Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Βελλίδης: «Αυτή τη στιγμή είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ»

Ο τερματοφύλακας του Άρη, Μάρκος Βελλίδης, μίλησε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» για το χθεσινό ντέρμπι μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ αλλά και για το αν καταφέρει ο Άρης να βρει το δρόμο του.

Αναλυτικά όσα είπε:


Για το αν μπορούσε ο Άρης να πάρει κάτι καλύτερο από το χθεσινό παιχνίδι:

«Αν δούμε το παιχνίδι θα καταλάβουμε ότι οι ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο, του δώσαμε χώρο να παίξει, δημιούργησε φάσεις, στο δεύτερο ήμασταν εμείς καλύτεροι, είχαμε την κατοχή της μπάλας και στα τελευταία 20 λεπτά θα μπορούσαμε να πάρουμε και το παιχνίδι».

Για το αν μπορούσε η ομάδα του να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα το τελευταίο 20λεπτο:

«Νομίζω και πριν μείνει ο ΠΑΟΚ με δέκα παίκτες είχαμε την κατοχή αλλά σίγουρα όταν ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και να φεύγαμε νικητές. Δεν χρειάζεται πλέον να στεκόμαστε σε αυτό. Έγινε ένα όμορφο παιχνίδι που το απολαύσαμε και ο κόσμος και οι παίκτες».

Για το αν θα έρθουν κάποια στιγμή και οι νίκες μετά τις καλές εμφανίσεις:

«Σίγουρα το πιο σημαντικό είναι οι βαθμοί. Ξέρουμε ότι μας λείπουν οι βαθμοί και τους κυνηγάμε. Με τα παιδιά που ήρθαν τώρα η ομάδα εμφανίζεται πιο ορθολογική μέσα στον αγώνα και στα επόμενα δέκα παιχνίδια θα ήμαστε αυτοί που πρέπει για να ανέβουμε στο βαθμολογικό πίνακα».

Για τον Μιχαλήτσο και το γεγονός ότι χρειάστηκε να έρθει τέταρτος προπονητής:

«Όταν μία ομάδα αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα σίγουρα δεν μπορεί να είναι το ίδιο δυνατή στο πρωτάθλημα, γιατί κάθε προπονητής έχει οδικό του τρόπο σκέψεις, προσπαθεί να αλλάξει πράγματα και αυτό δυσκολεύει την ομάδα να βρει χημεία. Ο κ. Μιχαλήτσος γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα, τη βλέπει σε κάθε παιχνίδι, νομίζω ότι θα βρούμε την κατάλληλη χημεία και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα».

Για τον Αλκαράθ και ότι δεν «κόλλησε» στην ομάδα:

«Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Κάποιοι μπορεί να αισθάνονταν ωραία, κάποιοι ίσως όχι τόσο. Δεν κολλάει ο καθένας με κάθε άνθρωπο. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε αλλά δεν ήμασταν και τόσο κακοί. Δεν χάναμε εύκολα με τον κ. Αλκαράθ. Πλέον έχει φύγει και δεν χρειάζεται να κοιτάμε πίσω, γιατί μόνο κακό κάνει».

Για τους παίκτες που έφυγαν επειδή δεν βρισκόταν στα πλάνα του Αλκαράθ:

«Ήταν λανθασμένο να φύγουν παίκτες από την ομάδα, γιατί ο καθένας χρειάζεται μέχρι και την τελευταία στιγμή. Έγινε κάτι τελείως διαφορετικό, έφυγαν κάποια παιδιά, ήρθαν κάποια άλλα, θα έπρεπε να γίνουν κινήσεις πιο συντονισμένες, πιο σίγουρες για το καλό της ομάδας. Ας μην ξεχνάμε ότι οι ποδοσφαιριστές είναι περιουσία της ομάδας».

Για το πρόβλημα του φετινού Άρη:

«Όταν μία ομάδα ξεκινάει χωρίς μεταγραφές, χωρίς παίκτες που έχουν παίξει στη Σούπερ Λιγκ, καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει πρόβλημα. Συν τοις άλλοις όλοι όσοι έχουμε μείνει έχουμε οφειλές εδώ και 1,5 χρόνο, συν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές πάνω των 25, όλα αυτά φέρνουν το αποτέλεσμα που βλέπουμε τώρα».

Για το αν θα βρει το δρόμο του ο Άρης:

«Έχω δηλώσει ξανά ότι μείναμε στην πιο δύσκολη χρονιά του Άρη. Ξέραμε τι πάμε να κάνουμε, ξέραμε ότι δεν θα είναι εύκολο, παρ' όλα αυτά μείναμε. Τώρα αν θα καταφέρουμε να πάρουμε την ομάδα στις πλάτες μας, θεωρώ ότι όλο το σύνολο πρέπει να πηγαίνει την ομάδα προς τα εμπρός. Όταν είμαστε όλοι ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα μπρος. Μόνος κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα».

Για το αν είναι ενωμένοι στην ομάδα:

«Αυτή τη στιγμή είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ. Οι ποδοσφαιριστές γενικά είμαστε ενωμένοι από την πρώτη στιγμή. Δεν έχει δημιουργηθεί τίποτα στα αποδυτήρια και περνάμε πολύ ωραίες στιγμές μεταξύ μας».

Για το αν επηρέασε ο διαιτητής την εξέλιξη του αγώνα:

«Θεωρείται και αυτός μέσα στον αγωνιστικό χώρο ως ένας άνθρωπος που μπορεί να κάνει λάθη παίρνοντας αποφάσεις σε μικρό χρόνο, όπως κάνουν και οι αθλητές. Δεν χρειάζεται να δίνουμε τόσο μεγάλη βαρύτητα στους διαιτητές».

Για το αν είναι τελικός το παιχνίδι με τον Πλατανιά:

«Όλα τα παιχνίδια είναι τελικοί, όχι μόνο για να σωθούμε γιατί αυτό το θεωρώ σίγουρο αλλά για να πάρουμε βαθμούς και να ανεβούμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο βαθμολογικό πίνακα γιατί αυτό θα δώσει χαρά σε όλους και σε εμάς και στον κόσμο μας».

Τέλος, για το αν έχει ως προσωπικό στόχο να κληθεί από τον Σάντος στην Εθνική:

«Αυτό που έχω εγώ ψηλά τώρα είναι ο Άρης. Μέσα από τον Άρη μπορώ να καταφέρω πολλά πράγματα. Είναι ένας εφικτός στόχος, γιατί έχω βρεθεί σε αυτή την ομάδα. Όσο καλύτερος είναι ο Άρης και εγώ θα μου δίνεται η ευκαιρία να βρίσκομαι στο εθνικό μας συγκρότημα».







πηγή: metrosport.gr

Τι έκαναν οι μεταγραφές....!

Κείμενο με τη σημασία του ανέβασε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πριν από λίγο και αναφέρεται στην παρουσία των μεταγραφικών αποκτημάτων της ομάδας τον Γενάρη. Παραθέτει στατιστικά στοιχεία για την παρουσία τους στο χθεσινό ματς αλλά όλη η ουσία είναι στον πρόλογο. Διαβάστε: "Πολλή κουβέντα έγινε τις τελευταίες μέρες για την ενίσχυση του ΠΑΟΚ στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Στον χθεσινό αγώνα έκαναν ντεμπούτο άλλοι τρεις νεοαποκτηθέντες, με τους δυο από αυτούς να βρίσκονται στο αρχικό σχήμα. Τι κέρδισε λοιπόν ο ΠΑΟΚ από την παρουσία τους;

Abdoul Razzagui Camara
Λεπτά συμμετοχής: 82?

Γκολ: 1

Τελικές προσπάθειες: 2

Μεταβιβάσεις: 7

Γεμίσματα: 1/ 2

Φάουλ υπέρ: 2

Φάουλ κατά: 1

Λάθη: 7

Ασφαλώς πρόσωπο του χθεσινού ΠΑΟΚ ήταν αναμφισβήτητα ο Abdoul Razzagui Camara όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε, αλλά για την εν γένει προσφορά του και την ποιότητα που έβγαζε σε σχεδόν κάθε ενέργειά του. Με τη γλώσσα των αριθμών, ο αριστερός μεσοεπιθετικός, έβαλε ένα πανέμορφο γκολ στις δυο τελικές προσπάθειες που επιχείρησε (και η δεύτερη ήταν προς την εστία), είχε ένα επιτυχημένο γέμισμα στις δυο προσπάθειές του, 7 μεταβιβάσεις, 2 κερδισμένα φάουλ, ενώ ο ίδιος υπέπεσε σε ένα και έκανε 7 λάθη.

Charles Itandje

Λεπτά συμμετοχής: 93?

Αποκρούσεις: 1

Επεμβάσεις: 3

Κλεψίματα: 5

Έτερος βασικός για τον ΠΑΟΚ, ο τερματοφύλακας, Charles Itandje. Ο Καμερουνέζος δέχτηκε 2 γκολ σε 11 τελικές προσπάθειες του αντιπάλου, συμπεριλαμβανομένου και του πέναλτι με το οποίο δέχτηκε το δεύτερο γκολ, παρότι μάντεψε σωστά την γωνία της εκτέλεσης. Είχε 1 απόκρουση, 5 κλεψίματα και 3 επεμβάσεις σε 93 λεπτά που διήρκεσε το παιχνίδι.

Sekou Oliseh

Λεπτά συμμετοχής: 12?

Γκολ: -

Τελικές προσπάθειες: 1

Μεταβιβάσεις: -

Γεμίσματα: -

Φάουλ υπέρ: -

Φάουλ κατά: 1

Λάθη: 1

Ο Sekou Oliseh, αγωνίστηκε 12 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις και πρόλαβε να μετρήσει μια τελική ενέργεια με κεφαλιά, να υποπέσει σε ένα φάουλ και να διαπράξει ένα λάθος.

Gordon Schildenfeld

Λεπτά συμμετοχής: 93?

Γκολ: -

Τελικές προσπάθειες: -

Μεταβιβάσεις: 2

Γεμίσματα:-

Επεμβάσεις: 7

Κλεψίματα: 2

Φάουλ κατά: 2

Στο δεύτερό του παιχνίδι ως βασικός, αγωνίστηκε ο Gordon Schildenfeld, ο οποίος είχε 7 επεμβάσεις και 2 κλεψίματα, 2 επιτυχημένες μεταβιβάσεις, υπέπεσε σε δυο μόλις φάουλ και αντίκρισε μια κίτρινη κάρτα.

Κώστας Κατσουράνης

Λεπτά συμμετοχής: 93?

Γκολ: -

Τελικές προσπάθειες: 1

Μεταβιβάσεις: 1

Γεμίσματα: 3/7

Επεμβάσεις: 5

Κλεψίματα: 1

Φάουλ κατά: 1

Λάθη: 2

Ο Κώστας Κατσουράνης από τη θέση του κεντρικού αμυντικού αυτή τη φορά, σε ολόκληρο τον αγώνα είχε τρία επιτυχημένα γεμίσματα στις εφτά προσπάθειες, μια επιτυχημένη μεταβίβαση, δύο λάθη, ένα κλέψιμο, πέντε επεμβάσεις, ενώ υπέπεσε σε ένα φάουλ.

Αναμφισβήτητα όλοι οι νέοι ποδοσφαιριστές έχουν προσθέσει χαρακτηριστικά που έλειπαν από την ομάδα, όπως δήλωσε και ο Γιώργος Δώνης μετά τη λήξη του αγώνα.


πηγή: metrosport.gr
 


Σνάουτσνερ: «Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ηρεμία»

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και νυν της Βέροιας, Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τη Βέροια αλλά και για το χθεσινό ντέρμπι μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ.


Για τη νίκη της Βέροιας κόντρα στον Πανθρακικό αλλά και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου:

«Το χθεσινό παιχνίδι ήταν πάρα πολύ σημαντικό για εμάς, το μοναδικό αποτέλεσμα για εμάς ήταν η νίκη ούτε καν η ισοπαλία. Καταφέραμε πήραμε τους τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς αλλά έχουμε ακόμα πολλά σημαντικά παιχνίδια. Όλα είναι ανοιχτά και στο Κύπελλο θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Για αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο την ομάδα του, το Κύπελλο ή η σωτηρία:

«Ο σημαντικός στόχος είναι να μείνουμε στην Σούπερ Λίγκ , αυτό θέλουμε αλλά έχουμε ακόμα πολύ μεγάλο δρόμο. Στο Κύπελλο δύσκολα να το πάρει η Βέροια, παίζουμε τώρα κόντρα στον Πανθρακικό για μένα είναι 50-50 αλλά ο πιο σημαντικός στόχος είναι η παραμονή».

Για το αν μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν καλά ώστε να έρθει η παραμονή νωρίτερα:

«Εγώ πιστεύω μπορούμε, αν παίξουμε καλό ποδόσφαιρο όπως και χθες αλλά και στα προηγούμενα παιχνίδια πιστεύω έχουμε την ποιότητα και την εμπειρία να μείνουμε στην κατηγορία».

Για το πολύ ωραίο γκολ του Γκιγέρμο Πέρεζ και την κομπίνα που φαίνεται να είναι δουλεμένη στην προπόνηση:

«Έτσι ακριβός. Με τον προπονητή δουλεύουμε κάθε μέρα τις στημένες φάσεις και αμυντικά και επιθετικά κάνουμε κάποιες κομπίνες. Στο δεύτερο γκολ βγήκε μια κομπίνα που είχαμε δουλέψει και πιστεύω και στα άλλα παιχνίδια μπορούν να μας βγούνε κομπίνες».

Για το ντέρμπι ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ:

«Πιστεύω ότι το σκορ ήταν δίκαιο, καμία ομάδα δεν ήταν καλύτερη ώστε να έπρεπε να κερδίσει. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος απ ότι με Ξάνθη και τα προηγούμενα παιχνίδια, βρήκε και καλούς παίκτες και πιστεύω θα πάνε όλα καλά στον ΠΑΟΚ».

Για τη μάχη που θα δοθεί για τη δεύτερη θέση:

«Στα πλέι οφ θα είναι πολύ κοντά οι ομάδες μόνο η πέμπτη ομάδα θα είναι πείσω. Πιστεύω ότι η μεγαλύτερη μάχη θα δοθεί με τον Ατρόμητο και τον Αστέρα. Η Τρίπολη είναι πολύ καλή ομάδα φέτος και μπορεί να κάνει κάτι καλό».

Για τη «γκρίνια» που υπάρχει στον ΠΑΟΚ μετά και την ισοπαλία με τον Άρη:

«Πιστεύω ότι πρέπει να έχουν ηρεμία στον ΠΑΟΚ, θέλει και χρόνο αφού ήρθαν καινούργιοι παίκτες. Αν ο ΠΑΟΚ συνεχίσει να δουλεύει έτσι την επόμενη σεζόν θα μπορεί να κάτι πολύ καλό και να κοντράρει τον Ολυμπιακό».


πηγή: metrosport.gr
 


Λάζαρης: «Να μην παρθούν αποφάσεις εν θερμώ»

Ο Σίμος Λάζαρης, πρώην Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου αναφέρθηκε στο θέμα του Πάμπλο Γκαρσία και το ενδεχόμενο της απομάκρυνσης του Γιώργου Δώνη.

Για τον Πάμπλο Γκαρσία:
«Δεν μπορεί να υπάρχει παίκτης ο οποίος πληρώνεται από τον ΠΑΟΚ και να μην παίζει. Να μας εξηγήσει ο Δώνης τι γίνεται. Αν δεν τον χρειάζεται να το συζητήσει με τη διοίκηση».

Για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Γιώργου Δώνη:
«Το θέμα είναι καθαρά του προέδρου. Αυτός θα κρίνει, αυτός βάζει τα χρήματα του και αυτός θα αποφασίσει. Δεν μας αφορά αν θα αντικατασταθεί ο Δώνης».
για να συμπληρώσει:

«Δεν πρέπει εν θερμώ να ληφθεί μια απόφαση. Αλλά ουαί και αλίμονο αν χαθεί η πιθανότητα συμμετοχής στα πλέι οφ με πλεονέκτημα πάνω από πέντε βαθμούς. Είναι ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να βγει φέτος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».


πηγή: metrosport.gr
 


Στην Γαλλία ο Καμαρά!

Τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ σήμερα αδειάζουν αφού δέκα συνολικά διεθνείς θα απουσιάσουν μέχρι και την Τετάρτη το βράδυ. Ο Καμαρά αναχώρησε σήμερα το πρωί για την Γαλλία για να ενσωματωθεί με την αποστολή της Γουινέας που την Τρίτη παίζει φιλικό παιχνίδι με την Σενεγάλη.

Από εκεί και πέρα, η ΠΑΕ ανέβασε κείμενο-αφιέρωμα στον Καμαρά για το ιδανικό ντεμπούτο που πραγματοποίησε χθες με τα ασπρόμαυρα: "Ιδανικό ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ πραγματοποίησε το βράδυ της Κυριακής ο Abdoul Razzagui Camara. Ο 23χρονος επιθετικός από την Γουινέα ήταν από τους πρωταγωνιστές του αγώνα με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και το εντυπωσιακό γκολ που σημείωσε στο 26ο λεπτό αποτέλεσε «είδηση» τόσο στη Γαλλία, όπου μεγάλωσε ποδοσφαιρικά, όσο και στην πατρίδα του τη Γουινέα.

«Πρώτο ματς, πρώτο γκολ! Ο Abdoul Razzagui Camara έδειξε κάποιες από τις αρετές του με την ομάδα του ΠΑΟΚ στην οποία αγωνίζεται ως δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 στο ντέρμπι με τον Άρη. Ο άσος από την Γουινέα έδωσε στο 26ο λεπτό το προβάδισμα στην ομάδα του με ένα καταπληκτικό αριστερό βολέ, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα», σημειώνει χαρακτηριστικά στην ηλεκτρονική έκδοση του το γαλλικό περιοδικό «Afrique foot», όπου φιλοξενεί και το βίντεο με το γκολ του Abdoul Razzagui Camara (www.afriquefoot-guinee.com).

Δεκάδες ήταν και τα συγχαρητήρια που δέχθηκε ο Καμαρά στον προσωπικό λογαριασμό του στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, Twitter, από φίλους του που ζουν στην Γαλλία και απόλαυσαν, μέσω του διαδικτύου, το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε στον χθεσινό αγώνα.


πηγή: metrosport.gr