Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

«Καθοριστική η κούραση»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής, Τάκης Νικολούδης. Μίλησε για την Εθνική ομάδα στο Μουντιάλ αλλά και σχολίασε γενικότερα την διοργάνωση. Τόνισε πως τον σημαντικότερο παράγοντα τον παίζει η κόπωση και για αυτόν τον λόγο βλέπουμε και πολλές εκπλήξεις. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Τάκης Νικολούδης:
Για τον αν αρκεί ένα γκολ:“Ένα γκολ αρκεί αλλά πρέπει και να τα υπόλοιπα πα είναι υπέρ σου για να περάσεις στην επόμενη φάση”.
Για τον Λιονέλ Μέσι:“Ο Μέσι είναι 27 χρονών αλλά ποδοσφαιρικά αυτή την στιγμή είναι πάνω από 50 με την κόπωση και τις υποχρεώσεις. Είναι το φαινόμενο της κούρασης που το ζήσαμε και το 2004 με την επιτυχία της Εθνικής ομάδας του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ήταν λίγο πιο ξεκούραστη και χωρίς φυσικά να υπάρχει καμία αιχμή κατάφερε να υπερνικήσει δυνάμεις όπως η Γαλλία και η Πορτογαλία. Η κόπωση είναι ο πρώτος ανασταλτικός παράγοντας για κάθε ομάδα. Το ζήσαμε πρόσφατα και με την Ισπανία και την Πορτογαλία. Ας ελπίσουμε η δική μας ομάδα να είναι πιο φρέσκια ομάδα γιατί μια φρέσκια ομάδα μπορεί να νικήσει μια ακόμα και καλύτερη. Έχει την διάρκεια ο Μέσι αλλά όταν κάνεις 50-80 παιχνίδια κουβαλάς ένας βάρος”.
Για την Ελληνική ομάδα στο Μουντιάλ:“Ήταν μια ήττα από την Κολομβία που δεν με ξεγέλασε. Δεν ήταν τίποτα οι άλλοι και δεν με ξεγελάει. Ήταν θέμα δικής μας κακής μέρας. Πέντε παιδιά ήταν σε κάκιστη μέρα, τους φοβηθήκαμε παραπάνω ενώ με 10 παίκτες πήραμε μια ισοπαλία με την Ιαπωνία. Τώρα ο Ντρογκμπά είναι κουρασμένος και 35 χρονών. Έχει κόπωση από Ευρώπη και Τούρκικο πρωτάθλημα. Όσο πιο ψηλά παίζεις τόσο πιο πολύ κουρασμένος είσαι. Δεν μετράει μόνο ποιος είναι καλύτερος. Αυτό που μετράει είναι η κόπωση. Είδαμε την Χιλή πως έτρεχε με κάποιους ου παίζουν σε μεγάλες ομάδες και κάποιους που παίζουν σε πρωταθλήματα κανονικά. Τα αδέρφια Τουρέ και ο Ντρογκμπά είναι πολύ κουρασμένοι. Έχουμε μια ευκαιρία και στην κόπωση αλλά είναι και στην ευκαιρία μας να περάσουμε. Ένα παιχνίδι είναι και τέλος. Είναι μεγάλη ευκαιρία να προκριθούμε για πρώτη φορά στους 16 και να πετύχουμε κάτι μεγάλο. Θα είναι μεγάλη επιτυχία”.
Για την δυσκολία του γκολ:“Ο Κονέ έδειξε ότι είναι λίγο φρέσκος βρέθηκε σε θέσεις για γκολ 3-4 φορές. Όποιος είναι φρέσκος και είναι και καλός ποδοσφαιριστή μπορεί να πετύχει το γκολ . Χθες πέτυχα βέβαια, τον Κλάους και έπρεπε να είναι στην Βραζιλία αλλά έπαιζε στα δικά μου γηπεδάκια. Μίλησα λίγο μαζί του και μου είπε πως στεναχωρήθηκε αρκετά καθώς και δικαιωματικά μπορούσε. Έχει τρομερή ευχέρεια στο γκολ και είναι ένα νέο παιδί που μπορεί να τρέχει πολύ. Προτιμήθηκε ο Μήτρογλου που ήταν ανέτοιμος και ο Γκέκας που είχε το δοκάρι και ήθελε λίγο τύχη. Αυτοί οι δύο υπάρχουν. Ας ελπίσουμε όποιος επιλέξει ο Σάντος να έχει την ευχέρεια. Από εκεί και πέρα είναι και τι θα έρθει από πίσω. Θα παίξουν μεγάλη σημασία τα χαφ από πίσω. Θα είναι ο Καραγκούνης όσο μπορέσει να αντέξει. Είναι ξεκούραστος μεγάλος ποδοσφαιριστής αλλά και ηλικιακά μεγάλος. Ο Κατσουράνης έπαιξε όλα τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και δεν μπορούσε. Φαινόταν πως είχε ένα βαρίδιο και οι αντιδράσεις του ήταν σε δεύτερο και τρίτο βαθμό. Έχουμε μια πιο φρέσκια ομάδα. Ο Τουρέ ο μικρός δύσκολα πατάει στην περιοχή αντίθετα με την Αγγλία. Όλα αυτά μαζί με την τύχη μπορούν να φέρουν την πρόκριση. Αμυντικά μπορούμε να πάμε καλά. Το πρώτο παιχνίδι ήταν άδικο για την άμυνα, τον Παπασταθόπουλο και τον Μανωλά. Είναι νέα παιδιά, με ταλέντο. Εύχομαι να τους πάνε όλα καλά”.
Για το αν η κόπωση θα καθορίσει την εξέλιξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου:“Το είδαμε περίτρανα με την Ισπανία, την Πορτογαλία και τα άλλα παιχνίδια. Μετράει να είσαι φρέσκια ομάδα. Είδαμε την Κόστα Ρίκα τι ωραίο ποδόσφαιρο παίζει. Οι ποδοσφαιριστές έχουν κάποιες αντοχές και πολλοί δεν έχουν καύσιμα. Η εθνική έχασε το παιχνίδι γιατί ο Σαλπιγγίδης, ο Κατσουράνης, ο Χολέβας και ο Γκέκας βρεθήκαν σε κακή μέρα. Όσο πιο πολλοί δεν πατάνε γερά τόσο βουλιάζει η ομάδα. Αν τρέχουν 11 άτομα τότε υπάρχει ομάδα. Επίσης, οι καιρικές συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες. Είναι όλοι υποχρεωμένοι να υπερβάλουν δυνάμεις. Ένα παιχνίδι είναι, το θέλουν τα παιδιά τα δικά μας γιατί θα είναι η μεγαλύτερη στιγμή μετά το Ευρωπαϊκό. Πρέπει να στηρίζουμε την ομάδα και όχι να κοιτάμε αν τραγουδούσαν δυνατά τον Εθνικό ύμνο και γενικά τα κακά. Το θέμα δεν είναι αυτό. Είδαμε στην Αμερική τον τραγουδούσαν όλοι ενώ σε άλλες ομάδες λιγότεροι. Όταν κάποιος παίζει στην Εθνική ομάδα θέλει να τιμήσει το εθνόσημο αλλά και τον εαυτό του πάνω από όλα. Δεν είναι κανένας που παίζει χαβαλέ. Είναι μια γιορτή που θέλουμε να είμαστε νικητές. Βλέποντας τώρα βλέπω τι μεγαλείο είναι να παίζεις σε αυτό τον θεσμό. Όσο μεγάλοι να είναι ο Μέσι και ο Ρονάλντο προσπαθούνε συνεχώς. Βέβαια, δεν με έχουν εντυπωσιάσει η Βραζιλία και η Αργεντινή αλλά η Κόστα Ρίκα. Επίσης, η Γαλλία πιστεύω θα πάει ψηλά, η Ολλανδία παίζει πολύ καλά και δεν ξέρω τι θα κάνει η Ιταλία που παίζει με την Ουρουγουάη. Θέλω να πιστεύω πως στην τετράδα θα είναι δύο με τρεις Ευρωπαϊκές ομάδες. Η Βραζιλία όση βοήθεια και να έχει όταν θα έρθουν τα δύσκολα δεν νομίζω πως θα μπορέσει. Με ένα άτομο και δύο δεν μπορείς. Πρέπει να τρέχει όλη η ομάδα”.
Για την μεσαία γραμμή της Ελλάδας:“Στο κέντρο κρίθηκαν όλα τα παιχνίδια. Στο πρώτο είχαν γίνει δύο γραμμές και δεν μπορούσε να γίνει παιχνίδι. Αν εξαιρέσουμε τον Μανιάτη που προσπάθησε στο πρώτο παιχνίδι ήταν κακή η ομάδα στα χαφ. Ο Καραγκούνης μπορεί να κρατήσει την μπάλα αλλά δεν ξέρω για πόσο. Είναι πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής, τυπάρας, λίγο κωλοτούμπας αλλά αυτό δεν έχει σημασία, είναι θρασύς και μπορεί να κάνει ένα μεγάλο παιχνίδι για την Εθνική ομάδα και τον εαυτό του”Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: