Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Κονέ: «Θα δώσουμε τα πάντα»

Έτοιμοι να δώσουν τα πάντα κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού είναι οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής, όπως τόνισε σε συνέντευξή του ο Παναγιώτης Κονέ.

Κονέ: «Θα δώσουμε τα πάντα»
Το τελευταίο της χαρτί σε ό,τι αφορά την υπόθεση πρόκριση παίζει απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού η Εθνική Ελλάδας.

Ακόμη κι αν τελικά αυτή δεν έρθει, οι διεθνείς μας θέλουν τουλάχιστον να σημειώσουν ένα γκολ και να ευχαριστήσουν έτσι τους φίλους της ομάδας.

Σε δηλώσεις του στη ΝΕΡΙΤ ο Παναγιώτης Κονέ ξεκαθαρίζει πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα παίξουν «σαν Έλληνες» για το καλύτερο δυνατό.

Αναλυτικά όσα είπε:

Περιμένουμε με μεγάλη αγωνία είναι η αλήθεια αυτό το ματς που θα κρίνει για την εθνική ομάδα αν θα προκριθεί στην επόμενη φάση. Μπορούμε να νικήσουμε;

«Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για το ματς και θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα επιθετική με μεγάλη ποιότητα, αν παρουσιαστούμε όπως έχουμε προετοιμαστεί αυτές τις τέσσερις προηγούμενες μέρες θα πάρουμε μια μεγάλη νίκη που πιστεύω ότι μας αξίζει».

Παιχνίδι με παιχνίδι μοιάζει να είμαστε βελτιωμένοι, να περιμένουμε καλύτερη εικόνα στο τρίτο ματς;

«Μέχρι την αποβολή του Κατσουράνη με τους Ιάπωνες η ομάδα έκανε αυτό για το οποίο είχε προετοιμαστεί καλά,ξέραμε ότι είχαν καλή κατοχή μπάλας με καλούς επιθετικούς και δεν θέλαμε να αφήσουμε κενούς χώρους. Στα πρώτα τριάντα πέντε λεπτά το καταφέραμε. Θα μπορούσαμε και στην αντεπίθεση να απειλήσουμε. Όταν μείναμε με δέκα η συγκέντρωση μας ανέβηκε κατακόρυφα συγκέντρωση και το πάθος που είχαμε με τους Ιάπωνες έκανε τη διαφορά και πλέον με μια νίκη είμαστε κοντά να πάρουμε την πρόκριση που όλοι θέλουμε...».

Από τι θα εξαρτηθεί να νικήσουμε την Ακτή Ελεφαντοστού;

«Από τα δυο πρώτα ματς κρατάμε δυο στοιχεία σημαντικά. Με την Κολομβία είχαμε καλύτερη κατοχή μπάλας σε σχέση με τον αγώνα με την Ιαπωνία. Η άμυνα μας ήταν λίγο πιο ψηλά στα όρια των είκοσι με τριάντα μέτρων. Είχαμε πιο πολύ θράσος και θάρρος και επιθετικά είχαμε λύσεις. Στο δεύτερο ματς είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι αμυντικά δεν θέλαμε να δεχτούμε γκολ, μαρκάραμε συλλογικά και είμαστε σε επίπεδο πολύ καλής αμυντικής διάταξης. Αν πάρουμε τα στοιχεία αυτά από τους δύο αγώνες και σημειώσουμε ένα γκολ η νίκη θα είναι δική μας».

Θα πρέπει να τους περιμένουμε στο χώρο, να βγούμε ψηλά να παίξουμε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας για να πάρουμε τη νίκη;

«Δεν πρέπει να παίξουμε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Η επιθετική τους γραμμή είναι φωτιά και αν τους αφήσεις χώρους θα είναι πολύ επικίνδυνη. Θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι αμυντικά και να πιέσουμε στο χώρο λίγο πιο ψηλά».

Με το χέρι στην καρδιά, είστε πεισμωμένοι μετά από όσα ειπώθηκαν και έγιναν στο φινάλε του αγώνα με την Κολομβία;

«Δεν είμαστε πεισμωμένοι, είμαι τέσσερα χρόνια στην ομάδα και τα παιδιά που είναι παλαιότεροι στην ομάδα και με την εμπειρία τους μας αναφέρουν ότι δέκα χρόνια στην ομάδα μετά από κακές εμφανίσεις ή ήττες συμβαίνουν αυτά. Είναι κρίμα να μείνουμε σε αυτά τα σχόλια τώρα για την Εθνική ομάδα από όλα όσα έχει πετύχει. Δεν πιστεύω ότι μας πείσμωσαν τα κακά σχόλια, μας έχει πεισμώσει το γεγονός ότι ενώ σταθήκαμε σε καλό επίπεδο στα δυο ματς για τα δεδομένα της Εθνικής ομάδας, φτάσαμε να παλεύουμε να πετύχουμε ένα γκολ και αυτό είναι που μας έχει πεισμώσει».

Υπάρχει ομόνοια στην ομάδα μετά το περιστατικό Μανιάτη-Τζαβέλλα;

«Η φιλολογία γύρω από την ομάδα συντηρήθηκε γιατί είχε προϋπάρξει ένα περιστατικό ανάμεσα στον Κατσουράνη και τον Μανιάτη και για το λόγο αυτό έγινε τόσο μεγάλο θέμα αυτό που συνέβη με τον Μανιάτη και τον Τζαβέλλα...»

Πώς είναι τώρα η σχέση τους;

«Η σχέση και των είκοσι τριών μέσα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλή ,θέλω να πω ότι έχουν συμβεί πολλά περιστατικά όλα αυτά τα χρόνια στην Εθνική ομάδα και που αφορούν σχέσεις ποδοσφαιριστών και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μπορώ να πω ότι και εγώ με καλούς μου φίλους όπως ο Σαμαράς μπορεί να έχουμε διαφωνήσει η να έχουμε τσακωθεί μέσα στην προπόνηση άπειρες φορές απλά κάποιοι άνθρωποι το πήρανε με βάση κάποια οπαδικά θέματα που δεν ισχύουν και δεν θα πρέπει να ισχύουν μέσα στην Εθνική ομάδα».

Θα κάνει κακό στη συνέχεια αν αυτό το οπαδικό στοιχείο μπει στην Εθνική και σε ρωτώ εσένα που παίζεις στο εξωτερικό και κατά μια έννοια είσαι πιο μακριά από το θέμα…

«Με τους υπόλοιπους είκοσι δύο συμπαίκτες μου που είμαστε εδώ στην Βραζιλία θα προσπαθήσουμε να μην συμβεί ποτέ αυτό και θα κάνουμε τα πάντα να μην συμβεί... Είμαστε στη διοργάνωση που ονειρεύεται ο καθένας να είναι και τέτοια φαινόμενα πρέπει να σταματήσουν».

Σε λίγες ώρες εκατομμύρια Ελλήνων θα στηθούν στην τηλεόραση για να σας παρακολουθήσουν. Τι έχεις να τους πεις;

«Σαν Παναγιώτης θα ήθελα να ξέρει ο κόσμος ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα έχουμε στο ματς εμείς οι ποδοσφαιριστές θα δώσουμε τα πάντα, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα αγωνιστούμε σαν Έλληνες. Θα αγωνιστούμε να πάρουμε την νίκη και ελπίζω με όλο το πάθος το ταλέντο και τη δύναμη που έχουμε να πάρουμε αυτή τη μεγάλη νίκη για τη χώρα μας...».

Μάκος: «Έχουμε την εμπειρία να το καταφέρουμε»

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Γρηγόρης Μάκος για τον αποψινό αγώνα της Εθνικής Ομάδας κόντρα στην Ακτη Ελεφαντοστού, καθώς οι παίκτες έχουν εμπειρία από τέτοιους αγώνες.

Μάκος: «Έχουμε την εμπειρία να το καταφέρουμε»
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Γρηγόρης Μάκος για τον αποψινό αγώνα της Εθνικής Ομάδας κόντρα στην Ακτη Ελεφαντοστού, καθώς οι παίκτες έχουν εμπειρία από τέτοιους αγώνες.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 από το Athens Metro Mall, καλεσμένος των Βάιου Τσούτσικα και Σωτήρη Κωσταβάρα, δήλωσε:

«Αν σήμερα αγχωθούμε παραπάνω από ότι πρέπει θα έχουμε πρόβλημα αλλά πιστεύω τα παιδιά έχουν την εμπειρία για να ανταποκριθούν σε τέτοια παιχνίδια. Εξάλλου το έχουμε ξανακάνει πριν από δύο χρόνια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα απέναντι στη Ρωσία. Όλοι στην ομάδα έχουν την εμπειρία να τα καταφέρουν».

Για την Ακτή Ελεφαντοστού ανέφερε:

«Είναι μια ομάδα με πολύ καλή φυσική κατάσταση και θα προσπαθήσουν να πάνε το παιχνίδι στη δύναμη, αλλά δεν είναι μακριά από μας το στιλ του παιχνιδιού της Ακτής».

Για το ενδεχόμενο συμμετοχής του Γιώργου Καραγκούνη τόνισε:

«Με το Γιώργο στην ενδεκάδα υπάρχει μια ηρεμία. Ο Καραγκούνης με την εμπειρία του προσφέρει ένα επιπλέον στήριγμα σε όλους και δίνει εμπιστοσύνη σε όλους».

Τέλος για το νέο τεχνικό της Εθνικής τον Κλαούντιο Ρανιέρι σχολίασε:
«Είναι ένας άνθρωπος πολύ έμπειρος παρότι δεν γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα. Θα είναι μια νέα αρχή για την Εθνική ομάδα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα τους διώξει όλους για να πάρει άλλους. Ένας ξένος προπονητής αν είναι αρκετά στην Ελλάδα και μπορεί να παρακολουθεί τους παίκτες ή να πηγαίνει στις χώρες που παίζουν θα είναι σίγουρα κάτι που θα παίξει ρόλο».

Ελλάδα – Ακτή Ελεφαντοστού: Η ανάλυση!

Ο Μιχάλης Τσόχος “διαβάζει” τα δύο πρώτα ματς των Ιβοριανών στο Μουντιάλ, αλλά και τα φιλικά που έδωσαν και προσπαθεί να “παίξει” το παιχνίδι κόντρα στην Εθνική Ελλάδας...
Είναι φυσιολογικό να είναι σημείο αναφοράς ο Γιάγια Τουρέ στην ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού. Πρόκειται για τον παίκτη σημείο αναφοράς της πρωταθλήτριας Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι είναι δυνατόν να μην είναι της Ακτής;

Οι Κολομβιανοί (κυρίως) και οι Ιάπωνες κατά δεύτερο λόγο, προσπάθησαν να τον αντιμετωπίσουν με τον παλιομοδίτικο τρόπο του man to man, αλλά και με βοήθειες. Ο Πέκερμαν έβαλε τον Σάντσες να είναι σκιά του και από κοντά έκλεινε και ο Ιμπάρμπο για να μην τρυπήσει από τον άξονα την άμυνα τους ο Γιάγια. Αποδείχτηκε μία λύση. Οχι η τέλεια, αλλά αρκετά αποτελεσματική.

Εμείς μπορούμε να κάνουμε το ίδιο είναι η ερώτηση; Μάλλον όχι. Πρώτον γιατί ο Σάντος δεν είναι αυτής της λογικής. Ο Ρεχάγκελ θα έβαζε έναν Παπασταθόπουλο, όπως είχε κάνει ας πούμε με τον Μέσι στο προηγούμενο Μουντιάλ, να τον κυνηγά ακόμη και στα ντους, ο Σάντος ποτέ.

Η Εθνική θα μαρκάρει χώρο, άρα ναι μεν ο Μανιάτης θα πέσει πάνω στον Τουρέ, αλλά όχι στη λογική man to man αλλά με μαρκάρισμα στο χώρο. Συνεπώς και ο Κονέ και κυρίως ο Καραγκούνης θα πρέπει να δώσουν βοήθειες στον Μανιάτη. Ακόμη όμως και να υποθέσουμε ότι οι διεθνείς μας θα καταφέρουν να περιορίσουν ή να σταματήσουν τον Γιάγια Τουρέ, το πρόβλημα δεν λύνεται, δείγμα του πόσο ποιοτική ομάδα είναι αυτή η Ακτή Ελεφαντοστού. Αλλωστε την ζημιά η Ιαπωνία δεν την έπαθε από τον Γιάγια και την όποια ζημιά η Κολομβία επίσης δεν την έπαθε από τον Γιάγια.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο Τουρέ είναι τόσο έξυπνος παίκτης, που ξέρει τον τρόπο να αξιοποιεί τους συμπαίκτες του, αν δεν μπορεί να φανεί ο ίδιος καθοριστικός στο ματς, δίνοντάς τους χώρο και παίρνοντας λιγότερες προσπάθειες ο ίδιος.

Από που επιτίθεται η Ακτή.
Ρίχνοντας μία ματιά στα επίσημα στατιστικά της ΦΙΦΑ μένεις άναυδος, (εγώ τουλάχιστον έμεινα) από τον τρόπο με τον οποίο επιτίθεται η ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού. Στα δύο πρώτα ματς οι Ιβοριανοί έχουν εκδηλώσει συνολικά 94 επιθέσεις. Εχοντας στον άξονα τον Τουρέ και πίσω του, τους Ντιέ και Τιοτέ θα μπορούσες και να βάλεις στοίχημα ότι οι περισσότερες έχουν εκδηλωθεί από τον άξονα. Κι' αν ήσουν λίγο πιο υποψιασμένος και έβλεπες ότι ο Ζερβίνιο έχει βάλει τα δύο από τα τρία γκολ θα μπορούσες να υποθέσεις ότι παίζουν αρκετά και από τα αριστερά... Λάθος!
Η Ακτή Ελεφαντοστού είναι η ομάδα που... γέρνει περισσότερο από κάθε άλλη από τις 32 σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο και... γέρνει προς τα δεξιά.
Από τις 94 επιθέσεις που έχει εκδηλώσει συνολικά οι 55 έχουν εκδηλωθεί από τα δεξιά. Ποσοστό 58,5%!
Μόλις το 23,5% από τα αριστερά και το υπόλοιπο 18% από τον άξονα. Πραγματικά εντυπωσιακό.

Υπάρχει εξήγηση
Γιατί συμβαίνει όμως αυτό; Υπάρχει εξήγηση η οποία έχει και ονοματεπώνυμο: Σερζέ Οριέ. Ο δεξιός ακραίος οπισθοφύλακας της Τουλούζ, έχει φτιάξει τα δύο από τα τρία γκολ της Ακτής στο Μουντιάλ και επιπλέον από τα δικά του πόδια έχουν εκδηλωθεί οι περισσότερες επικίνδυνες επιθέσεις των Ιβοριανών στη διοργάνωση. Και δεν είναι συμπτωματικό. Είναι ο πρώτος σε ασίστ ακραίος οπισθοφύλακας στα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα της φετινής σεζόν στην Ευρώπη. Επιπλέον σκοράρει και συχνά με τον σύλλογο του κι' ας μην το έχει κάνει ακόμη στο Μουντιάλ.
Εδώ ίσως να οφείλεται και η δοκιμή του Σάντος με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στα δεξιά και τον Σαμαρά στην κορυφή της επίθεσης. Ο Λάζαρος από την εποχή που πήγε στην Ιταλία έχει γίνει τακτικά πιο συνεπής και είναι σαφώς και πιο γρήγορος από τον Σαμαρά ώστε να μπορέσει να καλύψει τον ταχύτατο Οριέ.

Ο Ντρογμπά στον πάγκο...
Τα χρόνια έχουν περάσει και επί της ουσίας τόσο η ομάδα όσο και ο ίδιος ο Ντρογμπά έχουν αποδεχτεί ότι δεν μπορεί να παίξει 90 λεπτά. Ετσι έχουν αποφασίσει να θυσιάζουν μία αλλαγή σε κάθε ματς προκειμένου να μπαίνει γύρω στο 60' στον αγώνα. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο σε σχέση με τον σέντερ φορ της Ακτής. Ο Μπόνι, ο οποίος παίζει βασικός, είναι ένας εξαιρετικός επιθετικός που σκοράρει με όλους τους τρόπους. Με το κεφάλι όπως έκανε στο ματς με την Ιαπωνία, με πλασέ, μέσα από την μεγάλη περιοχή, έξω από αυτήν με τα πολύ δυνατά σουτ που διαθέτει. Ενας πληρέστατος φορ που δεν έκανε την διαφορά μόνο στο επίπεδο του ολλανδικού πρωταθλήματος, αλλά και στην Πρέμιερ Λιγκ με την φανέλα της Σουόνσι με την οποία αγωνίστηκε φέτος.

Το πρόβλημα μας δεν είναι το γκολ...
Τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα γίνεται πολύ κουβέντα για το αν μπορούμε να σκοράρουμε. Για το αν η Ελλάδα θα είναι η μοναδική ομάδα που θα φύγει από την διοργάνωση χωρίς να έχει πανηγυρίσει. Στο συγκεκριμένο ματς και με τον συγκεκριμένο αντίπαλο μπορεί να αποδειχτεί ότι αυτό δεν είναι το πρόβλημά μας. Η Ακτή έχει δεχτεί τέρμα στα 13 από τα 14 τελευταία επίσημα ματς που έδωσε. Μόνο η Γουινέα δεν σκόραρε εναντίον της! Γιατί συμβαίνει αυτό;

Πρώτον γιατί έχει τερματοφύλακα της σειράς. Ο Μπαρί είναι η αχίλλειος πτέρνα των Ιβοριανών χρόνια τώρα και σε καμία περίπτωση δεν είναι Οσπίνα ή Καβασίμα που έκαναν εξαιρετικές επεμβάσεις στα δύο πρώτα παιχνίδια της Εθνικής μας.

Δεύτερον γιατί το κεντρικό αμυντικό δίδυμό τους είναι πολύ μέτριο. Ο Μπαμπά (κυρίως) και ο Ζοκορά που έπαιζαν ως τώρα (απόψε λογικά θα παίξει ο Μπαμπά με τον Κόλο Τουρέ, αφού ο Ζοκορά είναι τιμωρημένος) κάνουν εύκολα το λάθος, ειδικά αν πιεστούν. Και αυτό συμβαίνει πρώτον γιατί ο Μπαμπά δεν είναι καθόλου καλός με την μπάλα στα πόδια (αυτό που λέμε ατσούμπαλος), αλλά και γιατί είναι αρκετά αργός και στα πόδια και στη σκέψη.

Ο Ζοκορά που τον έχει συμπαίκτη και στην Τουρκία, παίζει δίπλα του γιατί τον ξέρει καλά και μπορεί να τον... καλύπτει, αλλά σήμερα θα απουσιάζει. Ο Κόλο Τουρέ όπως είδαμε επίσης πάρα πολλές φορές τη φετινή σεζόν με την Λίβερπουλ είναι εύκολος στη γκέλα και στη λάθος μεταβίβαση και γι' αυτό το λόγο χρειάζεται να τους πιέσουμε ψηλά. Δεν χρειάζεται να ανεβάσουμε κατ' ανάγκη όλη την ομάδα, αλλά συντονισμένα δύο τρεις παίκτες μας να πιέζουν ψηλά για να κλέψουν μπάλα. Ετσι δέχτηκαν το δεύτερο γκολ από την Κολομβία. Ετσι δέχτηκαν τα δύο γκολ από την Βοσνία στο μεταξύ τους φιλικό πριν την έναρξη του Μουντιάλ.

Για αυτό ακριβώς καταλήγω στο συμπέρασμα ότι το δύσκολο με τους Ιβοριανούς δεν είναι να τους βάλουμε ΕΝΑ γκολ, αλλά το δύσκολο είναι να μην δεχτούμε κανένα...
Πηγή: gazzetta.gr

Ο Λάζαρος, ο Οριέ και η πρόοδος της Εθνικής!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την Εθνική μας που δεν παίζει με καλύτερη ομάδα, παίζει όμως κόντρα σε ομάδα που έχει πολύ καλύτερο ταλέντο.
Η μεγάλη ημέρα έφθασε και όλη η Ελλάδα το βράδυ στις 11 θα είναι καρφωμένη στις οθόνες και θα περιμένει να δει μία Εθνική Ελλάδας να καταθέτει την ψυχή της στο γήπεδο, να κάνει τα πάντα για να πάρει τη νίκη, που αν έρθει θα της δώσει την μεγάλη πρόκριση στους 16(αν και στο άλλο παιχνίδι η Ιαπωνία δεν κερδίσει την Κολομβία, διότι τότε θα χρειαστούμε νίκη με πολλά γκολ διαφορά). Μία διάκριση, που σαφέστατα , αν έρθει είναι η μεγαλύτερη για την Εθνική Ελλάδας, μετά την κατάκτηση του Euro.
Η Εθνική μας δεν παίζει με καλύτερη ομάδα, παίζει όμως κόντρα σε ομάδα που έχει πολύ καλύτερο ταλέντο. Η Ακτή δεν λειτουργεί τόσο καλά , ως ομάδα, ως οργάνωση μέσα στο γήπεδο, αλλά στηρίζεται περισσότερο στις μονάδες και στις ατομικές προσπάθειες , που κάνουν και μπορούν να κρίνουν τον αγώνα. Εκεί υπερέχει της Εθνικής μας με τον Γιάγια Τουρέ στα χαφ, τον Οριέ ένα δεξί μπακ, που «σκότωσε» την Ιαπωνία με τις σέντρες του στο πρώτο παιχνίδι, τον Ζερβίνιο με την απρόβλεπτη κίνηση και πολύ καλό στο ένας εναντίον ενός και τον αγέραστο Ντρογκμπά, που είτε παίζει από την αρχή , είτε μπαίνει στην διάρκεια του αγώνα μπορεί να κρίνει ένα παιχνίδι μόνο και μόνο με την παρουσία του στο γήπεδο. Δεν είναι τυχαίο, ότι μόλις μπήκε αλλαγή και στα δύο παιχνίδια της Ακτής δημιούργησε τους χώρους, για να μπουν τα τρία γκολ από τους συμπαίκτες του.
Φαβορί ασφαλώς και είναι η Ακτή, αλλά η Εθνική μας έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι στα κρίσιμα ραντεβού κάνει αυτό που πρέπει. Πριν δύο χρόνια στο Euro με μία νίκη επί της Ρωσίας στο τρίτο παιχνίδι πήρε την τελευταία στιγμή την πρόκριση για την επόμενη φάση. Στο Μουντιάλ ασφαλώς και το επίπεδο είναι πιο υψηλό και οι κλιματολογικές συνθήκες τώρα στην Βραζιλία δύσκολες για όλες τις ευρωπαϊκές ομάδες. Αρα το παιχνίδι γίνεται δύο φορές πιο δύσκολο.
Θέλω να πω δύο πράγματα για την ενδεκάδα. Αν, τελικά γίνει αυτό, που διαβάζουμε και ο Σάντος βάλει αριστερά τον Χριστοδουλόπουλο με τον Σαμαρά στην κορυφή της επίθεσης, τον Σαλπιγγίδη δεξιά και τον Κονέ πίσω από τον φορ της Εθνικής είναι μία λογική απόφαση. Η παρουσία του Λάζαρου αριστερά μπορεί να περιορίσει την δραστηριότητα του Οριέ, αρκεί ο Λάζαρος να είναι τακτικά πειθαρχημένος και να κρατάει την θέση του. Επίσης η παρουσία του Λάζαρου αριστερά βοηθάει και δημιουργικά την Εθνική, αφού μπορεί να συγκλίνει και να σουτάρει από μέση απόσταση. Είναι σίγουρα ένας μεσοεπιθετικός, ενώ ο Σαμαράς είναι επιθετικός, που κατ’ανάγκη παίζει αριστερά. Από κει και πέρα η αδυναμία της Ακτής πιστεύω ότι είναι στο κέντρο της άμυνας , όπου υπάρχει η απουσία του Ζοκορά. Κατ’αρχάς πρέπει η Εθνική να κλείσει τους χώρους, λοιπόν, και στην διάρκεια του αγώνα , πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγές ανάλογα με το σκορ. Αν έχει προηγηθεί η Εθνική πιστεύω, ότι είναι απαραίτητη η παρουσία ενός τρίτου κεντρικού αμυντικού , δηλαδή του Μόρα, για να αντιμετωπίσουν την επιθετικότητα της Ακτής με την είσοδο του Ντρογκμπά αν και αυτή την φορά μείνει εκτός ενδεκάδας, η κάποιου άλλου επιθετικού. Αν δεν έχουμε πετύχει το γκολ πιστεύω, ότι είναι απαραίτητη η παρουσία του Μήτρογλου στην διάρκεια του αγώνα σαν δίδυμο με τον Σαμαρά η με τον Σαλπιγγίδη και μετατροπή της τακτικής σε 4-4-2.
*Ελπίζω αυτό το βράδυ να μην είναι το τελευταίο για τον παίκτη-σύμβολο της Εθνικής Γιώργο Καραγκούνη με την φανέλα της Εθνικής. Μακάρι και για τον «Καρα» να πάρουμε την πρόκριση . Το αξίζει και ο ίδιος. Η παρουσία του στην ενδεκάδα ελπίζω να είναι καθοριστική , όπως και στο ματς με την Ρωσία το 2012 που πέτυχε ο «Κάρα» και την γκολάρα.
*Ότι και να γίνει απόψε θα πρέπει όλοι μας να νοιώθουμε περήφανοι για αυτή την Εθνική, αφού σε άλλο ένα Μουντιάλ η Ελλάδα είναι εκεί. Κάτι που πριν από 20 χρόνια έμοιαζε με θαύμα και τώρα θεωρείται αυτονόητο…. Αυτό λέγεται πρόοδος.
Πηγή: gazzetta.gr

Γκμοχ: «Μπορεί να νικήσει η Ελλάδα»

Ο Γιατσεκ Γκμοχ μιλώντας στην ιστοσελίδα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Πολωνίας εξέφρασε την άποψη πως η Εθνική μας ομάδα μπορεί να πάρει τη νίκη απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Γκμοχ: «Μπορεί να νικήσει η Ελλάδα»
Την πίστη ότι η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου μπορεί να πάρει την νίκη στο αποψινό παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού εξέφρασε ο Γιάτσεκ Γκμοχ.

«Η Ελλάδα μπορεί να έπαιξε άσχημα όμως πιστέψτε με, θέλει τη νίκη. Το ματς θα είναι ενδιαφέρον γιατί παλεύουν και οι δυο ομάδες για την πρόκριση. Οι Έλληνες μπορούν να παίξουν σωστά το παιχνίδι του ρυθμού. Ο Φερνάντο Σάντος έχει παίκτες που έχουν τη δυνατότητα να πάρουν το αποτέλεσμα. Έχουν συμμετάσχει σε αρκετά Μουντιάλ και γνωρίζουν τον τρόπο», τόνισε στην ιστοσελίδα της πολωνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ο Γκμοχ, αναφερόμενος στο παιχνίδι της Εθνικής μας με την Ιαπωνία επεσήμανε ότι το μόνο θετικό ήταν η μαχητικότητα που έδειξαν οι διεθνείς μας και πρόσθεσε για τον αποψινό αγώνα:

«Τα στημένα είναι το… κλειδί. Σίγουρα έχουν προπονηθεί πολλές φορές σε αυτά, έχουν καταστρώσει τα πλάνα τους και λογικά από τα στημένα θα δημιουργήσουν ευκαιρίες. Θα περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσουν, το θέμα είναι αν θα τους δοθεί αυτή η ευκαιρία», τόνισε και συνέχισε…

«Αν οι Έλληνες δεν δεχθούν γκολ νωρίς, θα φτάσουν στον στόχο τους. Μια ευκαιρία τους αρκεί. Η Ακτή Ελεφαντοστού παίζει επιθετικά και έτσι θα υπάρχουν κενά στην άμυνά της για να χτυπήσει η Ελλάδα. Στόχος των παικτών του Σάντος ήταν να έχουν μια καλή παρουσία, αν προκριθούν όμως; Έχουν κάποιες πιθανότητες», κατέληξε.Πηγή: sport-fm.gr

Μισιρλής: «Υποχρεωμένοι να βάλουμε όλες τις πιθανές λύσεις στο τραπέζι»

Στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού μίλησε ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη Άγγελος Μισιρλής και αναφέρθηκε σε όλα τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον σύλλογο, ένα 24ωρο πριν την γενική συνέλευση που θα κρίνει το μέλλον του Άρη.

Αναλυτικά:

Πρόεδρε, είμαστε ένα 24ωρο πριν την κρισιμότερη γενική συνέλευση της ιστορίας της ΚΜΑ. Πως προετοιμάζεται ο φορέας γι αυτό το σημαντικό γεγονός;
« Είμαστε έτοιμοι. Έχουμε ετοιμάσει τα πάντα για να υποδεχτούμε τον κόσμο. Είμαστε περήφανοι γιατί με τη συμπλήρωση 100 χρόνων του συλλόγου, ο Άρης είναι μια δημοκρατική ομάδα, δίνοντας το λόγο ακόμα και σ΄ αυτούς που με τις πράξεις τους ,τα τελευταία χρόνια, την έφεραν σ΄ αυτό το σημείο.
Ο κόσμος είναι παντελώς απογοητευμένος και δυστυχώς ανενημέρωτος. Εμείς τον καλούμε ν΄ αναλογιστεί τις ευθύνες του. Δεν είναι δυνατόν να μη θέλουμε Β΄ Εθνική, να μη θέλουμε Γ΄ Εθνική, να μη θέλουμε ΑΦΜ, να μη θέλουμε Στεφανίδη, να μη θέλουμε Γαλανό, να μη θέλουμε Λέσχη, άρθρο 99, άρθρο 106. Τελικά, τι θέλουμε; Δυστυχώς τα τελευταία 10 χρόνια, ο Άρης έγινε άφιλος. Δημιούργησε μόνο εχθρούς, ήρθε σε κόντρα με όλους του θεσμούς του ελληνικού ποδοσφαίρου, δημιούργησε χρέη  και δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να έχει φύγει από τον Αρη και να έχει πει καλά λόγια για την ομάδα. Αυτοί που μιλούσαν για Βόρεια Κορέα τα προηγούμενα χρόνια, γίνανε οι ίδιοι Βόρεια Κορέα! Πρέπει να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας».

Προκλήθηκαν αντιδράσεις από το ότι η ΚΜΑ, σ΄ αυτή της συνέλευση, τα βάζει όλα στο τραπέζι. Και κυρίως τον ΑΦΜ…
« Είμαστε υποχρεωμένοι, αφουγκραζώμενοι τον κόσμο, να τα βάλουμε όλα στο τραπέζι. Ο κόσμος δεν αποφασίζει για τα θέματα που θα συζητηθούν, ο κόσμος θα ακούσει τους νομικούς, θα ακούσει εμάς και εμείς θα βάλουμε τα θέματα, γιατί εμάς ψηφίσανε. Εμείς δεν θα ρίξουμε το μπαλάκι στον κόσμο. Παίρνουμε την ευθύνη των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Θα συζητηθούν, λοιπόν, όλα! Δεν  μπορεί να μη θέλουμε τίποτα. Κάτι πρέπει να πούμε και κυρίως κάτι ν΄ αποφασίσουμε για τα μέλλον της ομάδας. Καλώ τον κόσμο να έρθει μαζικά, να τακτοποιηθεί, να εγγραφεί και να περάσει μήνυμα».

Αυτή τη στιγμή πόσοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής, όντας οικονομικά τακτοποιημένοι;
« 580 άτομα!».

Επί συνόλου 11 χιλιάδων;
« Προσέξτε. Κάποτε γίνονταν πάρτι για συμμετοχή και η ΚΜΑ έφτασε σ΄ αυτά τα επίπεδα, εξαιτίας των προσώπων που τη διοίκησαν. Εμείς μπήκαμε σε δύσκολη στιγμή, γνωρίζοντας το τι θα εισπράξουμε και φυσικά δεν περιμένω ν΄ ακούσω «ευχαριστώ». Να ξέρετε, πάντως, ότι 100 και 150 δεν θα πάρουν αποφάσεις».

Ναι, αλλά εκεί οδηγούμαστε. Οι λίγοι καλούνται να αποφασίσουν για τους πολλούς. Έτσι δεν είναι;
« Γι αυτό, λοιπόν, καλώ όλους τους πρώην οικονομικά τακτοποιημένους να παραβρεθούν στην ιστορικότερη γενική συνέλευση που έρχεται. Ελάτε, τακτοποιηθείτε οικονομικά και όλα θα πάνε βάση καταστατικού. Οι λαϊκισμοί των περασμένων ετών ανήκουν στο παρελθόν».

Το βράδυ της Τετάρτης θα υπάρξει απόφαση; Θα ξέρουμε που θα παίξει ο Άρης τη νέα περίοδο;
« Η απόφαση θα παρθεί στα γραφεία της Κοινωνίας Μελών σε έκτακτο ΔΣ και ο κόσμος θα ενημερωθεί για την απόφαση που θα μεταφέρουμε στη γενική συνέλευση των μετόχων».

Κάλπες θα στηθούν;
« Εάν χρειαστεί θα γίνει και αυτό, αλλά όχι την ίδια μέρα. Τουλάχιστον μετά από δύο ημέρες. Αλλά αυτή τη φορά θα ζητήσουμε εγγυητικές και αποδείξεις. Είδαμε τι έγινε με τον κ. Ηλιάδη ο οποίος με ψέματα διοίκησε τον Άρη και τον έριξε στα βράχια. Το ίδιο έγινε με τον κ. Σκόρδα και τον έδιωξε ο κόσμος. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε  τον θεσμό της Λέσχης ψηλά».

Ένα σχόλιο για την  παραίτηση του κ. Ψηφίδη ο οποίος δημιουργεί θέμα υπόστασης και λειτουργίας της νυν διοίκησης της ΠΑΕ;
« Δύο ημέρες  πριν την κρισιμότερη γενική συνέλευση της ιστορίας του Άρη, δεν παραιτείσαι. Ήταν λάθος του. Θα μπορούσε να παραμείνει και να πει αυτά που είπε στην επιστολή του, ενώπιον του σώματος. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα ».

Τόσα χρόνια καταγράφεις τα γεγονότα με την κάμερά σου. Τώρα εσύ καταγράφεσαι ,ως πρόεδρος της ΚΜΑ. Τελικά, τι είναι πιο δύσκολο;
« Σίγουρα να καταγράφεσαι, γι αυτό και αποφεύγω τα πολλά λόγια για να μην υποπίπτω σε λάθη!».

Παντελίδης: «Πιο πειθαρχημένη η Εθνική μας σε σχέση με την Ακτή»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο γνωστός προπονητής Σάββας Παντελίδης και αναφέρθηκε στον αποψινό αγώνα της Εθνικής ομάδας με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Αναλυτικά όσα τόνισε:

Για την διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στην Εθνική μας ομάδα και την Ακτή Ελεφαντοστού: «Εγώ θα έλεγα ότι εμείς είμαστε η καλύτερη ομάδα. Ατομικά σίγουρα έχει καλύτερους παίκτες η Ακτή. Αυτό δεν μπορούμε να το παραλείψουμε. Έχουν παίκτες που μπορούν να πάρουν έναν αγώνα μόνοι τους. Όταν βρίσκονται όλοι μαζί, όμως, δεν παρουσιάζουν αυτό που πρέπει, ίσως γιατί είναι τέτοιος ο χαρακτήρας τους. Για να το πω πιο σωστά, εμείς έχουμε πιο πειθαρχημένο σύνολο».

Για την τακτική της ομάδας δεδομένου ότι η νίκη είναι μονόδρομος: «Δεν μπορούμε να παίξουμε φουλ επίθεση. Δεν μας ταιριάζει. Πιστεύω ότι θα πάμε σε ματς υπομονής και θα αρχίσουμε να ρισκάρουμε αν το αποτέλεσμα δεν μας βολεύει πιο αργά. Δεν είμαστε η ομάδα που θα βγει από το πρώτο λεπτό να πνίξει τον αντίπαλο, δεν μας βολεύει, άλλωστε, γιατί στις προσωπικές μονομαχίες θα έχουμε πρόβλημα. Θα οδηγήσουμε το ματς σε αργό τέμπο και θα χτυπήσουμε όταν πρέπει».

Για την χρησιμοποίηση του Σαμαρά στην κορυφή της επθεσης: «Έχει τους λόγους του ο Σάντος. Ίσως επειδή τακτικά δεν είναι καλή η Ακτή και με την κίνηση αυτή επιδιώκει να χτυπήσει από τα άκρα».

Για την εικόνα της Εθνικής: «Δεν περίμενα ούτε κάτι περισσότερο, ούτε κάτι λιγότερο. Αυτην την εικόνα που βλέπαμε στα προκριματικά, αυτή βλέπουμε και στο Μουντιάλ. Απλά στο πρώτο ματς μας χάλασε το πλάνο το γρήγορο γκολ και δεν μπορέσαμε να βγάλουμε κάτι καλύτερο».

Για τα πολλά γκολ στα παιχνίδια του Μουντιάλ: «Θεωρώ πως το γεγονός πως πολλά παιχνίδια άνοιξαν από την αρχή της διοργάνωσης, παρέσυρε πολλές ομάδες σε αυτόν τον ρυθμό».

Για τις ομάδες που πιστεύει ότι θα προχωρήσουν στην διοργάνωση: «Πιστεύω ότι θα αλλάξουν τα πράγματα στα νοκ άουτ. Πολλές ομάδες που δείχνουν σε καλή κατάσταση τώρα ίσως δεν έχουν ανάλογη συνέχεια και το αντίθετο, γιατί στα νοκ άουτ μετρούν κυρίως οι προσωπικότητες. Δεν έχω ξετρελαθεί με καμία ομάδα. Υπάρχουν, απλά, ομάδα που περίμενα λιγότερα και βλέπω περισσότερα, όπως η Ολλανδία»Πηγή: metrosport.gr

Ευχήθηκε σε Μέσι η Μπαρτσελόνα!

Lionel-Messi-2013-Barcelona-HD-Wallpaper
Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, η Μπαρτσελόνα ευχήθηκε στον ποδοσφαιριστή της, Λιονέλ Μέσι για τα 27α γενέθλια του.
Οι «μπλαουγκράνα» ανάρτησαν μία φωτογραφία, όπου κάνει μία ιστορική αναδρομή του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα, με μήνυμα: «Χρόνια πολλά Λίο Μέσι».

Πηγή: arenafm.gr

«Να επιτεθούμε από την αρχή»

4b416358471e897516790b49fe189be9_L
Ο Μάξ Γκραντέλ στη συνέντευξη Τύπου αποκάλυψε τη φιλοσοφία που θα πρέπει να έχει η Ακτή Ελεφαντοστού στην αποψινή αναμέτρηση με την Ελλάδα.
«Πρέπει να επιτεθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ξέρουμε πώς να το κάνουμε αυτό. Γνωρίζουμε τις δυνάμεις μας. Το πιο σημαντικό όμως είναι να μην έχουμε τίποτα για το οποίο να έχουμε μετανιώσει στο τέλος της διοργάνωσης».

Για  την απουσία του Ντιντιέ Ντρογκμπά από την αρχική 11αδα της ομάδας στα προηγούμενα δύο ματς της: «ο Ντιντιέ είναι παραδειγματικός αρχηγός τόσο μέσα όσο και έξω από τον αγωνιστικό χώρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διεθνής μέσος.
Από την άλλη ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ακτής,  Σαμπρί Λαμουσί αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο οικογενειακό δράμα των αδελφών Τουρέ.
«Αυτό που συνέβη είναι μία τραγωδία για εμάς.
Επιπλέον η Ακτή Ελεφαντοστού ως χώρα αντιμετωπίζει δύσκολους καιρούς με τις πλημμύρες στο Αμπιτζάν που είχαν ως συνέπεια να χαθούν πολλές ανθρώπινες ζωές. Για τον αυριανό αγώνα θα προσπαθήσουμε όλες αυτές τις θλιβερές για τους Ιβοριανούς στιγμές», κατέληξε.
Πηγή: arenafm.gr

«Ο νικητής περνάει στους 16»

??
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο Ιβοριανός, πρώην παίκτης του Ηρακλή ,Σερζ Ντιέ για το σημερινό(24/6) παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89,4:
Αναφορικά με το ποιον υποστηρίζει στο σημερινό παιχνίδι: «Είμαι στην μέση, αγαπάω και τις δυο χώρες».
Για το πώς βλέπει το παιχνίδι: «Είναι πολύ δύσκολο και δυο ομάδες θέλουν την νίκη για να περάσουν στην επόμενη φάση. Είναι τελικός, δεν πιστεύω ότι η Ιαπωνία θα κερδίσει την Κολομβία, Η ομάδα από την Λατινική Αμερική παίζει πάντα για την νίκη και κάτι τέτοιο περιμένω να γίνει και σήμερα».
Για τα προβλήματα των Ιβοριανών: «Θα σας αποκαλύψω κάτι , η πολιτεία ανακοίνωση ότι θα διπλασιάσει το πριμ σε περίπτωση πρόκρισης. Τηλεφώνησα χθες τον Κόλο Τουρέ για να του μεταφέρω τα συλλυπητήρια μου γιατί περνάει δύσκολες στιγμές μετά τον θάνατο του μικρού του αδελφού. Θέλουν την νίκη και θα παλέψουν για αυτή».
Αναφορικά για το τι του είπε ο Κόλο Τουρε για την Εθνική Ελλάδος: «Αν η Ελλάδα παίξει σοβαρά μπορεί να κερδίσει, μπορεί να προκριθεί. Σέβονται την Ελλάδα αυτό είναι δεδομένο».
Για το αν η απώλεια των Τουρέ θα επηρεάσει την ομάδα: «Όχι δεν τον πιστεύω , θα τα ξεχάσουν όλα και θα παλέψουν για 90 λεπτά».
Τα δυνατά σημεία των ομάδων: «Το δυνατό σημείο της Ελλάδας είναι σίγουρα η άμυνα. Σωκράτης, Μανωλάς, Τοροσίδης και Χολέμπας απαρτίζουν μια πάρα πολύ δυνατή άμυνα. Υπάρχουν κάποια προβλήματα στην επίθεση αλλά η αμυντική λειτουργία δουλεύει πάρα πολύ καλά. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει στην Ακτή. ¨Έχει πολύ καλή επιθετική γραμμή, μπορεί να σκοράρει ανά πάσα στιγμή, αλλά στην άμυνα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Υπάρχει μια ισορροπία».
Για τον Ντοργκμπά: «Είναι ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής ο οποίος μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα σε κάθε ομάδα, δεν του αρέσει το γεγονός ότι ξεκινάει από τον πάγκο αλλά το αντιμετωπίζει σωστά».
Για τον ίδιο και το που θα συνεχίσει την καριέρα του: «Έφυγα από την Ξάνθη γιατί είχα κάποιες υποχρεώσεις και είναι και κάτι ακαδημίες που έπρεπε να επισπευτώ στην Αμερική. Από εδώ και πέρα περιμένω να έρθουν οι προτάσεις, θα τις εξετάσω και θα αποφασίσω τι θα κάνω. Βρίσκομαι προς το τέλος της καριέρας μου και θα έλεγα ότι θα είναι ιδανικό το σενάριο με τον Ηρακλή. Όχι μόνο για να παίξω μπάλα αλλά και να βοηθήσω από κάποιο όλο πόστο. Γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα, γνωρίζω καταστάσεις και μπορώ να βοηθήσω».
Πηγή: arenafm.gr

«Καθοριστική η κούραση»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής, Τάκης Νικολούδης. Μίλησε για την Εθνική ομάδα στο Μουντιάλ αλλά και σχολίασε γενικότερα την διοργάνωση. Τόνισε πως τον σημαντικότερο παράγοντα τον παίζει η κόπωση και για αυτόν τον λόγο βλέπουμε και πολλές εκπλήξεις. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Τάκης Νικολούδης:
Για τον αν αρκεί ένα γκολ:“Ένα γκολ αρκεί αλλά πρέπει και να τα υπόλοιπα πα είναι υπέρ σου για να περάσεις στην επόμενη φάση”.
Για τον Λιονέλ Μέσι:“Ο Μέσι είναι 27 χρονών αλλά ποδοσφαιρικά αυτή την στιγμή είναι πάνω από 50 με την κόπωση και τις υποχρεώσεις. Είναι το φαινόμενο της κούρασης που το ζήσαμε και το 2004 με την επιτυχία της Εθνικής ομάδας του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ήταν λίγο πιο ξεκούραστη και χωρίς φυσικά να υπάρχει καμία αιχμή κατάφερε να υπερνικήσει δυνάμεις όπως η Γαλλία και η Πορτογαλία. Η κόπωση είναι ο πρώτος ανασταλτικός παράγοντας για κάθε ομάδα. Το ζήσαμε πρόσφατα και με την Ισπανία και την Πορτογαλία. Ας ελπίσουμε η δική μας ομάδα να είναι πιο φρέσκια ομάδα γιατί μια φρέσκια ομάδα μπορεί να νικήσει μια ακόμα και καλύτερη. Έχει την διάρκεια ο Μέσι αλλά όταν κάνεις 50-80 παιχνίδια κουβαλάς ένας βάρος”.
Για την Ελληνική ομάδα στο Μουντιάλ:“Ήταν μια ήττα από την Κολομβία που δεν με ξεγέλασε. Δεν ήταν τίποτα οι άλλοι και δεν με ξεγελάει. Ήταν θέμα δικής μας κακής μέρας. Πέντε παιδιά ήταν σε κάκιστη μέρα, τους φοβηθήκαμε παραπάνω ενώ με 10 παίκτες πήραμε μια ισοπαλία με την Ιαπωνία. Τώρα ο Ντρογκμπά είναι κουρασμένος και 35 χρονών. Έχει κόπωση από Ευρώπη και Τούρκικο πρωτάθλημα. Όσο πιο ψηλά παίζεις τόσο πιο πολύ κουρασμένος είσαι. Δεν μετράει μόνο ποιος είναι καλύτερος. Αυτό που μετράει είναι η κόπωση. Είδαμε την Χιλή πως έτρεχε με κάποιους ου παίζουν σε μεγάλες ομάδες και κάποιους που παίζουν σε πρωταθλήματα κανονικά. Τα αδέρφια Τουρέ και ο Ντρογκμπά είναι πολύ κουρασμένοι. Έχουμε μια ευκαιρία και στην κόπωση αλλά είναι και στην ευκαιρία μας να περάσουμε. Ένα παιχνίδι είναι και τέλος. Είναι μεγάλη ευκαιρία να προκριθούμε για πρώτη φορά στους 16 και να πετύχουμε κάτι μεγάλο. Θα είναι μεγάλη επιτυχία”.
Για την δυσκολία του γκολ:“Ο Κονέ έδειξε ότι είναι λίγο φρέσκος βρέθηκε σε θέσεις για γκολ 3-4 φορές. Όποιος είναι φρέσκος και είναι και καλός ποδοσφαιριστή μπορεί να πετύχει το γκολ . Χθες πέτυχα βέβαια, τον Κλάους και έπρεπε να είναι στην Βραζιλία αλλά έπαιζε στα δικά μου γηπεδάκια. Μίλησα λίγο μαζί του και μου είπε πως στεναχωρήθηκε αρκετά καθώς και δικαιωματικά μπορούσε. Έχει τρομερή ευχέρεια στο γκολ και είναι ένα νέο παιδί που μπορεί να τρέχει πολύ. Προτιμήθηκε ο Μήτρογλου που ήταν ανέτοιμος και ο Γκέκας που είχε το δοκάρι και ήθελε λίγο τύχη. Αυτοί οι δύο υπάρχουν. Ας ελπίσουμε όποιος επιλέξει ο Σάντος να έχει την ευχέρεια. Από εκεί και πέρα είναι και τι θα έρθει από πίσω. Θα παίξουν μεγάλη σημασία τα χαφ από πίσω. Θα είναι ο Καραγκούνης όσο μπορέσει να αντέξει. Είναι ξεκούραστος μεγάλος ποδοσφαιριστής αλλά και ηλικιακά μεγάλος. Ο Κατσουράνης έπαιξε όλα τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και δεν μπορούσε. Φαινόταν πως είχε ένα βαρίδιο και οι αντιδράσεις του ήταν σε δεύτερο και τρίτο βαθμό. Έχουμε μια πιο φρέσκια ομάδα. Ο Τουρέ ο μικρός δύσκολα πατάει στην περιοχή αντίθετα με την Αγγλία. Όλα αυτά μαζί με την τύχη μπορούν να φέρουν την πρόκριση. Αμυντικά μπορούμε να πάμε καλά. Το πρώτο παιχνίδι ήταν άδικο για την άμυνα, τον Παπασταθόπουλο και τον Μανωλά. Είναι νέα παιδιά, με ταλέντο. Εύχομαι να τους πάνε όλα καλά”.
Για το αν η κόπωση θα καθορίσει την εξέλιξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου:“Το είδαμε περίτρανα με την Ισπανία, την Πορτογαλία και τα άλλα παιχνίδια. Μετράει να είσαι φρέσκια ομάδα. Είδαμε την Κόστα Ρίκα τι ωραίο ποδόσφαιρο παίζει. Οι ποδοσφαιριστές έχουν κάποιες αντοχές και πολλοί δεν έχουν καύσιμα. Η εθνική έχασε το παιχνίδι γιατί ο Σαλπιγγίδης, ο Κατσουράνης, ο Χολέβας και ο Γκέκας βρεθήκαν σε κακή μέρα. Όσο πιο πολλοί δεν πατάνε γερά τόσο βουλιάζει η ομάδα. Αν τρέχουν 11 άτομα τότε υπάρχει ομάδα. Επίσης, οι καιρικές συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες. Είναι όλοι υποχρεωμένοι να υπερβάλουν δυνάμεις. Ένα παιχνίδι είναι, το θέλουν τα παιδιά τα δικά μας γιατί θα είναι η μεγαλύτερη στιγμή μετά το Ευρωπαϊκό. Πρέπει να στηρίζουμε την ομάδα και όχι να κοιτάμε αν τραγουδούσαν δυνατά τον Εθνικό ύμνο και γενικά τα κακά. Το θέμα δεν είναι αυτό. Είδαμε στην Αμερική τον τραγουδούσαν όλοι ενώ σε άλλες ομάδες λιγότεροι. Όταν κάποιος παίζει στην Εθνική ομάδα θέλει να τιμήσει το εθνόσημο αλλά και τον εαυτό του πάνω από όλα. Δεν είναι κανένας που παίζει χαβαλέ. Είναι μια γιορτή που θέλουμε να είμαστε νικητές. Βλέποντας τώρα βλέπω τι μεγαλείο είναι να παίζεις σε αυτό τον θεσμό. Όσο μεγάλοι να είναι ο Μέσι και ο Ρονάλντο προσπαθούνε συνεχώς. Βέβαια, δεν με έχουν εντυπωσιάσει η Βραζιλία και η Αργεντινή αλλά η Κόστα Ρίκα. Επίσης, η Γαλλία πιστεύω θα πάει ψηλά, η Ολλανδία παίζει πολύ καλά και δεν ξέρω τι θα κάνει η Ιταλία που παίζει με την Ουρουγουάη. Θέλω να πιστεύω πως στην τετράδα θα είναι δύο με τρεις Ευρωπαϊκές ομάδες. Η Βραζιλία όση βοήθεια και να έχει όταν θα έρθουν τα δύσκολα δεν νομίζω πως θα μπορέσει. Με ένα άτομο και δύο δεν μπορείς. Πρέπει να τρέχει όλη η ομάδα”.
Για την μεσαία γραμμή της Ελλάδας:“Στο κέντρο κρίθηκαν όλα τα παιχνίδια. Στο πρώτο είχαν γίνει δύο γραμμές και δεν μπορούσε να γίνει παιχνίδι. Αν εξαιρέσουμε τον Μανιάτη που προσπάθησε στο πρώτο παιχνίδι ήταν κακή η ομάδα στα χαφ. Ο Καραγκούνης μπορεί να κρατήσει την μπάλα αλλά δεν ξέρω για πόσο. Είναι πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής, τυπάρας, λίγο κωλοτούμπας αλλά αυτό δεν έχει σημασία, είναι θρασύς και μπορεί να κάνει ένα μεγάλο παιχνίδι για την Εθνική ομάδα και τον εαυτό του”Πηγή: arenafm.gr

Οι ευχές της ΠΑΕ στον Ποζατζίδη!!

10351004_10152505579229687_6670553043144276513_n
Ο Στέλιος Ποζατζίδης έχει σήμερα τα γενέθλια του και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ του ευχήθηκε μέσα από τον επίσημο λογαριασμού της στο facebook.
Αναλυτικά η ανάρτηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
“Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται χρόνια πολλά και κάθε επιτυχία στον Στέλιο Ποζατζίδη που έχει σήμερα τα γενέθλια του”!

«Το αξίζει ο Παναγιώτης»

poikilidis
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς Κώστας Ζώης, όπου μίλησε για το τουρνουά που θα διοργανωθεί στην μνήμη του Παναγιώτη Ποικιλίδη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κώστας Ζώης:
“Οι Πόντιοι καλλιτέχνες έχουν μια ποδοσφαιρική ομάδα που λέγεται Παλαλιακός. Είναι μια πρόταση τους προς την Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς για την διοργάνωση αυτού του τουρνουά. Εμείς μιλήσαμε με τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα και του ΠΑΟΚ καθώς και οι δύο έχουν σχέση με τον Παναγιώτη. Με χαρά αποδέχτηκαν την πρόταση και έτσι σήμερα (24/06) στις 19:30 θα γίνει αυτό το τουρνουά στην μνήμη του Παναγιώτη Ποικιλίδη. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτό τον άνθρωπο. Θα παίξουμε τρία παιχνίδια. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Αυτό το τουρνουά είναι προπομπός για κάτι μεγαλύτερο που θα κάνουμε για τον Παναγιώτη Ποικιλίδη και θέλουνε να γίνει θεσμός. Θα διοργανώνουμε ένα διήμερο κάθε χρόνο προς τιμήν του. Είναι κάτι που το αξίζει. Δεν θα χορέψουμε γιατί δεν έχουμε κλείσει 40 μέρες ακόμα από τον θάνατο του. Θα έχουμε ένστολα παιδιά, παιδάκια με Ποντιακές φορεσιές, θα έχουμε λύρες και νταούλια αλλά δεν θα παίξουμε μουσική. Θα παίξουμε μονάχα ένα τραγούδι και θα το τραγουδήσουμε όλοι μαζί επειδή το αγαπούσε ο Παναγιώτης”.
Πηγή: arenafm.gr

Στεφανίδης για όλους!!

28892_main
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Πάνος Στεφανίδης. Μίλησε για την αυριανή (25/06) Γενική Συνέλευση και ανέφερε ότι όσα πρέπει θα ανακοινωθούν την κατάλληλη στιγμή. Τόνισε πως η ομάδα θα προχωρήσει για την Β’ εθνική και πως δεν υπάρχει θέμα συζήτησης για οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην παραίτηση Ψηφίδη, λέγοντας πως ήδη έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του, ενώ έδωσε βάρος στην συζήτηση για το τηλεοπτικό συμβόλαιο, το οποίο θα αποτελέσει απ’ ότι φαίνεται… οδηγό για τη νέα σεζόν. Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, διέψευσε τα περί «Ελληνικού Χρυσού».
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Πάνος Στεφανίδης:
Για την αυριανή Γενική Συνέλευση: “Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει επαναληπτική συνέλευση. Αύριο (35/06) το τελειώνουμε. Τρέχουμε τόσα πράγματα δύο μήνες, πρέπει να ολοκληρώσουμε. Δεν υπάρχει νόημα να παίρνουμε παρατάσεις και επαναλήψεις”.
Για το θέμα της Γ’ εθνικής: “Δεν μ’ ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα θέματα. Όσοι ενδιαφέρονται για άλλα θέματα, Γ΄ εθνική και οτιδήποτε άλλο, ας πάρουν την ομάδα στην Γ’ εθνική ή την άλλη ομάδα της οποίας έχουν βρει το ΑΦΜ και θα τα πούμε στο Χαριλάου. Πρέπει να συνεχίσουμε. Δεν μπορεί να υπάρχει στασιμότητα και να μην μπορούμε να πάρουμε πέντε υπογραφές, επειδή μας ρωτάνε αν θα παίξουμε στην Β’ ή στην Γ’ εθνική. Θα σας ανακοινώσουμε πέντε πραγματάκια και ή μας θέλετε ή όχι. Αν πάμε σαν διοίκηση, θα πάμε στην Β’ εθνική. Δεν μπορεί στην ΚΜΑ να συζητάμε για την Γ’ εθνική ή την διάλυση του σωματείου. Το έβαλαν σαν θέμα, αλλά δεν μπορεί να συζητηθεί. Πρέπει να στηριχτεί η διοίκηση. Έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του Ψηφίδη. Εγώ δεν χρωστάω τίποτα, εκεί που είμαι. Ούτε που έχω δημιουργήσει χρέη, ούτε τίποτα. Είμαι εδώ, όμως, γιατί πιστεύω στην προσπάθεια, πιστεύω στην Β’ εθνική και πιστεύω πως θα τερματίσουμε και για την άνοδο. Πρέπει να τελειώνουμε”.
Για το αν είναι σίγουρος πως ο Άρης μπορεί να παίξει στην Β’ εθνική: “Εγώ δε νομίζω πως ο Άρης μπορεί να διαλυθεί για το συγκεκριμένο ποσό. Όσοι τώρα δεν πιστεύουν, υπάρχουν πολλές ομάδες στην Γ’ εθνική να υποστηρίξουν και ομάδες από την Β’, που δίνουν το ΑΦΜ τους. Ας πάνε να τις πάρουν από τώρα και θα παίξουμε αντίπαλοι στο Χαριλάου”.
Για το είναι αλήθεια πως ο Γιάννης Ψηφίδης είχε επαφή με άλλη ομάδα για το ΑΦΜ: “Έτσι μας ενημερώσανε, είναι αλήθεια και φάνηκε και από  την ανακοίνωση του. Έχει και αλλαγή ΑΦΜ το 106ια, αλλά κρατάς το όνομα, το γήπεδο και τα πάντα. Σ’ όλες τις άλλες διαδικασίες το χάνεις και το Νέο Ρύσιο και τα δικαιώματα σου να παίζει εκεί που αρμόζει στην ομάδα”.
Για την ανακοίνωση διάψευσης που έβγαλε ο Ελληνικός Χρυσός: ” Μπορεί να τα δει αυτά η εταιρεία και όλοι αυτοί που λένε πως έχουμε κλείσει 3.000.000 – 4.000.000 ευρώ και γράφανε και ποσά. Έχω κάνει δημόσια τοποθέτηση; Γιατί χρεώνεται σε εμένα; Εμένα με έπαιρναν τηλέφωνο και μου έλεγαν ότι σε μια εκπομπή ειπώθηκε πως έκλεισα 2.800.000 ευρώ και μπράβο μου. Ακούγονται πάρα πολλά το τελευταίο διάστημα. Δεν μπορώ να ασχοληθώ, γιατί αν αρχίσω να μαζεύω δημοσιεύματα, που γράφουν… μπαρούφες θα γράφαμε βιβλίο”.
Για το αν αποτελεί βάση το τηλεοπτικό συμβόλαιο: “Είναι μια βάση.  Όταν, όμως, στην συνέντευξη Τύπου είπαμε πως δεν δεχόμαστε τα 300.000 ευρώ κάποιοι μας χλευάσανε. Είμαι σίγουρος ότι οι ίδιοι θα μας χλευάζανε αν τα δεχόμασταν και θα λέγανε γιατί δεν παλέψαμε για παραπάνω”.
Για το αν υπάρχουν εταιρίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο γήπεδο: “Ότι υπάρχει θα ανακοινωθεί. Δεν χρειάζεται να βγαίνει κάτι προς τα έξω νωρίτερα”.
Για το γεγονός πως θα μιλήσει και ο Γαλανός: “Ας μιλήσει, Αρειανός δεν είναι; Όλα τ’ άλλα είναι θέματα για διοικήσεις άλλων ομάδων, που δεν είναι Άρης. Εμείς συνεχίζουμε για Β’ εθνική. Αρκεί να μπορέσουμε να δουλέψουμε πιο άνετα”.
Για τον αντικαταστάτη του Ψηφίδη: “Είναι κάποιος άνθρωπος από την οικογένεια του Άρη και δεν έχει μπλέξει στην ποδοσφαιρική ομάδα στο παρελθόν. Κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους, που παραιτήθηκε ο Ψηφίδης. Λένε δέχθηκε άλλο ένα πλήγμα η διοίκηση Στεφανίδη, χωρίς να βλέπουν αν δέχθηκε πλήγμα ο Άρης. Να μην ανησυχούν, έχουμε αντικαταστάτη. Δεν θα τον πω, γιατί θα τον πιάσουν και θα του λένε ένα σωρό πράγματα. Θα το ανακοινώσουμε στην συνέλευση”.
Για το αν ήταν αναμενόμενη η παραίτηση Ψηφίδη: “Δεν ήταν έκπληξη. Ήταν αναμενόμενο, αλλά δεν τον εξανάγκασα. Αν δεν το έκανε, θα το συζητούσαμε για να το κάνει. Δεν γίνεται σ’ ένα διοικητικό συμβούλιο να διαφωνεί ο ένας με τους πέντε; Έγινε αντιληπτό πως δεν συμπίπτουν οι απόψεις μας. Με τ’ άλλα μέλη είμαστε μια χαρά”.
Πηγή: arenafm.gr

Θα το σηκώσεις φέτος ρε Μέσι;

"Σκυλίσια Μέρα" με τα γενέθλια του Μέσι που θέλει πώς και πώς να τα συνδυάσει με ένα Μουντιάλ. Ήταν 24 Ιουνίου 1987 όταν ερχόταν στη ζωή ο Μέσι. Από πολύ νωρίς, από το 1995 κιόλας, θα έδειχνε το ταλέντο του στην μπάλα για να γίνει κορυφαίος στον κόσμο τα επόμενα χρόνια.
Από τις ακαδημίες της Νιούελς ο Μέσι πήγε σ΄ αυτές της Μπαρτσελόνα το 2000 και το 2003 έκανε ντεμπούτο στην Barcelona C.
H πορεία του γνωστή από εκεί και πέρα. Έχει ήδη κατακτήσει έξι πρωταθλήματα, δυο Κύπελλα, τρία Τσάμπιονς Λιγκ. Τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο.
Οι ατομικές του διακρίσεις πάμπολλες, το κασέ του στα ύψη, όμως του λείπει κάτι. Κι αυτό είναι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Λέτε να ήρθε η ώρα να το σηκώσει μέσα στη Βραζιλία; Μέχρι τώρα, πάντως, αυτός ξελασπώνει την Αργεντινή στο Μουντιάλ.Πηγή: sportdog.gr

Η γιορτή έξω από το γήπεδο!!

O Τάσος Χαλκιόπουλος μας μεταφέρει το κλίμα της Fan Fest που ξεσηκώνει σε γιορτή όλη τη Βραζιλία.

Η γιορτή έξω από το γήπεδο!
Ο παλμός, το πάθος, η υποστήριξη, η γιορτή... Τα προαναφερθέντα είναι στοιχεία που εντοπίζονται στις Fan Fest της FIFA.

Για τους αδαείς, Fan Fest είναι η γιορτή που διοργανώνει η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου στις πόλεις που διεξάγονται αγώνες για το Μουντιάλ, όπου φίλοι του ποδοσφαίρου μπορούν να απολαύσουν τους αγώνες του Μουντιάλ σε μια γιγαντοοθόνη που είναι στημένη γι αυτόν τον λόγο, και να πανηγυρίσουν με χιλιάδες άτομα.

Το sport-fm.gr βρέθηκε σε μία αππ τις Fan Fest, και συγκεκριμένα σε αυτή του Σαλβαντόρ, για την αναμέτρηση ανάμεσα στη Βραζιλία και το Καμερούν.

Γράφει από τη Βραζιλία ο Τάσος Χαλκιόπουλος

Το γεγονός αυτό στο Σαλβαντόρ, διεξάγεται στην περιοχή Μπάρα (ή Μπάγα, όπως την προφέρουν οι ντόπιοι), μια παραθαλάσσια συνοικία, τουριστική, γνωστή για τον φάρο της. Σε εκείνο, ακριβώς, το σημείο διεξάγεται και η Fan Fest της πόλης.

Χιλιάδες άτομα περίμεναν στην ουρά για να μπουν στον χώρο του γεγονότος, με τα χρώματα της Βραζιλίας να κυριαρχούν. Η είσοδος είναι δωρεάν, και αυτό βοηθάει στο να υπάρχει μαζική προσέλευση.

Στην είσοδο μοιράζονται δωρεάν προφυλακτικά, καθώς το κέφι, σε συνδυασμό με τη μπίρα και το γιορτινό κλίμα, ευνοούν το φλερτ και οι διοργανωτές θέλουν να περάσουν το μήνυμα για ασφαλές σεξ. Οι φίλαθλοι φρόντισαν να πρωτοτυπήσουν, αφού πολλοί φορούσαν περίεργα καπέλα και στολές και είχαν βαφτεί στα χρώματα της Βραζιλίας. Στο μέρος μπορούσε να διακρίνει κάποιος και άτομα από άλλες χώρες, οι οποίοι όμως ήταν μειοψηφία. Μερικοί από αυτούς, μάλιστα, ντύθηκαν και αυτοί με πράσινο και κίτρινο χρώμα.

Πολλή υποστήριξη και λίγη γκρίνια ήταν τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης εξέδρας, η οποία ξεσηκώθηκε όταν ο Νεϊμάρ έκανε μερικά από τα κόλπα του. Ο κόσμος του έχει αδυναμία, πανηγύρισε τα τέρματά του και τον αποθέωσε όταν έγινε αλλαγή για να μπει στη θέση του ο Γουίλιαν. Ο γυναικείος πληθυσμός, πάντως, φάνηκε να έχει αδυναμία στον Χουλκ, λόγω των σωματικών του προσόντων...

Το κλίμα ευφορίας με βοήθησε να κάνω και καινούριους φίλους, αφού μια παρέα ατόμων με είδε μόνο μου και μου προσέφερε φυστίκια και μπίρες. Οπότε, αν βρεθείτε σε ένα τέτοιο μέρος και θελήσετε να κάνετε νέες φιλίες, μη διστάσετε να μιλήσετε σε αγνώστους. Ειδικά με την ατμόσφαιρα που επικρατεί, δεν θα σας παρεξηγήσει κανείς. Αν οι αγώνες, μάλιστα, κυλούν όπως το χθεσινό 4-1 της Βραζιλίας επί του Καμερούν , τότε άπαντες θα έχουν καλή διάθεση.

inner

Η FIFA καθιέρωσε τον συγκεκριμένο θεσμό από το 2006 στο Μουντιάλ της Γερμανίας, ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε το γεγονός, ως ανεπίσημο, στο τουρνουά της Ιαπωνίας και της Κορέας. Επιτυχία που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, αν κρίνουμε από αυτά που ζήσαμε στο Σαλβαντόρ και από τις τηλεοπτικές εικόνες που έχουμε δει από Fan Fest άλλων πόλεων.

Η συγκεκριμένη γιορτή ήταν στον αέρα όσον αφορά το Σαλβαντόρ, μέχρι και λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Δήμος αρνούταν να διαθέσει τα χρήματα για το γεγονός, από το ταμείο του και υπέδειξε στους υπεύθυνους να βρουν χορηγούς για την εκδήλωση. Ο ¨εκβιασμός¨ αυτός του Δημάρχου της πόλης απέφερε καρπούς, αφού η FIFA, μαζί με ιδιωτικές επιχειρήσεις, που λειτούργησαν ως χορηγοί, ανέλαβαν τα έξοδα για τη γιγαντοοθόνη και το ηχοσύστημα. Ανάμεσα στις εταιρίες-χορηγούς είναι μερικές πολύ γνωστές διεθνείς φίρμες όπως η Coca Cola, η Kia Motors και η Sony, αλλά και βραζιλιάνικοι κολοσσοί όπως η Brahma (μπίρες, αναψυκτικά), Itau (τράπεζα) και Oi (τηλεπικοινωνίες). Από τις προαναφερθείσες εταιρίες, μόνο η Kia και η Brahma δεν είναι και επίσημοι χορηγοί της διοργάνωσης. Πάντως-για τους καλώς καχύποπτους-δεν υπήρχε κάποιος περιορισμός στη μάρκα μπίρας που ήθελε κάποιος να πιει μέσα στον χώρο της εκδήλωσης.

Η Fan Fest, λοιπόν, όχι μόνο πραγματοποιείται, αλλά έχει και την αποδοχή του κόσμου. Είναι μια ευκαιρία για γιορτή και ένας χώρος συνέρευσης για τους φίλους του ποδοσφαίρου, όπου μπορούν να απολαύσουν τα ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε μια γηπεδική ατμόσφαιρα.Πηγή: sport-fm.gr

«Σκόραρε» με Γκολάσα!

Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι ο Εγιάλ Γκολάσα, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο. «Θέλω να φτάσουμε όλοι μαζί ψηλά», δήλωσε ο 22χρονος μέσος.

«Σκόραρε» με Γκολάσα
Την απόκτηση του Εγιάλ Γκολάσα ανακοίνωσε ο ΠΑΟΚ. Ο 22χρονος Ισραηλινός μέσος, που είναι στη Θεσσαλονίκη, πέρασε επιτυχώς από τα ιατρικά τεστ και υπέγραψε για τρία χρόνια. Πρόκειται για τη δεύτερη προσθήκη των Θεσσαλονικέων, αφού έχουν συμφωνήσει προφορικά και με τον Ραζβάν Ρατς (αλλά δεν έχει ακόμη υπογράψει).

Το νέο απόκτημα του «Δικεφάλου του Βορρά» αγωνιζόταν στη Μακάμπι Χάιφα, με την οποία είχε 131 συμμετοχές και 19 γκολ έχοντας σκοράρει και μία φορά κατά του ΠΑΟΚ στη φετινή φάση των ομίλων του Europa League. Έμεινε ελεύθερος από την ομάδα του Ισραήλ κι απλώς θα εισπράξει κάποια χρήματα σαν τροφεία. Το Σεπτέμβριο του 2010 έκανε ντεμπούτο με την Εθνική ομάδα της χώρας του, με την οποία μετράει 7 συμμετοχές, ενώ έχει περάσει από όλες τις μικρές εθνικές του Ισραήλ.

inner

Ο Γκολάσα, που αύριο θα είναι παρών στην πρώτη συγκέντρωση του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν, μίλησε στην ιστοσελίδα της νέας του ομάδας.

-Καλωσήρθες και καλή επιτυχία! Ποιές είναι οι πρώτες σκέψεις μετά τη συμφωνία με τον ΠΑΟΚ; «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και ανυπόμονος! Πραγματικά δεν βλέπω την ώρα να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες, να προπονηθώ και να αγωνιστώ με τον ΠΑΟΚ. Ήταν κάτι που ήθελα πολύ να γίνει και επιδίωξα να έρθω στη Θεσσαλονίκη».

-Από πότε ξεκίνησαν οι συζητήσεις με την ομάδα; «Τις τελευταίες 15 μέρες έχουν ενταθεί και φτάσαμε γρήγορα σε συμφωνία. Ήρθα στη Θεσσαλονίκη και πήρα μια… δεύτερη γεύση από τη Θεσσαλονίκη, που την είχα επισκεφθεί ως αντίπαλος».

-Τις τελευταίες μέρες αρκετοί συμπατριώτες σου, ανάμεσά τους και ο Μπίμπρας Νάτχο, μίλησαν με κολακευτικά λόγια για την αξία σου. Μίλησες με κάποιον πριν έρθεις εδώ; «Το Ισραήλ είναι μια μικρή χώρα και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Και εγώ και το περιβάλλον μου πήραμε πολλές πληροφορίες από ανθρώπους που έχουν εργαστεί στην Ελλάδα και οι πληροφορίες για τον ΠΑΟΚ ήταν μόνο θετικές».

-Εσύ τι θυμάσαι από την επίσκεψή σου ως αντίπαλος; «Τον κόσμο! Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική. Είχα σκοράρει για την Μακάμπι, αλλά τελικά δεν βοήθησα μ’ αυτό το γκολ. Κατά κάποιο τρόπο όμως βοήθησα τον ΠΑΟΚ, καθώς μετά από αυτό μας πίεσε πολύ!».

-Από πολύ μικρός έζησες ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων να σε αποκτήσουν, ενώ έφτασες μια ανάσα από τη Λάτσιο. Τελικά το πρώτο σου βήμα μακριά από το Ισραήλ είναι στην Ελλάδα. Πως νιώθεις; «Εκπλήσσομαι που είναι γνωστή η πορεία μου στην Ελλάδα και χαίρομαι που ο κόσμος ασχολείται να μάθει για μένα. Είναι αλήθεια ότι αρκετές ομάδες έδειξαν ενδιαφέρον, αλλά η Μακάμπι δεν συμφωνούσε στη μετακίνησή μου. Είμαι χαρούμενος που έρχομαι στην Ελλάδα, μοιάζει πολύ με το Ισραήλ, με ζεστούς ανθρώπους και πολλές ομοιότητες στην καθημερινότητα».

-Οι σκέψεις σου για το ντεμπούτο σου με τον ΠΑΟΚ; Η προετοιμασία ξεκινάει αύριο… «Ανυπομονώ να γνωρίσω τους ανθρώπους της ομάδας, τους συμπαίκτες μου, τον προπονητή. Θέλω να δείξω στον κόσμο τι μπορώ να κάνω, τι ποδοσφαιριστής είμαι, δεν θέλω να υπόσχομαι πράγματα στα λόγια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι στόχοι μου συμβαδίζουν με την ομάδα, θέλω να φτάσουμε όλοι ψηλά μαζί».

Νέο χτύπημα από Μελέτη: «Αν κερδίσει η Εθνική, θα βγω με μαγιό»

Την υπόσχεση ότι θα βγει με μαγιό στην εκπομπή της, αν η Εθνική Ελλάδας καταφέρει σήμερα να κερδίσει την Ακτή Ελεφαντοστού και προκριθεί στην επόμενη φάση του Μουντιάλ, έδωσε η Ελεονώρα Μελέτη.

Νέο χτύπημα από Μελέτη: «Αν κερδίσει η Εθνική, θα βγω με μαγιό»
Πολλές είναι οι διάσημες και μη γυναίκες ανά τον κόσμο που… τάζουν προκλητικές εμφανίσεις, εφόσον οι ομάδες των χωρών τους καταφέρουν να διακριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Ήδη από την Ελλάδα η γνωστή πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών, Μαρία Αλεξάνδρου, υποσχέθηκε να βγει γυμνή στο Σύνταγμα, αν η Ελλάδα καταφέρει να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ωστόσο, τη σκυτάλη παίρνει μία περισσότερο διάσημη Ελληνίδα.

Ο λόγος για την Ελεονώρα Μελέτη, η οποία σήμερα (24/06) υποσχέθηκε μέσω της τηλεοπτικής της εκπομπής πως θα βγει με μαγιό αν η «γαλανόλευκη» καταφέρει να κερδίσει σήμερα την Ακτή Ελεφαντοστού, τότε θα βγει αύριο με μαγιό!

Από ό,τι φαίνεται πληθαίνουν τα κίνητρα για τους Έλληνες διεθνείς, πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι…Πηγή: sport-fm.gr

Καινούργια η… Αγγλία!!

Σαρωτικές αλλαγές ετοιμάζει στο αποψινό (24/06/2014) παιχνίδι της Αγγλίας κόντρα στην Ουρουγουάη ο Ρόι Χότζον.

Καινούργια η… Αγγλία
Με εννέα διαφορετικά πρόσωπα αναμένεται να αγωνιστεί η Αγγλία κόντρα στην Κόστα Ρίκα την Τρίτη (24/06/2014).

Ο Χότζον ανακοίνωσε πως θα παρατάξει νέα πρόσωπα, καθώς θέλει να διεκδικήσει τη νίκη και την αποφυγή να τερματίσει η ομάδα του τελευταία.

Αναλυτικά, αναμένεται να ξεκινήσουν ο Μπεν Φόστερ, ο Φιλ Τζόουνς, ο Κρις Σμόλινγκ, ο Λουκ Σο, ο Τζέιμς Μίλνερ, ο Φρανκ Λάμπαρντ, ο Τζακ Γουίλσιρ, ο Άνταμ Λαλάνα και ο Ρος Μπάρκλεϊ.

Το παραπάνω θα λειτουργήσει ως… πείραμα , καθώς πλέον τα βλέμματα για τους Βρετανούς στρέφονται στα επόμενα τουρνουά, όπου επιθυμούν να βάλουν τέλος στο ρόλο… κομπάρσου που έχουν τα τελευταία χρόνια στις διοργανώσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Ξέσπασμα Τουρέ κατά Σίτι για το νεκρό αδερφό του!!

Την πόρτα της εξόδου από τη Σίτι ανοίγει ο Γιάγια Τουρέ. «Δεν με άφηναν να βρεθώ στο πλευρό του αδερφού μου, που πέθαινε», δήλωσε ο Ιβοριανός μέσος.

Ξέσπασμα Τουρέ κατά Σίτι για το νεκρό αδερφό του
Η ιστορία περί δυσαρέσκειας του Γιάγια Τουρέ για το γεγονός ότι η Μάντσεστερ Σίτι είχε ξεχάσει τα γενέθλιά του, αποδείχτηκε πως ήταν απλώς η «κάλυψη» για μία σκληρή αλήθεια.

Ο Ιβοριανός μέσος σε συνέντευξή του στο France Football αποκαλύπτει πως είναι οργισμένος με τον αγγλικό σύλλογο, επειδή επέμενε να συμμετέχει σε εκδηλώσεις της ομάδας και δεν του έδινε άδεια να βρεθεί στο πλευρό του αδερφού του Ιμπραΐμ, που έδινε μάχη με τον καρκίνο και τελικά προ ημερών έφυγε από τη ζωή.

«Ο Ιμπραΐμ ο άνθρωπος που εμπιστευόμουν περισσότερο και ο καλύτερός μου φίλος. Η Σίτι δεν μου επέτρεπε να πάρω λίγες μέρες άδεια πριν ενσωματωθώ στην αποστολή της Ακτής Ελεφαντοστού για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πήγα για τους εορτασμούς του τίτλου στο Άμπου Ντάμπι, ενώ ο αδερφός μου πέθαινε. Έπρεπε να είχα επιμείνει περισσότερο. Θέλω τώρα να προχωρήσουμε στο Μουντιάλ όσο περισσότερο γίνεται για να του το αφιερώσω. Μετά θα πάω να τον δω», ανέφερε ο Τουρέ. Πηγή: sport-fm.gr

Διώξεις σε πέντε ΠΑΕ για «στημένα»!

Ποινική δίωξη κατά των ΠΑΕ Καλλονή, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιος και Πλατανιάς άσκησε ο αθλ. εισαγγελέας εξετάζοντας την ευθύνη παραγόντων και ποδοσφαιριστών σε ύποπτα προς χειραγώγηση παιχνίδια.

Διώξεις σε πέντε ΠΑΕ για «στημένα»
Ο εισαγγελέας πρωτοδικών και επικεφαλής της αθλητικής εισαγγελίας, Χάρης Λακαφώσης, άσκησε ποινική δίωξη κατά των ΠΑΕ Καλλονή, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιος και Πλατανιάς, εξετάζοντας την ευθύνη παραγόντων και ποδοσφαιριστών σε ύποπτα προς χειραγώγηση παιχνίδια.

Η απόφαση αυτή ήρθε κατόπιν της εξέτασης των φακέλων με ύποπτα ματς της Super League, που είχαν σταλεί από την UEFA. Οι ευθύνες που πιθανώς προκύψουν δεν έχουν προσωποποιηθεί και νομικές ευθύνες θα προκύψουν ή όχι μετά από έρευνα του ανακριτή.

Οι ΠΑΕ είναι οι εξής:
- ΚΑΛΛΟΝΗ: για κατ’ εξακολούθηση χειραγώγηση αγώνων και συγκεκριμένα για τα ματς: Καλλονή-Παναθηναϊκός 0-4, Καλλονή-ΠΑΟΚ 2-5, Καλλονή-Αστέρας Τρίπολης 0-2, ΟΦΗ-Καλλονή 0-1 (Κύπελλο).

- ΟΦΗ: για πιθανή εμπλοκή ποδοσφαιριστών και παραγόντων στο ματς Κυπέλλου με την Καλλονή.

- ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: για το Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1.

- ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: για το Πανιώνιος-Πλατανιάς 0-0.

- ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: για το Πανιώνιος-Πλατανιάς 0-0.

Σε κάποια ματς δεν έχει κινηθεί νομική διαδικασία σε βάρος και των δύο αντιπάλων (π.χ. Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας), προφανώς επειδή κρίθηκε πως η ευθύνη βαραίνει τη μία εκ των δύο ομάδων κι όχι αμφότερες. Η υπόθεση θα διαβιβαστεί σε ανακριτή και εκείνος θα αποφασίσει ποιους θα καλέσει και ποιους όχι.Πηγή: sport-fm.gr

«Πρωταγωνιστής στο Μουντιάλ ο Κάμπελ»

Από την ανωνυμία στον Ολυμπιακό ο Τζόελ Κάμπελ έχει πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο με την Κόστα Ρίκα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπως γράφει χαρακτηριστικά βρετανικό δημοσιεύματα.

«Πρωταγωνιστής στο Μουντιάλ ο Κάμπελ»
Κανείς μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου δεν έπαιρνε στα σοβαρά το όνομα του Τζόελ Κάμπελ, ο οποίος εκείνη την περίοδο αγωνιζόταν με τη φανέλα του Ολυμπιακό.

Μέχρι να αντιμετωπίσει με τους Πειραιώτες τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να πετύχει ένα εξαιρετικό γκολ, το οποίο έκανε το γύρο του κόσμου εκείνη την περίοδο.

Ο Κοσταρικανός εξτρέμ είχε αποκτηθεί για τρία χρόνια στην Άρσεναλ από τον Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος τον έδωσε στους πρωταθλητές Ελλάδας για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν μπορούσε να εξασφαλίσει άδεια εργασίας για να παίξει στην Premier League.

Παρότι δεν κατάφερε με τους «ερυθρόλευκους» να προκριθεί στην προημιτελική φάση του Champions League, ο διεθνής άσος κατάφερε να επιστρέψει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και να παρουσιάσει ξανά το πλούσιο ταλέντο του.

Ο Κάμπελ κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο ματς και να «σερβίρει» ακόμη ένα στον Ουρένα στο 3-1 επί της Ουρουγουάης, ενώ ήταν από τους καλύτερους στη νίκη επί της Ιταλίας (1-0).

Στα κατορθώματα του Κοσταρικανού στέκεται και η «Daily Mail», η οποία κάνει αναφορά και στις δηλώσεις του Βενγκέρ. «Σίγουρα θα έρθει πίσω σε εμάς», ήταν η κοφτή απάντηση του Αλσατού προπονητή για την περίπτωση του διεθνούς εξτρέμ, ο οποίος φέρεται να έχει προσελκύσει και το ενδιαφέρον της Μίλαν, από τη στιγμή που ο Μπαλοτέλι ετοιμάζει βαλίτσες για Λονδίνο. Πηγή: sport-fm.gr

«Έχει υπογράψει στον ΠΑΟΚ ο Ρατς»

Δηλώσεις στην πατρίδα του, έχοντας ολοκληρώσει την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, έκανε ο Ραζβάν Ρατς, ο οποίος δηλώνει άγνοια για το μέλλον του.

«Έχει υπογράψει στον ΠΑΟΚ ο Ρατς»
Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι ο Ραζβάν Ρατς, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα ιστοσελίδας που έκανε δηλώσεις ο Ρουμάνος μπακ έχει υπογράψει ήδη στους Θεσσαλονικείς.

«Είχα τη δυνατότητα να παίξω δύο ματς (σ.σ. με την Ελλάδα) μέσα από τα οποία θα μπορούσαμε να πάμε στη Βραζιλία. Δεν τα καταφέραμε, τώρα παίζουμε φιλικά και αυτό είναι απογοητευτικό», τόνισε ο διεθνής άσος στο «dolce-sport.ro».

Όσον αφορά τη μεταγραφή του στον «Δικέφαλο του Βορρά», στον οποίο έχει υπογράψει – όπως τονίζει ο συντάκτης του κειμένο, ο 33χρονος παίκτης υπογράμμισε: «Προσπαθώ να ολοκληρώσω την καριέρα μου στο εξωτερικό. Όλα είναι όμως πιθανά και μπορεί να γυρίσω στην πατρίδα μου».
Πηγή: sport-fm.gr

Φήμες για Πάρκερ!

Τον παίκτη που θα διαδεχθεί τον Μίροσλαβ Στόχ στα άκρα της επίθεσης του ΠΑΟΚ ψάχνουν οι ιθύνοντες του συλλόγου, με τις πληροφορίες να θέλουν τον Τζος Πάρκερ να αποτελεί τον «εκλεκτό».

Φήμες για Πάρκερ
Για την ενίσχυση στα άκρα της επίθεσης κινείται ο ΠΑΟΚ και μία από τις περιπτώσεις που φέρεται να έχει ξεχωρίσει είναι ο Τζος Πάρκερ, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Metrosport».

Ο Άγγλος επιθετικός αγωνίστηκε την περσινή σεζόν στη Σλοβενία με τη φανέλα της Ντομζάλε, στην οποία έπαιξε σε 30 ματς και είχε 12 γκολ (μοιράζοντας 2 ασίστ).

Τα προηγούμενα χρόνια είχε παίξει στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας, όμως στη Σλοβενία απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί και σε πιο ψηλό επίπεδο.

Το συμβόλαιό του με την Ντομζάλε έχει έναν ακόμη χρόνο ισχύ.Πηγή: sport-fm.gr

Λεμονής: «Μπορούμε να προκριθούμε»

Αισιόδοξος για το αποψινό ματς της Εθνικής ομάδας με την Ακτή Ελεφαντοστού παρουσιάστηκε ο Τάκης Λεμονής, στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Λεμονής: «Μπορούμε να προκριθούμε»
Ο Ελληνας τεχνικός υποστήριξε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να πάρει την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ, ενώ ναφερόμενος στους αντιπάλους μας έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Γιάγια Τουρέ. Παράλληλα, μίλησε και για το τουρνουά ακαδημιών yellow fields.

Ο Τάκης Λεμονής μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Μιχάλη Τσόχο για:

- την Εθνική ομάδα: Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε σκοράρει. Δείχνουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε, γιατί είχαμε τις ευκαιρίες μας. Μπορούμε να το κάνουμε και να πάρουμε αυτό το θέλουμε. Η ομάδα βασίζεται σε συγκεκριμένο στυλ που έφερε αποτελέσματα. Αρα είναι δύσκολο για οποιονδήποτε τεχνικό να αλλάξει αυτόν τον τρόπο. Σίγουρα δεν είναι ελκυστικό το ποδόσφαιρο, αλλά έχουμε κατορθώσει πράγματα που δεν μπορούσαμε πριν από κάποια χρόνια να φανταστούμε.

Όταν στο ματς με την Ιαπωνία έγινε η αποβολή είπαμε… γεια χαρά. Αλλά η αντίδραση ήταν εκπληκτική. Μπορούσαμε ακόμη και γκολ να βάλουμε. Η ομάδα προσαρμόστηκε. Εχουμε δυνατότητες, συμμετέχουμε στο Μουντιάλ, έχουμε ελπίδες να πάρουμε την πρόκριση και μην ξεχνάμε ότι έχουν φύγει ομάδες με βαρύ όνομα. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Μην ακυρώνουμε προσπάθειες, γιατί έχουμε αυτή την τάση».

-Την ακτή Ελεφαντοστού: «Ένα βαρόμετρο είναι ο Γιάγια Τουρέ. Δεν ξέρω μετά το θλιβερό γεγονός της απώλειας του αδερφού του κατά πόσο θα έχει επηρεαστεί. Ο τρόπος που θα κινηθεί και θα γίνει επικίνδυνος είναι ένα μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού.

-Το τουρνουά ακαδημιών yellow fields: «Είναι ένα ωραίο τουρνουά και εμπειρία. Οι διαφορές εμάς και των ξένων είναι στον τρόπο οργάνωσης των ακαδημιών. Ισως εμείς έχουμε καλύτερα ταλέντα, αλλά οι ομάδες του εξωτερικού είναι πολύ καλύτερα οργανωμένες. Ωστόσο και οι ελληνικές ομάδες προσπαθούν να μπουν σε μια λογική να παίξουν ποδόσφαιρο, μακριά από το αποτέλεσμα. Αυτό με έχει χαροποιήσει. Οι ακαδημίες υπάρχουν για να φτιάχνουν παίκτες και όχι για να κερδίζουν».

Παπούτσια για… Χρόνια Πολλά στον Μέσι!! (pics)

Η Adidas παρουσίασε ένα ζευγάρι παπούτσια ειδικά σχεδιασμένα για τα σημερινά 27α γενέθλια του Λιονέλ Μέσι.

Παπούτσια για… Χρόνια Πολλά στον Μέσι (pics)
Ο Λιονέλ Μέσι έχει σήμερα γενέθλια, κλείνοντας τα 27. Η Adidas τού έκανε ένα πολύ καλό δώρο παρουσιάζοντας ένα νέο σχέδιο, ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση.

inner

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Τον κάνει… χρυσό τον Σουάρες!!

Μία άκρως δελεαστική πρόταση ετοιμάζεται να καταθέσει η Ρεάλ Μαδρίτης στον Λουίς Σουάρες για να κάνει τον Ουρουγουανό φορ να απαντήσει θετικά στην επικείμενη πρότασή της.

Τον κάνει… χρυσό τον Σουάρες
Σε «διπλό ταμπλό» φαίνεται ότι παίζει η Ρεάλ Μαδρίτης για να ενισχύσει όσο το δυνατόν καλύτερη την επιθετική της γραμμή εν όψει της νέας χρονιάς.

Εκτός από τον Ρανταμέλ Φαλκάο με τον οποίο φέρεται να έχει προφορική συμφωνία, η «βασίλισσα της Ευρώπης» ετοιμάζεται να καταθέσει επίσημη πρόταση στον Λουίς Σουάρες που θα είναι αδύνατο να αντισταθεί για να αφήσει τη Λίβερπουλ για να παίξει στην Premier League.

Συγκεκριμένα, η βρετανική «Mirror» υποστηρίζει ότι ο ισπανικός σύλλογος θα προσφέρει εβδομαδιαίως 438.030 στον διεθνή άσο, ο οποίος σύμφωνα με τον πατέρα του:

«Ο Λουίς δεν έχει να αποδείξει τίποτα πλέον στην Αγγλία. Θα έλεγα ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να πάρει μεταγραφή για την Ισπανία. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για τη μία ομάδα ή την άλλη (Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα). Δεν πρέπει, όμως, να πάει σε άλλη αγγλική ομάδα από σεβασμό στη Λίβερπουλ».
Πηγή: sport-fm.gr

«Τα βρήκαν Μονακό-Ρεάλ για Φαλκάο»

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Ρανταμέλ Φαλκάο την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στη Ρεάλ Μαδρίτης, με το «beIN» να τονίζει ότι οι Ισπανοί έχουν συμφωνήσει με τον Κολομβιανό φορ.

«Τα βρήκαν Μονακό-Ρεάλ για Φαλκάο»
Την προηγούμενη εβδομάδα η ισπανική εφημερίδα «AS» αποκάλυψε τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Ρανταμέλ Φαλκάο για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Σήμερα το γαλλικό «BeIN Sports» τονίζει ότι ο Κολομβιανός επιθετικός έχει συμφωνήσει να παίξει στον ισπανικό σύλλογο από φέτος το καλοκαίρι, αλλά η ανακοίνωση της μεταγραφής του θα γίνει μετά το πέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία.

Αυτή την περίοδο ο διεθνής άσος είναι στο Μαϊάμι για διακοπές με την οικογένειά του και ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τη Μονακό, μόλις έναν χρόνο μετά την αποχώρησή του από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Μάλιστα, τα ρεπορτάζ σε Γαλλία και Ισπανία τονίζουν ότι ο «τίγρης» έχει μιλήσει με τον μάνατζέρ του, Χόρχε Μέντες, και του έχει εκμυστηρευτεί ότι είναι όνειρό του να παίξει με τη φανέλα της «βασίλισσας της Ευρώπης» και είναι η μόνη ομάδα που περιμένει αν ακούσει προτάσεις αυτή την περίοδο. Πηγή: sport-fm.gr

Στο… Ιόνιο ο Αμπουμπακάρι!

Ποδοσφαιριστής της Κέρκυρας θα πρέπει να θεωρείται ο Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι.

Στο… Ιόνιο ο Αμπουμπακάρι
Το αργότερο μέχρι αύριο θα έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι στην Κέρκυρα.

Ο Γκανέζος «κόφτης» έχει περάσει από Πανσερραϊκό, ΠΑΟΚ, Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας και μετά τις επαφές που είχε με τους «Φαίακες» όλα δείχνουν ότι απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για την απόκτησή του.

Σταδιακά στο νησί «τρέχουν» τα μεταγραφικά τους ζητήματα και το βάρος έχει πέσει σε περιπτώσεις από το εξωτερικό. Πηγή: sport-fm.gr

Βρήκε τον (πρώτο) στόπερ!

Εντός της εβδομάδας είναι πιθανό ο Λεβαδειακός να ανακοινώσει την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Βρήκε τον (πρώτο) στόπερ
Από τα μετόπισθεν θα ξεκινήσουν καθώς όλα δείχνουν η ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ του Λεβαδειακού.

Όπως γράφει σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay, ο Σάββας Παντελίδης έχει βρει τον παίκτη που θα καλύψει το κενό που υπάρχει στο κέντρο της άμυνας.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστής που μέχρι πρότινος έβγαζε το… ψωμί του στη Β’ Γαλλίας και τα χρήματα θα φτάσουν τον τριψήφιο αριθμό σε χιλιάδες.

Νέο πρόσωπο που θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ποδοσφαιρικού τμήματος-διοίκησης πήρε ο Λεβαδειακός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τάκης Γιαννόπουλος θα είναι γενικός αρχηγός της ομάδας. Πηγή: sport-fm.gr

Και τώρα οι δυο τους!!

Κόντρα στην Κόστα Ρίκα τα βρήκαν σκούρα. Αφού ξεμπέρδεψαν όμως απ’ το εμπόδιο της Αγγλίας με συνοπτικές διαδικασίες, ήρθε η ώρα για τον… τελικό νικητή ανάμεσα στην Ιταλία και την Ουρουγουάη.

Και τώρα οι δυο τους!
Μόνο ένας θα μείνει ζωντανός στη μάχη της Ιταλίας με την Ουρουγουάη (19.00), που ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση του τέταρτου ομίλου με τρεις βαθμούς. Οι δύο ομάδες θα ανοίξουν την αυλαία της τρίτης αγωνιστικής, δίνοντας μεγάλη μάχη για την πρόκριση στους «16», αφού η μία θέση έχει εξασφαλιστεί απ’ την Κόστα Ρίκα. Θεωρητικά μπορούν να πάρουν ακόμη και την πρώτη θέση, αλλά εκτός από νίκη, θα χρειαστούν ήττα της Κόστα Ρίκα και να έχουν στο τέλος καλύτερη συνολική διαφορά τερμάτων.

Η πορεία τους μέχρι τώρα στον όμιλο είναι κοινή. Δεν κατάφεραν να σταματήσουν την Κόστα Ρίκα, που έχει τσεκάρει ήδη το εισιτήριο για την επόμενη φάση, ενώ ξεπέρασαν το εμπόδιο της Αγγλίας με 2-1 έκαστη.

Προβάδισμα για την πρόκριση πάντως διατηρούν οι Ιταλοί, αφού η διαφορά τερμάτων την ευνοεί, ώστε να θέλει μόνο την ισοπαλία στο σημερινό παιχνίδι. Στην προσπάθεια αυτή θα απουσιάσει ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι, λόγω τραυματισμού, ενώ τη θέση του θα πάρει ο Μάρκο Βεράτι. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και αλλαγές στο σχήμα που θα παρατάξει ο Πραντέλι, ο οποίος δοκίμασε τον Ιμόμπιλε δίπλα στον Μπαλοτέλι σε σχηματισμό 3-5-2, προκειμένου να περιορίσει το όπλο της Ουρουγουάης, τον Λουίς Σουάρες.

Ο Ουρουγουανός άσος απουσίασε απ’ την πρεμιέρα με την Κόστα Ρίκα, όμως στο ματς κόντρα στην Αγγλία έδειξε έτοιμος να το πάρει πάνω του και να οδηγήσει την ομάδα του στους «16» καλύτερους του κόσμου. Εκτός δράσης για την «Σελέστε» θα μείνει ο Ντιέγκο Λουγκάνο, ο οποίος έμεινε εκτός και στο ματς με την Αγγλία, ενώ επιστρέφει απ’ την τιμωρία του ο Μάξι Περέιρα.

Ιταλία και Ουρουγουάη έχουν συναντηθεί 9 φορές στο παρελθόν, με την «Σελέστε» να κρατάει το προβάδισμα στις νίκες με τρεις, έναντι δύο των Ιταλών, ενώ το κυρίαρχο αποτέλεσμα είναι η ισοπαλία, που έχει έρθει τέσσερις φορές.

Πιθανές συνθέσεις

Ιταλία (Πραντέλι): Μπουφόν - Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Μπονούτσι - Ντε Σίλιο, Πίρλο, Βεράτι, Μαρκίζιο, Καντρέβα - Μπαλοτέλι, Ιμόμπιλε.

Ουρουγουάη (Ταμπάρες): Μουσλέρα - Μ.Περέιρα, Χιμένεθ, Γκοντίν, Κάσερες - Λοδέιρο, Γκαργκάνο, Αρέβαλο Ρίος, Ροντρίγκες - Καβάνι, Σουάρες.

Διαιτητής: Μάρκο Ροντρίγκες (Μεξικό).

Βαθμολογία

1. Κόστα Ρίκα 6 (4-1)
2. Ιταλία 3 (2-2)
3. Ουρουγουάη 3 (3-4)
4. Αγγλία 0 (2-4)Πηγή: sport-fm.gr

Ποιος θα το περίμενε…!

Κόστα Ρίκα και Αγγλία αναμετρώνται στο τελευταίο τους παιχνίδι για τον τέταρτο όμιλο, με την ομάδα του Τζόελ Κάμπελ να έχει προκριθεί ήδη και τα «τρία λιοντάρια» να έχουν πει «αντίο» στη διοργάνωση!

Ποιος θα το περίμενε…
Πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα περίμενε κανείς πως η αναμέτρηση ανάμεσα στην Κόστα Ρίκα και την Αγγλία για την τελευταία αγωνιστική του τέταρτου ομίλου, θα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα για τα «τρία λιοντάρια» που θα είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, ενώ για την ομάδα του Τζόελ Κάμπελ θα ήταν το αποχαιρετιστήριό της παιχνίδι στη Βραζιλία. Κι όμως! Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Ρόι Χότζον έχει πει ήδη «αντίο» στο θεσμό, με την ομάδα του Πίντο να θέλει ένα βαθμό για να «κλειδώσει» την πρωτιά στο γκρουπ. Μπορεί να το κάνει, επίσης, αν το άλλο ματς (Ιταλία-Ουρουγουάη) έρθει ισόπαλο ή αν ο νικητής του δεν έχει καλύτερη διαφορά από την ίδια.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν τεθεί ξανά αντιμέτωπες στην ιστορία τους, με τους προπονητές τους να έχουν προαναγγείλει αρκετές αλλαγές στις αρχικές ενδεκάδες. Από τη μία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κόστα Ρίκα, Χόρχε Λουίς Πίντο, πιθανώς να προφυλάξει κάποιους παίκτες για να τους έχει «φρέσκους» στη φάση των «16», ανάμεσά τους και τον Τζόελ Κάμπελ. Από την άλλη, αρκετές αλλαγές αναμένονται και στο αρχικό σχήμα που θα παρατάξει ο Ρόι Χότζον, ο οποίος θα ήθελε η εθνική ομάδα της Αγγλίας να αποχαιρετήσει με νίκη τη διοργάνωση. Αναμένεται μόνο οι Κέιχιλ και Στάριτζ να παραμείνουν στο βασικό σχήμα από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια.

Πιθανές συνθέσεις:

Κόστα Ρίκα (Πίντο): Νάβας, Γκονζάλες, Ντουάρτε, Ουμανά, Ντίας, Γκαμπόα, Τεχέδα, Ρουίς, Μπόρχες, Μπολάνιος, Κάμπελ.

Αγγλία (Χότζον): Φόστερ, Κέιχιλ, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Σο, Γουίλσιρ, Μίλνερ, Λάμπαρντ, Λαλάνα, Μπάρκλεϊ, Στάριτζ.

Διαιτητής: Τζαμέλ Χαμουιντί (Αλγερία).

Βαθμολογία

1. Κόστα Ρίκα 6 (4-1)
2. Ιταλία 3 (2-2)
3. Ουρουγουάη 3 (3-4)
4. Αγγλία 0 (2-4) Πηγή: sport-fm.gr

Ολυμπιακός, φτιαγμένος από… νωρίς!!

Λιγοστές κινήσεις απέμειναν για να ολοκληρωθεί το ρόστερ του Ολυμπιακού της νέας περιόδου. Γκαρντ (Ντιλέινι ή άλλος) και πιθανώς φόργουορντ και τεσσάρι οι εκκρεμότητες.

Ολυμπιακός, φτιαγμένος από… νωρίς
Ο Ολυμπιακός κινήθηκε ταχύτατα και ήδη έχει προχωρήσει σε δύο μεταγραφές που τον ανεβάζουν επίπεδο σε σχέση με πέρσι, καθώς μετά τον Όλιβερ Λαφαγέτ ανακοίνωσε και τον Ποπς Μενσά Μπονσού.

Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να κάνουν το λιγότερο άλλη μία και το πολύ τέσσερις κινήσεις ακόμη για να ολοκληρώσουν το ρόστερ τους για την επόμενη σεζόν.

Βασική εκκρεμότητα είναι η απόκτηση ενός ξένου γκαρντ, με τον Μάλκολμ Ντιλέινι να είναι ο βασικός στόχος. Εφόσον ο Αμερικανός γκαρντ δεν καταλήξει στο ΝΒΑ (δεν έχει πολλές πιθανότητες να βρει καλό συμβόλαιο και εγγυημένο χρόνο συμμετοχής), θα παραμείνει στην Ευρώπη και η προοπτική του Ολυμπιακού είναι η καλύτερη που έχει στα χέρια του. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να επιδιώξουν οι Πειραιώτες να τον κλείσουν από τώρα με κάποιο NBA-outμ, δηλαδή με όρο που θα του επιτρέπει μέχρι κάποια ημερομηνία μέσα στο καλοκαίρι να φύγει εφόσον βρει πρόταση που τον καλύπτει στις ΗΠΑ. Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν, όπως των Τζαμόν Λούκας και Ρίκι Χίκμαν, που αποχωρούν από Αναντολού Εφές και Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Από εκεί κι έπειτα, η περιφέρεια είναι «κλεισμένη», εκτός κι αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή με τον Βαγγέλη Μάντζαρη για την επέκταση του συμβολαίου του και προκύψει καλή πρόταση από το εξωτερικό, οπότε και θα αναζητηθεί αντικαταστάτης του.

Ερωτηματικά υπάρχουν ακόμη με τις θέσεις «3» και «4». Ο Μάικ Μπράμος είναι πάντα στα υπόψη για την πρώτη θέση, αλλά δεν υπάρχει πρόταση στον παίκτη, ενώ παρότι οι πιθανότητες είναι υπέρ της παραμονής του Μπρεντ Πέτγουεϊ, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αν βρεθεί κάτι καλύτερο να γίνει κίνηση. Πηγή: sport-fm.gr

«Βόμβα» με… δεκάρι!

Για μεταγραφή που «θα προκαλέσει πάταγο» κινείται ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Μάνθος Πουλινάκης, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι συνεργάτες του στην κρητική ΠΑΕ.

«Βόμβα» με… δεκάρι
Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η απόκτηση του Αντώνη Πετρόπουλο από τον ΟΦΗ, με τις δύο πλευρές να τα έχουν βρει σε όλα και να έχουν απομείνει τα τυπικά.

Από εκεί και πέρα, οι Ηρακλειώτες κινούνται για την μεταγραφή ενός «δεκαριού» και όπως έχει διαρρεύσει από τη διοίκηση του συλλόγου θα πρόκειται για όνομα που θα προκαλέσει αίσθηση.

Την υπόθεση χειρίζεται προσωπικά ο πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ, Μάνθος Πουλινάκης, όπως όλα τα μεταγραφικά θέματα.

Σύμφωνα με τη SportDay, ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου κινείται με άκρα μυστικότητα, δεν λέει λεπτομέρειες ούτε σε στενούς συνεργάτες του στην ΠΑΕ, ακριβώς επειδή πρόκειται για εξαιρετική και συνάμα δύσκολη περίπτωση που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες από την Ιταλία αναφέρουν ότι ο Τζενάρο Γκατούζο επιδιώκει να φέρει κάποιους παίκτες, όπως για παράδειγμα ο Ιγκνάσιο Βαρέλα με τον οποίο φέρεται να έχει μιλήσει ήδη μαζί του για να φέρει τον αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού (από την Παλέρμο) ο Ουρουγουανός εξτρέμ.
Πηγή: sport-fm.gr

Πωλείται κλεμμένος ιατρικός φάκελος Σουμάχερ, έξαλλη η μάνατζέρ του!

Εκλάπη ο ιατρικός φάκελος του Μίχαελ Σουμάχερ και πωλείται από επιτήδειους προς 50.000 ευρώ. Απέχθεια εκφράζει, εκ μέρους της οικογένειας, η μάνατζερ του Γερμανού πρώην πιλότου της Formula 1.

Πωλείται κλεμμένος ιατρικός φάκελος Σουμάχερ, έξαλλη η μάνατζέρ του
Ο ιατρικός φάκελος του Μίχαελ Σουμάχερ, που περιλαμβάνει απόρρητα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας και τη νοσηλεία του, εκλάπη από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου φιλοξενείτο μέχρι πρότινος ο Γερμανός πρώην πιλότος της Formula 1.

Μάλιστα οι επιτήδειοι φέρονται να ζητούν 50.000 ευρώ για να πουλήσουν τα στοιχεία σε ΜΜΕ, ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων, όπως επίσης και οι δικηγόροι της οικογένειας του «Σούμι», την ώρα που οι αρχές ερευνούν την υπόθεση.

Η μάνατζερ του 45χρονου άνδρα, Σαμπίνε Κεμ, εξέφρασε με δήλωσή της την απέχθειά της για το συμβάν. «Δεν μπορούμε να κρίνουμε αν τα αρχεία αυτά είναι αυθεντικά, αλλά είναι κλεμμένα και έχει γίνει η σχετική αναφορά, με τις αρχές να ερευνά την υπόθεση. Υπενθυμίζουμε πως η αγορά τέτοιων αρχείων απαγορεύεται από το νόμο, καθώς πρόκειται για προσωπικά δεδομένα, στα οποία δεν επιτρέπεται να έχει πρόσβαση το κοινό. Θα προχωρήσουμε σε μηνύσεις εφόσον υπάρξει δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών. Απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο μόνο αποτροπιασμό μπορεί να αισθάνεται κανείς. Ελπίζω στην κατανόησή σας», ανέφερε.Πηγή: sport-fm.gr

Λισγάρας, ο επόμενος…!!

Μετά τον Μανόλη Παπαστεριανό, η Skoda Ξάνθη συμφώνησε και με τον πρώην στόπερ του Αστέρα Τρίπολης Χρήστο Λισγάρα και σύντομα θα ανακοινωθούν και οι δύο μεταγραφές από τους Ακρίτες.

Λισγάρας, ο επόμενος…
Παρότι η Skoda Ξάνθη δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την απόκτηση κάποιους ποδοσφαιριστή, έχει ήδη συμφωνήσει με τον Μανόλη Παπαστεριανού και χθες τα βρήκε σε όλα με τον Χρήστο Λισγάρα που διεκδικούσε και ο Πανθρακικός.

Ο 28χρονος στόπερ την περσινή σεζόν δεν κατάφερε να δείξει τις ικανότητές του στον Αστέρα Τρίπολης, αλλά τις προηγούμενες σεζόν είχε γεμάτες σεζόν με τον Λεβαδειακό και στην ακριτική ομάδα εκτιμά ότι θα καταφέρει να κάνει… restart στην καριέρα του.

Πλέον η Ξάνθη κινείται για τον Χρήστο Τζάνη, ο οποίος δεν τα έχει βρει με τον Πανθρακικό για την ανανέωση του συμβολαίου και η Skoda φαίνεται πως τον καλύπτει απόλυτα.

Όλα αυτά, βέβαια, δεν σημαίνουν ότι η ακριτική ΠΑΕ θα περιφρονήσει εντελώς την ξένη αγορά. Τόσο ο υπεύθυνος σκάουτινγκ το συλλόγου, Κώστας Κωνσταντινίδης, όσο και ο τεχνικός διευθυντής, Γιάννης Παπαδημητρίου, εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις. Φροντίζουν, όμως, στην Ξάνθη να μη διαρρεύσει το παραμικρό.
Πηγή: sport-fm.gr