τρικάλων να κερδίσουν τον εντός έδρας αγώνα με τη Δόξα Κρανούλας, η οποία απέσπασε ισοπαλία 0-0. Με "Χ" έφυγε και ο Βισαλτιακός από τη Βέροια σε ένα ματς που επίσης δεν είχε τέρματα.

    Τα αποτελέσματα
  • Βέροια-Βισαλτιακός Νιγρίτας 0-0

  • Θερμαϊκός-Αναγέννηση Επανωμής 1-2
    (16' Πλατάκης - 62' Αποστολίδης, 88' Βαγγέλης)

  • Κοζάνη-Εθνικός Φιλιππιάδας 0-1
    (45' Μιχάλης)

  • Πυρσός Γρεβενών-Μακεδονικός 1-0
    (11' Κοπούνοβιτς)

  • Τρίκαλα-Δόξα Κρανούλας 0-0

  • ΠΑΟ Νέων Επιβατών-Νίκη Βόλου 0-0

  • Οδυσσέας Αναγέννησης-Φωκικός 1-1
    (76' πέν. Λεωνίδας - 6' Ταμπάκης)

  • Καστοριά-Εορδαϊκός 1-3
    (63' Μιρτσέτα - 18' Διαμαντόπουλος, 71' Τσουλάκος, 79' πέν. Καραμπατζάκης )

    Ρεπό είχε η Αναγέννηση Γιαννιτσών
  • Πασσαλής: «Οπαδοί του ΠΑΟΚ με χτύπησαν

    Ώρα 20:55: Πασσαλής: «Οπαδοί του ΠΑΟΚ με χτύπησαν»

    Ο Νίκος Πασσαλής στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» όπου βρίσκεται δέχθηκε επίσκεψη ανθρώπων του Άρη και δήλωσε: «Στο ημίχρονο του αγώνα δέχθηκα επίθεση από καμιά πενηνταριά χούλιγκαν, που είχαν διακριτικά του ΠΑΟΚ. Μου έσκισαν τη φανέλα, με χτύπησαν γροθιά στο πρόσωπο και με μαχαίρωσαν στο πόδι. Ήταν εγκληματική ενέργεια και δεν προλάβαμε να φύγουμε για να σωθούμε. Πρόλαβα να δω τη γυναίκα του Δαλκίδη να πετάει την κορούλα τους για να την πιάσει ο Θόδωρος που ήταν στον αγωνιστικό χώρο. Τραγικό αυτό που συνέβη, ήταν αλήτες που πρέπει να εκδιωχθούν από τα γήπεδα. Θα μπορούσαμε να θρηνήσουμε θύματα».Πηγη Μετροσπορ

    Βιντεοσκοπήθηκε η εγκληματική ενέργεια των χούλιγκαν

    Ώρα 20:30: Βιντεοσκοπήθηκε η εγκληματική ενέργεια των χούλιγκαν

    Όπως έγινε γνωστό, υπάρχει βίντεο, που έχει καταγράψει όλη την εγκληματική ενέργεια κατά των ανθρώπων του Άρη και θα δοθεί στον εισαγγελέα, όπως και στις αστυνομικές αρχές.
    Εκτός από το βίντεο, υπάρχουν και καταγγελίες για την επίθεση που έγινε, ότι έχουν καταγραφεί και αριθμοί πινακίδων κάποιων μοτοσυκλεττών.
    Ο 18χρονος που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αγιος Παύλος» έχει δεχθεί μαχαιριά στον αστράγαλο, ενώ όσοι κατάφεραν και μπήκαν στα αποδυτήρια, γλίτωσαν.
    Η αστυνομική δύναμη ήταν ανύπαρκτη.Πηγη Μετροσπορ

    Απίστευτα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη!


    Νίκος Πασιαλής Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στον αγώνα των Νέων ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αρη, που έγινε στη Σουρωτή για το Κύπελλο της ΕΠΣΜ. Στο ημίχρονο του αγώνα, που δεν είχε γκολ, ομάδα 50 περίπου ανδρών με κράνη και κουκούλες που έκρυβαν τα πρόσωπα τους εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και με λοστούς και άλλα αντικείμενα άρχισαν να κτυπούν και να κυνηγούν φιλάθλους και άλλους παράγοντες του Αρη.

    Από την απρόκλητη αυτή επίθεση τραυματίστηκε ο υπεύθυνος των ακαδημιών του Αρη, Νίκος Πασιαλής, με μαχαίρι ενώ μετά τα όσα συνέβησαν ο διαιτητής της αναμέτρησης Γιάννης Παπαδόπουλος, διέκοψε τον αγώνα.

    «Τους γνωρίζουμε ποιοι είναι. Τους ξέρουμε όλοι και μάλιστα πολύ καλά», μονολογούσε ο Νίκος Πασιαλής, μέλος της ομάδας σκάουτινγκ του Αρη και ένα από τα θύματα της απρόκλητης, άνανδρης επίθεσης.

    Ο Πασιαλής διακομίσθηκε στο νοσοκομείο ΑΣΧΕΠΑ με μαχαιριά στο γόνατο και σπασμένη μύτη. Υπολογίζεται ότι θα παραμείνει στο νοσοκομείο για σήμερα.

    «Εγώ είδα περίπου 30. Οι ποδοσφαιριστές ήταν κλεισμένοι στα αποδυτήρια γιατί υπήρχε ημίχρονο», αναφέρει τρομοκρατημένος.

    Και συνέχισε: «Αφού επιτέθηκαν σε όποιον άλλον βρήκαν στο γήπεδο, ανέβηκαν στην κερκίδα και κτυπούσαν τους φιλάθλους του Αρη».

    Στη συνέχεια, αφού ολοκλήρωσαν το έργο τους. αποχώρησαν με μηχανάκια και αυτοκίνητα.

    Καυστική ανακοίνωση του ΠΑΟΚ
    Σε ανακοίνωση της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για την δολοφονική επίθεση, αναφέρει: «Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. καταδικάζει με αποτροπιασμό την επίθεση αγνώστων κατά φιλάθλων που παρακολουθούσαν τον αγώνα για τη 2η φάση του κυπέλλου ΕΠΣΜ ανάμεσα στις ομάδες Κ-21 του Αρη και του ΠΑΟΚ.

    Όσοι βιοπραγούν επικαλούμενοι τον ΠΑΟΚ ως κίνητρο για τη δράση τους θα μας βρουν σκληρά απέναντί τους. Όπως τους έχουμε αποβάλει από το γήπεδο μας, πρέπει να αποβληθούν και από την κοινωνία.

    Η οικογένεια του ΠΑΟΚ δείχνει μηδενική ανοχή σ' όσους προσπαθούν (άγνωστο με ποια κίνητρα) να αμαυρώσουν την εικόνα της.

    Περιμένουμε από την Ελληνική Αστυνομία, η οποία ήταν προκλητικά απούσα από το γήπεδο κατά την τέλεση ενός αγώνα με τις ιδιαιτερότητες ενός τοπικού ντέρμπι, να εντοπίσει τους ενόχους».


    Ανακοίνωση και από τον Αρη
    Για ανθρωποειδή κάνει λόγο η ανακοίνωση της ΠΑΕ Αρης, μετά την δολοφονική επίθεση:

    Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ δηλώνει την αγανάκτηση και την αηδία της για την δολοφονική επίθεση των «γνωστών-αγνώστων» κατά την διάρκεια του αγώνα κυπέλλου της ΕΠΣΜ ανάμεσα στον ΑΡΗ και τον ΠΑΟΚ στον Σουρωτή.

    Σε ένα παιχνίδι νεαρών παιδιών κατά την διάρκεια του ημιχρόνου έκαναν την εμφάνισή τους περίπου 50 άτομα με τσεκούρια (!!!!!!!), λοστούς, γκλομπ, πέτρες και καδρόνια με καρφιά και επιτέθηκαν στους προπονητές και τους παίκτες του ΑΡΗ, το ΔΣ και υπαλλήλους της ΠΑΕ, όπως επίσης και σε γονείς και συγγενείς τους στο γήπεδο. Μαχαίρωσαν στο πόδι τον υπεύθυνο σκάουτινγκ της ομάδας Κ-21 Νίκο Πασσιαλή (διακομίσθηκε στο ΑΧΕΠΑ), ενώ χτύπησαν νεαρούς φίλους της ομάδας (ένας 19χρονος διακομίσθηκε με χτυπήματα στο κεφάλι και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία). Επιτέθηκαν στους ποδοσφαιριστές της ομάδας Μπουγαίδη και Γραικό που ήταν εκτός αποστολής με μαχαίρια και λοστούς, με τους νεαρούς αθλητές μας να προσπαθούν να τους. αποκρούσουν!

    Τα ανθρωποειδή που έφεραν σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες διακριτικά του ΠΑΟΚ, δε δίστασαν να επιτεθούν σε γυναίκες με μικρά παιδιά στην αγκαλιά. Μάλιστα μία από αυτές στην κυριολεξία πέταξε την πεντάχρονη κόρη της από τις κερκίδες στον αγωνιστικό χώρο για να την σώσει από την «οργή» των ανθρωπόμορφων τεράτων.

    Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ δηλώνει τον αποτροπιασμό και την έντονη δυσφορία της για την παντελή έλλειψη αστυνομικών δυνάμεων από το παιχνίδι, αλλά και τον έντονο προβληματισμό της για το γεγονός ότι οι δύο (!!!!!!!!!!!!!) αστυνομικοί που ήταν παρόντες αποχώρησαν λίγο πριν την έλευση των δολοφονικών στοιχείων.
    Καλεί τον αρμόδιο εισαγγελέα να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να συλληφθούν αυτοί που έχουν φτάσει στο σημείο να απειλούν εμπράκτως και να θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Επειδή όμως και στο παρελθόν έχουμε ακούσει λόγια, περιμένουμε ΠΡΑΞΕΙΣ. Και η μοναδική πράξη είναι η σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία τους. Εκτός κι αν πρέπει κάποια στιγμή να θρηνήσουμε θύματα για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι. Εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν αποτραπεί τέτοιες καταστάσεις, και πρέπει επιτέλους οι ένοχοι να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους. ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ.

  • Η Λέσχη Φίλων Αρη, πρόσθεσε με ανακοίνωσή της:
    "Η άνανδρη και δολοφονική επίθεση των ίδιων «γνωστών-αγνώστων», ετούτη τη φορά σε ποδοσφαιρικό αγώνα εφηβικών ομάδων, αποδεικνύει με τον πιο περίτρανο και σαφή τρόπο τη νοσηρότητα κάποιων εγκεφάλων.
    Οι αφορισμοί, οι νουθεσίες, τα ευχολόγια και οι δημοσιοσχετίστικες δηλώσεις που θωπεύουν τα αυτιά, δυστυχώς δεν πείθουν τα μάτια. Τα μάτια της πεντάχρονης Σοφίας που κατά τύχη σώθηκε από το σιδηρολοστό και τα μάτια του τρίχρονου Βαγγέλη που είδε τον πατέρα του αιμόφυρτο από τη σιδηρογροθιά του κρανοφόρου. Τα μάτια των εφήβων ποδοσφαιριστών του ΑΡΗ που είδαν τον προπονητή τους μαχαιρωμένο από το χέρι στυγνών εγκληματιών.
    Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Τα ίδια ασπρόμαυρα διακριτικά χρόνια κοσμούν αυτούς τους «γνωστούς-αγνώστους» και οι ίδιες άναρθρες κραυγές και ύβρεις εκστομίζονται κάθε φορά.
    Απαιτούμε επιτέλους η Ελληνική Πολιτεία και η Ελληνική Αστυνομία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποφασίσει να δώσει τέλος στη μάστιγα της πόλης και στην ατέρμονη, προκλητική ασυδοσία. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη και φημίζεται για την ευαισθησία του σε σχετικά θέματα.
    Καλούμε το λαό του ΑΡΗ να παραμείνει ψύχραιμος στον κατήφορο που κάποιοι έχουν επιλέξει".
  • Αθλητικός Τύπος 7/10/2009


    Sportday
    Goal news
    Εξέδρα

    Φως
    Φίλαθλος
    Ώρα των σπορ

    Πρωταθλητής
    Πράσινη
    Score

    Derby news
    Η Γάτα
    Metrosport

    Σπορ του Βορρά
    Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
    Αθλητικά Νέα

    The Match
    Πατρίς Sport

    Αγγλία: Πιο πλούσιος ποδοσφαιριστής ο Μπέκαμ


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ παραμένει ο πιο πλούσιος βρετανός ποδοσφαιριστής σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε περιοδικό.

    Ο άσος των Λος Άντζελες Γκάλαξι έχει περιουσία που φτάνει τα 125εκατ. λίρες. Δεύτερος στη λίστα είναι ο Μάικλ Όουεν με 38εκατ. λίρες ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν άλλοι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

    Συγκεκριμένα τρίτος είναι ο Γουέιν Ρούνεϊ με 37εκατ. λίρες, τέταρτος ο Ρίο Φέρντιναντ με 30εκατ. ευρώ και πέμπτος ο Ράιαν Γκιγκς με 24εκατ. λίρες.

    Όσον αφορά στους προπονητές που εργάζονται στην "Γηραιά Αλβιώνα", ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, Φάμπιο Καπέλο έχει περιουσία ύψους 30εκατ. λιρών,ο τεχνικός της Ίπσουιτς Ρόι Κιν 27εκατ. λίρες και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον 22εκατ. λίρες.

    Ανοιχτή προπόνηση στις 7μ.μ στο “Παλατάκι” για όλους τους φιλάθλους


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009, και ώρα 7μ.μ θα πραγματοποιηθεί στο PAOK Sports Arena, ανοικτή προπόνηση της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ πήρε την συγκεκριμένη απόφαση για να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους φιλάθλους, να παρακολουθήσουν τη νέα ομάδα του ΠΑΟΚ, μετά και την ματαίωση του προγραμματισμένου αγώνα Κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.
    Από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ επίσης διευκρινίζεται ότι όσοι φίλαθλοι έχουν ήδη αγοράσει απλό εισιτήριο για τον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, μπορούν μέχρι και την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009, να προσκομίσουν το απόκομμα του εισιτηρίου τους, προκειμένου να πάρουν πίσω τα χρήματα που έδωσαν.
    Τα εισιτήρια διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010, θα διατίθενται σήμερα Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009 από τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ μέχρι τις 9μ.μ.

    Κύπελλο Ελλάδος: Ματαίωση του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Ανακοίνωση Ελληνικης Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης:

    Ύστερα από τη σημερινή έγγραφη δήλωση της ΑΕΚ ότι δεν θα συμμετάσχει στον σημερινό αγώνα Κυπέλλου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, επειδή δεν έχουν εκδοθεί
    ακόμα τα δελτία ξένων αθλητών της και έχει τραυματισμούς παικτών, ο αγώνας Κυπέλλου Ανδρών ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ματαιώνεται και κατακυρώνεται υπέρ του ΠΑΟΚ.

    Αλβανός μεγιστάνας θέλει τη Μίλαν!


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Οπως προκύπτει, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σκέφτεται σοβαρά την πώληση της Μίλαν και ένας Αλβανός μεγιστάνας δηλώνει έτοιμος να αγοράσει την ιδιοκτησία της διάσημης ιταλικής ομάδας! Ο λόγος για τον Ρέζαρτ Τάτσι, ο οποίος τόνισε ότι είναι έτοιμος να διαθέσει περίπου 700 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των «ροσονέρι»:

    «Δε νομίζω ότι ο Μπερλουσκόνι θέλει να χωρίσει με τη Μίλαν, αν όμως ισχύει κάτι τέτοιο, θα ενδιαφερόμουν πολύ. Τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα, αρκεί να θελήσει ο φίλος μου ο Σίλβιο να πουλήσει», τόνισε σχετικά ο 38χρονος βαθύπλουτος επιχειρηματίας.

    Λίβερπουλ για Πάντεφ


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Την επιθετική της γραμμής, θέλει να ενισχύσει η Λίβερπουλ. Ενας από τους στόχους των «κόκκινων», όπως αναφέρει ο αγγλικός Τύπος είναι ο Γκόραν Πάντεφ της Λάτσιο. Η μεταγραφή του Σκοπιανού φορ, πάντως, μόνο εύκολη υπόθεση δεν αναμένεται να είναι, καθώς η διοίκηση της ιταλικής ομάδας τον κοστολογεί με ποσό περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ.

    Δεν βγήκαν τα δελτία στην ΑΕΚ, δύσκολα κατεβαίνει με ΠΑΟΚ


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Αποδεκατισμένη υποχρεώνεται να παραταχθεί η ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΟΚ απόψε στο κλειστό της Πυλαίας για το Κύπελλο Ελλάδος (19:00, ΕΤ1). Παρά τις προσπάθειες της διοίκησης της ΚΑΕ, αλλά και της ΕΟΚ, δεν κατέστη εφικτό να ανάψει η FIBA το πράσινο φως για τη χρησιμοποίηση των ξένων παικτών της ομάδας, λόγω παλαιότερων οφειλών του συλλόγου.

    Αυτό σημαίνει πως η «Ένωση» οφείλει να παραταχθεί μόνο με Έλληνες και εφήβους στο παιχνίδι, καθώς δεν θα αγωνιστούν οι Μακ, Μελς, Γκριν, Φράνσις, Στεφάνοφ και ΜακΓκραθ. Πλέον είναι πολύ πιθανό αγώνας να κατακυρωθεί στον ΠΑΟΚ εφόσον αποφασιστεί να μην «κατέβει» η ΑΕΚ στον αγώνα.

    Μποροβήλος: «Προβληματίζει η διαιτησία»


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Την εκτίμηση ότι η απόδοση των διαιτητών το τελευταίο διάστημα είναι προβληματική εξέφρασε ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ωστόσο, ο πρώην διαιτητής εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι δεν θα χρειαστεί να επέμβει η ΚΕΔ. «Η διαιτησία ξεκίνησε καλά, όμως στις τελευταίες αγωνιστικές έχει προβληματίσει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Superleague. Τι είπε για τον Νίκο Θανόπουλο και το νέο γήπεδο του Αστέρα στην Τρίπολη.

    Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Μποροβήλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

    «Το ποδόσφαιρο και τη διαιτησία μπορεί να την κρίνει ο κόσμος. Η διαιτησία ξεκίνησε καλά, όμως στις τελευταίες αγωνιστικές έχει προβληματίσει. Ελπίζω να είναι θέμα συγκυρίας και χρειάζεται να επέμβει άμεσα η ΚΕΔ», δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε: «Δεν θέλω να αναφερθώ σε συγκεκριμένα παιχνίδια. Όσον αφορά το σύστημα της UEFA (με τους πέντε διαιτητές), βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο. Σε αμφισβητούμενες φάσεις, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα βοηθούσε και είμαι σαφέστατα υπέρ αυτού του συστήματος. Θα το εισηγηθούμε στην ΕΠΟ, η οποία είναι αρμόδια για τα θέματα της διαιτησίας, και θα μπορούσε να εφαρμοστεί άμεσα στο πρωτάθλημά μας».

    Στη συνέχεια, εξέφρασε την άποψη ότι η διαιτητολογία κάνει κακό: «Ανεξάρτητα από τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ομάδες από τη διαιτησία, αυτό μόνο κακό μπορεί να κάνει. Μπορεί σε πρώτη φάση να μιλάμε για δικαιοσύνη, αλλά στα προηγμένα κράτη δεν ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα. Εφόσον φτάσουμε στο σημείο που υπάρξει “αποδοχή” από όλους τους εμπλεκομένους, τότε θα λέμε ότι ο καθένας κοιτάει τη δουλειά του. Αυτό, όμως, προϋποθέτει ότι το κομμάτι διαιτησία λειτουργεί για τη βελτίωσή της».

    Για την ποιότητα του φετινού πρωταθλήματος, ανέφερε: «Θα θέλαμε καλύτερη ποιότητα. Οι ομάδες δεν έχουν βρει τους εαυτούς τους. Θα θέλαμε να παίζουν καλύτερο ποδόσφαιρο. Οι ομάδες δεν έχουν μονταριστεί ακόμα».

    Για τις διαθέσεις του κ. Θανόπουλου, ο οποίος ενδέχεται να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Superleague, σχολίασε: «Εκείνο που έχω να πω είναι ότι ο κ. Θανόπουλος είναι ένας άριστος συνεργάτης. Δεν γνωρίζω κάτι που να έχει να κάνει με την παραίτησή του. Δεν μου έχει πει κάτι. Εκπροσώπησα εγώ τη Σούπερ Λίγα στη χθεσινή συνάντηση, αφού εκείνος είχε υποχρεώσεις με την ΑΕΚ. Δεν γνωρίζω το παραμικρό για το συγκεκριμένο ζήτημα».

    Για τους στόχους του Αστέρα Τρίπολης τη φετινή σεζόν: «Δεν περιμέναμε να ξεκινήσουμε έτσι. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Όταν ξεκινάει ένα πρωτάθλημα είμαστε όλοι χαρούμενοι. Ο δικός μας στόχος ήταν να φτιάξουμε μια καλή ομάδα και να σταθεροποιηθεί στη συνέχεια στη Σούπερ Λίγα. Είναι ο τρίτος μας χρόνος στην πρώτη κατηγορία».

    Ερωτηθείς για όσα είχαν ακουστεί περί αποχώρησης του Μάριο Γκόμες στην αρχή της σεζόν, απάντησε: «Το θέμα είχε ως εξής: Έγινε μια σύσκεψη για το αν η ομάδα είναι πλήρης και αν χρειαζόμαστε κάποια ενίσχυση. Είχε βγει ότι παραιτείται ο προπονητής. Έγινε μια κουβέντα για την εικόνα της ομάδας. Από εκεί και πέρα, είμαστε ακόμα στην αρχή του πρωταθλήματος».

    Καταλήγοντας, ο κ. Μποροβήλος μίλησε για το νέο γήπεδο του Αστέρα: «Αντιμετωπίζουμε κάποια θέμα, τα οποία ελπίζουμε μέσα σε έναν ορίζοντα έξι μηνών να έχουμε επιλύσει. Πρέπει να πούμε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουν γήπεδο ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Αυτός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για να έρθει ο κόσμος και να παρακολουθήσει ποδόσφαιρο».

    Μπάγεβιτς: «Μας έβγαλαν από το πρωτάθλημα»!


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Την άποψη ότι οι διαιτητικές αποφάσεις «έβγαλαν εκτός πρωταθλήματος» την ΑΕΚ εξέφρασε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, μιλώντας στη «SportDay». Ο τεχνικός της «Ένωσης» εξήγησε το ξέσπασμά του μετά το τέλος του αγώνα στην έδρα της Skoda Ξάνθης, αναφέροντας πως ό,τι έγινε στα Πηγάδια «έπληξε την ψυχολογία της ομάδας» και τόνισε ότι «φτάσαμε σε ένα σημείο που δεν πάει άλλο».

    «Είχαμε τρεις σερί ήττες και συνολικά τέσσερις διαδοχικές αποτυχίες στο πρωτάθλημα με την ισοπαλία στα Γιάννενα. Είναι πολύ βαρύ για την ΑΕΚ και έπληξε την ψυχολογία της ομάδας. Και των παικτών και τη δική μου. Προσπαθείς να φτιάξεις μια ομάδα για να πετύχει, αλλά δεν σου δίνεται η δυνατότητα να το καταφέρεις. Δεν μπορείς με αυτές τις συνθήκες. Φτάσαμε σε ένα σημείο που δεν πάει άλλο.

    Οι παίκτες μου έκαναν προσπάθεια μέχρι τέλους για να γυρίσουν το παιχνίδι. Είδα το ματς σε dvd, το ανέλυσα και ομολογώ ότι οι παίκτες προσπάθησαν περισσότερο από όσο νόμιζα στο τέλος του αγώνα με την ένταση και τη στενοχώρια για το αποτέλεσμα που είχαμε. Πρέπει να αποφύγουμε καταστάσεις που βλάπτουν την ηρεμία της ομάδας και να προχωρήσουμε για ό,τι καλύτερο μπορούμε», υπογράμμισε ο Σερβοέλληνας τεχνικός.

    Στη συνέχεια, ο 61 ετών προπονητής μίλησε για την διαιτησία: «Υπάρχει πρόβλημα με τη διαιτησία, αλλά δεν θέλησα χθες (σ.σ.: προχθές) να μιλήσω γι' αυτό. Οπως ξέρετε, έχω αποφασίσει εδώ και καιρό να μη μιλώ για τη διαιτησία και το έχω αποφύγει σε πολλές περιπτώσεις. Υπάρχουν στιγμές, όμως, που με όσα γίνονται στο γήπεδο νιώθεις ως προπονητής ότι δεν μπορείς να βοηθήσεις την ομάδα σου. Αυτά που έγιναν στο παιχνίδι της Ξάνθης από πλευράς διαιτησίας είναι πολύ βαριά. Και είναι φοβερό να συμβαίνουν αυτά μόνο σε εμάς! Θέλαμε πολύ, και οι παίκτες και εγώ, να πάρουμε τη νίκη για να μη μείνουμε τόσο νωρίς εκτός πρωταθλήματος. Βλέπουμε, όμως, ότι μας έβγαλαν εκτός πρωταθλήματος, το οποίο έμειναν να διεκδικούν δύο ομάδες. Προσπαθούσαμε πολύ σκληρά να φτιάξουμε γρήγορα μια ομάδα και πέρα από όλα τα άλλα προβλήματα, ήρθε να προστεθεί κι αυτό της διαιτησίας. Τόσο νωρίς να μείνουμε εκτός στόχου;».

    Ερωτηθείς αν είναι δυνατόν να δοθούν κίνητρα σε παίκτες μεγάλης ομάδας που έχουν μείνει εκτός πρωταθλήματος πολύ νωρίς, ο Μπάγεβιτς τόνισε: «Κίνητρο έχουν πάντα όσοι αγωνίζονται στην ΑΕΚ».

    Ρ. ΚΑΡΛΟΣ - «Στη Ρεάλ έστω και τζάμπα»


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    «Θα ήθελα να αγωνιστώ στην Ρεάλ Μαδρίτης για έξι μήνες από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο έστω και τζάμπα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρομπέρτο Κάρλος, ο οποίος θα αποχωρήσει τον Δεκέμβριο από τη Φενέρμπαχτσε.

    «Είναι η τρίτη μου σεζόν εδώ στην Τουρκία αλλά έχω αποφασίσει να φύγω τον Δεκέμβριο. Θα ήθελα να επιστρέψω στην Βραζιλία και να αγωνιστώ εκεί. Θα ήθελα να αγωνιστώ στην Ρεάλ Μαδρίτης για έξι μήνες από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο έστω και τζάμπα. Θα μου άρεσε αυτό», δήλωσε ο 36χρονος άσος.

    Και συνέχισε: «Στην Ισπανία πέρασα υπέροχα χρόνια κέρδισα τα πάντα και νιώθω την Μαδρίτη σπίτι μου. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να επιστρέψω στην Ρεάλ Μαδρίτης, εννοείται πως θα ήθελα ως ποδοσφαιριστής αλλά αν είναι δυνατόν θα ήθελα να δουλέψω με παιδιά και να τους διδάξω όσα ξέρω».

    Ο Ρομπέρτο Κάρλος αγωνίστηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης από το 1996 ως το 2007 (371 συμμετοχές, 47 γκολ).

    MVP ο «Ελέ», κορυφαίο γκολ ο «Κατσούρ»


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Οι εντυπωσιακές, όσο και ουσιαστικές αποκρούσεις που έκανε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, επί της Καβάλας και οδήγησαν τον ΠΑΣ Γιάννινα στη νίκη (2-1), χάρισαν στον Ελληνα «κίπερ» τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτης της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

    Στο μεταξύ, καλύτερο γκολ ψηφίστηκε αυτό του Κώστα Κατσουράνη (σκόραρε με εντυπωσιακό τρόπο με μακρινή κεφαλιά) του Παναθηναϊκού, στο ματς με τη Λάρισα

    Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP:
    -Δημήτρης Ελευθερόπουλος (ΠΑΣ Γιάννινα) 59,5 %
    -Μπενάρ Κουμορτζί (Πανιώνιος) 32,1 %
    -Μάρις Βερπακόφσκις (Εργοτέλης) 8,4 %

    Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal:
    - Κώστας Κατσουράνης (Παναθηναϊκός) 71,6 %
    - Βλάνταν Ιβιτς (ΠΑΟΚ) 14,5 %
    - Λουίς Σάντο Ντιόγκο (Ολυμπιακός) 13,9 %

    Nέα άδεια σε Tζιμπούρ από Δημητριάδη


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    O Tζιμπούρ έχει ενσωματωθεί στην εθνική ομάδα της Aλγερίας για τα δυο παιχνίδια με Pουάντα (11 Oκτωβρίου) και Aίγυπτο (14 Oκτωβρίου). Kανονικά ο παίκτης θα έπρεπε να γυρίσει στην Aθήνα στις 15 Oκτωβρίου, μετά δηλαδή το τέλος των αγωνιστικών του υποχρεώσεων με την Eθνική του. Eπικοινώνησε, όμως, χθες με τον Bασίλη Δημητριάδη και ζήτησε να μην επιστρέψει στις 15 Oκτωβρίου και να πάρει άλλες 20 μέρες άδεια. O γενικός αρχηγός της Eνωσης πήρε το απαραίτητο «OK» από τη διοίκηση και τον Mπάγεβιτς και ενημέρωσε τον παίκτη ότι το αίτημά του έγινε δεκτό.

    Αμφίβολος ο Παπασταθόπουλος


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Με προβλήματα ξεκίνησε η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας ενόψει των κρίσιμων αγώνων με τη Λετονία(10/10) και το Λουξεμβούργο(14/10) για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

    Ο Ότο Ρεχάγκελ δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Κυργιάκο που συμπλήρωσαν κάρτες στο προηγούμενο παιχνίδι των προκριματικών, ενώ πλέον αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου ο οποίος έχει ένα σφίξιμο στους προσαγωγούς και στην πρώτη προπόνηση το απόγευμα της Τρίτης στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

    Τις επόμενες μέρες ο αμυντικός της Τζένοα θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα και θα φανεί αν τελικά θα προλάβει την αναμέτρηση του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ η οποία θα κρίνει και ουσιαστικά τη δεύτερη θέση που οδηγεί σε αγώνες-μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ. H παρουσία του στα "μετόπισθεν" κρίνεται πάντως απαραίτητη μετά και από τις απουσίες των Αβραάμ Παπαδόπουλου και Κυργιάκου.

    Κατά τα άλλα στην πρώτη προπόνηση ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και οι Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Βύντρα, Καραγκούνης, Σαμαράς και Φωτάκης για λόγους κούρασης περισσότερο.Την αυριανή προπόνηση στον Αγιο Κοσμά (18:00) που είναι κλειστή για τα ΜΜΕ και τους φιλάθλους, θα παρακολουθήσουν μόνο παιδιά από το Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα και το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης.

    Όσον αφορά στο θέμα που προέκυψε με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη που προπονήθηκε κανονικά την Τρίτη, το τεχνικό τιμ έχει στην κατοχή του τα αποτελέσματα από τα εργομετρικά τεστ του παίκτη και μέχρι την Παρασκευή ο Ότο Ρεχάγκελ θα έχει αποφασίσει αν θα τον διατηρήσει στην αποστολή.

    Υπενθυμίζεται οι παίκτες που αποτελούν την αποστολή για τα παιχνίδια με τη Λετονία(10/10) και το Λουξεμβούργο(14/10) είναι οι: Χαλκιάς(ΠΑΟΚ), Σηφάκης(Άρης), Τζόρβας(Παναθηναϊκός), Παπαδόπουλος Α.(Ολυμπιακός), Κυργιάκος(Λίβερπουλ), Παπασταθόπουλος(Τζένοα), Μόρας(Μπολόνια), Τοροσίδης(Ολυμπιακός), Σπυρόπουλος(Παναθηναϊκός), Βύντρα(Παναθηναϊκός), Σεϊταρίδης(Παναθηναϊκός), Νίνης(Παναθηναϊκός),

    Τζιόλης(Παναθηναϊκός), Πλιάτσικας(Σάλκε), Μάκος(ΑΕΚ), Φωτάκης(ΠΑΟΚ), Καραγκούνης(Παναθηναϊκός), Κατσουράνης(Παναθηναϊκός), Πατσατζόγλου(Ομόνοια), Σαλπιγγίδης(Παναθηναϊκός), Γκέκας(Μπάγερ Λεβερκούζεν), Αμανατίδης(Αϊντραχτ Φρανκφούρτης), Σαμαράς(Σέλτικ), Μάντζιος(Παναθηναϊκός).

    Σπανός:"Ακλόνητος ο Δώνης"


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Μπορεί ο Ατρόμητος να βρίσκεται στην 15η θέση του πρωταθλήματος, όμως με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Σπανός στηρίζει τον προπόνητη του συλλόγου Γιώργο Δώνη.

    Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Γιώργος Σπανός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Εξέδρα". Ο ισχυρός άνδρας του Ατρόμητου με τις δηλώσεις του θέλησε να κάνει ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει θέμα Δώνη, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

    "Εννοείται ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τη συγκομιδή μας, αλλά και από την εικόνα μας στη Νέα Σμύρνη. Χαρίσαμε και πάλι βαθμούς σε ένα ματς που μπορούσαμε και να το κερδίσουμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το οικοδόμημα θα καταρρεύσει. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του προπονητή και για αυτό τον επιλέξαμε τον Δώνη το καλοκαίρι.

    Δεν τίθεται κανένα θέμα λύσης της συνεργασίας. Θα βάλουμε τα πράγματα κάτω και θα προσπαθήσουμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Νομίζω ότι είναι συγκυριακή η θέση στην οποία βρισκόμαστε και πιστεύω ότι με την πρώτη νίκη θα αλλάξει το κλίμα.

    Δεν έχει λογική να σκεφτόμαστε οτιδήποτε άλλο πλην του επόμενου αγώνα με τον Λεβαδειακό. Ο κόσμος έχει δίκιο να αγχώνεται αλλά να ξέρει ότι ο Ατρόμητος θα επιστρέψει".

    Μαλεζάς: «Η πίεση εμπόδιο στις επιτυχίες»


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Ο Στέλιος Μαλεζάς παραχώρησε συνέντευξη σε ελληνική αθλητική εφημερίδα και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του ΠΑΟΚ στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Δεν απέφυγε πάντως να μιλήσει για τα μέχρι τώρα προβλήματα αλλά και την «επίσκεψη» των οπαδών στη Σουρωτή.

    Αναλυτικά τα όσα είπε στην "ΕΞΕΔΡΑ"

    Τελικά σας στοίχισε η μικρή χρονικά προετοιμασία;
    «Θεωρώ πως ακόμη δεν έχει φανεί σε μεγάλο βαθμό κάτι τέτοιο σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Σε γενικές γραμμές κάνουμε σκληρές προπονήσεις για να διατηρηθούμε σε καλό επίπεδο και νομίζω πως τα έχουμε καταφέρει. Χρειαζόμασταν σίγουρα περισσότερο χρόνο για να βελτιωθούμε σε άλλους τομείς, αλλά πρέπει να παλέψουμε με τα τωρινά δεδομένα».


    -Δηλαδή δεν οφείλεται εκεί το μέτριο πρόσωπο που δείχνει η ομάδα;
    «Σίγουρα έως ένα βαθμό επηρεάζει, όμως δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το συγκεκριμένο γεγονός ως δικαιολογία. Είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί».

    -Η κακή ψυχολογία μπορεί να αποτελεί δικαιολογία;
    «Σίγουρα. Νομίζω πως το βασικό μας πρόβλημα αρχικά ήταν το ότι δεν κερδίσαμε αγώνες, στους οποίους ήμασταν καλύτεροι. Αυτό δημιουργεί ένα ψυχολογικό πρόβλημα στην ομάδα. Είναι ένα σημαντικό θέμα και, για να το ξεπεράσουμε, πρέπει να πάρουμε αποτελέσματα. Η αρχή έγινε, πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».

    -Η έλλειψη καλών αποτελεσμάτων επηρεάζει τις σχέσεις στα αποδυτήρια; Δημιουργεί κακό κλίμα μέσα σε αυτά;
    «Επηρεάζει σε επίπεδο στασιμότητας. Από τη στιγμή που δεν έρχονται τα αποτελέσματα, δεν εξελίσσονται και οι σχέσεις μέσα στην ομάδα. Νομίζω πως είναι θέμα χρόνου να ξεπεραστεί και αυτό το θέμα. Ηδη έχουν γίνει πολλά βήματα μπροστά».

    -Οι πολλοί τραυματισμοί σάς προβληματίζουν;

    «Οι περισσότεροι δεν είναι μυϊκοί και για τον λόγο αυτό δεν πιστεύω πως είναι θέμα προετοιμασίας. Νομίζω πως γι' αυτά τα θέματα είναι καλύτερο να μιλούν οι αρμόδιοι και κυρίως ο γυμναστής. Δεν είμαι ο κατάλληλος να εκτιμήσω τη συγκεκριμένη κατάσταση».

    -Ο ΠΑΟΚ έδειξε κάποια σημάδια βελτίωσης, όμως συνεχίζει να παρουσιάζει αγχωμένο ποδόσφαιρο...
    «Οι νίκες που δεν ήρθαν μας επηρέασαν και γι' αυτό υπάρχει άγχος στο παιχνίδι μας και κυρίως όχι καθαρό μυαλό στις τελικές μας προσπάθειες. Οσο νικάμε, η ομάδα θα ανοίγει και θα είναι πολύ καλύτερη. Εχουμε πολύ καλύτερο υλικό απ' ό,τι τις προηγούμενες σεζόν, υπάρχει έντονος ανταγωνισμός που σιγά σιγά θα φανεί και πιστεύω πως θα μας βγει σε καλό. Επιστρέφουν αρκετοί παίκτες από τραυματισμό και νομίζω πως θα φανεί η πληρότητα της ομάδας μας σύντομα. Τα πάντα θα κριθούν στο τέλος, εκ του αποτελέσματος, αλλά οφείλω να αισιοδοξώ με αυτά που ζω καθημερινά».

    -Υπάρχει η αίσθηση πως ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να αφήσει το παθητικό ποδόσφαιρο της προηγούμενης σεζόν και να παίξει κάτι ποιο ελκυστικό. Είναι μια επιδίωξή σας αυτή;
    «Βεβαίως και είναι. Θεωρώ πως σε όλα τα παιχνίδια, εκτός από αυτό με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, είχαμε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας. Απλά αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι όσοι βρίσκονται γύρω από την ομάδα είναι πως αυτή η μεταφορά αγωνιστικής φιλοσοφίας δεν είναι δυνατόν να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Δεν γίνεται μέσα σε δυο μήνες να έχουμε αλλάξει εντελώς πρόσωπο, έχοντας κάνει προετοιμασία ουσιαστικά δεκαπέντε ημερών. Δεν υπήρξε ο χρόνος για να δουλέψουμε όπως θα θέλαμε, αφού έπρεπε να μπούμε πολύ γρήγορα στις επίσημες υποχρεώσεις και να αντεπεξέλθουμε σε αυτές».

    -Υπάρχουν σημαντικές διαφορές στο τακτικό σας παιχνίδι σε σχέση με πέρυσι;

    «Δεν θα πω σημαντικές ή χτυπητές διαφορές. Θεωρώ όμως πως υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που αλλάζουν την εικόνα μας μέσα στο γήπεδο και αυτές πρέπει να δουλευτούν αρκετά. Η βάση της φιλοσοφίας είναι η ίδια, απλά υπάρχουν σημεία που η ομάδα δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα».

    -Πιστεύεις πως υπάρχουν περιθώρια η ομάδα να ανακάμψει και να ανέβει ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα;
    «Κάναμε όλοι μας ένα σημαντικό λάθος. Υστερα από μια πετυχημένη σεζόν πέρυσι, θεωρήσαμε πως πρέπει να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Αρκετοί, κυρίως οπαδοί, άρχισαν να μιλούν για πρωτάθλημα, κάτι που δεν ήταν σοφό. Εχω καταλάβει καλά μέχρι σήμερα πως οι ομάδες δεν χτίζονται από τη μια μέρα στην άλλη. Ο,τι φτιάχνεται γρήγορα, χαλάει και γρήγορα. Υπάρχει ένα υλικό, πρέπει να αφεθεί να δουλέψει υπό την καθοδήγηση του προπονητή, ο οποίος με τη σειρά του δεν πρέπει να πιέζεται έντονα από το περιβάλλον του συλλόγου προκειμένου να συγκεντρωθεί στη δουλειά που θέλει να κάνει. Η πίεση στέκεται εμπόδιο στις επιτυχίες και δεν αναφέρομαι στην πίεση που ασκείται πάντα στις μεγάλες ομάδες, αλλά σε μια πίεση που πολλές φορές αδικεί την προσπάθεια που γίνεται. Ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές θέλουν να πετύχουν το καλύτερο δυνατόν και νομίζω πως μέσα από τον χρόνο θα φανεί αυτό».

    -Οι στόχοι του ΠΑΟΚ άλλαξαν σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν;
    «Από τη στιγμή που αποκλειστήκαμε από την Ευρώπη, άλλαξαν. Απομένει το Κύπελλο, όπου έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο τέλος του μήνα, ενώ στο πρωτάθλημα πρέπει να πλασαριστούμε σωστά στα πλέι οφ και να έχουμε καλύτερη εικόνα από αυτήν που παρουσιάσαμε πέρυσι στη συγκεκριμένη διαδικασία».

    -Μόλις πέτυχε το γκολ κατά του Ηρακλή ο Ιβιτς, ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη;
    «Είπα 'σωθήκαμε'. Εντάξει, αστειεύομαι, αλλά ένιωσα μεγάλη ανακούφιση, γιατί βαρέθηκα να είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλο και να μην κερδίζουμε. Στο παιχνίδι της Δευτέρας ήμασταν πολύ ανώτεροι και απλά αποκαταστάθηκε η δικαιοσύνη με το γκολ του Βλάνταν».

    -Φάνηκε στο ξεκίνημα της προετοιμασίας ότι δεν ήσουν στις επιλογές ενδεκάδας του Φερνάντο Σάντος, ύστερα μάλιστα από μία σεζόν με περισσότερες συμμετοχές από οποιονδήποτε άλλον κεντρικό αμυντικό. Δεν σε ενόχλησε αυτό;
    «Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να μην ενοχλείται όταν μένει εκτός βασικών επιλογών. Πόσο μάλλον στην περίπτωσή μου, που πέρσι έκανα μια καλή και γεμάτη σεζόν, κατά την άποψή μου. Δεν πρέπει όμως να επηρεάζεσαι ψυχολογικά από μια τέτοια κατάσταση, γιατί αυτή είναι η ζωή του ποδοσφαιριστή. Είναι μεγάλο λάθος να σε πάρει από κάτω. Στη δική μου περίπτωση βέβαια με βοήθησε πολύ μια συζήτηση με τον προπονητή μας. Ηταν πολύ σωστό για εμένα αυτό που άκουσα και μπορώ πλέον να πω με σιγουριά πως είχε δίκιο. Μιλήσαμε για κάποια πράγματα που έκανα λάθος σε σχέση με πέρυσι, άρα το μοναδικό που μπορώ να πω είναι πως η ευθύνη που δεν έπαιζα βαραίνει εμένα και όχι τον προπονητή».

    -Δηλαδή δεν σε ενόχλησε το γεγονός πως επιλέχτηκε ένας ακραίος μπακ για κεντρικός αμυντικός (Σαβίνι) και εσύ παρέμεινες στον πάγκο;
    «Εγώ λέω το εξής απλό: από τη στιγμή που ο προπονητής έκανε τη συγκεκριμένη επιλογή, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Πρώτον, εγώ δεν του έδειξα μέχρι εκείνο το σημείο αυτά που όφειλα ως κεντρικός αμυντικός. Δεύτερον, ο Σαβίνι μπορεί να κάνει αυτό που θέλει ο προπονητής καλύτερα. Εγώ, μετά τη συζήτηση που είχα, κατάλαβα ακριβώς τι γίνεται και απλά δέχτηκα χωρίς αμφισβήτηση την επιλογή του προπονητή μου».

    -Η απόδοσή σου, από την ημέρα που χρησιμοποιήθηκες, είναι εξαιρετική. Αλλαξε κάτι στον τρόπο λειτουργίας σου;
    «Σίγουρα η συζήτηση που είχα με τον προπονητή με βοήθησε να αλλάξω σε πρώτη φάση τρόπο σκέψης και στη συνέχεια τρόπο παιχνιδιού. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Υπάρχουν και πρέπει να δουλέψω για να βελτιωθώ. Ομως μετράει πολύ να κατανοείς τι σου ζητούν και πώς μπορείς να το προσφέρεις, με αποτέλεσμα να αισθάνομαι πολύ καλύτερα πλέον».

    -Θεωρείς πως οι Ελληνες παίκτες λείπουν από τις ομάδες;
    «Γενικά στο ποδόσφαιρο πλέον χρησιμοποιούνται από τις ομάδες ξένοι ποδοσφαιριστές. Αν παρατηρήσουμε τις ελληνικές ομάδες, ο Παναθηναϊκός έχει έξι στα έξι στο πρωτάθλημα, έχοντας μονίμως καλύτερους παίκτες του τους Ελληνες. Επίσης ο Ολυμπιακός βασίζεται πολύ σε Ελληνες ποδοσφαιριστές. Το ότι είσαι Ελληνας δεν σημαίνει πως είσαι καλύτερος, αλλά απλά πως καταλαβαίνεις όλες τις ιδιομορφίες που υπάρχουν στο πρωτάθλημα. Αφουγκράζεσαι καλύτερα το κλίμα και γνωρίζεις πώς πρέπει να αντιδράσεις. Αυτό δεν σημαίνει πως οι ξένοι που έχουμε δεν είναι σοβαροί σε αυτό που τους ζητάνε... Ιδιαίτερα οι δικοί μας είναι και πολύ ποιοτικοί παίκτες και μας βοηθούν πάρα πολύ. Αυτό που μπορώ να πω για τους ξένους αφορά τον επαγγελματισμό τους. Είναι 100% επαγγελματίες και κινούνται γύρω από αυτήν τη λογική. Φαντάζομαι τον εαυτό μου να πήγαινε σε ομάδα στο εξωτερικό. Είμαι σίγουρος πως δεν θα μπορούσα να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει και θα προσπαθούσα να είμαι τυπικός και σοβαρός».

    -Αγώνες των ομίλων του Europa League βλέπεις;
    «Οχι, δεν παρακολουθώ καθόλου. Κανένας μας δεν μπορεί να παρακολουθήσει αγώνες του Europa League. Μας έχει ενοχλήσει ο αποκλεισμός και νομίζω πως δεν το έχουμε ξεπεράσει ακόμη».

    -Πρόσφατα έγινε μια «επίσκεψη» οπαδών του ΠΑΟΚ στη Σουρωτή. Πώς το αντιμετωπίσατε το συγκεκριμένο γεγονός;
    «Επειδή στην αρχή διακόπηκε η προπόνηση, μας κακοφάνηκε, αλλά στη συνέχεια καταλάβαμε πως οι προθέσεις ήταν καλές και σοβαρές. Αντιληφθήκαμε πως οι οπαδοί έχουν κάθε λόγο να κάνουν κάτι τέτοιο, γιατί νοιάζονται για την ομάδα και το καλό της. Μετά τη συζήτηση, όλοι οι ποδοσφαιριστές το δεχτήκαμε αυτό. Οι οπαδοί ήρθαν απλά εκεί για να μας ρωτήσουν κάποια πράγματα, να μας εξηγήσουν τις θέσεις τους και ό,τι έκαναν ήταν από αγάπη προς εμάς και την ομάδα και όχι από μίσος. Το μήνυμα που μας έστειλαν ήταν ξεκάθαρο. Να παίζουμε με την ψυχή μας, να προσπαθούμε μέχρι το τέλος για τη νίκη και να τιμάμε τον ΠΑΟΚ. Νομίζω πως η 'επίσκεψη' μας έκανε καλό κι αυτό φάνηκε στον αγώνα με τον Ηρακλή».