Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Λεμονής: «Μπορούμε να προκριθούμε»

Αισιόδοξος για το αποψινό ματς της Εθνικής ομάδας με την Ακτή Ελεφαντοστού παρουσιάστηκε ο Τάκης Λεμονής, στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Λεμονής: «Μπορούμε να προκριθούμε»
Ο Ελληνας τεχνικός υποστήριξε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να πάρει την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ, ενώ ναφερόμενος στους αντιπάλους μας έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Γιάγια Τουρέ. Παράλληλα, μίλησε και για το τουρνουά ακαδημιών yellow fields.

Ο Τάκης Λεμονής μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Μιχάλη Τσόχο για:

- την Εθνική ομάδα: Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε σκοράρει. Δείχνουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε, γιατί είχαμε τις ευκαιρίες μας. Μπορούμε να το κάνουμε και να πάρουμε αυτό το θέλουμε. Η ομάδα βασίζεται σε συγκεκριμένο στυλ που έφερε αποτελέσματα. Αρα είναι δύσκολο για οποιονδήποτε τεχνικό να αλλάξει αυτόν τον τρόπο. Σίγουρα δεν είναι ελκυστικό το ποδόσφαιρο, αλλά έχουμε κατορθώσει πράγματα που δεν μπορούσαμε πριν από κάποια χρόνια να φανταστούμε.

Όταν στο ματς με την Ιαπωνία έγινε η αποβολή είπαμε… γεια χαρά. Αλλά η αντίδραση ήταν εκπληκτική. Μπορούσαμε ακόμη και γκολ να βάλουμε. Η ομάδα προσαρμόστηκε. Εχουμε δυνατότητες, συμμετέχουμε στο Μουντιάλ, έχουμε ελπίδες να πάρουμε την πρόκριση και μην ξεχνάμε ότι έχουν φύγει ομάδες με βαρύ όνομα. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Μην ακυρώνουμε προσπάθειες, γιατί έχουμε αυτή την τάση».

-Την ακτή Ελεφαντοστού: «Ένα βαρόμετρο είναι ο Γιάγια Τουρέ. Δεν ξέρω μετά το θλιβερό γεγονός της απώλειας του αδερφού του κατά πόσο θα έχει επηρεαστεί. Ο τρόπος που θα κινηθεί και θα γίνει επικίνδυνος είναι ένα μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού.

-Το τουρνουά ακαδημιών yellow fields: «Είναι ένα ωραίο τουρνουά και εμπειρία. Οι διαφορές εμάς και των ξένων είναι στον τρόπο οργάνωσης των ακαδημιών. Ισως εμείς έχουμε καλύτερα ταλέντα, αλλά οι ομάδες του εξωτερικού είναι πολύ καλύτερα οργανωμένες. Ωστόσο και οι ελληνικές ομάδες προσπαθούν να μπουν σε μια λογική να παίξουν ποδόσφαιρο, μακριά από το αποτέλεσμα. Αυτό με έχει χαροποιήσει. Οι ακαδημίες υπάρχουν για να φτιάχνουν παίκτες και όχι για να κερδίζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: